- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chapel #49403 üzenetére
Szia!
először is köszönöm a kommentet, véleményt
igazad van nagyon mindenben, amit leírtál, mostmár énis látom, hozzátenném a dologhoz, hogy egy táskán meg egy kövön volt a gép, és infrás távkioldóval oldottuk ki, és hát így sikerült belőnöm, állvánnyal azért jobb lett volna (ez persze nem mentség tudom....) engem a jobb oldalról jövő árnyék zavart nagyon, aztán a képen annyira nem nagy vész...
nem szántam fő műnek, leginkábbis fotókörös közös kép, a móka kedvéért(amúgy fotókörös fotózás volt végülis), de ez végülis csak "fun"
ettől függetlenül spottren hét képe ami tudom, nem nagy szám, de azért mégis tök jól esik
illetve favolta Rivera, ami szintén jól esik azért hát
Karima: jobbulást
-
eastsider
nagyúr
bocsi az offért. de hátha valakit érdekel itt
mindenkit szeretettel várunk!
facebook ívönt -
eastsider
nagyúr
(#47898) cOxeR: nagyon köszi
(#47903) kiskornel:
kösziköszi! nagyon szép időnk volt
(#47905) nesa : köszi
ne is mondd... jövő héttől vár a Boszorkány u. 2.
-
eastsider
nagyúr
válasz
madgie #47814 üzenetére
szóval
HA kalibrálva akarom venni a monitort, akkor fel kell másznom BP-re a laptoppal, és a a notihoz kalibrálják a moncsit...
DE ez semmit nem ér, ha pl újrahúzom a rendszer nem?
akkor hogyan van ez?
muszáj nekem felmennem bp-re ezért? (ha így akaorm venni a monitort)
mivan, ha kiszállítással rendelek kalibrált monitort?vagyis nem a monitor OSD-jén stb kalibrálnak csak?
még arra tudok gondolni, hogy esetleg átadnak egy .ICC fájlt -
eastsider
nagyúr
srácok kicsit OFF, de nem tudok dönteni..
mit gondoltok a DELL U2312HM-ről, mint fotós monitor? nettó áron jutnék hozzá kalibrálva, innennyilván sose lesz csúcskategos monitorom, de ez jóval jobb lenne a mostaninál (és amúgyis muszáj váltanom)
-
eastsider
nagyúr
válasz
Real_Necro #47739 üzenetére
énis gratulálok nektek
sok boldogságot, meg szép fényeket
-
eastsider
nagyúr
valaki kapott már ilyet?
Hi Máté,We've noticed you’ve taken some beautiful images of the weather, such as: www.flickr.com/photos/mateeee/7372966462 (cloudy, day)
We would like to invite you to join Yahoo! Project Weather and submit your photography to our group (www.flickr.com/groups/projectweather/.) Project Weather is a new Flickr group where Yahoo! will feature your stunning photos on the Yahoo! Weather mobile app. Your photography will be showcased along with your Flickrscreen name and a link to each photo on Flickr, bringing a global audience to your photostream. For more info about Project Weather and our full image guidelines, please visit our FAQs page:
www.flickr.com/groups/projectweather/discuss/72157627899069783/.If you would like to participate, please join our Project Weather group and submit your images
..
..
..
..
Thanks, and we hope to see you in Project Weather!Christina
Photo Editor
Yahoo! Weather -
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #46020 üzenetére
hát. ezt jó hallani
igyekszem
(#46021) Clemi: lehet ezekből is kihozni, de akkor olyan koncepció kell az utómunkához. azt sajnos nem tudom még hogyanvagy olyan témák kellenek, mondjuk mint az én balcsipartos képeim, ott nem számítanak annyira milyen "fények" esnek a dolgokra
(#46033) Throme : Nem HDR. szelektív utómunka. sok átmenetes WB, expoziciós szűrő...
(#46041) *Ropi* : köszii
(#46042) Sucuka : okéé bennevagyok
hát igen, még Pécsen sem annyi a sör. sőt kevesebb, mint a fele
de a hely nagyon adja... azért megéri. de látszik, hogy nem a magyar pórnépnek van kitalálva
(#46044) Chapel: Tőled mindig különösen jó ezt olvasni
én is így vagyok a Te képeiddel mellesleg
(#46046) Peethy:
köszönöm!
(#46018) cOxeR: nagyon jó az utómunkád, itt még a "vignette" is jól mutat!
(#46027) cOxeR: nagyon-nagyon jók a fények, és a derítés is. profi (én az éggel csináltam volna még pluszba valamit
)
(#46036) eeaa: jók nagyon, én a durvább utómunkát szeretem, de ezek így is adják
(#46045) Marky21: szerinten a FF adja. szerintem elfér ez az utómunka. (najó kicsit tényleg sok) látszanak még a pórusok
-
eastsider
nagyúr
(#46007) Fejo :
(#46008) Furkoo
(#46009) priusz : érdemes!! jójátéknekem rá van nőve a gépre
(#46011) Clemi:ez esetben miért nem szerzel be egy IS-es kitobit. annak elég korrekt rajza van
mondjuk gondolom jó a 85-ös tele vég
nem ismerem az épületet, de nem lehet egyszerű lefotózni. valahogy el kell találni azt a látószöget/nézőpontot, ahol nem olyan a kép, hogy úgy tűnjön, hogy az egy kivágott részlet egy képből... nem tudom érted-e mire gondolok. lehet hogy igazad van, és nem is kell nagyobb látószög (nekem tényleg fétisem lett
) de azért megpróbálnám. esetleg máshonnan, nem is tudom.
arra gondoltam, hogy nem voltak szép fényeid, hogy van az az időjárás, amikor nincs semmi textúrájuk a felhőknek, csak nagy fehér izé az egész, és a fények is ilyen álmos, sárgásak. és ezzel nem tudsz mit csinálni sehol. nekem is a képem, amin a székesegyház van, azért nem "jó", mert pont ilyen időm volt nekem is. nincs kontraszt, olyan waah az egész valahogy... ilyenkor nem érdemes (legalábbis én így vagyok vele) fotózni. persze érdekes textúrájú felhőkkel nagyonis jó!!!
próbáld ki a 4.1-es LR-t. nagyon jó lett! szelektív utómunkázni egyszerűen fantasztikus vele... persze kell hozzá egy gyorsabb gép, de nagyon sokat ki lehet hozni a képekből. énis az említett képemen fehérből hoztam vissza az eget....
de pl. a templomos képen az ég bal sarkát leszámítva nagyon király utómunkát hoztál össze.... szerintem nézz képeket, próbálkozzz. úgyis kialakul valami stílusod... én pl nem használok preseteket, mégis nagyjából mindig kihozom ugyanazt a színvilágot...(#46012) Throme: köszi
bevallom a nyomos az abszolút beállított, előre elképzelt kép volt
mondjuk sikerült is elérni, amit akartam...
a naplementésre hát igen. rákészülök
vagyis tudom mikor kell lemenni inkább úgymondom... nem akarom telelinkelni topicot, de flickren nagyon sok balcsipartos kép van. itt ni:
[link](#46013) szaby_gyerek: háát igaziból nem függenek össze. egyik Pécs, másik Balaton, a modell is más. csak a stílus nagyon egybevág
igazad van azzal a képpel kapcsolatban, de nem a clarity, hanem a fent említett undorító fények... egyébként ~így készült
afféle HDR féleség ez (sooksok szelektív utómunka van rajta)szép nagyon a modelled
az utolsó tetszik, csak kár, hogy kinéz a képből... én az erősebb utómunkát szeretem, de ugye ízlések és pofonok, és ehhez nem is értek
(#46014) ballington
jah, de lehetne a nap középen, és akkor tényleg UFO-s lenne
hmm az mondjuk igaz, szimmetrikus, csak az apró elrejtett modellre gondoltam
-
eastsider
nagyúr
(#45952) Clemi: az elsőn tetszik az utómunka (a vignettet leszámítva), de nekem a kompozíció nem túl izgalmas
nagyobb látószöggel lenne érdekes szerintem (de ez lehet, hogy csak az én fétisem) és teljesen föld közeléből, fekvőben lefotózni harmadoló fele bal szárny kezdetét (esetleg hasonlóan, esetleg középre a "hajlatot", vagy hogy fogalmazzak)
még ami nem tetszik, hogy baloldalt az ablak sarkát levágtad...
bocsi, ha negatív lett, építő jellegűt szeretnék, abból tanul elvégre az ember
a színek nagyon jók!!!
ami még fura az bal felül a vignett. nem szimmetrikus valahogy a jobb oldalival. ilyenkor szoktam átmenetes szűrőt használni LR-ben. (exposure vissza, WB-t piszkálni, clarity, kontraszt)
a szelektív színes. hát ehhez a graffitys dologhoz illik, de amúgya többi képen nem voltak szép fényeid az a baj...
(#45953) End-ru: nagyon rendbe van! nem lehetett egyszerű, még így sem, hogy hátulról kaptad el
szép. tetszenek a színek is. talán kicsit kiugrált a fókuszból, de ennyi
(#45956) rebugra: én sem értem a keretet, miért kellett. ez nem instagram
nagyon szép fényeid voltak, gyönyörű tájjal, de én nem így szerkesztettem volna; ezt is lentebbi nézőpontból, és sokkal kevesebb fűvel alul. kb ahol az út kezdődik bal alul, annyit raknék bele
jah és kicsit közelebb az úthoz... és több ég. szépek a felhők, tessék kihasználni
(#45967) Sucuka: már megbeszéltük személyesen, hogy rohadt jók
főleg az első. és a színvilág is odavág rendesen
(#45969) fattyu: a többiek nagyjából leírták. fent szűk, és énsem értem a pisztolyt. esetleg, fasza strobisttal jobban kihangsúlyozni, mert így belevész a fekete háttérbe. telefonról azthittem valami távirányító szerű cucc lehet, ami a füleshez tartozik
ill nagyobb rekesz kellett volna, hogy élesebb legyen a felirat.
(#45976) ballington: nekem most ők nem igazán tetszenek
a járdásnál kihasználhattad volna valahogy jobban a kerítés geometriáját, a lépcsőzetességet... a színvilág jó! szembe a fehér valami sem tetszik... nem túl hálás téma így szeritnem. nem egyszerű belőle sokat kihozni. talán ilyen végtelen fasor a járda mentén...
a makró: érdekes ahogy a DOF miatt egyre jobban mosódnak a virágok, de engem a jobb oldalon lévő szár nagyon zavar...illetve most ez így nem olyan különleges, a virág sem(#45979) Fejo: Legan -wait for it- dary
nekem a másik is tetszett, azt írtam is.
sőt jobban, mint ez őszintén. kurvajók
direkt van mindegyiken egy sirály?
sokat nem tudok hozzájuk fűzni. nagyonjók! a fények, a kompozíció. minden
(#45988) End-ru: nekem ez elég lágy. vagy csak a szemén van az élesség, azért tűnik így?
a haja furi a csajnak
(#45996) forceberg: érdekes kompo! tetszik
-
eastsider
nagyúr
válasz
Sucuka #45271 üzenetére
faintosak!! kár, hogy pont lemaradtam
a belső kép lett a legjobb szerintemszaby_gyerek: nekem az első kicsit fakó, mintha pont a legnagyobb napsütésben fotóztad volna olyan...
többi OK, főleg az utolsó a jó szerintem, de a többi is nagyonjó!én meg jövök két D90-es képpel
ill. ezekről mi a vélemény? azon kívül, h kellett volna derítés az elsőnél? (350D+ 50/1.8 II kombó) -soha nem fotóztam canonnal, se 50-essel...
-
eastsider
nagyúr
ilyesmit keress, de lehet kérni gyógyszertárban is, csak az nem hátulról szívja a levegőt, hanem az elején...
a nagylátószög miatt igen, szokatlanabb lenne, jobban torzulnának az épületek, nézd meg a L:http://www.flickr.com/photos/mateeee/]képeimet, elég sok nagylátós kép van
-
eastsider
nagyúr
sajna kicsit foltos lehet a tukrom, vagy uvegem
a tükörnek konkrétan semmi szerepe a képalkotásban, szóval leginkábbis a szenzorod (vagy az obid) volt szutykostükörfelcsapás és körtepumpát neki
szerintem egész jók
bár szvsz lehettek volna kicsit drámaibbak a fotók (lentebbi nézőpot)Sucuka: fasza svenkek
-
eastsider
nagyúr
válasz
petrosilov #45070 üzenetére
távirányítóval egyből lőtted a következőt, vagy időzítős kioldó?
-
eastsider
nagyúr
válasz
petrosilov #45068 üzenetére
azta! nagyon jó! hány expo, ill. milyen hoszúak?
-
eastsider
nagyúr
j.bravo: bár nem tudom mennyire mentség, (kb annyira lehet, hogy ízlés kérdése..) de az direkt lett olyan stílusú, a csigaminimal
kommentekben ott találsz még 2 verziót. az égre mostmár tuti nem raknék átmenetes szűrőt, a fű az szerintem így jól mutat
amúgy ez tényleg az LR4 hatása ez az utómunka. nem akarok mentegetőzni cseppet sem, de eddig egyáltalán nem így működött a clarity...
IMHO 100-on fele ennyire nem volt "durva"
na de értem mire gondoltok, és örülök, hogy szóltatok
igazatok van
-
eastsider
nagyúr
(#44938) spanyoll: köszönöm!
(#44941) Chapel : ó hát ez igazán megtiszteltetés, Tőled meg főlegköszönöm!
(#44944) fattyu & (#44944) fattyu: mi túl sok rajtuk, ill mitől tűnnek túlhúzottnak? ha lejjebb venném az amúgy is mínuszban levő vibrancet, akkor jobban tetszenének? vagy mit sokalltok konkrétan? -csak kíváncsi vagyok, hogy merre induljak tovább az utómunka terén- előre is köszönöm válaszotokat
(#44946) Larry303 : -
-
eastsider
nagyúr
illetve csak azokat linkeld be amin nem tudod mi nem jó, nem tudod megmondani miért nem jó, csak rénézel, és érzed, hogy valami nem stimmt, amit alapból trének érzel, azt teljesen felesleges
mod: köszönöm mindenkinek a kommenteket
)
pont azért raktam fel mindkét képet, hogy a fókuszt ne szóljátok megmert látom hol van, csak jobban tetszett mégis az a kép, ettől függetlenül megértem fattyu kollégát
LR csúszkák
-
eastsider
nagyúr
(#43494) Larry303: köszi szépen. a hattyúsnál a hattyú csak "adalék" volt hamis téma, vagy mi
de sokat nem osztanak-szoroznak a képen.. ettől függetlenül az senkit sem fogott meg annyira
(#43495) forceberg :
(#43504) Sucuka : köszi
(#43506) m3ss : kösziazért a panoráma más a látószög miatt... amúgy ez egy nikkor 12-24/4, nem 10-20
(#43507) Chapel : igazad van, a maszatokra nem is gondoltam :itt van a tesójalehet nekiállok, ha visszaérek a rendes monitoromhoz 1440*900as notikijelzőn inkább nem állok neki
igazad van a pocsolyásnáligaziból ez annyira spontán volt (tudom ez nem mentség
) hogy ezen nem is gondolkoztam, meg nem is tudom mi illene hozzá. kíváncsi vagyok mire gondolsz (meg ilyenkor szar, hogy a gépem meghal iso400-nál... úgyhagytam.. meg is látszik
). igaziból az ilyen "portrékra" szeretnék "rágyúrni", de nincs modellem, de ez úgy leköt... mert a legtöbb képemen lenne egy modell.. hát rengeteget számítana... de ezek a beállítások még nem is mennek annyira
(#43516) ballington :
(#43517) nesa :sajna mostmár vége a jégnek
de legalább elő lehet venni a polaroidot
-
eastsider
nagyúr
megosztanék veletek néhány téli Balatonos képet
aztán van még sok hasonló a flickremen. ezeket sem emelném ki.. csak kiválasztottam párat
remélem tetszenek
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
bocsi az OFFért
de ezt mire kell vélnem?flickr levél
Hi Mátééé,Flickr has partnered with the fabulous Getty Images to offer an invitation-only service for Flickr members to license their photos for commercial use.
The Getty Images team has noticed your work on Flickr, and is pleased to offer you an invitation to enroll with them. They have selected 14 of your photos for possible inclusion in the program. Here are a few of them:
-
eastsider
nagyúr
válasz
zolka78 #41928 üzenetére
gondolom a világosabb foltoknál vékonyabb volt a felhőzet.... esetleg LR-t ráereszteném.... oda nyomni kis exposure adjustment átmenetes szűrőt... de az igazi nem lesz...
olyankor menj le, amikor jó irányból süt a napvagy lemenő napnál hosszú hosszabb expo
Peethy:
egyre jobb fotós vagy! egyre jobb képeid vannak! így tovább -
eastsider
nagyúr
válasz
zolka78 #41924 üzenetére
ahogy sejtettem.
gondolom fátyolos az egész, tejfolos, fehér ég, kontraszttalan...a legegyszerűbb, ha visszamész érdekesebbb időben.. (pl kék ég, érdekes felhők, hosszú árnyékékok, sárgás tónus (amivel kezdhetsz amit akarsz... az alap a lényeg). mondom a legegyszerűbb.. úgy sokkal érdekesebb. nagyobb kihívás ebből kihozni valamit...
szerintem ezzel a HDR-el valami nem okés, olyan mintha a margit híd jobb és bal fele kiesne a DOF-ból (ami hülyeség) vagyis inkább túl kicsi a kontraszt a szigeti ághoz képest... ott nagyon szürkés, fátyolos az egész, sötétebb is (de főleg kontraszttalan mindenek felett)
valamit kellene vele csinálni
mindenesetre az első amit linkeltél az jobb crop (nagyon jó a pad, meg a fa sziluettje.. viszont túl szűk a vágás alul, felül.. ez számomra zavaró... nem tudom amúgy milyen lenne
lehet csak én nem kedvelem az ilyen ún. panoráma vágásokat....
nem adja.. főleg nem 1024p szélesen. pedig az elgondolás nagyon jó -
eastsider
nagyúr
válasz
Sir Riccio #41875 üzenetére
Ez itt nem Bitch Beach, ez Pécs.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
eastsider
nagyúr
válasz
_seth_ #41681 üzenetére
lány egyik szemöldöke éles a másik teljesen elmosódott ugyanakkor a haja szintén éles de a homloka és a homlokán a haja is elmosódott ellenben a szemében látszanak az erek is.
ez a mélységélesség miatt van így... szóval az életlen szemöldöke kiesik az éles tartományból
ez pedig az objektívtől függ (max. blendeérték, akt. blendeérték, gyújtótávolság stb.) -
eastsider
nagyúr
válasz
raziel01 #41672 üzenetére
nem értem mit ne értenék
erre reagáltam:
Magas ISO-n tényleg rossz képet csinál egy olcsóbb kompakt. De amit linkeltél annak meg semmi értelme. Miért akarna valaki ilyen zajos képet csinálni? Növelni a záridőt, állvány mellé és kész. Vagy vakuval ha nagyon muszáj.Növelni a záridőt, állvány mellé és kész. Vagy vakuval ha nagyon muszáj: szerintem a belinkelt képnél pont egyik sem játszik
- állvány, hosszú záridő egy babánál? és szerinted nem fog bemozdulni?
- képenvakuzni a kompakt felpattanó, vagy vázba integrált vakuval. gratulálok -
eastsider
nagyúr
válasz
forceberg #41589 üzenetére
Szép képek, nekem a kompozíció kicsit zavaros
az utolsó tetszik a legjobban, de ott kihagytam volna a várfalat a képből... nekem nem gyere be ott, amúgy nagyon rendben van!
2. kár, hogy ferde, amúgy adja a téma ("járda", ablak, a végtelen "köd") talán fekvőbe lőttem volna, így annyira nem jön át
az első is jó, de ott mint írták a fa zavaró, ill. a középre komponált horizont... valamerre eltoltam volna
amúgy a színek, meg ilyesmik nagyon jók! -
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #41377 üzenetére
köszi!
LR utólagos élesítéssel fogok próbálkozni
Cayman: nemrossz, bár nekem a WB valahogy nem tetszik, talán kicsit túl a sárgában van, és ennek a témának jobban állna a kékes tónus.... így nem olyan "horror múvi" fíling, bár a The Road színvilága hasonló ahogy emlékszem
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
Sir Riccio #41060 üzenetére
Gratulálok a kiállításhoz, néztem is a Pécsiestben a neved!
szépek a képeid, mint mindig
(ha tehetem és még van elmegyek megnézni a kiállítást) -
-
eastsider
nagyúr
válasz
Murderer69 #40813 üzenetére
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
bigmasterg #39163 üzenetére
attól függ milyen korrigációt tekintünk nagynak
ez 12-24, ami DX-es obi. rekeszelni kell F8-nál kell használni...
különböző átmenetes szűrők, színszűrők, jWB, ah és az LR3 automatikus lencsekorrekciója (felismeri a 12-24-est, és helyrehozza a torzítást nagyjából...természetesen RAW.banköszi mindenkinek
-
eastsider
nagyúr
válasz
Sir Riccio #35516 üzenetére
igen, folyamatosan követem a képeit a facebook által ( I love pécs csoport)
nekem sincs telém. a max 35mm...de benne vagyok egy közös fotózásban. szorgalmi időszakban szinte végig ott vagyok
a #35316-ban levő képed bámulatos, ilyenre vadászok én is egy ideje...
pont erre a "ködre" céloztam
Aktív témák
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest