- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34256 üzenetére
Milyen jól? Semennyire sem jól
Ha emberekre húzza ezt a hatást, ugyanúgy szembántó lesz, mint itt. Persze, lehet újítani, pl. a HDR most nagyon nagy divat, és még igen sok utómunka-stílus, de ezeket is lehet úgy csinálni, hogy ne legyenek szembántóak. Ettől függetlenül lehet, hogy sokaknak nem fognak tetszeni, de akkor szubjektíven nem fognak tetszeni - ez itt pedig bőven túlmegy a szubjektivitás határán, ez az utómunkázás objektíven nem jó.
Az álomszerűre meg már reagáltak előttem.
-
Sada88
aktív tag
válasz
Stenly #34179 üzenetére
jaja ezek in action képek ~300 ember vonulás közbe .
ha van időd felmész a honlapomra vagy facebookra a honlapon van link akkor ott van még +200 képde szerintem probáld ki a NDzést nagyon jó , ha olcsón akarod megoldani akkor egy rossz heggesztőpajzs üveg is megteszi csak akkor B&W lesz mert bezöldíti a képet.
-
válasz
Stenly #34173 üzenetére
Kedves Stenly!
Át fogjuk gondolni a topik átnevezésének kérdését, de egyelőre minden marad a régiben. Úgy gondolom az első hozzászólásban lévő információk ki lesznek egészítve a jövőben. (Aki érzi magában egy kis késztetést, az bátran jelentkezhet a megírásra.)
Kevésbé jól sikerült fotókat is be lehet itt mutatni, hogy a készítője is tanulhasson a hibáiból, de akkor vállalja a felelősséget a fotós, hogy a képére pozitív és negatív kritikákat is kaphat. Aki nem bírja a negatív kritikát, az ne linkeljen, ennyi. Nincs olyan kép, ami mindenkinek egyaránt tetszik.
Amit még fontosnak tartanék most megjegyezni (filózoli példájából kiindulva), hogy a jó tanácsokat tessék megfogadni. Bár nem profi fotósok véleményeznek itt, de bízzunk meg bennük annyira (sokan vannak, akik mögött több évnyi tapasztalat van), hogy hallgatunk rájuk kezdőként. -
sztyui2
őstag
válasz
Stenly #34152 üzenetére
Hopsz, ezt átugrottam...
Ha kicsit is nyitott szemmel járnál, akkor már észre vetted volna hamarabb hogy nem a saját képem linkeltem be. Ezen kívül talán azt is észrevetted volna, hogy a saját képeimhez a link ott van az aláírásomban. Na mindegy, ha eddig nem esett volna le, a képeim itt vannak. Sajnálom, az én alacsony szintű látásmódomból csak ennyire futotta eddig -
-
Kazimír
őstag
válasz
Stenly #34138 üzenetére
Ahhoz tudnám hasonlítani a helyzetet, mint amikor magyarázni kell egy viccet. Valljuk be, az olyankor már csak félig, vagy egyáltalán nem mulatságos. Elvész a "spontán öröm" (ha ennek így van értelme) lehetősége a hallgató - ez esetben a néző - számára, azáltal, hogy segítség nélkül nem élvezheti a poént.
Ezen a cím sem sokat segít. Mondjuk, ha látnánk egy halat, vízben lebegő tárgyat, hullámokat, bármit, ami egyértelművé teszi a víz jelenlétét, érthető lenne. Nem? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34143 üzenetére
De, a látásmód, a kompozíció adja a kép értékét. Olvasd át még egyszer a hozzászólásom, amire reflektáltál most: pontosan arról szól, hogy a jó látásmódtól lesz jó egy kép, csak te félreérted a látásmód fogalmát. Amit te prezentáltál az egy ötlet volt, viszont nem tudtad jól megvalósítani, nem tudtad jó kompozícióba önteni, és egy ötlet jó megvalósításához, jó megkomponálásához kell a látásmód.
Látásmód az, amikor látjuk magunk előtt, hogy hogyan kell majd kinéznie a képnek, hogy mások azt be tudják fogadni, hogy mások meglássák benne a szépséget, és látják a témán is, hogy hogy kell megfogni, hogy az az elképzelt belső képnek megfelelően legyen megörökítve.
(Csodálkozom ezen a hozzászólásodon. Nem tudom hogy jött le abból, amit írtam, hogy nem a látásmód adja a kép értékét. Elolvastam most még egyszer azt a hsz-em, és szerintem elég egyértelmű volt minden, amit írtam, szóval őszintén nem értem, hogy lehet így félreértelmezni...)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34110 üzenetére
"Az én képem magasabb szintű látásmóddal készült. "
Azért eszemet eldobom néha
Komolyan, így védjem valakinek a fotóit, fotózáshoz való hozzáállását, hogy utána ilyet benyög.
Amúgy reflektálva a fenti mondatra: nem, nincs semmiféle magasabb szintű látásmódnak nyoma sem a képeden.johnjohn:
Na ennyit a toleranciámrólSzerk:
Stenly:
Azért tárgyszerűsítsünk. Gondolom arra vagy nagyon büszke, hogy úgy fotóztál, mintha égbolt látszana a növények között, holott a víz az. Az ötlet nem rossz, de a látásmódba az is beletartozik, hogy az elgondolásunkat tudjuk láttatni. Nem, nem kell a profi felszerelés hiányára fogni semmit. Meglepődnél, ha látnád, hogy sokan kompaktokkal milyen képeket tudnak készíteni. Mert nem csak ötlet van a fejükben, hanem meg van hozzá az a látásmódjuk, hogy az ötletet képre is tudják vinni, mert látják fejben maguk előtt, hogy hogyan kell kinéznie majd annak a fotónak ahhoz, hogy más számára is lejöjjön, hogy mi is van rajta, méghozzá úgy jöjjön le, hogy közben rácsodálkozik a szépségére. Na ez a látásmód. -
sztyui2
őstag
válasz
Stenly #34111 üzenetére
"Ti biztos nagy haverok lehettek."
Életemben még nem láttam Fejo-t"Belenézegettem Sztyui2 albumába. Ő 1 profi fotós profi felszereléssel. Remek az album."
2 és fél, vagy lassan 3 éve fotózok. Úgy gondolom ez nem sok idő,lefogadom hogy sokan itt a fórumon is sokkal régebb óta fotóznak, viszont én magam vagyok a bizonyíték rá, hogy 1-2-3 év alatt el lehet érni egy bizonyos szintet, amit már elég sokan elismernek. Ehhez viszont végtelen nagy szenvedély és hűség és függőség kell a fotózás iránt. Én magam állandóan olvasok, és mások képeit nézegetem nap mint nap. Van vagy 5-10 fotós oldal lementve a könyvjelzőkbe, minden nap ezzel kezdem, hogy ezeket elolvasom. Minden héten legalább egyszer (vagy ha úgy jön ki a lépés többször) fotózok, kb mióta elkezdtem fotózni. Nem publikálok mindent, csak ami szerintem is nagyon jó, hogy meg tudjam tartani azt a minőségi elvárást, ami kialakult. Van eszméletlenül sok képem, mert ahová tudom, oda elviszem a fényképezőgépet, legyen az akármilyen nehéz is, és mindig sikerül fotózni valamit, de nem publikálok mindent.A lényeg amit ezzel mondani akarok, hogy igenis akarni kell. Csinálni kell, érdeklődni kell a téma iránt, nem úgy van az, hogy sziasztok, leléptem, hagyjuk ezt az egészet vagy ilyesmi. Ne az legyen a hozzáállás, hogy ááh, én sose leszek ilyen jó, hanem az, hogy remélem valamikor én is elérem ezt a szintet, de tudom hogy tennem kell érte.
Hidd el én is, mivel állandóan nézem az nagy fotósok munkáit(és itt nagy fotós alatt nem Fejo-t vagy ilyesmi embert értek(bocs Fejo)), hanem tényleg az igazán nagy fotósokat, akiknek az egész világon ismerik a képeit, akik bármilyen témából tudnak olyat alkotni, hogy maga alá hugyozik az ember, és mindezt a saját stílusukban teszik, leutánozhatatlan módon. Igen, vannak ilyen fotósok, akiknek a képei mellett majdhogynem az összes magyar fotós elbújhat, nemhogy szerény kis fórumunk tagjai...
Én is, és innen még a legjobbak is, a közelükbe sem érünk néhány külföldi fotósnak. Viszont én remélem hogy egyszer elérem azt a szintet, hogy szerte a világban megjelennek a képeim, stb.
Nehogy most az jöjjön le, hogy magamat próbálom dicsőíteni, csak elmondtam kb nagyjából a saját hozzáállásomat, mert másról ilyen téren nem tudok nyilatkozni."utalt a képem gyengeségére, h az övé milyen szuper. Lássam mi a "jó" kép."
A kép nem az enyém, nem én készítettem, szinte semmi közöm hozzá.
Viszont ez személyesen ENGEM, nagyon tud idegelni ha ilyen tájakra és helyekre eljut valaki, akkor miért csinál ilyen fotót, mikor én alig voltam külföldön 1-2 alkalommal, és akkor is csak nagyon közel, és nem nyaralás/utazgatás céljából. Pl ha Parci mobillal készített volna képet arról a tájról, ahol járt, akkor róla is ugyanez lett volna a véleményem. Ha az ember egy ilyen szép helyre eljut, és próbál fotózni, akkor vagy csinálja azt normálisan, vagy lőjjön egyet a telefonjával/kiskompaktjával OTTHONRA, és ne publikálja, csak tegye el a családi albumba, hogy emlékezzen, hogy itt is jártunk, és ha kezdi elfelejteni hogy hogyan is nézett ki a táj, akkor ránézhessen az adott képre. De ha az illető nem tud fotózni, és csak családi albumba való képet lő, akkor könyörgöm miért játszik japán túristát, miért a kamera keresőjén keresztül bámulja a tájat, mikor ott van helyette a saját szeme is. Miért kötelező képet lőnie róla, ahelyett hogy a saját szemével nézné a tájat, és átérezné a szépségét. Az ilyeneket annyira tudom utálni, szinte tényleg rá se néz a szemével, csak lefényképezi a szappantartó fényképezőgépével, hogy majd otthon megnéziEz szigorúan az én véleményem, nem kell vele egyetérteni....
Egyébként kezdek rájönni...
Igazából májköl kolléga regisztrált két új nick-el, és direkt berakott pár nagyon fostalicska képet, hogy addig se őt basztassuk. És ráadásul működött
Közbe még ki is oktatja őketMekkora megtévesztés
-
kiskornel
addikt
válasz
Stenly #34111 üzenetére
Jujj... Szóval... Itt kialakult egy kis virtuális közösség. Mindenki számára nyitott a dolog, csatlakozhat, de itt nagyjából ismerik az emberek a másik képességeit, munkásságát. Kinek mi az erőssége, milyen képeket szeret csinálni, mihez ért.
Mások képeinek tanulmányozása alapján el lehet dönteni, hogy kinek a véleményét MENNYIRE veszed figyelembe. Ez a fórum így működik helyesen.
Másik dolog: az amatőr fogalma. Miért gondolja valaki is, hogy az amatőr kategóriába belefér a "mindenfelé kattintgatunk". Szerintem három kategória van:
1. profi (pénzt keres vele...)
2. amatőr (aki fotózik... próbál "tervszerűen, tudatosan" fotózni)
3. aki nem fotózik (ide tartoznak azok is, akik csak képeket készítenek, kattintgatnak).
Egy öcsém simán belefér egy-egy hszbe, amennyiben nincs mellette rosszindulatúság. -
johnjohn
addikt
válasz
Stenly #34110 üzenetére
Ha negatív vélemény szerinted lenyomás, akkor sajnos elég sok csalódásra kell számítanod az életben, Én nem annak szántam. A magasabb szintű látásmód fiktív fogalom, ha úgy érzed a képeidet azért húzzák le, mert nem elég magas szintű a látásmódjuk akkor gondok vannak, minden esetre az önbizalom hiány talán kisebb baj, mint a túlzott egoista önbizalom túltengés./ Használd esetleg máskor az OFF gombot is./
-
Fejo
őstag
válasz
Stenly #34111 üzenetére
Nem látom sehol, hogy leöcsémezett volna, ellenben veled, aki ezt megtette...
Gondolom az is elkerülte a figyelmedet, hogy nem a saját képét linkelte be példa gyanánt...Nézd, azt gondolom, hogy amíg az önérzeted jelentősen nagyobb a tudásodnál, felesleges véleményt kérned a képeidről, hisz ugy is mindent támadásként fogsz megélni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34092 üzenetére
Gyakorta az a cél, hogy olyat láttassunk, amit szabad szemmel nem látunk. A hosszú záridővel elérhető hatások pont ilyenek. A nagyon rövid záridővel elérhetőek is ilyenek, amik máshol jönnek néha jól. A vízfalnak a selymes egybemosódása, vagy épp a part és a tenger találkozásánál a hullámok által nagyon hosszú záridővel kirajzolt kissé misztikus köd, mind olyan dolgok, amit csak úgy nem látnánk, legalábbis nem abban a formában, mint ahogy az adott fotó megörökíti, és ez a lényeg - úgy láttatni valamit, ami új, ami szokatlan, és épp ezért sokakat megragadhat. Az egybemosott, ködszerű, tejszerű dolgok általában amúgy is nyugalmat, harmóniát árasztanak, kellemesek a szemnek.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34089 üzenetére
Igazából kicsit arra való (vagy arra valóvá lett) ez a topic, hogy a technikai tudásunkat bemutassuk, nem arra, hogy ha láttunk pár szép helyet, amit a magunk módján megörökítettünk, azt megmutassuk, hogy a többiek is örüljenek velünk, hogy wow, ilyenek is vannak. Én azért érzem/éreztem, hogy ezek a képek nem arra szolgáltak, hogy nézzétek, hogyan fotózok, hanem arra, hogy nézzétek mit fotóztam, így más szemmel nézem, és szerintem ilyenkor mindenki nyugodtan válthatna kicsit a szemléletén - belefér ez is, sőt, ismétlem: az elsődleges az, hogy élvezzük a fotózást, minden más csak utána jön
runner 125:
Majd visszaolvasok, mert nem vagyok képben -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34083 üzenetére
A tejszerű vízfal a lényeg
Ez a mostani képed is hasonló, mint az előző - szép helyen voltál, egy emlék arról a szép helyről, annak csodáiról, mik is voltak ott, mit láttatok. De, mint olyan fotó, amit önmagáért nézünk, azért, mert bárki, aki ránéz, egyből átérzi a hangulatát, szépségét, ott érzi magát, nos, ehhez nem elég. Nem is kell annak lennie, úgy érzem, mert nem feltétlen ez a cél, ha mégis, akkor pedig hajrá, fotózz minél többet, és meglesz az isv2izzy:
Hangulatos -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Stenly #34075 üzenetére
Wow, és tényleg!
A fehéregyensúly eltolódott eléggé, zavaró pár kiégett rész és a keszekuszaság és tényleg nem egy olyan fotó, amit önmaga szépségéért nézegetnénk, de így, hogy tudom mi ez, érdekes. Meg nyilván aki nincs benne a fotózás világába, attól nem várhatunk el művészi képeket, viszont én a részemről így is örülök, hogy megosztottad velünk.
A többieknek:
Sokan birkózószőnyegen aludtak ma, úgy látom. Néha nem az a lényeg, hogy mennyire hihetetlenül technikásan van meglőve egy fotó, mennyire művészi és jól kivitelezett, hanem az, hogy valami érdekeset próbált elkapni a készítője, úgy, hogy élvezte a fotózást, úgy, hogy jó érzéssel néz és gondol vissza a képre.A fotózás egy hosszú út, és aligha hinném, hogy aki még az elején van, azt úgy kéne kezelni, hogy ne is mutogassa a képeit. Dehogynem. Sőt, lehetnek a külső szemlélőnek is érdekesek. Persze, még kezdetlegesek gyakran, de majd kiforrnak idővel. Kis türelmet és megértést mindenkitől... Lehet tárgyszerűen kritizálni természetesen, de megértéssel és segítő szándékkal, úgy, hogy tanulni lehessen belőle, de az egyszavas lehúzás nem sokat ér, azon kívül, hogy egy jó és érdekes dologtól vehetjük el a kedvét a kezdőknek...
Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest