Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
rumos14 #50003 üzenetére
Neeem. Nem úszod meg ilyen könnyen. Szóval a legtöbb képnek csak az a baja, hogy nincs utófeldolgozva. Némelyik nagyon helyesen kicsit nagyobb látószöggel készült, mert ott helyben nem volt időd végignézni a terepet. Na de otthon már igazán megvagdoshattad volna a képeket. Pl. gondolkodj 16:9 és 16:10-ben, mert némelyik képen csak az ég, vagy az előtér túl nagy.
Kontraszt, színezet, hőmérséklet, vágások... Én kapásból így ugrottam volna neki. -
törölt tag
válasz
rumos14 #49999 üzenetére
Szerintem ez tenyleg attol fugg, hogy milyen szemmel nezzuk oket, a legtobben sot ugylatom mindenki kritikusan tekint ezekre a kepekre. En ferretettem ezt a szemleletmodot es csak ugy vegigneztem oket, nem tobbet varva mint amilyen celbol keszitetted oket, ezert nekem slideshow-kent nagyon tetszettek, mert valami szokatlant es ujat lattam. Nyilvan ha akarnek en is majdnem mindbe bele tudnek kotni, de szuksegtelen lenne.
-
kiskornel
addikt
válasz
rumos14 #49992 üzenetére
Én is már 2x beírtam a lesújtó véleményemet, de mindannyiszor bezártam... egy-az-egybe egyetértek m3ss kollégával. A topic célja meg az lenne, hgoy gyakorlással elérjünk arra a színtre, ha ilyen helyre kerülünk, akkor ne poit-and-shoot képeket készítsünk. Azok tetszenek, ahol kicsit kreatívkodtál.
Window of the World VII; Great Wall I; Somewhere in Shenzhen jók. -
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #49992 üzenetére
en vegigneztem a slideshowt, kina az klassz lehet. de a kepek azok nekem egyaltalan nem jonnek be. egy ket kiveteltol eltekintve (nagy fal, par alulnezetes epuletfoto) total semmilyenek. kicsit csodalkozok is a tobbi keped latva. nem is tukros hianyarol van szo, inkabb nem vmi atgondoltak a kompok...gondolom nem volt idod fotozgatni, kar
-
spanyoll
addikt
válasz
rumos14 #49985 üzenetére
Félreértesz. Nem én vagyok a helyi profi, aki most leolt, hogy takarodj a kompaktos képeiddel (tessék megcáfolni, hogy igenis naaaagyon profi vagyok és buksisimi
) Én csak érdeklődök, mert ha pl összességében kérsz véleményt a képek alapján leszűrt esetleges technikai tévedéseidről (de szépen fogalmaztam
) , akkor az is megoldható, meg 1-2 kiemelt kép is, csak akkor úgy nézem én is meg mások is.
-
-
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #48960 üzenetére
(#48960) rumos14 pdave-val voltal? nala is fent vagy egy szinte teljesen ugyanilyen kep
(#48961) Larry303 ugyanez volt az elso benyomasom, en biztos atszineztem volna a hatteret kicsit mas szinure. de mondom nem mondok mar ilyeneket, milyen dolog mar ez egy termeszetfotonal
-
-
törölt tag
válasz
rumos14 #48583 üzenetére
Hat ezaz en sem akarok hdr-el kinlodni ha nem muszaj. A mostani kepeid meg szoszerint lenyugoztek. A korabbiak is tetszettek,de ezek most nagyon.
Amugy a Sandy gyorsabb is,azonos orajelen akar 50%-al is,legalabbis a tesztoldalak szerint. De mindegy azert en raprobalok,max ha nagyon nemjo visszamegy a 3.6. -
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #48523 üzenetére
hmm jok nagyon a kepeid, elobb egy whiskey tarsasagaban vegigneztuk slideshowban oket
90%-uk tetszik, minden 10. meg naaagyon tetszik
pl a temetos az durvan jo.
hasznalsz vmi szurot amugy tajkepeknel, vagy milyen vaz ez? nem akartam exifet nezegetni...de igy ranezesre eleg szep dinamikaja van, meg jok az utomunkak is(raadasul ugy latom Becsnel nincs vege, csak vmiert megallt a slideshow...)
Throme, kiskornel: koszi
vmi masfele is:
meg kozben rajottem, hogy larrynek igaza volt, es ez a legjobb macro a 3 kozul, amit multkor nem linkeltem be -
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #48523 üzenetére
sztem nagyon jo kepek.
foleg a linkeltek. a taj meg elkepesztoen szep. bejon az elso kep is ilyen doffal, pedig tajkepeknel nem gyakori..
ez a durmitoros resz merre van, bosznia fele mentetek? a pivatol leesett az allam. azt hittem 1 het alatt minden szepet lattam montenegroban de nagyon nem -
Sucuka
senior tag
válasz
rumos14 #40094 üzenetére
Eszméletlen pazar helyen jártál, klasz képek!
(#40088) kiskornel: Jut eszembe: a gyerek nem azért kék, mert a fehéregyensúly nincs beállítva, hanem azért, mert a kendő, amibe a keze beleakadt, kék színű, és azon keresztül jött a fény a kocsiba...
De hogy ez miért csak most jutott el az agyamig
-
máyköl
veterán
válasz
rumos14 #35738 üzenetére
A baj, hogy a 20D baromira zajosodik.
Így is rendesen kellett zajtalanítanom, pedig csak ISO 200-on volt.
MF volt, a bögrére fókuszáltam.
Nem is gondoltam rá, hogy ha a záridőt 1/500 -ra rakom, éles lehetne a tej is... Ennyit számítana? Mert nyilván rövidebb ideig van nyitva a zár, de szerintem sokkal nem lenne élesebb. -
máyköl
veterán
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
rumos14 #35456 üzenetére
Mindegyik képen nagyon szépek a kékek, nekem az összes jeges tetszik
Amikor legutóbb Tihanyban voltunk, sajnos az apátság mellett fel volt állítva egy bazi nagy toronydaru, ami némiképp rontott az összképen
Nem tudom, ismered-e, de ha legközelebb arra jártok, EZT ne hagyjátok ki
A sajkodi strandtól kb 20 perc séta, de nagyon megéri.
Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Cipő topic
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini PC
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest