- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Telefon javítás, szervíz!
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
Hirdetés
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Chapel #49965 üzenetére
Amikre gondoltok még 2009 elejéről azokhoz oda is írtam, ki készítette
Persze akad olyan is amit innen vagy a flickr-ről ismert fotós haverok lőttek, de azért akad self is. A mostani kreatívkodós topikba (azok mondjuk nincsenek a flikkeren) kerültek bő fele is az, a többit pedig a kedvesem kattintotta el miután a lelkemre kötötte hogy mindent állítsak be, neki csak exponálnia kelljen
A tag-ekből gyakran kimaradt ez-az -
j.bravo
addikt
válasz
atok666 #49960 üzenetére
Ha húszan látják de azt két percen belül, az elég lehet... legalábbis régen olyasmit írtak hogy ugyanannyi látogató rövod idő alatt sokkal röbbet számít mint hosszú idő alatt; és elvileg ha már rég fent van a képed de hirtelen rákapnak és gyorsan sokan megnézik, az is ér...
Nekem öt volt anno. Egy-két általam jónak tartott is van közte, de olyan is ami semmi különös.
Franc érti. -
j.bravo
addikt
Fiatalok, utálok kölcsönkérni, mégis megint azt teszem:
Villanj körte tulajok,
jövő hét vasárnap, azaz december 2-án (praktikusan valamikor szombat napközbentől vasárnap késő estig, vagy hétfő napközbenig), nem tudna valaki nélkülözni egy-egy lámpaállványt illetve (főleg) villanjkörte-foglalatot?A körte (vaku) nem kellene most, nem fotózáshoz használnám, hanem (nem fotózási célú) világításhoz; rendes villanykörte vagy kompakt fénycső kerülne bele. Ernyő is legfeljebb díszítésnek.
Olyan lámpaállványból amit a körtéhez adtak, nekem van 3+2 = 5db (3 db körtéhez kapott, + 2db külön vette McGoat-féle lámpaállvány, ami ugyanolyan), ellenben csak 3 db foglalat (értelemszerűen).
De bármi más, "mobil", normál világítótest rögzítéséhez használható készség jól jönne arra az egy napra.
Aki megszán, az írjon PÜ-t, legyen szíves!
Köszönöm előre is!
-
j.bravo
addikt
-
-
j.bravo
addikt
válasz
Sir Riccio #49556 üzenetére
Gratu a megjelenéshez a metropolban!
-
-
j.bravo
addikt
válasz
radi8tor #48799 üzenetére
Nem extra de nincsenek benne alapvető hibák, amilyenek a tényleg teljesen kezdő képeknél elő szoktak fordulni.
Többen véljük egyébként mindinkább úgy, hogy nem feltétlen jó ötlet a kezdő és haladó topik szétválasztása. Ha a haladók túl ritkán néznek be a kezdő topikba tanácsot adni, akkor semmi értelme.
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #48697 üzenetére
(amúgy időhiány/fáradtság/tele hócipő miatt adtam fel a szelektív megvilágítást is, rájöttem hogy már baromi késő van és aludni is kéne mert másnap meló és akkor már nem álltam neki szűkítőt farigcsálni meg még egy állványt precízen felállítani amivel szelektíven meg tudtam volna meleg fénnyel világítani a modellt.)
-
j.bravo
addikt
Gondoltam ám rá, de úgy gondoltam hogy a holdfényben úgyis ilyen hideg színe lenne - legalábbis a halivudi filmekben meg a képregényekben ilyen szokik lenni, nem? - úgyhogy csak világosítottam a tigrincsen (amúgy nagyon árnyékban volt) és egy nagyon enyhe sárgás tónust adtam neki (XP-m és emiatt LR3-am van, szelektív fehéregyensúlyt nem tudok, tovább színezgetni PS-ben meg nem volt időm/energiám; két külön WB-vel kidolgozott képet összeszendvicselni meg pláne).
Szóval a lényeg hogy toltam én rá ilyet, csak ezek szerint kevesebbet mint Te tetted volna(#48695) fi:zi'k: A Nikon 50/1.8D -nek sajnos ilyen a bokeh-ja... hétszögletű. Teljesen nyitva kerek, de az obi olyan 2.8-tól kezd el jól rajzolni.
De a kanyon 50/1.8 bokeh-ja se szebb: az ötszögletű. Hogy alul miért kerekdedebb, arra nincs jobb tippem, mint hogy a karácsonyfaizzók ugye oldalról, ferdén, stb látszottak, és így jött ki(pár bokehfoltot klónoztam, szóval emiatt meg kevésbé változatosak)
m3ss: a fenti sorok között ott a válasz a fényfoltok és az obi kérdésére
-
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
válasz
radi8tor #48506 üzenetére
Hehe, a Stephansdom-ról én is meglőttem szinte ugyanezt (én jobbra komponáltam az ablakot), csak valahogy úgy gondoltam hogy ezt minden, fotózás iránt kicsit is érdeklődő turista meglövi...
(vagy inkább
, ha tudom hogy egy ilyennel ilyet el lehet érni...)
Egyébként ezek nagyon durván rendben vannak, ahogy a magazin nevével fémjelzett képektől megszoktuk
-
j.bravo
addikt
Nem baj, nem akartam feltétlenül beleégetni magam a retinádba
Megosztó személyiség nem nagyon szeretnék lenni, de lájkolni szoktam, annak már nem is örülsz? Ehh
(persze ilyen képeket jobb osztani, mintsem hogy X betegségben szenvedő Y kap minden lájk után tíz centet, ami nyilván kamu)
-
j.bravo
addikt
Jogos, ott a pont - részemről csak feltételezés volt hogy az ismertség/népszerűség (=> lájkok száma, ezzel lehet vagizni a suliban, akár csajok előtt is) jelenleg még fontosabb számára mint a realizálható jövedelem.
Ricsit én is bírom, legalábbis legutóbbi találkozásunkkor még bírtam
, emlékszel, a Martin Munkácsi kiállításon mindhárman ott voltunk. Tényleg kár hogy nem jár ide.
Szerencsére ő nem ezt a jajdemájercsávóvagyok imidzset vette magára, mint gab.m felfedezettje. -
j.bravo
addikt
A profilképei alapján, ha találkoznánk, valószínűleg gyakorolhatnám a türelem erényét, leküzdeni tenyerem viszketését - persze lehet hogy élőben nem olyan irritáló mint itt látszik.
Mindemellett, csak gyorsan belekattintgatva, azért láttunk már sokkal rosszabbakat is. Lenne mit javítani a képeken - nyilván a gép korlátai is adottak -, de azért egyáltalán nem koncepciótlan, látszólag tudatosan utómunkázik - nyilván ebben újfent benne van a gép adta korlátok-hiányosságok elfedése -, szóval valóban vannak itt jelen sokkal jobbak, de láttunk már nála sokkal rosszabbat is.
Nem tudom, ez a kissrác végül viszi-e valamire, de talán a régi motorosok még emlékeznek Ricsire, akinek 13 évesen megadatott hogy d300-zal fotózhasson, irigyelték is sokan - a képei akkor még nem voltak überkirályak, de jóval jobbak mint amennyire sokan leszólták. Azóta pedig prezentált jónéhány igencsak rendben levő divatfotót... (Ő egyébként abszolút szimpatikus srác volt élőben, PH!otóstalin)
Visszatérve erre a kiccsávóra, a nagy lájk-szám mondjuk valóban nem garancia a minőségre, de azt jelenti, hogy a marketingje, ha nem is szép/jó/etikus, mindenesetre hatékony
-
j.bravo
addikt
válasz
Santiagain #48328 üzenetére
Hát csak hogy ne manuálozd le, az igazi manuál 50/1.8-cal fénymérésed se lett volna és az exif-ben se jelenne meg hogy 50mm-en lőtted
Ha esetleg váltasz majd nagyobb vázra, jó szolgálatot tesz még majd az az obi (bár állítólag az új AF-S változat még jobb; amivel meg a mostani vázon is lenne af-ed - bár jóval drágább
).
Kicsit talán szűk, illetve az ég mintha zajos lenne, amit a franc se ért mondjuk, lehet hogy csak a párát/szmogot ahogy megvilágítják a reflektorok? Mindenesetre technikailag rendben van, az előző mondatom csak szőrszálhasogatás.
A hajóknak kihelyezett fehér-piros tábla vonzza a szemem, azt lehet érdemes lenne leretusálni. A híd pillére melletti becsillanás(-szerűség?) mitől van?
Kicsit talán fotózhattad volna korábban, hogy kevésbé fekete és jobban sötétkék legyen az ég. -
j.bravo
addikt
válasz
Santiagain #48312 üzenetére
Az a rendes AF-es 50/1.8, csak a d3100-zal ugye nincs AF mert se a vázban, se az obiban nincs motor, igaz?
Lehet rajta javítani, de nem rossz.m3ss: tényleg jók a nyaralásos képeid
-
j.bravo
addikt
válasz
Real_Necro #48260 üzenetére
Hehe, mehetett volna az "illúzió" témakörbe
Na jó, ezek tudnak viccesek lenni, bár lehet sokkal ügyesebben/igényesebben kivitelezni az ilyesmit.
-
j.bravo
addikt
válasz
Santiagain #48239 üzenetére
Itthon is vannak, itt a topikban (bár lehet hogy egy másikban, most nem vagyok benne biztos) is volt említve néhány.
-
j.bravo
addikt
válasz
Chapel #47643 üzenetére
Az nem kutya amit elvisz a bagoly
(A német juhászunk sajnos két és fél éve az örök vadászmezőkre távozott, maradt a mára már tízéves beagle öregúr
)
-
j.bravo
addikt
Nem azt írta hogy a kutya félelmetes, hanem hogy ő fél a kutyáktól (a mondata alapján akár a szobacirkáló méretű zsebkutyáktól is félhet) **
Marky21: nekem is tetszik!
**szerk.: nem akarom leszólni, közöttük is lehetnek kedves-szép-okos kedvencek, tiszteletben tartom ha valaki őket preferálja - de szerintem esetükben a kutyaság másodlagos, ők kutyaformájú kedvencek. A rendes kutyaméret a (nem törpe) tacskónál, beagle-nél kezdődik szerintem.
-
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #46684 üzenetére
Én 15-re saccolom.
Peethy: a kép nagyon jó, csak az fura hogy nagyon koravénnek, felnőttesnek van beállítva egy kislány. De a beállítás, fény, utómunka nagyon jó. A végeredmény pedig nem dögös (az idősebb ifjú hölggyel lenne), hanem aranyos. Pozitívan értve.
Fejo: Jó az a mólós nagyon, lájkoltam is asszem, odaát
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #46630 üzenetére
Tesó, elsősorban nem verseny... illetve mindenki önmagával versenyez elsősorban.
Ha már nagy sporteseményhez hasonlítjuk, akkor legyen mondjuk egy (fél)maraton, vagy XY méternyi táv lefutása. Nyilván könnyebb helyzetben vagy egy speckó, méregdrága, légpárnás, az adott terepre optimalizált nájkí csukában, de sanszos hogy aki abban le tudja futni, az le tudná futni egy héccáhu forintos kínai dorkóban is.Nem lesz olyan témamegjelölés ami csak prosumer dslr-rel vagy ilyesmivel lenne megoldható.
Például a jelenlegi téma (vonalak) kamerásmobillal is megoldható. Van is egy régi képem ami ide vágna, és egy Sony Ericsson w350-nel "fotóztam"; talán már mutattam is. -
j.bravo
addikt
válasz
Karima #46629 üzenetére
Egy héten egy kép nem olyan gáz, menni fog, gyerünk! Szomorú lennék ha nélkülöznénk kéne! (senkinek se nyomunk pisztolyt a homlokához, nem kell halotti bizonyítvány a hiányzáshoz, de - szerintem - inkább tegyünk be egy nem-egészen-tökéletes képet, minthogy ne tegyünk be.
-
j.bravo
addikt
válasz
ballington #46627 üzenetére
Toljad kamerásmobillal is, a lényeg az alkotás, nem az eszköz!
-
j.bravo
addikt
Fiatalok, csak pár napot voltam távol de 164 új hsz van, nem tudtam még visszaolvasni.
Ha bárkit érdekel a kreatívkodós témakeresős játék, olvasson, jelezzen:Kéne szerintem 8-10 ember akit tényleg érdekel, és akkor hátha tényleg lenne fordulónként mondjuk 5 kép.
-
j.bravo
addikt
válasz
Chapel #46375 üzenetére
Nemcsak én, SztenMárs kollégával együtt nyomtuk. Az ötletgazdaságot már hirtelen nem tudom, de a topik életben tartása érdekében ő legalább annyit tett mint én.
Egyébként simán feltámaszthatnánk ezt a mókát, ha lenne elég ember aki komolyan részt venne rendszeresen. Nyilván nem kellene halotti bizonyítvány a "hiányzáshoz", de jó volna tudni hogy hány emberre számíthatunk olyan szinten hogy mondjuk 4 fordulóból 3-ban részt vesz.
Szóval lenne igény újra egy PH!-s témakeresős játékra?
Részemről örülnék, akkor lehet hogy újra effektíve is fotóznék
(holnap lelépek, valószínűleg nem fogok netezni egy pár napig, jövő hétfőig-keddig lehetne visszajelezni hogy kit érdekel komolyan. Jöhet PÜ, és aki tényleg lelkes, az biztos megtalálja a topikokat is
Van egy "éles" és egy csevegős topik. A csevegősbe is írhattok akár ha érdekelne a játék.
szerk.: látom közben megtaláltátok
. Nézzétek át az ottani szabályrendszert, szerintem nem volt az rossz. Persze nincs kőbe vésve, lehet változtatni, de kiindulásnak mindenképp jó; és szerintem nem kell sok változtatás.
játékmester: nem muszáj hogy egyetlen ember legyen, lehet 2-3 ember felruházva ezzel a feladattal, csak egyeztetni kell hogy mikor ki intézi, hogy minden egyes forduló nyitást/zárást pontosan egy ember csináljon, ne nulla, ne kettő
Örülnék ha nem lenne muszáj feltétlen nekem, de ha többen lennénk, szívesen leszek az egyik. -
j.bravo
addikt
válasz
Real_Necro #46239 üzenetére
Nekem tetszenek, bár tény hogy jól állna egy kicsi fény a városnak meg a Vezúvnak, de azért jó így is.
A Capri-s azért fura, mert egyrészt - szerintem - tök jó hogy van előtér, illetve keret amit a belógó fa illetve a virágláda alkot, de a napernyők meg az üres terasz tényleg kicsit üresek; illetve bár a függőleges vonala függőlegesek, mégis mintha dőlne kissé jobbra a kép. Franc érti. Szóval, lehet benne hibát találni, még engem is megoszt, hát még a közvéleménytde úgy is lehet venni hogy ez tulajdonképpen jó dolog!
-
j.bravo
addikt
A #46355 második fele természetesen viccesnek szánt műbalhé volt, mivel egyszer már mutattam, és ugye alig 5 óra telt el, de nem bírtam kihagyni
Át kéne túrnom a képeket, egyrészt katalogizálni-kulcsszavazni, másrészt meg hátha találok valamit amivel érdemes kezdeni valamit. Holnaputántól pár nap Horvátország, de nem félek attól hogy nagyon sokat fotóznék közbenazért persze elteszem a gépet.
(#46356) kiskornel: emlékeztem
köszi ismét!
A szürkegém nekem így is tetszik, jó kérdés melyik a jobb. nem emlékszem hogy feltűnt volna hogy alexpós bár lehet hogy most már megzavar hogy mondtad hogy a már-már szürkületbe hajló napszak hangulatát is vissza akartad adni.(#46357) Real_Necro: iiigen, épp sztoriban volt, bár arra már nem emlékszem hogy két szám között, vagy csak poénkodva rap-jallegű betétként nyomta. Sokkal nagyobb show-t csináltak mint az elvileg fő attrakció Supernem. Kifejezetten jól nyomták. Amúgy ott hallottam őket először, le vagyok maradva kissé a mai zenéből...
(#46359) VIPowER: kérdés hogy a méhecske a tényleg téma, vagy ő épp ún. hamis téma, és csak kiegészíti a virágok V betű-szerű ívét?Az alsó két virágot levágnám, és csak a V-betűt formáló virágsort hagynám meg. Szerencsésebb lenne ha a másik irányba fordulna a méhecske és akko még vághatnál jobb oldalról is.Nem rossz egyébként, de tényleg menj nyugodtan közelebb (kivéve ha allergiás vagy a csípésükre, persze), illetve ha nem déltájban fotózod és kissé laposabban esnek a fények, az általában jobban néz ki, szinte minden témához.
(#46360) Chapel: köszi, másfeledik próbálkozás volt nekem is... az elsőn (öcsémék koncertjén) alig volt fény, az is szinte mindig zöld,meg tér se volt azon helyen.
Melyik FF-ekre gondolsz? A PH!otóstalisokra? Azok csak egy auto levels-t kaptak, igazából a legtöbbön a téma nagyon statikus ahhoz hogy értelmét láttam volna játszani vele, de persze egy próbát majd megér. Ja, Praktica, 400-as FF film, szken. Nem tudom így mennyire megy majd a lájtrúm-móka, persze egy próbát megér.(#46343) m3ss: Jópofák a kutyások, és rendben is vannak szerintem. Beagle-kkel kapcsolatban mondjuk elfogult vagyok
, barátnőmnek egy már öregúr korban levő beagle kutyája van. Mondjuk a hangja gyakran nem túl fülmelengető
Azon a képen a bokeh és az élfény is jól néz ki.
(#46313) total90: második, harmadik tetszik nekem is. Az első is oké, de a másik kettő színvilága jobban bejön.
(#46310) reload.: elmű-reklám?
az elsőről tényleg jön a képzettársítás hogy a távvezetéken megy a delej amiből lesz odalent a városban a fény (bokeh-lufik). A halszemesen valahogy előbb asszociáltam lávára, fene se tudja miért. Jópofa egyébként.
(#46312) Fejo: még mindig jók!
(#46292) gab.m: gratula!
-
j.bravo
addikt
Nagyon jók néz ki! Nekem sincs jobb ötletem mint hogy egy a terepen adott, vagy pedig tudatosan kialakított résen át fotóztál, szűk dof-fal. (bár most még csak mobil kijelzőn láttam a képet)
Real_Necro: látod, az enyémre se mond senki annyit se hogy fapapucs. Pedig kizárt h mindenki látta volna anno. Miiindegy.
-
j.bravo
addikt
Na, srácok, köszi a bizalmat, komolyan sokat jelent!
Az a helyzet hogy most elkezdtem időben visszafelé nézni a Foto könyvtárat a vinyómon, és a februrári koncertfotók óta nem is nagyon fotóztam rendesen, meg emiatt nem is nagyon lettek értékelhető képek, ugye.
Illetve, végülis van még egy portrésorozat (srácról, gondolom így már nem túl érdekes), amit tudom hogy szétszednétek, joggal
Ha esetleg valaki nem látta őket, itt az album a flikörön.
-
j.bravo
addikt
Értem én, köszi a bizalmat
de tényleg nem kéretem magam, hanem tudom hogy nem érik el azt a szintet amit hoztok (a teljesség igénye és bármilyen sorrendiség nélkül, aki eszembe jut: te, Ropi (ő mondjuk nem nagyon tesz fel), kiskornel, Fejo, eastsider, Peethy, Karima), szóval egy évfolyammal alattatok tartok még a ziskolában.
Majd még meglátom van-e olyan ami tényleg vállalható.
Lehet hogy pl. a füredi FF sorozatból párat, bár azok elég szürkék meg statikusak. Meglátom. -
j.bravo
addikt
válasz
madgie #46235 üzenetére
Hova tegyék fel a középhaladók?
A viccet félretéve, pár évvel ezelőtt jártam/írtam/töltöttem fel képet ide rendszeresen; azóta jelentősen emelkedett a topik színvonala, illetve talán a preferált stílus is változott, nem tudom; mindenesetre ide gyakran gyengének érzem a képeim, a kezdőtopikba viszont erősnek. Ezért inkább nem teszem sehova
Ilyenkor mi lenne a helyes topik?Clemi: jó téma az a híd, szerintem rendben vannak ezek a képek. Legalábbis én bírom a geometriai "témájú" képeket.
Nem tudom mit toltál a csúszkákon, kissé sárgásnak érzem őket, de ez nem feltétlenül baj. -
j.bravo
addikt
Ha ilyet tudsz akkor miért ugratsz itt minket az eddigiekkel?
Mérföldekkel jobb mint az eddigiek!
Tényleg a lágyítás lehetne kevesebb (bár ez ízlés dolga), de ügyesen pózol a párod (akár saját kútfőből, akár a te instrukcióid alapján), jó a világítás is, kihoz némi textúrát (hasizom pl.) csábos is a póz de nem túl direkt, szóval rendben van.
Apró dolog de ha az írisze nem került volna teljesen a szeme sarkába, lehet hogy még jobb lenne, illetve kár hogy a jobb szeméből csak a szempilla látszik (jobb volna ha vagy az egész szem, vagy semmi); de ezek részemről már kötözködés- illetve találgatásszámba mennek - hozzáértőbbek megmondják, fontos-e ez. Emellett, talán az élfényből lehetett volna picit több, de vaku mellett a halogénlámpák nem tudom mennyit érnek (persze a vaku teljesítményét nyilván vissza lehet venni).Fejo: azt hiszem hozzászóltam már a skóciai képekhez, de még mindig tetszenek, bármelyik utómunkával (bár a "new style" lehet hogy közelebb áll eastsider stílusához mint a tiédhez
) Mindenesetre komoly fegyvertény hogy felismerhető képi stílusod van, remélem egyszer nekem is lesz.
cOxeR: powerzoom (esetleg minimális svenk is)? Jó lett ám. Gondolom nem sétakerékpároztak, szóval sanszos hogy ez valahol az élességi maximum közelében van ezzel a technikával, vagy tévedek?
-
j.bravo
addikt
A színvilág nem rossz szerintem, a keret tényleg felesleges, nélküle jobb lenne. Ha ugyanebben a pózban szimplán csípőre tenné a kezét, szerintem jobb lenne: nem lenne vita hogy túl van-e a határon vagy sem, de épp elég dögös lenne úgy is.
Sokkal jobb mint a régebbiek!
Ugyanakkor fotóztad mint azokat, csak más az utómunka, vagy későbbi fotózás eredménye?más téma nagyon, de ez a képed bejön.
-
j.bravo
addikt
(#45743) Peethy: nekem bejön az a becsillanós
A másik tényleg kicsit zöld de kedves (nekemteccik) ahogy bebújik a vőlegény a fátyol alá.
(#45744) cOxeR: gratu!
(#45789) is jó. Egyetlen képként bele lehet kötni, de nyilván egy sorozat egy képe, úgy pedig tök jó hogy nem szokványos.
(#45791) Joeey: A másodikon tényleg túl kicsi az éles tartomány, kifolyik a szemünk
Ha megvágnád szűkebbre, lehet hogy jobb lenne. A rózsaszirmos-vízcseppes viszont szép.
(#45787) Fejo: jók azok
engem a vinyetta se zavar, bár lehet azért mert én is szoktam használni
Egyfolytában vándorolni kényszerülsz odakint a munkából kifolyólag, vagy csak épp volt egy ideiglenes lakhely és most találtál állandóbbat?
Az az üvegfalú ház nekem is kéne(#45803) nesa: nem rossz. Nagyon lelassítottak a kanyarban? (az éles háttér miatt)
(#45801) D4rkm4n: kár a kiégett égért, kicsit sok a fehér felület
(#45812) Marky21: leírták a többiek; annyit tennék hozzá hogy van ebben perspektíva. Mármint abban is hogy portrézz, és abban is hogy konkrétan őt. Úgy tűnik jó barátságban van az objektívvel. Az anyajegy mondjuk nagy kihívás: elvből nem szabadna leretusálni (már ha portré a cél, nem pedig divatfotó vagy más műfaj, ahol nem a konkrét személy bemutatása a lényeg). Kihívás úgy fotózni hogy ne zavaró hibácska, hanem dögös szépségpötty legyen.
(#45824) Clemi: az igazi tényleg más háttérrel lesz (vagy ezzel a háttérrel is újrafotózhatod, leválaszthatod pl. élfénnyel, ha van mivel világítani), de ez a második már jóval jobb.
-
j.bravo
addikt
A második jó, itt a fűszálak is inkább hozzáadnak a képhez, nem zavaróak.
Az elsőnél engem nem zavarnak a házak, de ahogy Karima mondja, ha kimaszkolnád a párod, és a háttéren sötétítenél, tényleg jót tenne.
A sejtelmeseknél nem tudom hirtelen hogy a fura átmenetek a fáknál az utómunka miatt vannak vagy a bokeh jelenik meg így
A többit Karima elmondta. Eleve ilyen sötétek a képek vagy így húzgáltad a csúszkákat?
Mindenesetre már ezek is sokkal jobbak mint az azóta törölt éjfekete változat! -
j.bravo
addikt
Az elsőben van ötlet, csak tényleg vághatod bátran szűkebbre.Esetleg ha az eredeti engedi, egy kevés részletet talán visszahozhatnál az arcból, hogy ne csak sziluett legyen.
A másik kettőn tényleg nem annyira előnyösek a pózok, illetve a fűszálakat is lehetett volna előnyösebben pozicionálni.
Nem lehet hogy csak rosszul válogatsz, és vannak ott a többi között jobb képek is? -
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Főként azért írtam, mert ők egy szokatlan ízlésű párnak tűnnek, azaz ha átlagos ízlésű menyasszony figyelmét akarnám megragadni, vsz. átlagosabb ízlésű/stílusú párokkal/képekkel operálnék. A sokoldalúság mondjuk jó pont...
Na de részemről ugye ez abszolút teoretikus, kibicnek semmi se drága, stb. -
j.bravo
addikt
válasz
eastsider #44976 üzenetére
Talán a pitypangnál kicsit (de ez még határon belül egyértelműen), meg a Spontán apokalipszis másképp. A sima spontán apokalipszisnak jót áll szvsz.
A csigaminimállal gondban vagyok, mert az a kép nagyon bejön, FB-n lájkoltam is azt hiszem, a fű fura meg talán picit az ég. De itt nem is tudom, tényleg.
Lehet hogy csak annyi hogy az utómunka jellege itt jobban szemet szúr mint az eddigi képeidnél. De meg kéne néznem otthon is, lehet hogy az irodai monitor ront a helyzeten. -
j.bravo
addikt
Ha esküvőfotós lennék - ahogy nem vagyok - nem tenném ki őket a vevőcsalogató portfólióba, de egyébként tetszenek mert (pozitív értelemben) mosolygásra késztetnek. A felülről fotózottnál ugye a kompozíciót tekintve megtettél mindent, szerintem kicsit ízlés dolga is hogy sok-e a fatörzsből és kevés-e a párból, vagy sem. Nem tudom mit lehetne tenni hogy a pár legyen kiemelve. Brenizer-módszerű panorámás móka esetleg, elmosni miiiindent, őket kivéve? Perszepersze, újra kéne fotózni, a faágon tornászva, francnak lenne kedve.
A másik milyen lenne ha a jobb sarokban is belógna egy faág, esetleg végig felettük, keretbe foglalva őket? Vagy akkor nagyon "be lenne zárva"?eastsider: tényleg mintha tovább húztad volna mint szoktad. A legtöbbje még épp a számomra tolerálható határon van
Bár némelyik képnek tényleg jól áll.
-
j.bravo
addikt
válasz
sztyui2 #44852 üzenetére
Próbálkoztunk anno páran TFCD-vel, és a leszűrt tanulságok egyike volt, hogy megér(het)i egy nem kezdő modellre áldozni. Ezért is bátorkodtam megjegyezni
Persze volt sok egyéb tanulság is, amiket leszűrtünk, csak azóta nem szerveztünk újabb fotózást.
Ha én keresnék egy melóval, akkor - "fair play" megfontolásból, bár tudom, a mai világban ez nem túl életrevaló tulajdonság - egyértelmű lenne, hogy a modellnek is fizetnék, függetlenül az egyéb költségektől. Persze ez a veszély mostanában nem fenyeget
Nem is bánom.
TFCD esetén mondjuklehet alkudoznimeg lehet beszélni hogy a költségeken hogy osztozunk (aszerint ki "jobb" a saját területén, ld. amit lentebb is írtál, illetve kinek van esetleg konkrét célja a konkrét képekkel; pl konkrét modell/fotós pályázaton való indulás, stb, stb, stb.)
Az 500px-es portfóliót innen a melóhelyről valamiért nem tudom megnézni, majd otthonról csekkolom - bár mivel a blogodra/flickr-edre/ide néha feltévedek, azért nagy meglepetés gondolom nem ér majd -
j.bravo
addikt
válasz
sztyui2 #44849 üzenetére
És olyan aki nem profi, de már nem kezdő, és kibírható áron dolgozik? Hátha segítene hogy a modellel kevesebb gondja van az embernek; van elég a technikai részével...
Mondjuk, ha bérel stúdiót, ahol adnak asszisztenciát, akkor pedig ez a része válik könnyebbé; azaz ott már több figyelmet szentelhet a modell instruálásának.
Gondolom, mert így még nem próbáltam
(eddig mindig saját vagy baráti cucc, és ismerős modellek, akik közül csak kettő volt aki nem először próbált ilyet) -
j.bravo
addikt
Ha a pár éve népszerű "camera toss" befutott, ez is befuthatna, simán
Én sok divatfotót se szoktam érteni, illetve van sok olyan is, amit ha értek, akkor szimplán agybetegnek tartom, szóval úgy döntöttem, inkább nem pofázok bele a nagyok dolgába a kis véleményemmel(szerk.: a jelenlévő divatfotósok kivételek
márminthogy az ő képeiket azért érteni vélem/nem tartom betegnek ) -
j.bravo
addikt
válasz
Horbal #44798 üzenetére
Ezt tudom, de a lefotózott palackokon ez nincs rajta "gyárilag"; ebben egészen biztos vagyok. Ezeket ott mókolták rá az étteremben.
Egyébként, ha már offolunk:
a parafadugó egyesek szerint azért jó, mert nagyon elképesztően-baromira-minimálisan, de hagyja levegőzni a palackban a bort. Ezért preferálják a tökéletesen záró szilikondugóval (bár abból is lehet már minimálisan levegőzőt gyártani, a technológia adott), vagy csavarzárral szemben.
Más borászok szerint ez annyira minimális (néhány tucat oxigénmolekula évente, vagy hasonló), hogy teljesen elhanyagolható.
Ezért a palackozóüzemben rátett viaszpecsét szerintem inkább dizájntényleg jól tud kinézni.
Ja igen, a pezsgőhöz, anno Dom Perignon idejében, amikor még nem voltak ennyire jól záró parafadugók, illetve dugózó berendezések, akkor tényleg kellett a viasz - de ez már rég a múlté.Szóval szerintem azok házi (éttermi) mókolmányok, na
-
j.bravo
addikt
Tudom én, és éppen ez az: a sok pepecseléstől hullik ki a hajam, mert nem haladok, és ez letöri a lelkesedésem, azzal hogy "sose leszek kész", illetve hogy nem tudom elérni a kívánt kinézetet.
De tudom hogy a tehetség pótolható hangyaszorgalommal és sok befektetett munkaórával - ami nem is lenne gond ha egy kicsit nagyobb részben élvezném, lennének apró sikerélmények. Sebaj, nem dédelgetek olyan álmokat hogy ebből éljek, és addig nincs gáz ezzel.Sucuka: az nekem is tecc, de tényleg jobb az első, mert a másodikon az lenne a még nagyobb királyság, ha a háttérben a két vastagabb barnás szár nem látszana, illetve kicsit odébb lenne mindkét virág. Vagy épp fordítva helyezkednének el. Vagy a nagyobbik balra dőlne jobb helyett és akkor vághatnál jobb oldalról. De ez igazából fotózzponthu stílusú kötözködés, a hangulat átjön, szép - csak a fürtös gyöngyike szerencsésebb kompozíció.
-
j.bravo
addikt
Én is viaszpecsétre gondoltam, néhány boron van, de ezeken tudtommal nincs. Ja és amiken van, azokon is jóval kisebb... Nem értem miért rakták rá, szerintem nem tesz jót se a palack kinézetének, se a praktikumnak (macerásabb kinyitni)...
Ha a pince úgy palackozza, az más, ők vélhetően jó okkal teszik - és jobban is néz ki -
j.bravo
addikt
Clemi: Hangulatra nem rossz szerintem, kifejezetten nyomasztó a templomos, mintha rám akarna dőlni a fal, és ezt erősíti a vignettálás is. Gondolom ez volt a cél
Az a fehér cucc a borosüvegek tetején micsoda?forceberg: nagyon kúl, és ahogy cOxeR is mondja, dupla piros pont az emberalakért!
A flickr-en az Erzsébet-kilátós is zsír.nesa78: remek svenk, főleg a kanyaros.
cOxeR: tetszetős a lépcsős-macskaköves minimál. A színezés nélkül is bejönne szerintem - de nem biztos hogy én vagyok a mérvadó, mert én minimál- és absztraktrajongó vagyok.
-
j.bravo
addikt
Fejo: Retus szerintem se kell ennél több. Amúgy nyilván mindig van tovább, de szerintem teljesen rendben van ez a kép, a már említett fekete madzagért kár csak tényleg.
Karima: nekem tetszik. Megint rám jött a vásárolhatnék (brutál ND szűrő - vagy pont elég erős szél volt és nem kellett brutál?)
reload: sajnos a nagy képekből egyiket nem tudom megnyitni, de - nem azért hogy cOxeR-nek ellentmondjak
- így kicsiben nem mutat rosszul hogy van ott kis fű; bár az a nem túl sok szakirodalom amit olvastam, mind azt írta hogy redukálni kell a képet, megszabadulni mindentől ami nem szigorúan a téma... Szóval nekem fűvel is tetszik. Tudom, fura szerzet vagyok
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Milyen autót vegyek?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Foxpost
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Új Insta360 X5 8K Akciókamera, számla, gari
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest