- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Aktív témák
-
Fejo
őstag
válasz
runner 125 #47045 üzenetére
Itt találod az eredetieket, ez a feldolgozás most Chapel kérésére készült.
-
hcs57
addikt
válasz
runner 125 #46888 üzenetére
Te vagy az én emberem, ugyanígy vagyok én is.
-
asthring
tag
válasz
runner 125 #46888 üzenetére
nekem is jobban tetszenek a régebbiek.
-
m3ss
veterán
válasz
runner 125 #46886 üzenetére
sztem meg klasszisokkal jobb az uj
ebbol latszik, hogy mennyire szubjektiv dolog ez. mindenkinek nem tudsz megfelelni Fejo
-
kiskornel
addikt
válasz
runner 125 #46823 üzenetére
Először én is úgy gondoltam, de én meg is néztem hogy néz az úgy ki. Sajnos a jobb oldala elég unalmas, és a bal oldalon, ha ketté vágod a fák keretezte "ablakot", elég unalmas lesz a kép. A "minden szabályt betartok" szerinti vágás most érdektelenséget hoz magával...
Check it!
-
Fejo
őstag
válasz
runner 125 #46823 üzenetére
Vágást illetően én is a Kornél által javasoltat preferálom.
-
End-ru
aktív tag
válasz
runner 125 #46757 üzenetére
Sátrat nem, egy leskunyhó van az itató előtt. Az obi 70-200 F4 L.
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #46684 üzenetére
Én 15-re saccolom.
Peethy: a kép nagyon jó, csak az fura hogy nagyon koravénnek, felnőttesnek van beállítva egy kislány. De a beállítás, fény, utómunka nagyon jó. A végeredmény pedig nem dögös (az idősebb ifjú hölggyel lenne), hanem aranyos. Pozitívan értve.
Fejo: Jó az a mólós nagyon, lájkoltam is asszem, odaát
-
m3ss
veterán
válasz
runner 125 #46680 üzenetére
talan -25% vignettel lenne az igazi nekem
bal also sarokban mar kicsit tenyleg sok
-
j.bravo
addikt
válasz
runner 125 #46630 üzenetére
Tesó, elsősorban nem verseny... illetve mindenki önmagával versenyez elsősorban.
Ha már nagy sporteseményhez hasonlítjuk, akkor legyen mondjuk egy (fél)maraton, vagy XY méternyi táv lefutása. Nyilván könnyebb helyzetben vagy egy speckó, méregdrága, légpárnás, az adott terepre optimalizált nájkí csukában, de sanszos hogy aki abban le tudja futni, az le tudná futni egy héccáhu forintos kínai dorkóban is.Nem lesz olyan témamegjelölés ami csak prosumer dslr-rel vagy ilyesmivel lenne megoldható.
Például a jelenlegi téma (vonalak) kamerásmobillal is megoldható. Van is egy régi képem ami ide vágna, és egy Sony Ericsson w350-nel "fotóztam"; talán már mutattam is. -
Karima
őstag
válasz
runner 125 #46616 üzenetére
Nem használtam szűrőt, utólag is összesen annyit módosítottam, hogy a kontraszt, meg a clarity csúszkát feltoltam az egekbe. Így lett az ég ilyen
De szerencsém volt, mert alapban is szépek voltak a felhők, ezzel csak kihangsúlyoztam.
Köszönöm mindenkinek a kommenteket
-
madgie
titán
válasz
runner 125 #46050 üzenetére
Ezt mondom én is napok óta
A "fakítás" sokszor olyan, mint - zenei hasonlattal - régen a Winamp-ban a V alakú EQ. Düng-bong-csörög, de pont a lényeg veszik el az egészből.
Ricsi amúgy is sokat fejlődött, annak idején (mikor együtt "dolgoztunk") fele ilyen jó képei nem voltak. Jómagam meg örülnék, ha negyed ilyen jó portrékat tudnék csinálni
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #46020 üzenetére
hát. ezt jó hallani
igyekszem
(#46021) Clemi: lehet ezekből is kihozni, de akkor olyan koncepció kell az utómunkához. azt sajnos nem tudom még hogyanvagy olyan témák kellenek, mondjuk mint az én balcsipartos képeim, ott nem számítanak annyira milyen "fények" esnek a dolgokra
(#46033) Throme : Nem HDR. szelektív utómunka. sok átmenetes WB, expoziciós szűrő...
(#46041) *Ropi* : köszii
(#46042) Sucuka : okéé bennevagyok
hát igen, még Pécsen sem annyi a sör. sőt kevesebb, mint a fele
de a hely nagyon adja... azért megéri. de látszik, hogy nem a magyar pórnépnek van kitalálva
(#46044) Chapel: Tőled mindig különösen jó ezt olvasni
én is így vagyok a Te képeiddel mellesleg
(#46046) Peethy:
köszönöm!
(#46018) cOxeR: nagyon jó az utómunkád, itt még a "vignette" is jól mutat!
(#46027) cOxeR: nagyon-nagyon jók a fények, és a derítés is. profi (én az éggel csináltam volna még pluszba valamit
)
(#46036) eeaa: jók nagyon, én a durvább utómunkát szeretem, de ezek így is adják
(#46045) Marky21: szerinten a FF adja. szerintem elfér ez az utómunka. (najó kicsit tényleg sok) látszanak még a pórusok
-
fsb1000
nagyúr
válasz
runner 125 #46030 üzenetére
OK.
-
filózoli
senior tag
válasz
runner 125 #45922 üzenetére
Ha annyira érdekel, olvashatsz még egy rakás pozitív véleményt a képről. Amúgy meg azért idéztem, mert nem akartam magamat dicsérgetni. Látom, itt ez utóbbi sem divat.
-
válasz
runner 125 #45922 üzenetére
nagyon jól szórakozom...
Én ott adtam fel ezt a történetet, hogy próbáltam neki segiteni az első mozzanatoknál (talán ez volt vagy 1,5 éve...), mikor megjelent a fórumon, és egy ideig el is fogadta a segitséget, azonban egy idő után velem is elkezdte ezt a minősíthetetlen stílust. Elsősorban azóta mióta beregisztrált a világ legjobb struktúrájú és legvérprofibb oldalaira (fotoracse és fotozz), és megosztott 5 képet, azóta itt csak amatőr pancserek vannak.
Önértékelésben nulla a fejlődés, mások képeivel kapcsoladban meg nem tud értelmes, hasznavehető kritikát generálni, aminek létalapja lenne.(#45923) Chapel
Fotoracsén meg egyszer innen egyszer onnan idéz. -
filózoli
senior tag
válasz
runner 125 #45910 üzenetére
Jó a memóriád! Ha a fotózáshoz is ennyire értenél, több pozitívumot is észrevettél volna a képemen. Amúgy igenis az a véleményem, hogy kevés a jó kép ebben a topikban. Na és túlságosan technokraták is vagytok.
-
Chapel
addikt
válasz
runner 125 #45910 üzenetére
Lightroomban 3 kattintással helyre lehet húzni a madarat, nekem itt a céges gépen is alexpós.
"Akkor is javasoltam, h a fényképező árán, vegyél inkább egy frankó biciklit."
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #45880 üzenetére
Hogyne ismerném a NASA-t. Csak poénkodtam, de akkor ezek szerint kevés volt az 1 smiley/hozzászólás
-
imibogyo
veterán
válasz
runner 125 #45880 üzenetére
Lehet valahonnan nesa rémlett neki, csak már nem tudta honnan.
Ezért asszociált fórum társra. Mondjuk ez sem mentség. -
Fejo
őstag
válasz
runner 125 #45870 üzenetére
Köszi. Igazándiból a képek jellege és hangulata miatt nem volt érdekes, hogy szimpátiát ébreszt-e vagy sem.
A következő sorozat már sokkal hagyományosabb, nőiesebb lesz vele, talán majd akkor.Ami az aláírást illeti, már nem annyira új. Meguntam a régit és egy minimál design-osabbat/letisztúltabbat akartam. Ennyi a prózai oka.
-
válasz
runner 125 #40317 üzenetére
Azt a középső sötétebb kék részt én sem tudom, hogy mi okozza, csak olyan lenne az ég? Semmilyen szűrő nem volt fent, az előbb néztem a RAW-ot, abban is sötétebb ott, tehát nem a feldolgozás alatt lett olyan...
Amúgy valóban nagylátón a polár okozhat ilyet, de a polárt aznap elő se vettem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #40315 üzenetére
Polárszűrő beltéren? WTF?
-
válasz
runner 125 #40224 üzenetére
Amúgy ez egy vízválasztó kép a fotózási témakör vonalamban. -
Murderer69
őstag
válasz
runner 125 #39736 üzenetére
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #39633 üzenetére
Köszi. Sajna a 18mm csak ennyit tud, hátrébb meg nem tudtam menni
-
rumos14
nagyúr
válasz
runner 125 #39590 üzenetére
epic fail
Zozzant: köszi, igen, életre szóló élmény volt, de remélem lesz még hasonló
-
rumos14
nagyúr
válasz
runner 125 #39578 üzenetére
nézd meg a többi képét a flikkeren, van ott több is
-
szőröscica
addikt
válasz
runner 125 #39564 üzenetére
Értem, köszönöm.
Sajnos különösebb bűvészkedésre nem volt idő, nem egyedül voltam, azt meg nem akartam, hogy 5 ember várjon, míg én fotótémát keresek.
-
BV92NTZ
csendes tag
válasz
runner 125 #39564 üzenetére
-
Fejo
őstag
válasz
runner 125 #38074 üzenetére
Köszi, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az alap ötlet nem az enyém (bár ma már nehéz olyat kitalálni, amit valaki a világban már nem csinált meg), sok hasonló van a neten a világ sok pontjáról.
A régi képeket itt találtam: [link]
Amint lesz időm fotózni, jönnek még képek, mert van még jó pár tervbe véve.
-
bubi92
őstag
válasz
runner 125 #37879 üzenetére
mekkora lol
meglett a szobakulcs, ezen röhögök már vagy 2 perce
amúgy tényleg fejlődést mutatsz filózoli.
-
filózoli
senior tag
válasz
runner 125 #37879 üzenetére
Köszi Runner
Csak hogy Te is megnyilvánulsz... -
válasz
runner 125 #37786 üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
runner 125 #37786 üzenetére
Ha filmes zaj lenne, igazi, ropogós, filmes zaj, zseniális lenne... komolyan.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
runner 125 #36425 üzenetére
Sajnos nem volt rá lehetőség. Kicsi volt a "tárgyasztal".
-
sto1911
veterán
válasz
runner 125 #36078 üzenetére
-
Marky21
aktív tag
válasz
runner 125 #36078 üzenetére
A virág és a rózsabogár is a téma része volt .
-
válasz
runner 125 #36048 üzenetére
Élesítés nem történt, de direkt kerestem ilyen helyet... szóval én tehetek róla
Egyéb iránt, kösz a véleményt.
-
Marky21
aktív tag
válasz
runner 125 #35947 üzenetére
Köszi
coxer
öszi ,örülök hogy tetszik
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #35873 üzenetére
Ejnye no, azzal elmotorozhatnál errefelé...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #35870 üzenetére
Csapd fel a fotóstáskát a hátadra, pattanj fel a mocira, azt' gurulj el valahova fotózni
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #35866 üzenetére
Te nem fotózol mostanában?
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #35861 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, meg ki is próbáltam, de akkor azokból az "építészeti elemekből" kevés maradt volna.
-
Boxer001
veterán
válasz
runner 125 #35798 üzenetére
Azt anno használtam is, de csak ilyen átméretezésekre.
Akkor felrakom megint. Negatívban egész "szájberes" ez a pók, ki is raktam a gépre háttérképnek.
-
Bulitt
addikt
válasz
runner 125 #35800 üzenetére
ezt nem kellett volna, most úgy elkapott a vágy egy kis édességre
-
Boxer001
veterán
válasz
runner 125 #35788 üzenetére
Hi!
Lehetséges, hogy beraktam a sok agyhalott közé rémiszteni, hiba volt...Milyen progikat használtok hekkelésre? PS gondolom...és még?
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #35720 üzenetére
Elvileg ez volt a terv, de nincs olyan terítő ami illett volna hozzá, meg össze is tejezhettem volna.
-
Zjunior
veterán
válasz
runner 125 #35692 üzenetére
Köszi szépen
Melyik Photoshopot szedjem le?
Adobe PhotoShop CS4 11.0 Extended Magyar??
-
Zjunior
veterán
válasz
runner 125 #35689 üzenetére
Azzal találok naptár mintát?
Vagy én rajzoljam meg?
KÖszi!
-
nesa
veterán
válasz
runner 125 #35671 üzenetére
Koszi!
Igen kepstabis E510+ZD70-300, majd atnezem van-e svenkes,olyan tuti van ahol a tajat megfogtam es a repcsi elkenodott -
Marky21
aktív tag
válasz
runner 125 #35616 üzenetére
Jogos
, nekem fel se tűnt.
-
-
törölt tag
válasz
runner 125 #35540 üzenetére
Koszi, van amugy olyan is amibe belenez
-
Marky21
aktív tag
válasz
runner 125 #35539 üzenetére
Még nem,de jó ötlet
,Köszi
-
rumos14
nagyúr
válasz
runner 125 #35493 üzenetére
köszi
a harmadolás nem volt tudatos, bár utólag vágtam belőle felülről. a "kapukereten" megcsillanó napot is csak otthon vettem észre -
Bulitt
addikt
válasz
runner 125 #35337 üzenetére
-
sztyui2
őstag
válasz
runner 125 #35310 üzenetére
Tavalyi képek...
Jópár hetet voltam balatonon nyáron és ott meg nem nagyon lehet mást fotózni, valamivel meg el kell nyomni az ingert
Egyébként azért régről van pár "természetfotó", flickr-en is ha kicsit visszább mész 1-2 évvel -
EkSYS
senior tag
válasz
runner 125 #35281 üzenetére
Köszi!
Néha elmókólok itt és csak hoppá bevágott valami 2007-es oldalt
, a fene bele eme hebrencs bengeszet!
Szoval..elso fotom a fotozz on link
Velemenyek?
-
Brumi
senior tag
válasz
runner 125 #34581 üzenetére
Megnéztem Osztya képeit... nagyon komolyak, jó ötlet és profi megvalósítás. Azt hiszem ettől én még nagyon messze vagyok
Én Dave Nitsche fotóit nézegettem, baromira tetszenek a képei, rettentő sterilnek, precíznek tűnnek. -
válasz
runner 125 #34465 üzenetére
-
törölt tag
válasz
runner 125 #34468 üzenetére
Koszi!
Elmeletileg nem dol, de tenyleg csalos az ilyen-olyan iranyba dolo vonalvezetesek miatt. Panorama sajnos nincsen, mert nem volt nalam allvany, de a kornyekrol van meg par kep, ha feldolgozasra kerulnek, rakok be a jobbakbol.
-
bigmasterg
addikt
válasz
runner 125 #34470 üzenetére
Ilyen full fekete háttérnél könnyű lenne rajta segíteni.
C^^: Már flickr-en írtam, csak ott hgabi00 néven vagyok.
-
BV92NTZ
csendes tag
válasz
runner 125 #34381 üzenetére
Kszonom szepen a megjegyzest
Megprobalom a hetterbol a keritest kiszedni....a fejlemennyel visszajovok majd.
-
válasz
runner 125 #34330 üzenetére
Teljesen ugyanaz a séma, 67mm-ig van benne egy univerzális felfogató és ebbe tehető 3 féle lencse, ami a csomag tartalma:
CM-3500 Diopter
6x 1/0.17(m)5.9 Diopter
12x 1/0.085(m)11.8 Diopter
24x 1/0.04(m)25 Diopter
Egy ilyen szett: -
Slowman
aktív tag
válasz
runner 125 #34272 üzenetére
De próbálkoztam korábban egy másik partszakasznál. Annyira nem lett hosszú (0,3-0,4 sec, max rekeszen és ISO 100-on. ND szűrőm nincs sajna), hogy jól is mutasson, ehhez több másodperc kell szerintem vagy gyorsabban folyó víz. Azután meg nem is foglalkoztam már vele, meg nem vittem magammal állványt se. És tényleg, 1,5°-ot dől jobbra, észre sem vettem
.
(#34263) kiskornel: Köszönöm! A hajós történetek közül nekem is az tetszik talán a legjobban. Amúgy a Mosoni-Dunánál készült
.
(#34258) máyköl: Köszi!
-
pisti
őstag
válasz
runner 125 #34181 üzenetére
No igen.
Azért a gyenge vagy többségnek nem tetsző képeknél nagyobb probléma, hogy nem tudjuk a jelek szerint egymást tisztelettel kezelni. Attól mert nem tetszik valami nem kell rámondani, hogy "digitális hulladék", vagy utalgatni rá, hogy hova való, meg egyéb módokon hergelni az illetőt.Szóval kezeljük már egymást kicsit emberségesebben!
Jöhetnek, sőt törvényszerű, hogy jönnek gyengébb képek is, amik elvileg azért kerülnek fel, hogy a kritikákból le tudjon szűrni valami tanulságot a készítője. Előfordul úgy látszik, hogy valakinek lassabban esik le a tantusz a kelleténél, de ez sem ok arra, hogy elkezdjük sértegetni az illetőt. Kicsit több türelemet meg megértést kérnék, ha lehet mindenkitől.
-
johnjohn
addikt
válasz
runner 125 #34042 üzenetére
Egyetemen dolgozom, rajtam nem fog ki lassan semmi.
-
Brumi
senior tag
válasz
runner 125 #34027 üzenetére
Ha a Délután című képre gondolsz, az a várral szemben lévő utcában készült, ha jól emlékszem Rajnis utca volt a neve, és nem volt zsákutca.
Inkább az volt szomorú látvány, hogy a legtöbb boltra ki volt írva, hogy eladó. Bár ha jól tudom, Kőszeg sosem volt egy gazdag város, de a szegénység valahogy most kézzelfogható volt. Remélem ha a 2,5 milliárdos felújítási program végére érnek, minden másképp fog kinézni és újra ellepik a turisták a várost!És köszi, hogy linkelted a képemet!
-
Bulitt
addikt
válasz
runner 125 #34027 üzenetére
Az én ízlésvilágomnak, ez a "modernebb" kinézet jobban tetszik. Minden hatásnak meg van a helye, és egy ilyen sárgás "retro" filingnek is. Szerintem a helyszín az ami pont ellenzi ezt a sárgaságot.
De amit linkeltél Brumi képét, ott tényleg jól áll ez a hatás.
-
Bulitt
addikt
válasz
runner 125 #34023 üzenetére
Igen, teljes mértékben egyetértek, csak nekem úgy nem tetszett
bigmasterq: ilyenek a fények. Ha felmész a Gellért hegyre, azt látod, hogy az új fényforrások már fehérek (energiatakarékos) míg a régi hagyományos közvilágítás már fehér
tomate: van állvány (nem 20k-s), meg van távirányító is. Az a kép, még egy gyenge minőségű állványról készült.
Itt a parlament eredetije és nagyon nem tetszik: [link]
-
pisti
őstag
válasz
runner 125 #34015 üzenetére
Kis 100k-s csúcskompakt.
Lehet olcsóbb kompakttal is szép makrókat csinálni természetesen, persze nem árt valami még pluszba nagyításhoz, pl egy raynox.
Neki is szép makrói vannak és nem is dslr árú kompakttal csinálja őket. -
bigmasterg
addikt
válasz
runner 125 #34016 üzenetére
Azért nem a sima kis tucat kompakttal csinálja.
Rákesetem és tesztek alapján a G9 nagyjából az olcsó tükörreflexesek szintjét hozza.Szerk.: (#34018) pisti ez másodpercre ugyan akkor küldtük.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #34015 üzenetére
Megvan, Ő az.
Érdemes megnézni a makró galériáját. -
Brumi
senior tag
válasz
runner 125 #33989 üzenetére
Az én nagyim is Kőszegen született, de még fiatalon eljött Pestre. Én is voltam ott gyerekkoromban, de már nem sokra emlékszem. Most éppen fel volt túrva minden egy gigantikus felújítási projekt miatt. Így sötétben nagyon szép volt, de világosban már előjöttek a problémák, sok volt a lepukkant ház.
Apró érdekesség, hogy dédnagyapám részt vett a Hősök kapujának építésébenKöszönöm a kommenteket, örülök, hogy végre sikerült összehoznom egy normális esti képet
-
Játékos
addikt
válasz
runner 125 #33812 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az ajánlót!
Runner:
nem, alapvetően szinte soha nem fotózok épületet. Pont nálam volt egyéb okból a gép, és nem tudtam elmenni az épület mellett "csak úgy"...
De teljesen egyetértek abban, hogy a végeredmény számít.
Viszont alapvetően nem volt abból semmi probléma, hogy 6 képből lett összeillesztve, szerintem egyáltalán nem látszik a képen, csak nekem volt vele némi meló pluszban. -
Játékos
addikt
válasz
runner 125 #33750 üzenetére
Köszi!
Pedig, ha tudnád, mennyi meló volt vele, hogy így nézzen ki! Eleve 6 képből van, mert a 40-150-es obi volt a gépen, teljesen ki volt égve az égbolt, valamint volt egy iszonyatos kerítés a jobb oldalon, ahol most "susnyás" van, illetve egy csúf kéményt is el kellett tüntetni...
Azért vagyok annyira kiváncsi a véleményetekre, mert akinek eddig megmutattam, azoknak tetszett, persze ők nem "fotósok", viszont egy másik topikban pedig eléggé lehúzták úgy összességében. -
filózoli
senior tag
válasz
runner 125 #33736 üzenetére
Tessék:
[link] -
filózoli
senior tag
válasz
runner 125 #33723 üzenetére
Azért nem kéne ennyire arcoskodni...
-
*Ropi*
félisten
válasz
runner 125 #33692 üzenetére
Most forgatják nálam a "szétcsúszva" második részét.
Kicsit összejöttek a dolgok: elhalálozott a számítógépem, ennek hatására Titanicos jégheggyé tömörültek az újra kidolgozandó munkák. Hajtás pajtás van ezerrel, ezért is nincs időm mostanában fórumozni.
De azért eljutnak hozzám a hírek.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
runner 125 #33692 üzenetére
Él még, de már nincs jól...
Most mailoztunk, kicsit el van havazva, meg szétcsúszva egyszerre, ami nem a legjobb kombó...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
runner 125 #33589 üzenetére
nekem így már sok a jobb oldal. meg, szerintem, így elviszi balra a képet a híd.
-
válasz
runner 125 #33587 üzenetére
ja, h te szűknek érzed jobbról. van benne valami, de sajnos nincs oda több infóm (nem vágtam onnan semmit). meg a te esetedben már túl sok került jobbra szerintem, elnyúlik ott a kép (ökölszabálynak jók ezek a harmadolós és hasonló dolgok, de mereven biztos nem kell ragaszkodni hozzá).
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #33586 üzenetére
Engedelmeddel, valami hasonlóra gondoltam. Bár így négyzetes lett a képkivágat, de így nagyjából megvan a vízszintes harmadoló is. Persze magaslatokba - álló - képkivágattal lehet még szerkeszteni.
mod. a copy minőségét ne tessék nézni, pár perc alatt klónoztam át, nem az volt a lényeg. -
válasz
runner 125 #33584 üzenetére
célszerű nagyobb méretben nézni, akkor látod, hogy egy ember egy szörfeszkán egy evezővel.
létezik más képkivágás is, bár nagyon erőlködni a harmadoláson szerintem felesleges, akkor már drasztikusabban érdemes, belevágni a híd pillérének felső részébe is stb. (ekkor jobban látszódna az ember, picit más lenne hangsúlyos a képben)de, álszerénység nélkül, szerencsére ez egy jó kép, így bármelyik megoldás jó eredményt ad.
-
attika89
senior tag
válasz
runner 125 #33552 üzenetére
Értem! Akkor még inkább a jobb harmadba helyezve! Talán így...
Már nekem is jobban tetszik
Köszönöm szépen -
attika89
senior tag
válasz
runner 125 #33550 üzenetére
Igazad van!
így már jobb? -
nesa
veterán
válasz
runner 125 #33546 üzenetére
Koszi , nekifutok ujra.
-
válasz
runner 125 #33539 üzenetére
-
válasz
runner 125 #33527 üzenetére
Kicsinyítve, el lehet tüntetni a fotók gyengéit. Főleg az élesség hiányát. Flikker van tele digitális szeméttel, amik még 640 szélesben kinéznek valahogy. De már 1024-ben is harmatosak. Ott is all sizesben kell a képeket megnézni, aki nem hajlandó legalább 900 pixel szélesben feltenni, az már gáz. Én, amit feltöltök, az 1024-et célzom meg, mert az ingyenes hozzáférésnél úgyis lekicsinyítené.
-
Tomate
veterán
válasz
runner 125 #33523 üzenetére
Köszi!
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #33491 üzenetére
Ha megnézed a flickr-em, nekem sincs szinte egy fotóm se, ami középre van komponálva. Egyszerűen ennek a képnek jól állt.
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #33487 üzenetére
Értem, majd jövőre...
-
válasz
runner 125 #33471 üzenetére
-
gzola
tag
válasz
runner 125 #33470 üzenetére
sajna azok nem voltak kiállítva
kormányőr autókat meg nem akartam összevágni. kint voltak a rendőrségi audi tt-k, sajna azokat nem sikerült lekapni. szirénával én is elfogadnám.
-
válasz
runner 125 #33446 üzenetére
Köszi a véleményt. A háttér meg elméletileg egyenes... de lehet a monitor a falra akasztva nem 100% vízszintes, habár én annak érzem
(#33447) máyköl
Jó lett, ennyi
Raynoxal lőtted?
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #33448 üzenetére
Igen, az élesség most szerintem is teljesen jó.
Az a gáz, hogy olyan fürgék ezek a lepkék, hogy nem nagyon érek rá komponálni. Nyilván ki kell gyakorolni a dolgot, mikor nyugodtak, stb., de örültem, hogy legalább az élesség jó helyre ment.
Nem, nem próbáltam állóban.Köszi a véleményt!
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #33421 üzenetére
Megmondom őszintén, nem vagyok nagy retusáló mester. Lightroom-ot használok, kisebb pontokat el tudnék tüntetni, de tényleg nem értek ehhez a részhez.
Engem is kicsit zavart a dolog egyébként, egyszer majd megtanulom hogyan kell ezeket kiretusálni...
Ki lehet egyáltalán Lightroom-ban?t_a_m_a_s: Köszi, örülök, hogy tetszik! Megmondom őszintén, nekem nem tűnt fel ilyen lényeges különbség az utóbbi két képemnél a többihez képest, de már nem kevesen említették...
De elhiszem nektek.Máyköl
-
sztyui2
őstag
válasz
runner 125 #33406 üzenetére
Jaja, sony H50 volt
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest