- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz
filózoli #45886 üzenetére
Most megint illúzióromboló leszek, de ez a kép egy 60-70%-os crop, amin egy mosott madár van. Mondjuk így néz ki egy jó madárfotó, kiskornel gépéből pattant ki. [link]
De tessék, itt van egy díjnyertes fotó is, a The Explorer magazin közönségdíját nyerte el:
Ha számodra ez a kép etalon, mert sok lájkot kapott, akkor összedob neked a fórum egy 2x3 méteres nyomatot belőle, amit felszögelhetsz az ágyad fölé, mi pedig sok sikert kívánunk neked, hogy hasonló eredményeket érhess el a fotózz.hu háziversenyén!
(#45940) End-ru: az első hangulata tetszik, de szerintem az éles rész tartalma témának kevés. Mostanság nagyon ilyen hangulatfotókat lősz, szerintem ennek a megítélése személyfüggő, én szeretem az ilyen képeket
(#45927) spanyoll: idéznék az első hszből:
Amire NEM való: [a topik]
-rossz képek céltalan mutogatása
-gyermekmegőrzés, amíg anyu vásárolEnnek a fényében sokadik alkalomra ilyen képet nincs kedve senkinek nézni, arra meg aztán végképp senki nem kíváncsi, hogy a fotózz.hu-n ki mit gondol a képeiről.
-
törölt tag
válasz
filózoli #45921 üzenetére
Soha tobbet nem vedelek meg! Fogd mar fel vegre, hogy a fotozz.hu-n azert irnak ilyeneket mert MUSZAJ rizsazni, hogy kreditet kapjanak erte. A 90%-ukat sosem erdekelte a fotod oszinten, es nem is fogja. Itt ha valaki ir, nem erdekbol teszi, mert itt semmi haszna nem szarmazik belole ha velemenyez. Ha akarok 1 evig nem irok senki kepehez, de ugyanugy posztolhatok, senki nem fog kitiltani innen. Nem hiszem, hogy tenyleg felfogtad...
-
L4mie
veterán
válasz
filózoli #45925 üzenetére
kedves fórumtárs,
3.x látom ezt a vitát, postolsz értékelnek, nem tetszik jössz a fotozz.hu-val.
Srácok megmondják a véleményüket az oldalról, lefikázol mindenkit a topicban, vitatkozni próbálnak veled, de olyan egyszerű vagy mint egy faék, csak mondod, mondod, és jönnek a mod-ok és kitörlik a felét.Na most megnéztem a fotozz.hu-t nem tetszett, le is írtam miért, de törölték.
Mondom én aki totál laikusként járok ide, próbálok felszedni valami technikai tudást, néha egy-egy hozzászólással boldogítom a népeket.
Mondjuk lehet jobban tenném lemennék kukoricát pattogtatni és hátradőlnék, de tényleg nem kéne flamelni a topicot és miattad már 3.x megy.
Ha ilyen ingered van, menj iphone épp beperelte a xyz-t topicba.
Vagy valami kutatást végzel? -
Fejo
őstag
válasz
"Na akkor csak az érdekesség kedviért, szerinted mik a képed erősségei, miért tartod jó képnek?"
Az alábbi mondatból melyik rész volt értelmezhetetlen számodra, különös tekintettel a kiemelt részre...
Nem az érdekelt, hogy egy kredit harcos milyen lózungot hordott össze a képed kommentjében, hanem, az, hogy TE miért tartod jó képnek a saját fotódat... Ha esetleg megtisztelnél a valasszal és nem mellé beszélnél, nagyon megköszönném!
"Ami a második kérdésedet illeti, nem követem itt az eseményeket, sorry."
Ne haragudj, de akkor még is hogy állíthatod, hogy itt max 1-2 jó kép van a fórumon...?
-
Chapel
addikt
válasz
Megkérdeztek hogy ha már szétfikázod a fórumot, pár idevetett mondattal,akkor már ne csak hátsót csinálj a szádból, hanem tessék, akkor hozd a példákat amire utalsz. Erre hozol egy fotozz értékelést
Öregem, Téged kikéne találni.
Várj tudom már, a fotozzon pedig innen idézel, ugye?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Már ne haragudj, de ez a hozzászólás szakmailag nulla, tele van közhelyekkel.
mod.
Egyébként Fejo a Tőled kérdezte, h szerinted mik a fotó erősségei.
mod.2 :
Előítélet nélkül, de egy '94-es születésű emberkétől kaptad ezt a véleményt.
Biztos voltam benne a tartalma miatt. -
runner 125
nagyúr
válasz
filózoli #45886 üzenetére
Ugyan az utóbbi pár évben időhiányában nem követtem a fotós témákat, de tudtommal pár éve itt kezdted publikálni a képeidet.
Konkrétan emlékszem, h gyakorlatilag a szobából nem mozdultál ki, minden téma szobán belül készült, köztük a családi képnek is necces gyermeksorozatok.
Rágtuk a szádat, de minden 10.-re ment át - ha, átment.
Majd ismét nehezen sikerült megérteni, h egy a vaktában előtt erdőrészlet (nem emlékszem már konkrétan) belógó ággal miért épp' kerülendő. Ezektől függetlenül, biztos vagyok benne, h kaptál sok segítséget másoktól is..., s ezek után ilyen alpári stílust megengedsz magadnak itt, szerintem nonszensz.
Akkor is javasoltam, h a fényképező árán, vegyél inkább egy frankó biciklit.
A troll stílusod miatt ezt most is tartom.Viszont örülök, h meglett a szobakulcs, de az agyam azért nem dobom el ettől a képtől.
Pozitívum, h eltaláltad az élességet és harmadolóban a madár.
De, nekem ennél többet nem mond a kép. Ahogy fentebb elhangzott, amolyan első teleobi szárnypróbálgatás.
Egy madárfotó önmagában szerintem unalmas, nincs benne egyediség. Annyit láthattunk már, h ihaj, elég ha fellapozol egy búvárkönyvet.
Számomra akkor érdekes, ha van történés a képen. Nem kell extrém dolgokra gondolni, elég ha egy le-felszállást kapsz el, akár egy kis "veszekedést", vagy mondjuk egy fürdést.
Ahogy fentebb írtam, a szerkesztése jó, a belógó toboz engem zavar, az én figyelmemet elviszi a madárról.
Kitérve még a részletekre; egy kis zajszűrés ráfért volna, plusz, a fények szvsz nem a legideálisabbak, ugyanis a madár minimálisat be van bukva. Nyilván ilyen helyzetben deríteni nem lehet, de talán más szögből fotózva nem lett volna ilyen sötét. -
Peethy
őstag
válasz
filózoli #44135 üzenetére
A kép nem a háttér miatt gyenge, hanem mint mondtam, keményen látszik rajta, hogy egy erősen felnagyított képrészletről van szó, a háttér kifotosopolása nem változtat ezen a tényen.
Amúgy meg más dolog kérni, hogy segítsen valaki és más dolog jönni a "ha ti ügyesebbek vagytok" szöveggel...
-
schleier
tag
válasz
filózoli #44121 üzenetére
adtam már pár tanácsot... fogok is ha kell... de próbáld meg elfogadni. Ha nem lesből akarsz fotózni akkor szerintem felejtsd el ezt a témát mert nincs meg az obid hozzá... ezekhez a műveletekhez min fix 300 /de jobb ha nagyobb van/ tele kellene. szerintem próbálj meg itatózni vagy hasonlót...
-
törölt tag
válasz
filózoli #44027 üzenetére
Semmifelekeppen nem szabad abba a hibaba esni, hogy a fotozz.hu-n kapott pontokat etalonnak veszed. Ez pont olyan amikor a flickr-en elkezdik szorni az award-okat a kepek ala, es a fotos ezaltal feulertekeli magat. A pont csak masodlagos, a velemenyek lehetnek fontosak, de azokat is szurni kell. Ha jol leszurod a lenyeget egy-egy velemenyhalmazbol, akkor sokat tanulhatsz beloluk.
Azert lathatoan fejlodtel, de ezen a forumon a megiteleseden nagyban ront a kezdeti amokfutasod. Ezt nehez lesz elfeledtetned az userekkel, ezert allnak hozzad igy most.
Summa summarum ne ertekeld felul magad nehany fotozz-os pont alapjan. Plane ugy, hogy meg mindig neked is gondot jelent ranezesre megkulonboztetni egy fenyeros kistelevel keszult kepet egy nagylatostol... -
Chapel
addikt
válasz
Hányszor írják már be neked hogy hagyd a búsp...ba már itt ezt a fotozz ömlengést??
Figyelj, jól figyelj: EZ NEM A FOTOZZ.HU
Megvan? Nem? Várj megint: EZ NEM A FOTOZZ.HUElég jó, fotózásból élő emberek próbáltak neked segíteni, de továbbra is kötekedsz.
Innentől én is maradok read only státuszban. -
spanyoll
addikt
válasz
No offense, de a fotózz-os véleményekkel szerintem nem itt kéne villogni. Én egyelőre nem merek kirakni ide még képet, majd csak-csak, inkább várok. A fotózzról meg így csendben megvan a véleményem. Arra megy ki az egész, hogy mindenki mindenkit szétoltson, mert jee akkor jönnek a pontok és hú de jó kritikát írtam, megvagyok a pixelvadászattal, hogy ajj ott egy kis zaj, jaj ott meg egy hangyaf@sznyi rossz vágás és akkor csak 3 pontot ér.
Komolytalan számomra, mert olyan emberek pontozzák le esetleg a képed akiknek fingjuk sincs a fotózásról, de azért ők mondják meg, hogy az én képem tré... -
-
schleier
tag
válasz
filózoli #44020 üzenetére
én nem ismerem a sigmát... egy sigmám volt régen 2007-ben valami 24-70 de lecseréltem gyorsan canonra. de nem jelenti azt,hogy rossz a sigma... ne vedd alapul
Azért ajánlom a canon 70-200/4L mert elérhető áron kapsz egy könnyű,igen jó obit /szerintem/ nos a stabi az felesleges madárfotózáson kivéve ha rezeg a kezed
én pl mindig állványról nyomtam és még ott is távkioldóval elkerülve a kezem által keltet bemozdulást. az 1,4x nem szükséges ha van jó álcaháló
lassabb általa az tény. de ahogy mondani szokták "madarazásban a mm sose elég" vagy láthatatlanná kell válni. volt,hogy nekem sok volt a 300/2,8 IS. a héja a közelpontján belül mozgott
-
-
schleier
tag
válasz
filózoli #44010 üzenetére
nem előnyös ennyire alulról fotózni madarat... érdemes valamennyire egy vonalban lenni vele. figyelj,hogy nagyobb legyen a madár és a háttér közti táv közted meg madár közt meg kisebb, akkor homogénebb lesz a kép/ha kerül világos rész pl égbolt foltokban az szereti tönkre vágni a képet/ elöl jobb oldalt a homályos rész se olyan előnyös... megpróbáltam egyszerűen fogalmazni
-
schleier
tag
válasz
filózoli #43992 üzenetére
ha szabad mondanom pár szót a képhez...
-ha utómunkázol a háttéren a csőrét ne ecseteld el...
-az obi nem épp madár fotózásra lett kifejlesztve...
-bal oldalt vágtam volna egy kicsit... /valami akció nem ártana.../ mert a madár portré akkor meg szép homogén háttér sokat dob...ezt megoldhatod úgy is ha közelebbről fotózol
-zajos is a kép...milyen váz?
-
válasz
filózoli #43956 üzenetére
A képhez: Az ág átlósan átszeli a képet, ez jó. A madárka pont egy rügynél kapaszkodott meg, ez jobban látszana, ha közelebbről sikerült volna lefotózni. Ehhez nagyobb gyútáv vagy madárles építése szükséges. Aranymetszésre esik a madár, ez is jó, én még ezt betartva vágnék belőle.
Kontrasztot lehet neki adni egy picit, zajt szűrni a háttéren. A bal alsó sarokban az ég kékje kicsit eltereli a tekintetet, ez komponálásnál kiküszöbölhető (utólag vágással vagy retussal).
Egy gyors (tényleg gyors) "rework" tőlem, ha megengeded.
Viszont: A fórum nem chat, egy hozzászólásban lehet több embernek is válaszolni, pláne ha 5 percen belül teszed mindezt.
-
válasz
filózoli #43985 üzenetére
Ideje abbahagyni ezt.
Igen, sok szuper kép van ott is, de rengeteg 0 értékű is.
A tiednél sokkal xarabbak lettek már nap képei, de sokkal-sokkal jobbak nem lettek.
Pl. ez sem lett nap képe, pedig a pillanat megismételhetetlen...
Nem igazán láttam még ezen a képen kívül macskával a hátterében, bicikli láncon szaltózó egeret. Mégis elfogadtam, hogy másoknak ez nem "top" kép!
[link] -
zolka78
senior tag
válasz
filózoli #43979 üzenetére
Hogy lehet egy olyan oldal pártatlan ahova csak akkor tehetek képet ha pontot gyűjtök. Tehát értékeléssel benyalok 1-2 személynek és ha tetszik a dumám akkor kapok kreditet. Majd tehetek fel képet. Na most egy kezdőnek milyen seggnyalást kell beadnia ha még fényképezni se tud igazán? Vagy esetleg ha még képet nem is tudok csinálni attól a dumám az még jó lehet, mert elméletben elvileg tudhatom?
-
Fejo
őstag
válasz
filózoli #43973 üzenetére
Én az előző (szerencsére nem mostanában volt) ámokfutásod után megfogadtam, hogy soha többet nem mondok véleményt a képeidről... Felesleges...
Ami a fotózz-t illet, tele van egymást ismerő és hátsólyát fényesre nyaló emberekkel... Arról meg, hogy nem tudni kié a fotó, kérdezzd meg az ittenieket, hogy név nélkül is hány ember fotóját felismernék csak a stílus alapján... Meglepődnél...
-
zolka78
senior tag
válasz
filózoli #43966 üzenetére
Az a helyzet, hogy először csak a képeidet szólták le, pontosabban csak kritikát kaptál és tanácsot. Utána kezdett el mindenki a személyedtől idegbajt kapni amikor kezdted a hülyeségeidet és kioktattál olyanokat akiknek a tanácsaira volt szükséged. Nem bántott itt téged senki, de sokaknál elérted, hogy kinyíljon a bicska a zsebében. Mondom ezt úgy, hogy nem igazán kritizáltalak téged, de olvasója voltam az eseményeknek.
-
válasz
filózoli #43961 üzenetére
... megint az van, hogy nem vagy képes elfogadni az itteni fotósok véleményét, hanem mindig másokra hivatkozol, másik oldalakon. Ha ide felteszed a képed, akkor az itteni emberek véleményére vagy kíváncsi, nem? Nekem is volt képem, amit mások és én is jónak találtam és itt meg a hozzáértők rávilágítottak, hogy annyira nem is jó...
-
Chapel
addikt
válasz
filózoli #43961 üzenetére
Nem az a baj hogy nem tudtál jobb minőséget, az nagyban függ a felszereléstől, ezt még értjük. Amit nem, hogy hogy lehet egy ilyen minőségű kép a nap képe.
Egyébként maga a pillanat jó.Azt meg felejsd el végre hogy "másokat" hozol példának. Nagyon sok mindent imádnak/szeretnek mások, hulladék könyvek/filmek/zenék és mégsem akarnád Te sem és senki más hogy az legyen a mérvadó.
Vonatkoztass el és ne vedd magadra, ez teljes mértékben jó tanács. -
válasz
filózoli #40070 üzenetére
Tényleg olyan mint ha bemozdult volna a kép, ami 1/4000-nél nem tudom, hogy történhetett... Nekem is van egy lepkés képem, ahol 1/200-asl lőttem a képet 200mm-en és simán éles, rekesz 5,6-on volt.
Ami a kritikákat illeti, ide is és oda (fotorace) is járnak nagyon jó fotósok (pl. a vita társad Karima, akit fikázhatsz, de durván jó képei vannak és ez tény) és kevésbé jók is, akik egy kevésbé jó képet is jónak ítélnek. 1 tipp: válaszd ki a képed, amire azt mondod, hogy a legjobb és töltsd fel az 1x.com-ra. Ha publikálják, akkor azt mondom mindenben igazad volt
-
Karima
őstag
válasz
filózoli #40070 üzenetére
De az úgy látszik pont elég volt a pillangónak, hogy kimenjen a fókuszból. Ezt Te nem vetted észre? Vagy úgy voltál vele, hogy feltöltöd, és majd lesz valami? Szerintem teljesen életlen. Én ilyet pl egyből törlök. Nem egyszer volt olyan, hogy szerintem tök jó lett a képem, de itthon megnézve életlen lett, és gondolkodás nélkül töröltem.
-
A Zéé
addikt
válasz
filózoli #40066 üzenetére
Ez egy ember véleménye (ez alapján én is hűdekirály "fotóművész" lennék, mert van 1-2 képem, ami 1-1 másik fórumtársnak nagyon tetszett? Nem hinném...)
De te lóbálod itt nekünk, mint a véres kardot. Azt hittem, hogy ódákat zengnek róla, és 10-20 magasztaló vélemény van hozzá. Ha így lenne, akkor jogos lenne a felháborodásod, de szerintem 1 vélemény alapján mindenki mást hülyének kikiáltani meredek.
Amúgy itt se kaptál olyan rossz kritikákat erre a képre, mégis habzó szájú pincsiként támadsz vissza bármire, amit írnak. -
szeva000
addikt
válasz
filózoli #40049 üzenetére
Most nem azért,de nézz már rá az én makróimra...én nem dicsekszem velük,nem is mutogatom,mert igazából nem is azért csinálom.Ezek is azért vannak már a picasán,mert gyakorlatilag minden képem odalett egy hdd hiba miatt,a másikat meg ellopták.De a te képeid messze állnak a jótól..ez van.Nem szégyen rossz képeket csinálni,mindenki tud is keményen baltázni,fog is,de próbálja összeszedni a sok jó és rossz tanácsból a megfelelőt.Ez nem verseny,hanem türelem és sok próbálkozás.
Talán így lehet fejlődni.Igaz én nem szoktam tanácsot sem kérni nagyon,de ha úgy alakul,hogy belefogok valami más kategóriába,bizta az lesz az első. -
-
Karima
őstag
válasz
filózoli #40025 üzenetére
Kb pár száz hozzászólással ezelőtt már megkérdeztem, és továbbra is kíváncsi vagyok rá. Ha ezt gondolod: "és egyszerűen nem hiszem el, hogy itt jobban értenének hozzá az emberek. Sőt, valójában épp ellenkezőleg gondolom...", akkor miért boldogítasz még mindig minket? Mindenki jobban járna, ha megmaradnál a fotorace-en. Te nem kapnál negatív kritikákat, megmaradnál az überprofi fotós hitedben, minket meg megkímélnél a profi képeidtől, amiket sajnos mi nem nagyon tudunk értékelni ezek szerint.
Nem is értem - de komolyan -, hogy minek teszel fel ide képeket, hisz ha valaki kritizálja - márpedig ezeken a képeken bőven van mit - , akkor te makacsul ragaszkodsz ahhoz, hogy nem jó a kritika, meg rosszul látja az, aki épp véleményezi.
Olyan jól megvagyunk mi nélküled, és az irritáló stílusod nélkül, szerintem jobb lenne, ha ez így is maradna.A többiektől bocs, de én filózoli stílusát, meg fotorace-en többszörös díjnyertes képeit már rég nem találom viccesnek, sokkal inkább felb@sznak, és csak az időnket rabolja, hisz az építő jellegű kritikákat sem fogadja el. Én a képeit ezért nem is értékelem. (mondjuk nem is nagyon lehet rajtuk mit)
Bocs
-
fattyu
veterán
válasz
filózoli #40044 üzenetére
egy darabig azt hittem mesteri troll vagy de most már hülyének nézlek.
Nem a kép a lényeg hanem a stílusod az arcod és az egód ami bicskát nyit mindenkinél. Ki hogy kezel le.
Nem maradnál fotórécsen? Ott szeretnek tisztelnek itt nem. Biztos mert irigyek vagyunk mind a tehetségedre.
Na de be is fejeztem eme amugy értékes topik széjjeloffolását, és elnézést az ittlakóktól az eddigiekért.
Befejeztem. -
Sucuka
senior tag
válasz
filózoli #40027 üzenetére
Kíváncsi lennék a véleményedre, vajon hol kéne lennie az élességnek?
(#40028) fattyu: "Az amatőr topikban megtalálod próbálkozásaim." -Amik szerintem nem is rosszak, az enyémeknél legalábbis jobbak, az már biztos!
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest