- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Single-be se megy egyik ram se 2400-on. A határ nálam is, ahogy ipon fórumon is írták a 2133MHz. Természetesen meg leszek ezzel is, sőt! Egyedül az a +100-200 pontnyi benchmark ami miatt szerettem volna kihajtani teljesen.
Köszönöm még egyszer!
-
adatfalo
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6509 üzenetére
Köszi a választ!
Tisztában vagyok az Ivy - ram órajel támogatottságával, és azzal is, hogy mekkora teljesítménykülönbségek vannak 1600 és 2400 MHz-es órajel között. 24/7-ben én is csak 1800-on járatom a ramokat. Viszont egyetlen oka volt, hogy lecseréltem a Kingston Hyperx Red ramjaimat, az, hogy tuningban (benchmarkban) még hoz pár száz pontot. Ez amolyan hobbi, meg lelki megnyugvás, ha már van egy erős konfigom akkor egyszer kihozom belőle a maximumot, sikerült is a 98%-át kihoznom , csak szúrja a szemem, hogy nem akar beindulni 2400 MHz-en a gép...
És igen, nem dísznek van a konfig, grafikai munkákat(is) végzek, azon belül pedig van, hogy 3d modellezés (nem csak cad, hanem többszázezer polygonos organikus scane-ek) is becsúsznak. Oda meg jól jön mind a ram mind a proci túlhajtás (főleg rendernél, modellezésnél pedig a vga tuning).Visszatérve
, akkor ha nincs senkinek semmi más ötlete, belenyugszom, hogy ennyit bír a socket - memória páros.
-
adatfalo
senior tag
Megcsináltam a CMOS cleart, azután XMP-t betöltöttem, de ugyan az a jelenség, elmentem a beállításokat újraindul->kikapcsol, pár másodperc múlva bekapcsol nem ad képet kikapcsol, aztán a 3. néha 4. próbálkozásra bejön a kép hagyja is, hogy betöltsön a rendszer, de gpu-z szerint a memory 1333MHz-en megy, aztán ha újraindítom windowsból a gépet, ismét kikapcsol és kezdi előlről a játékot.
Itt van 2 kép. Amúgy 2.90 -es BIOS van fent, elvileg z77-hez ez a legújabb.
Más ötlet? -
adatfalo
senior tag
Hello!
Lecseréltem tuning miatt a Kingston ramjaimat (1600MHz) ezekre -> TeamGroup Xtreem Vulcan 16GB [2x8GB] 2400MHz
Benyomtam az XMP profilt, de nem akart beindulni úgy a gép (CL11-13-13-35 1.65V). Ezután mindent UEFI default-ra raktam és elkezdtem 1333MHz-ről emelgetni az órajelet, amikor már nem kapcsolt be emeltem kicsit a feszültségen is. De így se jutottam el 2133MHz-nél tovább.
Van valami ötletetek, hogy miért nem megy papírforma alapján? (Z77 Extreme4 alaplap)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- Futás, futópályák
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Riasztó topik
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bundle topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest