- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz
csokimikulas #39861 üzenetére
vezetékes vagy rádiós kioldóval. nekem van egy tök egyszerű vezetékes kis kioldóm még ingyen kaptam a géphez akcióba mikor vettem. van rajta egy kis pöcök amivel beragasztja az expogombot a kioldón és addig tartja amíg ki nem oldod azzal a pöcökkel. otthagyhatod meg akármi. beállítasz egy figyelmeztetést a több perces expónál és majd visszamész akkor és kioldod.
-
Slowman
aktív tag
válasz
szaby_gyerek #39855 üzenetére
Kösz a véleményeket. Nem vittem túlzásba az utómunkát az tény, nem éreztem szükségét. LR-be konvertáltam és kb ennyi. Egyedül az elsőnél szórakoztam kicsit PS-be.
Most nem tudom, hogy az én monitorom túl világos, bár ezt nem hinném mert minden más képet jól exponáltnak látok és még régebben volt kalibrálva is, de szvsz ez már elmászhatott. Annyit tudnátok segíteni esetleg, hogy most az egész kép alulexponált vagy csak bizonyos részek? -
Slowman
aktív tag
Én is a 2. tankos-ra szavazok. Pont erre gondoltam korábban átfedéseken, hogy a korlátokat meghagyni. Gondolom volt is vele meló bőven. Nekem még az utolsó is nagyon tetszik olyan mint valami múltbeli látomás. Túl sokat Assasin's Creed-eztem
. Vagy mint amikor a filmekben valaki látja a múltbeli történéseket egy adott helyen.
-
Slowman
aktív tag
Nekem is nagyon tetszik az összemosott verzió, nagy ötlet. De talán jobb egy kicsit a keretes,mert jobban látszik, hogy mennyit változott vagy éppen szinte semmiben sem különbözik az adott helyszín. Baromi jól mutat az illesztésnél a kontraszt, legalábbis nekem ez adja meg a legjobban a hangulatát ezeknél a fotóknál. Ki lehetne próbálni ezt az összemosott technikát, kb akkora méretben mint a "hagyományos" keretes történet, esetleg átfedésekkel (De lehet nem mutat valami jól. És marha sok meló) Amúgy külön tetszik az a hatás mintha a régi fotót rátennénk az új nyomatra.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Murderer69 #37802 üzenetére
Itt a megfelelő topic. Szerintem az a topic soha nem fog megszűnni
.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Karima #37446 üzenetére
Szerintem ez vázanként/gyártónként változó. Pl nekme a K10D-n van egy skála mit beállítok és tudom, hogy a beállított érték fölé nem fog menni soha. Emellett pl az én vázam nem emelgeti olyan bátran össze vissza az ISO-t eléggé megkönnyíti a dolgot ha nem egy ilyen statikus (virág jellegű dolgot fényképezek). Volt a kezembe egy 500D és egy 40D és mindkét gépből hiányzott Auto ISO tartományának beállítása. Mindkét gép elég bátran húzta az ISO-t. Fényes nappal 200-as értékeket dobált, árnyékba 400-at. Így valóban nem túl hasznos az Auto ISO. Ha jól tudom még talán a 7D-ben sincs, pedig az már más kategória. De az is biztos, hogy a 7D nem végzett gyangén a zajszint teszten, így nem kell félni a magasabb ISO-zól. Ahogy mondtad nálad még jobban testre szabható az auto ISO, akár minimum záridő is beállítható. Szóval azért az megint más, hogy te mondod meg mi között állítgasson nem pedig a gép dönt.
-
Slowman
aktív tag
válasz
#31757056 #37350 üzenetére
Köszi! Megpróbáltam nem túlzásba vinni a színeket, csak próbáltam olyasmit összehozni amit láttam.
Kicsit összekavarodott a linkelés, meg az egyik ugye ilyen fura lett és az egyik ki is maradt. Próbáltam kijavítani, de nem sikerült mert elméletileg jónak kelet volna lennie. Nem tudom miért, megőrölt a Flickr. -
Slowman
aktív tag
[ Módosította: Ndruu ]
-
Slowman
aktív tag
válasz
#58660352 #37149 üzenetére
Annyit látok a kép filenevében, hogy HDR. De nem érzek rajta, semmilyen HDR utómunkát sem (nem kell félreérteni, azok a túlhúzott hdr-ek is elég furák, de itt az ég beégett, a csúcsfények árnyékok ugyanúgy részlettelenek. tehát gyakorlatilag nem hdr.). Milyen programmal, hány képből csináltad? Mert feltételezem, egy K-5ből alapból jobb jpg kép pottyan ki mint ez. Most azt nem elemezném túlságosan, hogy autók a háttérbe, kötél a levegőbe, hatalmas beégett fehér ég és a nap, mind-mind nagyon zavaróak.
-
Slowman
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #36014 üzenetére
Ízlés dolga ugyan, de ez már szerintem túlhúzott. Én is beleestem ebbe a hibába (gondolom még sokan, de már kinőttem
). A HDR nem jó minden képhez, és nem jó taktika, hogy majd HDR-el felturbózzuk és majd úgy érdekes kép lesz. Amúgy szerintem némelyik egész jó kis tájkép lenne ha természetesebb lenne az égbolt, meg úgy minden.
-
Slowman
aktív tag
Nekem 2GB DDR II (sima kingmax asszem 800-as de lehet 1000-es nem tudom) + Pentium Core2 E2200 + 2x 320 + 120 GB HDD van a gépbe. Integrált 128-as VGA Gigabite alaplap nem tudom fejből milyen. Ez a konbó nem túl drága kb 2 évvel ezelőtt volt 60k monitor nélkül és elkarcolok vele ps-el lr-el bőségesen. Nem mint nagy büszkeségként soroltam fel a cuccaim mert nem hinném, hogy egyáltalán labdába is rúgnék gamerkedéshez
(azért az MMO-k el szaladgálnak rajta ezeknek nem nagy a gépigénye ugye, hogy minnél többen tudjanak játszani vele - és fizetni -
). Nyilván ez az alsó határ ennél csak jobbat érdemes - lehet - ma már összerakni.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Sada88 #34438 üzenetére
Nem nagyon értek ehhez a témához, de amit én eddig láttam partyfotót ott azért van éles rész a képen, a többi van csak így bemozdulva. Amúgy nem hinném, hogy ez tényleg stílus kérdése, hogy jónak vagy rossznak lássunk egy képet. Attól mert valaki nem hard metal fan szvsz el lehet ismerni egy jól sikerült képet. Pl. ez a fickó sem a stílusom, de azért van itt jó pár elég komoly kép.
Ami viszont tuti az az, hogy elég zavaró, hogy ekkora batár képeket linkelsz folyamat. Már nem azért, de elég zavaró így nézegetni az egész fórumot, hogy km-t kell tekergetni. Amúgy meg a kép fele nem is látszik szvsz nem túl kiértékelhető úgy, hogy soha nem látni egészben a képet. Meg sokszor csak úgy be Ctrl+V Ctrl+C-zed a linknek szánt dolgot és nem linkeled mint pl itt. Nekem van Linkification, de akinek nincs annak be kell másolgatnia másrész sztem elég csúnyán néz ki így egy fórum. Tudom nem vagyok modi pont ezért nagyon zárójelben mondom, gondolom nem csak engem zavar ez.
-
Slowman
aktív tag
válasz
forceberg #34425 üzenetére
Most nem szeretnék mentegetőzni távol álljon tőlem. Nagyjából én is tisztába voltam pár hibájával, de mimnél többen segítenek annál könnyebb lesz legközelebb jobbat összehozni. Tisztába voltam, hogy nem ez lesz életem "mesterműve" és nem fogok még egy jó darabig olyan portrét készíteni - meg bármilyen jellegű képet - ami jóval átlagon felüli lenne. De annak külön örülök, hogy jó páran, köztük Sztyui is kommentelt (úgy gondolom talán itt a fórumon a legtöbb portrét ő készíti, és mindig hozza a szokott szintet, tudja a miérteket. Remélem most senki nem vette magára, hogy őt emeltem ki
)
Valószínű az volt a probléma, hogy pont totálba belesütött a nap az arcába és ettől ilyen kemények a fények. A helyszínen jónak tűnt de mikor megnéztem gépen tisztában voltam azzal, hogy nem lett ez olyan faja. Láttam, hogy ott van az az orrárkény - szerintem is csúnya az ilyen erős árnyék, bárhol az arcon - de szvsz irtó macera lett volna és nem hinném, hogy tökéletes lenne a végeredmény. Ettől függetlenül nem soroltam hulladék kategóriába, és minden hibájával együtt próbáltam összehozni valamit belőle. A derítésre van jó pár lehetőség, de nem "egyszemélyes hadseregként". (Most változtattam lakhelyet és nem ismerek senkit se itt. Szóval még csak segítségem se akad, már nem mintha eddig sokszor csoportosan fotóztam volna - pedig az a jó sztem -.) Remélhetőleg jobban sikerül legközelebb - tapasztalatnak jó volt - és ezeket a hibákat már nem szeretném legközelebb elkövetni. A derítésre valamit ki akarok találni, mert ez így tényleg nem jó.
A lényeg mindenkinek respect a kommentekért.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Játékos #34417 üzenetére
Nah mind egy hagyom akkor a képet, mert ha csak a tetejéből vágok olyan mintha be lenne zárva egy kockába. Lehet csak nekem fura. Már tök mind egy. Most meg aztán végképp nem vágom a dolgot. De tudtommal nem probléma ha néha lehagyunk ilyen részeket egy képről. Sőt sok portrénál látom, hogy levágják a modellek fejét, homloknál vagy így hasonlóan.
-
Slowman
aktív tag
A korábbi tanácsok segítségével átgondolva. Többet nem foglalkozok már valószínű vele, inkább próbálok egy másik alkalommal jobbat összehozni. (a fényekkel úgy se tudok mit kezdeni) A többivel nem változtattam annyit így csak ezt linkelem, meg amúgy sem pakolom teli a fórumot mindennel (de ettől függetlenül a többi is fent van Flickr-en). Remélem pozitív lett a változtatás. Véleményeket előre is kösz!
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #34399 üzenetére
Pedig nem vakuztam. Kb pont telibe sütött a nap erre tudok tippelni. Az a baj, hogy egyedül nem tudok fényképezni és deríteni egy derítőlappal egyszerre. Meg kellene vennem a kioldókat meg állványt. De ebben a hónapban tuti veszünk autót és ha kell a félretett pénz akkor kénytelen leszek beáldozni a hobbit. A vágást akkor újra gondolom, este el tökölök vele. Azért nem mertem vágni jobban a fej fölött mert amikor beteszteltem olyan torz hatása volt. Legközelebb meg megpróbálok valamit kitalálni hogy megoldjam a lágyabb fényeket.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Sada88 #34397 üzenetére
Köszi!
Az arcbőrrel én is szeretnék csinálni valamit mert foltosnak érzem kicsit. A haja nem lehet lenőve mert szőke/világos szőkés barna eredetileg
(meg múlthéten színezte be). Szóval az a kékes szín az nem az, de ettől függetlenül el fogom tüntetni
. Furcsa mert az első képen a színes verzióban a stégen kékek az árnyékok, mint ahogy ezen is kékesnek látod. Nem tudom miért mert máshol nem csúszik a WB (legalábbis én úgy érzékelem). Ha ahhoz állítanám kajak sárga lenne a kép. Amúgy kb. a második képen látszik az eredeti színe a szemének (eléggé Dune, mondtam már neki, hogy előző életében tuti Atreides volt
), a 4.en kicsit már húztam rajta LR-be Iris enhance-val. (Ezzel az egy dologgal elégedett magán, azért ez ritka, hogy egy nő bármivel is elégedett
). Az obi meg Carl Zeiss 135/3.5 (M42-es). Erre megfelelő, mert nem kell brutál AF. Ahogy emlékszem F/5.6 az összes az utolsó kivételével (általában 5.6-on használom mert 3.5 azért sok esetben lágy.). Az utolsó így is ISO 640-en készült szóval ott esélytelen volt az 5.6. Amúgy azért még most is állatul karcol sok új üveghez mérten szerintem (no nem L-es üvegekre gondolok, de szvsz a középmezőnyt eléggé üti). Este nekiesek szerintem még egyszer és eltüntetem az előbbi hibákat, hátha addig még lesz még komment.
-
Slowman
aktív tag
Egy pár kép a hétvégéről. Ez még egy "béta" verzió. Először inkább várnék néhány véleményt, kijavítom - ha tudom - a hibáit, aztán rakom fel a galériámba.
Mindegyikből van színes és fekete fehér egyaránt, szvsz ezek a variációk talán a jobbak. Egyedül a 2. képnél nem tudok dönteni, hogy színes vagy fekete fehér. (Véleményeket előre is köszönöm! Tumbnailek nem az eredeti képkivágást mutatják.) -
Slowman
aktív tag
válasz
runner 125 #34272 üzenetére
De próbálkoztam korábban egy másik partszakasznál. Annyira nem lett hosszú (0,3-0,4 sec, max rekeszen és ISO 100-on. ND szűrőm nincs sajna), hogy jól is mutasson, ehhez több másodperc kell szerintem vagy gyorsabban folyó víz. Azután meg nem is foglalkoztam már vele, meg nem vittem magammal állványt se. És tényleg, 1,5°-ot dől jobbra, észre sem vettem
.
(#34263) kiskornel: Köszönöm! A hajós történetek közül nekem is az tetszik talán a legjobban. Amúgy a Mosoni-Dunánál készült
.
(#34258) máyköl: Köszi!
-
Slowman
aktív tag
-
Slowman
aktív tag
válasz
máyköl #33422 üzenetére
lehetne, Spot Removal (Q) a becsületes neve. persze csak ha van türelmed hozzá. de inkább Ps Clone Stamp (S) + Healing Brush (J) mindent megold egyszerűbben és gyorsabb is ezen a téren. Lr-be nagyon lassú és kicsit körülményesebb is, de pl. apró bőrhibákat és szenzorkoszt Lr-el szoktam kiszedni, ha nem nagyon sok. amúgy én is jobban szeretem az Lr-t csak ha muszáj akkor használok Ps-t.
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #33294 üzenetére
Ez komoly lett
. Nagyon tetszik ez a szűk, "feszes" vágás (tükrözi azt a dinamikát ami a lány tekintetéből jön). Baromi jó az arckifejezés a szájtartás (a fogak tényleg kicsit hangsúlyosak de engem nem zavar annyira), a hajtincsek is abszolút a helyükön vannak. Gyönyörű a szeme (nyilván ez PS, de akkor is). Segítettél a beállításnál vagy magától sikerült ilyen jól a tekintet stb.?
Új váz + obi?
-
Slowman
aktív tag
Így egy kicsit olyan mintha szegény kutyát pont fejbe nyomná a kő, vagy legalábbis nem a kő után ugrott, hanem a követ dobták a kutya után. Valószínű a kő röppályája és a kutya mozgása nincs összhangban így, hogy elmozdítottad a követ az eredeti képhez képest. Ezért van ez a furcsa hatása a dolognak - de lehet csak nekem - . Amúgy a kövek jobbak így szerintem is, és a két kis fehér akármi nélkül a háttér is jobb.
Btw jól sikerült a munka, mármint nem látszik a kő helye stb. -
Slowman
aktív tag
válasz
bigmasterg #32033 üzenetére
Nagyon jók lettek, GTZ! Az 1. és 8. különösen tetszik
.
Akkor én is jövök két képpel, még a soproni hétvégéről. Első próbálkozásom a épület városfotózás témába (eddig is lőttem már épületekről képet, de azoknak nem szenteltem különösebb figyelmet). Meg kell mondanom, hogy baromi nehéz jól kiemelni egy vagy egy nagyobb épület részét, hogy még mutasson is valahogy. Ha valakinek van ilyen témába tuti receptje vagy tippje, akár ezekhez a képekhez is szívesen fogadom.
Mellesleg most meg megjavult a Flickr...
-
Slowman
aktív tag
válasz
Zozzant #32007 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy az eredeti képen is látok mindent, így csak a szürke szín tónusa változott. És nincs valami drága monitorom, sőt még csak nem is TFT de tény, hogy kalibrált. Szvsz azért ez nem javított annyit a képén, de mit lehet csinálni sz@rból várat... nem lehet. Ha sikerül melót szereznem végre, karácsonyra meglepem magam egy középkategóriás Eizo-val vagy talán egy iMac-el (bár azzal kicsit lekorlátoznám magam játékügyileg, de az az igazi jó cucc
).
-
Slowman
aktív tag
A hétvégén voltunk Sopronba és végre sikerült volna portrézni esetleg divat jellegű képeket csinálnom. Ki is néztem rögtön a hotel tetőteraszát (klassz háttér, régi épületeke stb.) de az időjárás közbeszólt. Nagy örömünkre egész nap szakadt az eső. Másnap persze jó idő volt, de akkor el kellet hagyni a szállást és nem volt erre idő. Így csak egy ilyen sétálós, spontán kép készült.
Ez az új rendszere a Flickr-nek meg egy idiótaság
. Miért méretezi le a képeimet 640 magasra, és ha már csinálja miért ilyen sz@rul? Közel nem volt ilyen a tömörítés. Az új style is elég idegesítő, de ez azért nagy kicseszés. Kénytelen leszek pro accot szerezni. De másoknak ahogy néztem nem barmolja így szét a képeket. Nem értem...
-
Slowman
aktív tag
válasz
máyköl #31748 üzenetére
Ennek a "cuccnak" az a lényege, hogy közelebb hozd a témát. Legyezni nem elég az 50-55mm ehhez 150-200mm kell. A DCR-250-et az 50/1.4-el mert annak jobb a rajzolata, és talán kevesebbet ront a Raynox a képen (mert azért derekasan szétbarmolja az obik képét amellett, hogy nagyít), viszont a kiteknek 55mm-en jobb a közel pontjuk az enyém asszem 0.25m, míg az 50/1.4-nek 0.45m és a leképzésük is jobb szokott lenni makró szempontból az én kitem 1:3-as arányú míg az 50/1.4 1:6.7. De a te 50/1.8-ad is ~1:7 míg a kit szintén ugyanaz mint az én kitem 0.25m 1:3. Szóval ennek az előtétnek akkor van értelme, ha közel mész és kihasználod az előtétlencsét. Amúgy csak ront a képen.
-
Slowman
aktív tag
válasz
sanyixXx #31420 üzenetére
A legegyszerűbb és leggyorsabb a bőrlágyításra az Imagenomic Portraiture, de cserébe valóban elnagyolt eredményt kapsz a precízebb clone stamp és healing brush toollal szemben. Továbbá tudnámm ég ajánlani a Lynda.com Photoshop CS4 Retouching Fashion Photography Projects címen futó oktatóanyagot, viszont ez nem túl egyszerű, sőt mondhatni pro, de az eredmény is hasonló. De el kell, hogy keserítselek, mert a jó végeredményhez sok réteg és sok "pemzlizés" kell
.
-
Slowman
aktív tag
Nem tudom de nekem nem foglalkozik a QuickView-be a PEF-el és a DNG-vel sem. De fotóztam már 40D-vel és annak a CR2 kiterjesztésével sem foglalkozik. Nekem ez így nagyon kényelmes válogatáshoz mert a JPG-ket gyorsabban kezeli, pörgeti stb. Amúgy nekem Build 342-es van de sztem ez lényegtelen, akkor ezek szerint ez valmi beállítás kérdése.
-
Slowman
aktív tag
Én is ACDSee-t használok mióta csak az eszemet tudom. Volt egy gyenge próbálkozásom az IrfanView-al de nekem nem jött be, lassú és "buta" az ACDSee-hez képest, viszont jóval kisebb és egyszerűbb is. Jelenleg a v12.0 ACDSee Photo Manager verziót használom, és a QuickView módban gyorsan lehet a képeket nézegetni (jobban szeretem mint a korábbi verziókat, mert QuickView nem foglalkozik a RAW képekkel és nem kell annyit tekergetni, és nem látom kétszer majdnem ugyanazt képet, viszont ha csak RAW-ba lősz rosszabb mert be kell lépni az Editor/View-be tehát abban az esetben a korábbi verziók (azt hiszem a 9-es verziók még úgy működnek) testhezállóbbak mert azok még QuckView-be is megmutatják a RAW képeket. De én RAW+JPG-be fotózok és szelektálok is rögtön amint letöltöm a képeket, így nekem ideális
). "F" billentyűvel meg teljes nézetbe (full screen) a monitorod által megjeleníthető legnagyobb képet mutatja. Az Editor módban még a RAW képeket is felismer és megnyitja, valamint minimális képszerkesztésre is ad lehetőséget, de ezt nem szoktam használni PS és LR mindenre elég. Viszont néha jól jön ha csak valami apróbb változtatást csinálok, pl. vörösrezem korrekció vagy csak vágás, mert nem kell belépni a PS-be és megvárni míg betölt rögtön ott van kéznél csak egy kattintás és vált is a két funkció között. Próbáltam már a Pro 2.5 is de az eléggé katalogizálópogira hajazott mintsem képnézegetőre, és abban több volt az Editor rész is. Most azt hiszem már a 3.0-ál járnak.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Szten Márs #31196 üzenetére
Lehet nem a legmegfelelőbb a példa, elismerem. De számomra a két képnek közel 1,5 hónap elteltével semmi különöset nem mutat erre próbáltam rávilágítani.
-
Slowman
aktív tag
válasz
máyköl #31191 üzenetére
Nem a virágfotóval van a baj, mert van aki kb 100 képből 90-et virágról lő, mert ez az a műfaj amiben megtalálta a számítását, de azok különböznek egymástól. Ennek nem látom értelmét, hogy - tegyük fel - lősz egy képet pár képet egy pipacsról vagy egy mezőről, egész tűrhető itt is van aki megdicséri van aki nem. Aztán 2 hét múlva még egy kör ugyanarról. Ezt csak akkor kell ha valami áttörő, formabontó ötlet jutott eszedbe és javítani akarsz. Ha valami eszedbe jutott még akkor azt megcsinálod kipróbálod, aztán majd egy másik képnél másik virágnál alkalmazod. Erre gondoltam. Ergo ez és ez színvilágba, kép értékét tekintve egy és ugyanaz. Ha ugyan az a téma, keresni kell egy másik oldalát ha nem adja, akkor ott kell hagyni.
-
Slowman
aktív tag
válasz
máyköl #31185 üzenetére
A fotozz.hu nem egy olyan hely ahova bármilyen képet számolatlanul feltehetsz. Erre hivatott elméletileg a kreditrendszer. Elég sok hivatásos jár oda akinek a véleménye kritikája, elismerése, igenis sokat tud javítani a teljesítményen, elképzeléseken, látásmódon.
Ettől függetlenül ami a legtöbbet tud javítani - de ezt szerintem mindenki tudja, és nem hinném, hogy újat mondanék ezzel - a rengeteg gyakorlás és emellett az adott stílus magasabba szintjét képviselő fotósok munkáinak nyomon követése és tüzetes kiértékelése, megfigyelése. Ezután megpróbálod a leszűrt információt felhasználni miután feltöltöd az olyan oldalakra mint ez vagy akármelyik képmegosztó, hogy ott reakciókat, visszacsatolást kapj és így megbizonyosodhatsz arról, hogy sikerült-e az információt megfelelően feldolgoznod és befogadnod.
Tehát a lényeg, hogy ne minden fotózásodról tegyél be képet. vagy csak akkor, ha esetleg sikerül minden fotózáskor valami más témát megragadnod. A virágok kicsit unalmasak már tőled, de ez nem jelenti azt, hogy ne gyakorolj. Ha ez áll hozzád a legközelebb akkor csak gyakorolj szorgalmasan, de csak a 10-15 fotózs alkalmával összegyűlt, jónak titulált 50-100 virágos meg csipeszes képből csak a legjobb 2-3 képet tedd fel.
Visszakanyarodva a fotozz-ra szerintem egy megfelelő oldal, ha megfelelően használod, de az tény, hogy van egy kissebb fajta "beltenyészet". Szvsz egy szűkebb zárt közösség jár már oda (nem úgy mint régen...) akik nem biztos, hogy elsőre befogadnak. Tehát szerintem nem vészes a hely, csak már nem látja el a régi, eredendő elgondolásban szánt szerepét, bár erről csak feltételezéseim vannak mert nem voltam alapítótag, sőt semmi sem azon az oldalon.
Nem akartalak se kioktatni, meg semmi, csak jó szándékkal próbáltam segíteni, hogy ne osszanak ennyit (megjegyzem félig meddig jogosanmert tényleg túl sok a felesleges hsz és kép, amiket én is sorra gyártok kidolgozom ugyanúgy mint amiket már esetleg meg is mutatok - ettől függetlenül ez még nem jelenti azt, hogy jó, de már életképesnek mondható és vállalható - de meg kell tanulnod szelektálni.)
Ettől függetlenül tény, hogy ide szívesebben járok, mint esetleg oda vagy máshova. Ott is sokat tanultam, de itt talán többet. Nem a fotózás törvényszerűségeiről stb. hanem technikai trükkök programok ect. a többit meg sok gyakorlással össze lehet kaparni autodidakta módon is. -
Slowman
aktív tag
"Habár a 7D és az 550D két külön kategória...Természetesen van lényegi különbség...nem hiába kerül majd kétszer annyiba..."
Ha elolvasod figyelmesen, akkor rájössz mit mondtam
. Most az, hogy közös a szenzor és videó funkció, ettől még nem egyforma a két gép. Ez egy bevált szokás, hogy a korábbi magasabb kategóriás szenzort építik be a kisebb gépekbe, így megspórolják a plusz fejlesztést.
-
-
Slowman
aktív tag
Azért én ezt így nem jelenteném ki
. Ha már hasonlíthatunk akkor max az 50D-hez, mint a 7D-hez, kicsit más. A 7D egy vérprofi váz sport, riportra tervezve (közel 400k) ennél már csak az 1D sorozat ütősebb erre a célra, szinte semmi köze az 550D-hez 200k kb azon kívül, hogy Canon
.
-
Slowman
aktív tag
válasz
kricsi81 #30992 üzenetére
Ettől függetlenül, sztem sem túl szerencsés még egy normál partyn is furán mutat
. Elég esetlenül hat, főleg a 2. képnél, mert az egy félig meddig meghitt pillanat, amikor örül a friss házaspár, hogy "végre!". Nem éppen a féktelen buliról tanúskodik. Szvsz attól, hogy Scott Kelby valamit leír, még nem biztos, hogy úgy is van
.
(#30994) sztyui2: nagyon jó ez a sorozat, az összes
. szigorúan profin
(#30998) kricsi81: ahogy gondolod
.
-
Slowman
aktív tag
Jaja, ahogy Sada88 is mondta, nem úgy van az, hogy csak hipp-hopp legálisan vetkőztetünk akárkit
. Ehhez kell teljesíteni is valamit. Ha elég pro leszel jöhetnek az aktok is (szvsz szinte a legnehezebb műfaj). Mondjuk én azt gondolom erről, hogy csak úgy lehet igényes és jó, ilyen jellegű glamour vagy akár aktot készíteni ha nem arra koncentrálsz, hogy mi lenne a fotózás után. Hanem a végeredményre (Itt végeredményként az elkészült képre gondolok
) és arra, hogy minden tőled telhetőt megtegyél a fotózás közben, hogy a legjobb képek szülessenek. Azért azt nem mondom, hogy néha nem jó ötvözni a kellemeset a hasznossal
, de ebből legtöbbször sztem nem sül ki semmi jó, illetve az egyik a másik rovására megy. Szóval én teljesen el tudom hinni, hogy ilyenkor nem szoktak, illetve nem is nagyon szabad ilyesmikre gondolni, ha kellőképpen komolyan veszi a fotós a dolgot, főleg egy profinál, vagy aki szeretne azzá válni. Mindenféle állprüdéria és stb. nélkül mondom ezt.
-
Slowman
aktív tag
Egy előtétlencse. Lecsökkenti az adott objektív legkisebb közel pontját, és így relatív jobb makróképeket lehet készíteni. Az objektív gyújtótávolsága, leképzése és közel pontja alapján javít a makróképességeken amellett, hogy néha ront a képminőségen. Konyhanyelven egy egyszerű 2,5X-es nagyító precízebb üveggel. Olcsó, alap makróra megfelelő, de ezzel nem lehet hosszú távon kiváltani egy 1:1-es makróobit. Nekem is van, szeretek vele játszadozni mikor nincs érdekesebb téma, csak kimegyek a kertbe és kész. De komoly makróképekre szerintem nem túl alkalmas DSLR-en. Azt mondják, hogy pl. bridge gépeken jobban szuperál (nincs összehasonlítási alapom).
Példaként, ezt én lőttem egy 50/1.4-el aminek 0.45m a közel pontja, és 1:6.7 a leképzési aránya. Ebből ez jön ki ha rárakom a DCR-250-et. Megközelítőleg a legkisebb tárgytávolságot alkalmaztam, tehát 0.45-0.5m között valahol, amiből kb 20cm lesz. -
Slowman
aktív tag
válasz
eastsider #30748 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Tényleg nagyon jó vas, még 1.4-en is elég szépen teszi a dolgát. Azért van ezen egy kicsi utólagos élesítés és clarity, nem sok de van
.
Bajban is vagyok, mert gondolkozok, hogy átállok a sötét oldalra és benevezek egy 50D-re nyár végén(+85/1.8, 50/1.8, 18-55, 430 EX II, aztán majd lecserélgetem jobbra amit kell, de mindenképp úgy akarom a cserét, hogy objektívekbe ugyanott legyek kb.). Na most az 50/1.8 nyomába sem érhet ennek az obinak sajna, és csak később lesz pénzem valószínű 50/1.4 USM-re vagy egy Sigma 50/1.4 HSM-re (a Sigmát jobbnak szokták mondani, de nem tudom, végül is egy árba vannak és még később kell majd megoldanom ezt a problémát.)
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #30745 üzenetére
Jaj én ezt nem mint hibaként mondtam, hogy hiányolom a képről, sztem ez így is elég durván sikerült. Hanem majd ha egyszer sikerülne megvalósítani akkor én valami anyaggal megspékelném még a történetet. Azt hiszem tegnap vagy tegnap előtt láttam amit Ricsi linkelt és egy kicsit elgondolkoztam rajta, hogy hátha meg tudnék én is valósítani valami hasonlót. Én spec egy női alakot képzeltem el aki már maga egy anyaggal van körbetekerve és az szolgálna ruha gyanánt, de ott valóban a hajjal sok a probléma lehet. Meg valahonnan kellene kerítenem egy táncost is aki ezt meg tudná csinálni
. Szóval összetett, de azt hiszem ez lesz az első projekt jellegű próbálkozásom, ha sikerülne.
-
Slowman
aktív tag
válasz
kricsi81 #30735 üzenetére
Pontosan
. Valami hasonlót szeretnék majd én is megvalósítani. Nagyon megtetszett ez a dolog, szóval most itt a hónap végén vagy a következő elején tudok realizálni némi tőkét és befektetek kioldó+vaku+ernyő szettre. Ha véletlen átigazolnék másik márkához, akkor sem lenne kidobott pénz mert úgyis csak a középérintkezőről és manuálisan tudom használni.
Nyilván baromi nehéz lehet ezt a témát olyan szinten megörökíteni mint ahogy ott, de nem is az a cél, hogy leutánozzam, csak valami hasonlót. De ehhez még meg kéne először ismernem a világítást stb. -
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #30731 üzenetére
Ez hogyan készült? Ugrik vagy valami trick? Mert ha ezt a levegőben csinálja akkor minden elismerésem. És természetesen akkor eltalálni sem volt könnyű a pillanatot mikor a legjobb a póz. Egyszer szeretnék majd én is valami táncos képet ha lesz több vakum. De nekem az tetszik a legjobban ha valami anyaggal (kendő, nejlon stb.) fel van dobva, az még látványosabb és érdekes formák jöhetnek ki a végére.
-
Slowman
aktív tag
válasz
#31757056 #30714 üzenetére
Azt hiszem nem ez volt az első összezördülésük, és van egy sejtésem, hogy nem is az utolsó
. Ettől függetlenül tényleg nem itt kéne lemeccsezniük az egymás iránt táplált "szimpátiájukat". Következő PH!otóstalálkozóra vinni kell egy mobil ringet és meg is van a téma
.
-
Slowman
aktív tag
Pont ez az, hogy szándékosan a 3adolóra tette a csigát. A szimmetrikus kompozícióhoz négyzetes vágás társul és itt a téma sztem nem kívánja meg. Ritka esetekben kell szimmetrikus szerkesztést alkalmazni (tárgy, absztrakt, néha portré stb.). Nyilván nincs ez kőbe vésve, de itt teljesen helyén van a 3adolós szerkesztés. Van egy kis hely a csiga előtt, így lehet érezni ahogy suhan
.
-
Slowman
aktív tag
válasz
raczger #30452 üzenetére
Nem nagy ördöngösség (én sem vagyok még annyira rutinos mint szeretném, sőt...) és az, hogy mennyire sikerül jól az csak kb. a türelemtől és a pontosságtól/nagyítástól függ. A Clone Stamp, Healing Brush Tool használatával szinte mindent meg lehet csinálni (ilyen jellegű hibáknál). Az új CS5-be a Content Aware Fill néha jó, de legtöbbször hibázik, vagy utána kell korrigálni, szóval marad a kattintgatás a precíz munkához. Ha nem 2 percet szöszölsz vele, hanem komolyan nekiülsz akkor neked is sikerül.
-
Slowman
aktív tag
válasz
raczger #30447 üzenetére
Ha egy kicsit alaposabban dolgozol azért szebben kiszedhető. Ez elég elnagyolt munka.
2 percembe telt és ezen már kevésbé észrevehető, nem mondom, hogy tökéletes, de ezen már nem olyan szembetűnő. Amúgy még egy kicsit csiszolni kéne ezen az egészen, nem csak a retusáláson, hanem a HDR témán is nekem egy kicsit "erősre" sikerült. Utólagos engedelmeddel, remélem nem gond.
-
Slowman
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #30423 üzenetére
Pardon
Őket sem felejtettem el
De ha valaki melózik az általában egész éves és majdnem egész napos tevékenység tehát mondhatni, hogy soha nem érnek rá, csak hétvégén
, viszont a tanulók vizsgaidőszakot, érettségit leszámítva jobbára ráérnek fotózni. (Gimi alatt azért napi szinten nem kell annyit tanulni, hogy ne érjen rá valaki főiskolán/egyetemen a szorgalmi időszak szintén lazább szokott lenni.) Én legalábbis ennek tudom, be ezt az észrevehető visszaesést
.
-
Slowman
aktív tag
Elsőként azt tudnám ajánlani, hogy ne a képfeltöltés.hu-t használd. Szerintem borzalmas egy akármi
. Inkább ImageShack, Flickr, Picasa vagy a PH. De ettől függetlenül bármelyikkel meg lehet csinálni, de a Flickr meg az ImageShack csinál tumbnailt és nem kell vele bajlódni.
Első lépésben Link-ként beteszed a nagy képet ahogy most is csináltad. Azután a [link] feliratot kitörlöd ami ki is van jelölve.
Második lépés pedig, hogy az előbb kitörölt helyre beteszed a lekicsinyített kép elérési útvonalát, de most már nem link-ként hanem képként. Tehát két hivatkozás egymásba ágyazása. Lényegében nem szöveget adsz meg amire lehet kattintani, hanem egy parancsot.
(A példából kitöröltem a ":" és "/" jeleket, hogy szövegként kezelje. Jobbat nem tudtam, de ezeket úgyis automatikusan beteszi.)
példa:
[L http://nagykep.link][IMG http://kiskep.link][ IMG][ L]Ebbe a topicba próbálkozhatsz
-
Slowman
aktív tag
válasz
Sam8888 #30134 üzenetére
Ez egy kicsit sok lett, ahogy Saint_ is mondta, és a téma sem egy túl lenyűgöző. Kicsit keszekusza (szárító, kerítés, félig belógó ház stb.)
"túl lett húzva": túl lett effektelve (pl. light mode, smooting, micro-smooting, strength stb.). Ezekkel szokott leni a baj, hogy nem mértékkel használja az ember. Nem mindig célravezető az ilyen, kicsit túlzott HDR. A másik tipikus probléma amit észrevettem szvsz az emberke mikor rátalálnak a HDR programra és megcsinálják első HDR-jüket megörülnek, hogy "jééé ez minden képet feldob" (ebbe a hibába én is beleestem
, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van).
A másik dolog, hogy én kb vagy egy hónapig kerestem a progit (mire rátaláltam meg mire kinyomoztam, hogy melyik is kell), aztán annyira megörültem neki, hogy állandóan azt használtam én is aztán meg is untam. Ha már ennyire állandó dinamikatartomány növelgetést szeretnél a képeiden, még azokon is amiken nem kéne inkább használd a TopazLab Adjust PhotoShop plugint szerintem egy fokkal jobb, de az sem a világteteje. Ettől függetlenül néha jó az a HDR, csak nem mindig. Pl. ez egy igen igényes és diszkrét HDR [link]
-
Slowman
aktív tag
válasz
varsam #29984 üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Egyszerűen ,egy 50/1.4-es obi ennyit mos f/2-n. 1.4-en még jobban mosna, de akkor még ennyi éles rész se lenne rajta. Kicsit felülről fényképeztem és így a szár is kiesik a DOF-ból. Ha oldalról fotóztam volna akkor a szár is éles lenne , de sztem az úgy nem volt olyan érdekes. A bokeh-ban meg a fűszálak látszódnak amit véletlenül letapostam és megtetszett ez a körkörössége. Azt sajnálom, hogy nem próbáltam be 2.8-on mert akkor valószínű belefért volna az egész virág, de a kijelzőn tök élesnek láttam. Tanulság, nem hiszek többet a kijelzőnek
.
-
Slowman
aktív tag
válasz
eastsider #29955 üzenetére
Az a helyzet, hogy a gimnáziumi rajzórákra visszaemlékezve, és a főiskolán tanult géprajznál is volt valamiféle térlátásom (egész jól ment mindkettő), de most elveszett vagy nem tudom mi lett, mert én szinte semmi különbséget nem látok a kettő között
. Szvsz tiszta felesleges volt neki ennyit bajlódni és ennyi pénzt belefektetni
. Ettől függetlenül dicséretes a mit összerakott, azért az nem kis munkájába lehet benne.
-
Slowman
aktív tag
Még egy pipacsos történet, kíváncsi vagyok a véleményekre, számomra ez volt a legérdekesebb, mert nem tudom eldöntetni, hogy jó vagy nem. Az a baj, hogy az egyik pillanatba tetszik másikba meg nem, nem tudom, hogy miért van
.
Csináltam egy "raklap" képet tegnap majd még válogatok, most idáig jutottam.Karima: Nekem is a nyakkendős tetszik a legjobban (talán mert nem egy tipikus tárgyfotó, van benne valami. Ahogy ránézek több mindenre tudok asszociálni mint egy bögrénél vagy akárminél.), de a többi is jól sikerült.
-
Slowman
aktív tag
válasz
forceberg #29883 üzenetére
Köszönöm!
Hát akkor mind egy annyira nem vész a különbség csak egy (plusz korrekciós réteg), és persze nem is ez volt életem fő műveannyit már nem ér meg, hogy kitöröljem és visszairkáljak hozzá mindent.
eastsider: Jupiterrel nagy valószínűséggel csak MF-et tud használni, de valóban dicséretes egy ilyen gyors témát MF-el követni
.
Ez az a Jupiter, egyáltalán Jupiter aminek 12db rekeszlamellája van nagy csal az emlékezetem?
-
Slowman
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy lehet e Flickr-en cserélni képet anélkül, hogy kitörölném a régit?
Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Synology NAS
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest