- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
tolvaj! #96086 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért érdekel ennyire a dolog, mert ugyan most még "normál" méretű SIM kártyám van, lassan érik a csere (miután "öregszik" a kártya, és néha lekapcsolódik, ami miatt újra be kell írnom a PIN-t), és az új kártya minden bizonnyal olyan lesz, amiből a kisebb (micro) méretet is ki lehet törni, de ha ez megtörtént, és utána Xiaomi készülékbe szeretném tenni, akkor nem lenne jó, ha ez nehézségbe ütközne.
Amúgy rosszul emlékszem, hogy létezett/létezik olyan dolog, hogy valaki igényel egy második SIM kártyát, amit mondjuk az autó fejegységébe tud betenni? Mert ez lenne talán a legbiztosabb megoldás: egy "normál" és egy micro méretű SIM kártya ugyanahhoz az előfizetéshez.
-
Azolcsóság
csendes tag
-
-
KukkSteve
senior tag
válasz
tolvaj! #86524 üzenetére
Panel és panel között rengeteg különbség van. Ugyan olyan típusú telónál is előfordulnak a kijelzőben különbségek(nem ritkán, általában szériaváltás után, méret, típus, felbontás ugyan az a kijelzőnek, de ha más széria lehet "recésebb", pixelesebb a kép, de lehet simább is...ha találok képet róla, belinkelem!). A felbontás nem minden esetben mérvadó, csak kb-re tájolja be a kijelző tudását. Érzetre az a mérvadó ha egymás mellé rakod.
-
..intel..
csendes tag
-
alexw801
senior tag
válasz
tolvaj! #85373 üzenetére
Hát én nem TV-zek, Batmen filmet egyet sem láttam.
Viszont 3 év alatt a W801-el kezdve vagy 10 különféle szir-sz@r telefont ROM-oltam, rootoltam, stb., úgy, hogy nem is értek hozzá, csak olvasom, mit csinálnak mások.
Ezért tisztán technikailag jelentettem, hogy a rootolás lehet több szinten a gyártó által nehezített, mint érdekességet jegyeztem meg. -
Mottie
őstag
válasz
tolvaj! #84340 üzenetére
Jó hát nem véletlenül adtam ki érte annó ennyi pénzt
(most egy Honor 6 kijönne belőle, gondolkodom is rajta) Illetve ezek a lassulási jelenségek is csak ~fél éve kezdtek el jelentkezni (könnyen lehet, hogy rendszermemo. telítettség miatt)
Romolni még soha nem próbáltam, rootolva sincsa a telefon. Mindamellett hogy nekem határozottan tetszik a Sony launchere simán kipróbálnék egy optimalizáltat (MIUI-t nem használtam még de amit láttam hallottam róla az elrendezése iOS szerű és jól van optimalizálva, úgyhogy nem ódzkodom tőle).
A fő dolog ami visszatart a romolgatástól, hogy eladnám a telefont ha veszek egy Dual Simest, akkor pedig kár belevágni erre a másfél hónapra.
-
RVR400
veterán
válasz
tolvaj! #84340 üzenetére
Alapvetően a legnagyobb probléma az, hogy a Sony már jó ideje képtelen bármilyen hardverre optimalizálni, mivel pl az Xperia SP sebességét (rendszer és alapvető működési sebességre gondolok, nyilván GPU-igényes játékoknál kevés az SGX531 már, bár a RR3 egész jól elkaristol vele) is bármelyik jobbfajta MTK6577 felül tudja múlni, de elég csak az Xperia P vagy Xperia U "sebességére" gondolni, mert azok már gyári visszaállítás után is siralmasan működnek.
(#84342) vapega: Tényleg ilyet kell venni, mert:
"szörny kapacitás (10400mAh)"
-
-
Dominó85
addikt
válasz
tolvaj! #83468 üzenetére
Egy kalibrálatlan IPS-re inkább a fakóság jellemző. De ezen ne vesszünk össze. Az LG meg amúgy inkább IPS-t gyárt, mint amoledet. És az LG IPS-eire tényleg jellemző a túlszaturáltság, mert sok fogyasztót a túl élénk, és szem károsító színek vonzanak. Puszta marketing fogásból szaturálják túl, mint ahogyan a kirakati TV-k bármelyik áruházláncban (csak ott a normál beállításokkal babrálnak).
-
Dominó85
addikt
válasz
tolvaj! #83451 üzenetére
Hogy mi?
Túlszaturáltság, az IPS jellegzetesség? Már bocs, de az AMOLED betegség és nem IPS-é. Az hogy egyes gyártók egyes IPS panelje nincsen gyárilag rendesen bekalibrálva, még nem teszi általános IPS betegséggé a túlszaturáltságot. Ellentétben a SamuLed panelekkel, amelyiknél borzasztóan jelen van kivétel nélkül valamennyi AMOLED panelnél.
(#83448) dlaj
Kalibráltasd be a kijelződet és oda-vissza verni fogja a Jiake kijelzőjét.Hát ha nálatok olyan fakó a fű, mint amennyire a Dell U2412M AH-IPS monitoromon látszik, akkor biza a moncsimat igen félrekalibrálták anno... Mert a Coolpad túlszaturáltsága egyértelműen látszik rajta, de a TFT Jiake vacak színtelensége dettó.
-
dlaj
őstag
válasz
tolvaj! #83456 üzenetére
Igen, én is szeretném itt Kecskeméten összevetni a két telefont, Egy kecskeméti tulajnak már írtam privátban, de az válaszra sem méltatott. Mindenesetre, ha meggyőzne a Redmi, lecserélném a Coolpadot (erre már lenne is vevőm), azért az a plusz 1 gb ram és a plusz 700 mah aksi sokszor jól jöhet.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
tolvaj! #83174 üzenetére
En ezt nem felejtem el, nem is errol szolt a 'haborgasom', hanem arrol hogy ismerve a szolgaltatok arkepzeset, rohadtul nem fogja megerni toluk venni. Ami 50ezerbe kerul kintrol afasan tokkal-vonoval, majd jol eladjak 10ezerert, +24*3000ert, ket ev huseggel egy 8-10k-s dijcsomagra. Es akinek erre van penze, az bizony ki is tudja fizetni egybe ha akarja. Maximum var par honapot ha maskepp nem megy. Igazabol meg se tudom mondani mikor volt utoljara halozatfuggo keszulekem. Egyszeruen nincs akkora kedvezmeny (soooot), mint amekkora pluszt elvesznek toled.
Es sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ha kapni ugyanott hasonlo arban Samsungot, Lgt, meg Lenovot, akkor az elobbi kettore fognak raugrani. Tehat vagy olcsobbnak kellene lenni (amit erosen ketlek), vagy nem eroltetni a szolgaltatos arusitast. Maximum teszkomobil vagy hasonlo konstrukcioban. Esetleg euronics/osan/mm. -
-
-
Krinyo
senior tag
válasz
tolvaj! #82906 üzenetére
Nyugodt lehetsz, hogy nem egy cég keresi, várja epekedve, hogy mikor köthet bele az említett két cégbe, ha tehetnék, már rég megtették volna... szerintem lezárhatjuk a vitát, már megint csúnya rossz dolgot mertem mondani egy a kici kínai telefonockára, egyből a torkomnak kell esni, gondolkozás nélkül. Mer' az luxus errefele...
-
Vvarpi
tag
válasz
tolvaj! #82906 üzenetére
Nem lehetne leakadni a témáról?
Ezeket a nem ide tartozó hitvitákat miért nem a cikkhez tartozó fórumon beszélitek meg?
Ha nincs nyithatnátok neki.
Kezd aggasztóvá válni a napokig tartó állandó OFFolás a fórumon.
Valaki bedob ide valami marhaságot a többiek meg ráugranak.
Gratulálok minden résztvevőnek.
Reszeljük még egy kicsit a fingot gyerekek.
Vagy inkább osszátok meg a többiekkel azokat a tapasztalatotokat ami a topikkal kapcsolatos. -
Krinyo
senior tag
válasz
tolvaj! #82888 üzenetére
Ja, csak az Apple meg a Google utolérhető - egyébként kérnék egy linket, hogy a HOZZÁJÁRULÁSOM NÉLKÜL milyen telefonszámokat gyűjtenek ezek a cégek, mert én nem tudok ilyenről -, addig egy kínai cég nem. De szerencsére ezt már ők is felismerték, állítólag kiad a Xiaomi egy patch-et, ami rendbeteszi az inkriminált adatgyűjtési problémát. Állítólag.
-
kisda
aktív tag
válasz
tolvaj! #82891 üzenetére
ZP 980+. Tettem fel Flashtool-al is romot, meg recoveryből is, de mindig midnen megmaradt. Recoveryből wipe-oltam, mindent megcsináltam, mégsem törölt semmit. A V5 Flashtool-ban a format részt még nem próbáltam, nem mertem. Flashelésnél az első 2 fájlt nem szoktam bepipálni, asszem azzal lehet téglásítani. Lehet azokkal együtt kellene flashelnem?
-
zzzzorgi
csendes tag
válasz
tolvaj! #82702 üzenetére
Nem a kínai márkák miatt írtam ide, hanem a kínában vásárolt, cenzúrázott mobilok emberivé varázsolása miatt...
Ha már arról beszélünk a Kínaiak milyen telefont használnak elmondhatom, hogy a 70% - kezében iphone van. Ezekből a nagy többség 4/4s és kisebb százalék az 5. Látok nagyon sok samsungot valamint sony-t...és az összes többi említett Kínai márkából elég keveset. Pre-paid mobil internet kártyát a china mobiltól vettem ahol hasonló választék fogadott mint egy otthoni szolgáltatónál. Samsung, apple, sony, nokia...van egy mifi huawei-em amit Németországban vettem, amikor megmutattam az eladónak, hogy ezzel szeretném használni a kártyájukat azt mondta ezt Ő nem is ismeri. Ha a tabokról beszélünk akkor más a helyzet, először is nem annyira nagy divat mint otthon, de ha valaki azzal szaladgál az szinte biztos, hogy nem ipad, de nem is samsung. Ebben az esetben igaz, hogy kínai tablet van náluk. -
zzzzorgi
csendes tag
válasz
tolvaj! #82664 üzenetére
A framaroot menetközben lejött...első körben az 1.9.3-as verziót töltöttem. Erre azt írta a gépen, hogy vírusos így ezt nem is mentette. Ezután próbáltam az 1.9.2-t...ez lejött, de ez meg nem rootolta...a google csomag meg úton van, de egyenlőre sz@r van a palacsintába...
-
-
zzzzorgi
csendes tag
válasz
tolvaj! #82655 üzenetére
Igen az eredetiség nem volt kérdés, Kínai kollégával mentem vásárolni így jutottunk a samsung márkaboltba.
Egyébként play nélkül tudok telepíteni bármilyen programot?
Gondolok arra, hogy nincs olyan lehetőség, hogy leszedem a playről és átmásolom majd telepítés?
Gondolok főleg a google progikra, szokásos appokra mint pl:
Google Calendar, Drive, Facebook, Youtube, Gmail, Chrome, face messenger,
Minden máshoz nagyjából azért lehet letölteni appot...de ezek leszedhetőek-e?Rootolástól kicsit viszakodok, félek hogy elcseszem...mellesleg ha viszont rootolásra kerül sor akkor már fel is lehet tenni egy normális androidot nem? Amiben magyar menü is van mert ebben csak az angol az egyetlen emberi nyelv.
-
zzzzorgi
csendes tag
válasz
tolvaj! #82650 üzenetére
Nagy nehezen, de sikerült letölteni...
Szóval az adatok:
Model: SM-G3812
Manufacturer: Samsung
Board: PXA1088
Display: JDQ39.G3812ZNUANF1
Hardware: pxa1088
Android version: 4.2.2
OpenGL ES version: 2.0
Kernel Acrhitectura: armw7l
Kernel version: 3.4.5-2700438 (G3812ZNUANF1)Aztán máshol van ilyen:
CPU Architecture: ARM Cortex-A7
Cores: 4
Revison: r0p3Remélem ezek közül kellett valamelyik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest