- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
Cubot S222-t 4.4.2 ROM-mal próbáltam rootolni framaroot-tal, towelroot-tal, baidu root-tal, iroot-tal (vroot utóda), végül kingroot-tal sikerült.
Az iroot is kiírta, hogy sikerült a root, csak mégsem. Viszont valamit rendszeralkalmazásként fel tudott telepíteni, azt mivel tudom könnyen leszedni? -
csendes
addikt
Linux SP Flashtool-t próbálta már valaki? [link] Van valami trükk, amivel működésre lehet bírni?
-
csendes
addikt
Cubot S222 Android 4.4.2 új telefon. A gond, hogy a 16 GB ROM-ból kb. 900MB (volt) szabad programtelepítésre (de a felét már a frissítések és néhány app elvitték) és 12 GB a média. Linux alól nem lehet valahogy egyszerűen átparticionálni (pl. gparted)?
-
csendes
addikt
válasz
Secretknight #97650 üzenetére
Nem kamu, 6732 olcsó négymagos SoC van benne, a Banggood pedig az egyik legolcsóbb webshop
-
csendes
addikt
válasz
b0bcat #96691 üzenetére
Ezt az ÁFA törvény (is) szabályozza 94. § c), 22 euró felett ÁFA köteles az import. "Mentes az adó alól a 93. § (1) bekezdésének b) pontjában említett feltételekre is figyelemmel: (...) a Vámmentességi-rendelet II. címének V. fejezete alatt szabályozott termék (termékek) importja is, ha annak (azok) összértéke nem haladja meg a 22 eurónak megfelelő pénzösszeget;".
Ha a 10 euró alatti ÁFA-t nem kellene befizetni, nem kellene ÁFA-t fizetni akkor sem, ha valaki 11 ezer Ft alatt vásárol bármit, és akkor valószínűleg a mobiltelefonokat is értéktől függően öt-tíz-húsz darabban árulnák, vagyis számláznák. -
csendes
addikt
válasz
Mr.Csizmás #96654 üzenetére
Lenovo A606 akkor ha kell a 4G, Telenoros vagy és kapsz rá kedvezményt. A THL T6pro akkor, ha égeti a szemed a HD alatti felbontás, és allergiát kapsz, ha nem reagál néhány tizedmásodpercen belül a telefon. THL 4000 ha telefonálni akarsz és nincs lapátkezed.
-
csendes
addikt
válasz
Mercutio_ #96001 üzenetére
Szerintem tévedésből fogadták el a 20%-os kupont a Banggood UK-nél. Három december 22-23-án rendelt, illetve szállított telefon nem valószínű, hogy csak úgy eltűnik, és a kézbesítés sem volt egyforma. Csak december végén az éves forgalmat feljebb akarták tornászni, így úgy tettek, mintha leszállították volna. Paypalon is nyomták az egyenszöveggel: Angliából a vámolásra kell várni, meg akár 15 munkanap is lehet a szállítási idő, stb. Közben öt munkanap alatt vidékre is odaért a most januárban standard szállítással rendelt telefon. Amióta megírtam Paypal-on, hogy három telefonrendelés nem jött meg, nem válaszolnak. Az, hogy tényleg utánanézzenek, valahogy nem tűnik valószínűnek. Végülis, majd Paypal eldönti.
-
csendes
addikt
válasz
csubuka #95745 üzenetére
Akkor te Flytexpress-sel rendelted, nem International Standard-del? Vagy csak próbálkoznak?
Nekem már 10-15 nap kézbesítési időt írtak a dispute-ra, különben hasonló. Ja, és a UK raktárból a vámot nekem is beírták. Egyébként a "Royal Mail International Standard" Magyarországra 3-5 munkanap alatt szállít (szóval Budapestre kb. 4 munkanap) [link] és külön oldaluk van arra, hogy jelezzék a késéseket.[link]. Persze nem zárható ki, hogy a Magyar Posta alkalmazottjai tüntetik el ilyen sikeresen a csomagokat, de a november-decemberi 100%-os (négyből négy) arány a Banggood UK warehouse-ból kicsit soknak tűnik. -
csendes
addikt
válasz
csubuka #95557 üzenetére
Nem december 22-én? Szerintem novemberben még nem volt S222 náluk. MIndenesetre a Banggood UK raktár mérlege november-decemberre az eddigi közvéleménykutatás alapján: 4 "shipped" telefon rendelésből 0 érkezett meg, ebből egy esetben a paypal már visszaadta a pénzt. Ennél jobban jártak azok, akiknél bevallották, hogy nincs készleten a megrendelt telefon, ők hamarabb visszakapták a pénzt.
-
csendes
addikt
válasz
Mercutio_ #93998 üzenetére
Az olcsó szállításhoz nem adnak (~3 USD Uk Standard International Shipping untracked), de lehet kérni 32,5 USD-ért expressz szállítást, ahhoz van tracking. Viszont a 20% kupon elvileg csak a "home és garden supplies"-hoz jár [link], valószínűleg tévedésből fogadták el.
-
csendes
addikt
A Banggood-on most a UK raktárban van néhány telefon jó áron, ÁFA nincs és a szállítás is csak 3 USD körül van Magyarországra. [link]. Az igazán izgalmas része az, hogy találtam a neten 20%-os kupont [link] és elfogadták. Így mindennel együtt 105,60 USD-ért rendeltem Cubot S222-t. Ha már elment a paypal, még mondhatják, hogy ennyiért mégsem?
-
csendes
addikt
válasz
Nightmare89 #93865 üzenetére
Li-ion és Li-Polimer: Mind a kettő igaz a ma általános értelemben: lítium ion akkumulátor polimer tokozásban. [link] Igazi lítium polimer akkumulátor, ami elektrolit oldat helyett elektrolit polimert használna pedig még nincs kereskedelmi forgalomban.
-
csendes
addikt
válasz
Secretknight #93063 üzenetére
Ez nem EU raktárban van, erre még jön 27% ÁFA. Csak a "Versandkostenfrei aus DE" kategória van EU-n belülről.
-
csendes
addikt
válasz
KamuMazsola #92357 üzenetére
Értem én, hogy webshop, meg non-stop, meg olcsó, nade meddig van nyitva?
-
csendes
addikt
válasz
freelancer68 #92354 üzenetére
Értem én, hogy preszel, nade aki már több éve ilyet használ, annak csak van valami véleménye róla?
-
csendes
addikt
válasz
paulkaresz #92268 üzenetére
Sajnos google drive-ról nem tudom megnyitni, de egyébként érdekelne. Előfordult, hogy magyar webshop úgy adta meg az árat, hogy eldugták azt az apróságot az üzletszabályzatba, hogy a külföldről érkező áru után az átvételkor még 27% ÁFA-t kell fizetni.
-
csendes
addikt
válasz
csabeszpiere #92180 üzenetére
Már le is tiltották az eladót. A ROM sem 16G, ha SD kártyát is vettél hozzá, az is hamis.
-
csendes
addikt
válasz
csabeszpiere #92118 üzenetére
Van annak WCDMA verziója vagy csak TD-SCDMA [link]? Persze ettől még a 2G működik.
Próbáld meg átrakni a SIM2-be a kártyát..
Az akku alatt az alsó fehér címkén rajta van az IMEI szám (lásd a fenti hivatkozást). Ha ezt tárcsázod: #06# , elvileg megjelenik az IMEI szám.
IMEI visszaállítás/recovery: [link] -
csendes
addikt
válasz
janakbacsi #90520 üzenetére
-
csendes
addikt
Emag-nál megint akciós a Redmi 1S és még van is belőle: [link]
-
csendes
addikt
válasz
Sennalacy #90214 üzenetére
Lehet, hogy náluk csak pár hónap lesz múlva lesz, de elvileg Tinydeal-en már van készleten [link] vagy merimobiels-ről előrendelhető [link].
Lesz belőle 8" és 9" verzió is, valamint négy- és nyolcmagos SoC-cal is (MT8732/MT8752) [link], itt pedig azt írják, hogy az MT8732 csak maximum 1280x800 kijelző felbontást támogat..[link] -
-
csendes
addikt
válasz
Azolcsóság #89638 üzenetére
Rendelnék is rögtön a Pandawill spanyol raktárból. De!
Sehol nem írják, hogy erre nem kell
vámotÁFA-t fizetni, és az árak alapján úgy tűnik, hogy kell. -
csendes
addikt
válasz
szili.tamas1 #89517 üzenetére
Minden tapasztalat le van írva itt, a végét is érdemes elolvasni az OTA frissítésről: [link]
-
csendes
addikt
Banggood UK raktárban jó áron van Doogee DG310 és fehér Cubot X6, szállítási költség 3-5$ és kis kereséssel kupont is lehet találni.[link]
-
csendes
addikt
válasz
maggi1886076 #89473 üzenetére
Ha van orosz ismerősöd, akkor az Explay Tornado esetleg: [link][link][link] 5 ezer rubel (29 ezer Ft) négymagos, 512MB RAM/ 4GB ROM, 4,5" IPS kijelző, 3 SIM, 1550 mAh akku, Android 4.4 és Блютуз (akarom mondani Bluetooth) 4.0. Magyar olx-en és jofogas-on is árulnak időnként Explay telefont, nem vagyok benne biztos, hogy eredetit.
-
-
csendes
addikt
válasz
svgyula #89034 üzenetére
TV-knél a maximum 40°-os vízszintes látószög és a maximum 15°-os függőleges látószög miatt ajánlanak nagyobb távolságot [link]
A katódsugárcsöves képernyőknél (főleg régi tévéknél) a fékezési röntgensugárzás miatt volt egy ajánlott minimális távolság.
A jelenlegi TFT képernyőknél ilyen nincs, asztali monitornál az ajánlott távolság munkavédelmi szempontból 50cm körül (max. 100cm). Tabletnél kézben tartva nyilván kevesebb: 30-40cm, gondolom a mobilt még egy kicsit közelebbről szokás nézni. Az biztos, hogy nem egészséges, ha tartósan 10cm-re levő képernyőre kell fókuszálni.
Az emberi szem felbontása egyénileg is változó és vannak etnikai különbségek is: [link]. -
csendes
addikt
válasz
salytmasztor #88884 üzenetére
Azon túl, hogy van róla bemutató cikk [link] 158 hozzászólással, még mit lehetne mondani?
-
csendes
addikt
Ez most komoly vagy csak elírás?
Végülis mindegy, mire hazaérek úgyis elfogy: Antelife-on Lenovo P780 100,69 USD+ÁFA [link]
-
csendes
addikt
válasz
aytukabozs #88585 üzenetére
Már én is látom
Lehet, hogy ebolás a kávé és az interneten keresztül is fertőz?
-
csendes
addikt
válasz
aytukabozs #88435 üzenetére
Szerintem elírtak valamit, mert Ausztriába, Franciaországba, Németországba, stb. maradt a ~30$, csak Magyarországra lett több.
-
csendes
addikt
válasz
aytukabozs #88132 üzenetére
És egyes híresztelések szerint 100 dollár körül lesz az ára [Antelife FB]
-
csendes
addikt
válasz
janakbacsi #88075 üzenetére
Szerintem ez elég jó cikk erről: [link], ha Li ion/polimer akkumulátorról van szó.
Biztonsági szempontból a legfontosabb, hogy ne maradjon sokáig tűző napon a készülék, és a specifikációban szereplő hőmérséklethatárokon kívül ne használjuk. Ha deformálódott az akkumulátor vagy csöpög, akkor azonnal ki kell cserélni.
Hogy mi a 100% és a 80%, az egyébként viszonyítás kérdése, az akkumulátor kapacitása csökken hidegben, ezért a töltésnél az elektronika úgy van beállítva, hogy a megadott hőmérséklethatárokon belül ne legyen túltöltött. Elég kényelmetlen lenne egyébként is ezt nézegetni töltés közben -
csendes
addikt
Minideal EU raktárban már készleten a Lenovo K910 304 USD áron (érdemes az 5 USD-t rátenni K910e helyett) és más készülékek: [link]
-
csendes
addikt
válasz
ctibor #87792 üzenetére
A kétféle (4" és 4,5") Asus Zenfone 4-t Indiában (kizárólag [Flipkart]) forgalmazzák 6-7 ezer rúpiáért (97-114 USD; 1 USD=61,6 INR), annyira népszerű, hogy mától 100 ezer darabbal töltik fel a kimerült készleteket [link]. A két legolcsóbb, belépőszintű Zenfone, sajnos az akku kicsi (1600/1750mAh), nem IPS a kijelző és csak Atom Z520 van benne. Én is láttam már méregdrágán magyar oldalon, de 180 USD-ből csoportos rendeléssel Zenfone 5-öt lehet venni.
-
csendes
addikt
válasz
aytukabozs #87469 üzenetére
EU raktárak még:
[Coolicool]
[Merimobiles]
[1949deal]
[To2c] -
csendes
addikt
válasz
mQWeXgsf #87052 üzenetére
THL T6S Pro: Vifocal szerint marad a kijelző felbontása FWVGA, nem lesz HD [link]. Ez így sokkal logikusabb költség és marketing oldalról is. Ha HD kijelzője lenne 107 dollárért, akkor ki venné meg a drágább modelleket? A kisebb frekvenciájú (max. 1,3 vagy 1,4 GHz) MT6592M SoC-cal és FWVGA kijelzővel elég az 1900 mAh akku is normál használattal, összevetve pl. Coolpad 7320-nál MT6592 (max 1,7 GHz), 5,5" HD kijelző 2500 mAh akku.
-
csendes
addikt
válasz
cappa72 #87038 üzenetére
Az aliexpress oldalon (már) nincs semmilyen típus megjelölve. Sem a kijelző méret (5"), sem a megadott FHD felbontás sem egyezik. Még az ár van a legközelebb, csak 20-25 dollárral kevesebb, mint az igazi. Egyébként ugyanez az eladó árul hasonló, hamis ZTE és HUAWEI telefonokat is.
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
válasz
Nightmare89 #86683 üzenetére
Kicsit drágábban Coolpad 7320, és még egy kicsit drágábban Xiaomi Redmi Note.
-
csendes
addikt
válasz
Dyingsoul #86676 üzenetére
Ez a használattól függ. Átlagos használatnál, ha nincs rájuk szükség a négy-, és nyolcmagos SoC-ok is lekapcsolnak magokat, illetve a frekvenciát is képesek állítani, nincs jelentős különbség a fogyasztásban, kicsit gördülékenyebb a működés a rövid időkre felkapcsolódó nyolc maggal. CPU/GPU igényes alkalmazásoknál, játékoknál, viszont felpörög minden mag, ott jobban melegedhet és sokkal többet fogyaszthat a nyolcmagos. Az MT6595 már big-little lesz (4 x A7 és 4 x A17), amikor a "big" A17 magokat felkapcsolja, akkor jelentősen nő a fogyasztás. [link]
-
csendes
addikt
válasz
aytukabozs #86349 üzenetére
Van hasonló árban Snapdragon-os is, bár annak a neve és formája nem hasonlít ennyire egy nagy márkára: [link]
-
csendes
addikt
válasz
KilgoreTrout #86303 üzenetére
Zenfone 5 [link]:
- akku 2110mAh,és nem cserélhető, a kétmagos Intel többet fogyaszt, mint a négy/nyolcmagos A7
+ teljesítményben a kétmagos Atom a négy/nyolcmagos A7 között van
- néhány alkalmazás egyáltalán nem fut Atom-mal, a natív ARM alkalmazásokhoz bináris fordítás kell, ami kicsit lassú, de ez alkalmazások többségét nem érinti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- BestBuy topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest