- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz
Hacker75 #16868 üzenetére
Jajj nemá'
Tök nyugis forumtopik volt, ne legyen már sértődés/vita..
Nem erről szól..
Ah BEE is írta múltkor, ide fotósok/fotózást kedvelők járnak, nem kritikusok. Ha egy átlagos képet raktál fel, meglehet h senkiben nem hozott elő semmilyen hatást, így semleges hsz.-t nem szokás írni. Az valah így nézne ki; "Ok!"
Érted mire gondolok...
Tölts fel továbbra is nyugodtan mindenféle képet!
Üdv.M -
Xantomas
őstag
válasz
Hacker75 #15891 üzenetére
Lepukkanááás
Nekem az ilyen témájú, sejtelmesen vignettált képek a kedvenceim. Nekem mindhárom bejön, de az elsőnek a vágása nem tetszik annyira.Mod:
Lenne két közel 100 éves fényképem. Mindkettő szakadt, hiányos, karcos, foltos, és kopott, hajtogatot, mert napi használatban volt. Nagymamám szülei, és nagyszülei vannak rajta. Febr 11-ig kéne befejeznem a retusálását. elkezdtem, egész jól haladok, de kéne valaki, aki tanácsot adna, hogy mit hogy folytassak rajta. Ez már inkább képmanipulálás. -
kiskornel
addikt
válasz
Hacker75 #15891 üzenetére
Nekem a harmadik kép nagyon tetszik. Imádom az elhagyatott, régi épületeket. A romok / hátrahagyott holmik közt járkálva történeteket olvashatunk a múltból.
Ráadásul a semmi közepéből nő ki.
Jó a kompozíció, ezért nem biztos, hogy szükség lett volna erre az öregbítő effektre. Megnézném, milyen színesben. -
sztyui2
őstag
válasz
Hacker75 #15321 üzenetére
Az első szvsz elég jó lett.
Bírom az ilyen "old paper"-es képeket, én is pont most csináltam egy újévi képet, ilyen textúrával. Kicsit off, de belinkelem, ha esetleg valaki meg akarja nézni -
sztyui2
őstag
válasz
Hacker75 #15029 üzenetére
Szerintem nem kellene belemenni ebbe a fekete-fehér szelektívelős témába, mert azt Blaise7 is meg tudta volna csinálni, ha ezt akarja kihozni a képből.
De inkább meghagyta a színeket, amit nagyon jól csinált, mert igazán szép színek vannak a képen, csak ki kell hozni belőlük mindent, amit lehet.
Ez a te változatod már egy teljesen más irányba tereli a témát. Nem Blaise7 eredeti elképzelésének a segítésére/jobbá tételére van, hanem csak megcsináltad a te változatodat, ami már eléggé elüt az eredeti elképzeléstől. -
j.bravo
addikt
válasz
Hacker75 #12621 üzenetére
Ha használtál polárt, akkor azért üt el. Ugyanolyan állásban hagyva a polárszűrőt, függ a napsütés (hozzád és a géphez viszonyított) irányától is erősen, hogy mennyire változtatja meg az ég színét. Panorámánál pedig ahogy körbefordulsz...
Persze utána lehet állítgatni "szemre" is a helyszínen, és otthon is szoftveresen.
-
drkbl
őstag
válasz
Hacker75 #12269 üzenetére
Köszönöm! Az üvegablakot mi is csak néztük, néztük, de egyre inkább biztosak voltunk benne, hogy katona
Van egy nagyon hasonló testtartású népfelkelő emlékmű a Károly-kilátó felé (az ő tevékenységüknek köszönhető, hogy népszavazásra került Sopron hovatartozása). Az emlékműnek egyébként nincs villaállványa emlékeim szerint
-
drkbl
őstag
válasz
Hacker75 #12214 üzenetére
Tetszik a panoráma, épp olyan hangulatos, mint a régi tájbemutató festmények
@flegos: A Dimbes-dombos tetszik, nagyon jónak tartom a képhez a kivágás arányát is, el tudnám képzelni faliképnek is, nagyban.
@~Ph'vEscha: A tekintete ott van a kis sárkánynak, milyen jószág ez?
A kepfeltoltes.hu felhasználóitól elnézést kérek, tegnap futólag láttam jó képeket, de most nem tudom őket újra megnézni, nem működik
-
pisti
őstag
válasz
Hacker75 #10700 üzenetére
Öt képből készültek, ha jól emlékszem, a ködöset Autostitchel, a másikat meg Panorama Factory demóval raktam össze (a hegy közepéről klónozással retusáltam ki a watermarkot), volt vágás meg a színek állítgatása, pontosan már nem emlékszem, meg valamennyi élesítés is.
-
Xantomas
őstag
válasz
Hacker75 #10161 üzenetére
Egyenként írogatok, de igazából van ami többeknek szól, csak nem írok külön külön
hemaka (#10134) - Obim nekem sincs, lévén hogy fix obis, bridge gép
Makró lencsére meg ehhez nem igazán szeretnék pénzt szórni, bár egy 3 darabos Soligor lencsekészlet nagyon érik. Inkább egy árnyékoló "tulipán" kéne.
DSLR-től odzkodok, amit használok családi gép, lassan túl lesz a 20000. expón. Ilyet egy dslr hogyan bírna ki? Nem lenne szívem nem engedni hogy más is használja.Zola007 (#10139) - Pedig ha tudnád, hogy a lámpás nagyrésze szanaszét van PS-ezve
volt rajta egy fél Suzuki, meg egy 1,5 felesleges ablak.
j.bravo (#10150) - Az utolsó kép, az gyakorlatilag úgy készült, hogy ültünk ketten a számítógép elött, mert tanítottak PS-ezni, szólt NIN Ghost albuma, mindketten hulla fáradtak voltunk, és egyszerűen elgurult a gyógyszer.
Inkább poén kép, de valamiért megvan a varázsa.
Jinxx (#10157) - Köszönöm!
Szoles (#10158) - nem, nem tekertem bele a Zoomot, bár az volt a cél. Csak egy effekt.
Bandesz99 (#10159) - Ha csak egy picit sejtenéd, hogy mennyire írigyellek.
Mind a víz közelsége, mint a táj miatt.
Jinxx (#10172) Jinxx - Szegény lány, mire eljut a saját esküvőjére, megutálja az esküvői ruhát, ha gyakran csinál ilyet
(#10177) - A szöcskés nagyon tetszik, de a 2. pókos, az valami nagyon durva. Mikor nagyban néztem, végigfutott a hátamon a hideg. Elérte a kellő hatást, és egy ilyen képnél ez a lényeg.
Hacker75 (#10161) Hacker75 - Köszönöm.
Tényleg, egy S5600 tulajokhoz szólok most. Nem tudja valaki honnan lehet beszerezni a masinához árnyékolót? Az utóbbi időben annyi jól szerkesztett képet sikerült a becsillanással elrontani, hogy egyre komolyabban zavar. Nem olyan kell ami Szűrőmenetre megy rá, mert akkor nem tudok használni UV, vagy ND szűrőt, hanem olyan amit az objektív test külső részére lehet felpattintani. Már azon vagyok, hogy inkább eljátszadozok az objektív szögeivel, és megcsinálom fekete matt kartonból.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hacker75 #5677 üzenetére
Ilyen vakut ami nekem van, 500 Ft-ért vehetsz az ócskapiacon vagy börzén
Én ezt a darabot örököltem anyámtól de a talpfeszültsége többszáz V, és ez a buta villanó nem ér meg annyit, hogy korlátozó ellenállást barkácsoljak rá.
Egyébként először azzal próbálkoztam, hogy a beépített vakut veretem vissza és a direkt vakufényt árnyékolom. Működött volna csak kicsi volt ehhez a fényereje. Annak idején a sáskáknál működött, mert ott sokkal kisebbek voltak a távolságok. Alufóliába csomagolt fahasábbal vertem vissza a fényt:
Sáskák élfényben -
Hydra SR
addikt
válasz
Hacker75 #5674 üzenetére
Köszi
Fekete háttér: tényleg fekete volt a háttér
A fekete pulcsimat lógattam fel a TV asztalra. Fontos, hogy ne legyen túl közel, nehogy részleteket lehessen kivenni rajta vagy a vakufény bejátsszon. A vaku jelen esetben egy külső manuális vaku volt ami nem volt a vázhoz csatlakoztatva, kézzel villantottam el kicsit hátulról, így nem is a pulcsi felé villant. Az alacsony ISO és szűk blende miatt (valamint a szándékosan gyérül megvilágított szoba miatt) a vakufényen kívül semmi nem jelent meg a képen fényforrásként. Azért sajnos így sem teljesen RGB:0,0,0 volt a háttér, volt egy kis derengés, de RAW-ból az árnyékokat levágtam, így befeketedtek azok a területek amik egyébként is közel voltak a feketéhez.
A blendét tesztvillantásokkal állítottam be mivel a külső vaku egy buta villanó, semmit nem lehet rajta állítani. Diffúzorként egy légbuborékos védőfólia volt előtte két rétegbe hajtva. Egyébként hosszú záridős felvételek de csak a vakuvillanás idejére kaptak fényt, ezért alig van bemozdulás. Elemlámpával néztem, mikor kezd el lecsöppenni a víz az állványom középoszlopáról aminek a tetején egy szivacson keresztül adagoltam a vizet, és amikor már közel volt a lehulláshoz, megnyomtam a távkioldót. Ha 6 másodpercen belül leesett a csepp (ekkora volt a záridő), akkor igyekeztem a vakuval elkapni a pillanatot. Végeredményben a fénykaput helyettesítettem manuálisan. A fókuszt még villanyfénynél állítottam be manuálisan. Végeredményben ennél manuálisabb már csak az lett volna, ha pixelenként megrajzolom PaintbenKözgyűrű volt, váltogattam a 12 és a 20mm-est az 50mm-es obi alatt. A levél 2 gyurmagombóccal volt rögzítve a fekete objektívsapka tetejére, ezek tartották a helyén.
Egyszer szeretnék már kevésbé sufnituning körülmények között ilyesmit csinálni, a vaku gyenge volt ehhez és a fénye is túl direkt volt, és úgy 150 próbálkozásból kb. 6-7-szer tudtam pont akkor villantani amikor a csepp leért
-
biggamer
veterán
válasz
Hacker75 #3534 üzenetére
Nekem a daru madárfejes tetszik meg a tollászkodó pingvinek.
A fejnél talán picit zavaró, hogy a csőre árnyékban van, a pingvineket meg fügfgőleges géppel fotóztam volna, hogy több részük legyen benne.
A zsiráfos jó pofa volna, csak belelóg és kiáll a fejéből a rudazat.
Máskor próbáld meg egy picit más szemszögből lekapni, hogy ne legyen ilyen zavaró elem a képben. -
Jinxx
senior tag
válasz
Hacker75 #3534 üzenetére
Reggel akartam írni erre, de elfelejtettem itt a dög melegben, minden percben próbálok valami hideghez jutni.
Szóval szerintem jó képek, egyik-másik elviselne még egy élesítést, ha nem megy túlzottan a zaj rovására. A teknősösek tetszenek, a zsiráfportré se rossz, csak nem tudom mi az a paca a feje felett, biztos utómunka közben jött létre... Na ennyi, megyek befekszem a hűtőbe.
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest