- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Cassidey
senior tag
válasz
Hydra SR #25051 üzenetére
Es a beszelgetesben most kovetkezhetne a filozofalas mit is jelent a profi szo blablabla.. De meg ennyit is lusta voltam leirni ugyhogy inkabb haggyuk ki.
Valaszolok az erdeklodesre, dolgozom folyamatosan hal istennek, es ha minden jol megy jovore is fogok, de kepet nincs kedvem tenni, mert minek. Amugyis babafoto szezon volt, nem hiszem h kulonosebb erdeklodesre tartana szamot. -
kricsi81
senior tag
válasz
Hydra SR #25041 üzenetére
Gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a dolog vége, ezért is írtam, hogy ne vegye senki se bántásnak...
Itt csak annyi volt, hogy sztyui felvetette, hogy lehet azért nem "jártok ide", mert már nem tartjátok elég magasnak a színvonalat. Erre én írtam, hogy ezt én nem így gondolom, mert még nem vagytok annyira profik azért... (de itt direkt írtam, hogy nem azért mert szerintem szarok a képeitek, mert nem, sőt tetszenek is, de a "már nem elég magas a színvonal" azért szerintem még arréb van...)
de szerintem itt zárjuk is le, ne offoljunk...
-
kricsi81
senior tag
válasz
Hydra SR #24570 üzenetére
én még mindig a 000webhost mellett teszem a voksomat
főleg, hogy pl a freeweb meg hasonló oldalakon szerintem elég "undorító" (mondjuk kicsit erős szó) az a felső reklámcsík...
az extra.hu egy fokkal jobb, de már ott is "mozog" a reklám csík, ami elég zavaró lehetde van pár kép, ami nagyon tetszik Hydra!
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #24566 üzenetére
Na most működik megint a honlapom. Nem tudom, meddig, de bejött a főoldal gond nélkül és a galériák is. Már nem sokáig szívok a freewebbel, intézem a domaint, tárhelyem meg van.
Seth: szerintem az utómunkád nem szerencsés több szempontból sem: eltűntetted a fekete vinyettálásban a leányzó fekete haját, és a közeli közvetlen vakuzás miatt becsillant bőrön még jobban kiemeli a becsillanást. Minimális mértékben javíthatók bizonyos hibák utómunkával, de őszintén szólva én inkább újra lőném. A vaku elé tehetnél valami fényáteresztőt ami kicsit megszórja a fényét, pl. összegyűrt nejlonzacskót, 1 réteg papírzsepit vagy ilyesmit. Kezdetnek megteszi. Valamint kattinthatsz távolabbról is, és a háttér tartalmára is ügyelj kicsit, és én a jobbra dőlő fejet bal oldalra komponáltam volna.
Padam: nagyon szépek. A fényt színezted, vagy utómunka?
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #24564 üzenetére
...éééés ebben a pillanatban halt meg a freeweb, ami eddig is többet volt rossz, mint jó
Ha túljut az oldalam a béta fázison, bérelek saját domaint és kapok tárhelyet is egy kicsit megbízhatóbb helyről mert ez tragikusan megbízhatatlan, jópárszor törlődött a teljes tartalma is, most meg még a tárhelyhez sem férek hozzá. Senkinek sem ajánlom. -
j.bravo
addikt
válasz
Hydra SR #24345 üzenetére
Az első két képből - hű de nehéz kérdés - talán a második. Tök jó lenne kombinálni a kettőt, azazhogy a gombák ki legyenek emelve, mint az elsőn, de a környezetből is látsszanak részletek, ott is legyen fény (kicsit kevésbé, mint a másodikon).
A második kettő közül az első tetszik jobban.
Jók lettek! -
runner 125
nagyúr
-
kricsi81
senior tag
válasz
Hydra SR #24370 üzenetére
www.000webhost.com - Nekem egy ilyen tárhelyre van felpakolva a Wordpress (tehát a blogom), meg képek, egyebek.
Én nagyon szeretem, mert reklámmentes az egész, tehát ahogy a blogomon is látszik sehol nincs semmiféle reklám, és ingyenes.
a baj csak az vele, hogy FTP kliens progival kell felnyomni a fájlokat, ami kicsit időigényesebb...esetleg rapidshare?
-
drkbl
őstag
válasz
Nekem a "csak magában" tetszik legjobban, a világító gombák nagyon Icewind Dale-osak
Mushroom dungeons
A Flickr nagyon jól van megírva, tudja, mi az a "graceful degradation". Amikor épp kikészül a rendszer, először a távolról linkelt képeket nem jeleníti meg, aztán a kommentekben linkelt képeket, majd az avatarokat, végül a képeket, és jön a "hiccup" szöveg. Ha valaki a Flickr Alapelvekben foglaltak szerint linkel, ilyen esetekben a nem látható képre kattintva a kép Flickr oldalára kerülsz, itt a rendszer általában utolsó erejével is megmutatja a képet.
További előnyök: pro accounttal megnézheted, honnan jöttek a látogatóid, a keresőknél azt is, mi volt a keresőkifejezés. Így oda koncentrálhatod a megjelenésedet, olyan leírásokat, tag-eket használhatsz, hogy a legtöbb, téma iránt érdeklődő megtalálja a képeidet, plusz, látod, ha fizetős oldal linkelve lenyúlja a képet. A leveleket magukat nem, de láthatod, melyik képed lett olyan népszerű, hogy hotmail-ben linkelve küldözgetik egymásnak az emberek -
D4rkm4n
őstag
-
eastsider
nagyúr
válasz
szarul linkelnek, nem tudják hogy kell publikussá tenni.. user errorok.. közben törlik a képet, újra feltöltik etc...
elsőből az első! sokkal szebb, kontrasztosabb a kép (bár szeritnem a másikon is javítható lenne...
én kicsivel nagyobb rekeszt használtam volna, hogy beleférjen a DOF-ba a legelső szem gomba is... ez picit zavaró
illetve az lenne a legjobb, ha az a jobb oldali bokehh látszódna az elsőn is
másodikból is az első..hasonló okokból kifolyólag...
utolsó annyira nem jön be... talán itt is kellett volna flash...bár ez sem rossz, csak vannak apróságok, pl a DOF-on kívüli gombák zavarnak, itt is jobb lenne a fekete háttér, de a többi klasszisokkal jobb
nemtudom..
midnenesetre gyönyörű képek. hatalmas grat értük, meg irigykedés
lassan mehetnél a TermészetBúvárba, vagy a NatGeo-ba (komolyan!) -
kricsi81
senior tag
válasz
Hydra SR #24342 üzenetére
hát nem tudom miért mondod hogy a Flickr sokszor beszar, én majd egy éve használom és még EGYSZERSEM volt vele gond... plusz ez egy backup is, mert folyamatosan tárolja a képeidet, tudod nézegetni másét, tudsz más képeire kommentelni, és más is tud a tieidre...
plusz 200 képig tök ingyenes _én pár napja vettem meg a Flickr Pro acc-ot, ez korlátlan mennyiségű feltöltést jelent 1 éve, kb 4700 forintért... tehát nem is drága_de a legjobb megoldás egyértelműen a saját blog
-
j.bravo
addikt
-
máyköl
veterán
-
kiskornel
addikt
válasz
Hydra SR #24077 üzenetére
De irigyellek, hogy sikerült elszabadulnod...
Az első naon ott van. az 5. még nagyon tetszik bár a csúcsfényekből ha tudnál visszavenjnni, akkor jobban kirajzolódna a gomba mintája.
Szép zselés lett a vízesésed.Én készítettem volna egy rövidebb záridőset is... bár most ez a divat.
-
kiskornel
addikt
válasz
Hydra SR #22361 üzenetére
Nem értek veled egyet. Józanul gondolkodom. Ez egy olyan obi, amit kézből lehet használni. Az egyik kezemmel ugye a vázat fogom, a te elképzelésed alapján a másikkal pedig tekerem a zoomot. No de ha tekered, akkor jobbra balra menni fog az egész. Ez 400-on akkora elmozdulást jelent, mint az állat.
Próbáld meg a manual fókuszt tekergetni kézből 400-on. Majd meglátod, mire gondoltam...
Aztán ott amit említettél, hogy kinyúlik az obi, és hely kell. Vagyis az obid fix hosszúságú lenne. Szállítása sokkal nehezebb. Mindent összevetve szerintem ez a legkompaktabb megoldása ennek az obinak. -
sztyui2
őstag
válasz
Hydra SR #22361 üzenetére
Tudom. Próbáltam már én is 100-400-at, és sajna tudom milyen a tolózoom. Pont ezért írtam, amit írtam. Sztem is jobb lenne, ha tekerős zoom lenne rajta.
Fix50-em meg nekem is van, és engem is idegesít, hogy "megnő" fokuszálás közben. Nekem is van néhány porszem belül, de ez mindegyik nem új 50-esnél megszokott. Természetesen a képalkotást nem befolyásolja.
Ami idegesítő inkább, hogy még az 1.4-es verzió is ilyen. Ott pedig már annyiért megoldhatták volna, hogy zárt legyen az egész.
Ha választanom kellene, tuti, hogy inkább a sigma 50mm f1.4-ét venném. Az nem nő meg fókuszáláskor, és még a frontlencséje is kétszer akkora -
Chapel
addikt
válasz
Hydra SR #22348 üzenetére
kicsit off:
dehogynem van..ez elég horror?
ez meg ....no comment
Viccet félretéve én most távlati tervben a Tamron 200-500-al szemezek 300k újba.
-
Sir Riccio
addikt
-
törölt tag
válasz
Hydra SR #21469 üzenetére
Nagyon szépek, nekem a 3-dik a favorit egyértelműen! Egyébként ezek milyen távolságból készültek? Korábban nem tudtam még elképzelni, de jó múltkor kezembe vehettem egy A200-at 75-300-as objektívvel felszerelve (sajnos csak munkahelyen), annak kipróbálása után most már úgy gondolom, hogy kb 2 és 4 méter közötti távolságban lehettek ezek a madarak?
Xantomas egy kis csibészségbe nem hal bele senki, annyi kell! Igen valószínűtlen, hogy valaki itt látná viszont a róla készült lesifotót, ráadásul ha az illető még jól is néz ki azzal még tovább csökken az esélye annak, hogy miután meglátja magát fejvesztve rohanjon a bíróságra, hogy bepereljen téged!
-
Chapel
addikt
válasz
Hydra SR #19466 üzenetére
Bí-í-é-jútiful
Sosem gondoltam volna h mo.-on ílyen gyönyörű madarak vannak...
Tényleg kár h középre ment mind
Amúgy sem értem most vagy a topic színvonala esett le vagy valaki pro lett..Ma szedtem ki az egyik macskánkból vagy 4 kullancsot,faterom mondta, h volt olyan, h egy nagykullancson (ami a macskán volt),azon volt egy másik kullancs ami meg őt szívta
Ez mekkora genyóság már
Cassidey: azta,végre egy kis komolyabb téma a fórumba, igazán üdítő ez a sok víz ebben a melegben,grat!
No majd kedden este jönnek az én itthoni makróim!
-
Murderer69
őstag
válasz
Hydra SR #19291 üzenetére
Csákvár és Pest között van követlen volán járat is de Bicskéig és Szfvárig Van vonat is..
madárlesre vannak külön kialakított madárlesek több helyen is a Nagy Réten de ha ez nem elég akkor ott a Tocsogó ez egy lápos vidék szintén itt Csákváron de vannak tavak is szám szerint 3 a közelben és nem utolsó sorban ugye a Vértes
Az említett név ismerős de már késő van ahhoz hogy rá is jöjjek hogy honnanChapel szerintem is ez jobb
-
Murderer69
őstag
válasz
Hydra SR #19284 üzenetére
"hogy a főnök elengedjen Székesfehérvárra a gyurgyalag lesre"
Gyere le Csákvárra(Székesfehérvártól 20Km) hidd el megéri ha madárlesre indulsz van itt minden mi szem szájnak ingere nagyon sok madarat telepítettek ide és nagy része meg is barátkozott a vidékkel van madárles is de ha nagyobb falatra vágysz az is akad erre mint pl szürke marha vízi bölény egy leírhatatlanul szép vidéken de ezt nem csak neked írom hanem a többieknek is akinek kedve támad nyugodtan szóljon szívesen megmutatom Csákvárt mindenkinek
-
Xantomas
őstag
válasz
Hydra SR #19242 üzenetére
Most egy picit húzom a szám, mert utólagosan, még egyszer végig olvasva kicsit ellenségesnek tűnik az írásom, ami a te reakciódból ítélve, neked is ez jött át. Azt viszont nem tagadom, hogy nem kis irigység viszont van benne.
Arra akartam utalni, mint ahogy a bejáratott mester ember sem ad ki a kezei közül rossz munkát, ahogy, és Fejo sem. Jönnek a friss képek, de egyszerűen egyik se olyan, amin az ember a kis kép megnézése után továbbmegy vagy nem érdekli, hanem rákattint, és percekig nézi, már csak a domináló zöld színvilága miatt is. Egyrészt mert nem fotós, vagy műértő szemmel nézem, hanem csak átlagemberként.
Azt a véleményem viszont nem fogom elhagyni, egy egy dslr géppel igen is technikailag jobb képeket lehet lőni, az obik minősége, az érzékelő mérete, és nem utolsósorban a fejlettebb elektronika, és az átnézeti kereső miatt (vs. EVF, ami az s5600-nál fókuszálásra nem alkalmas).
Mondhatod, hogy "csak" egy belépő dslr, de az objektív parkoddal, hozzá való táskával, szűrőkkel, így is, anyagiakban a közel 10x-esét éri az átlag PH-s fotósok kompakt, és bridge gépeihez képest. Persze, mindennél van jobb, de se a 350D, se a 400D nem a fapadosságáról híres, és azóta már még lejjebb tolódott a belépő szint.Az s5600-am érzékelője szerintem haldoklik, de legalább is közel jár. Anno linkeltem képeket fekete, és fehér pixelekről, amik csak RAW képeken látszódtak, de azóta elég erősen jelen vannak már a JPG-ken is, és hétről hétre egyre több, és nagyobbak. Nem zavar annyira, mert egy képről 1-2 perc alatt eltávolíthatóak PS-sel, de a termikus zaj, amit fokozott a 30C-os levegő, és a 1,5 órás folyamatos vázat érő napsütés, már nagyon csúnya volt.
Minden nap nálam van, folyamatosan biciklivel vagyok, minden bizonnyal nem tesz neki jót az állandó rázkódás. Megélt már egy tisztítást, és egy AF motor cserét.A fókuszálást megoldottam, pont azzal a módszerrel, amit írtál, hogy automatán, rendes fénynél fókusz, manuálisba át, szűrők föl, majd fotózni, csak a 15. ilyen műveletnél untam, hogy néha törölgethettem kendővel valamelyik oldalát a lencsének, és a szűrőmenetnek se tesz jót.
A panoráma így is 18 képből áll, mert az s5600-as nem éppen erős a széles látószögben (min 33mm), hátrébb nem tudtam menni, mert ott folyamatosan mentek az autók.
A tanácsokat megfogadom, és újra nekiállok összeilleszteni, és ahol az ég nem látszik annyira, ott inkább kreálok, mint a többit vágjam le.Egy dolog az, mikor az ember egy gépcsere után minőségi változást vár, meg az is, hogy kölcsönben többször nála járt egy olyan gép, amivel jobban ki tudta élni magát, és könnyebb volt használni, mert kevesebb volt a kompromisszum.
Nem rég egy lányismerősöm megkért rá, hogy csináljak róla egy sorozatot a párjának. A képeket egy fotós ismerősöm műtermében készültek egy kölcsön kapott k20d-vel, aminek a tanulgatására, és a stúdióvilágításnak a megértésére elment előtte egy egész napom, meg utána egy hetem, hogy a könyveket amit a kezembe adott elolvassam. Ezután szabad kezet kaptam. Nem volt ott mögöttem senki, hogy beállítsa nekem a gépet, vagy a világítást, csak a szomszéd szobából néha rám nézett, hogy nem tettem-e tönkre valamit. (Valószínűleg ezért is van, hogy az elkészített képekból csak 20 kép lett olyan ami a közös rostán átment. Nem tetszettek a fények, ISOban, és vele együtt záridőben mehettem volna feljebb, nem volt jó a póz, a tekintet, stb)
Ugyan itt még utána 4 ismerősömmel voltunk fotózni, de akkor már "csak" egy másik kölcsönbe kapott k200d-vel. Azóta ismerősi körbe több Pentax is került, amikkel eleget engednek játszadozni, így szerelmes lettem a márkába, és elfogult is vagyok.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple MacBook
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Formula-1
- További aktív témák...
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest