- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Chapel
addikt
válasz
eastsider #49387 üzenetére
Én általában szeretem a a képeid hangulatát/világát, annyiban változtatnék ezen, hogy pont középen legyen a középső emberke és tőle balra/jobbra 0,5-1 méterre a másik kettő szimmetrikusan. Így még hihető hogy valóban beszélgetnek, de mégis jobban eloszlik a téma képen, illetve a bal alsó sarokba lévő(fadarab?) valamiket is eltüntetném.
Bár feltételezem ez csak olyan "ha már nálam a gép akkor nyilván használom is" kép, nem a fő műved.
-
Joeey
csendes tag
válasz
eastsider #47839 üzenetére
Szia! Én is a China Mart-ból vettem tőlük egy monitort (mert nem az Asia Centerben van, hanem mellette) és eszméletlen rendesek voltak, kalibráltattam is, tökéletesen működik, IPS dell monitort vettem, kb egy éve hasonló árkategóriában, azt hiszem nem LED-es, de ha jól tudom ez nem is baj, nem feltétlen jobb fotók szerkesztésre, inkább filmezés és játéknál ajánlott, a magasabb kontraszt miatt. Az első két cikk a kalibrálásról szól, ajánlom neked: [link]
Meg ha már itt vagyok linkelek egy sorozatot is: [link] A képeken látható zaj, utólagos, filmes hatást szerettem volna elérni, nah majd kiderül mennyire tetszik nektek
Az obi manuális 50 mm-es volt.
-
válasz
eastsider #47817 üzenetére
Ha megelégszel azzal, ami Madgie írt, hogy azonos gyártó chipjeinél jó az "idegen" kalibrálás is, akkor csak leírod nekik, hogy milyen VGA van a gépedben, majd egy annak megfelelővel kalibrálják le a monitort. E-mailben meg küldik a profil fájlt.
A pixelgarit mindenképp válaszd! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
eastsider #47800 üzenetére
Szerintem inkább innen vedd.
~500Ft-al drágább, de legalább nem az Ázsia Centerben van -
Chapel
addikt
válasz
eastsider #46006 üzenetére
Hála a szombati viharnak, vasárnap reggelre a modemem meghalt (az csak növeli a rejtélyt hogy minden más cucc megy gond nélkül, persze a gépem külön kábelen és minden este áramtalanítva), így most olvasom vissza a dolgokat.
Na szóval, Te is kicsit olyan vagy mint én, mióta ráraktad azt a nagylátót már beszűkült a világod (hogy egy ilyen szép képzavarral éljek) és jönnek a jobbnál jobb képek vele.
Ezek sem kivételek, nagyszerűek és szeretem az utómunkát is!
-
Sucuka
senior tag
válasz
eastsider #46006 üzenetére
eastsider (#46006): Ezek tényleg nagyon jók! Jó volt kipróbálni a nagylátódat, úgyhogy a következő nagyberuházásom ez lesz
Ja és még valami, egy-egy ilyen utómunkádra is kíváncsi lennék, mint pl a "Nyomok"-nál, úgyhogy a következő "találkozónk" témája az utómunka LR-ben címet viseli majd
(Azért a sör árán kicsit ledöbbentem...)(#46013) szaby_gyerek: Első kettő tetszik igazán, a harmadk is jó lenne, de a kezéből lehett volna több kicsivel, utolsónál nekem is fura, hogy kifelé néz. Összességében szerintem ok.
(#46015) Sir Riccio: Teljesen rendben van(nak).
(#46018) (#46027) cOxeR:
Jó lett, az FF még hangsúlyosabbá teszi. Nekem is van ilyesmi a Balaton-körről, de közel nem ilyen jó.Utóbbi meg kifejezetten hangulatos-bejövős!
(#45996) forceberg: Picit "fényszegény" a zenekar tájékán, de alapvetően jó szerintem.
-
Clemi
veterán
válasz
eastsider #46017 üzenetére
eastsider: A színekben igazad van. Olyan besimult eső előtti idő volt, és csak időnként változtak a felhők textúrái, olyan szürkések laposak voltak a fények. Gondoltam a verőfényes napsütésnél ez is jobb, ahol az árnyékban lévő részek bebuknak, az ég meg kiég teljesen (nem akartam HDR képeket). Ezek szerint ezekből a lapos sőt inkább túl lapos fényekből ennyit lehet kihozni.
Most egy EF-S 15-85-ös obira gyüjtök ezerrel, az lenne az igazi minőségi ugrás, nem egy valamivel jobb rajzú, így inkább most nem költök másra.
Megvallom őszintén azért nem használom az LR-t (a 4.0-át már használtam) mert úgy érzem a legújabb Camera Raw-ban (ha jól gyanítom ugyanazok az állítási paraméterek ebben is megvannak), és a PS6-ban ugyanazt meg tudom csinálni, és a PS-ről már nagyon sok órányi oktató filmet végignéztem, míg a LR-ről nem mivel mindössze egy gyorstalpalóm van hozzá és abban mindíg elveszek, mivel nem ismerem annyira.
-
Clemi
veterán
válasz
eastsider #46002 üzenetére
eastsider: Szó sincs róla, hogy negatívnak éreznék bármilyen kritikát, sőt pont építő jellegűnek érzem amit írtál, hisz ahogy te is mondod, abból tanulunk, és nem mutogatni akarom a képeim, hanem tanulni az elkövetett hibákból.
A templomos képet sajna nem tudom nagyobb látószöggel lefotózni, mivel ennyit tud az obim, ami egy 17-85-ös, és a 17-20-as állásban már használhatatlanul vacak a képminősége így ezt is kb 24-26mm-en lőttem. A készítéskor valóban nem figyeltem a kép szélein az ablakokra, csak a tornyokat néztem, és a tetőt. Az is igaz viszont, hogy (nem tudom ismered-e az épületet) valami eszméletletnül gazdagon díszített templom, és szinte lehetetlen olyan beállítást találni, hogy valami ne maradjon le róla, vagy valamit ne vágjak el, kivéve ha messzebbre megyünk és valami tényleg nagyobb látószögű obival fotózzuk (ami nekem nincs sajna) de akkor meg szerintem eltörpülnek az épület részletei.
A vignettálást tényleg nem figyeltem meg alaposan, és nyilván azért lett ilyen felemás, mert nem készítettem elő a képet, hogy egyenletesebbek legyenek a fények mindenütt, mielőtt rátettem, bár az eredeti képen én nem vettem észre árnyalat elétérést. Talán a Color Efex szúrta így el, mivel nem csak a vignettálást tettem rá vele, hanem előtte egy másik effektet is, ami valósíznű nem sötétített egyenletesen. (LR-t nem használok, csak PS-t a pluginjaival)A nem voltak szép fényeim, természetesen elfogadom, bár én tologattam a csúszkákat, hogy ilyenek legyenek, és ez ezek szerint erősen az én ízlésem tükrözi, ami úgy néz ki nem talált vevőre eddig. Itt van az a pont, amikor ebben adjatok tanácsot, hogy merre vigyem el a fényeket, és a színvilágot, hogy tetszetősek legyenek például azok a képek.
Mindettől függetlenül, köszönöm az észrevételt, hisz azért mutatok itt képeket, hogy rávilágítsatok a hibáimra, hogy tanulhassak belőlük, hisz az a célom.
-
Fejo
őstag
válasz
eastsider #45794 üzenetére
Köszönöm! Most nekem is nagyon bejön ez a fajta színvilág (nyilván sokaknak meg nem, mondván ez már túl PS
). A vignette is izlés kérdése, mostanában többet használom, mint régen. Valamiért most az is tetszik.
radi8tor: Az FF-nél nem a skóciai hangulat átadása volt a cél (a golfpályásnál), hanem a múlt felidézése, mert ezen a pályán golfoztak a világon elöször még az 1400-as években!
-
m3ss
veterán
válasz
eastsider #45274 üzenetére
jok nagyon a tajkepek, mint mindig! tetszik ez a 3 sav nagyon (eloter-balaton-hatter) az elso kepen klassz helyen van a letra is.
a repcesek nekem nem annyira, de a ket piros ruhas kep kiraly, en mondjuk atforditottam volna ff-be, ha mar ilyen kiegett/vilagos a hatter, kivanja a highcontrast ff-etbar ez lehet csak az en maniam
-
Sucuka
senior tag
-
Freddy76
addikt
válasz
eastsider #44982 üzenetére
Figyi, én nagyon nem értek hozzá, messze vagyok attól, hogy képet merjek ide tenni, kritizálni meg pláne, de ha érdekel a véleményem: k.rva jók a képeid. A flickr-ed el is van rakva a kedvencek közé, nézegetem, mikor jön valami új. Szóval
Legközelebbi fotóstalit nem kihagyni...
-
j.bravo
addikt
válasz
eastsider #44976 üzenetére
Talán a pitypangnál kicsit (de ez még határon belül egyértelműen), meg a Spontán apokalipszis másképp. A sima spontán apokalipszisnak jót áll szvsz.
A csigaminimállal gondban vagyok, mert az a kép nagyon bejön, FB-n lájkoltam is azt hiszem, a fű fura meg talán picit az ég. De itt nem is tudom, tényleg.
Lehet hogy csak annyi hogy az utómunka jellege itt jobban szemet szúr mint az eddigi képeidnél. De meg kéne néznem otthon is, lehet hogy az irodai monitor ront a helyzeten. -
Chapel
addikt
válasz
eastsider #44935 üzenetére
A Te képeid láttán mindig kedvet kapok egy nagylátóhoz.
A tájképekhez sokat nem lehet hozzátenni, látványosak, de nekem most a csigaminimal a kedvenc, személyében új háttérképet tisztelhetünk a céges gépemen utólagos engedelmeddelA Balaton parti létet mindig irigyeltem, most sincs másképp.
-
Sucuka
senior tag
válasz
eastsider #44212 üzenetére
Nagyon jó lett! Az alsó nagy sziromnál lévő részek miatt elfért volna kicsivel nagyobb DOF s, de jók a színek nagyon.
Én meg céges farsangi buliban voltam cirka egy hete:
Chaplin I.:
Jack Sparrow:
Kollegina:
Tombola:
Kíváncsi lennék néhány véleményre, hideg-meleg egyaránt jöhet, úgyis rég toltam fel képet.
Talán annyit írnék hozzájuk, hogy szórakozni mentem, nem fotózni, így bennem volt már 1-2 "vadászmester" és némi házi pálinka -
Chapel
addikt
válasz
eastsider #43493 üzenetére
Alulról jöttem felfelé, megláttam a képek stílusát, színeit, mondtam magamban ez tuti eastsider lesz
A középső felhősek tetszenek, az utolsó póznásnál a jobb alsó sarok illetve a kábel(?) árnyékok zavarnak, ha azt akarod mutatni amit gondolok akkor a steril fehér hó lenne a nyerő. (az már más kérdés hogy nem biztos hogy megéri a ps szöszölést, de ha gyors és pro vagy akkor szerintem de
)
A pocsolyásnál valami egyénibb póz kéne, mert maga a kompozíció a tócsával és háttérben a hegyekkel nagyon f@sza lett
Konkrétan néztem hogy merre jártál hogy ilyen tájad van
(Majd keresek talán mintát mire gondolok
)
-
zolka78
senior tag
válasz
eastsider #41925 üzenetére
Már egy pár órája agyalok, hogy mikor lehetne újra csinálni az egészet. Ez a taknyolós köd nem a legjobb. Vagy legyen sűrű, vagy ne legyen. Az a baj, hogy csak a déli órákban egyenlítődik ki a híd mindkét fele dinamikailag, viszont akkor meg pont szemből süt a nap. Nyáron ez még rosszabb lenne. Lehet majd tavasszal pont miután lement a nap.
Itt van nagyban, nem tudom miért nem jutott ez eszemben, pedig adnia kellett volna magát, azért kösz, hogy szóltál.t_a_m_á_s: Köszönöm
-
válasz
eastsider #41365 üzenetére
Köszi! Hát az idő olyan volt, amilyen, nekem is vannak összehúzott tetejű képek a dómról, csak felhő sehol egy szál se, manipulálni meg nem akartam elemek hozzáadásával a képet.
Neked jó felhőid voltak. Grat!
Én összesen kb. másfél órát vendégeskedtem bent a városban, szóval sok időm nem volt teketóriázniTervezzük, hogy visszamegyünk, mert hangulatos, de valószínűleg az "új meghódítása" miatt úgyis máshová megyünk majd!
spanyoll: Hát én is a Kedvesemmel voltam, de én ezelőtt talán kisiskolás koromban jártam Pécsett.
j.bravo, Sucuka: köszönöm.
-
Peethy
őstag
válasz
eastsider #40809 üzenetére
Analóg képet is digitalizálni kell, hogy linkeld
Egyébként láttam a képeidet flickr-en, nagyon tetszenek! Ezeket a Sigma 10-20-al lőtted?
A topikot meg alig találtam meg oldalt, azt hittem, kimoderálták a hsz-eim, mert sehol se láttam... aztán rájöttem, hogy át lett nevezve
Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest