- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
Lemértem mit bír Vantagéban az új GTX275-ösöm.
A pontszám 2000-ret csökkent ugyan a physix kikapcsolása miatt, de mind2 GPU teszt FPS-e maradt ugyanúgy 33 ... a legjobb húzott 4890es is csak 3 fps-el több, pedig azt 4ghz-es 4 magos proci hajtja. (a második legjobb meg már csak 1 fps-el)VGA: Gigabyte GV-N275UD-896I GTX275 896MB
alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
oprendszer: Windows7 x64A kártya core-ban megy még feljebb is (720on pl lefut a Vantage) de 1-2 óra játék után hibázik, ami a W7-nél azt jelenti hogy onnantól kezdve szaggatnak a játékok, vagyis restart kell neki.
Bezzeg az XP anno szépen újraindult ... öröm látni mennyit fejlődött az MS 10 év alatt
Ha a memóriát feljebb húzom 1300-nál, megjelennek a fehér pontok.33 fps szvsz nem rossz egy 40 ezer HUFos kártyától, egy egy éves procival meg alaplappal amik már akkor is olcsók voltak. Nem kell még temetni az nVidiát
-
zippofcy
senior tag
válasz
zippofcy #4028 üzenetére
Aki nem hiszi az ne velem vitatkozzon hanem a "Milyen videókártyát" topikban a #32557 számú hozzászólásnál Dj Gollum-al.
Mondjuk magyarázza meg neki hogy nem is létezik a problémája(elfelejtettem neki megemlíteni hogy ha a CS 1.6 helyett mondjuk a Crysis Warst tolná tutira nem jönne elő ez a hiba
)
-
zippofcy
senior tag
válasz
gandalf #4027 üzenetére
Attól még hogy nem tudunk vmiről az még létezhet
Szal: minél többel nagyobb a frame / sec érték az adott játékban mint a monitor refresh rate értéke, annál nagyobb mértékű lesz a "tearing" vagyis a "vsync hiba" "képrángatás" vagy milyen neveken fut még.
Vagyis az LCDknél már az egyik ok amiért a lehető legnagyobb hz-en kell hajtani a monitort az kiesik, vagyis a CRTk vibrálása ami anno basztatta a szemet.
De ez az ok, ez ugyanúgy megvan mint a CRTkél volt. Csak épp ott nem tűnt fel mert azokat senki nem használta 60hz-en.Persze miért nem lehet bekapcsolt vsync-el játszani? Hiszen akkor sose nagyobb a frame / sec mint a refresh rate.
Lehet ... kivéve az FPSeket. Ott is főleg mikor nem a gép ellen játszol.
De ez kevesebb embert érint mint az hogy a bekapcsolt vsync lassítja a frame/sec-et.
(itt is ez merült fel, a Crysis kapcsán)Szal ha a fenti két okból HA mégis ki KELL kapcsolni a vsyncet, akkor SZÁMÍT hogy a lehető legnagyobb HZ-en járasd a monitorod.
Főleg mivel (egyes "hozzáértők" véleményével szemben) NEM ÁRT NEKI.
Ha ártana nem is "tennék beléjük" a gyárban ... ahogy pl. az alaplapodban se állíthatod be hogy 3-5-10v-ot adjon a procidnak, hiába teszel rá folyékony nitrogén hűtést.
Ez a hülyeség hogy árt nekik az ANALÓG CRTk idejéből maradt vissza, amikben nem volt áramkör ami figyelte volna a refresh ratet, így olyat is megpróbáltak megjeleníteni amire már nem voltak képesek és ez tönkreteHETTE őket. Tehát még azokat sem BIZTOSAN tette tönkre. (nem hinném hogy innen bárkinek lenne még olyanja, nekem van egy 1988 körül gyártott 20 colos SAMPO-m, igaz legalább 15 éve nem használtam. 800x600at már nem bírta 60hz-en, "csíkozott" rajta a kép de mégse ment tönkre még az sem)Ahogy észrevettem kikapcsolt vsyncnél 60hz-en a tearing olyan nagy hogy totál élvezhetetlenné teszi a játékot.
75hz-en lecsökken a felére. Vagyis ott már játszható. Fel se nagyon tűnik.
Nyilván ha a játék mondjuk 100 frame/seccel megy akkor a 75hz is édeskevés. (de ebben az esetben az egyik ok, vagyis a bekapcsolt vsync lassítása kiesik vagyis nincs rá ok hogy kikapcsoljuk. Kivéve az online FPSt de azt úgyis CRTn tolják a pro-k, a többieknek meg ott az aimbot)
Mivel hogy a lényeg nem a hz értéke, hanem a hz érték és a frame / sec érték KÜLÖNBSÉGE. Minél nagyobb, annál több frame megy a levesbe a rendereléskor.Aki ezek után a szájbarágos magyarázat után sem érti azt birom sajnálni. És csodálom hogy olvasni tud
-
zippofcy
senior tag
Én ma raktam be egy GTX275-öt a 4850-esem helyett.
Mindenki 4890-et ajánlott de gondoltam kipróbálom az nVidiát is.
A DX11-es kártyák megjelenéskor ugye drágák lesznek, aztán mire lemennének itt a Karácsony, szal szvsz úgy tavasszal éri majd meg cserélni. Addig meg kitart majd ez.Iponról vettem, ezt: [link]
Gyárilag húzott, feljebb még nem próbáltam de a Rivatuner már fenn van, Crysis Warheadban nincs akadás, bekapcsolt Vsync mellett sem(meg van rajta HDMI csati is)
Amikor kezdődik a játék, átbújsz az első szikla alatt rögtön van 2-3 lángoló ház, a másik oldalukon meg egy szikla aminél füst van.
Na ott 31-40 FPS között mozog 1680x1050-ben, Gamer beállításokkal (motion blur OFF mer azt rühellem)
Ha vki tud mondani exaktabb mérési módot Warheadhoz írja meg és megcsinálom aztán írom be az eredményt.Itt van két kép 3D Mark Vantage eredményekről:
[link]
[link]A gép amivel ezt produkálta: (elég low end
)
Gigabyte GA-P35-DS3L + C2D E7200 @ 3.6ghz (stock cooler) + 4GB ram (500mhz) + Chieftec 450W (wattmérővel mérve Warhead ill. Vantage alatt se megy 310W fölé az áramfelvétele a gépnek, ez 50W-al több mint a 4850essel volt) + Win7 x64.Win7et se raktam újra, csak még az ATIval csináltam egy express ATI software uninstallt aztán be az nVidiát és reboot.
Driver 190-es FW a Guru3Dről + Rivatuner is (asszem 2.24-es)Kövi VGAm valszeg ATI lesz újra ... én már ehhez szoktam, egyik után a másik kell
Ja amúgy a 4850em eladó, ha kell vkinek debreceniek előnyben. Asus, 1 slotos de kifele fújós hűtős, 1 éves, hibátlan (2 év garis asszem, PC Studiós) -
zippofcy
senior tag
"az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá"
Ja, a tuning meg kinyírja a CPUt meg a GPUt, az emelt hiteltörlesztőrészletek meg nem a bankoknak hanem a gazdaságnak kedveznek.
Kíváncsi lennék rá ki az aki ekkora baromságokat írogat
-
zippofcy
senior tag
Minél alacsonyabb a monitor HZ-e annál rosszabb a kikapcsolt Vsyncnél a "képhúzás".
Próbáld feljebb venni 60hznél (ha DVI-on használod egy próba erejéig dugd át DSUB-ba átalakítóval) mondjuk 75hz-re, azt még bírnia kell a TFTnek (bár lehet lejjebb kell venned a felbontást, az enyém pl. a natívjában (1680x1050) csak 60hzet bír, de 1440-ben már 75-öt.
DVI csatin viszont sose fog 60hz fölé menni.Ez akkor hasznos ha online FPSt tolsz aminél ugye 60fps mellett hátrányban vagy, de a "képhúzás" is iszonyatos 60hz mellett.
-
zippofcy
senior tag
-
zippofcy
senior tag
Kérdésem: 4890 XxX (XFX) vagy GTX 275 (Gigabyte) ?
1 éve van egy 4850esem de LCDs felbontásokhoz már kicsi pl. Crysis Warheadban.
A fenti két VGA között 1-2 ezer HUF a differencia, szal nem tudok dönteni.
Sose voltam elfogult, ATI után nVidia, nVidia után ATIm volt (prociba is AMD után Intel).
A procim "csak" C2D, de 3.6ghz-en megy, annyi elég kell legyen mind2nek (ha nem elég húzok még rajta)
Alaplapom P35 chipes Gigabyte.
450W-os Chieftecem van, de a wattmérőm idlében 160W, crysis alatt 260W fogyit jelez, szal azt a +100Wot még el kell bírnia (ha meg nem úgyis cserélnem kell mindenképp de kipróbálom ezzel, Chieftec csak nem pukkantja le a gépet - haverom noname 500W-os tápja se tette mikor berakta a 4870x2-őt)
Tesztek szerint az XxX kicsit gyorsabb de a Gigabyte 275 is feljebb van húzva az alaphoz képest. Meg ez utóbbi tud physix-et, látható ez játékokban? (pl. a Sacred2ben láttam videót hogy műxik, pár extra effekt)
Meg játékfejlesztésnél is jól jönne hogy mind2 cég kártyáin ki tudjuk próbálni haverral.Vélemények? (1680x1080ban játszanék)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen házat vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest