- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
Idő közben addig addig mókoltam, míg egyenlőre a hardveres hibák ( pl nem áll le reset problémák ) megoldódni látszódnak
Viszont ami még mindig aggasztó, Ramok 1333fölé nem mennek. Ezenkívül cpu szorzó lock van rajta, tehát hiába van 2500k a lapban nem megy 37-es szorzó fölé sehogy sem
Találtam pár külföldi fórumot, ahol írtak hasonlókat, de érdemi megoldást nem lehet olvasni. Van aki bios cserét végzett ( fizikailag ) és megoldódott a gond.
Egyszerűen nem lehet feljebb emelni a szorzót, holott eddig is 42-n használtam. Most csak a gyári 37-ig mehet.
Valaki erről hallott már ? -
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban :
Van egy Asrockz77 Pro 3 típusú alaplap, ami kb 1 hete az alábbi tüneteket produkálja.
Kikapcsoláskor nem áll le a gép, csak a ledek világítanak. Egyedül ami leáll azok a merevlemezek.
Ilyenkor minden esetben a power gomb hosszan nyomásával tudom leállítani.
Windowsból kijelentkezés pl újraindításnál szintén az operációs rendszert szépen leállítja művelet szerint, viszont mikor újraindulna a gép, kikapcsol teljesen, ( le is állnak a ventik, power led stb. minden elalszik. kb 3-4mp-re ) majd újra elindul és be is tölt szépen ahogy kell neki.
2 Windows is van két külön hardveren, mindkettőnél ez a helyzet.
Ezen kívül i5 2500k-val használtam és végig a gyári beállításokkal alap tuninggal ami szerint 4.2GHZ-en volta a proci
Ezt a gyári biosban levő overclock második lépcsőre állítva használtam.
Így ilyen formán az elmúlt több mint egy év alatt egyetlen egyszer nem volt gond. Nem fagyott nem volt semmilyen probléma.
Nem melegedett semmi
Most jelenleg a ramokat nem tudom 1600-ra állítani csak 1066-vagy 1333 és a proci sem megy feljebb 3500-nál holottt a gyári boost is 3700 mhz lenne, ramok meg gyárilag 1600asok.
Elemet már kivettem, reset megvolt, de semmi
Vinyókat már lehúzgálzam hangkártyákat kivettem csak a vga és egy db SSD volt benne, de a helyzet ugyan az.
Ezen kívül ami még érdekesség, hogy a biosban ha csak simán save without exittel lépek ki akkor megy, de ha save & exittel akkor már vár kb 3-4 mp-et és leállítja a gépet teljesen és újraindul. de ez a leállás nagyon aggasztó
Olyan mint amikor valami rosszul van beállítva és nem tudna elindulni a gép elsőre, holott midnen default-on vanAmire ma volt lehetőségem hogy kipróbáltam a ramokat egy barátomnál Kingstone DDR3 1600mhz.
tökéletesen működnek
Még a tápot megnézem ( Chiefftec 500w 80p ) és megpróbálom az integrált VGA-val is hogy ott mit csinálValakinek Ötlet ?
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Steve198310 #6296 üzenetére
Én már vagy 15 éve szórakozom a videókártyákkal. folyton cserélgetem tuningolgatom, persze csak hobbi szinten.
Az összes VGA amit próbáltam akkor csinált ilyen jelenséget, amikor túlmelegedett valamelyik IC a nyákon.
Általában a RAm szokott ilyet csinálni és amint megláttam, egy ilyen jelenséget azonnal Táp OFF hogy hűljön le a cucc, mert ha sokáig nyírod, így marad aztán mehet a kukába.
Régebben az ati 9800pro, meg az nvidia 7300GT csinált ilyet, de még akkor is, mikor nem volt húzva, mert olyan jóféle hűtés volt rajtuk, hogy minden tizedik kártya be*art ilyen formán.
Nekem van egy ipari lézeres hőmérőm és kegyetlen hőmérsékletekre melegszik a ram, amit ilyen everest meg társaik nem mérnek, mert általában GPU magot mutatnak.
Szóval én azt hiszem ez memória hiba, amit egyetlen módon tudsz megnézni mitől jelentkezik : Átrakod másik gépbe is a kártyát, mert gyanús nagyon.
Azt mondod 7850-el nem csinálta, hát persze más kártya, más jelenségek.
Én VGA-ra szavazok, tipikus hiba -
SkyTrancer
senior tag
Akármit állítgatok nem az igazi.
UEFI default-ra állítok mindent akkor 85 Gflops linx-ben.
Ez az érték mennyire jó ? -
SkyTrancer
senior tag
Megnéztem mindenféle tesztet, egyedül a Linx-ben látom, hogy jobb lenne a dolog, meg persze aida64 ben a memória számítások szinte duplájára nőttek.
Linx ~105 Gflops
Aida memória írás olvasás i7 860 nál 14000MB/s, 2500k val pedig 22xxx értéket ad,
cpu queen stb szintén többet ír.
Tesztek nem érdekelnek, mert nem azt használom nap mint nap, de alkalmazásokban egyenlőre nem veszem észre hogy jobb lenne.
pl Call of Duty Ghost mielőtt cseréltem a cuccot 110fps-t mutatott, most ezzel a konfiggal 112 ugyan úgy betöltés után.
Na mindegy.Bár érdekes hogy ahogy nézem másoknál tesztekben magasabb értékek vannak a tesztekben, én hiába állítgatok akármit nem változik semmi.
Ja biost feldobtam 2.10-est
Majd még nyomkodom a héten aztán lassan rájövök hogy lesz a tökéletes -
SkyTrancer
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6199 üzenetére
Köszi. Megpróbálom. Amúgy igen ez egy z77 pro 3. Csak szerettem volna kipróbálni ha nem veszi vissza. I7 860 volt előtte, de most 4200 on is lassabb ez mint az volt alapon. 3d markban physix pont 7000. I7 860 3,5 ön 7500 vilt. Játékok alatt sem lett gyorsabb. Azt hittem ez azért picit gyorsabb cpu de most vagy a beállítás vagy valami más miatt van így. Netán szarul állítgattam be a a biost
-
SkyTrancer
senior tag
Hol lehet kikapcsolni, hogy ne vegye nekem vissza a CPU-t 1600MHZ-re folyton
Amit tudtam kikapcsoltam, de még mindig visszaveszi 4200ról
c1 meg a spread spectrum disabled-en.
i5 2500kJa az meg a másik, hogy fullon járatja a ventiket ? ez a lap hibája ?
Ilyet még nem láttam, hogy nem kezeli magától
Visszavettem kézzel a szabályozás résznél level 1-re
így most halkabb 1300+ helyett 1000+ ra változott.
artic 13 pro -
SkyTrancer
senior tag
Én is most vettem egy ilyen lapot. Ahogy nézem 1.90 es bios van rajta. Érdemes frissíteni ? Látom van már 2.10-es is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest