- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Jamy25
csendes tag
Esemény fotózása:
Előrebocsájtom, nagyon amatőr vagyok és csak most barátkozom a technikával.
A fenti képtől függetlenül az a tapasztalatom így az első "éles bevetésen", hogy a polárszűrő alkalmazása csak akkor javasolt, ha van idő mojolni (lehet, hogy a j=ly) a beállításokkal, a téma nem sokat mozog és nem változnak gyorsan az események. Nem kell inprovizálni.
Egyszerűen nem volt időm a kinti és az épületen belüli felvételek között objektívet, polárszűrőt cserélni.
A fenti kép a hétvégi ballagáson készült. -
-
Jamy25
csendes tag
válasz
sanyixXx #28876 üzenetére
AF Objektívek digitális SLR kamerákhoz (DC) HUF
CANON NIKON
Telefotó zoom objektívek FOGY. ÁR
50-150mm F2,8 EX APO DC II. HSM 196.000 691954 691955
55-200mm F4-5,6 DC* 46.500 *** 684944
55-200mm F4-5,6 DC HSM 46.500 *** 685955
50-200mm F4-5,6 DC OS HSM 79.900 686954 686955 -
Jamy25
csendes tag
válasz
johnjohn #28871 üzenetére
Na ez most nagyon hasznos volt! Köszi.
Kipróbáltam itt a szobában, pedig nincs is sötét.
18-105/3,5-5,6- os objektív nem enged 3,5-nél nagyobb rekeszt. 1/15 mp záridő, vagy vaku ISO 200-nál. Ha feljebb állítom az ISO-t 800-ra, akkor 1/50-es záridő kell. Ez már valamivel jobb, de sport fotózáshoz nudli.
Ez be fog mozdulni.
A 70-300 -ast már meg sem merem próbálni.
A 70-200 / f 2,8-as obi meg fél milla
VR-II-esben meg 640-650 ezer!
Legalább már sejtem a korlátait.
A hétvégén (vagy a jövőhét végén) úgy is lesz lehetőségem kipróbálni, mert megyek ballagásra. Bár ott lesz elég fény - gondolom.
Az edzőtermi fotó lesz a nagy kérdés! -
Jamy25
csendes tag
válasz
johnjohn #28861 üzenetére
A két kép más-más objektívvel készült teljesen kitekert zummal.
Azt próbálgattam, hogy mennyiben más a kép, ha hasonló a képkivágássa, de a két objektív max állásásban készítem a képet.
Ezekből adódik a nagyon eltérő ISO adatok is.
A 800-as ISO valószínűleg a 300 mm-es gyújtótávolság kicsi fényerejéből adódik. Az Autofókusz csak így tudott kompenzálni.
Az, hogy a gépen a P és Auto (vaku nélkül) állások között mi a különbség, már fel sem merül.
Egyenlőre éppen elég belőni a két objektívot.
Arra azonban kíváncsi vagyok, hogy tornateremben sport eseményt fotózva, vagy rendezvényen mi lesz az optimális mindenevő beállítás.
Vagy hol vannak azok a szélső értékek, amikkel már nem érdemes fotózni, mert értékelhetetlenek lesznek a képek. Vagy azért mert alul exponált, vagy azért mert életlen, vagy azért mert a hosszú záridő miatt életlen lesz. -
Jamy25
csendes tag
Ki tudjátok olvasni az Exif adatokat?
-
Jamy25
csendes tag
Pár napja vattem én is egy komoly gépet.
Naná, gyorsan ki is próbáltam és készítettem néhány képet a kertünkben levő virágokról.
Mivel még csak most barátkozom a masinával, meg a NX2-es szofverrel ezért kérem a tanácsotokat abban, hogy az alábbi képeken mit kell még javítanom, hogy elfogadhatók legyenek.
Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest