- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
flegos #19300 üzenetére
Nem az én lesem, engem is úgy hívtak és aki találta, nem szívesen visz oda senkit. Nyilván a madarak se szeretik a folyamatos tömeget, ezért sem praktikus publikussá tenni az ilyet. Egyébként tegnap voltam ott és nem jártam szerencsével, csak messziről láttuk a gyurgyalagokat meg a hangjukat hallottuk.
-
sztyui2
őstag
válasz
flegos #19248 üzenetére
Igaz
Mondjuk nekem a portrémarkolattal nem voltak problémáim, mert egy 1D Mark II-n csüngött a kicsike, és arról nem nagyon lehet eltávolítani a portrémarkolatot
Viszont az 580 EX II is azért megdobja a felszerelés súlyát. Amikor csak simán rádobtam a 30D-mre(amin csak épp valami 50mm-s volt, nemtom most hirtelen, hogy az 1.8, vagy az 1.4), már akkor is eléggé észrevettem a súlynövekedést.
Ezekkel a cuccokkal hamar elveszti a kompaktságát a felszerelés, ami amúgy sem valami kompakt, mert már a 30D is elég méretes darab.
Viszont, múltkor beszéltük KTTech-el, és én is észrevettem, hogy bizony, az 1D beépített portrémarkolata közel sem olyan kényelmes, mint ha mondjuk 30D/40D/5D-re veszünk egy portrémarkolatot. Az 1D sima markolata nagyon kényelmes, nagyon kézreáll, ugyanolyan kényelmes számomra, mint a 30D, azonban a portrémarkolata sokkal vékonyabb, mint a külön megvehető markolatok -
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
-
Hydra SR
addikt
válasz
flegos #15985 üzenetére
Nem, nem elírás
ISO 800 alatt még nem fotóztam koncertet de az is csak a fix 50/1.8-al megy. Egy kevésbé fényerős zoom obival még az 1600 is néha kevés de nincs tovább. Mozgást akkor tudok kimerevíteni, ha pont elkapja a főfény (ha van egyáltalán, itt most volt).
A Canon DPP-ben van zajszűrés, ebből csak a színzaj szűrést szoktam alkalmazni de az sokat számít a megvilágított füstfelhők homogenitásában, bár nem mindig van rá szükség ilyen pici méretben. Nagyban persze azért nem olyan jó minőség, de úgy 1000 pixelig teljesen jó.KrenAtesz: minőségileg teljesen rendben van, színek minden oké, de a perspektívát, szerkesztést, vágást szerintem kicsit jobban meg kéne tervezni.
-
Hydra SR
addikt
válasz
flegos #15974 üzenetére
Köszi
Reflexből kinyírom az exifet mert ekkora méretben már jelentősnek számít a fileméret növekedés miattuk.
Ami közös mindegyikben: ISO1600, Canon EOS 400D + Canon 28-80 Mk I. F/3.5-5.6, mindig a zoom állásnak megfelelő nyitott blendével. Záridő 1/13 és 1/80 között változott, jellemző érték: 1/30. Vaku nem volt. Av és M módok között váltogattam, one-shot AF vezérlés, sorozatlövésen volt a gép de mostanában általában csak 1-eket lövök. Expó korrekció készítéskor -2/3 és -1 között, amit utólag néhol vissza kellett korrigálni RAW-ból (döbbenet mit kibír ekkora méretben egy kép jelentős minőségromlás nélkül ezen a gépen). Utómunka csak amit a RAW konverter tud, Canon DPP-t használok.Vágás nincs.
Néha ha nagy fényerőkülönbségek adódtak, akkor koppanásig toltam az expo korrekciót, hol lefele, hol fölfele, vagy M-re váltottam ha nagyon meghülyült a fénymérés tőle. -
*Ropi*
félisten
válasz
flegos #15771 üzenetére
De a 40D topicban feltéve a kérdést biztosan mondanának még hasznosakat.
-
Chapel
addikt
válasz
flegos #15520 üzenetére
Az árnyék PS vagy pedig az utómunka miatt ilyen? Nem rossz, félre ne érts, csak olyan nem természetes nekem.
Egyébként meg én spec nem szeretem/eszem csokit,de ez jól néz ki, esetleg kicsi fényt még kaphatott volna,nekem alexpós kicsit,de ez lehet a kalibrálatlan (Ropi) monitorom miatt
-
Papichulo
tag
-
Szten Márs
nagyúr
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest