- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Peethy #49703 üzenetére
Én nem igazán értek a művészi dolgokhoz, de szerintem túl nagy szerepet kapott az arc és annak kifejezése. Említetted, hogy kis méretben lesz majd kinyomtatva... így én megnéztem kis méretben is a képeket, és úgy nem annyira ütősek. Ennek oka az, hogy a főszereplő azonosulása a tájrészlettel az arc mimikájában látszik meg igazán, ami kis méretben korántsem érvényesül. A ruha csillagos 5-ös, mert a lehangoló tájba egy lehangolt személy áll. Ugyankkor feszesen.
Haiku az nem valami japán vers forma. Most nem akarok utána nézni, csak nem értem, hogy jön ez ide. Persze én nem értek az ilyen elvont dolgokhoz. Szerintem a csend képen egy hangcsillapítós füllvédő még jobban kifejezte volna. Ha nem írod alá a címet, én fel sem ismerném. Úgyhogy az én véleményem most OFF-ba megy az egész...
(OFF)(1x.com-on próbálkoztál vele? Ez már témában oda is mehet... még sorozatba is...)(/OFF)
Szerintem ezt meg kellett volna terveznek előre, hogy kicsiben akarod láttatni. Mert a fotók nagyméretben jók...
-
válasz
Peethy #49683 üzenetére
Nem lesz mindenhol kitáblázva, mert akkor lépten-nyomon, táblákkal lenne tele az egész világ. Egyértelműen nem csinálsz ilyet... plázákban sem, semmilyen cégnél... vállalkozás telephelyén, ipari telepeken... szerintem ez nem kérdés.
Ennek ellenére van mikor én is rászaladtam... lsd. egyik bejegyzés a szalmabálás történet...
-
Santiagain
őstag
válasz
Peethy #49652 üzenetére
Próbáltuk a nyitott ablakot, de ragadozó madárnak nézhették a 70-200-at, mert csak köröztek, de nem mertek leszállni. Majd álcázom valahogy. A fókuszt pedig belőttem egy pontra, ha szerencsém volt, jó helyre szálltak le. Majd kipróbálom a kiskornél által említett beszálló ágat is.
-
Larry303
addikt
válasz
Peethy #49619 üzenetére
ahogy többet nézem, a stalker egyre jobban bejön
többet időzik az ember a képen, mert ott is van egy tekintet ami ráadásul a fő témára tereli a szemet, oszlop kicsit tényleg billenti az egyensúlyt de sztem nem vészes, jó ez így ahogy van...
kicsit tényleg dőlni látszik amúgy...viszont én is megkérdem, ezt miért nem lehetett volna egy képből?kiskornel: nekem az első, de sztem sok lett a döntés, sőt szvsz egyeltalán nem kéne dönteni
-
válasz
Peethy #49619 üzenetére
Én kiszedném a táblákat, meg a csóka fejét is.
Az arcon egy kicsit lágyítanék, mert látszik túlságosan pöttyös messziről ránézve is.
Így olvasva nekem is dől, jobbra lejt.Reggel a legjobb, "saját magaddal" beszélgetni!
Egy kérdés csak, miért panorámában erőlteted? Miért nem csak egy kép, és vágod? Egy átlag méretű könyvbe elég lesz az a képfelbontás is, és időt és energiát spórolsz vele.
-
-
Chapel
addikt
válasz
Peethy #49396 üzenetére
Wááá, még a poént is elkúrom...na mindegy. Majd a kövi ilyenre elsütöm.
Ps= a sátán ördögfattya. Lr=a kisöccse, istenem ha tudnák az emberek hány híres fotó megvan dolgozva a hatás kedvéért. És mind a mai napig ha kimondom társaságban hogy ps, akkor jön a fancsali kép, hogy hát akkor ez nem is igazi kép...
-
-
m3ss
veterán
válasz
Peethy #49337 üzenetére
napokban en is nezegettem ezeket a kepeket, nekem nagyon bejonnek. ezek helyes expok, csak kod volt szvsz. meg meg ra is volt utomunkazva. nekem is paran ezzel jottek fotozzon, amikor kodos tajat fotoztam, hogy nem helyes az expo. raadasul a baranyoson ra is van segitve sztem egy filterrel, amit en is probalgattam..
.
-
m3ss
veterán
válasz
Peethy #49209 üzenetére
nezted fokusztesztben? mondjuk pontos fokuszu vaz alapkovetelmeny ekkora dofnal. csaloka azert ez a kicsi rekesz. foleg ha kozel van a tema. neha nagyon kicsi tud lenni a dof. gondolom mondjuk ezzel nem sok ujat mondok neked..
de 50-esnel neha en is racsodalkozok, hogy 1.8 korul inkabb az a gond, hogy kozeli temanal 1-2 cm a dof, es ha a kamera pl orra, hajra akarmire fokuszal a szem helyett akkor mar lehet gond. es megteszi ezt eleg gyakran.
most latom hogy gab.m is hasonlokrol irt...
egy pano, nem huztam tul a kontraszt/mikrokontraszt stb ? mindig utana jovok ra, hogy mertekkel kellene...mondjuk az a vicc, hogy ez lr-ban meg egesz jo de flickre felteve hmm...
itt meg lehet huzhattam volna tovabb
na meg talaltam meg par uszkalosat, tudom csaladi albumba valok de nekem tetszenek
-
m3ss
veterán
válasz
Peethy #48853 üzenetére
marmint melyik kepre gondolsz hogy tarolna? a fekvo rozsaszinesre, vagy a kek napszemcsisre?
remelem az utobbira, mert a rozsaszin nekem nem gyere be abszolut. sem a modell, sem a ruhaja (wtf) sem a hatter. persze karima megtett minden tole telhetot, nem ot biralom itt...de az elso az tenyleg mehetne vmi magazinba kb. en meg mindig a frizurajatol vagyok ki, milyen jo mar -
kiskornel
addikt
válasz
Peethy #47268 üzenetére
Kérdezted, hogy mit értettem az alatt, hogy a régi képeid jobban tetszettek. Sajnos nincs a képek neve feltüntetve a slide-show info panelján... de itt bejelöltem azt a szériát, ami nekem nagyon tetszik. Ezek légiesek, nem olyan kemény, sötét képek mint pl a hsz-edben levő portré. Ez olyan céltudatos, magabiztos nő hatást kelt.
-
m3ss
veterán
válasz
Peethy #47268 üzenetére
nekem tetszik. jo ez a kulcsont-felkar-alkar "vonal" az archoz. meg ez a komolyabb tekintet is bejon nekem. vilagitashoz nem ertek, de sztem nagyon klassz lett. milyen fenyeket hasznaltal es honnan? ha nem muhelytitok erdekelne
szerk: nincs rajta retus? borretus se? bababor?
amugy facebookos link eleg rossz minosegu -
szaby_gyerek
tag
válasz
Peethy #47245 üzenetére
Köszi a véleményeket.
Gondoltam rá, csak nekem valahogy az első kettő tetszik jobban. Egyébként igazatok van kiskornel-lal. Nehéz fába vágtam a fejszémet. De legalább gondolkodásra késztetem magamat. Egyik ismerősöm csinált egy ablakos projektet, végig ablakokat fotózott és elég hasonló szemszögekből. Közben pedig rengeteget fejlődött. Azóta is nagyon jó minimálokat csinál.
-
SOAD19
addikt
válasz
Peethy #47216 üzenetére
Egyedül nyomod, elismerésem! Anno, mi hasogatva vettük, úgyhogy, csak be kellett hányom a fás kamrába, csak párszor volt, hogy kuglist vettünk, és hasogatnom kellett. Tavaly óta panelban lakok, úgyhogy már nem kell ilyenekkel "szórakoznom".
Majd, figyelek a zenés topikban, akkor...Jó hétvégét Mindenkinek!
ON.
-
SOAD19
addikt
válasz
Peethy #47214 üzenetére
Meg nem utolsósorban, egy fokkal kellemesebb művelet bez, mintha a tél közepén a nagy mínuszokban kellene nekiállni fát vágni. Saját tapasztalat.
Hányszor volt, hogy az istenért se akart meggyulladni a késő ősszel vett nyers fa, ezért se árt, ha van ideje kicsit száradni, meg hát olcsóbban is lehet ilyenkor venni. 60 mázsa az nem kevés ám, fogadd szolidaritásomat a nagy valószínűséggel a comb hátsó felén fellépő izomlázért a sok hajolásból fakadóan.
Ja, meg, ha már így megtaláltalak, megkérdezem, hogy milyen számmal lép fel végül a "barátnőd"? Majd, ha esetleg lesz felvétel az előadásáról, megoszthatnád a zeneajánlós totyikban. -
kiskornel
addikt
válasz
Peethy #47151 üzenetére
Coxer Zoli múltkori önkritikája jutott először eszembe: csak most veszem észre, hogy a háttérrel lefejezem a fotóalanyt... vagy van valami célod a háttérben azzal az éles csíkkal?
először az jutott az eszembe, azt írom, hogy az első képed a jobb... a vonatos.
(#47154) m3ss: ejnye. egyértelműen visszafejlődés. Ez a két kép nem szól semmiről. Így tényleg csak a HDR felhők voltak a téma. "amugy vmi ilyesmire gondoltal, vagy ez is sok meg?" - így természetesebbek a felhők, de ezen a képen ugye tudod, hogy semmi nem stimmel. Így láthatóvá válik, hogy a HDR progi csinálta meg a képeidet eddig is. Itt hol a téma? Hol az előtér? Miért üres az előtér? Miért nincs semmi mértanilag rendben? Miért világosodik el (halosodik) az ég alja? És az éghez képest nagyon világos a talaj. Szóval legközelebb írd oda, hogy csak szemléltetésként gondolod, és hogy mire.
Használj valami jobb HDR progit, ami tudja kezelni a halo problémát. Ugyanezt a hatást el tudod érni a Dynami Photo HDR progival, és az szépen lekezeli ezt a dologot:
Figyelem! a fenti kép csak szemléltetés, szándékosan van túlhúzva, hogy a halo probléma kezelést meg tudjam mutatni. Nem kérek rá kritikát, értékelést, csupán egy program tulajdonságait próbálom vele bemutatni. -
m3ss
veterán
válasz
Peethy #47027 üzenetére
knoll light factory, warm sunflare effekt. es ott el lehet jatszani a kis millio parameterrel, szepen igenyek szerint be lehet allitani mindent.
coxer, ez miert nincs flickren? instafav gyanus
csak nem parod csinalta?
mindenesetre iszonyat jo hangulata van, utomunkaval egyetemben.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Peethy #47011 üzenetére
Látom nagy divat lett a "Photography & Blog" kifejezést használni.
A színvilág tetszik, viszont a blognál van külön fejléc is (chrome alatt) az szándékos? Így kicsit "oldal az oldalban" hatást kelt ami szerintem nem az igazi.
(#47003) kiskornel: Ezzel a véleményeddel most kivételesen nem értek egyet, bár ezt betudhatjuk annak is, hogy kicsit érzelmileg is kötődöm ezekhez a képekhez illetve a rajtuk szereplőkhöz, ha másért nem akkor azért mert közel egy egész napot töltöttem velük, és láttam, hogy mennyire imádják egymást, eszembe sem jutna távolságtartást feltételezni a képekről, bár tény, hogy ez a ruha egy kicsit megnehezítette az összebújásukat. Mindenesetre legközelebb igyekszem figyelni erre is ha hasonló ruhája lesz a menyasszonynak. Köszi!
Közben kicsit játszottam a színekkel az egyik szombati képnél, íme:
-
*Ropi*
félisten
válasz
Peethy #46913 üzenetére
Számomra disszonáns az utómunka: a lány és a környezete szinte festményszerűen lágy pasztel, a hajában lévő virág azonban túl éles és "ropogós" a kép többi részletéhez képest. Valamint a mérete miatt is túl nagy szerepet kap: uralja a képet, minduntalan visszatér rá a néző szeme. A lány volt a modell, vagy csak virágtartóként szerepelt és valójában a virág volt a téma?
-
-
atok666
őstag
válasz
Peethy #46913 üzenetére
Latom Adobe RGB szinprofilt hasznalsz beagyazva. A chrome ignoralja a szinprofilokat, ezert nez ki teljesen mashogy a keped chromeban es mondjuk IEben vagy FF ban.
A chrome minden kepet sRGB ben renderel (igy gyorsabb, es ugye sokat tesz az a par milisec nehany benchmarknal....)Atok
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Peethy #46779 üzenetére
Szalay Mona keze munkáját dícsérik.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Peethy #46692 üzenetére
Én a CEWE fotókönyvet - bár semmi bajom nincs vele - nem tartom "méltónak" esküvői albumnak. A másik véglet, amit Ropi szolgáltat, ám annak elég borsos ára van. Mi két éve, az osztálytalálkozóra csináltattunk valahol az 5.kerületben fotókönyvet, a CEWÉnél kicsit drágább, de jobb minőségű is. Most nem tudom előszedni, mert alszik a gyerek és az ő szobájában van, de ha érdekel, dobj egy privit hogy ne felejtsem el, és utánanézek neked, melyik cég.
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #46699 üzenetére
Ez szerintem nagyon "fain" lett, míg az előzőből egyedül az ellenfény tetszik, a többiben kiskornél véleményét osztom...
Mi a gyerkőcről szoktunk CEWE-könyvet készíteni, szerintem olcsóbb első lépésnek, mint egy komolyabb céggel Fine-art albumot csináltatni, de majd a "szakibbak" megmondják a frankót neked
Gratula a "mini-stúdióhoz".(#46700) End-ru: Nekem ez tetszik, jók a színek, az előtér kicsit sötét lett, egy picit tolhattál volna még a shadows-on...
(#46702) kiskornel: Szűkebb rekesz kellett volna még (talán olyan 16 körüli), nekem így zavaró, hogy a képszéleg mosottak, ha viszont szándékos, akkor nem szóltam, végülis megállja a helyét. Crop-vázon azért ez a 17 mm se olyan rossz. Tegnap próbáltam egy Sigma 10-20-at, hát nem semmi volt!
(#46698) Karima : Amatőr színjátszó kör előadása volt nekem hasonló. Belmagasság ott is óriási, plusz a fekete meg bordó függönyök "nyelték" a fényt rendesen. A 2.8-as Sigmád, meg egy vaku + magas ISO az én véleményem is. Hajrá...
-
Freddy76
addikt
válasz
Peethy #46692 üzenetére
Nem tudom, pesti vagy-e, de a westendben az alagsorban van egy kis bolt, előhívás, fotós ajándékok, albumok, ilyesmi - egy elég nagy AGFA logó van a bolt előtt. Ott ki vannak állítva fotókönyvek, kinézetre és érzetre fényévekkel a cewe fölött, és árban nem vészes. Azt tudom, hogy a neten is lehet szerkeszteni és rendelni, de nem jut eszembe az oldal neve...
Ha arra jársz, esetleg menj be és nézd meg.
-
L4mie
veterán
válasz
Peethy #46578 üzenetére
a fenti 3 ból
2. a szeme mindent visz.Ez nekem nagyon kislányos, bár manapság már nem tudom megállapítani, hogy egy hölgyemény hány éves, 16-26 bárhol lehet,
a legújabb flickr-en megint csak tetszik,
na a rózsás az nem, többi meg nem váltott ki különösebb érzelmet.Mindezt csak laikusként mondom, persze a modellek nagyon csinosak
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Peethy #46564 üzenetére
Az első kép színvilága nekem nem jön be, de mivel ez szubjektív vélemény, így ne is vedd figyelembe!
A legjobb a második fotód. Nagyon jól kiexponáltad, nincs beégve sehol, jó a kompozíció is!
A harmadik képnél balról egy leheletnyit vágnék, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a hölgy szeme kívül esik az aranymetszésen. Itt is jobb lenne, ha a modell szeme nyitva lenne, az dobná fel igazán a képet, élettel töltené meg azt!
Összességében élvezhető, remek fotográfiák!
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #46578 üzenetére
Köszi szépen, majd kiderül mit produkálok az ernyőkkel. Derítőlapom is van, de most lesz mégegy, ha minden igaz, már csak valami tartókarok kellenének hozzájuk
Sajnos még a beltéri fotózások nálam messze vannak helyhiány miatt, igaz, csak kapcsolat kérdése az is, és máris van hely
Szeretnék a vakuimhoz Bowens-adaptereket venni, de amint beköszönt az ősz, kell a pénz a sulira, 4 havonta 80.000, és még a családot is el kell tartani.Jut eszembe, háttereid is vannak? Valamint azt, hogy nézted-e a Mekingstudio által kínált Oloong SP-690 vakut? Tudásban SB-900 körüli lehet, árban viszont elég jó ahhoz képest
Osztom (#46579) spanyoll véleményét, nekem is pro acc-om van, és az LR-ből közvetlenül töltök fel bele, így egészen jól "muzsikál" és csak 25 dolcsi volt egy évre, ha jól emlékszem.
-
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #46564 üzenetére
Az elsőt nagyon eltaláltad, nagyon szépek a fények rajta, főleg az ellenfény miatt bejövős. A harmadik is tetszik, de az inkább a színvilág miatt. A második kicsit esetlen lett, ott a lány arckifejezése sem az igazi + a foltra én is azt mondom, hogy ki kellett volna szedni.
A fényterelős dolgokra megkaptam a választ, engem inkább az érdekelne, hogy a setup milyen: vakuk távolsága modelltől fényerők, szögek, stb.
Jelenleg úgy állok, hogy van egy YN467-em, meg egy SB600-am, 4 ernyő (2 fehér, 1 arany 1 ezüst) két állvány. Ez még kevés, bár még ezeket sem használtam ki igazán, nem volt még rá lehetőség, de csak idő kérdése, már szerveződik a dolog
-
-
gab.m
senior tag
válasz
Peethy #46569 üzenetére
Azt egy derítőlappal is megoldhatod. Azt tudtam, hogy két vakud van, inkább a fényterelőkre vagyok kíváncsi.. melyik az ami neked a legjobban bejött, stb. Nekem egy visszaverős esernyőm van, de nem vagyok igazán elégedett vele. Egy Beauty Dish-en gondolkodom, annak nagyon szeretem a fényét
Meg persze egy Softbox kéne, csak nem tudom, hogy azzal mennyire hatékony (akár kültéren is) a YN-560as...
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest