- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctibor
senior tag
Az AL-10 a kínai belpiacos verzió (más Huawei telóknál is).
Én nem ajánlanám. Nem biztos, hogy ugynaz-e az LTE frekvencia kiosztása, mint az európai piacra szánt.változatnak, emellett tele lehet kínai betűs appokkal, amikből általában nem mindet lehet legyalulni. Bár hangsúlyozom, hogy a konkrét modellt nem ismerem.
-
dethroner
veterán
A rajta lévő papírból csak az derül ki hogy melyik az eleje és melyik a hátulja. Eredetileg Jiayu F1-re kértem fóliát, de ez nyilvánvalóan nem arra való. És azért kérdeztem itt, mert kínai telefonra kértem, ebay-ről jött és gyanítom jó eséllyel kínai telóra való, szóval talán akadhat itt olyan, aki felismeri.
Szerintem nem uff -
szirodroid
csendes tag
-
-
-
Soká
senior tag
Valószínűleg nem lehet egyértelműen eldönteni a kérdést. Elvileg az egyéb kameraappok sem hozhatnak csodát, hiszen a hardver ugyanaz. Ugyanakkor egy gyárilag vacakul belőtt szoftver elképzelhető. Ebben az esetben hozhat javulást egy másik app. Ma-tegnap valamelyik üdvöskénél láttam például, hogy a tesztfotókon minden a sárgába, pirosba húzott. ha nem a lencse volt mikuláscsomagból, akkor vlsz. a szoftverrel van valami gond. Én csak annyit tapasztaltam a magam gyengusz telefonjánál, hogy a gyári szoftver sokkal kisebb fájlméreteket produkál, mint a Z Camera app. Ez lehet előny is (kevésbé tömörített fotó) meg hátrány is (felesleges helyfoglalás). Érdemi különbséget nem tapasztaltam, de lehet olyan szoftvert írni, ami például speciális fényviszonyok között jobb eredményt produkál.
Ezt mindenkinek magának kell kikísérleteznie. -
törölt tag
Kizárt. Úgysem fogsz találni olyat, ami megalkuvás nélkül, csak jobb, mint ami eddig jó volt. Ennek is a hátlapján van az ujjlenyomatolvasó, nem Amoled, a kijelzőn vannak a navigombok, nincs dedikált kameragombja, és az ac -s Wifit sem látom a specifikációban. Nálam kb. ez a hevenyészett hiánylista.
-
berobi78
tag
Igaz, én nem szoktam a telefont fényképezésre használni, arra ott van a fényképezőgépem, szóval az én véleményem nem biztos, hogy mérvadó, de ennek a Meizu-nak szerintem vállalhatatlan az optikája. A képszéleken iszonyatosan mos.
A színhelyességet viszont legalább lehet korrigálni, úgy, hogy belenyúlsz kézzel a fehéregyensúlyba. Már ha lehet, de szerintem valamennyire a telefonoknál is lehet. -
Soká
senior tag
Nem lehet, hogy a Huaweiről leszedett fóliát ráragsztottad a Meizura?
"de "szakmai" vitába lehetőleg ne menjünk bele."
Így nehéz lesz mit mondanom...
Az a helyzet, hogy amit most mutattál az megváltoztatta a tegnapi sorrendet. De egyik sem igazán meggyőző. A Meizu képeinek egy jelentős része (első kettő, utolsó három) egyszerűen rosszul fókuszáltnak tűnikHa nem lennének a labdás, rendszámos fotók, akkor azt mondanám, hogy eleve rosszul rajzol a lencse. De nem, mert a labdás képek élesek. Viszont az első a bográccsal, ott tuti biztos vagyok abban, hogy az élespont valahol a bogrács előtt lehet. Ami egy ilyen kontrasztos világos környezetben egyszerűen érthetetlen. De a többi képen is látom ezt a problémát, beltérben a bemozdulásból eredő problémával.
A Huawei autófókusza szerintem jó, de az meg szoftveresen túlélesít mindent. És a Huawei mélységélessége nagyobb mint a Meizu-é, ezért írod azt, hogy részletgazdagabb.
A Huaweiben nincs véletlen képstabilizátor? -
Soká
senior tag
-
-
RVR400
veterán
Viszont azok legalább az elnevezésüknek megfelelően alkalmasak is a telefonálásra. Ezzel az erővel egy önzáró tasakba bele lehet tenni egy pukkasztós zacsiba tekert Tetris-t, ugyanaz lesz az eredmény, de az nem 35e, hanem 350 Ft.
És még örülhet a 35-nek, hogy megúszta ÁFA nélkül, mivel normál esetben akkor már majd' 50e Ft-nál járunk. Így megközelítve, tényleg érdemesebb lett volna egy DG700, vagy egy Uhans. -
GIJoe
addikt
Egyrészt nem 20 ért vette, másrészt akku kamu, összedobott cucc, 0 gyártói és közösségi támogatás, lcsóbban vehette volna meg a doggy régebbi vízálló modelljét, sőt még a BLACKVIEW BV5000 is jobb lett volna, és még mi minden fog hiba kijönni... (új simet bele egyébként...)
-
törölt tag
Nem értelek. Veszel valamilyen telót és vagy dual SIM -es lesz, vagy nem? Nem hinném. Ha dual SIM -est akarsz, akkor vásárlás előtt utánanézel, hogy a kiszemelt példány dual SIM -es, vagy sem. Nekem fontos a root, tehát egyértelmű, hogy csak olyan telót veszek, amiről tudom, hogy rootolható. Különben minek vegyem meg?
-
Te magad irtad a megoldást: "egy ügyes ember készített hozzá egy zip file-t, aminek a telepítése után rootólt lett a telefon"
Tehát nem a kongo, bingo meg ilyen eszkozok kellenek, hanem más. Mivel a droid valtoik, ezert a hozza tartozo eszkozok is valtoznak. Pl. apktool-bol sem a regi hasznalhato, hanem az uj. Root-hoz meg mod recovery es root.zip. Vagy gyari recovery es alairt root.zip.
Ja, hogy nem egyszerusodik a felhasznalok szamara? Ez igaz. De nem is biztos, hogy ez a google celja.(#117174) punky10
Ha mtk alapu az a 4.4-es eszkoz akkor megoldhato a root. 99.975% biztonsaggal allithato. -
punky10
addikt
"Ezeknek a programoknak meg sem kottyant 4.4-ig a rootolás."
A must használt táblagépemen 4.4 van,de a rootolás még nem százas.Az általad említett programok megadják ugyan a root-jogot, de 3-4 nap után elvész...
Nem kötekedésként írom, csak azért, hogy nem olyan egyszerű a dolog, hogy 4.4-ig van,afölött nincs.Haverom LP-s telefonját sikeresen rootoltam,a saját KK-s van tabletemet már több,mint egy fél éve nem sikerül... -
rjg
őstag
"Hát az 5.1-es droidot nem egyszerű gyökeresíteni."
Ez így kicsit meredek állítás, illetve általánosítás, főleg az általad most belakni készült Meizuval a kezedben, ahol egy kapcsoló a root jog engedélyezése. Inkább úgy fogalmaznék, hogy típustól függően egyszerű vagy bonyolultabb a root jog megszerzése, illetve a gyártó részéről könnyebb megnehezíteni az egyszeri user életét.
-
b0bcat
addikt
Bővebb tapasztalatok a Doogee X6-ról:
POZITÍV:
- erősnek tűnő, névlegesen 3 Ah-s akku (a tesztek még hátra vannak)
- ergonomikus készülékház
- jók a gombok (nem lötyögnek, van határozott nyomáspont)
- számomra tökéketes a rezgő visszajelzés benne
- rengeteg szoftveres extra (gesztusok, gombnyomásos segélykérés)
- van benne breathing light (noti LED), de csak egyszínű (fehér)
- gördülékeny felület (a gyári launcher-t Google Now-ra cseréltem, de a gyári is ugyanolyan gyors volt)
- szép kijelző (IPS)
- magyar 5.1-es rendszer (néhány beállítási ponton angol maradt)
- 2 alternatív billentyűzet app volt csak gyárilag rátöltve extraként, amúgy csak a launcher egyedi, máskülönben a rendszer stock-nak tűnik
- a kamera az árkategóriájában kb. átlagos minőségű, de szokatlanul világos képeket tud készíteni ("vakuval" és anélkül is)(INKÁBB) NEGATÍV:
- a külső hangszóró minősége csak átlagos
- minőségi fülhallgatóval hallgatva kevés a basszus (cserébe tökéletesen tiszta a hang)
- 2 pontos érintő (de kifogástalanul működik)Összességében nagyon tetszik. Nagy, nehéz, masszív, és jó a minőségérzete.
Tesztelem tovább...
-
Zeki
nagyúr
Oké, az tudott. És attól lesz használható a mindennapokban, éveken át?
Nem hiszem.
Persze van akinek ez egy hobbi, veszi az olcsó telókat 3/6 havonta, és úgy érzi jól magát.
Én meg olyan vagyok, hogy ha valamit veszek, az legyen jó és tartós. Maradi vagyok, mert a fogyasztói társadalomban nem ez a divat. -
Nem tudott meggyőzni.
A makró az jól néz ki, de minden képen, amin távolibb tárgyak vannak, már látszik a kamera gyengesége.
Ettől függetlenül már egy ideje szemezek ezzel a készülékkel, és valószínűleg be is szerzek egyet, mert kíváncsi vagyok rá, de a kamera nem az erőssége. Majd ha beszereztem, megpróbálom másik kamera szoftverrel, hátha azzal jobbat lő, és csak a gyári szoftver nincs jól illesztve, vagy csak elég lesz az, hogy visszaveszem a felbontást 8MP-re (gyakran elég annyi, mert akkor már nem interpolált képeket készít).Azért tartok is egy DooGee-tól ebben az árkategóriában... De pár hét múlva bizonyíthat.
Karácsonyra azért az m1 Note mellé inkább a D6000-est (sajnos nem a Nikon-t, hasonló sógoromnál lesz, de ő profi fotós) viszem magammal...WOT-H-A-C
Na, akkor lehet, hogy nem veszem meg, várom a véleményed. A külsőn kívül, mert az nagyon bejön -
Lehetséges, hogy amióta a pálinkafőzés újra nemzeti spprt lett kis hazánkban, és a cefre minden utcában várja valamely házban, hogy kétes minőségű alkoholszármazélká váljon, azóta jött be a mindenki számára kijáró 50 liternyi főzési lehetőség megnevezési változataként az egyen-lőre szókapcsolatból ez a gyakori előfordulás, lásd a következőkben:
Manapság mindenki pálinkát próbál főzni a saját kis kerti gyümölcsöséből. Ezen egyre több háztartásban fellelhető egyenlőre a Magyarországon található 850.000 alkoholista és a 2.5.00.000 nagyivó órszágából sajnos nem engedi, hogy a statisztiát javítva visszább lépjünk.
A tudatmódosító szerek közül az alkohol az elsőszámú hazánkban, igazán nevezhetjük hát a házipálinkát egyenlőrének.
-
-
-
zolipapa66
tag
A doogee F5 ? van értesítő led, de az alsó gombok nem világítanak. Engem csak a sim foglalat tart vissza.
egy teszt kép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged