- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok.
Nekem most egy nagyon pozitív tapasztalatom volt. Írtam 21:17-kor a supportnak, hogy 58000-ft az összes költési limitem, ami nagyon kevés és 21:55-kor már vissza is írtak, hogy meg is emelték, mert sikeres volt a felhasználói hitelesítés. Semmilyen igazolványt nem kellett feltölteni és szelfit sem készíttetem.
-
pictigjis
Topikgazda
azt most megint nehezen tudom megmagyarazni, hogy a mastercard miert emelte 409-re az euro arat 401,5-os bankkozi mellett. ez mar megint tiszta lehuzas
-
vacs
veterán
Jól értelmezem, hogy nem működik teljesen hibátlanul a fizetés?
Tehát csak Curve kártyával ne induljak világgá? -
ACE-
addikt
válasz
callmeakos #17761 üzenetére
Ez szerintem nem rendesség, csak a szokásos szar rendszer.
Mint ahogyan az is, hogy ha most előfizetnél megint metal-ra, kapnál még egy újat
-
callmeakos
veterán
Rendes ez a Curve, mert a 3 éve igényelt Metal kártyám most jár le (azóta visszatértem az ingyenes csomagra), és ennek ellenére ugyanúgy ugyanazt a metál kártyát kaptam meg
Na nem mintha annyit fizetnék a fizikai kártyával ma már, de azért rendes dolog ez -
ACE-
addikt
Nekem június 6 óta van Muiden, előtte Dublin, de már nagyon régóta... Vilnius-t már nem is tudom mikor láttam utoljára... Na megnéztem, tavaly július 28. óta nincs Vilnius, azóta Dublin
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Yodafon #17758 üzenetére
a kh-s kártya a tapasztalataink szerint valóban lehet nagyobb hibaforrás, de a minden második elhasalás mindenképp túlzás. alapból én is a kh-s kártyát használom, de az utóbbi időben így is nagyon szépen működött. az elmúlt pár napban lett rosszabb/instabilabb, de nem olyan szélsőségesen, mint nálad
-
pictigjis
Topikgazda
New incident: Identified
We are currently investigating an issue causing an elevated decline rate (~30%) for card transactions processed through one of our vendors. Transactions routed via this vendor may fail. Our other processing vendor is operating normally, and most customers remain unaffected.
Our engineering team is monitoring the situation closely and is working with the impacted vendor to resolve the issue. We will provide updates as more information becomes available.pont az üzenet előtt nem sokkal fizettem egy étteremben, az sikeres volt. viszont most újra dublin volt a fizetési lokáció vilnius helyett. egyre furcsább ez a szolgáltatás
-
Ka999
tag
Másnak sem megy a Curve app? Network errort ír a Walletnél, Something gone wrong üzenet a Launchpadon belül bármire nyomok.
-
Yodafon
őstag
Hello
Van itt olyan aki K&H kartyaval hasznalja a Curve-ot? Nalatok is az emlult 6 honapban 5-bol 3-4 vasarlas declineolva lett?
Rohadt idegesito hogy lassan minden masodik kartyas fizetesem sikertelen...
Eddig tok jol mukodott.. -
ACE-
addikt
Na, ma a még le nem járt Erste max helyére beraktam az újat, úgy ahogy előttem is írták, simán hozzáadtam az azonos kártyaszámot az új lejárattal és cvc-vel, és szépen berakta a régi helyére. Ez most flottul ment. Gbit-eltem is rá és műkszik.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Regisztrálni szeretnék, van most valami meghívósdi? -
zerodot
aktív tag
Májusi lejáratú kártya volt, már nem emlékszem mikor aktiváltam az újat, de a Curve-ben csak júniusban cseréltem ki, mert nem olyan kártya, amit napi szinten használnék. Úgyhogy addigra már a Curve észrevette, hogy lejárt, és odarakta az Update gombot.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #17730 üzenetére
majd ellenőrzöm, amint tudom
Thanks again for your patience and for flagging this with such clarity - it really helped us get to the bottom of things quickly.
You're absolutely right that transactions that should fall under MCC 5411 (groceries/supermarkets) were incorrectly coming through as MCC 8999 due to a backend config issue following the location change to Vilnius on 3 June.
The good news is that this has now been fixed. Our technical team deployed a correction earlier today, and all relevant merchant codes should now be coming through correctly going forward.
Really appreciate you taking the time to bring this to our attention - and please don't hesitate to reach out if you spot anything else unusual! -
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #17729 üzenetére
Thanks for getting in touch and for flagging this - I really appreciate the detailed explanation.
You're absolutely right that MCC 5411 is widely used for grocery and supermarket purchases, and the switch to MCC 8999 can definitely impact cashback eligibility with many issuers. This isn’t expected behaviour, and I can completely understand how frustrating this must be.
I've now escalated this internally to our technical team to review what's changed since the location shift on 3 June and to investigate why these transactions are being misclassified. We'll keep you updated as soon as we have any news.
Thanks again for your patience for helping us stay on top of this. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #17728 üzenetére
Thank you for reaching out and bringing this to our attention.
I have escalated this to the relevant team and they are investigating the issue further.
I will be in touch once again as soon as i've received an update.
In the meantime, please do let me know if there is anything else I can help you with. -
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #17725 üzenetére
Gondolom ezt érdemes megreklamálnunk, mert maguktól nem javítják ki.
App chat vagy egyből complaints@curve.com?Egy másik hiba is van azóta androidon: A GBiT-elt tételeknél nem tudom megnézni, hogy melyik kártyáról raktam át, csak "pörög" a töltésjelző.
2025.06.11-én GBiT-elt tételeim közül 2-nél valami félresiklott GBiT közben és azóta is pedingben vannak. A tételnél már a cél kártya képe van, de persze nem történt meg a tranzakció terhelése/jóváírása a mögöttes kártyákon ...
Ilyenem még nem volt Curve-ös pályafutásom során. A GBiT vagy sikerült vagy nem, de ilyen pending állapotot még nem láttam. -
vnorbi
aktív tag
-
Fifi
őstag
Most nézem, hogy 2025.06.10-től Dublin helyett Vilnus a vásárlás helye.
Ez nem is érdekelne, de ezzel egyidőben az Aldi/Lidl/Spar vásárlásaim MCC-je 8999 lett a K&H szerint 5411 helyett, így nem lesz Cashback K&H-tól.Más is tapasztalt ilyet?
-
DrKapocs
őstag
Pont ilyesmikre használom én is. A Balatonnál, nyaraláskor nagyon szuper. Ha a Curve mögé az Revolut kártyát tettem be, gyakran nem tudtam fizetni vele. Ha a Curve mögött az Erste kártya volt, akkor mindig és mindenhol ment a fizetés. Szóval én nem erőltetném a Revolutot a Curve mögött, ha biztosra akarsz menni. Párszor visszadobta, ami számomra nem elfogadható; le is szedtem a Curve-Revolut kombót. Kiugrok a kocsiból, bemegyek a pékségbe és azon izguljak, hogy vajon tudok-e most éppen fizetni a karkötővel?! Nem, nekem stabil megoldás kell. Azóta lecseréltem a Miband 6 NFC-t Miband 7 NFC-re (a 6-os csak Mastercardot támogatott) , ami natívan támogatja a Visa kártyát is, nem csak a Mastert. Így Curve nélkül be tudtam tenni az Erste kártyám. Bármikor, bárhol hibátlan a fizetés. Mostanában a Gránitbankos kártyámat betettem a Curve mögé, mert a Gránit nem támogatja a XiaomiPay-t. Így viszont tökéletesen működik. Jelenleg így már 2 kártya is fenn van a Miband-en: Erste natívan és Curve mögött a Gránit.
-
vacs
veterán
Üdv.
Curve mögé tett Revolut kártya működik tökéletesen, stabilan, megbízhatóan?
Az Amazfit óra nfc fizetése csak Curve-el működik, emiatt kérdezem. -
pictigjis
Topikgazda
-
zerodot
aktív tag
Lejárt az egyik Curve-ben lévő kártyám. Megjelent egy Update gomb a kártyánál -- ez nekem új, régebben nem volt ilyen. Na mondom szuper, kipróbáljuk. Persze jó Curve szokás szerint nem működött...
Hiába nyomogattam, nem történt semmi.
Ezután a friss kártyát megpróbáltam hozzáadni új kártyaként (kártyaszám nem változott), anélkül hogy a régit töröltem volna. Ezt engedte, nem reklamált, hogy már létezik ilyen kártya. És szerencsére nem is új kártyaként adta hozzá, hanem frissítette a régit. Megmaradt a history, kártyanév és kép is. Sőt még az Update gomb is eltűnt.
Szóval működik ez, csak nem úgy ahogy elsőre logikusnak tűnne.
-
Thusor
őstag
válasz
sparks #17709 üzenetére
Biztos, hogy nem időben adják fel a kártyákat. Nekem azt írta az app, hogy április végéig meg kell kapnom postai úton. Ezzel szemben a borítékon az áll, hogy 2025. május 1-én adták fel. Szóval fizikai képtelenség, hogy május 1-én feladott levél megérkezzen április végén, még ha a magyar posta borzalmas is.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Thusor #17704 üzenetére
ezekért a késésekért azért lehetőleg ne a curve-öt okoljátok, hanem a tetves magyar postát. szerénytelenség nélkül állíthatom, nekem is elég hm, fontos szerepem volt abban, hogy leálltak azzal az aljas gyakorlattal, hogy megállítsák ezeket a kártyákat, felbontogassák őket, majd pénzt kérjenek azért, hogy az ember megkapja a saját tulajdonát
-
Thusor
őstag
válasz
sparks #17703 üzenetére
Nekem ennél jobbat alkottak a Curve-nél. Április végéig kellett volna nekik megküldeni az új kártyámat. Május második felében, 22-én írtam nekik az appban, hogy nem érkezett még mindig meg a kártya. Írták, hogy küldenek akkor újat. Tegnap megérkezett a kártya. Örületem neki, hogy végre megjött, erre teljesen más a fizikai kártya száma, mint ami az appban van. Írok megint a supportnak, hogy mi a helyzet. Írták, hogy sajnos az eredetileg elveszettnek jelölt kártyám jött meg. Amit ahelyett kértem az még nem érkezett meg és sajnos az elveszettnek jelölt kártya nem aktiválható vissza. Így most várhatok tovább. Mind ezt úgy, hogy április végén kellett volna megérkezzen az új kártya. Legalább az Apple Pay-be hozzá lehet adni és úgy tudom használni, amíg nem jön a fizikai kártya is.
-
sparks
senior tag
Jelentem megjött az új csere kártyám. Az app azt írta, hogy május 13-ig kell megérkeznie
Jobb később, mint soha...
Aktiváltam is az appban, remélem ez jobb lesz így, mert a csere óta a Garmin pay nagyon sokszor elutasításra került, telefonnal meg másodszorra mindig sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen házat vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest