- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Aktív témák
-
jorden06
senior tag
válasz
Steve-0 #34277 üzenetére
en egy kicsit jobbra le vittem volna a gepet, akkor nincs a bal felso sarokban a kieges es a fiu mogott is van meg egy kis ter. a lombok mogotti feher hajot (ha az, az) es az embereket ki lehetne retusalni, eleg zavaro tenyezok, valamint a szeleken ez a sarga cucc sztem zavaro. egyebkent marha jo hangulata van, a pillanat is megfelelo, hajra
-
jorden06
senior tag
válasz
filózoli #33740 üzenetére
a hsz-bol ugy jon le, hogy nem mai csirke vagy, valoszinu anno mashogy ertekeltek a fotozast es ezt az egesz muveszeti agat, erre ne alapozz, hogy meg '62ben nyertel egy fotopalyazaton.
az meg, hogy milyen a nyers kep nem sok mindenkit erdekel, azt velemenyezzuk amit beraksz. a kepeken semilyen kulonleges pillanat/tema nincs ami megfogna az embert elsore. technikat megtanulhatod, de a latni tudni eleg nehez. de ehhez sokat kell fotoznod, es tudnod kell kritikus szemmel ertekelni a sajat kepeidet, szelektalni es amire aztmondod, hogy na ez 10/11 akkor toltsd fel -
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #32718 üzenetére
az addig okes, hogy szponzoraljak/sok penze van es megteheti, vagy egy tenyleges torestesztet csinal (magasbol valo leejtes, kv frocskoles, egyeb kulso hatas) de annak nem sok ertelme van, hogy a frontlencsevel szoget ut be a faba, vagy labra ragasztott vazzal setal
de persze aki raer, megteheti az csinalni
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
válasz
ForRedGlory #31832 üzenetére
gondolom azert szelektalasrol mar te is hallottal
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #31817 üzenetére
jogos, sztyui ravett a rosszra
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #31814 üzenetére
ugylatszik nem lehetett levenni a szarkazmust a hangunkbol ):
-
jorden06
senior tag
válasz
ForRedGlory #31808 üzenetére
amazing
-
jorden06
senior tag
Kicsit félve, de én is beteszek egyet. Rég kaptam szakmai tanácsot, úgyh szívesen várom a véleményeket
[link] -
jorden06
senior tag
válasz
eastsider #28650 üzenetére
nekem tetszik a második harmadik is, szvsz nem vonja el a figyelmet a kusza háttér. kicsit én is vágnék belőle, de nem vészes, dof is rendben van..
az ablakspriccelő régi trükk, az okosok azt mondják, hogy az esővízzel mégjobb a dolog, mert a klóros víz hamarabb lefolyik, a természet adta vizet meg több ideig komponálhatod -
jorden06
senior tag
válasz
máyköl #27452 üzenetére
Azért azzal a lámpás-vödrös kombóval óvatosan:
- én is hülye voltam hozzá, későn mondták el, hogy állandó megvilágításból marha erős kell ahhoz, hogy a pillanatot meg tudd fagyasztani (persze nem lehetetlen, de kevesebb az esély a jó kép készítésére), ezért inkább vaku+ home made diffúzor: vagy fehér papír vagy alu fólia a vaku köré
- kurvára veszélyes, én most egy hete, hogy próbáltam cseppfotózni asztali lámpákkal, és vizes tállal: egy rossz mozdulattól a lámpa eldőlt, bele a vizes tálba, füstölgés, zárlat, lecsapta a főbiztosítékot, szerencse, hogy engem nem b*szott meg..
ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen béna, mint én, de ha lehet, akkor ezt a nem túl hatékony módot nem ajánlanám senkinek.. -
jorden06
senior tag
válasz
Sir Riccio #26166 üzenetére
Akkor nem aggódok, megrendelem ezt
köszi szépen, üdv
-
jorden06
senior tag
válasz
forceberg #26160 üzenetére
Én ezt néztem ki, bár nemhiszem, hogy nagy különbség lenne a kettő között (max. az ár). olvasom itt a leírást, fel van tüntetve, hogy milyen op. rendszerrel működik, de w7 nincs ott, létezik, hogy azzal nem lenne kompatibilis?
dark.: jogos, de ha már itt ilyen kedvesek vagytok, nem teszem át
-
jorden06
senior tag
Bocs az offért, fogalmam sincs hova írjak..
Kártyaolvasót szeretnék venni, itt ugye nem kell sok mindenre figyelnem, azon kívül, hogy olvassa az olvasni való kártyát?! (na szal értitek
)
kösz, üdv -
-
jorden06
senior tag
válasz
eastsider #25842 üzenetére
Én nem szeretem, ha van valami textil/bőr a kezemen, nem érzem a gombokat, hiába tudom, hogy mit hova kell tekerni, nyomni. Ezért sem tudnék se vékonyított fotóskesztyűbe, sem jó minőségű (vagy rossz) bőrkesztyűben ellenni. De persze ezek ízlések és pofonok.
Most már annyira nem, de decemberben voltak igen hidegek, és tartósan nem kellemes csupasz kézzel szabadban lenni -
jorden06
senior tag
Az ujjaidat nem zavarja, a rajta lévő textil, tudod vele nyomkodni a gombokat? Ez szvsz egy random kertész kesztyű, csak bélelt a belseje..
Én ezért is használok ehhez hasonlót, nem fázik a kezem, az ujjaim szabadon vannak, ha véletlen fázik, ráhúzom a cuccot. Vadász boltba, óccsóé, 3-4e-ért lehet venni jó thinsulate-ot -
jorden06
senior tag
válasz
Sir Riccio #25105 üzenetére
ergo muszáj inni előtte, hogy kitartsd az 1/4et
-
jorden06
senior tag
válasz
Kazimír #24859 üzenetére
én se nagyon értek a dologhoz, csak laikusként gondolom, hogy semmi értelme perre vinni a dolgot - még ha nekünk is van igazunk, és véletlen meg is nyernénk. rendőrségre, bíróságra járni, ügyvéd fizetés, a stressz és a meló vele. egyszerűen nem éri meg.. sajnos bele kell törődni, hogy ilyen létezik, és hogy nagyon sok a gerinctelen ember..
-
jorden06
senior tag
válasz
Paarthurnax #23990 üzenetére
Szokásosan hoztad a formád!
Bár nekem kicsit tömör, ez az only ff, néhol hiányolom a színeket, pl. pár tájképnél, a fák, a jellegzetes japán házak színeit, valamint az éjszaka színei mindig izgalmasak, ott is szvsz jobban állna a színes verzió.
További szép fényeket. üdv -
jorden06
senior tag
válasz
j.bravo #23826 üzenetére
Nekem a második kép nagyon bejön. Nem hiányolom a hölgy feje búbját, vagy, hogy a bal szeme világosabb legyen, a vágás is tetszik. (de lehet, hogy csak a hölgy tekintete fogott meg annyira..)
A két türkös közül, nekem a második a jobb, statikussá teszi az előtérben elhelyezkedő alak a képet, de kár, hogy hunyorít, és nem több látszik az arcából. Az első ilyen szempontból jobb, viszont szűk a vágás, elég kevés hely van a kezek mellett. Kombozzók össze a kettőtPs.: belenézve, flickr-edbe, mikor és hol volt fotóstali?
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #23551 üzenetére
Köszönöm az értékelést mindenkitől.
Tetszik ez a fajta vágás is, akit zavart a kukac a virágon, van olyan is amin nincs, úgyhogy azon még próbálkozom. Mégegyszer köszi, üdv
-
jorden06
senior tag
válasz
runner 125 #23409 üzenetére
sd, illetve sdhc-t kell csak. nem vagyok benne ebbe az egészbe nagyon, nézegettem párat, de nem igazán tudom, hogy mit kell figyelembe venni
-
jorden06
senior tag
Hali.
boccs az offért, nem találtam megfelelő topicot, de itt valszeg sokan használnak kártyaolvasót, szóval kérdésem, hogy milyen kártyaolvasót ajánlotok megfelelő ár\érték arányban, ami sdhc-t is olvas. előre is köszi, üdv
-
jorden06
senior tag
válasz
Sir Riccio #23189 üzenetére
Jó a hangulata, jók a színei, viszont kicsit föntebb kellett volna vinni a gépet, hogy legalább a tábla egésze benne legyen. nekem lent elég hely van, viszont jobb oldalt van egy vékony sáv felül, amit ugyancsak ki lehetne vágni. egyébként jó nagyon
úgyis meg lesz az az új üveg, de addig is fotózz azzal ami van
ja és jó az új avatarod -
jorden06
senior tag
Ellenben nekem tetszenek a színek. Inkább az első, a távolabbi perspektíva miatt, bár ez személyes.. Tetszenek a távolban lévő hegyvonulatok, és az átmenet balról jobbra, sötétből lilába. Valszeg sablon kép, ellenben a színei feldobják, úgyhogy jól sikerült.
Szép fényeket, üdv -
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #22911 üzenetére
Az eredeti képet nem láttam, attól az még lehet jó, de szerintem ez nem ennek a fórumnak a témája,nem egy egy fotómegosztó topic-ban kéne megkérdezni, hogy kinek milyen pólója van (attól függetlenül, hogy a cél nemes)
Előző hsz-edhez: Többször is hangoztattad, hogy rikán vannak jó képek a fórumon, kérdésem, hogy Te mit gondolsz " jó képnek"? Szvsz elég szubjektív a dolog, hogy kinek mi a jó, és nem mindig érdemes ""leszólni"" a dolgot..
mod.: és natürlich egyetértek a fölöttem szólóval.. -
jorden06
senior tag
válasz
sanyixXx #22540 üzenetére
Igen, sajnos látszik a zajosodás, de szerintem egy kis minimális ps-el (még talán én is meg tudom csinálni), le lehet szedni. Szerintem az iso1600 kellett, különben a csillagok elmozdulnának, nem látszódnának, még így is látszik néhol, hogy elmozdult a csillag. Elvileg direkt ilyen, csillagjárást mentem fotózni, csak a végén lőttem egy ilyet is, hátha valaki össze tudja kombózni a dolgot.
A fába tudatosan nem nyúltam bele, nyers, raw képet akartam linkelni. Van róla egy napfelkeltés kép, ha valakit érdekel, egyszer belinkelem.köszönöm az értékelésed
üdv -
jorden06
senior tag
Hali.
Lévén, hogy én sem vagyok egy nagy PS guru, és, hogy a múltkor egy másik fórumtársnak is szívesen szerkesztgettetek, bátorkodom én is egy ilyennel:
Nos ezt és ezt a képet összerakni. Nem tudom mennyire megy/ nem megy a dolog, ennyire nem értek hozzá, ha nem megy az se gond.
Előre is köszi(Mind a kettő raw)
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #21951 üzenetére
Elnézést, de rommá f*som, hogy kinek milyen gépe van, mekkora rá a kerete, csak egyszerűen abszurd a dolog. Én itt be is fejeztem..
Ez itt egy beltenyészet, rég szét van hullva a dolog... -
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #21946 üzenetére
Félre ne érts, nem savanyú a szőlő
Szerintem csak egyszerűen meg kellene tanulni bánni/gazdálkodni a pénzel, és természetesen megbecsülni azt. Jogos, hogyha van rá keret, akkor miért ne költené el, egyébként nincs értelme. És valljuk be, mindnyájan előítéletesek vagyunk egy picit ilyen téren, mert amikor meglátsz egy fiatal srácot, bmw-vel a segge alatt, első gondolatod, hogy honnan a francból van?! Nos, én csak ezt a gondolatmenetet továbbvittem.
De természetesen örülök, hogy ennyi idősen látni, hogy "lát", és reméljük tovább viszi a dolgot, a jövőre nézve is.. -
jorden06
senior tag
válasz
kricsi81 #21942 üzenetére
A gond ott van, hogy a szülinapi/karácsonyi/stb.. pénzekért sem Te dolgoztál meg. Nyilván nem ez a dolgod, de kérdéses, hogy mennyire kell-e nekünk ilyen gép. Valószínű átgondolod párszor az életed, miután 10-12 órát dolgozol pár ezer forintért..
argh..waau.i.: ez nem irigykedés, csak egyszerűen tudom (egész biztos mások is), hogy mennyire kellemetlen egy egész nyarat átdolgozni, - miközben az összes barátod valahol bulizik,focizik, elvan -, hogy utána a szenvedélyednek élhess..
-
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #21846 üzenetére
Nem épp ő volt e-digitalon, aki powerkodott, hogy ő elég jól elbírja a 40kilójával a több kilós D300-at, a hat méteres ágyújával?
Mondjuk szvsz. ha kreatívkodni akar, akkor én, mint szülő nem vennék neki ilyen gépet, kezdésnek bőven elég egy bridge, vagy ultrakompakt. De ők tudják..
-
jorden06
senior tag
válasz
gamerkiller #21696 üzenetére
Iygatok szeszt! Jajh ed berugtunk..
-
jorden06
senior tag
válasz
Tomate #21607 üzenetére
Ha nem is hong kong-ból, de usa beli eladótól miért ne lehetne? (bár szerintem már azoknak is kínából, ill. japánból szállítanak) de természetesen akkor, ha nem kell m.o-s gari. az árát illetően korrektek, csak hát tényleg nem érdemes belefogni komolyabb összegnél gari nélkül
mob_zzz: csak akkor fogjatok össze páran, és adjátok le a rendelést winner-nek. bár elég necces a dolog. rendelés, utalás, postázás. de biztos megoldja
-
-
jorden06
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #21556 üzenetére
Hogy lehet végtelenre állítani a fókuszt? Full-ra eltekered a tekerőt jobb-ra. Nem kell hozzá semmiféle fény
Olyan kompaktnál, ahol nincs lehetőséged manuális beállításokra ott persze kilőve a dolog, de ott ahol tudsz ilyeneket babrálni, valszeg egy fektetett 8-as jelöli a dolgot. -
jorden06
senior tag
válasz
Toncsi #20457 üzenetére
Az ilyen képeknél szerintem érdemesebb multiexpót készíteni. Az egyiket alacsony iso-val, hosszabb záridővel, hogy a víz folyása, lágysága látszódjon, a másikat magasabb iso-val (~1600), és ugyan csak hosszabb záridővel (~30s), hogy a csillagok ne mozduljanak be, és úgy lássuk őket, mint a real life-be. Aztán a két képet persze ps-be összehegeszted.
Vagy a másik lehetőség, hogy csillagjárást készítesz- persze ahhoz érdemesebb megvárni még full sötét lesz. Szerintem magasabb iso-nál érdemes bekapcsolni a zajszűrést (mint pl. a fent említett ~1600-nál), de alacsony érzékenységnél én nem láttam sok különbséget ha be lenne kapcsolva. Persze lehet, hogy erről más nem így vélekedik.A legutóbbi képeid nekem is tetszenek, az elsőnek jó a hangulata, és jó időben is voltál, ezért még az ég is kellemes.
üdv -
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #20196 üzenetére
Fix-ekben sem érdemes lejjebb menni 41mm alá? Gondolok itt 35mm f/1.8-ra.
Szerk.: ja, hogy az ekv...
Az bezony már 50mm.. akkor skippeltem a kérdést
-
jorden06
senior tag
válasz
brumesz #20169 üzenetére
Szerintem is kellemes. A vágás tetszik, a háttér eléggé mosott, a srác koncentrál, jól elkapott pillanat. Egyedül az arc sötétségét sajnálom, kicsit lehetne világosabb, hogy a mimika jobban látszódjon. És ehhez nem is kell megismételni a fotót, hanem csak beteszed Ps-be.
üdv -
jorden06
senior tag
válasz
Sir Riccio #20067 üzenetére
Első kettőt linkelted már, nekem az utolsó kettő tetszik. Főleg az utolsó,(miután nem értek az emberekhez). Van hangulata, kellemes, hogy a jobb oldal homályos. Grat
Ember, trágyalapátolásra használtad az obit? Ezeken több milis foltok (koszdarabok?) vannak!
-
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #19965 üzenetére
Igen, én is most néztem sulis gépen, hogy teljesen másak a színeim, mint otthon
Beszéltem is tesómmal, hogy kellene nézni valami progit (vagy egy külön monitort
), a színek beállítására, mert nem mindig kapok valósághű színeket..
Igazából tegnap tettem fel a Ligtroom-ot és gyorsan kerestem egy RAW-ot, amit megszerkeszthetek. Jobb közép az a gyom tényleg nagyon csúnya lett, valószínű minden együtt játszott: a túlszaturáltság, a tömörítés. De köszönöm mindenkinek, igyekszem figyelni erre a buta színekre, tömörítésre..A 35 v. 50 vitára utoljára annyit, hogy amit mondtam: Én nem csak potréra vennék fényerős fixet, és az 50mm engem nagyon hátrafogna a lehetőségekben (most a felépítést, strapabíróságot nem vettem bele) Még úgyis gyűjtök nyáron, aztán majd akkor elég lesz dillemázni rajta..
-
jorden06
senior tag
Hogy addig se legyen off, egy random pikcs ITT
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #19951 üzenetére
Szerintem is jó obi, csak kár a silány kivitelért. Bár abban igazat adok, hogy nem kell neki semmi extra, mert semmi olyan üveg, lencsecsoport nincs benne, ami nagyobb védelmet igényelne. (Bár azért arra a hülye bajonettre adhattak volna egy fém vázat..)
Ezen is lehet vitatkozni, ki erre esküszik, ki arra, bár nem véletlen volt olyan népszerű a filmes időszakban a 35mm, szinte mindenkinek csak ennek megfelelő volt a hétköznapokban. Maradjunk annyiban, hogy én fényerős obit nem csak kizárólag portréra vennék, és az 50mm leszűkítené a lehetőségeimet.. -
jorden06
senior tag
válasz
Paarthurnax #19932 üzenetére
Pláne, hogy szegény 1.8-as egész mindene műanyag
Ellenben a képe tökéletes- 2.8tól? hát nemtudom..
, inkább 4től..
De szerintem inkább 35mm. Jobban használható a látószöge. Az 50 teljes alakos portréhoz beltérben túl szűk, gyakran nem lehet elég távol menni
-
jorden06
senior tag
válasz
johnjohn #19764 üzenetére
Végre valami kép Tőled is. Nekem bejön, jó kis drasztikus felhők.
Bár én a zöldek telítettségén, kontrasztján állítanék - bár nem tudom mennyire változna meg azzal a hangulat. Valamint jobb közép a belógó ágak retusálása (? nemtudom, hogy hogy bánsz ps-el), és a bal oldali út eltávolítása. Bár azzal gondban vagyok, ha a távolban lévő utat nézem, akkor talán (?) kell, hogy oda vezesse a szemem, de ha nem nézem az utat, csak összességében a képet, akkor nem kell oda.
üdvui.: pont tegnap néztem, hogy mikor voltál utoljára fent PH-n, egyik fórumon se láttalak
-
jorden06
senior tag
válasz
pinkypinky #19640 üzenetére
nekem is bejönnek, van egy sajátos hangulatuk. főleg az "old meets new" és a "glow". tetszik a kis mélységélesség (apropo milyen obival készültek? fix?), de amit említettem, hogy maga a hangulat is ad neki egy kontrasztot.
grat
-
jorden06
senior tag
válasz
Sir Riccio #19544 üzenetére
Nekem leginkább a 2. pipacsos jön be. Más mint a többi. A többi inkább amolyan klisé kép.
Láttam én a képeid, volt róla egy cikked, azt hiszem ott is kommenteltem. Jók ezek, csak próbálj valami újat mutatni. Amit még nem láttunk.
Csak így tovább!
Üdv
Szóval ez az a híres pécsi terasz, ahonnan a cikkeidet írod! Mellesleg várom a folytatásokat, húzz bele! -
jorden06
senior tag
válasz
Paarthurnax #19535 üzenetére
Eszméletlen képek
profi munka, gratulálok! Ahogy olvastam, láttam,hogy lesznek következő utazások is. Csak így tovább és várjuk a képeket!
-
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #19398 üzenetére
Azért B idővel érdemes vigyázni. Max. másfél perces expókat érdemes lőni, mert utána erősen megjelenik a képsarkokon a melegedés. Persze függ, hogy hány csatornás a kiolvasó a CCD-ről. Én D80-al lőttem nemrégiben csillagmozgást, 2 perces expókkal dolgoztam, de a képek nézegetésénél vettem észre a melegedést a felső két sarokba. D200-nál mind a 4 sarokban látszódna, D70-nél csak az egyik sarokban. D200-nál 4 csatornás a CCD kiolvasó, D70-nél csak 1. Canonokat nem ismerem
Na úgyhogy okosan a bulb-al, vagy a másik megoldás, hogy betekersz egy filmet és csapatod neki 60 percig. -
jorden06
senior tag
válasz
kiskornel #19400 üzenetére
Utolsó előtti nagyon király. Alul a kilógó szálakat sajnálom, de mint kompozíció, és színek (még úgy is, amit sztuyi említett, hogy kicsit alexpós) is marha jók. Viszont csodálkozom hogy 13-as rekesznél is ilyen elmosódott a háttér. Nekem nagyon bejön.
üdvmod.: ja most olvasom/látom, hogy akkor azt a hátteret szerkesztetted...
-
jorden06
senior tag
Üdv!
Na linkeltétek már nem olyan rég, visszanéztem az első néhány oldalt, de nem találom. Nos a Lightroom vmelyik verziójáról kéne egy link. Nézegettem, elég sokféle van. Fontos lenne a raw konverzió, és, hogy úgy tudjam végignézni a raw file-okat, mint a jpeg-et ("futószalagon")
Színek babrálása, vágás, retus stb. Szóval, ha valamelyik vállalkozókedvű fiatalember ráér, akkor adhatna egy linketElőre is köszi
üdv -
-
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #18853 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett
Mérne lehetne kompaktal jó képet csinálni. De te is meg tudod ítélni egy kommentből, hogy ezt most egy hozzáértő ember mondta, vagy egy kezdő. És ne is haragudj, de szerintem te sem adsz mindig az olyan kommentekre, amiről tudod, hogy hülyeség.
ó jaj istenkém -
jorden06
senior tag
válasz
sztyui2 #18851 üzenetére
Részben egyet értek veled, részben nem. A fotózás igenis szubjektív dolog. Az egyiknek tetszik, hogy lefényképezek egy villanypóznát, ő lát benne fantáziát, bele éli magát, aláfest vmit, odaképzel vmit. A másik csak átsiklik a képen, mondván, hogy ez egy random pózna, ilyet én is tudok akármilyen sarkon lőni. Erre mondtam, hogy én magamnak fényképezek, és javíts ki, de szerintem sokan vannak még így vele. Persze, hogy érdekli a másik véleménye, meg is fogadja, de nem törekszik mindenáron arra, hogy az összes aranyszabályt betartsa.
Másik: egyáltalán nem tartom magam jó "fotósnak". Sőt. Nagyon kritikus vagyok magammal szemben. Tudom, hogy mikor csináltam rossz képet, és mikor lett jó egy kép. Hidd el ki tudom válogatni a megfelelőket - ha ez nem is látszik-, és amit úgy gondolok, hogy publikálásra szánok. Nekem is van x giga képem, de ha soron követed, elég kevés képet töltök fel.
Sablonfotó? Nemhiszem. Hogyha felmész egy fotómegosztó portálra, és végignézel egy mappát, akkor látsz ezermillió féle képet. Márhamost ezekután te kimész a prérire/városba, és meglátsz egy témát, és arra gondolsz, hogy baszki ezt már lelőtték előttem, ilyet láttam fenn az oldalon, akkor neked sosem lesz témád. Oké, oké egyedi látásmód meg minden, de akkor sincs olyan amit már ne csináltak volna előtted.
Nálam jóval nagyobbaktól tanulni? Mindennel felér. De nem szeretem, mikor egy kompaktos- lelkes újonc (nem célzás senkire, aki nem inge ne vegye magára) lehúz, hogy bazz egy nemjó. Mutasson jobbat. Mégjobb: tanítson meg fotózni. Az hogy dől a horizont, elfogadom. Nincs semmi extra a képen, ez van. Ez volt ott. Bocs. Legközelebb újra megpróbálom más nézetből.Szeretek itt lenni, olvasgatni, néha képet felrakni. De mivel nyílt fórum, ezért leírom a véleményem. Bocs. Ha nem akarnám, befordulnék a sarokba olvasni.
Mégegyszer kérek mindenkit. Ne feszüljetek. Chill.
üdvözletem -
jorden06
senior tag
válasz
philoxenia #18831 üzenetére
Dehogy sértődöm! Mondtam, hogy teljesen elfogadom amiket írtok.
megpróbálom, köffi
-
jorden06
senior tag
Akkor ajánlom, hogy haladjunk át egymás fotói felett. Nem nektek fotózom, magamnak fotózom, a képeket szimplán csak azért töltök fel, hogy tudjam, jó irányba haladok, vagy csináljak egy 180°-os fordulatot. A kritikákat elfogadom, megfontolom, újra átgondolom a témát. A fényképeszet szubjektív. Ebbe mindenkinek bele kell törődnie. Én is beletörődtem.
Egyszerűen abszurdnak tartom, hogy ha feltöltök egy fotót, nem az, hogy ez király, vagy ez egy f*s, hanem jön a sablon, hogy a képméretet változtassam meg.
Én ezzel befejeztem a feszülést, mint mondottam volt, a kritikákat elfogadom, ha értelmesek. De akkor nem, hogyha a fókusztáv túl nagy, a hyperfocális táblázatba nem esett bele a blende, ezért egy sz.r.
bocs, ha nem felelek meg (sajnos nem csak én nem felelek meg, mint ahogy láttam) az elvárásoknak. szerencse, hogy vannak itt ilyen fiatal uriemberek akik segítenek nekem.
üdv
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konteó topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest