- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Nem tudom, hogy ismeritek-e, de gondoltam megosztom: Camera Warfare.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
Nézem itt a jobbnál jobb képeket, és tudatosul bennem, hogy lassan az exponáló gombot sem találnám meg a gépemen.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Chapel #46893 üzenetére
Bocsi, hogy csak most reagálok, eltöltöttem két napot Balatonfüreden.
Hát, én a Thomasban keveredtem verekedésbe egy részeg sráccal. Életem első, és bízom benne, hogy utolsó szórakozóhelyi balhéja volt. Ha szeretitek a "modern" zenét, akkor érdemes lehet lenézni oda (már ha még aktuális).
Sajnos Magyarországra jellemző, hogy az amúgy lassan mindenhol természetesnek vett szolgáltatásokért itt még külön kell fizetni, nem is akármennyit! Itt tartunk még, a sötét 20. században.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Chapel #46867 üzenetére
Igen, tényleg nagyon jó. Nekem egy kicsit mondjuk fakónak tűnik a kép színvilága, de az elmúlt 1-2 hétben uralkodó időjárás nem igen kedvezett a pompás színvilágú képek lövéséhez. Ahogy előttem más is írta, illetve Te magad is felhívtad rá a figyelmet; elől nem túl jó a vágás.
Voltatok Szemesen a Thomas nevű szórakozóhelyen?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Peethy #46564 üzenetére
Az első kép színvilága nekem nem jön be, de mivel ez szubjektív vélemény, így ne is vedd figyelembe!
A legjobb a második fotód. Nagyon jól kiexponáltad, nincs beégve sehol, jó a kompozíció is!
A harmadik képnél balról egy leheletnyit vágnék, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a hölgy szeme kívül esik az aranymetszésen. Itt is jobb lenne, ha a modell szeme nyitva lenne, az dobná fel igazán a képet, élettel töltené meg azt!
Összességében élvezhető, remek fotográfiák!
-
D4rkm4n
őstag
Egy ismerősömmel közösen neveztünk egy helyi fotópályázaton. A második helyezést sikerült elcsípnünk, így egy Bill Hatcher Fotó Iskola tulajdonosa lehetek.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
gbnbrd #46231 üzenetére
Szerintem mindegyikőnk végigjárta azt az utat, amelyre Te most léptél. Emlékszem, én minősíthetetlen képeket készítettem egy HP Photosmart M407-es géppel és akkor meg voltam róla győződve, hogy amiket lőttem, szépek lettek. Meg voltam én is sértődve amikor leszólták a fotóimat. Aztán ahogy nézegettem a hozzáértők képeit és az azokra érkező kommenteket, kritikákat, akkor jöttem rá, hogy még van hova fejlődnöm.
Gondolom több embernek feltűnt, hogy nem írok itt véleményt a fotókra. Ez azért van, mert az elmúlt 1-2 évben sajnos túl sok dolgom volt (két mester szak az egyetemen, közéleti szerepvállalás, stb...) és ez idő alatt a legtöbb fórumozó ügyesebb lett mint én, így nem is tudnék az általuk készített fényképekről releváns véleményt írni.
Egy szó mint száz, ne sértődj meg, hanem tanulj, ahogy itt mindenki tette és teszi! Ha ezt megfogadod, akkor üdv a klubban!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
kiskornel #43368 üzenetére
Az igazat megvallva kezdek gyanakodni, hogy kissé frontfókuszos az objektív.
Eredeti szándékom szerint a szivarnak és az arcnak is élesnek kellett volna lennie. Hiába ügyeskedtem a mélységélességgel, nem sikerült tökéletesre összehozni, nem is tartom a legjobb fotóim egyikének.
Köszi a véleményt, hamarosan igyekszem majd újabb fotókkal előrukkolni.
-
-
D4rkm4n
őstag
Tudom, hogy ennek az állványos topikban lenne a helye, de nem tudom megállni:
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
A mai napon volt a Spektrum TV-n a Láthatatlan madárfotós első része, délután 4 órakor. Holnap és holnapután vetítik a következő részt ugyanebben az időpontban, érdemes megnézni!
-
D4rkm4n
őstag
Boldog karácsonyt és még szebb fényeket az újévre!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Murderer69 #40684 üzenetére
Szerintem az eredeti változat jobb.
-
D4rkm4n
őstag
Első (normálisabb) próbálkozásom 360°-os naporámára. Itt végre nem romlik a kép minősége.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Magnum_ #39156 üzenetére
Mindkét kép az IS verzióval készült? Érdemes lett volna azonos beállítások mellett lőni egyet az IS-sel és a régivel, csak az összehasonlítás kedvéért.
Furkoo: Ha komolyabban szeretnék majd foglalkozni a témával, muszáj lesz nekem is beújítanom egy új vasat... Nem állapot, hogy még a virtuális memóriát is megeszi a gép egy fájl mentésekor (!!!).
Csak ugye válság van és krónikus pénzhiány.
-
-
D4rkm4n
őstag
Egy 360°-os panorámám. Sajnos a flick-hez készített tool elrontja a minőséget 3D-ben. Azért csak tessék megnézni! :-)
-
D4rkm4n
őstag
Ismer valaki egy olyan oldalt, ahol 360°-os panorámaképeket lehet megosztani úgy, hogy azok nézegethetők legyenek (mint a QuickTime Player-ben a .mov kiterjesztésű fájlok)?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
makraipeter1 #36030 üzenetére
A második kép nem kicsit kontraszthiányos...
-
D4rkm4n
őstag
válasz
killerjohn #35899 üzenetére
Mindkét kép erősen alul van exponálva. Az első fotón a mélységélesség sincs eltalálva, a második pedig egyszerűen érdektelen.
-
D4rkm4n
őstag
Holnapra napsütéses időt jósolnak a meteorológusok, szóval akkumulátorokat tölteni!
-
D4rkm4n
őstag
Ismertek olyan oldalt, ahol lehetőség van 360°-os panoráma kép megosztására? (Olyanra gondolok, ami a fotót össze is fűzi.)
-
D4rkm4n
őstag
Egészségben és boldogságban gazdag, boldog új évet kívánok minden régi és új fórumozónak! Kívánok sok szép fényt a 2011-es évre is!
Üdvözlettel: D4rkm4n
-
D4rkm4n
őstag
Egy hapsi webkamera és egy speciális szűrő segítségével készített remek képeket a Napról.
-
D4rkm4n
őstag
Lőttem pár jó képet, de a modell nem járult hozzá a publikációhoz, szóval csak csendben végig olvastam az elmúlt pár száz hozzászólást és rájöttem, hogy itt semmi sem változott az elmúlt több hónap alatt, amíg passzív voltam.
-
D4rkm4n
őstag
Lehet ismét partifotósnak állok. Szerintetek mennyi gázsit lehet ilyenkor kérni?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
sztyui2 #32718 üzenetére
Amennyiben egy cég megbízásából készít valaki töréstesztet, azt hiszem nem ilyen színvonaltalan akcióba kezdene. Én nem adnám a nevem, se az arcom egy ilyen "filmhez".
Nézd csak meg a Mobilarénás törésteszteket, vagy bármely külföldi internetes portál töréstesztjét. Minden ilyen filmben reális baleseteket igyekeznek imitálni, nem pedig szöget vernek be a markolattal és a frontlencsével.Amit ez a srác csinál, az minden, csak nem egy teszt. Ha az volna, akkor a vázak megjelenésekor vette volna górcső alá a gépeket, nem pedig akkor, amikor már kifutottak.
Arról pedig teljesen megfeledkezel, hogy bár külföldön nagyobb az átlag reálkereset, de a hétköznapi fogyasztási cikkek is sokkal drágábbak mint minálunk! Ilyen téren apellátát nem fogadok el, több rokonom is külföldön él jelenleg és tudják tanúsítani.
Hogyha pedig annyira gazdasági szemszögből nézzük a dolgokat, akkor pedig bátran kijelenthetjük, hogy amit a srác csinál, az nem más, mint erőforrás pazarlás. Ezek a gépek nem azért készültek (ellenben a mobilarénán strapatelefonokat próbáltak ki!), hogy rajtuk járjunk vagy szöget verjünk be velük, netán többször is odacsukjuk őket a liftajtóval. Hülyeség az egész "teszt" ahogy van!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
*Ropi* #32703 üzenetére
Amikor leöntötte teával, már zokogott a lelkem.
Igazából a teszt néhány része teljesen értelmetlen, mint pl. amikor a kenőkéssel esik neki a váznak. Azzal igazából csak esztétikai hibát tud ejteni rajta az ember, ha esetleg véletlenül ráejti.
A liftes résznél már ki kellett mennem kicsit levegőzni...
A szegelés már tényleg hülyeség. Szívesebben láttam volna valamilyen leejtés-tesztet például.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
philoxenia #32636 üzenetére
Ken Rockwell a Hubble nevezetű zoomojjektívjével?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
sztyui2 #32537 üzenetére
Egy korábbi hozzászólásodban magadat már a kezdő kategórián kívül helyezted el, azt hiszem ez némi felelősséggel is jár.
Vegyük szépen sorjában.
1. Hogy a LR-ban mi látszik és mi nem, az senkit nem érdekel. Nem a LR-on nézik az emberek a fotókat, hanem sok esetben a hétköznapi, az operációs rendszerbe beépített képnéző programmal (Windows Fax- és Képmegjelenítő pl.).
2. Az, hogy a modell éppen milyen fizikai állapotban van és hogy hány napos buli után készült a kép, szintén nem érdekel senkit. Az emberek a véleményüket az alapján vonják le, hogy mit látnak. A képen az látszik, hogy bizony táskás a hölgy szeme. Ha a fáradtság ellenére belement a fotózásba és te el is vállaltad a képalkotó szerepét, akkor utólag vehetted volna a fáradtságot, hogy amennyiben a nagyérdeművel is meg kívánod osztani a képet, kiretusálod a szeme alatti ráncokat, ezzel elkerülve a negatív véleményeket.
Összességében a fotód egyáltalán nem üti meg a tőled már lassan megszokott (és ezáltal elvárt) színvonalat. A hibákból tanulni kell, mint azt egy korábbi hozzászólásodban írtad is. Akkor is be kell látni a hibát, ha önmagadat már a kezdők feletti kategóriába sorolod.
Bízom benne, hogy nem veszed sértésnek a véleményem.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
v2izzy #32189 üzenetére
Nesa arra próbált meg utalni, hogy a szűkebb értelemben vett koncertfotók elsősorban a zenekart igyekeznek bemutatni, illetve a zenélés egy-egy pillanatát. Tágabb értelemben beletartozhatnak a kategóriába a pár látogatóról, vagy akár az egész közönségről készült képek is ugyan, de jelen esetben nem kap elég hangsúlyt az együttes aki játszik, akik miatt odament ez a rengeteg ember.
-
D4rkm4n
őstag
Nem írok véleményt, mert te sem véleményezted az én tájképemet.
-
D4rkm4n
őstag
Fejo #32128 Remek képek! Mennyi PS van a színekben? (Csak mert felhős időben ilyen élénk színeket produkálni elég körülményes lehet.
Fejo #32139 Csak nem hermelin? Állatkert, vagy vadaspark netán? Vadon lencsevégre kapni elég nehéz őket. Tökéletes lövések! _O_
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Mercutio_ #31981 üzenetére
Nagyon nem vág a témába, de ha már felhoztad, válaszolok.
Torockón a szállásadónk székely létére a kettős állampolgárságra és az autonómiatörekvésre is azt mondta, hogy megkéstek vele a magyarok cirka 21 évet. Székelyföldön 10-20 éven belül bekövetkezik az, ami itthon is várható, a vidéki generáció kihalása. Hirtelen fog drasztikusan csökkenni a népességük.
Az osztrákokkal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy a bátyám kinn él az osztrák-német határon (osztrák oldalon) és ő mesélte, hogy mennyire nem értik meg a németek amit egy osztrák mond (és fordítva). Nagyon sok tényezőben eltér a két nyelv.
A székelyek pedig leginkább szókincsükben térnek el az itthoni magyar nyelvtől. A zászlóra visszatérve pedig; igen, ki szeretnék. Ezt Révben, Torockón és Szentegyházán is megerősítették.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest