- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Peethy
őstag
(#49715) cOxeR: jaja, még örülök is, hogy ennyire sikerült visszahozni. Olyan hülye beállításokkal fotóztam, hogy mikor visszanéztem gépen, fogtam a fejem. Szinte az egész ég kiégett. A zaj igazából nem zavar, ISO 2000 felettiek a képek, D90 ennél rosszabbul teljesített volna szvsz.
Marky21, valóban, az elmaradt
Jobbról volt egy villanyoszlop, amellett elfelejtettem ezt kiszedni
Többieknek is köszi a véleményeket.
A sorozat utolsó darabja (ráfért volna még 1-1,5 óra munka, de fél3ra le kellett adnom):
Akit érdekel, nem látta, itt van a sorozat mind a hét darabja setben (olyan sorrendben, ahogy a könyvben lesz): Haiku-illusztrációk
(#49734) cOxeR: és kanyont?
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49708 üzenetére
A sorozat egy könyvhöz készül, illusztrációként, 7 Haiku-ciklus ábrázolására egyenként. A ciklusokból kiválasztottam egyet-egyet, ami leginkább illik magához a képhez. Ez egy pszichológiai könyv művészetterápiás fejezete, ahol az emberi lélekfejlődés hét szakaszának megjelenítéseképpen (és a művészetterápia alkalmazásának elősegítéseképpen) vannak ezek a haikuk, ezért kerülnek oda.
Egy hangulatot akarok átadni velük, nem feltétlenül a konkrét, "egy az egyben" jelentést. Mivel lélekállapotokról van szó, számomra ez jobban szól.
Az önmagát megölelő képhez tartozó ciklus címe például "Bensőséges kapcsolat a világgal". Persze nem ez a legjobb illusztrációsorozat a világon (sőt), én egyszerűen csak így fogtam meg a témát. A "Haiku-csönd" a "Sodródás nevezetű ciklushoz tartozik, ott a sodródást szerettem volna ábrázolni az elmosódott alakok között egyedül, szemben álló női alakkal.
Megnézem a könyv tördelésén belül is a képet, nem lesz kicsi, át fog jönni az arc is, legalábbis a PDF-változat alapján igen. Pontos számokat most nem tudok mondani, de kb. 13-14cm lesz a hosszabbik oldal, az pedig nem rossz. Viszont ahhoz képest, hogy monitoron nézed, nem nagy.
A többieknek is köszi.
Jön az utolsó előtti darab, amiről nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem
-
Peethy
őstag
Milyen vicces, akármilyen témához hozzászólok, rögtön OFF-áradat lesz belőle
Egyébként hasznos volt, köszi.
A sorozat következő darabja már nem metrós, tehát teljesen legális -
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49691 üzenetére
Oké, de ennek valamilyen írott jele kellene hogy legyen, nem? Ha azt bele tudják rakni, hogy a kutya arcképes igazolványát milyen matt vagy fényes papírra nyomjad, igazán beleírhatnák, hogy tilos fotózni, ha úgy gondolják.
Nem idegenekről van szó, hanem mondjuk amilyeneket most én csináltam. -
Peethy
őstag
A metrólejáró érdekes kérdés, ugyanis közterületnek biztosan nem számít, hiszen csak érvényes jeggyel lehetsz ott. Tehát a megálló egész területén elfogadod a szabályokat.
Ugyanakkor az sem teljesen igaz, amit Zoli írt. Nem táblára gondoltam, hanem a BKV oldalán, vagy bármilyen hozzáférhető helyen egy jelzésre, hogy tilos. Például én egy múzeumban simán fotózok, ha nincs az elején kiírva, hogy nem lehet fotózni. Ha egy múzeumegyüttes oldalán elolvasom, hogy nem lehet fotózni, akkor nem kell tábla, anélkül is tudni fogom. De ha egyik sincs, akkor mégis mire hivatkoznak? Ebben az esetben ugyanis mindent betartottam, ami a használati feltételek között fel volt sorolva, tehát a jegyemmel jogosult lettem a fotózásra, hiszen ezt semmi nem tiltja meg.
Zavar van a BKV-sok fejében is, hiszen van aki szól érte, van aki nem. Ha egyértelműen tiltva lenne, szvsz biztos szólnának. A 20-25ezer forintos díj akkor lenne kérhető szerintem, ha a fotózás a közlekedés/utasok valamilyen jellegű zavarásával jár.
Szerk: BKV üzletszabályzat, nincs benne semmi, ami a fotózásra vonatkozna.
-
Peethy
őstag
Tudom, ezért mondtam, hogy csak indok volt. Én anno és most is rákerestem interneten, semmi ilyen engedélyről nem olvastam... tehát egy fotót sem lehet kattintani lent anélkül, hogy fizetnék? Érdekes, ordítozni, befeküdni és kéregetni órákon át lehet (ráadásul kisgyerekkel) a mozgólépcső alján...
-
Peethy
őstag
Köszi! Nem is vettem észre, kicsit visszavettem a distortion-controlból, ezért vághatta le a tetejét
A FF verziónál több hely van a feje felett.
(#49654) cOxeR: tavaly szóltak, hogy fejezzem be, mert zavarják metróvezetőket a villanások. Gondolkoztam rajta, hogy szóljak-e neki, hogy ajánlott lenne egy orvosi vizsgálat a vezetőnek, mert én egyet nem vakuztam. (Mondjuk rendes volt, szerintem indokot keresett arra, hogy normálisan el tudjon küldeni. Előtte engedett kicsit fotózgatni, de idővel gondolom szóltak neki hogy küldjön el.) Most nem volt belőle semmi, pedig kb. 1 órát ott dekkoltunk az Arany János utcai megállónál
(#49657) Freddy76: ne örülj az olcsó GX1-nek, csak jövő nyáron lesz meg a váltásra a pénzalap
-
Peethy
őstag
És a negyedik, egy régebbi ötlet újrafelhasználása:
Kérdés: középre komponálva a vágást, úgy hogy a lábak nem is látszódnának, jobb lenne?
-
Peethy
őstag
válasz
Santiagain #49650 üzenetére
Szerintem érdemes ezt nyitott ablaknál csinálni, az objektívbe nem véletlenül nem építettek bele egy ilyen üveget
Értsd: ront a minőségen, AF is bizonytalanabb lehet, kontraszttalan, esetleg becsillant képet kapsz.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49648 üzenetére
Mind FF-ben lesz kinyomva, néhánynak azért adtam színes árnyalatot, mert úgy jobban tetszett
A homloka ugyanilyen árnyékos. Megmondom őszintén, szelektív retussal nem szórakozok, kb. 6x2,5-ös méretben lesznek a könyvben a képek, ezek a részletek nem fognak látszódni. Összesen 7db kép lesz, holnap csinálok még 3at, 1 még most készül...
(#49646) zgospel: örülök, ha tetszik! A perspektíva tényleg nem jó, ezt már itthon vettem észre (mint általában mindent, amennyire alapos vagyok), majd legközelebb jobb lesz
-
Peethy
őstag
Egy újabb darab. (Ismét ajánlom a leírás elolvasását.) Várom a kritikát
Flickr-en fenn lesz még pár (egyelőre még 1), de szerintem azok annyira nem jók, nézze meg, akit érdekel
-
Peethy
őstag
Köszi a véleményeket. Mostanság próbálhatom a Brenizer-módszert, szóval egy kis tesztelés jellege van a dolognak. mft-nél meg eléggé számít az a kis mélységélesség-csökkentés, amit így lehet elérni, másrészt perspektívájában egészen más egy ekv90mm-en készült panoráma, mint egy darab, ekv40mm-en készült kép (összehúzott tér, nagylátós hatás, viszont nem nagyon torzult perspektíva). Stalker marad, nekem tetszik, hogy ott van
Jövőre váltok Nikon FF-re, nem igazán az én világom ez az mft... hátha addigra lesz Nikon D700 300e alatt, 50k expóval
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49624 üzenetére
GX1-ban van beépített "vízmérték", az alapján vízszintben volt, lehet hogy a panoráma összerakása miatt tűnik úgy. A képet először lementettem FF-be, aztán gondoltam egyet és az FF-re raktam egy LR presetet. Vintage preset, de egy kicsit elnyomtam sárgába.
A főhősnő elméletileg azt csinálja, ami a leírásban lévő haikuban van, szerintem elég amatőr megoldás az ábrázolásra, de egyszerűen nem volt időm túl sokat agyalni rajta...
A harmadik tetszik! A másodiknál egy kicsit feljebb néztem volna a géppel, így nagyon lefelebámulós feelingje van szvsz.
-
Peethy
őstag
válasz
Karima #49620 üzenetére
Nem én raktam oda, én is most vettem észre, mikor összeraktam a panorámát
Számomra kicsit feldobja a képet, ezért nem is szedtem ki, lehet hogy holnap már másképp gondolom. Nézek majd egy harmadolósat is, de ebben a sorozatban kifejezetten a középre szerkesztettség a lényeg (még 6db kép lesz).
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49612 üzenetére
Egyetértek Zolival, szerintem is az a kettő a legjobb, főleg a 44-es! Ott nagyon átjön a hangulat.
Hoztam én is egyet, és előre mentegetőzök, mert úgy elkezdett zuhogni az eső hirtelen, hogy csak néhány képet csináltam. (Leírást is érdemes elolvasni, anélkül eléggé értelmetlen az egész - talán így is
) Könyvhöz lesz, FF-ben, ezért ilyen a képarány és a kompozíció.
(#49618) cOxeR: a nyári szárazság miatt van így.
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #49563 üzenetére
Nagyobb méretben nem akarod felrakni valahova?
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #49556 üzenetére
Nagyon tetszik! Lehetne tudni a beállításokat?
-
Peethy
őstag
Első kékórás próbálkozásom, várom a véleményeket
Nem volt a legszebb idő, nehéz is volt átadni, felhős-ködös tájat érdekesebb olyankor fotózni.
-
Peethy
őstag
Felénk ő a legnagyobb fotós a környéken. Szerinte az összes hozzánk hasonló fotós képe mű, mert Photoshopot használ, és az nem természetes. Egyébként esküvőt is vállal.
Szerk: a csodába, megint azt hittem, hogy dupláztam
-
Peethy
őstag
Nekem is volt Sigma 180-am, az AF valóban botrányos rajta, viszont a manuális fókuszálás élmény rajta: széles fókuszgyűrű, egyenletesen jár, ráadásul nagyon nagy tartományon mozog a lencse.
Azt fókuszlimit-kapcsolónak hívják, csak az AF-sebességét tudod vele növelni azzal, hogy beállítod, hogy kb. milyen távol van a tárgy és akkor nem fogja az egész utat bejárni. Az az objektív közelpont és 65cm között 1,5x annyit jár, mint 65cm és végtelen között...
Szerk: meghalnék, ha stúdióban kéne makrofotókat csinálni állatokról. Ha tényleg így van, akkor az ilyen emberek nem érzik teljesen feleslegesnek a munkájukat? Mármint értem én, hogy díjakat lehet vele besöpörni, meg elismerést, de valamilyen szinten csak saját magunknak fotózunk. Vagy nem?
-
Peethy
őstag
válasz
#31757056 #49341 üzenetére
X tengely - balról jobbra haladva: Shadows - Midlights - Highlights
Y tengelyen pedig mutatja, hogy abban a tartományban mennyi ilyen pixel van.Ha piros-kék-zöld a hisztogram, akkor külön is láthatod a csatornákat. Nyilván ha valahol ez a görbe magas, akkor abban a sávban több pixel található, pl. ha bal oldalon csúcsos, a jobb oldalán meg eléggé alacsonyan halad, akkor alexpós.
-
Peethy
őstag
válasz
fattyu #49331 üzenetére
Érdekes ez a dolog, magamon azt veszem észre, hogy a tökéletes expó egyszerűen hidegen hagy. Ma már annyi van belőle, hogy egyszerűen nem érdekel, kivéve ha nagyon különleges a téma. Végülis ezt jeleníti meg az Instagram is a hülye szűrőivel - vannak emberek, akik milliós géppel készített képeket pakolnak fel olyan módon szétbarmolva és van rá vevőréteg. De egyszer az is kihal, nálam mondjuk eleve nem is élt soha
Művészileg viszont érdekessé teheti a képet, pl. a nénis képnél ez a középre-lentre szerkesztés ellentmond szinte minden szabálynak, de nagyon jól mutat szvsz.
-
Peethy
őstag
Hát, szerintem a fotózásnak van pár szintje:
1, Olyan képek, amiket a család élvez majd a jövőben
2, Olyan képek, amiket más család/személyek szemlélnek szeretettel a jövőben (esküvőfotózás, portréfotózás, babafotózás, etc.)
3, Olyan képek, amiket 200 év múlva is szívesen néznek majd vissza, mert egyben korrajzok is, művészi szinten kidolgozva. (Ez nem feltétlenül áll a 2. felett, bár sokkal ritkább, aki ilyet alkot. Ryan Brenizer képei sem hiszem, hogy 100 év múlva jelenteni fognak bármit is, bár ki tudja.)Ettől függetlenül nem kell, hogy tetsszen, de szvsz nagyon magas színvonalat képvisel.
-
Peethy
őstag
válasz
szepsuti #49307 üzenetére
Jaja, ez szubjektív, szerintem nyugalmat sugároznak, de nem nevezném unalmasnak. Kicsit átjön belőle az a fajta falusi élet, amit épp az erőszakos államosítás szakított meg. A 11-es kép nálam a nyerő, szerintem nagyon érzelemdús. Meg a tájképek is
Na de húzok is innen, ha már saját fotót nem tudok hozni
-
Peethy
őstag
Dezső Tamás fotói Magyarországon
Fantasztikus fotósorozat szvsz.
-
Peethy
őstag
Abszolút úgy van, ahogy leírod. Alapvetően nem a lágyság, hanem a pontatlanság az, ami gond lehet. Példának okáért most a GX1 + 45mm f/1.8 kombóval a képek 95%-a éles, mert gyors és pontos a fókusza, ami egy D90 + 85mm f/1.8D-ről nem feltétlenül mondható el. Ott akár a harmada is kuka lehet, pedig az én vázam kalibrálva is volt. Mondjuk ezzel a kalibrálással kapcsolatban vannak kétségeim, hogy mennyire is volt hatékony, de ebbe most ne menjünk bele.
-
Peethy
őstag
válasz
Karima #48850 üzenetére
Szeme alól a vaku fehéres csillogását még kivenném, de amúgy jó fotó! Nekem az előző is tetszett, kicsit kevesebb retussal megnézném azt is. Igazából nem is állt olyan rosszul neki ez a stílus, nyomtatásban ezzel a színvilággal egy magazinban biztos hogy tarolna. Szép munka.
-
Peethy
őstag
Hoznék egy amolyan tesztfotót - se állvány nem volt, se túl sok idő jó helyet keresni. Féligmeddig hangulatkép, immáron a GX1 + 20mm f/1.7 kombóval.
-
Peethy
őstag
Köszi a véleményeket, a retus/lágyítás valóban kicsit elfért volna, csak mostanság alig van időm tüzetesen átvizsgálni a fotókat...
(#47272) kiskornel: azok valóban más stílust képviselnek
Kicsit el akartam szakadni a szűk DOF-os témáktól, idővel biztos visszatérek, okosabban alkalmazva. Köszönöm a választ
(#47269) m3ss: egy ilyen szűkítő volt az egyik Yn-560-on balról, meg egy áteresztőernyő jobbról.
Fb-s linket csak a színvilág miatt raktam be. Köszi a véleményt!
-
Peethy
őstag
válasz
jooker82 #47247 üzenetére
Itt érdemes utánaolvasnod, vagy azonnali fotós kérdések órájában, esetleg valamilyen videós topikban érdeklődhetsz. Nem vagyok ebben nagyon otthon, de a Baseline profil veszteségesebb tömörítést használ, mint a High profil, tehát a legjobb minőséget a High 17Mbps adja majd, a legrosszabbat meg nyilván a Baseline 8Mbps. Viszont vedd figyelembe, hogy a méretnövekedés messze nem lesz arányos a minőségnövekedéssel.
-
Peethy
őstag
válasz
szaby_gyerek #47239 üzenetére
Az étel-, italfotózás nem kávézós/éttermes műfaj, nagyon tudatos komponálás, jó fények kellenek hozzá. Ezt csak steril környezetben tudod elérni. Mindkét kép egyszerű turistafotó számomra, első a háttér miatt, a másodiknál pedig zavaró, hogy félbe van vágva a pohár a bal szélen, és hogy nincs tudatosan elrendezve.
-
Peethy
őstag
válasz
Szaboo #47219 üzenetére
Nyugodtan posztolhatsz akkor is szvsz, ha komolyabb terveid vannak a fotózással, esetleg keményebb mércével szeretnéd mérni a képeidet
Én is mindig ide posztoltam, még az első próbálkozásaimat is, mentségemre szóljon, hogy akkor nem "Haladó fotósok fényképei" volt a cím, jó ideig nem is tudtam a másik topikról
Hajrá!
-
Peethy
őstag
válasz
SOAD19 #47215 üzenetére
Akkor egy cipőben járunk
Egyszer már összevágtam ennyit, hátha most is menni fog.
Jelenleg három szám van talonban, 1-2 héten belül kiderül, hogy melyik lesz a befutó. De azt a József Attila-feldolgozást mindenképpen megkérem, hogy tanulja meg, mert nagyon tetszikCsinálok róla felvételt és belinkelem majd a zenés topikba
-
Peethy
őstag
válasz
Szaboo #47205 üzenetére
Szia!
Vannak jó elképzelések, első fotóknak nem is rosszak, sőt
Fontos, hogy az illetőt, akit fotózol, neked kell beállítanod, hogy a képen természetesnek tűnjön, mégis jól nézzen ki. Ez sok esetben nehéz, erre találsz számos ötletet a neten, nézegethetsz portrékat és megfigyelheted, hogy milyen apró dolgokkal tesznek nagyszerűvé 1-1 képet. Az első kép technikailag rendben van, a sárgás színezetből én is visszavennék kicsit. A harmadikon tetszik a kompozíció, de sajnos a lány arca teljesen életlen. Ez vagy azért van, mert rossz helyen van a fókusz, vagy azért, mert retusáláskor elmostad az éles körvonalakat is. Utolsó kép semmit nem mond nekem, idővel az ilyeneket kiválogatod majd.
(#47203) cOxeR, Ropi: köszi a válaszokat, jó helynek tűnik
Tegnap volt nekem is egy fotózásom, majd ma este tolok be pár képet, ha lesz időm a favágás után foglalkozni vele
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #47191 üzenetére
Na, ennek utánanézek
(#47178) cOxeR: az eddigi legjobb sorozatod! (Romkocsmában merengők...
) Nagyon bejön a hangulata, a színvilága, technikailag is nagyon rendben van, átjön hogy élvezted te is a dolgot, és nagy előkészület előzte meg fejben. Gratulálok! A romkocsma egyébként merre van, mi az a hely?
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #47160 üzenetére
Nincs vele célom, engem igazából nem zavart, még most sem túl feltűnő számomra, hogy jobban megnézem, de igazad lehet
A vonatos lehet, hogy jobb lett (bár ma már máshogy csinálnám), mert az teljesen saját ötlet volt, az valahogy mindig jobban megy... a múltkori véleményed egyébként nem értettem, mármint hogy a régi képeim jobbak. Én egyáltalán nem így látom, de örülnék, ha kifejtenéd
A régiekben szvsz sokkal-sokkal több bosszantó hiba, nagyobb hiányosság volt... persze a mostaniakban is sok van, meg rengeteget kell még javulnom, de kevés olyan képet tudok mondani régebbről, amik megütnék a mostani képek szintjét, legyen az bármilyen alacsony is.
(#47162) cOxeR: 180 képből sajnos csak ez az egy volt, ahol kb. együtt volt minden: élesség, a ruha mozgása, és az arc is jobb, mint a többin. Legközelebb majd még jobban odafigyelünk és megpróbálom rávenni, hogy képzelje el, hogy mindjárt elég
(#47159) m3ss: ő és még egy másik lány fogta. Köszi.
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #47156 üzenetére
Nézd csak meg a kép leírását
Szerk: bocsi, azt hittem nekem címzed.
(#47157) radi8tor1: Pici belenyúlás van PS-sel, meg persze maszkolgatni kellett, de a lángok eredetiek... nekem is fura, hogy egyes helyeken ilyen fehéres a láng, pl. ott a lábánál, de ha egyszer ilyen volt, nincs mit tenni
-
Peethy
őstag
válasz
radi8tor #47153 üzenetére
Tűz
Mi gyújtottuk, ott, és azt a ruhát, amit a képen látsz.
(#47152) SOAD19: ugyan, semmi gond, látod hogy a fotóalanyok is milyen meleg fogadtatásban részesülnek
(#47154) m3ss: CRT-n, meg egy viszonylag normális laptop LCD-n én rendben lévőnek látom, árnyalatokról sokat nem tudok nyilatkozni, mostanság ilyen kicsit a stílusom...
Egy kicsit azért most is torzít, PSD még nem volt ilyen zöld.
-
Peethy
őstag
Első TTD-s próbálkozásom:
Szerk: na jó, Transport Tycoon Deluxe helyett legyen trashthedress
Úgy nézzetek rá, hogy tényleg az első ilyen próbálkozás... persze jöhet a kritika
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #47012 üzenetére
Jaja, biztos mert profin néz ki
Google Websites alatt csináltam az oldalt, ott blogspotot lehet beágyazni (ami ugye szintén Google-termék), és csak így. Viszont eléggé gondolkozom azon, hogy csak egy hivatkozás lesz az a menüpont, ami a blog főoldalára vezet.
-
Peethy
őstag
Korábban többször említettem a fórumban, hogy készül a weboldalam, hát íme, elkészült
(jelzem, közel nulla programozói tudás és még van rajta mit csiszolgatni, de nem várhatok a végtelenségig
)
Abban, hogy idáig eljuthattam (ahonnan még mindig rengeteget kell fejlődnöm, természetesen), nagyon sok segítséget kaptam innen, ezt ezúton is köszönöm mindannyiatoknak, nagyon jó kis csapat vagytok/vagyunk
Hogy ne csak off legyek, hozok egy képet is, bár ezt nem terveztem berakni, csak bohóckodás volt
PS. ha valaki megtanítana beauty disht használni így távolról, az lekötelezne
Nagyon nem megy.
-
Peethy
őstag
Ilyen esetekben mindig kell derítés szemből, vagy csak a napkorong szélét engeded becsillanni, akkor még valahogy ki lehet ügyeskedni. Néha még derítéssel is bebukik, így sajnos nagyon sötét az arc, és a toronyházak tényleg nem kellenek oda.
(#46992) bubi92: állts be egy függőleges segédvonalat a kép közepére, és a legnagyobb kupola tetején azt az egyenest rakd rá
Úgy egy nagyon jó kép lesz belőle szvsz.
(#46988) Clemi: a második tetszik!
(#46966) *Ropi*: ez a komplementeres dolog nagyon érdekes és hasznos volt
Többet kellene színelmélettel foglalkoznom...
-
Peethy
őstag
2 bekezdés, alatta pedig jó fotók, de azért nem a világ legjobbjai. A harmadikon mi olyan jól sikerült? Nézzétek ezt, ez jó esküvői fotó szvsz
(#46947) Sucuka: a második és az utolsó tetszik, utolsónál kár az alsó perspektíváért. Utolsó előttinél nagyon furán jön ki a becsillanás, mintha lyuk lenne a nyakán meg a fején... harmadiknál az arcra raktam volna a fókuszt, mert ebből a szögből a kéz kihangsúlyozása szerintem egyáltalán nem előnyös.
-
Peethy
őstag
(#46936) m3ss: örülök, ha tetszik, Munkácsy-festményszerűre próbáltam csinálni
(#46923) cOxeR: köszi a véleményt, egyéni ízlés hogy ez átjön-e, én azt is megértem, ha nem tetszik annyira, de legalább átjön, hogy mit szerettem volna.
Melyik portrén kicsi a DOF? A belinkelten? A nem belinkeltek nem lettek szerintem sem olyan jók, ezért is nem raktam be. Te akkor már főállásban fényképezel egyébként? Remélem nem voltam túl indiszkrét, csak írtad a fórumon régebben, hogy szeretnél átállni erre
(#46938) *Ropi*: jogos észrevétel, a virágot én is túlzásnak éreztem, nem a méret, hanem a szín miatt, viszont valamiért nagyon furán nézett ki az alapképen, ezért kicsit erősítettem rajta, mert nagyon csúnya volt. Az összhatás volt a lényeg, nem emelném ki egyik részletet sem, de tényleg túlhangsúlyos lett, legközelebb odafigyelek.
-
Peethy
őstag
válasz
atok666 #46914 üzenetére
Na, nekem fel sem tűnt az ér, pedig igazán kiszúrhatná a szemem
Cayman-nek is feltűnt, kiszedtem, de már nem rakom fel az új változatot, azt csak elküldöm nekik. Virágból csak ekkora volt hirtelen mama kertjében, majd szólok neki, legközelebb ne locsolja ennyit
A színprofilos dolgot is köszi, így már értem, de attól még haragszom
(#46918) Cayman: neked is köszi a véleményt! A modell valóban szép, régebben csináltam már vele egy sorozatot, de most kifejezetten nagyon ügyes volt, lehet hogy nem izgult annyira...
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #46910 üzenetére
Az első tetszik, mondjuk egy kicsit jobbrább helyeztem volna a menyasszonyt
De így is jó a hangulata, a fasor szépen vezeti a szemet. A harmadik esetében is kicsit elveszik a lényeg, a becsillanás szerintem túl nagy, viszont tekintve hogy természetes fényről van szó (ahogy látom
), szép meglátás!
(#46909) kiskornel: a pillanat jó, de szerintem itt kicsi lett a képkivágásod és ez nagyban az élesség rovására ment, kisebb méretben viszont jól mutat. A múltkor végignéztem munkáidat, elismerésre méltó életmű!
(grammar nazi ON: gyurgyalag
)
Hozok én is kettőt, az első fotózásom a (még berendezendő) műtermemben
Várom a kritikát.
Múltkor szidtam a flickr-t, ennek egy részét visszavonom, ugyanis rájöttem, hogy a Google Chrome a hibás a sokkal fakóbb megjelenítésért! Próbáljátok meg, hogy ugyanazt a képet Firefoxban és Chrome-ban néztke meg egymás után... a Chrome-osnak nincs sok köze a valósághoz.
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #46786 üzenetére
Sikerült, az ember code-ban írtam át a http-t https-re
Csak ha valakinek ugyanilyen gondja lenne...
Itt van egy mű az egyik "fotós" ismerősöm működéséről (korábban már volt róla egyszer szó a topikban), aki erényének tartja, hogy nem használ photoshopot a képeihez (nem olyan nehéz, mert nem is értene hozzá). Már két éve profi fotós, állítása szerint (a kommentet is tessék figyelni):
-
Peethy
őstag
Eléggé off, de azért megosztom, hátha van rá valakinek megoldása. A készülő weboldalamba beágyaztam a flickr set-nézegetőjét, de a Chrome azt jelzi ki, hogy "az oldalon nem biztonságos tartalom van"... ezt hogy lehetne kiküszöbölni? Ez az egyetlen értelmes képnézegető, amit találtam, de ez azért nem túl jó így.
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #46777 üzenetére
Úúú, ezek közül az első és a harmadik nagyon jó!
-
Peethy
őstag
"ez valakinek a saját magának magáról készült portrésorozata"
Általában azért keres meg az ember egy fotóst, mert átlagosnál jobb képeket akar magáról. Ezek a képek technikailag, kompozícióban ott vannak a szeren, de a kedves fotóstól láttunk már olyat, hogy átlagos lányokat nagyon jól beállított, itt viszont elég esetleges volt. A természetesség számomra nem azt jelenti, hogy az illető azt csinál, amit akar
És megint magamnak válaszoltam...
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #46758 üzenetére
Sajnos ez a sorozat nekem most nem jön be. Beállítások terén kicsit többet kellett volna kihozni az illetőből, bár gondolom nem profi modellről volt szó. Egyetértek spanyollal.
-
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #46707 üzenetére
Lájkoltam a másodikat, de szvsz teljesen felesleges volt a fickót belekomponálni, bőven elég lett volna, ha bal szélen mutatod kicsit a partot, harmadolóban a nap, amúgy meg a víztükör. Az biztosan nagyon-nagyot szólt volna, mert gyönyörű színvilága van.
(#46706) t_a_m_a_s: Köszi! Mindjárt dobok egy privit. Itt most a költséghatékonyság volt a szempont, de a legközelebbinél már a minőség.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #46702 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, sokat segített!
Most ráállok a beltéri portrékra kicsit, mert abban bizony lenne hova fejlődnöm. A te képed pedig kegyetlenül jó, mivel csináltad? Van ultraszéleslátód? Ilyen képet még nem láttam tőled (vagy csak nem emlékszem). Olyan érzésem van, mint valami játékban, ahol összezáródik előttem az erdő, mert mozog
(#46700) End-ru: szép, hangulatos fotó, ha ilyen a melléktermék, akkor nagyon jó lehet a főtermék is
-
Peethy
őstag
Jönnék még eggyel ugyanarról a lányról... remélem nem unjátok még (szóljatok
), de mindig úgy linkelek, hogy ez az utolsó, mert szerintem több idevaló nincs. De talán ez még megüti a mércét
-
Peethy
őstag
válasz
Freddy76 #46694 üzenetére
Erre gondolsz?
Legközelebb, ha arra járok, megnézem. Edigitallal kapcsolatban vannak nagyon rossz tapasztalataim képelőhívás terén, szóval kíváncsi leszek...
-
Peethy
őstag
Van itt valaki, aki CEWE fotókönyvet szokott adni esküvői albumként? Van más értelmes netes album?
-
Peethy
őstag
15
Madgie, a tetejéből engem is zavar az a kis lecsípés, legközelebb figyelek
Igyekszem egyébként nem torzítani nagyon a valóságot, de nehéz mit csinálni, erre van igény. Mikor fiatal az ember, akkor rohan felnőni, aztán meg visszasírja, sajnos ilyen ez a világ. Nálam viszont azért szűk határokon belül mozoghatnak, nem fogok olyan koncepciót csinálni (kérésre sem), amivel nem értek egyet
Köszi a véleményeket.
Egyébként kész van Kiskőrösön a stúdióm, ami egy 5x7 méteres üres, fehér terem
Egyelőre. Aztán majd lehet elkezdeni berendezni, most éppen háttereken gondolkozom. Ti hogy csinálnátok/csináljátok?
-
Peethy
őstag
Sajnos nincs derítőlapom
Majd kéne venni... Van egy ilyen fényterelő szettem. A reflex ernyő szerintem jó, de csak nagyon alap dolgokat lehet megvalósítani vele, szóval most elkezdtem próbálgatni mindenfélét. Ezeknél a képeknél azt a kicsi beauty disht, egy reflex és egy áteresztő ernyőt használtam. Ha van még valami kérdés, akkor jöhet püben akár...
(#46572) cOxeR: köszi a véleményezést
Sajnos az esernyő nem túl szépen tükröződik a szemben, de erre még nincs jó megoldásom, a szemretus nekem nagyon nem megy. A másodiknál a flickr csinálta sápadtabbá, nem tudom ti hogy tapasztaltátok, de nekem rendkívül deszaturálja a képeimet, mintha egy szürke selymet húzna elé... a bal szélén a zöld a becsillanás része, nem én raktam oda
(#46577) Sucuka: köszi neked is. Jobbról hátulról volt egy vaku, nem volt rajta semmi, a helyét kb. be tudod lőni, balról pedig egy reflex ernyőről kapta a fényt. Ha lett volna még egy vakum, akkor áteresztő ernyővel jobbról-előről adtam volna neki egy kis derítést még. Elég lesz az, bár nem ad túl nagy szabadságot, de főfény+derítés kombóhoz megfelel. Márpedig szvsz az az alap, utána lehet kreatívkodni
[link]
? (flickr itt is szépen visszavett a meleg árnyalatokból) -
Peethy
őstag
(#46565) m3ss: köszi a véleményt
Sajnos a kép nincs vágva, a kompozíció nekem sem tetszik így... viszont ezen volt a legjobb a tekintet, szóval maradt ez, legközelebb majd igyekszem jobban eltalálni.
(#46566) priusz: köszi neked is. A harmadik kicsit elvontabb, én szeretem az ilyeneket, de elismerem hogy a megítélésük elég szubjektív
(#46567) gab.m: nem veszem, valóban nincs
A cuccaim között is olvashatod, de a beltéri képeim mindig 2db Yn-560-nal készülnek... van hozzá egy rakat fényterelőm, ernyőm, stb. Viszont kéne majd még legalább egy, az elsőnél pl. gond, hogy nem volt derítés a másik oldalról, ha hátraraktam a vakut.
-
Peethy
őstag
Inkább nekünk kéne itt ilyen tematikus-értékeléses dolgot csinálni. Heti-kétheti felbontásban lenne egy téma és arra kéne fotókat csinálni. Amúgy tetszik a kép, m3ss nagyon komoly dolgokat tud kihozni a cuccaiból, sokat is fejlődött
Jó látni, hogy itt topikon belül is sokan haladnak előre nagyon szépen...
-
Peethy
őstag
válasz
Sir Riccio #46283 üzenetére
Gondolom mert meleg van
Amúgy tetszik, facebookon is lájkoltam egyet a sorozatból. Mivel készült?
-
Peethy
őstag
válasz
Chapel #46275 üzenetére
Nem tudom garantálni a működését, nekem megtalálta, igaz Chrome-mal
Esküvői fotók készítését vállalom, Profi géppel dolgozom. ( Nikon D3100 + 18-55 MM VR Kit )
Bocs, többet nem linkelek, de apróhirdetési oldalakon annyi okosságot találni, hogy csak na...
-
Peethy
őstag
Módszer lopott képek felkutatására. Vagytok páran a fórumban, akiknek érdemes lenne körbenézniük.
-
Peethy
őstag
válasz
Morgal #46096 üzenetére
Nagyon komolyan hangzik, grat hozzá! Az ilyenek után érzem azt, hogy nagyon kéne fotózást tanulnom, egyszerűen szükségem van az ilyesfajta tudattágításra...
(#46101) gab.m: szerintem olyan nem nagyon van, hogy feleslegesen sokat foglalkozik filmes fotózással, szerintem legalábbis kezdetnek akár egy csak filmes fotósuli is óriási löketet adhat a hobbifotósnak, de az autodidakta profinak is.
(#46103) gab.m: így már érthető
Az ilyen művészeti képzések leginkább nyugaton korszerűek, Magyarországon én nagyon megválogatnám, hogy hova jelentkezek tanfolyamra, mert rengeteg a lehúzás. Fotós/modell téren főleg, olyan fiatal lányoktól kaptam fotózási felkéréseket, akiknek közük nincs a modellkedéshez, de rávették a szülőket, hogy 160ezret fizessenek 15darab képért, hogy utána soha ne hívják őket újra. (Hozzáteszem, utána nem hajlandóak 5ezret kiadni nekem egy sorozatért, ez benne a legviccesebb.)
-
Peethy
őstag
Oké, világos, de ha ilyet akarnak, akkor kérjék meg a szomszédot
Egyébként azért írok még, és akkor itt le is zárom a témát, hogy megosszam, eszembe jutott, hogy volt ott egy másik fotós is, aki kvázi nászajándékként fotózott, ő 1700 képet adott a párnak. (Canon 60D + 15-85 + 70-200 f/4L) Ez 2700 kép, ha minden képet 1 másodpercig néz, akkor is 45 percig tart végignézni. Tudod mikor fog valaki 2700 képet végignézni, mégha a saját esküvőjéről is van szó...
(#46092) Morgal: a képeidet végignézve nem fogod örömödet lelni a hagyományos portrékban. A tárgy- és épületfotókhoz nagyon-nagyon jó meglátásaid vannak, ez látszik, ha végiggörgetem az albumod. Jó, ha minden területen kipróbálod magad, de fontos, hogy ne szorítsd magadat keretek közé! Látszik a képeiden, hogy nagyon szereted a formákat, körvonalakat, íveket, szerintem ezt kell valahogy átültetni a portrézásba, és akkor élvezni fogod. Ez mivel készült?
-
Peethy
őstag
Eddig összesen 3 fizetős fotózásom volt két év alatt összesen, sokuk elég spontánul jött, erre nem biztos hogy érdemes vállalkozást indítani... Ha úgy látom, hogy rendszeresen tudok ezzel foglalkozni, akkor azt az egyéni szabadfoglalkozós dolgot fogom megcsinálni, mert dolgozni én is csak fehéren akarok. Egyelőre azért nem fenyeget az a veszély, hogy tele legyek táblázva
Messze nem is vagyok azon a szinten...
(#46079) Freddy76: köszönöm szavaidat
Az ár csak azért lett ennyi, mert ez volt az első ilyenem, és mert ennyit tudtak adni érte, nem is tervezek ebből megélni, és nem hiszem hogy még sok ilyen lesz, én csak egy hobbista vagyok. Mások árai alá pedig nem akarok dolgozni, mert azzal a saját munkámat és az ő munkájukat is leértékelem. (Bár az ilyen helyzetben ha én nem vállalom el, akkor majd a sógor megcsinálja kompakttal... nekem meg inkább ilyen referencia kellett.) Nem volt nekem bajom velük, nagyon rendesek voltak, meg ezt se követelőzve tették, én itt inkább csak értetlenségről beszélnék.
-
Peethy
őstag
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek. Megfogalmaztam egy hosszú levelet, remélem megértik. Ha nem, akkor sem tudok/fogok mit csinálni. Sok tapasztalatot szűrtem le az esküvő alatt/után, az egyik ilyen, hogy sokkal határozottabbnak kell lennem. Köszi még egyszer
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest