- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
D4rkm4n #49303 üzenetére
homalyos az eg? hmm nem tudom mire gondolsz. eloter hol problemas? a bal oldalon volt egy kis ecseteles, retusalas. ha arra gondolsz igen...amugy nem talalom eletlennek. tobbi kepemhez kepest legalabbis.
szinek meg ilyenek, valoban nem teljesen valosagos (foleg az elso) de nem is celom. amugy ezen a panoraman annyira nincsenek elhuzva...kb egy szolid S gorbe meg a zoldre ramentem kicsit.itt meg egy szokasos tema, tegnapi kep. valahogy mindig annyi feny van estere, hogy orulok az iso 1600/1.8/1/40-nek...
-
Marky21
aktív tag
válasz
D4rkm4n #47634 üzenetére
Köszi !
hát az az igazság hogy ott végig iylen "dzsumbuj volt szóval nem nagyon lehetett ugy szerkeszteni hogy ne legyen ott a kép szélén semmi mert mögötte is vannak fák meg bokrok.cOxeR: Köszi ,hát lehet de csak 1 kicsit
amugy szeretem alul exponálni a képeimet nem tom miért
-
Chapel
addikt
válasz
D4rkm4n #46891 üzenetére
Na, akkor rakok még 1-2-őt, kritikát nem kérek
Az eredeti képen előtte állt párom, leretusáltam egy ideig, de tovább nem volt kedvemNem voltunk ott, a Vadvirág kempingben voltunk 3 napot és megdöbbentett hogy a kempingen kívül csak hétvégén van élet (pedig ugye szezon és meleg), illetve hogy reméltem hogy tartunk ott 2012-ben, hogy van wi-fi egy nemzetközi kempingben...ja igen van, DE egyrészt az 1km2-es kemping kb. 20%-án lehet fogni és ja igen: 3000ft egy napra
Érdemes amúgy elnézni oda?
-
Peethy
őstag
válasz
D4rkm4n #45801 üzenetére
Az első jó lenne, de nem a dőlés a nagy gond, hanem hogy az égfelület 90%-a ki van égve. Ez tipikusan egy olyan helyzet, ahol érdemes lenne HDR-ezni, vagy az égből szelektíven visszahúzni, a LR4 eddigi tapasztalataim alapján rengeteget tud segíteni, többet mint a Camera Raw, vagy a LR3.
-
Chapel
addikt
válasz
D4rkm4n #43352 üzenetére
Igen,de nekem régről rémlik, ilyen évekkel ez előttről
(közben látom hogy 2011 március,lehet rosszul emlékszem?)(#43343) *Ropi* Az hogy nem voltak érintetlenek a képek egyértelmű,ők az előhívásnál tudtak játszadozni az utómunkával. Hmmm vajon ezek tényleg eredetiek, vagy csak valaki összefirkálta őket?
-
m3ss
veterán
válasz
D4rkm4n #42112 üzenetére
haha
. mar lehet lattatok, de errol ez a video ugrott be, azert strapabirok ezek a gepek (tobb reszes)
-
L4mie
veterán
-
Sada88
aktív tag
válasz
D4rkm4n #34189 üzenetére
jaja van hozzá hacked firm http://chdk.wikia.com/wiki/350D kicsit powerebb lesz a masina ... nekem pl a spot fénymérés az nagyon hiánycikk volt meg az iso léptetés de így már ügyes .
ja meg tud ilyen fincsiségeket,hogy exposzám ... amiért ugye nem rossz meg a 11es pont aztán nem volt egyértelmű elsőnek nekem de olyat ud,hogy off/on között ha pl 1óra eltelik akkor új sessionnek kezeli és más mappába pakolja a képeket ez pl memórkátya olvasós kiolvasásnál nem rossz .
Meg sztyui az a 30Dbe benne van ,hogy külső vaku csak AF legye és nem villantja el magát?
amúgy jó ez a 350D a grip hozzá nagybe megnövelte a használhatóságát már csak a nagyobb kereső miatt nyávogok ,hogy 30D is kéne mellé ha egyszer gazdag leszek
-
sztyui2
őstag
válasz
D4rkm4n #34189 üzenetére
Alapból nincs iso1000 a 350D-ben? LOL
Egyébként Sada hackelte a gépét. Ha jól tudom a 10D szoftverét rakta bele. Így tud 1/3 FÉ-vel iso-t léptetni, egyedi WB-t állítani, meg még pár finomságot, amit amúgy nemhogy a 350D nem tud, de még az 500D se, mert hát ugye kis xxxD gépek -
sanyixXx
senior tag
válasz
D4rkm4n #33240 üzenetére
amennyit hajlandóak kifizetni.
ne ügynökséghez állj, mert lehúzás. keress szórakozóhelyet/helyeket és velük kell külön megállapodni. én 8k alatt meg se gondolnám, de 10k alatt is még bőven pofátlanság. pár perc pultforgalommal megtérül nekik...
részemről tehát 10k+fogyasztás a minimum. -
sztyui2
őstag
válasz
D4rkm4n #33240 üzenetére
Én két hete partifotóztam egyet, 5000ft/éjszaka volt, éjfélre kellett menni, és 4-ig maradni, kb 100-150 közötti képet lőni, bár elég kis hely ez végülis. Ez függ tényleg a hely nagyságától, az emberek bőrszínétől(ez azért fontos, mert a fényképezőgép adott esetben nagyobb veszélyben lehet, és a fotózás szempontjából is cinkes lehet adott esetben odamenni a sötétebb bőrű emberekhez), és az utómunka mértékétől is. Nekem pl nem kellett semmit velük csinálnom, csak odaadtam a raw fájlokat és megcsinálták helyettem, szóval nem kellett többet szarakodnom a képekkel.
De volt már olyan, hogy nekem kellett a raw-t megcsinálni, és akkor is ugyanennyit fizettek, de ez egy másik hely volt.
Egyébként érdemes minél nagyobb és felkapottabb helyre menni, mert ha jó a buli, akkor meg se tudsz mozdulni és királyság van, mer meglátják a fényképezőgépet és mindenki azonnal elkezd pózolni, meg közös képet csinálni, és pikk-pakk megvannak a képek, viszont ha neked kell odamenni a vadidegenekhez, akiknek nincs kedve fotózkodni, az szívás.
Állítólag néhány helyen fizetnek 10 000-et is éjszakánként, de akkor meg elvileg ott kell lenni kezdettől, mittomén 9-fél10-től reggel 6-ig.
Mégnagyobb, még gazdagabb helyeken lehet még ennél is többet fizetnek, megegyezés kérdése. Lényeg hogy számold bele azt is, hogy mennyi szarakodás van még utána a képekkel, mert én mindig azzal szoptam hogy másnap még a raw-kal foglalkozni szívás. A JPG meg szintén az, mert általában színesek a falak meg minden, és jobban jár az ember ha raw-ban fotózik, már csak a fehéregyensúly miatt is -
Sada88
aktív tag
-
Sada88
aktív tag
válasz
D4rkm4n #32723 üzenetére
aham de a technika külföldön épp ,hogy olcsóbb csak ebbe a "jó" kis országba kerül minden a csillagos ég árszintbe...
pl 580EXII
USA ~ 95ezer
JP ~ 80-90 ezer
HUN- 120-125ezer ...reális USD, YEN váltóval ami nem a mostanit jelenti
szeressük az EU-t annyira jó a magyar forint meg olyan "erős" mint még soha... szóval a bérekhez tegyük hozzá ,hogy a pénzünk a külföldi valutákhoz képest még kaotikusan ugrál is .
flém on
ha meg átlagos cikkekre gondolsz külföldön a dohány meg az alkohol van nagyon felnyomva de itthon is benyomnám ,hogy 2k legyen a doboz cigi meg ezer a sör inkább ezek mint,hogy 350 a benzin ... flém off. -
Sada88
aktív tag
válasz
D4rkm4n #32689 üzenetére
fogadunk ?
ezt egy ideje akartam csak nincs rendes puska senkinél . én úgy filóztam,hogy vakun van strobe de ugye túlmelegszik pár ezerért lehet rendes 500 as strobist bérelni lekell snootolni egy vonalra bulb rekeszelve kiszámolva előre aztán amikor beér a fénycsíkba elkapja a golyót ,)
de csak elmélet lehet nem menne . üvegtörésre meg lufira vannak hangkioldók azok jól mennek vakuval meg sötétbe zárral.
sőt csak ,hogy bonyolítsam
infra csapdával és nagyon pontos időzítéssel is lehet meglehet csinálni . tuti van rá valami tuti technika
-
Karima
őstag
válasz
D4rkm4n #32689 üzenetére
Én ezt úgy gondoltam volna megvalósítani, hogy pl 4mp-s expot elindítok, golyót kilőni, és erre a hangra a hangvezérlő elsüti a vakut. Tehát már a zár a golyó kilövése előtt nyitva lenne. De lehet h ez nem jó elgondolás, mert a vakuvillanásiidő is túl hosszú a golyó sebességéhez képest. Ki kéne próbálnom
-
x123456
aktív tag
válasz
D4rkm4n #32657 üzenetére
Na gyors _záridő_ az épphogy nincs ott. Ezek többnyire B idővel készülnek.
---
Aki nem ismerné a technikáját: tudtommal ezek a fotók úgy készülnek, hogy egy besötétített helyen nagyon hosszú záridővel (ezért kell besötétíteni) indítják a felvételt és a megfelelő pillanatban egy automata kioldóval elsütnek egy nagyon rövid villanást produkáló vakut. -
sztyui2
őstag
válasz
D4rkm4n #32654 üzenetére
Jaja, picit zajos, pedig iso100-on volt, ez már az utómunka miatt lett picit zajos, ennyit bír a vázam, majd egyszer lesz FF, addig meg marad ez...
Állványokat meg direkt nem szedtem le, amúgy le tudtam volna szedni, de sajnos nagyon sok szopással, annyira nem zavaró, meg csomó ilyen képet láttam már, ahol direkt meg van hagyva az állvány, szóval így hagytam -
sztyui2
őstag
válasz
D4rkm4n #32541 üzenetére
Nem veszem sértésnek, elfogadom amit írtál.
A monitorral nem tudok mit csinálni, nem lehet rajta semmit sem állítani. Eddig nekem nem volt gondom vele, és mások monitorján is nézegettem már a képeimet direkt, hogy lássam kb. ugyanazt látom-e rajtuk, mint a sajátomon, és ilyen szempontból viszonylag meg vagyok elégedve a monitorommal, ezért mondtam, hogy hátha Ricsinél van elállítva valami.
Mivel a saját monitoromon dolgozom ki a képeket, így előfordulhat az ilyen eset, mint ami most is volt. Ez van...
Tervezem egy drágább, IPS paneles Dell monitor vásárlását, de arra még gyűjtögetnem kell. Addig pedig marad ez...
Hsz-ed többi részével egyetértek, viszont amikor a képet feldolgoztam, nem gondoltam hogy a szemek ennyire zavaróak lesznek, hogy többen is megemlítik. Úgy gondoltam ez még talán belefér, nem gondoltam hogy ennyire nagyon feltűnő.
Na mindegy, majd legközelebb -
Fejo
őstag
válasz
D4rkm4n #32508 üzenetére
Az USA-ban vettem januárban (kicsit olcsóbb volt, mint itthon).
forceberg: Köszi. Valami hasonló tükröződés+halak mixet szerettem volna (igaz, erre a szürőméretre nincs is polárom.
)
t_a_m_a_s: Időben vagy LR/PS-ben?
Nem sok, csak a szokásos dolgok, amit szerintem mindenki megcsinál.Miért kérdezed?
Ndruu: A szitakötős nagyon tetszik!
Mióta szeretnék én is egy ilyet...
-
v2izzy
tag
válasz
D4rkm4n #32191 üzenetére
Igen, én is gondoltam, hogy kicsit mást jelent az igazán koncertfotó, és közelebb is mentem volna (100 lépést is akár
), hogy igazi koncertfotót csináljak, csak egyszerűen mozdulni se lehetett onnan ahol ültem. Viszont így a tájjal a háttérben nagyon tetszett ezért csináltam ilyet és azért írtam koncertfotót, mert nem igazán tudtam minek mondani, talán, panorámatájképkoncerttel lehet jobb lett volna
(Amúgy Ghymes koncert volt, ha valakit érdekel)
-
nesa
veterán
válasz
D4rkm4n #30228 üzenetére
koszi
(#30230) D4rkm4n
Kicsit megaradt a patak ,amig a mederben van nem gaz ... en szerencsere nemsokat erzekelek az arvizbol ,de jarok ere ara es sok helyen nagy a baj
(#30234) Karima
Jo lett ,erdekes milyen nyugottak
(#30224) kricsi81
Grat
(#30220) Fejo
Mind jo de az utolso a favorit
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #29561 üzenetére
Huhh.. én alapból nem szeretem a HDR-eket, de ezt szerintem ettől eltekintve sem biztos, hogy jónak találnám. Már az utómunkát. A színátmenetek nem szépek a felhőkön, főleg bal oldalt, borzasztóan lapos, műanyag, egyszerűen nem jönnek ki a szép finom átmenetek, csak egy teljesen lapos - nem tudok rá jobb szót - fehéresszürke massza. A többi részen sincsenek finom átmenetek, csak kemények, mondhatni durvák. A fák sötétje szerintem nagyon túl sötét. Egyszerűen kellemetlen, kényelmetlen a szemnek, én úgy érzem, de ez csak az én szubjektív véleményem. De a felhő mindenképp halott, teljesen objektíven nézve is. Én azt mondom, hogy dolgozz még kicsit a HDR-esítésen, meg egyáltalán ismerkedj a HDR-rel, és lesz ebből sokkal jobb is.
-
kiskornel
addikt
válasz
D4rkm4n #29391 üzenetére
Nem azzal a szabállyal kevered össze, hogy ha valamerre néz a tekintet, akkor annak teret kell biztosítani.
De ez így van Cayman képén is...Ha jobbra néz a modell, akkor jobb oldalon nagyobb térnek kell lennie, mint a balon. Ez se aranyszabály. Mint minden szabály, ez is felrúgható, csak tudni kell hogyan.
-
kricsi81
senior tag
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lexus, Toyota topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest