- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
Köszi a választ. Most kint voltam próbálkozni, de persze nem sikerült, gondoltam én, hogy legalább valamit kéne látni ahhoz szabad szemmel, hogy a szenzor is felvegye. Pedig pont voltam kint kb. másfél órája, de nem láttam. Vagy csak túl bamba voltam, vagy errefelé tényleg nem látszódott.
-
Nekem is vasárnap ment a feltöltés csak. Inkább a helyismeret hiánya volt nekem zavaró... Parkokban mondjuk zavaró volt az erős fény/árnyék váltás; nem tudtam mindenütt deríteni... Kíváncsi lettem volna mások hogy oldották meg/mire gondoltak - mások galériáját nem tudjuk megnézni vhogy?!
-
bigmasterg
addikt
Istenem, ez a szivecskés, meg karácsonyfás 'bokeh készítő'.
Szerk.: bokeh masters kit
-
Stenly
tag
Kedves Ndruu! Kérlek engedd meg, h egy javaslatot tegyek a topik címét illetően. Célszerűnek tartanám, ha topik címe tartalmazná, hogy milyen képeknek van szánva. Gondolok itt, haladóknak, v profiknak stb, jelzők beillesztését a címbe. Ugyanis rövid időn belül 2-en is beleszaladtunk 1 - 1 gyengére sikerült szituba. Ezért is üzentél ide.
Ezt építő javaslatnak szántam. Ha nem, az is ok. Én már megtanultam. De ugye reméljük lesznek még újoncok. Én már kvázi-tag lettem.
-
BEE
addikt
Tetszenek ezek a képek !
A második jó téma, szerintem jól oldottad meg.
Az elsőn a kompozícióval van gondom, olyan "majdnem" kép. A piros levél talán túl hangsúlyos, elhúzza a szemem a virágról vagy a sárga nem ellensúlyozza eléggé.
A színek és a kidolgozás nagyon jó, felüdülés ebben a hdr-es szarráélesítős divatban.
A Jupiterrel készültek ?Megnéztem a többit is, általában tetszenek a képek, a FF képek tónusait nagyon jól lövöd be.
BEE
-
x123456
aktív tag
Köszi, közben rájöttem, hogy van egy teszt accountom a flickr-re és megnéztem azzal is. Az már valahol Bostonban indított.
A kép kapcsán 1-etértünk. Számomra az az idei év első fotónak nevezhető darabja.
Muszáj volt megkérdeznem, hogy hogy került az Ady a hegedűtokba, mire az öreg elmesélte, hogy egy német turista adta. (vagy így volt vagy nem) és felajánlotta, hogy 500Ft-ért eladja nekem.
Még jó, hogy épp az orrom előtt tette el azt a köteg papírpénzt, amit pár pillanattal korábban kapott néhány turistától... több pénz volt a tárcájában, mint nekem. -
máyköl
veterán
-
Jinxx
senior tag
Eszembe sem jutott volna így fotózni tűzijátékot, de határozottan jó képek lettek belőlük. A faágak egy kicsit tényleg kuszák, de próbáltad belekomponálni őket és szerintem így ezek teljesen nézhető, nem mindennapi képek lettek. A szitakötő is király lett. Nem mondod, hogy 4 centi közgyűrűvel nem fért bele..
T_a_m_a_s: A te szitakötőid is teljesen jók lettek, fókusz itt-ott elcsúszott, de a másodikon szerintem minden okés, az tetszik a legjobban. A hátterén egy kis zajt szűrhetnél, egyébként jó.
-
Szten Márs
nagyúr
Nekem pont a megvilágítás nem tetszik, a fűszálak nagyon világítanak, nagyobb méretben nézve maradéktalanul magukra vonják a figyelmet, és elterelik azt a főtémáról. Pedig baromi ötletes képek, szóval csak gratulálni tudok az ötlethez
Ha szelektíven tudod kicsit csökkenteni a fű világosságát, szerintem jobb lesz.
-
varsam
őstag
igen olvastam, köszi
(#29963) máyköl
Azt a cseppest sajnos csak így tudtam, mert a mosogatóba fényképeztem
Ha közelebb vittem a gépet, akkor az is vizes lett.
Köszönöm a dícséretet(#29978) drkbl
Külső vaku sajna nem megoldható ugyeígy is igyekeztem nem közvetlen vakuzni, hanem feltettem az obira egy fehér szivasszerű anyagot, ami megszórta kicsit a fényt.
Tetszett az a sárga virág is, azért hagytam ott, de lehet tényleg jobb lenne ha leszedném
Köszi az értékelést! -
BEE
addikt
Az első jobb lett.
Jó a kompozíció, jó a háttér alakja, csak a téma nem választható le a háttérről
az egyező színek miatt, ezért a kontrasztot sem tudtad belőni rendesen.
Divat lett mostanában a hátteret szarrámosni, pedig mint látható
az hozzátesz a képhez.A manuál fókuszhoz érdemes ellenőrizni, hogy a keresőben meg a kész képen
egyezik-e az élesség.BEE
-
törölt tag
Szerintem azért jobb az első, mert szokatlanabbul van komponálva. Mindenki az unalmas négyzetes vagy álló vágást választja (én is az utóbbit tettem), csak te és Fejo mertetek eddig szakítani a megszokott formulával. Tetszik az is, hogy a fehéret választottad uralkodó "színnek". Nekem csak a kép minőségével vannak bajaim, kissé bizonytalan az élesség, és a színes részeken foltosodás látható.
-
sztyui2
őstag
Nekem is szar TN panel van, sőt, gagyi laptopba, és semmi beállítási/kalibrálási lehetőséggel
Gyárilag be van állítva valamilyenre, és nem lehet rajta állítani
Szerencsére elég jól van beállítva, ált. a képeim a legtöbb monitoron normálisan néznek ki és minden monitortesztelő ábrát tökéletesen látok, szóval lehet még jobb is így, hogy nem tudok álligatni, lehet csak elrontanám -
törölt tag
Viszem persze! Odaadom bárkinek aki használni szeretné!
BEE, szerintem nekem nem kell a végtelen, ha végtelent akarok fényképezni, azt meg tudom tenni a kitobival, vagy az 50mm-el is. Vagy pedig olyan minőségű lencsés átalakítót kellene szerezni, ami köztudottan bevált darab. Holnap majd ráfekszek a témára valamelyik objektíves topikban, meg az aprókban.
-
biggamer
veterán
Köszi szépen Neked is, örülök a fogadtatásnak.
Nagyon jó lett a képed, imádom az ilyen mohás, zöldes, fás bungallókat.
Annyit talán a képedhez, hogy vagy beshoppoltam volna a bal oldali lukat fákkal / ahol van a tüzelő hely / vagy levágtam volna a képről, csak úgy már sok hiányozna belőle, nem lenne annyira " kerek " .
Sir Riccio
Azt hiszem svenkelve lőttem, ha lehet úgy mondani. -
törölt tag
Szerintem ez jobb mint az egy évvel ezelőtti, mert az túlszaturált volt és nem is volt kiexponálva a lepke háta kellőképpen, vagy utómunka miatt sötétedett el. Igaz az újabbikon szegényesebb a háttér, de a lepke ugye nem olyan, hogy fotózás előtt pakolhatod ide-oda
Fasza lett! Igazából nagy méretben nem tűnik középre húzottnak, bár egy nagyon keveset vághatnál jobbról, és akkor egyáltalán nem is fog senkinek megfordulni a fejében ilyesmi!
-
sztyui2
őstag
Sztem flickr nem jó megoldás. Én a flickr-re csak akkor töltöm fel a képeket, ha jó viszajelzések jöttek róluk. Szóval először felrakom a fórumokra. Mondjuk kepf.extra.hu-val.
Aztán még várok is vele egy kicsit, időmtől is függ, és azon felül, hogy milyen vélemények jöttek a képekről, még én is elgondolkozok rajta, hogy érdemes-e meghagyni. És csak ezután töltöm fel.
Szerintem nem jó sorrend az, hogy filckr-re felrakni, és utána véleményt kérni.szerk:Chapel
ekem is fullscreen lenne, mer én is laptopról küldöm, de 1280x800-as felbontású képet már nem lehet teljes felbontásban a monitoron megnézni, mer már nem is fullscreen, mert még beleszól ugye a böngésző is.
-
*Ropi*
félisten
Közben elgondolkoztam, hogyan készülhetett a kép.
Sztem erőből a lencse elé lökték az akváriumot úgy kiszámolva, hogy nagyjából előtte álljon meg, hogy kivágható legyen a kompozícióból. A kvázi hirtelen megállástól a víz a tehetetlenségénél fogva dobott egy hátast, amint látjuk. A gép meg manuál fókuszban vagy sorozattal, vagy fókuszcsapdával exponált. Szerintem...
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest