- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
hemaka #41800 üzenetére
wb nem jo auton? raw-ban ugy is at tudom allitani kesobb. amugy azt irjak manualban erdemes, es mondjuk kozepesen vilagos temara kell merni. ja latom ezt te is irtad aztan.
errol a torzitasrol olvasok en is most...az nem elegendo, ha osszetuzes elott kulon-kulon beallitgatom a lencsekorrekciot egyes kepeken? ez az arcsoft panorama nem tud semmi korrekciot, ha nem eleg, akkor lehet megnezzuk ezt a hugin-t is. -
Sucuka
senior tag
-
Sucuka
senior tag
válasz
hemaka #38353 üzenetére
Egyet kihagytál: PS LR 3.4.1
MmDorian: Köszi a tippet, Illustrator van, majd alkotok valamit, nem is tudom miért nem jutott eszembe...
Amúgy meg általánosságban:
Nem rég ebay-en vettem kínából egy ML-L3 infra távot a D7000-hez. Aztán láttam egy oldalt, amin a hamis és az eredeti Nikon cuccokat mutatják be. Itt le is fonnyadtam egy kicsit, de ma, mikor megjött a táv, és kibontottam, nagyon örültem, hogy origi Nikon -
-
jorden06
senior tag
-
Xantomas
őstag
válasz
hemaka #14849 üzenetére
Sajnos kell. Megette a puha mészkövet a város levegője. Feketedik, potyog le a homlokzat, katasztrofális állapotban van. Minden külső elemet cserélni kell, de amíg csak fizetgetnek, addig csak dolgozgatnak. Minden darabot kemény mészkőre cserélnek, és 2009 vége előtt tuti nem lesz kész a Duna felőli oldal.
Hydra SR (#14848) Az első váras nagyon bejövős.
stefanitsr (#14838)
Bubanc(#14846): rá se ránts, nem rossz kép ez. Mikor magam akartam ugyanígy fotózni, rájöttem, hogy el fogok fáradni a sok PS használatától, ezért feladtam. -
runner 125
nagyúr
válasz
hemaka #14555 üzenetére
Esetleg egy kicsit világosabban?
Üdv.M -
*Ropi*
félisten
válasz
hemaka #14481 üzenetére
Én a rawot CS3-ban 16 biten (a 40D raw már 14 bites), Adobe RGB-ben dolgozom fel (Camera Raw ablak alján, a kép alatt középen tudod a paramétereit beállítani). Ha webre töltök fel, akkor a PS fájl menüjében alul "scripts - image processor", itt a 3-as pontban "save as jpeg", a méret és a minőség szabadon választott, de a lényeg, hogy legyen bepipálva a "convert profile to sRGB". Ez megy a netre.
Akkor használd a PS-t 16 biten, ha később nyomdai minőségben szeretnéd a képeidet kidolgoztatni. Megjegyzem, 16 biten erőteljesen megnőnek a fájlméretek, meg persze ezzel arányosan a feldolgozási idő is. Vannak olyan PS pluginek, amik még nem támogatják a 16 bites színkezelést. Ha csak webre publikálsz, akkor bőven elég a 8 bites sRGB munkamenet, időt és tárhelyet spórolsz vele.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hemaka #14479 üzenetére
Még egy kis adalék a kalibráláshoz: a megjelenítési folyamatban nagy szerepe van a megjelenítő alkalmazásnak, mégpedig abban, hogy támogatja-e a képekbe ágyazott színtér-profilok kezelését. Mert ha nem, akkor hiába kalibráltal, konvertáltál, stb., az Adobe RGB profilú képet az alapértelmezett sRGB-ben megjelenítve xar lesz a végeredmény (tipikusan "kimosott színek", gyenge kontraszt). A böngészők, mint az Internet Explorer, mind sRGB színtérben dolgoznak, mást nem ismernek fel, erőszakkal sem. Amit most kapásból tudok, hogy a 3-as Firefox (a stabil, nem a bétaverziós!) tud színkezelni, de alapból le van tiltva benne, meg kell hozzá egy plugin, ez fellelhető a neten. A Photoshop, a Lightroom és az egyéb nagyszínterű alkalmazások, amik tudják a CMS-t (színkezelést), természetesen helyesen jelenítik meg a színeket. Színhelyességre egy megoldás, ha sRGB munkafolyamatban dolgozol végig: sRGB profilt állítasz be a monitorodon (általában tudják hardveresen), és a gépből kiesett raw-ot sRGB profilban dolgozod fel a PS-ben, végül sRGB profilban exportálod a végeredményt. Mégegy tévedési lehetőség: ha a fényképezőgépen színprofilt állít be valaki, az csak a jpg-ekre vonatkozik, a raw-ra nem. A rawnak jóval nagyobb a színtere, mint az sRGB, vagy az Adobe RGB, ezért érdemes minél nagyobb színteret használni a feldolgozáshoz, hogy minél több adat megmaradjon. Pl. a 8 bit vs. 16 bit feldolgozási folyamatban 16 biten 64-szer annyi információ áll rendelkezésre, mint 8 biten. Ezért van, hogy a raw-ból megfelelően konvertált képeknek jóval nagyobb a dinamikája, több fényértéknyivel is. És azért az nagyon nem mindegy, hogy olyan dolgokat elő tudsz hozni a sötétből, amikről nem is sejtetted, hogy ott vannak, vagy megúszod egy fehér ruha totális beégését tűző napon, stb. Szóval vagy csak webre publikál az ember, akkor végig sRGB-ben dolgozhat, de így jóval szűkebbek a lehetőségei. Ha nyomtatni is szeretne a képeiből, akkor a feldolgozást 16 biten Adobe RGB vagy ProPhoto (Adobe Lightroom használja) RGB-ben végzi, majd a végén a netre kerülő képeket átkonvertálja 8bit sRGB-be, és úgy tölti fel ide. Figyelem: PS-ben az "assign profile" és a "convert to profile" nagyon nem ugyanaz, bár a hatásuk hasonló. Előbbi csak egy előnézetet ad a képről hozzárendelve egy színtér-profilt, hogy abban hogy néz(ne) ki, de nem csinál valós változtatást magában a fájlban. Ez akkor jó, ha kapsz valakitől egy raw fájlt, amiről nem tudod, hogy eredetileg milyen színtérben lett elkövetve, ezzel ki tudod próbálni, hogy melyikkel néz ki használhatóan.
A "convert to profile" viszont átszámolja a színeket az egyik színtérből a másikba, és így mentés után már nem csinálható vissza. Ha nem sRGB-ben dolgozol, akkor webre feltöltés előtt mindig úgy végződjön a munkafolyamat, hogy "save to web & devices", és a jobboldali kis gömbnyilas menüben legyen bepipálva a "convert to sRGB".
Aztán, hogy "egyszerűbbek" legyenek a dolgok, egy külön téma a monitorok színkezelése is, van amelyik a 8 bites jpg-t sem rendesen jeleníti meg, mert csak 6 biten dolgozik...Erről majd később, most mennem kell, bezár a közért.
-
*Ropi*
félisten
válasz
hemaka #14465 üzenetére
Két, egymás után a szerelősorról lekerült monitornak sem ugyanolyan minden paramétere, nemhogy teljesen más időszakokban készülteknek, amikor közben mondjuk változtattak az elektronikán, más alkatrészek kerültek bele más kapcsolásban. Ez mind beleszámít a végeredménybe. Ehhez jön még hozzá a VGA (ugyanilyen feltételekkel), és a környezeti együtthatók. Még abban az esetben sem stimmelne a dolog, hogyha két teljesen egyforma hardveres és szoftveres kiépítettségű gépen hasonlítanád össze (persze egyforma monitorokkal), amik egymás mellett állnak az asztalon (tehát ugyanazok a környezeti hatások vonatkoznak mindkettőre és az azonos alkatrészek egymás utáni darabok voltak a futószalagon). Közelítő eredményt kaphatsz, de ez is attól függ, hogy az etalon monitor, aminek a profilját használod, mennyire különbözik a nagy átlagtól, ill. a tiédtől.
Ha peched van, akkor nagyon.
Hogy megfelel-e a megjelenített kép a tesztábrának, azt csak koloriméterrel tudod ellenőrizni, a visszamért tényleges értékek alapján.
-
Timyyy
őstag
válasz
hemaka #14398 üzenetére
Jah, ez van sajna, ha kikapcsolom a vakut, még van hogy állványról is homályos képet csinál a gép, persze semmi extra, HP Photosmart M537-el készültek.
A 3.-at csak úgy mutatóban, mert szépek a virágoknem erőlködtem azon hogy milyen szögből hogy mutatna jól
Az első 2-nél próbálkoztam -
válasz
hemaka #13653 üzenetére
Lehet bezavart a fókuszba az a rohadás fű, meg a szokásos sjpeg, 100% crop, és windows paint
Jövő héten kimegyek fűnyíróval... De ha tudnád, mit görcsöltem egy ilyenért
Majd lesz jobb is, egyelőre ilyenre futja. Meg ilyenre
Sajnos kicsi a max gyújtóm, 4-6 méterre veréb nagyságú madárra kevés a 320mm. Talán még az 500 is, de egyszer úgyis lesz 400asom, ami már 640mm lesz -
válasz
hemaka #13466 üzenetére
Iso 1200 miatt. Kénytelen voltam, PS-ben így is adtam még rá fényt, mert alulexponált lett 125ös zárral. Jó 20 perce lement a Nap, amikor ez készült.
Gazvágás holnap hajnal elött megtörténik, meg kicsit közelebb hozom a fát. 600as gyújtóval majdnem teljes érzékelős szarkákat lőtt fotós cimbim ma. Vele építem a lest, a gödör már megvan, csak osb-zni kell, üveget betenni, és beálcázni. Most csak olyan gyors megoldásos a dologBár a szarka így is ott ugrált tőlem fél méterre, és nem látott meg, bár gyanakodott
Hajnalt megelőzően kimegyek, remélem nem lesz köd, és tudok lőni szajkót, meg zöld küllőt. Ismod:
kell az a fix 400as -
sztyui2
őstag
válasz
hemaka #13466 üzenetére
Már nagyon szúrta a szemem a kiégett teteje és a CA. A tetejét kivágtam, a CA-t meg egy fél órás retus keretein belül eltűntettem, amennyire tudtam.
Végleges verzió -
j.bravo
addikt
válasz
hemaka #13400 üzenetére
hemaka: jól néz ki
mondjuk talán kicsit szomorkás is, meg nem mondom miért. Mindenesetre szépen szerkesztett, minden a helyén van, nekem bejön.
biggamer: hűűű, nem rossz
bár mintha már mutattad volna egyszer valahol, vagy tévedek? Mindenesetre nagyon rendben van.
rumos14: nekem az állú változat tetszik, ahol messze megy... a fekvő se rossz azért, mást mutat, más érzetet kelt. A trutyit középről meg szerintem nyugodtan szedd ki clone brush-sal, ennyi retus bele kell hogy férjen a finnyásabnak is
-
flegos
senior tag
válasz
hemaka #13314 üzenetére
Hali!
nagyon szép a szines gombás fotó, jó a hangulata, jók a szinei de a gomba mint téma elég kicsi, tuti rémentem volna makróvalhogy a kép felét kitöltse csak a gomba.
A ff képen is lehetne nagyobb a gomba mint téma, és számomra zavaró a kép jobb oldalán látható világos rész, eltereli a tekintetet a témáról, a mélységélesség viszont nagyon jól el van találva. Talán kicsit más szögböl mégjobb lett volna a kép.
Üdv -
Chapel
addikt
válasz
hemaka #13239 üzenetére
A teljesen laikus (fotozásról nem sokat tudó ) ismerőseim kérdezték milyen gépet vettem,mondtam Pentax erre 10-ből 9x a válasz: azmiaz?
De elmondani nem tudom mennyire nevetséges dolog fgépet márkanév alapján venni,szted engem érdekel h miközben sétálok a géppel az utcán akkor az arrajárónak feltünik-e a márkanév? Mi jön legközelebb??
-
sztyui2
őstag
válasz
hemaka #13216 üzenetére
ááá, én nem lőttem.Ez csak egy haverom sportlövészet (edzésen).
A tér az úgy néz ki, hogy falak választják el az embereket egymástól, van egy asztal, amin van egy távcső, hogy mindenki meg tudja nézni mit lőtt, de nyitott térre lőnek.
Figyelem!Ez a kép nem nevezhető fotónak, maximum, gagyi fényképnek, meg se érdemelné, hogy egyáltalán belinkeljem, főleg, mert elrontja a másik kép hangulatát, csak azért teszem be, hogy tudjam illusztrálni, amit mondani akarok. Aki nem akarja(és ne akarja), az ne nézze meg! Inkább véleményezze az eredeti képet! -
biggamer
veterán
válasz
hemaka #12206 üzenetére
Szép lett a cicás képed, olyan nyugalmat árasztó.
Milyen a cica alapszíne, talán vörös ?Pilács
Attól, hogy legyártasz még egy ilyen kis vöröset, nem lesz egyből ekkora kiscsaj belőle.BEEbá gratulálok, nagyon jó lett a makid.
Fejo
Mindkét repcsis képed tetszik, főleg a swenkelős.
Egyébként gyári swenk vagy szoftos ? -
-
Jinxx
senior tag
válasz
hemaka #10680 üzenetére
Az alapötlet tetszik, viszonylag jól megvalósítottad azt is, hogy a gyümölcsök élethűek maradjanak a képen is, viszont egyik féle vágás sem tűnik számomra jónak. Konkrét problémám az, hogy nincs mit nézni rajta, tehát vagy az egész kupac gyümölcsöt mutatnám meg, vagy mégjobban vágnék, összpontosítva valameik gyümölcs egy konrét részletére. Ebből a szempontból talán az első jobban tetszik.
Egyébként sikerültek annyira jól, hogy meginduljon az ember nyálelválasztása, szóval ha ténylegesen a reklám volt a célod, és az, hogy nyáron együnk sok gyümölcsöt, akkor ez sikerült, csak kár, hogy nincs itthon semmi. -
drkbl
őstag
Nagyon jó, sejtelmes kép lett
@biggamer: Legjobban a szélesvásznú breki tetszik, szerintem ezen a képen a legszebbek a színek, legegységesebbek az árnyalatok. A csíkbékán hiányolom a tiszta vizet, sokat ad a kép hangulatához.
@Oliverda: Nekem ez így egy kicsit túl direkt, ráadásul 10 pontos szívre ennyi gyógyszert?
@Zola007: Hangulatos kép lett valóban. Mozgás közben nem sikerült lekapni?
-
drkbl
őstag
Az első jobban tetszik, egyszerű és hangulatos! A másodikon túl sok minden van
Az elsőt viszont többször próbálva több minőségben hozta le, nem tudom, másnál is jelentkezett, hogy néha az égen sávok látszanak, erős vonal a függőlegesek mellett, mintha lecsökkenne a színárnyalatok száma.
Fejo: Potyautas a pácban, a tüskék miatt nem tud leszállni
Makróban azok a képek jönnek be, ahol a háttér homogén, különösebb alak nélküli, de itt az alanyok szerencsésen elvonják a figyelmet az összetett háttérről.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest