- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Stenly
tag
válasz
johnjohn #34105 üzenetére
Úgy látom, egy párszor Te is próbálkozol lenyomni. Nem esik jól. Pedig eddig nem tudtál segíteni érdemben.
A képeinket összevetve: A te képed nagyszerű tájfotó. Kétségtelenül gyönyörű a táj. De láthatóan 1 millió japán turista fényképalbumában szerepel. Az én képem magasabb szintű látásmóddal készült. Kétségtelenül mind a két képen látszik a víz színe. Üdv!
-
Játékos
addikt
-
filózoli
senior tag
válasz
johnjohn #34041 üzenetére
Légyszi magyarázd már el, hogy miért rossz a kompozíció és miért betegek a színek, valamint, hogy miért baj az, hogy rá van vakuzva ill. miért tűnik úgy, hogy mobillal van készítve. Bocsesz, de nekem úgy tűnik, hogy te egyszerűen nem rendelkezel esztétikai érzékkel, ez a kép ugyanis tök jól mutat. Ezen kívül máshol is olvastam, hogy használják ezt a technikát a téma kiemelésére ill. a háttér elsötétítésére. Szóval a rosszindulatú puffogáson kívül telik még valamire? Bocsesz...
-
kricsi81
senior tag
válasz
johnjohn #33935 üzenetére
"de a fiam 13 éves, és kreatívabban fotóz." - van egy vetélytársam?
filózoli: úgy látszik nem érted meg, hogy miket (és miért) írunk... Előre mondom (/mondjuk): az elkövetkező fotóid, amiket 1-2 hónapon belül készítesz, szitén értéktelen szemetek lesznek, amiket fölösleges mutogatnod, mert itt csak még jobban elveszik a kedved a fotózástól. Nem azt mondom, hogy más nem készített ilyen minőségű képeket annó, de EZEKET NEM KELL MUTOGATNI! Vettél már fotós könyvet?
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
johnjohn #29174 üzenetére
bizony. a technikát meg lehet tanulni, a kompozíciót nehezebb...
a szöcske az egyedüli éles pont, de az meg annyira apró, hogy keresni kell, mit kell nézni.. plusz nyugodtan közelebb mehettél volna. 30cm alatt van a közelpontja a kitobidnak....
amit nemértek. mi a fenének ISO 400 1/1250-es záridő és 5.6-os rekesz mellett?
még ha szöcskétsvenkelnél, az sem indokolná, hogy ilyen rövid záridőre legyen szükséged....
ez szvsz így nem sokpedig rohadt jó képeket lehet készíteni a kitobival,....
ez SZVSZ ugyan az virág.. de tök máshogy meg lehet fogni
nem mndom, hogy tökéletes a kép.. látom a hibáit, de azért szvsz jó ránézni (sőt ez fix35-el készült!!!) -
Jamy25
csendes tag
válasz
johnjohn #28871 üzenetére
Na ez most nagyon hasznos volt! Köszi.
Kipróbáltam itt a szobában, pedig nincs is sötét.
18-105/3,5-5,6- os objektív nem enged 3,5-nél nagyobb rekeszt. 1/15 mp záridő, vagy vaku ISO 200-nál. Ha feljebb állítom az ISO-t 800-ra, akkor 1/50-es záridő kell. Ez már valamivel jobb, de sport fotózáshoz nudli.
Ez be fog mozdulni.
A 70-300 -ast már meg sem merem próbálni.
A 70-200 / f 2,8-as obi meg fél milla
VR-II-esben meg 640-650 ezer!
Legalább már sejtem a korlátait.
A hétvégén (vagy a jövőhét végén) úgy is lesz lehetőségem kipróbálni, mert megyek ballagásra. Bár ott lesz elég fény - gondolom.
Az edzőtermi fotó lesz a nagy kérdés! -
Jamy25
csendes tag
válasz
johnjohn #28861 üzenetére
A két kép más-más objektívvel készült teljesen kitekert zummal.
Azt próbálgattam, hogy mennyiben más a kép, ha hasonló a képkivágássa, de a két objektív max állásásban készítem a képet.
Ezekből adódik a nagyon eltérő ISO adatok is.
A 800-as ISO valószínűleg a 300 mm-es gyújtótávolság kicsi fényerejéből adódik. Az Autofókusz csak így tudott kompenzálni.
Az, hogy a gépen a P és Auto (vaku nélkül) állások között mi a különbség, már fel sem merül.
Egyenlőre éppen elég belőni a két objektívot.
Arra azonban kíváncsi vagyok, hogy tornateremben sport eseményt fotózva, vagy rendezvényen mi lesz az optimális mindenevő beállítás.
Vagy hol vannak azok a szélső értékek, amikkel már nem érdemes fotózni, mert értékelhetetlenek lesznek a képek. Vagy azért mert alul exponált, vagy azért mert életlen, vagy azért mert a hosszú záridő miatt életlen lesz. -
Degeczi
nagyúr
válasz
johnjohn #28861 üzenetére
- a 70-300-ból a VR-nek sem éppen erőssége a 300-as vég, ott az is inkább csak rekeszelve ad éles képet, nem teljesen nyitva
- az élesítés "auto"-n volt, ami fene tudja mit választ. Érdemes kézzel 4-5 körülit beállítani, a Picture Control-ok 2-3 körüli alapértéke még kicsit visszafogott
- és valóban be is mozdulhatott, a bekapcsolt VR (ami itt megvolt) sem garancia ez ellen -
-
máyköl
veterán
válasz
johnjohn #28846 üzenetére
Köszönöm!
Tudom, és el is ismerem, hogy a fórumozás idejét a fotózásra szánnám, már előrébb tartanék, csak néha közbe szólnak dolgok. Pl. az időjárás. De mondjuk kimondottan szeretek eső után kimenni fotózni, mert úgy lehet igazán szép makrókat csinálni, ha vízcseppek vannak rajta, csak nem mindig áll el az eső, amikor én akarom, és mikor esik, szerintem senkinek sincs kedve kimenni fotózni, több ok miatt is. -
Degeczi
nagyúr
válasz
johnjohn #28612 üzenetére
mert az Exif a kamera beállításait mutatja - de azt már nem tudja (nem is tudhajta), egy külön RAW feldolgozóban milyen beállításokon esett át a kép
pl. Nikonon én is többnyire a Neutral beállítást használom, ami elég kis kontrasztot és színtelítettséget ad, de jó kiindulóalap: néha marad, néha teljesen átállítom Capture NX-ben - de ennek semmi nyoma az Exifben, az marad a felvétel készítésekor használt
más (nem gyártói) programmal dolgozva pedig végképp, hiszen ott az egyes beállításoknak semmi köze a kamerában használtakhoz
-
Kh@oSz
aktív tag
-
jorden06
senior tag
válasz
johnjohn #19764 üzenetére
Végre valami kép Tőled is. Nekem bejön, jó kis drasztikus felhők.
Bár én a zöldek telítettségén, kontrasztján állítanék - bár nem tudom mennyire változna meg azzal a hangulat. Valamint jobb közép a belógó ágak retusálása (? nemtudom, hogy hogy bánsz ps-el), és a bal oldali út eltávolítása. Bár azzal gondban vagyok, ha a távolban lévő utat nézem, akkor talán (?) kell, hogy oda vezesse a szemem, de ha nem nézem az utat, csak összességében a képet, akkor nem kell oda.
üdvui.: pont tegnap néztem, hogy mikor voltál utoljára fent PH-n, egyik fórumon se láttalak
-
Zebu
addikt
válasz
johnjohn #16573 üzenetére
Öööööö nem tudom.... Valóban profi stáb dolgozhat Kasza Tibor mögött a képek minőségével nincs is baj szerintem sem. Teljesen jó reklám fotók. De ennyi....
Viszont Ha megnézitek a Dundikás sorozatot, az szerintem borzasztó lett.... Szólhatott volna a lényzónak, hogy valamit kezdjen az arckifejezésével, mert rettenetes!
-
*Ropi*
félisten
válasz
johnjohn #15795 üzenetére
Tény, hogy kívülálló számára nem követhető az események fonala: úgy tűnhet, hogy valóban savazzuk egymást. A valóság azonban az, hogy Chapel (akivel a látszat ellenére jóban vagyunk
) rendszeresen megkér, hogy véleményezzem képeit. Most is ez történt, csak ezekszerint hiba volt a közösbe válaszolni. Többet nem fordul elő.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest