- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
b0bcat #97371 üzenetére
Most tenyleg big.LITTLE 8magot hasonlitunk 8 big-hez?
(pontszámhuszároknak) Illetve mediatek kiadta mar a drivereket/forraskodot?
Jahh telleg, amugy realteket is megvette, multkori programfrissites wifi stickemhez mar MT logós...
janaman01: zsír.
Úgy néz ki végre telóba is tud normalis GPS-t kesziteni. Ha egyhelybe allsz akkor stabil, nem kóborol?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
b0bcat #97084 üzenetére
Nálam volt g2f, thl4000, és T6s, szerintem mind hozta azt amit vártam tőlük ebben az ár kategóriában. A cubotnál pont a te véleményedre (tapasztalataidra) alapoztam!!
_MG_ : Nos pont ezért írtam, hogy én nem próbálkoznék vele(ük). Sok volt a velük a probléma, optimalizálálatlan szoftver, szedett-vedett hardver elemek.Szórás a minőségben. Egyedül a design-t tudnám az áron kívül a számlájukra írni, de nyilván ők is fejlődnek és fel akarnak zárkózni. Lehet , hogy csak maradi vagyok, de nekem ezek "hard play" kategória. Nem szeretek orosz rulettezni....
-
csendes
addikt
válasz
b0bcat #96691 üzenetére
Ezt az ÁFA törvény (is) szabályozza 94. § c), 22 euró felett ÁFA köteles az import. "Mentes az adó alól a 93. § (1) bekezdésének b) pontjában említett feltételekre is figyelemmel: (...) a Vámmentességi-rendelet II. címének V. fejezete alatt szabályozott termék (termékek) importja is, ha annak (azok) összértéke nem haladja meg a 22 eurónak megfelelő pénzösszeget;".
Ha a 10 euró alatti ÁFA-t nem kellene befizetni, nem kellene ÁFA-t fizetni akkor sem, ha valaki 11 ezer Ft alatt vásárol bármit, és akkor valószínűleg a mobiltelefonokat is értéktől függően öt-tíz-húsz darabban árulnák, vagyis számláznák. -
-
Xabi78
aktív tag
-
sasa311
veterán
-
kayman
senior tag
válasz
b0bcat #96028 üzenetére
RVR 400 : Legalábbis ha igaz a leírás.
Ez igen durva, de hát Kínát ezért szeretjük.
Viszont ha más is bevállalta, akkor annyira rossz csak nem lesz.
Viszont a Mlais gorillának tünteti fel az üveget, míg az Axgio és a Star nem.Ha esetleg valakinek lenne egy új hasonló árú 4,5-es készüléke cserére, akkor lehet megbeszélhetnénk.
Doogee dg800 kaliber kb lenne a jó. Tesztek alapján az 5" nagy lesz párom kicsi kezéhez. -
válasz
b0bcat #95979 üzenetére
- az AOSP-hez képest bonyolult, átvariált menürendszer (pl. fél órás küzdelem volt bekapcsolni a helyszolgáltatást) --> ha Lenovó fílinges rommal kaptad, hát igen... az bíz olyan másmilyen...
- gyárilag tele van letörölhetetlen, de számomra felesleges appokkal --> root, majd /system/app/ nem kellő appok törlése.
- a magyarítása igen hézagos --> Lenovo-s rom esetén is megoldható a magyarítás, bár nem a legkönnyebb.A lenovo-s romokat én sem szerettem (főleg a most divatos vibeui-t),
Itt találtam AOSP jellegűt, azt írja, hogy "Android sürümü 4.2.2" (ezen picit kuncogtam
).
Pesze el kell olvasni a kommenteket és persze kell komplett rendszermentés, meg egy CWM. -
elfelejtette
veterán
válasz
b0bcat #95229 üzenetére
Nekem a Cobot One 2200mAh-s akksija 6 hét alatt ezekre az értékekre állt be a GSamBattery szerint:
Átlag akkuidő: 1 nap 1,4 óra (6 óra 31 perc Aktív)
Képernyő be: 5 óra 55 perc (7 óra 0 perc Max)
Gyári 4.2.2-es szoft, 2 sim kártyával használom, Telekom előfizu állandóan bekapcsolt mobilnettel, és egy Vitamax kártya. Facebook alkalmazás nincs telepítve, böngészőből is elég, amit meg akarok nézni rajta. Ja és nem játszok a telefonnal. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
b0bcat #95231 üzenetére
Lehet szerencsétlenkedni folyamatos 2G/3G kapcsolgatassal (Automatizalt, szinkronizalas-idozites, etc) meg mindent csak akkor kapcsolunk be manualisan amikor kell de ha van lehetoseg este tolteni akkor minek sporolni ilyenekkel meg az idot elcseszni vele?
GPS tovabbra sem ker enni ha nem hasznalod, 3G-nel is van fastdormancy automatikusan (hacsak egy ugyes romcseszegeto ki nem irtja mert minek az).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
b0bcat #95229 üzenetére
Hasznalni szeretné és nem offline-ban lenni es ugy pl. jatszani vagy videot nezni. 6-8 ora kijelzoido kellene 2 napra (+ mellé eszik a mobilhalozat is) normal hasznalat mellett, ez nem tud annyit.
GPS nem fogyaszt ha nem hasznalod, felesleges kikapcsolni. WIFI sem ha nincs csatlakozva (es ez esetbe ki van kapcsolva a halozati figyelmeztetés) illetve elhanyagolhato a helymeghatározás fogyasztása (ilyen esetben ugy is cella alapjan törtenik) Kijelzo fényerejét meg cseszheti mert igaz még hosszuak az ejszakak de nappal használná.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
b0bcat #94369 üzenetére
Igen ahogy a többiek is mondják, milyen klassz meglepi lesz a panda presell utáni ára
A Jiayu-S3 -ban szinte minden hardveres paraméter pont ilyen, de pluszban pl. van sd-kártyahely is, meg talán az is Lalipappal jön (nem is vagyok antiklerikális)
és kínában ha jól látom a Basic már "on Sale" (50.000 darab árusítását megkezdék dec.26-án),és az a Minideal-en csak 6 nappal a M1 Panda-presellnél későbbre jan.26-ra van ígérve $189 -ért
-
Zeki
nagyúr
válasz
b0bcat #93750 üzenetére
Mekkora gyártó a kubot és mekkora a Huawei?
Melyikre van hivatalos 2 éves importőri garancia?
Sőt, szerintem térerőben is jobb a Honor 3C.
Azt is +3dBi-vel reklámozzák kint, mint a Honor 6-ost, aminek a térerejét nem győzi dícsérni az, aki nem valami full lefedett helyen tanyázik.Ettől függetlenül lehet hogy a kubot jobb, de én nem venném soha az életben.
-
helixP
nagyúr
válasz
b0bcat #93747 üzenetére
Köszi a tippet! Lehet, hogy 5''-ön elég is a qHD...
Amúgy az ilyen Dogee-Navon-BeeX -szerűségekben mennyire lehet bízni? Ki végzi a javítását? Telemax? Elektrodoki?Külföldi tesztben olvastam, hogy csak 2-t, de amúgy ja, én sem használtam még 2-nél több érintést egyszerre
Át is nézek a topicba kérdezősködni -
Potzee
addikt
válasz
b0bcat #93699 üzenetére
A tengerentúli szolgáltatókról volt szó inkább...Telus, Virgin, Bell, Rogers...ezeknél tudsz olyan szerződést kötni, hogy a telefon ingyen van, de az előfizetést fenn kell tartani akár több évig is.
Tehát, ott is hasonló a szitu, az előfizetővel ugyanúgy kifizettetik a készüléket csak nem fáj annyira.
De mindezektől függetlenül odaát még így is jóval olcsóbbak az iphone-ok. -
válasz
b0bcat #93069 üzenetére
Pár éve megkerestek, hogy cikkíró kéne nekik:
Sacc/kb. napi 4-6 óra munka, heti hét nap, leginkább hírezni kéne, angolból "félig" szakmai szövegeket.
Mindezt 10eFt-ért. Havonta.Soha nem fogok náluk egy forintot sem elkölteni.
(#93072) akos727: Ez egész jól hangzik, lehet ez lesz.
-
válasz
b0bcat #93051 üzenetére
Pedig jól jön az a közösségi támogatás...
Annó a Samsung Galaxy Ace (1!)-emre a gyári 2.2 Froyo után nem volt (Samsung-os) frissítés... Aztán valaki ráültette a CM-et, aztán meg a CM-nek a 2.3-as Gingerbread-es változatát.. Egészen meg volt táltosodva a kis Ace!
Aztán ott volt a Galaxy W-m... Hát arra is b@szott a Samsung kiadni újabb droid-ot (ha jól emlékszem, akkor 2.3-mal vége is volt a történetnek). Aztán a közösség nem megcsinálta rá a 4.0 ICS-t? A végén 4.1-gyel állt meg a dolog, gondolom addigra mindenki lecserélte a W-jét.
Ekkor nyergeltem át kínai vonalra egy Haipai i9377-tel... Háát se gyártói, se rajongói bázis... Maga a telefon sem volt egy nagy szám... Elég gyorsan el is passzoltam.
Így érünk el a mostani Amoi N828-hoz... Ugyan nincs mögötte nagy közösség (azért az orosz oldalakon lehet találgatni pár főzött rom-ot, pl. van rá Miui is...), de a gyári 4.2 után azt hittem, megállt az élet. Amikor meg a MT SOC-okra kihozták nagy-nehezen a 4.4-et, addigra meg azt hittem, hogy a gyártó levette a kezét a telóról... És nem! Szóval maga az Amoi mint márka, nekem nagyon bejött: korrekt telót kaptam annó nem túl sok pénzért és ráadásul még gyártói oldalról sem sz@rták le a fejemet... Nem úgy, mint a drágalátos Samu.
A magam részéről nem is veszek már Samu cuccokat, max. TV-t. Korábban minden (ami lehetett) Samu volt (TV, monitor, telefon, HDD...), de most januárban vettem új moncsit, és bizony egy IPS paneles Dell lett véve. (Ugyanezen az áron, 24"-ban a Samu még mindig csak sima TFT paneles monitort kínált.)
-
s4tch
veterán
válasz
b0bcat #93051 üzenetére
"a "közösség" megléte akár indokolatlan biztonságérzetet is kiválthat a felhasználóban"
Arra az indokolatlan biztonságérzetre gondolsz, ami akkor keletkezik, amikor a gyártó kihozza a hibás jelly bean frissítést a Sony Xperia P-re, és a közösség hegeszt egy működő ROM-ot? Vagy arra, amikor a Redmi 1S nem épp tökéletes memóriakezelését megelégelve valaki összedob egy olyan csupasz androidot, ami jobb, mint a gyári ROM? Esetleg arra, amikor a gyártó által már vagy másfél éve nem támogatott Galaxy S2-re elkezdődik a lollipop fejlesztése?
Szerintem a közösségi támogatás csakis pozitív hatással lehet egy telefon felhasználóbázisára.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
b0bcat #93051 üzenetére
Ez is érthető és alapjaiban teljessen jogos, viszont a mezei user is kerülhet bajba. Vannak kínai telefonok PL. THL T11 aminél a gyári reco-ból történő wipe/FR bootlop-ot okoz. Nos itt mindjárt felmerül 2 dolog.
1. ha van közösségi támogatás erre akkor kb 80% az esély , hogy nem fut bele a kolega
2. valahogy rendbe kell tenni a telefont amihez többnyire kell a támogatásPersze ez kicsit lesarkított példa de megtörtént nem is egyszer.
Ettől függetlenül elfogadom amit mondasz, jó dolog ha van több "out of box" készülék amit nem kell hack-elni!
rókafiú77:
akkor mégegyszer....
Attól függ miyen alkatrészeket tesz a készülékbe a gyártó, bizonyos esetekben a rendszertől is de úgy gondolom ,hogy ez ritka.
-
Gery1987
őstag
válasz
b0bcat #92697 üzenetére
Ezzel semmi bajom nincs, nyílván meg van az ok miért. De pont azért szúrtam ki. Most néztem hogy nem S Duos hanem S Duos 2 ami a Samsungnál belefér de a Broadcom chipset-nél vérzett el nálam. Annál még az MTK is jobb főleg hogy a Lenovo 1 GB RAM a Samsung csak 768. A processzor meg Lenovo 4 mag, Samsung 2.
Külföldről nem akarok rendelni. Inkább legyen drágább de hazai garancia. És a Lenovo legalább a Telemax-al javíttat akikkel már pozitív tapasztalatom Samsung esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged