- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Így teljesít az új iPhone-ok processzora Geekbenchen
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
18394 - 18301
18394 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-06-08 12:30 Téma összefoglaló
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 11. 17.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN ISMÉTELT KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál és az Ersténél 10 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez jóval gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de mostanában úgy tűnik, hogy jellemzően a sikertelen tranzakció időpontjától számított pontosan hét nap (168 óra), illetve egyes esetekben pontosan 24 óra elteltével elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket már nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás Curve általi visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
vasárnap próbálták levonni az éves díjat, de nem emlékeztem a napra, így még az eurós széfben volt a pénz a revoluton = sikertelen lett a terhelés. erről jött e-mail is meg minden, amiben az volt, hogy “shortly” megpróbálják újra. azóta se történt meg

akinek volt már ilyen: hány napig tart nekik ez az egyszerű feladat?
-
user26
senior tag
*074 igen, ezt akartam.
Köszi az infót! -
pictigjis
Topikgazda
Sziasztok!
Olyan vásárlások, amikor érintéssel akarunk fizetni, és a terminál 047 -s hibakódot ír ki, ettől függetlenül a levonás megörténik, de sikertelen a fiizetes a termnálnál.
Próbálkozzuk újra így, vagy kártya + PIN kóddal, vagy hadjuk az egészet, és másik kártya független Curve, vagy másik kártya Curve -be?
A pénzt, eddig pár nap múlva vissza kaptuk.
Érdeklene, hogy a hiba miért jöhetett elő ? Esetleg a kártyán minimális összeg van? Maga a kártyával van gond? Curve rendszere zabos?
Curve esetén vanank egyéb terminál hibakódok, amivel "azonosíthatóbb" a probléma, laikusként tettem fel a kérdést.nem 074-et akartál írni? ez a klasszikus időtúllépési hiba a curve-nél. a curve rendszere egy szar, de egyes kártyák is hajlamosabbak erre a hibára. ha amúgy nem használod a back in time funkciót, teljesen felesleges szenvedni vele
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Olyan vásárlások, amikor érintéssel akarunk fizetni, és a terminál 047 -s hibakódot ír ki, ettől függetlenül a levonás megörténik, de sikertelen a fiizetes a termnálnál.
Próbálkozzuk újra így, vagy kártya + PIN kóddal, vagy hadjuk az egészet, és másik kártya független Curve, vagy másik kártya Curve -be?
A pénzt, eddig pár nap múlva vissza kaptuk.
Érdeklene, hogy a hiba miért jöhetett elő ? Esetleg a kártyán minimális összeg van? Maga a kártyával van gond? Curve rendszere zabos?
Curve esetén vanank egyéb terminál hibakódok, amivel "azonosíthatóbb" a probléma, laikusként tettem fel a kérdést. -
sparks
senior tag
Lemondani is csak ügyfélszolgálaton keresztül lehetett. Visszaraktak nagy nehezen free plan-re és visszautalták a hónap egy részét.
Sajnálom, hogy ennyi lesz, szerettem használni, ebben a hónapban is vagy 3k eurót rendeztem át rajtuk keresztül (a BIT még működött szerencsére). Nem is értem hogy nem született konkurenciájuk, sajnos teljesen egyedülálló a szolgáltatásuk. -
Moleman
addikt
Én kb 1.5 éve kaptam 4490-es cserekártyát, nekem azóta egyáltalán nem volt decline. Bár félig-meddig egybeesett azzal, hogy a mögötte lévő Erste hitelkártya MC helyett Visa lett.
-
pictigjis
Topikgazda
Konkrétan velem is ez van, aug. 20. után felfüggesztették a kártyámat, használni nem tudom a szolgáltatást, ügyfélszolgálat lepattint, hogy tudnak róla és dolgoznak rajta.
Döbbenet. Kb. az indulásuk óta ügyfelük vagyok és Pro+ -ban vagyok... vagyis most mondom le az egészet, meglátjuk mit lépnek rá.
sajnos le fogják szarni. mióta a lloyds átvette a kócerájt, mintha kifejezett cél lenne, hogy minél több ügyfél távozzon magától
én úgy érzem, a szolgáltatás kivéreztetése zajlik. a supporttal amúgy ne levelezgess ebben az ügyben, menjen a levél a complaints@-ra
-
sparks
senior tag
ez is bárkivel megtörténhet, a reddit tele van ezekkel
Másfél hete a Curve felfüggesztette a kártyámat. Már három üzenetet kaptam az érdeklődésemre, hogy legyek türelemmel, vizsgálják.
Annyi történt, hogy 19.-én reggel vettem az egyik webáruházban párezerét apróságot. Lengyel volt a szállító. Itt még be tudtam ikszelni, hogy én voltam és feloldottam a kártyát. Utána meg állampapírt vettem. Ekkor történt a tiltás. Jelenleg hiányzik a kártya feloldása vagy az újrarendelés opció is az alkalmazásból.
A havi 10 eurós csomagot fizetem. (Költség-haszon elvet nézve, már elolvadtak a visszatérítések, így lehet lassan megérik 1-2 hitelkártya felmondása. Akkor viszont nem ad már hozzá ez sem sok pluszt)Konkrétan velem is ez van, aug. 20. után felfüggesztették a kártyámat, használni nem tudom a szolgáltatást, ügyfélszolgálat lepattint, hogy tudnak róla és dolgoznak rajta.
Döbbenet. Kb. az indulásuk óta ügyfelük vagyok és Pro+ -ban vagyok... vagyis most mondom le az egészet, meglátjuk mit lépnek rá.
-
pictigjis
Topikgazda
kedvezőtlen fejlemény: tegnap 2 decline-om volt, egyik se lett 24 órás refundos
-
pictigjis
Topikgazda
Nincs előfizetés, az ingyenest használom. Egy Trading212-es kártyát használok. Amióta megvan kb 1 éve használom a curve-vel ezt a kártyát, eddig nem volt probléma. Ha közvetlenül fizetek a Trading212 kártyával ugyanott ahol a curve-vel nem megy mostanában, elsőre sikeres a fizetés. Augusztus 20-án kezdődtek a problémák, akkor aktiváltam az új Curve kártyát.
nem igazán látom, hogy mi értelme ennek a használatnak, minek a curve a trading212 elé? amúgy lehet összefüggés az új kártyával, de lehet akár véletlen egybeesés is: a trading212 nem klasszikus kibocsátó, simán lehet, hogy az ő rendszerük lassult be valamiért. egyes kriptós kártyák is nagyon macerásan használhatók a curve alatt
én hanyagolnám a curve-öt a helyedben. back in time használata nélkül az egész egy felesleges önszopatás
-
ltibor
csendes tag
Nincs előfizetés, az ingyenest használom. Egy Trading212-es kártyát használok. Amióta megvan kb 1 éve használom a curve-vel ezt a kártyát, eddig nem volt probléma. Ha közvetlenül fizetek a Trading212 kártyával ugyanott ahol a curve-vel nem megy mostanában, elsőre sikeres a fizetés. Augusztus 20-án kezdődtek a problémák, akkor aktiváltam az új Curve kártyát.
-
pictigjis
Topikgazda
Sziasztok!
Mióta aktiváltam az új Curve kártyámat rengeteg elutasítást tapasztalok. Pl. A Lidlben az utolsó előtti vásárlásomat négyszer utasította el, de a pénzt levette, az utolsónál az ötödiknél untam meg és fizettem másik kártyáról. Korábban ilyen kb havonta egyszer volt. Netes fizetésekkel is ugyanez a helyzet olyan helyeken ahol korábban nem volt gond. Van ahol a böngészőben is sikeresnek jelzi, de egy két nap múlva visszajön az összeg. A régi kártyával kb havi 1 elutasításom volt a de a második próbálkozás mindig sikerült. Support nem mondott semmi érdemit. Lehet köze ahhoz, hogy az előző két Curve kártyám száma 5574 4489-el kezdődött, a mostani 5574 4490?bármi lehet, és annak az ellenkezője is. van előfizetésed? a 4490 érdekes fejlemény, de nem biztos, hogy bármit jelent. milyen kártyával használod a curve-öt?
-
ltibor
csendes tag
Sziasztok!
Mióta aktiváltam az új Curve kártyámat rengeteg elutasítást tapasztalok. Pl. A Lidlben az utolsó előtti vásárlásomat négyszer utasította el, de a pénzt levette, az utolsónál az ötödiknél untam meg és fizettem másik kártyáról. Korábban ilyen kb havonta egyszer volt. Netes fizetésekkel is ugyanez a helyzet olyan helyeken ahol korábban nem volt gond. Van ahol a böngészőben is sikeresnek jelzi, de egy két nap múlva visszajön az összeg. A régi kártyával kb havi 1 elutasításom volt a de a második próbálkozás mindig sikerült. Support nem mondott semmi érdemit. Lehet köze ahhoz, hogy az előző két Curve kártyám száma 5574 4489-el kezdődött, a mostani 5574 4490? -
pictigjis
Topikgazda
ez is bárkivel megtörténhet, a reddit tele van ezekkel
Másfél hete a Curve felfüggesztette a kártyámat. Már három üzenetet kaptam az érdeklődésemre, hogy legyek türelemmel, vizsgálják.
Annyi történt, hogy 19.-én reggel vettem az egyik webáruházban párezerét apróságot. Lengyel volt a szállító. Itt még be tudtam ikszelni, hogy én voltam és feloldottam a kártyát. Utána meg állampapírt vettem. Ekkor történt a tiltás. Jelenleg hiányzik a kártya feloldása vagy az újrarendelés opció is az alkalmazásból.
A havi 10 eurós csomagot fizetem. (Költség-haszon elvet nézve, már elolvadtak a visszatérítések, így lehet lassan megérik 1-2 hitelkártya felmondása. Akkor viszont nem ad már hozzá ez sem sok pluszt) -
pictigjis
Topikgazda
Amit beszéltünk korábban is, hogy a magyar rendszer (pl. az OTP kártyatermináljai) az engedélyezéshez egyenleget is kér, nemcsak érvényességet, így a kibocsátó bankkal fel kell venni a kapcsolatot, és a curve dupla autorizációja itt timeout-ot okoz. Ugyanez van egyébként egészségpénztári kártya mögé kapcsolt hitelkártyával is, ott is amikor olyanja van, akkor egy ideig több tranzakció is timeoutol, és a patikusok nem értik, mi a hiba, aztán újabb próbálkozásra sikerül a fizetés.
Ha a külföldi kártyaterminál nem kérdezi meg a curve-től, hogy van-e fedezet a tranzakcióra, és így a curve-nek nem kell ugyanezt megkérdeznie a mögötte lévő kártyát kibocsátó banktól (csak a kártyatársaságtól az érvényességet kérdezi le), akkor nincs timeout-veszély.
ez továbbra is teljesen logikus magyarázat. de akkor is ott van az egyszeri felhasználó által kikerülhetetlen és befolyásolhatatlan másik jellemző, hogy egyes bankok kártyái közel százszázalékos aránnyal bele tudnak férni az időkeretbe, míg más kártyák 70-80 százalékban képesek csak erre. lehet erre azt mondani, hogy a béna kibocsátók gyorsuljanak fel, de mivel a kh-n kívül is vannak azért az átlagosnál magasabb decline-arányú kártyák, nekem továbbra is az a következtetésem, hogy az időkeret indokolatlanul és feleslegesen szűkre lett szabva a magyar rendszerben. ennek oka már soha nem fog kiderülni
(elképzelhető persze az is, hogy egyes esetekben a kh rendszere nem ad időben választ a fedezetellenőrzési kérésre. mostanában egyébként is egy szar az egész rendszerük, a kártya közvetlen, netes vásárlásra való használata esetén hiába bökök például a jóváhagyós pushra, technikai hiba képernyőt tölt be, csak az app újbóli megnyitásával tudom jóváhagyni a vásárlást. számomra tehát az egyetlen reális lehetőségnek az alapkártya cseréje tűnik, ez folyamatban van)
-
viktorhu
veterán
pontosan ezt csinálom mindig
félreértés ne essék, az olaszországi (és a többi idei külföldi) példa alapján ez valószínűleg nem kizárólag a curve hibája. kb. biztos vagyok már benne, hogy a magyar rendszerekben valamiért túl szűk időkeret van meghatározva a sikeres tranzakciókra, ehhez pedig a kh (curve-vel használva) túl lassú
olyan normálisan nincs, hogy egy szolgáltatás egy adott kombinációval mindenhol máshol hibátlanul működik, egy adott országban viszont csak 40-50 százalékosan. nyilvánvaló, hogy a kh a szűk keresztmetszet, ezért tervezzük lecserélni, de akkor is nagyon durva, hogy csak magyarországon használhatatlan
ez egy olyan sajátossága a hazai fizetési rendszereknek, ami konkrétan érthetetlen számomra
(az előbb egy közvetlen kh-s fizetés is sikertelen lett a simplepayen, szóval... de így legalább nem vonják le a pénzt)
Amit beszéltünk korábban is, hogy a magyar rendszer (pl. az OTP kártyatermináljai) az engedélyezéshez egyenleget is kér, nemcsak érvényességet, így a kibocsátó bankkal fel kell venni a kapcsolatot, és a curve dupla autorizációja itt timeout-ot okoz. Ugyanez van egyébként egészségpénztári kártya mögé kapcsolt hitelkártyával is, ott is amikor olyanja van, akkor egy ideig több tranzakció is timeoutol, és a patikusok nem értik, mi a hiba, aztán újabb próbálkozásra sikerül a fizetés.
Ha a külföldi kártyaterminál nem kérdezi meg a curve-től, hogy van-e fedezet a tranzakcióra, és így a curve-nek nem kell ugyanezt megkérdeznie a mögötte lévő kártyát kibocsátó banktól (csak a kártyatársaságtól az érvényességet kérdezi le), akkor nincs timeout-veszély.
-
pictigjis
Topikgazda
ma lett refunded (ios-en továbbra sem jönnek amúgy a visszatérítéses értesítések), ami azért különösen vicces, mert a kh-nál két munkanap kell a könyveléshez - de csütörtök augusztus 20., utána péntek is szabadnap, szóval hétfőn jóvá is lesz írva, a tranzakció után kereken 20 nappal. nice...
(tegnap nyilván jött decline a lidlben is. remélhetőleg még ebben a hónapban sikerül elintézni az mbh-s új kártyát, ez a kh tényleg használhatatlan itthon. a türelmem elfogyott, mert hiába kérném, az én kedvemért biztosan nem fogják lassítani a magyar fizetési rendszereket
) -
pictigjis
Topikgazda
Az a gáz, hogy ez csak veled történik meg, én már az idejét sem tudom, hogy mikor találkoztam utoljára Decline-al... A Simple-nél pl. azt vettem észre, hogy nem szabad app-ban fizetni, a fizető oldalon be kell lépni a Simple fiókba, és ott kiválasztani a kártyát amivel fizetnél, mert különben a kétszintű hitelesítésnél elhasal.
pontosan ezt csinálom mindig
félreértés ne essék, az olaszországi (és a többi idei külföldi) példa alapján ez valószínűleg nem kizárólag a curve hibája. kb. biztos vagyok már benne, hogy a magyar rendszerekben valamiért túl szűk időkeret van meghatározva a sikeres tranzakciókra, ehhez pedig a kh (curve-vel használva) túl lassú
olyan normálisan nincs, hogy egy szolgáltatás egy adott kombinációval mindenhol máshol hibátlanul működik, egy adott országban viszont csak 40-50 százalékosan. nyilvánvaló, hogy a kh a szűk keresztmetszet, ezért tervezzük lecserélni, de akkor is nagyon durva, hogy csak magyarországon használhatatlan
ez egy olyan sajátossága a hazai fizetési rendszereknek, ami konkrétan érthetetlen számomra
(az előbb egy közvetlen kh-s fizetés is sikertelen lett a simplepayen, szóval... de így legalább nem vonják le a pénzt)
-
ACE-
addikt
az elmúlt két hetet a korábban többször is problémásnak bizonyuló szicíliában töltöttük. ebben az időszakban összesen 92 tranzakció jött össze curve+kh kombót használva. az elutasítások száma: 1, azaz egy, és igen, ez a tetves barionos volt az (magyarországhoz köthető webes költés 3-4 volt még)
a 100 százalékos olaszországi sikerráta úgy jött össze, hogy az indulás előtti napon három curve-ös decline után a kh-val közvetlenül fizettem ki negyedjére is egy 45 ezres éttermi számlát. az a három legalább mind refunded lett másnap
a számok sajnos egyértelműek. több hetet töltöttünk idén már külföldön, nulla decline mellett, itthon meg használhatatlan ez a szolgáltatás. én nem tudom, mi történik magyarországon, de ez nonszensz
pech, hogy pont magyarországon használnám a legtöbbször

Az a gáz, hogy ez csak veled történik meg, én már az idejét sem tudom, hogy mikor találkoztam utoljára Decline-al... A Simple-nél pl. azt vettem észre, hogy nem szabad app-ban fizetni, a fizető oldalon be kell lépni a Simple fiókba, és ott kiválasztani a kártyát amivel fizetnél, mert különben a kétszintű hitelesítésnél elhasal.
-
pictigjis
Topikgazda
az elmúlt két hetet a korábban többször is problémásnak bizonyuló szicíliában töltöttük. ebben az időszakban összesen 92 tranzakció jött össze curve+kh kombót használva. az elutasítások száma: 1, azaz egy, és igen, ez a tetves barionos volt az (magyarországhoz köthető webes költés 3-4 volt még)
a 100 százalékos olaszországi sikerráta úgy jött össze, hogy az indulás előtti napon három curve-ös decline után a kh-val közvetlenül fizettem ki negyedjére is egy 45 ezres éttermi számlát. az a három legalább mind refunded lett másnap
a számok sajnos egyértelműek. több hetet töltöttünk idén már külföldön, nulla decline mellett, itthon meg használhatatlan ez a szolgáltatás. én nem tudom, mi történik magyarországon, de ez nonszensz

és az első simplepayes hazai fizetési próbálkozás azonnal elhasalt terhelve

NEMIGAZ BAZMEG
-
pictigjis
Topikgazda

-
xy.zsolt
addikt
-
pictigjis
Topikgazda
-
m0ski
aktív tag
Ha a visszatérítés maximalizálás a fő szempont, akkor szerintem erősen megfontolandó a Cofidis. Teljes hitelkeret 1% a visszatérítés. Tavaly decemberben nyitottam 700e kerettel, múlt hónapban emeltek 800-ra.
Revolut feltöltésre is adja az 1%-ot, így gyakorlatilag gyerekjáték a visszatérítés maximalizálás.
Ráadásul ha számlazárás előtt vissza van töltve a hitelkeret akkor nincs havi számlavezetési díj se.
De a hitelkártyás topicban ez többszörösen ki lett tárgyalva. -
pictigjis
Topikgazda
-
Oliverda
félisten
Revoluttal sem megy át?
-
pictigjis
Topikgazda
van valaki, akinek az elmúlt napokban sikerült fizetnie a barionon ezzel a fosadék szarral? háromból három terhelt decline-nál járok, kurvára idegesít már
pedig eleve csak olyanokkal próbálkoznék már, ami később kellene másik kártyára. de ez a taktika se működik
-
Oliverda
félisten
Hát, ez így sem túl sok.
Az eddigi gyakorlat alapján pedig nem várható, hogy egyhamar bármelyik magyar bank emelne a visszatérítés maximumán, szemben a havi számlavezetési díjjal, amihez persze évről évre hozzányúlnak. -
pictigjis
Topikgazda
-
ACE-
addikt
-
pictigjis
Topikgazda
kartyadij nincs, csak a havi 600 szamlavezetes. ezert 4400/ho a visszaterites 5000 helyett
de a go! tenyleg csak akkor eri meg, ha magasabb hitelkeretet celoz valaki. egymillios keretig a sima media marktos hitelkartya jobb deal, annal nincs szamlavezetesi dij se
-
Oliverda
félisten
a go lenne a cél a magasabb igényelhető hitelkeret miatt. a 600/hó nem a legörömtelibb dolog, de a max. havi visszatérítés így is 4400 lenne a kh-s 4000 helyett
(az énpostám kártya most furát csinált. 300 ezres a keret azon a kártyán, de a 2500-as postai költéses visszatérítés mellett nem a szokásos és elvileg maximum 2500-at adta egyéb költésre, hanem 2997-er, mintha a teljes hitelkeret egy százalékát adta volna)
Ebből mennyit visz el a számlavezetési díj és az éves kártyadíj?
-
pictigjis
Topikgazda
igen, nagyon ugy tunik, hogy nemcsak tegnap, hsnem mar elozo honapban is hiaba fizettem be vele a csekkeket, nem lesz rajuk 5 szazalek cashback
szivas, tok veletlenul vettem eszre en is tegnap
-
edk-
őstag
a go lenne a cél a magasabb igényelhető hitelkeret miatt. a 600/hó nem a legörömtelibb dolog, de a max. havi visszatérítés így is 4400 lenne a kh-s 4000 helyett
(az énpostám kártya most furát csinált. 300 ezres a keret azon a kártyán, de a 2500-as postai költéses visszatérítés mellett nem a szokásos és elvileg maximum 2500-at adta egyéb költésre, hanem 2997-er, mintha a teljes hitelkeret egy százalékát adta volna)
Az Énpistámat szerintem konvertálták Budapest Standarddá, így az a gyanúm, a postaira szóló extra visszatérítés ettől a hónaptól nem lesz.
Nálam ez szerepel a kivonat fejlécében:
Termék azonosító: POS004CMRDIP
Termék neve: Budapest Standard Hitelkártya
Kedvezmény azonosító: LOY040 -
ACE-
addikt
-
Fifi
őstag
MBH Classic ebben is jobb akkor:
"Minden belföldön és külföldön végrehajtott vásárlás és csoportos beszedés esetén az elköltött összeg 1%-nak egészértékét, havi maximum 5000 Ft-ot ad kedvezményként a Bank." -
pictigjis
Topikgazda
-
Fifi
őstag
Sosem értettem mi szükség volt/van erre a curve-ra. Bár van okosórám és mobilom amivel lehetne fizetni (ha aktiválnák rajtuk wallet-ot) mégsem adok több esélyt arra, hogy úton-útfélen szivassanak/lehúzzanak.
Ehelyett fizikai kártyát használok.....próbáljátok ki, nem ciki
Nem mondom, hogy nincs olyan élethelyzet mikor egyszerűbb lenne pl a garminnal fizetni, de ebből kevés van. Szóval a hype-olt használatukat meg kb lesz@rom....pont az ilyen és hasonló szarságok miatt
#18354-ben a Szerk: bekezdésben leírtam az általam leggyakrabban használt 3 okot.
Korábban még ott volt a deviza váltás is, de mára az elkopott .. -
Fifi
őstag
köszi! azt hiszem, a matek nem hazudik. nálam ennél is jóval magasabb a kh-s decline-arány, de például revoluttal soha, egyetlen egy elutasításom se volt. nyilván sokkal kevesebb tranzakcióból, de akkor is tanulságos
könnyen lehet, hogy nekem mbh-val is lenne pár, ilyen az én formám, de ha hatodannyira csökkenne a mostani szintről, az óriási előrelépés lenne
ha második próbálkozásra összejön az igénylés, a kh hitelkerete is vissza lesz nyesve. megszüntetve nem, mert alkalmi mcc-ellenőrzésre hasznos lenne
Szerintem a Media Markt-ban a Classic a leggyorsabb és legkönnyebben igényelhető.
Ehhez viszont kell ott venni valamit .... -
pictigjis
Topikgazda
2020. májusa óta több MBH-s és elődbanki HK-t használtunk (BB UPC, MKB Énpostám stb.) és használunk is jelenleg (MBH Classic) Curve mögött. Ezeknél az elutasítás nagyon ritka.
Ha curve timeline nem hazudik, ebben az évben 368db tranzakcióból 3db declined (0,8%) volt az MBH classic kártyán. Ezzel szemben a K&H-n 519db-ból 28db volt declined (5,4%).
Eddig azt hittem, hogy az MBH-s az alapkártyánk, a K&H pedig másodlagos, de a darabszám megcáfol.

Szerk: Szerintem, ha váltasz MBH-s kártyára, nem lesz ennyi gondod. Én a K&H miatt nem dobnám a GBiT, a Curve cash, illetve a HK-ról történő limit nélküli ATM felvétel lehetőségét.
köszi! azt hiszem, a matek nem hazudik. nálam ennél is jóval magasabb a kh-s decline-arány, de például revoluttal soha, egyetlen egy elutasításom se volt. nyilván sokkal kevesebb tranzakcióból, de akkor is tanulságos
könnyen lehet, hogy nekem mbh-val is lenne pár, ilyen az én formám, de ha hatodannyira csökkenne a mostani szintről, az óriási előrelépés lenne
ha második próbálkozásra összejön az igénylés, a kh hitelkerete is vissza lesz nyesve. megszüntetve nem, mert alkalmi mcc-ellenőrzésre hasznos lenne
-
Fifi
őstag
vannak, akik mbh-s hitelkártyával használják a curve-öt kvázi alapkártyaként? mik a tapasztalatok?
egyszer már sajnos lyukra futottunk a go-igényléssel, mert igazi idióták voltak a fiókban, de muszáj lesz újra próbálkozni velük. a kh-s hitelkártyából ma lett végleg elegem, akármilyen mazochista is vagyok, azt már nem tudom elfogadni, hogy négyszer kell kifizetnem egy 45 ezres éttermi számlát, és a három curve-ös decline (hihetetlen, de két apple payes próbálkozás után fizikaival is jött a 074-es egyéb hiba) ellenére természetesen mindhárom be van terhelve
mára ki lehet mondani, hogy a curve+kh kombináció egyszerűen használhatatlanná vált, ennyit ez már nem ér nekem, hogy szó szerint megkeserítse a napjaimat. pénteken a 33 ezres tankolást fizettem ki háromszor, egy nappal előtte egy 130 ezres hotelelőleget kétszer, kedden a 33 ezres kötelezőt szintén háromszor, és oké, hogy hitelkártya és a bank pénze fogy, amíg nincs közelben a fordulónap, de basszus ez már egy rossz vicc a teljesen random idejű refundokkal vagy éppen zárolásokkal
nevetséges ez a szar, a fosadék kh-val együtt
2020. májusa óta több MBH-s és elődbanki HK-t használtunk (BB UPC, MKB Énpostám stb.) és használunk is jelenleg (MBH Classic) Curve mögött. Ezeknél az elutasítás nagyon ritka.
Ha curve timeline nem hazudik, ebben az évben 368db tranzakcióból 3db declined (0,8%) volt az MBH classic kártyán. Ezzel szemben a K&H-n 519db-ból 28db volt declined (5,4%).
Eddig azt hittem, hogy az MBH-s az alapkártyánk, a K&H pedig másodlagos, de a darabszám megcáfol.

Szerk: Szerintem, ha váltasz MBH-s kártyára, nem lesz ennyi gondod. Én a K&H miatt nem dobnám a GBiT, a Curve cash, illetve a HK-ról történő limit nélküli ATM felvétel lehetőségét.
-
pictigjis
Topikgazda
konkrétan valószínűleg fingjuk sincs a problémáról. van egy pár ilyen kártya, amik kvázi használhatatlanok curve alatt, és biztos vagyok benne, hogy nem tudnak/akarnak foglalkozni ezzel. és azt kell mondjam, szerintem itt a kh is erősen hunyó az elavult fos rendszereivel
itt csak két lehetőség van: a., az mcc-megjelenítés ellenére másik alapkártyára váltani (én ennek még adok egy esélyt), vagy b., kukázni a curve-öt. a curve+kh használata biztosan árt az idegeknek
-
kapasz
tag
vannak, akik mbh-s hitelkártyával használják a curve-öt kvázi alapkártyaként? mik a tapasztalatok?
egyszer már sajnos lyukra futottunk a go-igényléssel, mert igazi idióták voltak a fiókban, de muszáj lesz újra próbálkozni velük. a kh-s hitelkártyából ma lett végleg elegem, akármilyen mazochista is vagyok, azt már nem tudom elfogadni, hogy négyszer kell kifizetnem egy 45 ezres éttermi számlát, és a három curve-ös decline (hihetetlen, de két apple payes próbálkozás után fizikaival is jött a 074-es egyéb hiba) ellenére természetesen mindhárom be van terhelve
mára ki lehet mondani, hogy a curve+kh kombináció egyszerűen használhatatlanná vált, ennyit ez már nem ér nekem, hogy szó szerint megkeserítse a napjaimat. pénteken a 33 ezres tankolást fizettem ki háromszor, egy nappal előtte egy 130 ezres hotelelőleget kétszer, kedden a 33 ezres kötelezőt szintén háromszor, és oké, hogy hitelkártya és a bank pénze fogy, amíg nincs közelben a fordulónap, de basszus ez már egy rossz vicc a teljesen random idejű refundokkal vagy éppen zárolásokkal
Ugyanettől szenvedek én is a Curve mögötti K&H hitelkártyával. Sajna a többi nem írja ki az MCC-t.
Nem tudom, Curve-ék is látják-e ezt az anomáliát, vagy szólni kellene nekik.
-
edk-
őstag
Jelen. 3 lölöbankos hk-t váltogatok mögötte, decline ritka, mint a fehér holló. Évente 1-2x. Mindig telefonnal fizetünk (több készüléken is bent van a walletben). Erstés hk-ra GBITelek.
-
pictigjis
Topikgazda
Sosem értettem mi szükség volt/van erre a curve-ra. Bár van okosórám és mobilom amivel lehetne fizetni (ha aktiválnák rajtuk wallet-ot) mégsem adok több esélyt arra, hogy úton-útfélen szivassanak/lehúzzanak.
Nem mondom, hogy nincs olyan élethelyzet mikor egyszerűbb lenne pl a garminnal fizetni, de ebből kevés van. Szóval a hype-olt használatukat meg kb lesz@rom....pont az ilyen és hasonló szarságok miatt
a back in time miatt van rá kizárólag szükség, elengedhetetlen eszköz (lenne) egyszerre több hitelkártya visszatérítési keretének kimaxolására. ha valaki ezt a funkciót nem használja, valóban teljesen értelmetlen ezzel
fizetni -
xy.zsolt
addikt
-
pictigjis
Topikgazda
-
cucc1
újonc
az ilyen esetekben mindegy, hogy milyen bank, ez érvényes
jellemzően a sikertelen tranzakció időpontjától számított pontosan hét nap (168 óra), illetve egyes esetekben pontosan 24 óra elteltével elindul a visszatérítés.
a 24 óra tehát nem a te konkrét eseted volt, legnagyobb eséllyel vasárnap, az eredeti tranzakció időpontjában jön majd a "refunded" üzenet. ha véletlenül nem, akkor jövő vasárnap. sajnos ez ilyen
Köszönöm a segítséget.
-
pictigjis
Topikgazda
Sziasztok!
Volt egy elutasított vásárlásom az Államkincstár felületén, Google Pay-en keresztül.
Az összefoglalóban van leírás, hogy jellemzően mennyi idő alatt érkezik vissza a pénz.
Viszont ott a Gránit Bank nincs említve.
Van valakinek tapasztalata, hogy a Gránit Bankal.
A tranzakció vasárnap volt és mivel 160ezer forint, kicsit kezd idegesíten.
A Google Walletben rögtön utána már látszódott, hogy visszatérítve de a Curve és a Gránit felületén semmi csak, hogy le van könyvelve.Köszönöm a segítséget.
az ilyen esetekben mindegy, hogy milyen bank, ez érvényes
jellemzően a sikertelen tranzakció időpontjától számított pontosan hét nap (168 óra), illetve egyes esetekben pontosan 24 óra elteltével elindul a visszatérítés.
a 24 óra tehát nem a te konkrét eseted volt, legnagyobb eséllyel vasárnap, az eredeti tranzakció időpontjában jön majd a "refunded" üzenet. ha véletlenül nem, akkor jövő vasárnap. sajnos ez ilyen
-
cucc1
újonc
Sziasztok!
Volt egy elutasított vásárlásom az Államkincstár felületén, Google Pay-en keresztül.
Az összefoglalóban van leírás, hogy jellemzően mennyi idő alatt érkezik vissza a pénz.
Viszont ott a Gránit Bank nincs említve.
Van valakinek tapasztalata, hogy a Gránit Bankal.
A tranzakció vasárnap volt és mivel 160ezer forint, kicsit kezd idegesíten.
A Google Walletben rögtön utána már látszódott, hogy visszatérítve de a Curve és a Gránit felületén semmi csak, hogy le van könyvelve.Köszönöm a segítséget.
-
zerodot
aktív tag
Egyszer régen próbáltam, nem működött. Sőt igazából annyira nem, hogy a pénznemet teljesen ignorálta... pl. egy 500 forintos vásárlás már triggerelte a "10 EUR felett" szabályt, mert csak azt nézte, hogy az 500 nagyobb szám, mint a 10...
-
ACE-
addikt
A kategóriás szűrést használom annál műkszik rendesen...
-
mentor_4
tag
-
pictigjis
Topikgazda
jó kérdés, én nem nagyon bíznám magam a smart rulesra :/
-
ACE-
addikt
Van egy kártyám HUF-ra állítva, egy másik EUR-ra, ha a Smart rules-ben beállítom az Amount rules-ben hogy 0 EUR felett vonja az EUR kártyáról, akkor nem fogja váltani, és levonni a HUF kártyáról, hanem minden EUR terhelést az EUR kártyáról fogja vonni?
-
Oliverda
félisten
Mert megszüntetem a számlám és így nem volt rá szükségem.
Felesleges volt.
-
Szállító76
tag
-
Szállító76
tag
-
ACE-
addikt
Próbáltam másik telefonszámmal regisztrálni de ugyan ez van
nem e-mail cím hanem személyi adatok alapján vagy nyilvántartva ezért mindig össze fog futni hogy te már voltál előfizető...
-
ACE-
addikt
Nem is értem hogy minek egy olyan szolgáltatást megszüntetni aminek semmilyen díja nincs...
-
Szállító76
tag
-
RoyalAirForc
senior tag
-
pictigjis
Topikgazda
PlSziasztok.
Volt Curve fiókom amit régebben megszüntetem de most újra regisztrálnék de csak addig jutok, hogy
egy 4 jegyű számot adjak meg az meg is van..
Utána ez fogad... Már írtam a Support-nak de semmi érdemleges válasz
Huawei óran szeretném használni fizetésnél.
Esetleg ötlet vkinek?ha te szüntetted meg, nem vennék mérget rá, hogy még egyszer szívesen látnak. de drukkolok, hogy válaszoljon a support...
-
Szállító76
tag
PlSziasztok.
Volt Curve fiókom amit régebben megszüntetem de most újra regisztrálnék de csak addig jutok, hogy
egy 4 jegyű számot adjak meg az meg is van..
Utána ez fogad... Már írtam a Support-nak de semmi érdemleges válasz
Huawei óran szeretném használni fizetésnél.
Esetleg ötlet vkinek? -
edk-
őstag
-
xy.zsolt
addikt
-
ACE-
addikt
-
RoyalAirForc
senior tag
-
xy.zsolt
addikt
-
xy.zsolt
addikt
-
xy.zsolt
addikt
Mi a legjobb külföldi alternatíva most ha nem kell a honosított revolut?
Mára kb semmi előnye nem maradt abból amiért 10 éve az ügyfelük lettem
Azért itt kérdezem mert talán több az elfogulatlan tapasztalat -
pictigjis
Topikgazda
a mai nap is két simplepay elutasítással indult, harmadszorra nem próbálkoztam (olyan lett volna, amit később át kéne rakni másik kártyára). azt hiszem, nekem ebből tényleg elegem van. az mbh go-ra váltás a 600 forintos havi díj miatt nem az igazi (ez a kh-s kártya kétmilliós hitelkeretű, a classic és az euronics csak 1-1 millió maxot ad), de lehet, nem lesz más választás
ez egy vicc már. mellesleg a simplepay azóta is sokkal szarabb lett, hogy nem jönnek a pushok a fizetések jóváhagyásáról az appban
a 30 ezres tankolást is duplán fizettem, pedig fizikaival próbáltam. bár szerintem hanyagolni fogom mostantól, mintha lenne valami baja. ma is hiába érintettem először, hibás olvasást vagy mit írt ki a terminál, másodjára pittyent ugyan, de ilyenkor akkor is el szoktak hasalni a tranzakciók, ha egyébként éppen nem szar periódus van. az elmúlt hetekben több ilyen érintős szerencsétlenkedésem volt, már nagyon érik, hogy rányomjak a replace card gombra...
-
pictigjis
Topikgazda
a mai nap is két simplepay elutasítással indult, harmadszorra nem próbálkoztam (olyan lett volna, amit később át kéne rakni másik kártyára). azt hiszem, nekem ebből tényleg elegem van. az mbh go-ra váltás a 600 forintos havi díj miatt nem az igazi (ez a kh-s kártya kétmilliós hitelkeretű, a classic és az euronics csak 1-1 millió maxot ad), de lehet, nem lesz más választás
ez egy vicc már. mellesleg a simplepay azóta is sokkal szarabb lett, hogy nem jönnek a pushok a fizetések jóváhagyásáról az appban
-
pictigjis
Topikgazda
énpostám nekünk is van egy, az már amúgy nem igényelhető. nyilván a go-ra váltás lehetne opció az általános 1 százalék miatt, és azt kinevezni új alapkártyának
-
edk-
őstag
maga a kh-s hitelkártya, mint termék kényelmes. a prémium számlához teljesen ingyen van, se kártyadíj, se havi díj, szóval az évi 48e forintot költségmentesen hozza. cserébe szarul működik. egyelőre nem volt alkalmunk elgondolkodni azon, van-e jobb alapkártya-alternatíva, de ha lenne is, talán csak az MBH-nál, amivel azért óvatos lennék inkább. meglátjuk, az biztos, hogy elég fárasztó már a dolog
Náluk a családban két Énpistám és egy Standard hk van a Lölöbanktól. Jól működnek Curve alatt, az összes visszatérítés max. 15 k havonta.
-
Oliverda
félisten
maga a kh-s hitelkártya, mint termék kényelmes. a prémium számlához teljesen ingyen van, se kártyadíj, se havi díj, szóval az évi 48e forintot költségmentesen hozza. cserébe szarul működik. egyelőre nem volt alkalmunk elgondolkodni azon, van-e jobb alapkártya-alternatíva, de ha lenne is, talán csak az MBH-nál, amivel azért óvatos lennék inkább. meglátjuk, az biztos, hogy elég fárasztó már a dolog
Van már közel féltucat olyan ingyenes debit, ami minimum 1%-ot ad akár havi 1m költésig. Ezek egyetlen hátránya, hogy euróval vagy dollárral lehet csak tölteni.
-
RoyalAirForc
senior tag
Hát igen, okcsó húsnak híg a leve...
-
pictigjis
Topikgazda
-
Oliverda
félisten
egyertelmu, hogy ebben a k&h is vastagon benne van. nem tudom, mit csinalnak sokkal benabban, mint a tobbiek, de valoszinuleg kb. mindent, amit a fizetesi kerelem inditasahoz valo hozzaallasuk is mutat a lakossagi szegmensben
a legnagyobb informatikai kupleraj lehet az a bank, a kbc szegyene a magyarorszagi halozat
Ha fixen fizetnének havi 10k-t, akkor sem biztos, hogy bevállalnám ezt a sok szívatást.
-
pictigjis
Topikgazda
És köszönd ezt azoknak, akik egy telefonhívásra ismeretlen személyeknek adogatják meg a bankkártya adataikat, az összes bejelentkezési nevüket, jelszaukat, PIN-jüket, és még a második hitelesítésre szükséges jóváhagyó kódokat is... Ez így mondjuk a K&H-nál túl biztonságosra is sikerült...
nekem semmi bajom a biztonsággal amúgy, de ez vállalhatatlanul fos megoldás sajnos, tényleg egy szégyen
és mindezt azért, mert a rohadt appjukba sem tudnak lefejleszteni egy tök alap push értesítést. ahelyett, hogy ezen dolgoztak volna, született egy ilyen szánalmas bohócmegoldás. remélem, azért valaki vastagon számlázott érte
-
ACE-
addikt
egyertelmu, hogy ebben a k&h is vastagon benne van. nem tudom, mit csinalnak sokkal benabban, mint a tobbiek, de valoszinuleg kb. mindent, amit a fizetesi kerelem inditasahoz valo hozzaallasuk is mutat a lakossagi szegmensben
a legnagyobb informatikai kupleraj lehet az a bank, a kbc szegyene a magyarorszagi halozat
És köszönd ezt azoknak, akik egy telefonhívásra ismeretlen személyeknek adogatják meg a bankkártya adataikat, az összes bejelentkezési nevüket, jelszaukat, PIN-jüket, és még a második hitelesítésre szükséges jóváhagyó kódokat is... Ez így mondjuk a K&H-nál túl biztonságosra is sikerült...
-
pictigjis
Topikgazda
-
kapasz
tag
ma és az elmúlt napokban pont az a megfigyelésem, hogy nálam már a fizikai kártya használata sem segít. főleg bedugva sok terminál problémázik az én kártyámmal ("mi nem tudjuk autorizálni" facepalm hibakód, de beterhelni azért sikerül az összeget), de ma érintve is kétszer fizettem ki a tankolást. tragédia tényleg. régebben nálam is az volt, hogy a fizikai kártya használata az apple payhez képest minimum a felére (vagy még nagyobb arányban) csökkentette az elutasítások számát, sajnos most már azzal sem vagyok beljebb
volt már több ilyen időszakom, olyan is, hogy csak kártyacserével javult a helyzet (nyilván átmenetileg
)Ezt meg tudom erösíteni. K&H mögöttes hitelkártyával 50% fölötti a decline rate, fizikai Curve-vel is. Órával sokszor "nem támogatott kártya", bármivel 074 stb.
Jó játék ez annak, aki szereti.

-
Oliverda
félisten
rájöttem, hogy én egy műkedvelő hobbista vagyok. más bélyegekkel meg modellek összerakásával pepecsel, az én hobbim a vásárlások duplán kifizetése. urak vagyunk, akinek ez nem fér bele, az annyit is ér, ugye
ma megint olyan nap van, hogy az ilyen magamfajta műkedvelő hobbisták elégedetten dőlhetnek hátra, hiszen ma is 10 tranzakció kellett ahhoz, amit mások ötből is megoldanak
Nekem legutóbb pénteken volt egy. Azóta rendben van.
-
edk-
őstag
Nekem az esetek túlnyomó részében lölöbankos hitelkártya van mögötte, telefonnal érintek, lekopogom: szinte sosincs decline.
-
RoyalAirForc
senior tag
-
ACE-
addikt
Nem szereti a kh-s hitelkártyát. Nekem otp-s webkártya van mögötte.
Na annak meg mi értelme?
-
RoyalAirForc
senior tag
sokszor írtam, hogy kh-s hitelkártya. ha olyan tranzakcióm van, aminél kisebb kockázatra vágyom (nagyobb összeg), revolutra szoktam váltani, azzal nem nagyon van gond
és azért használom így is a kh-t, mert az a költési alapkártyánk, és a cash-flow miatt számunkra úgy előnyös, ha erre a kártyára jönnek a back in time refundok. és ezzel a használattal lehet kimaxolni a kh-s hitelkártya havi visszatérítését is
Nem szereti a kh-s hitelkártyát. Nekem otp-s webkártya van mögötte.
-
pictigjis
Topikgazda
Nekem Erste hitelkártya van mögötte, pár éve, mikor még Mastercard volt, rendszeres volt az elutasítás érintős fizetésnél, bedugva viszont talán kivétel nélkül mindig jó volt.
Mostanában szeretek veszélyesen élni, a tankolásokat is érintősen fizetem, és már nagyon régen nem kaptam elutasítást. Ez lehet, hogy az új Visa kártya érdeme.
ma és az elmúlt napokban pont az a megfigyelésem, hogy nálam már a fizikai kártya használata sem segít. főleg bedugva sok terminál problémázik az én kártyámmal ("mi nem tudjuk autorizálni" facepalm hibakód, de beterhelni azért sikerül az összeget), de ma érintve is kétszer fizettem ki a tankolást. tragédia tényleg. régebben nálam is az volt, hogy a fizikai kártya használata az apple payhez képest minimum a felére (vagy még nagyobb arányban) csökkentette az elutasítások számát, sajnos most már azzal sem vagyok beljebb
volt már több ilyen időszakom, olyan is, hogy csak kártyacserével javult a helyzet (nyilván átmenetileg
) -
Moleman
addikt
sokszor írtam, hogy kh-s hitelkártya. ha olyan tranzakcióm van, aminél kisebb kockázatra vágyom (nagyobb összeg), revolutra szoktam váltani, azzal nem nagyon van gond
és azért használom így is a kh-t, mert az a költési alapkártyánk, és a cash-flow miatt számunkra úgy előnyös, ha erre a kártyára jönnek a back in time refundok. és ezzel a használattal lehet kimaxolni a kh-s hitelkártya havi visszatérítését is
Nekem Erste hitelkártya van mögötte, pár éve, mikor még Mastercard volt, rendszeres volt az elutasítás érintős fizetésnél, bedugva viszont talán kivétel nélkül mindig jó volt.
Mostanában szeretek veszélyesen élni, a tankolásokat is érintősen fizetem, és már nagyon régen nem kaptam elutasítást. Ez lehet, hogy az új Visa kártya érdeme.
-
pictigjis
Topikgazda
Milyen kártya van mögötte?
-
RoyalAirForc
senior tag
mondtam már sokszor, kizárólag magyarországon tartózkodva van ennyi. külföldön (szicília kivételével) nekem is hibátlan. ez a termék egyes mögöttes kártyákkal jobb, egyes kártyákkal szarabb, egyes usereknél jobb, másoknál szarabb. ez ilyen sajnos. örülj, hogy te a szerver vidám oldalán vagy

Milyen kártya van mögötte?
-
pictigjis
Topikgazda
Elég fura, hogy nálad ennyi anomália van mindig.
mondtam már sokszor, kizárólag magyarországon tartózkodva van ennyi. külföldön (szicília kivételével) nekem is hibátlan. ez a termék egyes mögöttes kártyákkal jobb, egyes kártyákkal szarabb, egyes usereknél jobb, másoknál szarabb. ez ilyen sajnos. örülj, hogy te a szerver vidám oldalán vagy

-
RoyalAirForc
senior tag
rájöttem, hogy én egy műkedvelő hobbista vagyok. más bélyegekkel meg modellek összerakásával pepecsel, az én hobbim a vásárlások duplán kifizetése. urak vagyunk, akinek ez nem fér bele, az annyit is ér, ugye
ma megint olyan nap van, hogy az ilyen magamfajta műkedvelő hobbisták elégedetten dőlhetnek hátra, hiszen ma is 10 tranzakció kellett ahhoz, amit mások ötből is megoldanak
Elég fura, hogy nálad ennyi anomália van mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
18394 - 18301
18394 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Új Dobozos ASUS Vivobook S 14 laptop -30% AMD Ryzen AI 7 350 16/1TB 14" WUXGA FHD+ OLED
- LENOVO X1 Carbon Gen 8 / 14" FHD / i5-10210U / 8GB DDR4 / 1TB NVMe / W11 / Magyar bill / Számla, 1 é
- Dell Inspiron 14 Plus Copilot+ 7441 laptop 14" hüvelykes QHD+ érintőképernyővel Snapdragon X Plus
- ÚJ HP OmniBook X Flip x360 Dobozos Érintős Hajtogatós Laptop Tab -35% 16" Intel Ultra 5 226V 16/512
- Samsung Galaxy S10+ és Watch Active 2 (44mm) csomag / EKG, Vérnyomás mérésre
- ELADÓ HP OMEN 16 i7 16GB RAM 512SSD RTX 4060, 144 Hz Garancia
- HP EliteBook x360 1030 G8 i5-1145G7 / 8 GB / 256 GB / Touch / 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell Latitude 7430 i7-1270P 16GB 256GB 14" FHD 400nit Grade A, garanciával

)
.....remélem máshol ezt jobban kamatoztatod
Az eddigi gyakorlat alapján pedig nem várható, hogy egyhamar bármelyik magyar bank emelne a visszatérítés maximumán, szemben a havi számlavezetési díjjal, amihez persze évről évre hozzányúlnak.