- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
kiskornel #50011 üzenetére
jól beszélsz. na szóval az úgy volt, hogy bár a képek raw-ban készültek, de valóban nem nagyon foglalkoztam velük, még ott kint, amikor ráértem, mert tudtam h ha hazajövök 900 raw-val, otthon nem lesz időm feldolgozni őket, vagy 2 hétig húzom (ahogy az már megtörént korábban). de megvannak a raw-k, ha egyszer nagyon kedvem lesz pepecselni. pl. a Somewhere in Shenzhen-nel "lett foglalkozva", látszik is rajta.
-
válasz
kiskornel #49896 üzenetére
A kiskacsás faxa, a gombás életlen, valahová várnék rá egy kis éles területet.
(#49891) m3ss: a 2. jobb, némileg több színnel, de még fakón talán jobb lehetne + a háttéren itt-ott retusálhatnál, de jó!
(#49864) Marky21: maga a kép tetszik, jó munka, de a paradicsom nekem nem nagyon passzol a képbe.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49787 üzenetére
hmm addig neztem a masodikat amig bele nem szerettem
qr**jo az a kep. ujabban egyre jobban bejonnek az ilyen termeszetes hatasu kepek. kicsit muanyagnak erzem nemelyik kepemet mar
tieid olyan termeszetesek. ilyen termeszetfotoknal meg lehet jobb ha az ember a taj szepsegeit nezegeti es mondjuk nem a bi-color filter szineit a hatterben, mint az en pokos kepemen
nemelyik 1x kepen is neha fura erzes tolt el, amikor felismersz vmi eloregyartott filtert mondjuk a hatterszineken. bosnyak janos jutott az eszembe, kecskemeti termeszetfotos, naturart ezmegaz...nekem nagyon bejonnek a kepei, ezek sincsenek szetgyurva. erdemes megnezni oket. majd megyek vele vmikor fotozni...helyismeretileg nem vagyok toppon. tiszaalpar otlet is tole jott. itt is vannak meg kepei. vagy mar linkeltem volna ot itt vmikor? kicsit szelektiv a memoriam
amugy neked ebben az erdoben van a lesed? miert nem oda szervezunk fotos talit?
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49787 üzenetére
nekem tetszenek. nagyon szep ez az erdo meg mindig. a masodikon kulonosen jol mutat a fak texturaja, meg a levelek, elesseg. en lottem volna egyet a tokinaval is a masodik helyszinen, lombkoronaszinttel egyutt is. 13 sec? hanykor keszultek ezek?
szerk: bar nemtom, egyre inkabb kezdek megbaratkozni a vagassal a masodik kepen. vegulis a talajszint a tema igy...jo ez. persze azert megneznek egy nagylatos verziot is
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49768 üzenetére
ez a kep jol nez ki nagyon. jobban tetszik mint a multkori adag amit posztoltal. szep szines, kontrasztos oszi erdo
(#49770) cOxeR nekem is az a ketto, jol mutat ez a magas fu/gabona.
(#49766) Larry303 mokas ez a box, de ez inkabb makrozni jo. en 50-essel egesz messze vagyok az eteltol, nagyobb box kellene
g27, gtr2-vel nem is jatszottam meg. jo az? regigt5-el szoktam funolni vagy iracing, de utobbi mar nem igazan...
en meg eloturtam 3 nyari makrot, bar lehet majd torlodnek...
ezt a alulnezetes pokost meg a fuji bridgel csinaltam, en nem vagyok tole elajulva de vmiert indafoton egyik legnepszerubb kepemgondoltam felrakom flickre is.
ez a pok vs lepke meg hat...parom pl a lepket fanak nezte, mondta is hogy zavarja a kepen az a belogo falottem roluk v 30 kepet de egyik sem jo, itt pl nem fert bele a dofba a lepke feje
ahol belefert meg tul kaotikus a hatter vagy a pok fordult el...
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49730 üzenetére
retro fullframe ha jol emlekszem. de igazad van, engem is az zavar a masodik kepen. az erdosav felul, jobban elmosott hatterrel sokkal jobb lenne.
(#49729) Retro11 ez a level nem az igazi ilyen cseppfotokhoz, nem igazan tud levalasztodni a csepp a temarol szerintem, az a vilagos fenycsik sem segit ebben. meg nem latszodik ebbol a szogbol a csepp magassaga. -
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49708 üzenetére
A sorozat egy könyvhöz készül, illusztrációként, 7 Haiku-ciklus ábrázolására egyenként. A ciklusokból kiválasztottam egyet-egyet, ami leginkább illik magához a képhez. Ez egy pszichológiai könyv művészetterápiás fejezete, ahol az emberi lélekfejlődés hét szakaszának megjelenítéseképpen (és a művészetterápia alkalmazásának elősegítéseképpen) vannak ezek a haikuk, ezért kerülnek oda.
Egy hangulatot akarok átadni velük, nem feltétlenül a konkrét, "egy az egyben" jelentést. Mivel lélekállapotokról van szó, számomra ez jobban szól.
Az önmagát megölelő képhez tartozó ciklus címe például "Bensőséges kapcsolat a világgal". Persze nem ez a legjobb illusztrációsorozat a világon (sőt), én egyszerűen csak így fogtam meg a témát. A "Haiku-csönd" a "Sodródás nevezetű ciklushoz tartozik, ott a sodródást szerettem volna ábrázolni az elmosódott alakok között egyedül, szemben álló női alakkal.
Megnézem a könyv tördelésén belül is a képet, nem lesz kicsi, át fog jönni az arc is, legalábbis a PDF-változat alapján igen. Pontos számokat most nem tudok mondani, de kb. 13-14cm lesz a hosszabbik oldal, az pedig nem rossz. Viszont ahhoz képest, hogy monitoron nézed, nem nagy.
A többieknek is köszi.
Jön az utolsó előtti darab, amiről nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49691 üzenetére
Oké, de ennek valamilyen írott jele kellene hogy legyen, nem? Ha azt bele tudják rakni, hogy a kutya arcképes igazolványát milyen matt vagy fényes papírra nyomjad, igazán beleírhatnák, hogy tilos fotózni, ha úgy gondolják.
Nem idegenekről van szó, hanem mondjuk amilyeneket most én csináltam. -
Santiagain
őstag
válasz
kiskornel #49648 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket. A kép elég közelről készült (ISO 800, 100mm, f5,6, 1/500). Most próbálom megtalálni a helyes arányokat. Mivel közel vagyok (itt bő 2m-re üvegen át), elég kritikus a DOF, ezért sem zoomoltam tovább. A záridőt így is keveslem, annyira mozgékonyak.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49648 üzenetére
Mind FF-ben lesz kinyomva, néhánynak azért adtam színes árnyalatot, mert úgy jobban tetszett
A homloka ugyanilyen árnyékos. Megmondom őszintén, szelektív retussal nem szórakozok, kb. 6x2,5-ös méretben lesznek a könyvben a képek, ezek a részletek nem fognak látszódni. Összesen 7db kép lesz, holnap csinálok még 3at, 1 még most készül...
(#49646) zgospel: örülök, ha tetszik! A perspektíva tényleg nem jó, ezt már itthon vettem észre (mint általában mindent, amennyire alapos vagyok), majd legközelebb jobb lesz
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49624 üzenetére
GX1-ban van beépített "vízmérték", az alapján vízszintben volt, lehet hogy a panoráma összerakása miatt tűnik úgy. A képet először lementettem FF-be, aztán gondoltam egyet és az FF-re raktam egy LR presetet. Vintage preset, de egy kicsit elnyomtam sárgába.
A főhősnő elméletileg azt csinálja, ami a leírásban lévő haikuban van, szerintem elég amatőr megoldás az ábrázolásra, de egyszerűen nem volt időm túl sokat agyalni rajta...
A harmadik tetszik! A másodiknál egy kicsit feljebb néztem volna a géppel, így nagyon lefelebámulós feelingje van szvsz.
-
Peethy
őstag
válasz
kiskornel #49612 üzenetére
Egyetértek Zolival, szerintem is az a kettő a legjobb, főleg a 44-es! Ott nagyon átjön a hangulat.
Hoztam én is egyet, és előre mentegetőzök, mert úgy elkezdett zuhogni az eső hirtelen, hogy csak néhány képet csináltam. (Leírást is érdemes elolvasni, anélkül eléggé értelmetlen az egész - talán így is
) Könyvhöz lesz, FF-ben, ezért ilyen a képarány és a kompozíció.
(#49618) cOxeR: a nyári szárazság miatt van így.
-
válasz
kiskornel #49617 üzenetére
Furcsa volt az idei ősz... sokáig nem történt semmi a falevelekkel, és múlt héten láttam először, azokat a szép őszi színeket... bordó, sárga... és ahogy mondod, a héten már, a zöme lehullott... az előbb voltam kint a teraszon, és csak azt hallom, hogy csomókban potyognak a falevelek a diófákról...
-
válasz
kiskornel #49601 üzenetére
Mert mért?
Sokat változott, ezt mi is látjuk, kell az idő hozzá... jó pár száz órát eltöltöttünk idén retusálással(#49602) Chapel
Pont az a lényeg, hogy aránylag homogén kell legyen, utálom a nagyon cirádás, mindenféle mintás háttereket, amúgy miért a fekete képnél is van fény... csak nagyon kevés. -
válasz
kiskornel #49498 üzenetére
Nálam annyira nem jönbe a régi film hatás, az az igazi szemcsézett móka... az 1D-knek van szép szemcsézettsége... de azt sem komálom, csak nagyon kevés képen. Ez van beltérben nehéz olyan stílust megcsinálni, aminek a napfény az egyik alappillére.
Azt amúgy még senki nem mondta, hogy ne ugrabugrizz a sátorral, mert semmi nem megy a közeledbe?
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #49491 üzenetére
áhhá és akkor jól gondolom hogy Te is megjelensz az én munka helyemen cserébe, hogy én is mehessek, meg kapok sátrat, mezőt?
Semmi komoly a munka, hon-és rendvédelmi szakreferenskedni kell...áhh nem írom le miből áll, lényeg hogy jól szakérts meg mindentSzerintem pont ugyan annyira állnánk helyet egymás melójában...igen, pont annyira.
-
fattyu
veterán
válasz
kiskornel #49381 üzenetére
"Pl egy ágra teszel egy pókot, meg egy sáskát, amit előtte összefogdostál, dunszstos üvegbe tettél. Ideális fotós körülmények közt összeereszted őket."
nem baj ha szerintem az ilyen fotóst valami nagyobbacska macskafélével kéne egy arénába tenni ideális fotós körülmények közé ugye?
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #49366 üzenetére
Ez teljesen egyértelmű, csak egyetérteni tudok vele.
Ez így van, nem szabad az 1x-t alapnak venni, mert ahogy írtuk is, normális körülmények között még csak hasonló képet is, a lehetetlennel határos készíteni.Anno a az NG-s szender képemet úgy visszadobták, hogy még annyit se mondtak hogy húzd meg a tököm
Az a kép ott egy jó alap, arra jöhet a ps meg háttér stb. móka, akkor talán oda való lesz... -
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #49356 üzenetére
Sok baja van a képnek, kár is elemezni, ha lenne lehetőségem kimenni még egyszer akkor aztán eltöltenék vele 1-2 órát és akkor talán én is elégedett lennék vele.
Igazából ha lett volna egy oda illő állványom, ahogy írtam, akkor nagyban megoldódik a dolog,kézből ennyi jött összeSosem volt gombás képem, egy kicsit e miatt is raktam fel
Mondanám hogy 2-3an kicsit túrázhatnánk a hétvégén és keressünk szép gombákat, de sajnos ez a 6 napos hét így is elég lesz
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49214 üzenetére
(#49214) kiskornel ja meg lehetne ilyenekkel bolonditani. azert csinaltam mindet ugyanolyanra, mert eredetileg egy montazst akartam csak csinalni. aztan rajottem hogy 3 fekbo kephez nincs semam es feltettem kulon-kulon...
(#49215) Larry303 hat ezek eleg jo kepek
jo a multkori kepek se mint halfotok tetszettek, csak feldobtak a halak, nekem...
(#49217) Larry303 mindegyik kepukon ez a textura van sztem, nem tunt fel?de tenyleg jo, kep is
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kiskornel #49197 üzenetére
Azert azt remelem nem gondoltad komolyan, hogy ennyire tudatlan vagyok, hogy 4 ev idejaras utan fogalmam sincsen arrol, hogy a rekesznyitas hogyan befolyasolja a melysegelesseget
Szivesen nyitottam volna egyebkent meg 2FE-t, de ahhoz mar f1.0-asnak kene lennie az obimnak.
Azt hiszem, hogy teljesen ferreertjuk egymast. A DOF akkora amekkora, ahogyan a helyszinen lotted, ha lemeretezed a kepet attol meg ugyanakkora lesz, attol hogy telefonkijelzon nezem, vagy monitoron attol nem lesz a kepemen kisebb vagy nagyobb a DOF, az egesz kep lesz kisebb vagy nagyobb a DOF-fal egyutt. Vagy van emogott valami tudomany amirol nem tudok?
A crop-DOF viszonyt egyszerubb elmagyarazni egy keppel, hogy hogyan ertettem:
[link]
Ha nagyot croppolok, az olyan mintha kozelebb mennek a temahoz, tehat az egesz kepet vizsgalva nagyobbnak fog tunni a DOF az elessegben levo temahoz kepest. Persze ha letakargatom egy foto egyik felet attol meg nem lesz semmi ezzel a peldaval csak elbeszelunk egymas mellett, nyilvan a crop alatt nem azt ertem, hogy valaminek a szelebol levagsz. (A targytavolsag pedig a gyakorlatban onmagaban is komoly DOF befolyasolo, de ezt biztosan te is tudod.)Lemeretezessel persze hogy jol lehet trukkozni, de az egy masik asztal, pl durvabban latszo retus siman eltunik ha lemeretezek. Tobbek kozt ezert is szeretem az 500px-et a flickr original size helyett mert surun trukkozok...
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49188 üzenetére
ja ennyi a nagyitasom, mind2 kep kb ugyanakkora (25%+) crop, csak elso 50 1.8d, masodik meg 55mm+kicsit nagyobb nagyitas. de ugy latom a csepp azert a formaja miatt torzit nalad is. lehet valami ilyesmi van nalam is a masodik kepen? dof nalad se tul sok ugy latom...na mind1 majd kiprobalom injekcios tuvel, allvannyal, ilyen-olyan rekesszel...tuvel nagyobb cseppet ki tudok rakni mint amiket igy esoben talalnek?
amugy cayman kepere visszaterve, azert az a fa bal oldalt rengeteg pixel...megneznem hogy tunteti el azt barki clone stamppel meg javito ecsettel. hattercsere nelkul azert necces lenne. persze az is lehet (biztos), hogy nem ertek elegge ps-hez.
amugy en nem szorakoznek vele, bar lehet csak nekem nem tetszik az a kep. klasszisokkal jobb kepei vannak caymannak ennel. elfogultak vagytok a modell hianyos oltozeke miatt(#49189) Retro11 tegnap meg nem nagyon tetszett, mara kicsit jobban. talan ez a kontrasztos, komorabb szinvilagu utomunka annyira nem passzol a kephez. talan ilyen coxer szeru, vilagosabb, vintages jobban illene...
a lakers sapkas fannis viszont nagyon tetszik nekem. termeszetes mosoly, klassz utomunka -
válasz
Én totálisan el vagyok veszve, hogy melyik a jobb... nekem a slideshow tetszik... de aki csak gyorsan át akarja lapozni, és egy összképet kapni az oldalról, annak a most használt nagy kép, és a kicsiből, ami megfogja és rákattint, a legkézenfekvőbb. Slideshow-t nem minden ember ücsörög végig a rohanó világban.
Köszi.(#49189) Retro11
Ne sírj!(#49190) szepsuti
Köszi, abban biztos vagyok, hogy a feleségem nélkül nem menne, mindegyikünknek más a szemlélete, és mások a meglátásaink, az egész vállalkozás egy közös produktum, csak így teljes az egész. -
törölt tag
válasz
Koszi
A helyzet az, hogy az en eszkozeimmel nem tudok ilyen gyorsan ekkora agakat eltuntetni, vagy csak en vagyok bena hozza. Lehet hogy baromi sok pepecs meloval meg tudnam oldani, Lightroom-ban spot removallal mar igyis tobbre vagyok kepes mint amit eredetileg tud
esetleg clone stamp tool-al... Viszont a PS alakformalasnak nem vagyok a hive, minimalisat szoktam csak csalni ilyen celbol, perspektiva korrekcioval, esetleg nyujtassal, de az mar nalam etikatlan szint
Retro11 koszi, azthiszem egyetertunk
-
Retro11
senior tag
válasz
kiskornel #49163 üzenetére
(#49163) kiskornel Teljesen jogosak az észrevételeid, az a baj, hogy élőben ez nem tűnt fel annyira (váll dolog) és utólag már csak kicsit tudtam korrigálni (cseppfolyósítás)... Szükség lesz több figyelemre, mert elég sok alapvető hibát vétek..
Viszont az 1. képet szeretem.
(#49176) Cayman Azok az ágak nekem is zavaróak picit, egyébként rendben van a kép. Természetesen kevesebb ruha a helyes választás..
(#49184) cOxeR Ezek a képek, ezek..
Bátorkodnék megosztani ezt a képem. Próbáltam az érzéseimet egy képbe zárni aznap..
-
Larry303
addikt
válasz
kiskornel #49071 üzenetére
köszi a kommentet!
valójában kúsztam másztam az avarban, hogy normális nézőpontba kerüljek...amit próbáltam, hogy tág rekeszzel lövöm, pont a háttér leválasztása/bokeh miatt, a szűk dofot eredményezte...állványom ide kuka sajnos, egy babzsák jött volna jól így utólag...focus stack is az állvány hiányában kuka...
adnál tippet, hogyan tudtam volna szépen leválasztani a hátteret?ballington: köszi! direkt van rajt zaj utólag, ahogy mess is mondja...plussz kontrassztal megnézem még!
end-ru: nekem a 2-4 es -a hibái ellenére amit előttem már ugye elmondtak- tetszenek
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48950 üzenetére
hat szerintem lesz tobb helyszin is. bar sztem eltolodik tavaszra a dolog...
klassz a gombas. jok nagyon a szinek, fenyekigazi oszi hangulat.
cica: hehe, ezt az M betut mi is kiszurtuk. kapott is ma par jutalomfalatot az exploredos pozert cserebe
autos: milyen foltra gondolsz? szembol bal oldali? amugy kiidegeltem magam azon a kepen most. minden baja van, bar talaltam egy kicsit kevesbe bemozdultat, de az is f4.5
olyan szinten okadek kepe van a kitobinak f4.5-on, foleg a sarokban...eredeti rawot jobb hogy nem latjatok. ennyi erovel ma ujra is lohettem volna, csak automosashoz nem volt kedvem..
azt nem tudom szines, szepias, vagy az eredeti szeru feldolgozas legyen. igy is persze idaig minden palyazatos kepet ujragyurtam, par orat biztos elszorakoztam veluk. nem adnak egy nightvisiont cserebe tiszta ideg leszek(#48949) forceberg hmm nekem is jobban bejon ez a szolidabb
-
Stitch
őstag
-
válasz
kiskornel #48893 üzenetére
"szemüvegesről fotókat készíteni nehéz"
Rá kell villantani egy nagyot, és mikor kinyitja a szemét, akkor újra jól szemközt villantani!
Amúgy úgy kell forgatni, hogy a környezeti fények ne tükröződjenek a Te szögedből... vakuval meg kísérletezni kell... forgatni, dönteni...Harmadik képen "csak" Lr van, végig van ecsetelve... meg egy kis effekt van még PS-ből, de csak a lámpánál. Ez a nyers, ha már Te is pakoltál ilyen képet.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48860 üzenetére
(#48860) kiskornel jah, nekem is feltunt hogy a bal oldal tulzsufolt lett.
(#48862) kiskornel szep ez a taj, nekunk is elferne itt egy ilyen domboldalas, vizes, szep suru novenyzetes videk. talan nesanak igaza van, en is kihagynam a kovet.
(#48877) Santiagain nekem sem igazan jonnek be, de a cipos sem. talan a 2. vagy a 4. a legjobb akkor mar.
(#48879) cOxeR nekem tetszik mind, jok lettek. -
Doom
aktív tag
válasz
kiskornel #48862 üzenetére
Ha lelkes amatőrként megengedsz egy véleményt: szerintem a kép hangulata nagyon jó, átadja a helyszínét, "én is szeretnék ott lenni". Tetszik, hogy vannak rajta sötét és világosabb részek is. Viszont szerintem az a baj a képpel, hogy pont a felezővonalnál van ez a határ, a jobb oldala dominánsan sötétebb mint a bal, ezáltal ahogy nézem, számomra "kényelmetlen" érzést kelt. Lehet persze, hogy a nagy erdei nyugalomba ezáltal viszel feszültséget, de kicsit olyan érzés, mintha "fel akarna borulni". Lehet, hogy jobb lenne, ha ezt a felezővonalat valamerre eltoltad volna vízsszintes irányban, bár nincs annyi tapasztalatom, hogy ezt pusztán ebből a képből megállapítsam. Esetleg lehetett volna a víz is az előtér. A fehér szikla alul talán a kelleténél jobban vonzza a tekintetet.
Szeretem egyébként a képeid, ez most annyi érzést váltott ki belőlem, hogy gondoltam, ezt le kell írnom -
End-ru
aktív tag
-
zgospel
őstag
válasz
kiskornel #48819 üzenetére
Köszönöm
Hát igen a biciklis képek egy pályázatra készültek aminek a témája "te és a biciklid" volt, magyarázni nem is akarom.
Sajnos a harmadiknak a rawja már nincs meg, nem is értem így utólag én sem, hogy miért 1280 szélesben mentettem el...Nem annyira félelmet mintsem meglepődöttséget "nem értemséget" akartunk kifejezni vele.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48815 üzenetére
jokat irsz. hat igen, a montenegroi tema eleg jol eladja magat, annyira valtozatos foldrajzilag a taj, hogy a mi szemunkben minden kep 1-2 kategoriaval jobbnak tunik
kreativitas? az nincs, hogy lehet azt a skillt fejleszteni?en nezegetem a kepeket, probalom tanulni,ellesni hogy mitol jo egy kep, aztan keresem a pattern-oket a vilagban. mint egy robot. zero kreativitas
na ok pl kreativak, muveszkednek: balassa photo, hossain zare
zsinagogara visszaterve, ha majd esik a ho, epp telihold van, meg vmi hullocsillag arrajar ujrafotozom
viccet felreteve igazatok van, tenyleg keresni kell az extrem korulmenyeket, szogeket, hogy ne legyen hetkoznapi a foto. mondjuk en amugy is kevesbe szelektalok ezen a forumon, tobb (hetkoznapibb) kepet felrakok, mint kellene vagy mint fotozzra.
szammisztika tema nikon palyazaton, duh. valaki vmi otlet, mit fotozzak erre?
-
zgospel
őstag
válasz
kiskornel #48815 üzenetére
Értem. Megjegyzem nem haraptam le senkinek a fejét és nem is állt szándékomban, sajnos a pozitív hangsúlyt nehezebb átadni írásban, mint beszédben.
Viszont a leírtakkal arra bátorítottál engem, hogy tegyem be ide pár fotómat, annak ellenére, hogy én teljesen amatőrnek és abszolút hobbistának érzem magam. A közönségnek (ismerősök, barátok, azok ismerősei stb) meg hiába tetszenek a képek, az ő mércéjükhöz és kompaktjaikhoz képest egy jó géppel és kicsivel tudatosabb fotózással kb minden kép jó. Én ezt önkritikának nevezem, hiába vagyok tisztába' a fényképezőgép beállításaival és hiába voltak ezek megtervezett fotók.Úgyhogy azok alapján amit leírtál a lentiek megrendezett képek, és szívesen fogadom a kritikákat, én is szeretnék fejlődni.
Szóval akkor betenném ide pár képem amiket a kezdő topikban már korábban is megmutattam, igaz túl sok reakció nem volt rájuk, azonkívül hogy elmeroggyant (ezt meg én is tudom)
Ez 8mm samyang halszemmel készült:
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48714 üzenetére
ty. jah ott jo a hattermosas, mert az eg volt a hatter, jo messze volt
ilyet meg nem is hallottam amit irtal, hogy meglovod kulon a hatteret, de nem rossz otlet. csak a kivagas stb elegge idoigenyes, foleg ha jol akarja megcsinalni az ember...
(#48716) Larry303 koszi. jah nekem is bejon az, bar szinekben sok koze nincs a valosaghoz, de ez engem mondjuk nem szokott zavarni
(#48717) fi:zi'k koszi.ez annyira nem nagy szam, meg talan tulelesitettem
de a szinvilag/utomunka tetszik.
-
törölt tag
-
válasz
kiskornel #48479 üzenetére
Nem véletlenül tettem le amellett is a voksomat... nincs is nagyon olyan jelenleg, amit ezzel a 3 üveggel ne tudnék megcsinálni... persze a fisheye, meg a tilt-shift, csábító lenne... de azért a sorozatonként 5-6 képért egyik sem jó befektetés, a minőségi kategóriájú üvegeket tekintve persze...
Igen az egyik gyengesége a 17-55-nek, mégis a legjobb EF-S zoom. -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48276 üzenetére
jah hat semmirol sem konnyu "wow" kepet csinalni. foleg nem ha atutazoban van az ember es par perce van. amugy teny, hogy itthon is vannak gyonyoru tajak, csak ujabban kezdek rajonni, hogy a hegyek
hoznak lazvba, biztos alfold is kozrejatszik..
amugy vmi konkretabb dunantulon? johetnenek hazai otletek is. -
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #48187 üzenetére
koszi. ket fekvo kepbol raktam ossze, horizontalisan. a bal also vilagos foltra gondolsz?a hullamok ott csapodtak ki es azert vilagosabb 10 masodperc alatt. vagy nem erre gondoltal volna hanem a szinere? amugy nem szoktam figyelni a feheregyensulyra panorama illesztesnel a hugin megoldja ezt...de lehet vmi mas utomunkara gondolsz.
aura? na az volt a naptol balra lefele is...van is meg kicsi. jol elszorakoztattak. remelem csuklottal -
válasz
kiskornel #48187 üzenetére
Igen a sávosodás csak feltöltve van, nálam jól mutat.
Ebből a bálás sorozatból, az igazán jók pedig még sehol sincsenek, majd holnap még lesz egy újabb adag.
Polgárpukkasztásként tervezünk egy-egy összes átadott kép megmutatása promót, 1-2 sorozatból...persze mindenhez idő kell. -
-
szaby_gyerek
tag
válasz
kiskornel #48099 üzenetére
Köszi az észrevételeket. Ilyen esetben az autófókusz kerülendő? Te hogyan fotóznád azt az ugratós szituációt? Szeretnék tanulni. Amatőr vagyok, és bármilyen véleményt meghallgatok, hogy fejlődhessek. A tiedet pedig főleg, mert te a fórumban mutatottak alapján komoly tudással rendelkezel.
(#48100) m3ss: Köszi neked is véleményt. Figyelni fogok rá.
Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest