- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Stitch #48920 üzenetére
(#48927) ROBOTER:
Köszönöm neked is a kommentet. Én is ezt vettem észre a vagdosások során.
(#48922) Cayman: +1 a 35mm mellett (APS-C-n). Jó a nagytele is, ha messziről, észrevétlenül szeretnél spontán megnyilvánulásokat fotózni. Ha látják, hogy fotózás van, akkor furcsa módon kezdenek el viselkedni az emberek.
(#48920) Stitch, (#48921) aldebaran: köszönöm a tanácsokat. Én úgy megszoktam a látványt, hogy azt gondoltam az a legjobb látószög. De igazatok van, úgy is kellett volna fotóznom egyet-egyet, ahogy ti vagdostátok. Bár van miből vagdosni, de mégis az az igazi, ha úgy van fotózva, ahogy azt kell. Legközelebb nemcsak nagyban gondolkodok.
-
kiskornel
addikt
válasz
Stitch #36900 üzenetére
(#36900) Stitch: a Melegmányi forrásnál, Mánfa felett készült.
Amit megjegyzetél az jogos. Annál a képnél én is kétoldalt egy-egy nagy fát képzeltem el, mint keretezés, de arra emlékszem, hogy ez valamiért nem jött össze. Volt valami zavaró elem.(#36899) cOxeR: sztem jó.
-
Doom
aktív tag
válasz
Stitch #35152 üzenetére
Köszi.
Nem készült olyan sajnos, mert közvetlen mögöttem emelkedett a part, és sűrűbbek voltak a fák, így egyrészt a perspektíva sem lett volna olyan jó, másrészt az ágak mindent kitakartak volna.
Készült képem békaperspektívából is, de sajnos nem lett jó
Sokat meg nem tudtam tökölni, mert a többiek siettettek, meg amúgyis hamar lemegy a nap. Majd legközelebb figyelek jobban. -
sztyui2
őstag
válasz
Stitch #34995 üzenetére
Általában a modellek az ismerőseim. Sőt konkrétan eddig mind az volt, rábeszélem őket a modellkedésre, aztán mindig vissza-vissza jönnek, hogy fotózni kéne még-még-még, mert hát a lányok is eléggé élvezik ezt csinálni, meg örülnek a képeknek is nagyon, stb-stb.
Szóval igazából kölcsönösen jó dolog ez. Kb hetente vagy kéthetente mindig sikerül valamit leszervezni, ami szerintem viszonylag sűrűnek mondható, ahhoz képest, hogy a fotósnak, a modellnek, egy segédnek, egy sminkesnek is rá kell érnie, és még most a stúdiót is le kell foglalni és olyan időpontot kell kifogni, amikor nem foglalt. Szóval nem egyszerű, de meg lehet oldani
Annyi az egész, hogy a szép lányokat kell kiválasztani, mert róluk lesznek szép képekEddig még senki se mondta, hogy nem szeretné, szóval eddig senki se mondott nemet. Volt akit én kértem meg, mert kinéztem magamnak, de volt olyan is, aki engem kért meg. Lényeg, hogy eddig akárkit kinéztem magamnak, mindig összejött vele egy fotózás
-
kiskornel
addikt
válasz
Stitch #33802 üzenetére
Én a szórt fényt részesítem előnyben.
Az utolsó faintos. Bár a fénysávot ki lehetne jobban hangsúlyozni, ha a kontrasztot felemeled.
A gombás hátterén zajszűrnék, akkor az is jobb lesz. A többi jó.(#33803) aldebaran: a másodiknál kicsit visszavennék a zöld szaturációból a fű esetében (tehát csak alul, helyileg). Amúgy szépek a színek.
(#33806) nesa: várjuk az eredményt. Most jó a vízállás is. Nyáron kicsit alacsony volt, de most marha jó a vízhozam.
(#33810) Játékos: nézd meg párszor az Ízlések és fotonok sorozatot. Ha nem felejtem el, kedden küldök egy linket (letölthető könyvek). A munkahelyi gépem kedvencei közt van...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Stitch #33669 üzenetére
Való igaz, mentségemre szóljon, hogy kb. egy fél-egy percem volt a kép elkészítésére (a három expóra együtt), amíg nem volt senki a teremben. Közeliek természetesen vannak, de beleszerettem ebbe az üvegtetőbe, így mindenféleképpen szerettem volna egy olyan nagy látószögű képet, amilyet az obi engedett (18mm).
Köszönöm az észrevételeidet.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Stitch #32624 üzenetére
köszi, igen, 10mm-en. ez a 10-20 felőlem lehetne fix 10 is, 90%-ban ott használtam (kölcsönobi volt(.
Jinxx: köszi. az itt bemutatásra szánt képeim elfogytak. amiket felraktam a flikkerre, megnézheted itt: [link]
egy slideshow-t tervezek még készíteni, de nagyon alap lesz (mert nem értek hozzá), LR3-mal, zenével, semmi speckó effektel.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Stitch #31901 üzenetére
A második a legjobb, szerintem
Szívesen megnézném nagyobban is.. ajánlanám, hogy csinálj flickr-en vagy picasa-n felhasználói fiókot és töltsd fel oda, eredeti méretbenDearman: tiéd is tetszik, kár hogy a háttérben az épület fala igencsak kiégett. A hangulata viszont megvan.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
Stitch #30391 üzenetére
(#30391) Stitch: köszönöm a kommentet.
(#30407) skiny83: egész 5letes self.
(#30404) eastsider: egész jók. Én azért az 50mm környékét próbáltam volna. A kitobi 55mm-re pont jó lett volna.
(#30389) D4rkm4n: az elképzelés jó. Én egy kicsit nagyobb mélységélességgel próbálkoztam volna. Persze ízlések és pofonok.
(#30381) 04ahgy: gondolom szándékosan ilyen homályos az egész...
(#30379) dabgergo: nekem is tetszik a pillanat. A háttér is nagyon jó. Külön kiemelném, hogy a világos háttér találkozik a baba árnyékos arcával, és a sötét háttér a megvilágított kupájával. Olvastam mások hsz-ét, és tényleg, kicsit nagyon erős a sárga-barna hatás a bőrön.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Stitch #28357 üzenetére
Van éles pont a képen, legalábbis így kicsiben úgy tűnik.
De amúgy nem kerültek izgalmi állapotba tőle a szinapszisaim.
Nem tudom eldönteni, hogy virágmakró akar-e lenni, vagy simán egy point & shoot kép? Ha az előbbi, akkor koncentráljon egy részére a növénynek, mert így túl sok minden van a kompozícióban (bal felső sarokban a zöld folt, meg a másik ág). Ha meg az utóbbi, akkor én nem kattintottam volna el.
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
-
kiskornel
addikt
válasz
Stitch #19993 üzenetére
Nincs korlátozás. Be lehet menni bármikor. Nincs elkerítve. Én eddig nem találkoztam vadászokkal, pedig hétvégente kijárok...
Sátort raktam ki, próbaképp oda, ahol halakat fogdostak a madarak. 1 óra múlva már ott halásztak ugyanúgy, csak a sátorhoz legközelebbi madár nem tért vissza. TC1,5X 400mm-en készültek a képek. -
pisti
őstag
válasz
Stitch #19693 üzenetére
A nagyon közeli makrókat a Sony H7 elé tartott Jupiter 37A obival szoktam csinálni, a 2. is úgy készült.
bogyesz: Megintcsak egy nagyon szép képekből álló sorozat, viszont szerintem is picit túl hosszú így egyben.
Chapel: A háttérben kár hogy ott maradt az az ág, az kicsit zavaró, egyébként jó.
philoxenia: Olyan az a csengő mint egy karikatúra arc. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz
Stitch #18869 üzenetére
Köszi
Jupiter37-A (135mm) + közgyűrűk. Tényleg nem jó az élesség síkja, a feje kicsúszott. Szivatott, mindig mire beálltam, átment a másik oldalra ahonnan meg aztán nem is fértem rendesen hozzá, úgyhogy most ennyit sikerült kihozni belőle, de lesz még jobb is
Harkály: van kis fakopáncs, közép fakopáncs és nagy fakopáncs. A múlt héten találtam egy fakopáncs odút fiókákkal, viszont nem tudom, hogy nagy vagy közép fakopáncs, de az biztos, hogy nem kicsi. Tegnap meg találtam egy másik odút amiben egy kis fakopáncs család él. -
eastsider
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
-
stefanitsr
senior tag
-
Hydra SR
addikt
-
conchris
csendes tag
Stitch: Azt a kép fotót én sem tartom annyira jónak.
Terapeuta: A Budapest lehet, hogy csak a tömörítéstől, kicsinyítéstől életlen, de mivel nem valami jó az állványom, az is lehet, hogy a tükörfelcsapáskor bemozdult egy kicsit.
Az utolsó fotó nekem is a kedvencem.
Örülök, hogy tetszenek a fotók.
[ Szerkesztve ]
-
ThufirHawat
senior tag
Köszi!
A ''trükkök'':
2.: ''Be there''. Láttam, hogy szépek a felhők, ez a kép már rég megvolt bennem, így gyorsan felfutottam a hegyre és megcsináltam. Minimális PS.
32.: Ugyanakkor készült. A fekete hátteret a hátizsákom adta (ezért kell fekete fotóstatyót venni!!!).
41.: Naplemente, kis DOF és shadow/highlight recovery a PS-ben. Mértékkel és ügyes beállításokkal.
42.: A la nature, minimál PS-el. A titok a napelmente. Jókor kell ott lenni. Meg persze nem árt a nagy dinamikus átfogású szenzor és az átgondolt RAW konverzió sem.
43.: Itt pont az a trükk, hogy vakító napsütésben készült, nem naplementében. Az enyhén kivilágosított középtónusok adják a fátyolos hangulatot.
Lightroom-ot csak utazós és családi képeknél használok. Igazából akkor jó, amikor rengeteg képet kell azonosan (vagy jól tipizálhatóan pár féle képpen) kidolgozni, és semmilyen helyi beavatkozásra nincs szükség. Leginkább a fotóriporterek és az eseményfotósk vehetik nagy hasznát (magyarán a hivatásosok 95%-a). Bár van benne egy nagyon finom újdonság, de erről majd később...
Én a szokásos CameraRAW 4.0 és PS CS3 duót használom.
Aktív témák
- Nyaralás topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OLED monitor topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- További aktív témák...