- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Némelyik picit túlhúzott, de általánosságban igen jól sikerültek! Viszont, ha jól látom, Te is küzdesz nagyláton a CPL szűrővel, vagy nem is szűrőztél? Pl. Uvac kanyon.
(#40652) Karima : A címmel egész jó a kép, de az alsó felén kár a pár fehér foltért.
(#40660) bigmasterg: A Königes képek igen zavarosak, de az ilyen helyen kiállított járgányokról nehéz is jó képet lőni, vagy sok retus kéne. Az R8-as kép jobb lehetne lentebbről, vagy fentebbről lőve, hogy ne lógjon a tetőre a kerítés. Amúgy a színvilág és a feldolgozás tetszik.
-
Nagyon szép helyen voltál, és a legjobban a linkelt első két kép a Kotori óváros (jó a nagylátós perspektíva, az utcai lámpa ad hozzá egy lapáttal, viszont sok túlhúztad a hdr-t mert a táj a háttérben már nagyon mű) és a Tara kanyon is jól sikerült, remek időben voltál ott.
-
Balinov
titán
tudtam, tudtam.
kell tavaszra egy alvany, ugy latom, nincs mese. Pl. itt is nagy szivfajdalmam, hogy a vizeses nagyjabol szep es okes, viszont az eletlen kornyezett miatt egy hanyas az egesz (a fuszalat nem birtam lehajtani, igy is majdnem leburnyaztam). Ilyenkor jon ki,hogy a D5000 LCD-jenek kicsit keves a felbontasa, ha nagyobb felbontasu LCDn vissza tudtam volna nezni, nem lovok hasonlo beallitassal meg vagy 2 tucat homaly kepet...
-
Peethy
őstag
Hogy őszinte legyek, azt könnyebb volt, mivel ott nincs helyes meg helytelen válasz..
itt úgytűnik van
Slowman: szerintem még olcsóbb is, feltéve ha nem a high-endet célozza meg vele. Én közgyűrűsorral fotózok, elég fapados megoldás, viszont legalább gyakorolja a manuális beállításokat (az enyémben még nincs összeköttetés a gép meg az objektív között)..
Lehet vele jó képeket csinálni, aztán amikor már a technika lesz az akadálya a jó képek készítésének, akkor majd cserél..
-
kiskornel
addikt
Stitch, Kircsi, Pdave: köszönöm a válaszokat. Lejjebb sajnos nem mehettem a képpel, mert keresztbe fekszik a vízesésen egy kidőlt fa. Azt hiszem ez látszik is a bal alsó sarokban.
Úgy gondoltam, hogy ne csak egy dolog legyen a képen, hanem legyen mit felfedezni alapon két dolgot egyszerre belekomponálok. Egy faintos erdőt, ahol a fények játéka látszik, meg a vízesést (már amit lehet).
Legközelebb a komponáláshoz egy fafűrészt is viszek. Remélem nem kapnak rajt, mert természetvédelmi területen... De már nagyon cseszi a csőrömet, hogy ekkora marhák legyenek a parkerdő fenntartói. Két méterrel a vízesés alatt eltakarították az összes fadarabot, mindent szépen rendberaktak. Ami ráhullt a vízesésre, azt meg egyeszerűen otthagyták. Nem értem a logikájukat. -
Igazából valami egyszerű, absztrakt képeket próbáltam készíteni és ezek még az első próbálkozásaim. Ma agyaltam a dolgon és majd megpróbálok kivitelezni 1-2 dolgot. Kösz a képeket, ezzel is előrébb jutottam
(#31465) máyköl
Köszi
A bringám elülső és hátsó lámpájával készült a kép
-
kiskornel
addikt
Kösz a hsz-eket. EF 100 F2,8 + 31mm közgyűrűvel készültek. Igazságnak megfelelően, mikor szabad szemmel néztem a pókot, rá nem jöttem volna, hogy az a szőrös cucc a fej+tor egyben. Én azt hittem, hogy az a kaja része.
Van távolabbi kép is, de ott meg a méret miatt nem érvényesül (felismerhető) a fehér szőrös fej.Peethy: töredelmesen bevallom, nem értek a cseppekhez. Én csak díszitőelemnek használnám, de más témával együtt (mondjuk egy virág, vagy fűszál, stb). Az utolsó jó néz ki, de picire vetted a mélységélességet. Vagy ez volt a cél?
-
Peethy
őstag
pdave: Kicsiben mikor néztem a 3. képet, úgy nézett ki, mintha halszemmel készült volna..
Aztán láttam h csak az út fordul U alakban. Egyébként nagyon jók a képek, nekem tetszenek, mintha.. megmozdulnának, annyira dinamikusak ezek a tájképeid. Szóval elismerésem
A nagy eső után kimentem makrozni kicsit, esőcseppeket fotózni.. elég sokan csinálják, de nekem annyira tetszik, valahogy úgy érzem.. nem létezik két ugyanolyan esőcsepp. Érdekelne a véleményetek, hogy az alábbi képek közül melyikek a legjobbak, vagy hogy van-e egyáltalán olyan.
[link]
Szten: sikerült valamit kezdened a portréval?
Nem sürgetésképp, csak érdeklődöm
-
Brumi
senior tag
Csak nem a budakeszi vadasparkban voltál? Ott én is próbáltam a sasról portrét készíteni, de sajnos beégett és csak itthon vettem észre...
Amúgy jó kép lett! Nekem mindig szomorúnak tűnnek ezek a bezárt állatok, és emiatt valahogy én sem érzem túl jól magam ilyen helyen.
-
Balinov
titán
-
Slowman
aktív tag
Igen, így, hogy mondod, rád emlékszem
.
Akkor valószínűleg az lesz a probléma, hogy nem túl ütős képet választottam. Hát még próbálkozok majd más képből valamit összehozni. Remélem kisüt már a nap a hétvégén...
máyköl: mivel esős is volt az idő, már pár szem esőcsepp volt is a gépen, szóval 5percel később már esett is az eső rendesen, de csak arra volt jó, hogy beüldözzön, aztán már nem volt kedvem visszamenni (annyira nem tetszettek a képek, hogy újra bokáig vízbe álljak
, majd esetleg ha érdekesebb fények lesznek). Amúgy nem a fákkal van a baj, vagyis nem csak azzal. Inkább így összességében nem tetszik a kép ahogy ránézek. Eddig amit láttam szép HDR képet nem volt ilyen mosott az egész, meg nem is tudom. Ezért is mutattam meg, hátha valaki megmondja a tutit.
-
sztyui2
őstag
Igazából alapból ilyen zöldes volt mert asszem neoncsövek voltak és vakut nem használtam, hanem csak kicsit feljebb toltam az iso-t(iso500-on készült a kép).
LR-ban tint-nél adtam egy nagyon kicsi zöldet hozzá(-12) és aztán már csak sárgát.
A Highlights-nál és a Shadows-nál piszkáltam kicsit. Highlightsnál beállítottam valami sötétebb sárgás színt és a saturation csúszkát kb feléig húztam.
Shadows-nál meg majdnem teljesen szürke színt(de egy kis zöld volt benne), szóval ilyen zöldes szürkét toltam és a saturation csúszkát tizenvalamennyire csúsztattam.
Ez most még épp egyedi, de pont jókor kérdezed, épp a hétvégén próbálgattam hogy mit is lehet kezdeni a netről letöltött LR presetekkel. Sajna eddig nem sokat tudtam velük kezdeni. Az egyedi beállítások sokkal jobbak. Csak néhányat töltöttem le, amiknek a sample képe jól nézett ki, de sajnos eléggé gagyik voltak. Ezért inkább maradtam a saját beállításoknál -
pisti
őstag
Goggle.
De ha már válaszolok itt egy link.
Lényegében az a hiperfókusz (ha van egyáltalán ilyen magyar megfelelője), ha úgy állítod a fókuszt, hogy az éles tartomány távolabbi fele pont lefedje a végtelen távolságot is.
Ez azért jó, mert így tudod a végtelen felől kezdve a legnagyobb tartományt élesre venni. -
Slowman
aktív tag
Köszi az infot
! Már meg is találtam, nem tudom melyik a legfrissebb de a 4.6-ot töltöm most. Majd kipróbálom, hátha megjön a kedvem a HDR-hez újra
.
Már csak annyi kérdés, hogy géppel expozíciósorozattal, vagy PS-ben expozícióeltolással csináltad a 3 képet?
Szerk.:
Exfury: ha már írtam akkor amúgy is, gyorsan írok neked is. Sztem az első 2 eléggé alexpósak és ami nagyobb probléma, hogy életlen, a modell mögött van az élesség. A 2.on a vaku is érezhető nem a legtutibb
. A 3. a telibe vakuzás tipikus esete, ez sem a legelőnyösebb egy portrénál (inkább hamarabb kezdjetek neki amikor még van természetes fény). A 4. egész jó bár sztem túl közel voltál hozzá és torzul kicsit az arc, az exifet nem látom sajna mert blockolva van így nem tudom, hogy lehetett volna még kicsit tekerni az obit. Annyi biztos, hogy ilyen szűk teli portrét inkább 55mm-en csinálj, de ehhez egy 100mm vagy afeletti obi jobb volna. Az 5. sztem jobb lett volna úgy, hogy kicsit felég fordul, és nem lenyesed hanem egy kendővel eltakarod az arc többi részét (láttunk már ilyet elég tipikus) és így emeled ki a szemet. De összességében mind eléggé alexpós szóval ezen kicsit még dolgozz állítsd 0,5 vagy esetleg +1 re az expozíció korrekciót. Nekem 0,3 és 0,7 között szokott lenni folyamatosa (fényviszonyoktól függően) mert úgy gondolom, hogy alámér a gépem, de szerencsére lehet korrigálni
. Ha meg így feltöltöd valahova 2 kattintással lehet korrigálni valami képszerkesztő progiba Pl. GIMP az ingyenes asszem, de ott a komolyabb Photo Shop Lightroom vagy Corel-nek is van fotó szerkesztője.
-
eastsider
nagyúr
köszi!
szerintem isamúgy nemtudom miért, de a 35-ös ilyen furán csillan be, míg a kit szép lens-flaret csinál...
igazából valahogy rosszak szerintem az arányok... csak nemtudom miért...szarul komponáltam valószínűleg
elég jók a tárgyfotóid, bár tényleg elkéne legalább mégegy vaku.. engem is vonz a dolog, de nincs hozzá eszközöm.. és szerintem nem is lesz egy darabig...10-20-as sigma kéne...
a dunakanyar gyönyörű részletgazdag kép! HDR? nagyon szépen ki van exponálva minden fele!wáá irigylésre méltó!A Szondi utcás olyan, mintha valami kínai városban lenne.. olyan a hangulata... ilyesmit szerettem volna én is csinálni a ködben, csak nem voltam olyan helyen...
középen sem zavaró a kocsi, bár én jobb szeretem a szellemvárosokat
az őszös nem olyan nagy szám SZVSZ... nem egy különleges téma, bár technikailag rendben van.. szép DOF. élesség ok
-
kiskornel
addikt
Pedig annyira élveztem, hogy jó nagy fényereje van a monitoromnak... de végül mégis vettem vissza belőle. Még így is világosabb, ezért korrigálni szoktam, ha kell (tudom, hogy annak ellenére, hogy jó, még egy kicsit kell világosítani kell, hogy másoknak is jó legyen).
Egyszer valahol olvastam, hogy inkább legyen túlexpozva, mint alexpó legyen, mert annak korrigálása zajosodást okoz. Szóval inkább a fényképezőgép monitorának fényerejét is korrigáltam. Úgy kell fényképezni, hogy csak minimális területek villogjanak, mint beégett pontok a "blinkies"-nél. Ellenőrzöm fényképezéskor a hisztogrammot is, és ott is látható, hogy állnak a dolgok.máyköl: vaku, korrekcio szavak... menüben kajtass, és meg fogod találni. Sajnos nem 20D-m van...
-
runner 125
nagyúr
Nekem bejön.
Kompozíció/vágás szempontjából én annyit változtatnék, h a cseppek elhelyezkedése, az egyes képkockákon balról-jobbra eső átló vonalán legyenek.
Az elsőn a vízcsepp bal felső sarok (ami meg is van), másodikon pont középre, a harmadikon meg jobb alulra vágnám". Remélem érthető.Fejo
..ezek után már illene nyitni egy fotóiskolát.
Üdv.M
Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest