- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Ezt én sem értem...
Ha munkaeszköz egy gép elsősorban, és a 0dB a leglényegesebb szempont, akkor eleve nem olyan VGA-t kellett volna venni ami játékban az egyik legerősebb az 1GPU-s piacon.
Ha viszont a játék is fontos, akkor meg kompromisszumot kell kötni, vagy nem kell fejleszteni, mert mint írta, elégedett volt az előző kártyájával amin az S1 volt. Lehet azt kellett volna megtartania ha ennyire sokat számít a 0dB...
-
Stargun!
tag
Sziasztok, köszi a javaslatokat.
Előrebocsátom, hogy nekem a gépem munkaeszköz, naponta sok-sok órát ülök előtte, nem csak játszom fülessel a fejemen. A Giga ventije átlagos felhasználónak egyáltalán nem hangos. Csakhogy én NÉMA géphez vagyok szokva, ahol a géptől 1 méterre SEMMIT nem lehet hallani.
Eddig ilyen is volt a cuccom egy 8800 GT-vel és Accelero S1-gyel. (Nomeg egy 92 mm-es PWM-es AC ventivel az S1-gyen)
A gyári venti megtartása melletti AC ventivel való felszerelést már én is megpróbáltam, de nem fűztem hozzá túl sok reményt (és sikertelen is lett a kísérlet). A gond az, hogy ezen a gyári hűtőn túlságosan kicsi a lamellák közötti távolság, vagyis elég nagy statikus nyomású venti kellene a jó áthűtéshez. Az S1-ben pont az a jó, hogy a bordák közötti nagyobb távolság miatt könnyebb lefújni róla a meleget, ugyanakkor a hűtőfelülete igen nagy. Szerencsére ezen a Giga kártyán a hűtő csak négy csavarral rögzül, pont mint az S1, így könnyű cserélni csak a VRM borda marad kérdéses.
Ne aggódjatok értem, műszerész végzettséggel lettem villamosmérnök kb. 13 éve, már egy pár dolgot építettem életemben. Sőt, még Accelero S1-et is szereltem 4-5 db-ot nyom nélkül.
Ahol vettem a kártyát azt mondták, hogy a legkevésbé sem érdekli őket a hűtőcsere gari szempontjából, csak profin, nyom nélkül csináljam. Pont ezért szeretném elkerülni a VRM leszedését, már csak azért is, mert az a borda eléggé jónak tűnik.
Ezért kérdeztem volna, hogy bárki tett-e már rá ilyen Giga 4890-re S1-et. Ha még nem, akkor azt hiszem én leszek az első itt a fórumon. Ez esetben ígérem, megírom a tapasztalatokat.
-
peetmaster
senior tag
Pontosan ezt akartam írni én is. Nem mindegy, hogy egy 20fokos klímás szobában hajtod a vga-t egy HAF922/932-ben, vagy pedig egy jól befűtött 26-27fokos szobában egy midi házzal, tele kábelekkel, 0 szellőzöttséggel. Nagyon sokat számítanak ezek a tényezők is.
Nekem a Toxic teljes terhelésnél sem megy 68 fok fölé, pedig sajna nem valami tágas gépházam van. (igaz, van benne 6db hűtő) -
Petya2900XT
aktív tag
-
A_Papa
senior tag
Szia!
Nekem is pont ilyen kártyával van ugyanilyen gondom...
Ami még ugyanaz az a táp.Azzal megfűszerezve, hogy amikor végre bebootol, akkor a bios dob egy üzenetet, hogy a CPU(!!!) órajele alapra vissza állt. (Túlhajtom a procimat.) Eddig ezt nem csinálta, azok a jelenségek voltak ami neked.
De az az érdekes, alapórajelen meg simán feláll minden hercehurca nélkül...
A korábbi kártyámmal, (GTS 8800), nem volt ilyen jelenség.
Azt sem tudom, hogy egy VGA, vagy túlhajtás gond? Esetleg kevés a táp??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest