- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Zozzant #42872 üzenetére
Ezeket nem véletlenül nem tettem fel oda.
fb-n fenn vannak, a blogon meg majd lesz egy válogatás a sorozat képeiből (ha végzünk a retusálással)
Köszi, nekem totál elhúzza a szememet a szeme, és az elmosott háttér nálam nem ad annyira vágó hatást, de tudok rajta expozni még, és eltüntetni jobban a hátteret, csak félek, hogy kommersz lesz tőle.
(#42873) kiskornel
Szűk felülről?
Van még abból a sorozatból, majd csöpögtetek még... ja és nem sátorból.
(azokból a favoritomat újra kell lőni... mert elmostam)
Valami összeesküvés elméletes filmet nézel?
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Zozzant #34636 üzenetére
Nos a fordítással van gond szerintem. 3.-részben van egy ilyen mondat, ahol a mélységélességről van szó: "Figyeld meg, hogy az almák az előtérben nem teljesen élesek, a cseresznyék tökéletesen élesek, az almák a cseresznyék mögött már újfent csaknem teljesen ÉLESEK."
Természetesen "életlen" akar az a szó lenni.
Van hozzá illusztráció, ahol látszik, hogy 100%-ig életlen a háttérben az alma, ezért biztosra mondhatom, hogy életlent akart írni.
Ez valószínűleg a magyar fordítás hiányossága.
És szerintem ez a minél nagyobb fókusztávolságú objektíves dolog is magyar fordítás hibája lehet. Szerintem eredetileg azt írta, hogy minél nagyobb a fókusztávolság, annál jobb a nagyítás (azonos tárgytávolságot feltételezve). Gondolom a magyar fordító ebbe zavarodott bele, hogy lényegében olyan mintha közelebb mentél volna.És van még pár ilyen fura mondtad, de aki már picit is ért a dologhoz átugorja az ilyen hibákat.
Szerintem a könyv olyan kezdőknek szól, akik ismerik már a fotózás technikai hátterét, és működését és csak jó tippekre vágynak. Tehát aki már ismeri a technikát, annak nem okoz gondot ez a pár mondat.
A benne lévő tippek nekem például sokat segítettek, amellett, hogy technikailag már vágtam egyet s mást. -
sztyui2
őstag
válasz
Zozzant #34636 üzenetére
Egyetértek, olykor-olykor nagyon buta a könyv, dehát nagyon kezdőknek van. Nekem egy újdonságot mondott, konkrétan azt, hogy ha nem akarjuk hogy egy nagyobb csoportképen pislogjanak a szereplők, akkor mondjuk nekik, hogy csukják be a szemüket és 3-ig számolok(én a fotós), és amikor 3-hoz értem, akkor mindenki nyissa ki egyszerre. Így mindenkinek nyitva lesz a szeme
Nah, hát ezt volt szerencsém még aznap kipróbálni, amikor olvastam...
Elmentünk egy óvodába fotózni, végigfotóztuk az összes csoportot, meg mindenkit, és hát nem kell mondanom, hogy óvodás gyerekekkel elég nehéz bánni, sőt sokuk még kamera elé sem volt hajlandó állni, stb.
Na akkor jött a nagy csoportkép, voltak rajta vagy 30-an+5 óvónő. Mondom egy próbát megér, kipróbáljuk a Scott Kelby trükköt...
Szépen becsukták a szemüket, aztán amikor 3-ra számoltam mindenki úgy nyitotta ki, mintha hirtelen meg akarna valakit ijeszteni, és tökre torz arcot vágtak, szóval ez se nagyon működött
Lehet hogy ha nem 4 évesekkel csinálja az ember működik, de nálam nem működött... -
sztyui2
őstag
válasz
Zozzant #33775 üzenetére
Ezt meg akartam említeni, de aztán elsiklottam valahogy felette, ez kurvajó!
Nekem nagyon bejön, nyitott szemmel kell járni, hogy az ember ilyet találjon, és még le is fényképezze, meg az egész háttérmosás meg minden ott vanforceberg:Én nemtom miért lehet, de ha csak ez a baj, akkor miért nem mented le 12-es képminőségbe? Én mindig mindent abba mentek. Vagy pl van a LR3-ban valami ilyen vízjeles funkció, és persze lehet egyedit is használni asszem. Annyi hogy lemented PNG-be, hogy megmaradjanak az átlátszó részek, aztán kitallózod, bár én sosem csináltam, mert sztem hülyeség ilyen logót meg hasonlókat rakni egy képre. Csak bontja az egész hangulatát, meg az egész hatását minden képnek, arról nem beszélve, hogy bárhonnan le lehet szedni, szinte bármilyen vízjelet, vagy logót.
Na hogy ne legyek off, ezekbe nem vagyok biztos nagyon, nem is igazán töltöttem fel őket sehova, csak bedobom, hátha van valakinek véleménye
-
kiskornel
addikt
válasz
Zozzant #32007 üzenetére
Szegény 4ce... szét szedjük a képét. Na mindegy... tehát több helyen is túlexpós. Ha visszahúzzuk normál tónusba, ugyebár több részlet lesz látható.
És a sötétítés is segít. Középtónusból az emberi szem sokkal több árnyalatot tud megkülönböztetni, mint csúcsfényekből. Ha túlhúzod az expo csúszkát, mielőtt bebukna az ég, tiszta fehér lesz. Pedig az nem fehér, nem is szürke, hanem még mindig kék.ROBOTER képeit nézd meg tüzetesen. Ott is majdnem minden repülő közép árnyalatúra van visszahúzva (vagy már így pottyant ki a gépből... nem ismerem a 7D-t).
(#32029) ROBOTER: ismét nagy fav.
Nagyon sirályak.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Zozzant #32007 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy az eredeti képen is látok mindent, így csak a szürke szín tónusa változott. És nincs valami drága monitorom, sőt még csak nem is TFT de tény, hogy kalibrált. Szvsz azért ez nem javított annyit a képén, de mit lehet csinálni sz@rból várat... nem lehet. Ha sikerül melót szereznem végre, karácsonyra meglepem magam egy középkategóriás Eizo-val vagy talán egy iMac-el (bár azzal kicsit lekorlátoznám magam játékügyileg, de az az igazi jó cucc
).
-
bosston
tag
válasz
Zozzant #30510 üzenetére
Valóban, addig jó nekem... Mondjuk milyen sikeres fénykép lehetne az esetről
Más: ez a flickr-viewrendszer egészen pontosan hogyan működik? Ha bemegyek a photostreamembe, akkor a your photostream felirat mellett jelzi, hogy 12 items / 142 views. Ellenben, ha összeszámolom, a képeimet az alattuk látható kis számok alapján már több mint 300-an látták. Az lehet a magyarázat, hogy a képek alatt azt írja ki, hánySZOR nézték meg a képeket, fent pedig azt, hogy hányAN? Nem értem...
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Zozzant #27919 üzenetére
Hát nem látod, hogy ez egy trópusi mohaféle?!
Ma meglátogattuk a pécsi külszíni fejtést, kattogtattam ezerrel, érdemes megnézni Lotti "werk"fotóit is rólam, voltak pillanatok mikor nem hittem, hogy élve kijutok onnan. A blogbejegyzés, és a fotók megtekintéséhez klatty a képre.
Vörös Patak ( a többi fotóhoz, és az élménybeszámolóhoz klikk a képre). -
Brumi
senior tag
válasz
Zozzant #27685 üzenetére
A gép nagyon jól néz ki, nekem csak annyi a gondom vele, hogy túl kicsi részen éles. Persze gondolom ez volt a koncepció lényege, de valahogy egy kicsit több éles részlet belefért volna. Lehet, hogy csak nekem rossz a szemem, de mintha a Spotmatic felirat már kicsit elmosódott lenne...
-
válasz
Zozzant #27339 üzenetére
Hehe
A kép odaver
(#27340) máyköl
Én is gondoltam rá, hogy világosítani kellene... majd meg is teszem, de most sietős a dolgom... estefelé meglesz az is. A virágot a nappaliban fényképeztem és a fekete háttér csak PS
Erre mondaná BonFire, hogy a Pen Tool csodákra képes
(#27342) Brumi
Az utolsó nagyon tetszik, de a többi is jó.
-
Slowman
aktív tag
válasz
Zozzant #24604 üzenetére
Szerintem tökéletesen helytállnak ezek a képek bármelyik családi albumba (sőt... az utolsó linkelt kép nekem kifejezetten tetszik). Ennyi lett volna a cél egy emlék, és ahogy mondta nekik ezek a képek sokkal többet jelentenek mint bárki másnak, nekik a gyerek nevetése is megismételhetetlen emlék amire egy jó darabig emlékezni fognak egy olyan képről is ami nem tökéletes szerkesztési pontok alapján készült (lehet nem készül mindből A4-es nagyítás a szoba falára, de ezek így is magasan meghaladják az átlag családokba készült telefonos képek szintjét
). Amúgy az én ízlésemnek is jobban tetszik egy babafotó az otthoni környezetbe,az a környezet adja meg a hangulatát, hiszen ott hol lenne egy újszülött gyerek ha nem otthon
. Nem hinném, hogy nyitnia kellet volna egy olyan topicot feleslegesen, hogy "Csak pár babakép ne húzd le!"
. Szvsz csak meg szerette volna mutatni és a legjobb helyen tette. Nem hiszem, hogy bárki örömét ezzel el kéne rontani, főleg az ilyen nagy örömöt.
Egy kevésbé idevágó kérdés Zottant neked mik a szemérmes tapasztalataid a Tamron 24-70/2.8-ről? Mert több lehetőség között vacillálok a Tamron 24-70/2.8,17-50/2.8 és a Pentax 17-70/4 végül is a Sigma 18-50/2.8 is szóba jöhet de nem sok embernél láttam eddig. Elég nehéz a döntés.
-
-
törölt tag
válasz
Zozzant #24591 üzenetére
Egyetértek Tamással. Nekem az első a kedvencem, szerintem a mosott hétköznapi háttér az ami igazán emberközelivé teszi a kisbabáról a fotót. Gratulálok én is hozzá!
A turizmust valóban én sem értem, hogy miképpen illik ide, hiszen ennek az eseménynek leginkább nincsen semmi köze pl egy kiránduláshoz, vagy bármilyen utazással kapcsolatos történéshezSzerintem Kiskornel csak egyszerűen nem igazán jó szemszögből akart kritikát megfogalmazni a fotóiddal kapcsolatban, és legkevésbé az érzelmi töltést vette figyelembe, pedig azt leginkább nem szabad elhanyagolni az ilyen jellegű fotóknál, hiszen pont az érzelmek kifejezése a legnagyobb értelmük... Azért is nem értem, hogyan keveredett ide a turizmus, meg a japánok.
A másik meg, hogy rád idáig sem voltak jellemzőek a tucatfotók, sőt inkább iránymutatóan fényképeztél mindig is. Legalábbis számomra. -
pdave
aktív tag
-
kiskornel
addikt
válasz
Zozzant #24553 üzenetére
Hehe. Ha már megcsináltad, azért jobb képeket is készíthettél volna róla. Na persze a babával semmi baj, csak a háttérral. Az első kép esetében még akkor is csak élményfotó lenne, ha tágabb rekesszel, jobban mosott lenne a háttér. Fehér, barna, kék foltok. Így, hogy még a mintája is megvan olyan japán túrista fotós érzetem van.
A másodiknál édi, ahogy alszik, de valahogy a környezet nem ezt az érzetet erősíti fel. Sok különböző szín, mintázat, stb.
A harmadik határozottan jó. Látszik, hogy itt már gondolkodtál, végre kerestél egy olyan pontot, ahonnan hangsúlyos lehet minden, ami a témát érinti. Talán egy picit lehetne sötétebb a háttér, hogy még jobban kiemelje az előtérben levő témát. A fekete-fehér is jó választás.
Itt vannak jó képek: [link] -
macy
addikt
válasz
Zozzant #21060 üzenetére
Zozzant: Erre is van megoldás. Bukósisak
Hydra SR: Én sem a balesetre készülök, csak sajnos túl sok a barom. Bár 3 hónapja nem fenyeget a veszély, mert elromlott a kocsim.
Még egy gyors kérdés és befejezem az OFF-ot. Van valakinek tapasztalata Sigma 70-200 f/2.8 EX DG HSM II-vel? Vagy akkor inkább Canon 70-200 4L?
-
j.bravo
addikt
válasz
Zozzant #19198 üzenetére
Zozzant: Ejjj, ezek a cincéresek (?) nagyon kemények! Vetekszik a rablólegyessel. Jól tolod ezt a makró-témát!
Fejo, Ropi, Chapel, Hydra: Szép képek, eredményes volt a túra, gratulálok!
Nekem meg nem is szóltok mi?(mondjuk egy másik talin voltam, de azért csak örültem volna már, vagy mi.)
-
Xantomas
őstag
válasz
Zozzant #19198 üzenetére
Zozzant, az első két kép iszonyatosan tetszik, főként az árnyékok miatt, de az első akkor is viszi a pálmát!.
Fejo, Hydra, Chapel, ezekre a képekre nem lehet mást mondani, csak azt hogy hozzátok a szokásos minőséget egy profi géppel, obival, jó iparosokhoz méltóan precíz komponálással.
Még több ilyen képet!Igazából irigyellek titeket, hogy ennyit tudtok egyhelyben lenni, és várni lesben egy jó képre.
(Chapel, ugye hogy a Pentaxoknak mennyivel szebb színük van?)Játszadoztam nappali hosszú záridős képekkel, de úgy vettem észre, hogy az S5600 abszolúte nem alkalmas rá, de lehet hogy a mai meleg is besegített. Egyszerűen 4 másodpecnél tovább exponálva a képen szép fehér pöttyök lettek, amik RAW-ba lőve mégjobban megsokasodtak.
2db ND8-as szűrőt egymás mögé pakolva, plusz egy circ polár, és 2 napszemüveg lencse (lehet itt volt a hiba) kinyírta az AF-t, egyszerűen fókuszált mindenre, csak a témára nem.Egy panoráma a mai délutánról:
Nem képvisel művészeti értéket, csak elmondhatom, hogy ezt is kipróbáltam vele, és így ebben az összeállításban nem alkalmas rá. -
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzant #19198 üzenetére
Az első is szuper, de a második szubjektíven jobban tetszik az egy levéllel arrább látszó árnyéka miatt (annak ellenére, hogy nincs tér a bogár előtt a nézése irányában).
A harmadikat kicsit jobbra komponáltam volna, hogy a bal harmadolóvonalon legyen a züld rügy. Ezt vakuztad, vagy a nap sütött oda? Jól leválasztja a hátteret.
-
jorden06
senior tag
-
kiskornel
addikt
válasz
Zozzant #18262 üzenetére
A tűzzel játszó nénik. Igen, azok tetszenek.
Bár lehet, hogy valami mást kellene nyelniük?
Jók a macro fotóid.
Jó a háttér a IMGP2977_1; ...80_1-nél. Ez a zöldes-barnás-feketés fókuszon kívüli árnyékos háttér tök klafa, egyfajta érzést vált ki.
Szerintem sötétebb háttérrel a többi is jobban mutatna, kiemelné a főtémát. -
Murderer69
őstag
válasz
Zozzant #17802 üzenetére
Nagyon ütős képek sok ismerős autó Csákvári összefoglaló
Aktív témák
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest