Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Köszönöm szépen!
A virágosnál igyekeztem úgy helyezkedni, hogy benne legyen a sárga és a zöldes színű levél is a képben (próbáltam én is úgy rakni őket a háttérben), de úgy látszik a szél átrendezte, mire ezt kattintottam.
Nem szoktam mostanában HDR képeket lőni, megpróbálom inkább kihozni a maximumot a gépből és a helyzetből egy expoval.
Ezek a Helios-szal (Helios-44-2 58/f2) készültek, a rekesz értékét már nem tudom. -
Lehet jobb lett volna, ha a tömegben lévő emberek fejei lógnak bele alul a képbe, mint a fa. Így néztük végig az egészet, úgyhogy azt gondolom átadja, milyen fa mögül nézni a tűzijátékot.
Legközelebb megpróbáljuk valahogy máshogy is. Tavaly az Erzsébet-kilátóból néztük végig, de akkor nem volt nálam fényképezőgép.
A szitakötős az Jupiter-37A-val és az M42-es közgyűrűsorral készült (mindhárom közgyűrű tag benne volt). Kézből lőttem, f5.6 mellett, elég szűk így az éles tartomány, pár milliméterrel hátrébb is csúszott a szeméről, de talán még éppen belefér... -
Sada88
aktív tag
vazz ez a videó
a 20D büntet
fetrengek
kiskornel : annyira még nem mókáztam velük csak gyorsan átraktam aztán majd még kiválogatom 4-5van ami használhatóbb .
Ja hát a tüzijátékra várnakvan egy jobb ami kivillantja őket a tüzi csak ott ahogy forgattam a gépet elbarmoltam a fókuszt =/ de kicsibe annyira nem látszik.
-
pisti
őstag
A TS obi is ilyen képeket készít, ha így forgatja a készítő.
A TS obinál a döntés a lényeg, a forgatás miatt nem igaz amit írsz, mivel körbeforgatható ezért nem csak alul meg felül lehet vele extra életlenítést csinálni, hanem tetszőleges szögben, ahogy BLOODSHOT képein is látszik.
Abban egyetértek, hogy így nem kelti az ilyenkor szokásos terepasztal hatást, legalábbis nálam nem.A TS obinál pont nem a távolság változása miatt lesz életlen két szélen a kép, hanem azért mert az érzékelő síkjára ferdén vetíti a képet és ezzel éri el az extra életlenedést.
Legalábbis én így értelmezem a dolgot. -
skiny83
aktív tag
Én nem gondolom, hogy semmi értelmük csak azért mert nem felel meg a divatnak illetve a szabvány elvárásoknak. Szerintem nem baj, ha az ember próbálkozik valami nem szokványossal, amúgy sem szeretem ha behatárolják, hogy mi a jó és mi a rossz kép. Persze én szubjektíven itélem meg a képeket, számomra az a jó kép ami tetszik! (nyilván a szélsőséges dolgokat nem beleértve) És remélem nem vetted sértésnek a hozzászólásomat, nem vonom kétségbe a szaktudásod. Az autós kép pl szerintem teljes mértékben visszaadja a terepasztal hatást, és nekem tetszik is!
-
BLOODSHOT
senior tag
DDDDD
Oké. Köszönjük az értelmes hozzászólásokat.
Ha neked nem keltik a terepasztal hatást, akkor komoly bajok vannak a szemeddel.Biztos te sokkal jobban értesz hozzá hogy egy TS obi milyen képeket lő.
Ez most tipikusan a "bölcs maradtál volna" esete. De legalább ne írkálnád le....
Egyébként biztosíthatlak, hogy 45mm-es TS el vannak lőve.
Gondolom annyi eszed nem volt hogy megnézd az EXIF-ben.Na majd legközelebb.
-
FixY67
senior tag
Címek: elhiszed, hogy nem véletlen? Eleinte lustaságból nem írtam címet. Mostanság direkt. Imádom látni, miket tudnak egy-egy képbe belemagyarázni.
Technikai dolgokban meg attól tartok, tévedsz: történetesen az első képen egy erősen alulexponált, utólag mindenféle, már-már HDR-re emlékeztető trükkökkel agyonfarigcsált végeredményt látsz. Ha kiraknám az eredetit, akkor kb. az arc helyén egy szürke maszat lenne, semmi több.
A csarnokos képek meg szándékosan vannak túlkontrasztosítva, azok egyébként sem jók ilyen szemponból. Én azt hittem, pl. a lakótelepi képre célzol a hiányzó középtónusokkal. -
FixY67
senior tag
Ha a képeknek címet adok, akkor befolyásolom a nézőt.
A kontraszttal kapcsolatos dolgot nem teljesen értem... kalibrált monitoron, LR-ban nézve nincs ilyen gond velük. A böngészők színkezelésének meg már rég nem hiszek. Ha megnézed a hajós képet, az erősen alulexponáltnak látszik, pedig nem az. Csak nem mindegy, honnan, mivel nézem. -
M-ben az expo kompenzáció gombbal nem tudok értéket állítani, ott a zársebességet kell növelnem (pl. 1/1000 helyett 1/500 vagy 1/250). Ezek szerint akkor -a példámat alapul véve- 1/1000-helyett 1/250-et kellene állítanom, hogy a +2-nyi értéknek megfelelő expot kapjak.
Av-ben ugyanis csak a legtágabb rekeszen üzemel a Pentax-M 50/1.7. -
Egyezni szokott az élesség a keresőben és a képen, csak ilyen kis tárgytávolságnál könnyen kerülhetek közelebb vagy távolabb a tárgytól, így az kieshet az éles tartományból. A kontrasztot a hó miatt is nehezebb jól belőni. A #27749-ben az első kép f5.6-on, a második ~f2-n készült, utóbbi sajnos emiatt lágyabb is lett.
A jobb időt várom, amikor ismét lesznek jó témák (számomra), akkor majd gyakorolhatom az ilyet. -
sztyui2
őstag
Köszönöm mindenkinek a véleményeket!
Ricsi:Igazából tényleg a bokeh a kép lényege. Ha meglátom a karácsonyi izzókat és ott a kezemben a gép az 50-essel, akkor egyszerűen nem bírom ki, hogy ne csináljak szép bokeh-s képeketNamost ez önmagában nem sokat érne, mert mindenki tud élesség nélküli képet csinálni bármikor, ezért minél hamarabb keresni kell valami hamis témát, amit betehetek az 50-es közelpontjába, és lefotózhatom. Legyen az egy gyertya, egy dísz, vagy akármi, a lényeg, hogy mögötte ott legyenek a szép karácsonyi izzók, amik szolgáltatják nekünk a szép bokeh-t
-
kiskornel
addikt
(#24141) máyköl: kutya. van egy általános szabály, hogy próbáljunk egy szintre süllyedni az állattal. Persze ettől el lehet térni, de csak akkor érdemes, ha ezáltal valami + ot kap a kép. Aranyos... de mint fotó, csak neked jelent valamit;
Levelek: miért nem tettél a kék foltokra még leveleket? Úgy elfedhetted volna. Ez alapján ez megint egy fogom és lövök kép, mint ahogy az előző...
3. kép. Ahogy említették a Bokeh. Nos. ISO400 is ront valamit, tehát a kisebb ISO-val is tudsz javítani, de ha igazán drasztikus mosást szeretnél, akkor keress olyan helyszínt, aminél messzebb van a háttér, és még közelebb legyen növény az obihoz. Zoom = növeld a gyújtótávot. Ez mind segít rajt. Tudom, ott helyszínen nem igazán lehet ezt ellenőrizni...
4. témáját tekintve az ilyeneken már túl kellett volna esned a kompakt korszakodba. Erre pazarolni a zárszerkezetet...
5. Háát. Erről a véleményt anyádnak meg apádnak kellene elmondani. Elvégre is ők tehetnek róla, hogy ilyen vagy
Még valami. Valljuk be, ezek mind olyan képek, amit egyszer lekattintasz, ide felrakod, és soha többé nem nézed meg... se te, se mi.(#24138) BEE Az utolsó kettő. Szépek a színek rajtuk. Tetszik a mosott háttér és annak színe.
-
werttzui
addikt
-
nesa
veterán
Itt van mind 3 db ahogy kiesett a gepbol.
-
j.bravo
addikt
Grat az avatarhoz! (Létezik hogy láttam már valahol...?
)
A képekhez is hozzászólnék de ahhoz az kellene hogy megjelenjenek nálam. Nem választanál a kedvemért (és még jópár fórumtárs kedvéért) egy másik, jobban elérhető feltöltő oldalt...?A thumbnail-ek alapján ígéretesek pedig, a vízen tükröződősek is, de főleg a második érdekelne.
-
törölt tag
A Pana előtétlencséje nagyon drága. Egyébként lencse nélkül nem ilyen, de a látószög is jóval gyengébb. Sajna equiv 36mm-ről indul, ez van, ezt kell szeretni.
Szerintem azért nem annyira jó így, mert a torzítás nem szimmetrikus. Kiveszem belőle PS-el, aztán meglátjuk milyen lesz. -
Tomate
veterán
Az éggel nem tudtam mit csinálni. Az élőben is ilyen full fehér volt. Az emberi szemnek is ki volt égve... Szóval esélytelenség nem kiégetten lekapni.
A felső fényeket eltüntettem és középre vágtam a fénycsíkot. Tényleg jobb.
A móló meg szerintem kell, mert amúgy üres lenne a kép előtere. De szvsz ez szubjektív.
-
nesa
veterán
Koszi , talan majd jovore ujraprobalom.
Van meg1 ami kocsit tobbet mutat de abban is benne van a racs.
A lampa meg a keszthelyen van.
Ez a belatelepi vasutallomas .
-
pisti
őstag
Használtam már eleget mindkét obi-t, tudom melyik a jobb ne aggódj.
Ez pedig a Jupiter!
Nincs értelme a nagy nagyításnak, ha nem fér el a tárgy a képmezőben.
Nagyobb nagyításnál kisebb a dof, ami egyébként is elég szűkös.
Lehet jobban látszik, hogy hol van az éles tartomány, de kézben fogva a gépet sokkal nehezebb ráállni vele egy adott síkra, mert ugyanaz a kézmozgás sokkal jobban mozgatja nagyobb nagyításnál ezt az éles tartományt, mint kisebb nagyításnál.
Záridők is kisebbek kellenek nagyobb nagyításhoz, hogy biztos ne mozduljon be a kép.
Tyah és a Jupiternek távolabb van a fókuszpontja, ami szintén segít izgága/félős dolgok fényképezésekor.Ezeket tapasztalatból mondom.
-
pisti
őstag
Hmm nemtudom konkrétan mire gondolsz, de én úgy vettem észre, hogy pont hogy a jupiter 135mm-e nagyít kevésbé az ugyanolyan módon használt helios 58mm-éhez képest.
Meg a képek szerintem magukért beszélnek, hogy nem olyan rossz az, sőt kevesebb képi hibát produkál a gép elé tartott obival, amennyire látom. Amire gondolok konkrétan, hogy nincs kromatikus aberráció, vagy legalábbis én nem látom, hogy lenne. -
törölt tag
Végül nem fogadtam meg teljesen a tanácsod, csak félig, de az ötleted alapján szerintem jó helyről vágtam belőle, végül ilyen lett:
Ez meg egy régebbi képem csak faragtam rajta mert túl kékes volt, nem volt színhű. A helyszín ugyanaz, csak az évszak és az időjárás más, kissé komor a hangulata mert akkor esett az eső egész nap:
-
Tomate
veterán
A régebbi képed nem hozza be nekem a képfeltöltés. Az a baj, hogy hiába világosítom. Az egész méretes képen elég szépen látszik a környezet, a boltívesnél tényleg csak feketeség az egész, de hiába húznám fel a fényt nem lenne jobb. Én első számúnak az egész képeset tartom. A másik csak egy ötlet, javaslat kipróbálása volt.
Timyyy: Én csak a hajót hagynám kéknek. Minden más ff.
-
Sir Riccio
addikt
Köszi a véleményt, lehet benne valami bár szerintem a szitakötő eléggé kiemelkedik. A kompozíció meg lehetne úgy is, hogy teljesen zöld a háttér és a szitakötő jobb oldalt van, a faoszlop pedig csak kicsit lóg be, de úgy nekem kevésbé tetszik.
geeri3:Ha akarnék sem tudnék belekötni.Tetszik!
Fejo:: Nekem sem ártott volna valami környezetet adnom a képeimnek, asszem meg is van, hogy a köv. tűzijátékomat honnan fogom fotózni. Jók a képek.
-
geeri3
csendes tag
Hova gondolsz! Nálam volt a bot, ő meg csak egy 30D-vel kapálózott... Ott csesztem el, hogy belenéztem a vakuba, és nem láttam merre szalad. XD
Most pedig egy kis kastély Yorkból, ami csak azért lett, mert elkezdtem próbálgatni a Lightroomot. Aztán rájöttem, hogy nem is olyan rossz... Bár ezt inkább ti döntsétek el
-
máyköl
veterán
Nem, félreértesz. Én is csináltam sok túrista fotót, amit emlékképpen meg is tartottam, de azt nem linkeltem be ide, mert azokat nem nagyon lehet véleményezni, mert csak amolyan "lefotóztam és kész". Én csak jeleztem nesa - nak, hogy erről nem nagyon lehet mit írni, ez inkább csak neki lesz jó, emlékfotónak.
Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Cipő topic
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini PC
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest