- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Karima
őstag
válasz
spanyoll #49924 üzenetére
Még jó, hogy nem villantottál rá hátulról, így is iszonyatosan ki van égve. Még a felső fényből is vehettél volna vissza bőven. Vagy hátulról is rávillantasz azért, hogy szűkebb rekesszel (hogy az elefánt teteje se legyen kiégve) ugyanilyen fehér maradjon a háttér. Ez esetben viszont előlről is kaphatna még fényt.
-
Karima
őstag
válasz
radi8tor #49849 üzenetére
Hát szerintem meg az, hogy valaki saját magának, a saját örömére készít fotót (azaz nem társadalmi célra), és emiatt a főváros egyik legforgalmasabb hídjának a forgalmát csúcsidőben megakasztja (sávlezárás, daruskocsi, stb) az 100 évente egyszer sem fér bele. (Gondolj bele, ha pl én most a rakpart közepére kitennék egy állványt fényképezővel, mert hogy onnan milyen jó képeket lehet lőni, akkor mit szólnának az emberek, vagy Te, ha éppen minden délután ott mennél haza és miattam kéne akár 5-10percet is állnod a dugóban).
Ha meg netán a BKK értesítette volna erről időben a rendőrséget - mivel ők adták meg az engedélyt -, akkor minden betelefonálót meg lehetett volna nyugtatni, hogy előre bejelentett dologról van szó, és akkor nem kellett volna daruskocsit kivezényelni, meg sávot lezárni.
Félreértés ne essék, nekem nagyon tetszenek a képei, és nem is őt hibáztatom, hanem a szervek közti kommunikációt. PEACE -
Karima
őstag
En amikor hallottam a radioban, h Rizsavi felment a hidra, akkor az elso gondolatom az volt, h en is imadok fotozni, de eszembe nem jutna olyan kepet csinalni, ami akar egy embernek is kellemetlenseget okoz, nemhogy megakasztani az egesz varost delutani csucsidoben csak azert, h legyen NEKI 1-2 jo kepe. Azert mindennek van hatara, ez mar nekem boven kimeriti az onzoseg fogalmat. Aztan amikor olvastam,h az illetekes szervek megadtak neki az engedelyt, csak elfelejtett vki szolni a masik illetekes szervnek, akkor azert kicsit mas lett a leanyzo fekvese
-
Karima
őstag
Na ezt nem is tudtam, h stock fotókat nem fogadnak el. De egyébként ez is érdekes, hogy mit nevezünk stock fotónak. Pl egy anya fogja egy gyerek kezét, az stock, vagy életkép?
De ilyen alapon a két bekerült fotómat sem fogadhatták volna el, mert azokra is simán rá lehet húzni, h stock. -
Karima
őstag
Beléptem hónapok óta először a 1x.com-ra (mármint user/pass-al, mert egyébként szoktam nézegetni
, és ez a levél fogadott:
Hi Karoly,
I am on the Google Chrome Business Development team. We would like to license photographs to be used as wallpapers and or avatars for Chromebooks. In addition, they may later be used in equivalent ways in Chrome or in promotional materials. The wallpapers would essentially just be the background image in many parts of the Chromebook UI, and users will be able to select the wallpaper they would like to use. Additionally, we may have options such as "Wallpaper of the Day" whereby the wallpaper changes each day.
The photograph that we would like to license is:
http://1x.com/photo/31469/category/still-life/latest-additions/waterdrop-on-a-kiwi
Do you have time for a quick chat to further discuss the opportunity? Please email me to set up a time.
THanks!
SoniaSzerintetek ez igaz lehet, vagy kamu? (Mondjuk már 4 hónapja jött a levél, úgyhogy lehet nem is aktuális már
-
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #49636 üzenetére
Nekem bejön nagyon, talán egy vagy két lépéssel hátrébb (jobbrább
léptettem volna az embert, és akkor a fával jó kis szimmetriát alkottak volna, meg a fényképező is jobban kivehető lenne, de amúgy jó
-
Karima
őstag
Kicsit hasonló témában pont tegnap osztott meg egy nagyon jó kis videót gab.m
-
Karima
őstag
válasz
Chapel #49573 üzenetére
Én adtam hozzá jobb oldalról vakut is, de most megnézve a Tiedet, nem kellett volna
Elég a láng fénye. Hogy csináltad, hogy nem látszik a kezed (amivel meggyújtottad), viszont olyan, mintha a fellobbanás pillanatában kaptad volna le? Vagy csak gyorsaság kérdése?
Ez egyébként a 90es tamival készült.
-
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #49569 üzenetére
Akkor kipróbálom a Te méretedet is
Bár szerintem az általam használt 1200-ast is kicsinyíti a legtöbb monitotron.
-
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #49567 üzenetére
A meretet leszamitva en is igy szoktam. Na mindegy
-
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #49563 üzenetére
Érdekes, hogy az fb nem vágta tönkre a képedet. Hogy az enyémekkel miket szokott művelni!
-
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #49556 üzenetére
zsírjóf@szaüberkirály!
A kommentek alapján 30s/f2.8/min iso3200
-
Karima
őstag
válasz
forceberg #49550 üzenetére
Olyan sajnos nincs
Lentebbről már nem nagyon tudtam volna, mert a gép így is egy olyan kövön volt, aminek már a tetejét is nyaldosta a víz, pedig ahogy a képen is látszik nem voltak nagy hullámok. Egyébként a kép úgy készült, hogy letettem a legalsó - szinte már víz alatt lévő - kőre, beállítottam az expot, illetve a sorozatot, hogy 5mp-ként csináljon egy képet. Erre azért volt szükség, mivel a kacsák kicsit féltek tőlem, így hát magára hagytam a gépet a kövön, hátrébb mentem pár métert, és onnan dobáltam a fényképező elé a kenyérdarabokat. Na ekkor már jöttek a kacsákok rendesen
-
Karima
őstag
Köszi. Az eget megdolgoztam rendesen, a kép tetejétől a horizontig tettem egy átmenetes szűrőt LRban, adtam neki Clarityt, kontrasztot, meg vibrance-t, illetve egy kis kéket. A vízen csak egy kis clarity és vibrance van.
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz
spanyoll #49536 üzenetére
Ugyanakkkor van 1-2 olyan kép is, ami számomra érthetetlen módon bekerül. (mondjuk az első még csak-csak)
-
Karima
őstag
Coxer gépe biztos nem most fog zárcserére szorulni
(szerencsés esetben) Itt az élő példa
-
Karima
őstag
Köszönöm a "jókiviket"!
Valaki - tán j.bravo - keresett 35/1.8-at 7végére. Én tudok kölcsönadni egyet, ha értejön a 13.kerületbe.
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
Vagy 2-3 napja valami nagyon irritálta, aludni sem tudtam, úgyhogy ma elmentem dokihoz és egy 0,5-1mm nagyságú rozsdás vasdarabot halászott ki belőle
2-3 éve volt már ugyanilyen esetem, de akkor egy sima mágnessel "kiszívta" a doki. Ez már kicsit jobban beágyazódott, úgyhogy itt megdolgozta a doki rendesen a szemgolyótÉs az az érdekes, hogy vasnak, főleg ilyen forgácsnak még a közelében sem voltam egyik alkalommal sem, úgyhogy fogalmam sincs, hogy hogyan kerülhetett bele.
-
Karima
őstag
válasz
Balinov #49426 üzenetére
Semmi komoly, vagy durva, csak a héten én is szerettem volna makrózni, de közbejött ez a kis pittyputty
Coxer: köszi. Állítólag 1-2 hét és rendbe jön. Úgy legyen
-
Karima
őstag
A fotós halála
Cserepados vagyok egy ideig
...de majd olvasgatom a fórumot
-
Karima
őstag
Erre a gyöngyszemre most találtam rá. Csak azért linkelem be, hogy ha már "Haladó fotósok..." a topik címe, akkor néhanapján kerüljenek már be normális képek is
)
-
Karima
őstag
válasz
ballington #49014 üzenetére
Nem, azt nem.
-
Karima
őstag
válasz
ballington #49012 üzenetére
igen. bw nd1000-el. a vagast meg kiprobalom.
zgospel: ha van ra igeny, akkor felteszem
-
Karima
őstag
válasz
radi8tor #48857 üzenetére
De van azért "belenézős" is
-
Karima
őstag
válasz
Chapel #48856 üzenetére
Ő még a jobbik fajtából volt
Volt 7-8 modell, de némelyiknél az volt az érzésem, mintha most modellkedett volna először.
radi8tor1: Igen, ő nem nagyon kereste az objektívemmel a kontaktust
Viszont a profibbakon látszott, hogy minden obival szemeztek pár kép erejéig, így mindegyi fotós tudott olyan képet is csinálni. Bár nekem a "nem-közvetlenül-az-obiba-nézek" fotók is tetszenek. Csináltam jópárat, úgyhogy majd szép lassan adagolom őket
-
Karima
őstag
Igen, ottani vakukkal dolgoztunk. Két terem volt, az egyikben csak folyamatos fénnyel mentek a stúdióvakuk, ennek az volt a hátránya, hogy azért az 1000-2000 körüli ISO-kat megkívánta
, viszont nem kellett a vakukioldókra egy csomót várni, mint a másik teremben.
Csináltam ma Neked két werkfotót is a folyamatos fényű vakus teremről.
Egyik, másik.Peethy: Köszi, a szem alatti vakufény elkerülte a figyelmemet
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
Igen, gyakorlottabb modell, a PhotoExpon lehetett fényképezni ilyen tengerparti környezetben. A háttérben egyébként az egy pálma lenne
Cask ugye a vakuk f8-ra voltak beállítva, így túl nagy háttérmosást nem lehetett csinálni. Sztem a haját meg a sminket nem ő csinálta, bár ebben nem vagyok biztos.
-
Karima
őstag
Kösz, akkor legközelebb visszafogom magam a lágyításban
-
Karima
őstag
Erről a képről - és az utómunkáról - mi a véleményetek?
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #48735 üzenetére
Nem jársz messze...
-
Karima
őstag
válasz
ballington #48669 üzenetére
Ne tudd meg mennyit szenvedtem ezzel
kb 30 percig variáltam, hogy milyen expokorrekciót is kéne alkalmaznom (megvolt a -0,5FÉ is), aztán végül ennél maradtam. De ezek szerint nem jól döntöttem
-
Karima
őstag
Mivel elég nagy a pangás - biztos már mindenki a fotóstalira tisztítja, fényezi a gépét, meg az obikat
- ezért mutatnék egy nappali hosszú záridős képet. BW ND1000 szűrővel készült, semmi színkorrekciót nem alkalmaztam, csak a szaturációból vettem le egy kicsit, meg egy minimális vignette-et adtam hozzá.
-
Karima
őstag
Köszi. Azért szeretem az ilyeneket állóban csinálni, mert szerintem a felhők sokat dobnak ezen a képen, és abból szerettem volna minél többet megmutatni. Persze az igaz, hogy csinálhattam volna álló panorámákból is, és akkor a felhőkből is sok látszódna, meglenne a fektetett formátum is, és a végén mindenki boldog lenne
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz
Santiagain #48639 üzenetére
Én is kiszedném a fentebb írt ok miatt.
Hoztam én is egy képet. Az elmúlt két napban egyszemélyes fotóstalit tartottam a Balatonon (mivel sajnos jövő hétvégén nem tudok elmenni
), úgyhogy majd még rakosgatok a héten képeket.
-
Karima
őstag
Na ez pl nekem mar egy kicsit mss szinvilagu az elozohoz kepest. es tetszik nagyon. vagy ugyanazzal a presettel dolgoztal es mas volt az alapanyag, vagy egy-ket csuszkan allitottal, de elut az elozoektol. kevesbe sargas/meleg, kicsit harsanyabbak a szinek. tetszik nagyon.
-
Karima
őstag
válasz
Real_Necro #48568 üzenetére
Nem biztos, hogy vitte, lehet, hogy ott találta az erdőben, és gondolta, hogy ezek jó kiegészítőként szolgálhatnak
(Bár ennek kisebb az esélye, mint 10 lottóötösnek egymás után, de hátha
Egyébként tetszik nagyon, de - nem azért mintha unnám - kíváncsi lennék más, nem vintage képeidre is. Csak azért mondom, mert ezeket marha jól csinálod, és ha kitalálnál valami újat - mint ahogy a vintage színvilágát is "kikeverted" -, az se lenne szerintem kevésbé jó. De ez csak egy ötlet
-
Karima
őstag
A pillanat tetszik, de nekem egy kicsit fakó a kép. Egy kis black-et, vagy kontrasztot én még tettem volna rá. Így nekem olyan, mintha egy színes képre nyomtál volna egy "Convert to greyscale"-t és kész. De ízlések és pofonok, lehet, hogy másnak meg ez a lágyság tetszik. Úgyhogy sorry
-
Karima
őstag
A Hold körüli vonal az élesítés során került oda, csináltam egy másikat is, ahol egy plusz layeren élesítettem mindent, majd a Holdat kiradíroztam, így már csak az alap layer élessége látszódott, és eltűnt a körvonal is
A madarak körvanalát viszont nem tudom mitől van, mert az már élesítés előtt is ott volt, de van egy sanda gyanúm, hogy az egekbe húzott clarity miatt lehet (a teljes képnek viszont ez kellett, úgyhogy azon már nem változtatok, nézd messziről, úgy nem látszik
)
-
Karima
őstag
Elnézést mindenkitől a nyugalom megzavarására alkalmas fotós miatt
Egyébként úgy találtam, hogy egyik ismerősöm LIKEolta! Tehát még az ilyen képek is tetszenek valakiknek!
(ez mondjuk motivál, hogy akkor akár én is csinálhatnék egy fb—s fotósoldalt
-
Karima
őstag
válasz
Chapel #48223 üzenetére
Én pont ma találkoztam hasonló kvalitású képekkel és fotóssal. (Gondolom a női nevekkel jelzett albumok alkotják a portfóliót
-
Karima
őstag
Itt van egy storyboard-template gyűjtemény, illetve lejjebb találsz egy leírást is, hogy PS-ban hogy tudsz ilyeneket csinálni.
-
Karima
őstag
Ma kaptam emailben, szerintem állat
(Bocs a nagyon OFF-ért)
-Ken Rockwell fényképezőgépén ugyanazok a beállítások vannak mint bárki másén, csak más a jelentésük : P - Perfekt, Av - Abszolút verhetetlen, Tv - Teljesen varázslatos, M - Műremek
-Ken Rockwell nem használ színkorrekciót, a világ igazodik az Ő látásához.
-Ken Rockwell nem állítja be a mélységélességet, inkább megváltoztatja a téridőt.
-Ken Rockwell nem vár a megfelelő fényre tájképfotózásnál, a fény vár rá.
-Ken Rockwell egyszer rendelt egy L-es objektívet a Nikontól, és kapott.
-Ken Rockwell az egyetlen ember aki lefotózta Jézust. Sajnos épp kifogyott a filme és így kénytelen volt egy lepedőt használni.
-Ha Ken Rockwell expósort (bracketing) csinál, akkor a kép három verziója első helyet nyer három különböző kategóriában.
-Amikor a Canon vagy a Nikon új fényképezőgépet készül kiadni, először odaadják tesztelésre Ken Rockwellnek. A legjobb gép megkapja a Nikon címkét a kevésbé jobb pedig a Canont.
-Egyszer Ken kipróbált egy fényképezőgépet amelyikre azt mondta, hogy még Canon címkét sem tud neki adni. Így született a Pentax.
-Ken egyszer tervezett egy zoom objektívet. Ez ma úgy ismerjük, mint Hubble űrteleszkóp.
-Ken Rockwell desktopján a Lomtár ikon igazából egy közvetlen link a National Geographichoz.
-Ken Rockwell 10 expozícióból 11 jó képet csinál.
-Ken Rockwell digitális állományai nullákból, egyesekből ÉS kettesekből állnak.
-Ken Rockwell képei annyira tökéletesek, hogy az Adobe külön tervezett neki egy Photoshop változatot, amiben nincs más funkció csak egy Bezár gomb.
-Ken Rockwell nem a fotózás Chuck Norrisa, Chuck Norris a harcművészetek Ken Rockwellje. -
Karima
őstag
total90: Nekem az első kép színvilága nagyon bejön, az utómunkára viszont tényleg fektethettél volna egy kicsit nagyobb hangsúlyt. (Régebben én is belefutottam ilyen hibákba, azóta meg próbálom nagyon alaposan csinálni, inkább plusz 10-20 percet rászánni, hogy ne látszódjon ez az aura-szerűség).
Coxer: Mint mindig, nagyon jó a kép, főleg a színvilága. Tudom, hogy ennek a presetnek a titkát jobban őrzöd, mint a Coca Cola a receptjeit, de azt azért elárulnád - akár priviben is -, hogy főleg melyik csúszkával "játszol", hogy ilyen színt kapsz? (Csak egyet, nem kell az összes csúszkát
(Én egyébként a kontrasztra és a Split toning-ra tippelnék
Sir Riccio: Bejövős
Ropi: Real Necro-ék jól néznek ki hátulról is, akiknek ezúton gratulálnék utólag is
Persze a kép is a szokásos minőség.
Egyébként van egy pár fórumtag (többek közt Ropi, Coxer), akiknek a képeit nézve mindig a photozone 85mm/1.8 verdictje jut eszembe (persze a topiknak megfelelő szavak kicserélésével): The Nikkor AF 85mm f/1.8 D was a very boring lens during the tests simply because it showed a exceptional performance in all tested categories. Ja és persze megkapjátok a Highly Recommended-et
És a végére jönnék én is egy képpel. (Facebook-gyűlölők ne kattintsanak
-
Karima
őstag
válasz
#40935168 #47705 üzenetére
Na igen, de ha pl ha a képedet egy fb galériában kommentelik, akkor ahánszor kommentelik, annyiszor jelenik meg a kép az adott kommentelő ismerőseinél, míg ha saját honlapon kommentelik, azt nem igazán látja senki, kizárólag az, aki direkt a honlapodat, illetve az adott fotót nézi.
De egyébként a Te megoldásod is jó, csak nem mindenki - pl én sem - rendelkezik olyan tudással, hogy egy esztétikus honlapot összerakjon. Tudom, lehet már venni is template-eket, nem is drágán, de most itt a facebook ingyenesen igénybe vehető, és ahhoz képest igen nagy lehetőségeket hordozó felületéről beszélünk -
Karima
őstag
válasz
#31757056 #47702 üzenetére
Köszi, akkor szerintem az 500px-et választom, ott regisztrálva is vagyok, meg 1-2 képem fent is van.
Előző kérdésedre válaszolva: Én a facebookra nem a like-ok miatt töltögetek képeket, hanem azért, mert szerintem még mindig ez a legjobb módszer honlap híján, hogy folyamatosan szem előtt légy, illetve legyenek a képeid nagy nyilvánosság előtt. Ha hetente felrakok egy képet, akkor folyamatosan fel-fel bukkanok az ismerősöknél, illetve ha like-olnak/megosztanak, akkor az ő ismerőseiknél is megjelenik a fotó. Szóval mégiscsak jó a like, de nem azért, hogy elmondhassam, hogy x db-ot gyűjtöttem, hanem ahányan like-olják, annyi ismerettségi körbe jutnak el a fotóim. Nekem pl ez a - szerinted értelmetlen
- facebookra töltögetés konkrétan 6-8 fizetős fotózást hozott már, ami igaz, hogy nem egetverően sok, de az az 1-2 százezer Ft, ami bejött ezekből, nem jött rosszul
Szóval szerintem a facebook marha jó tud lenni reklám céljából, csak tudni kell használni, ezalatt értem azt, hogy nyilván a 300dpi-s, nyomdának szánt cuccokat nem ide töltöm fel, hogy innen szedjék le nyomtatásra, de bemutatni a "munkásságomat", és az, hogy a like-ok által olyan emberekhez is eljutnak "önmaguktól" a képeim, akiket nem is ismerek, ez szerintem nagyszerű lehetőség. (De ha csak számszakilag is nézzük: Egy embernek van átlag min 300 ismerőse, felrakok egy képet, mondjuk az ismerőseim 10%-a lájkolja/kommenteli, az azt jelenti, hogy az a képem elvileg 30x300 emberhez eljut aznap, ami azért nem rossz eredmény
Persze emellett a facebooknak van árnyoldala is, én most nem a fb-t akartam reklámozni, csak kifejteni, hogy én miért használom -
Karima
őstag
válasz
#31757056 #47693 üzenetére
Az a baj, hogy a flickr is agyonb@ssz@ a képet pro acc hiányában
Feltettem ide is, ez talán nem rombolja annyira. Btw, nem tudtok olyan online galériát, ami nem rombolja a képeket?
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #47689 üzenetére
Tervezem hát!
Azóta le sem jött a gépről, mióta nálam van. Tájfotózáshoz perfekt!
Közben megcsináltam én is a Persely Idákról készült képemet
(Természetesen ez is nagylátóval.) Sajnos elég zajos lett, plusz még másfél fét húztam is rajta, nagyon erősen zajt szűrni meg nem akartam, mert akkor meg a csillagok tűntek volna el.
-
Karima
őstag
Köszi a kommenteket. Igazából ezeknél a felhőket szerettem volna kiemelni/megmutatni, nem egy konkrét épületet. Inkább azt, ahogy úsznak a felhők a város/folyó felett, és ezért is gondoltam a nagylátós megoldást, hogy minél többet megmutathassak. (na meg azért is, mert csak kölcsönben van, és hamarosan visszaadom aleisternek
-
Karima
őstag
Megcsinálod az egyik képen a műveleteket, kijelölöd a képeket, és a jobb oldalon alul rányomsz a sync all gombra (vagy csak simán sync, erre most nem emlékszek), és az ott felugró ablakban kijelölöd a szinkronizálni kívánt funkciókat. (pl nem mindegyik képnél akarsz vágni)
-
Karima
őstag
Cayman: Nekem tetszik
Nesa: Nagyon jó lett! Mi is kimentünk, de 3 óra alatt kb 2-t sikerült lekapni, azok is alig kivehetőek. Elkövettem azt a nagy hibát, hogy ott helyben nem néztem vissza a képeket, ugyanis ISO800-nál 30s-es záridővel az állócsillagok igaz hogy szépen látszanak, viszont a hullócsillagokból szinte semmi. Utólag jöttem rá, hogy 1600as, de akár 3200as ISO-t is nyugodtan lehetett volna használni - ahogy Te is tetted -, hisz itt a záridő kevésbé volt fontos. Na mindegy, majd jövőre. (Ha csak nem lesz megint ilyen csontig hatoló hideg és szél. Téli cuccban nyomtuk - sapka, sál, kesztyű -, de még így is elég kellemetlen hideg volt.)
-
Karima
őstag
válasz
eddie1978 #47636 üzenetére
Ez az a kép, amit azon a környéken készítettem. A túlpart felett van egy kis fényszennyezés, de úgy olvastam, hogy 45fokban felfelé kell keresgélni ezeket a tűzgömböket, úgyhogy ez nem fogja zavarni az összképet
A tervezett állás pedig itt, és ennek pár tízméteres körzetében lenne.
-
Karima
őstag
Valakinek nincs kedve a Velencei tó partjára eljönni Perseidákat fotózni vasárnap éjszaka? Még nem biztos, de tervezem, hogy megyek (Gárdony környékére).
-
Karima
őstag
válasz
nincsisbéla #47615 üzenetére
Meg fogsz lepődni - ahogy én is, amikor először vezettem - : 1.2 Tsi
-
Karima
őstag
válasz
bigmasterg #47600 üzenetére
Tokina 11-16 2.8
-
Karima
őstag
1-2 hete érdeklődtem annak mikéntjéről, hogy hogyan lehet olyan képeket csinálni EGYSZERŰEN, ahol egy képen több kép van motázsszerűen, vékony kerettel elválasztva. Akit érdekel a téma - asszem Sucuka is érdeklődött eziránt pár hete - annak itt egy template gyűjtemény. (most már azt is tudom, hogy storyboardnak hívják
Ezen az oldalon - amellett, hogy elég jó template-ek vannak - az is le van írva, hogy hogy lehet ilyet magunknak csinálni egyszerűen, Clipping mask-al. Néztem több ilyen tutorialt is, de szerintem ez a Clipping mask-os tutorial a legegyszerűbb/leggyorsabb.
Remélem más is hasznát veszi -
Karima
őstag
Köszi szépen mindenkinek a véleményt! A fakóságon azt értitek, hogy kevés a kontraszt (ez mondjuk tudatos volt, mert így lágyabbnak, sokkal jobban az esküvő hangulatához passzolónak éreztem), vagy azt, hogy nagyon deszaturált (elvileg ez is tudatos volt, mert inkább a high key felé akartam elmenni), vagy azt, hogy túl hideg (ez nem volt tudatos, csak nekem így tetszett
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Ehhez az esküvői képhez mit szóltok? Egy profi esküvőfotós - most még nem mondok nevet
- azt mondta, hogy nem olyan rossz, kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Előre is köszi.
-
Karima
őstag
Ti ilyen osztott képes dolgot (tehát hogy egy képen több kép van egymás alatt/fölött kerettel elválasztva) milyen programmal csináltok? Megcsináljátok a keretet ps-ban, és a keretlayer alá húzzátok be/méretezitek a képeket? Vagy van egyszerűbb megoldás is?
-
Karima
őstag
válasz
*Ropi* #46693 üzenetére
Olyasmi. VIP premier előtti vetítés. A magas ISO mellett a sima fehér diffúzorkupakot ajánlod, és azzal telibe, vagy egy ilyenre, felfele irányítva, vagy esetleg egy ilyenre, szintén felfele állítva? (Ilyen diffúzoraim vannak, ezekkel tudok gazdálkodni
-
Karima
őstag
Ti egy mozielőtérben történő eseményfotózáshoz milyen szerkót használnátok? Inkább fényerősebb obi, vaku nélkül, magas ISO-val, vagy ilyen helyen (megvilágításnál) elkerülhetetlen már a vaku használata? (Igazából nem tudom, hogy milyen lesz a megvilágítás, esetleg ha valakinek ez mond valamit, akkor az Arena Plaza mozijában (előterében) lenne az esemény.)
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #46616 üzenetére
Nem használtam szűrőt, utólag is összesen annyit módosítottam, hogy a kontraszt, meg a clarity csúszkát feltoltam az egekbe. Így lett az ég ilyen
De szerencsém volt, mert alapban is szépek voltak a felhők, ezzel csak kihangsúlyoztam.
Köszönöm mindenkinek a kommenteket
Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest