- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
Outlander #122746 üzenetére
Azt, hogy mennyire gyors 1 mp-en belül a képernyő feléledése, azt Neked kell megítélni, én nem tudok tizedmásodperceket mérni. Megérintést követően azonnal rezzen, de egy pillanatnyi fáziskésés van a rezdülés és a kép megjelenése között. Bevallom, sosem gondoltam volna, hogy a 0,1 - 0,3 - 0,5 másodperces képernyő feléledést figyelve válasszak telefont. Nekem ez etekintetben tökéletesen megfelel. Nálam az akku sokkal fontosabb tényező. De van, akinek a fényképező, van akinek a zenei hatás, és van akinek GPS az első a prioritásokat illetően. Kinek mi a fontos.
Igen, jól láttad a videókon, hogy folyamatosan pulzál a notiled. Ha nincs semmi, akkor ezt halványkék színben teszi.
Lagg és bug hibáról nem tudok beszámolni, mert én nem tapasztaltam még egyelőre ilyet. de hát csak most kezdem belakni.
Ha jó lesz az akku ideje, marad, ha nem akkor sajna búcsúzni fogok tőle (is). -
viktorhu
veterán
válasz
Kihagytad a jelszó bepötyögését vagy a lezáró minta berajzolását
Akkor van értelme az ujjlenyomatos feloldásnak, ha amúgy is használsz valamilyen képernyőzárat, és ezt szeretnéd egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni. (Biztonságosabb azért, mert hosszabb / bonyolultabb jelszót is megadhatsz, ha ujjlenyomatozol - ha nincs ujjlenyomat, akkor valószínűleg egy könnyen reprodukálható mintát fogsz választani).
-
válasz
Outlander #122749 üzenetére
Ez oké, csak az ujjlenyomat olvasó ad egyfajta biztonságot.
Egy sima képernyőzár nem, max mintával, és/vagy kóddal. Tehát azért nah, jóval tovább tart biztonságosan rajzolni, kódolva feloldani, mint az ujjaddal lenyomat alapján
Mivel hozzáért és feloldotta, mérni meg ezt nem tudja, neki ez gyors, és szerintem biztonságos feloldás szempontjából is gyorsabb, mint a fent vázolt megoldás.
-
válasz
Hát ha Te 0,5s alatt megnyomod a gombot, és felhúzod a zárképernyőt
akkor nagyon pengén nyomod.
Nem dobtad még el a telefont ilyen sebességnél ?
Csak mert én nyugodt kézzel is 2 másodperc alatt abszolváltam a feladatot... De nem 0,5...
Próbálj azért rá, és közben számold magadba.
-
paolinho
őstag
válasz
Outlander #122744 üzenetére
Az akku időről majd készítek képet, de most húztam le a gépről, és így most nincs értékelhető adat. Holnapra meglesz.
Az ujjlenyomat-olvasót most direkt megint tesztelgettem. 10 érintésből 2-szer fordult elő, hogy csak másodikra nyitott, nyolc esetben az érintést követő rezdülés után azonnal adta a képet. Nem tudok tized másodperceket mérni, de egy másodpercen belül volt ez az idő, az biztos. Nálam ez abszolút pozitív élményt jelent, de embere válogatja.
A Honor 7 ebben a megítélésben egy fikarcnyit sem volt jobb, az tuti, pedig az dupla ennyibe került, és csak 16 Gb belső memóriával bírt, ill. 3 Gb RAM-ja volt. -
viktorhu
veterán
válasz
Outlander #122659 üzenetére
Ez egy kevesethasználós nap volt, a normál használatomnál esténként azért töltőre szoktam tenni - reggelig még nem kapcsolna ki, de a második napot nem bírná. Nálam ez azt jelenti, hogy reggel vagy waze (töltés nélkül), vagy buszon nyomkodás, mikor melyik utazási módhoz van kedvem, aztán munkahelyen emaileket első körben ezen olvasom, meg elég sok kijelzőidőm van, hazafelé megint vagy waze vagy buszon netezés.
Nem szoktam kikapcsolni rajta a gps-t, wifit bluetoothot, szóval az energiamenedzsmentet teljesen a telefonra bízom.
Szerk: ahol látod, hogy van egy esés a vége felé a görbében, ott online rádiót hallgattam.
-
-
-
gagyilovag
aktív tag
válasz
Outlander #121115 üzenetére
"Alkalmazás védelmet bekapcsolni, és itt a fájlkezelőt védeni"
Mi?
Erre a válasz ez volt:
Üdvözlöm,
Az android 5-ben már van ilyen opció: Smart apps lock
régebbi verziók alatt alternatíva lehet egy vírusírtó pl: Avast, abban szintén megtalálható.Még nem találtam meg csak a smart lock-ot
-
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
Outlander #119472 üzenetére
Jól értetted. 5.1 előtt az Android SDK (Software Development Kit) egyáltalán nem tudta értelmezni a dual SIM fogalmát. Nem volt rá API, amit az alkalmazásfejlesztők használhattak volna. Csak olyan megoldás lehetett, amit a SOC API -k lehetővé tettek. Az MTK API -k nyilvánosak és néhány kódjuk a Samsungokon is működik. A többinél csak azt a trükköt tudták alkalmazni a fejlesztők, hogy lekérték az OS -től a SIM azonosítóját és ez alapján próbálták megkülönböztetni a két kártyát (pl. 3G Watchdog).
-
KTU
addikt
válasz
Outlander #119434 üzenetére
10 vagy 11GB-ra particionálva rendben van, 5.0-án és 4.4-en is.
Talán pár hetet használtam loli-val, de VoIP miatt visszaváltottam 4.4-re.
azóta is jó.
Persze kb. 1,5 naponta újraindítom (akku csere).
Fiam is el van 5.0-án, már vagy 6 hónapja használjuk."recsegős műanyag szerkezet"
Ezt nem értem, mit lehet egy telefonnal művelni hogy recsegjen a hátlap, vagy a ház.
1,5 naponta leszedem / visszarakom a hátlapot,
nem recseg, nem mozog.
Persze nem is csavargatom vagy szorongatom a telefont.
Csak használom."Fényképezőjét se szerette, nagyon színhelytelen volt."
Most van nálam pár Lenovo P70,
ezekbe rosszabb a kamera, mint az M52-be."tok.... doogíra meg van kiscicásból is vagy 10 féle"
Ez fontos -
KTU
addikt
válasz
Outlander #119425 üzenetére
"Összességében, Mlais után megváltás így is úgyis"
Méret miatt?
"Kijelző: sötét, max fényerőn is... ennél jóval világosabbnak illeni lennie,"
Járt nálam pár olcsóbb (140$-ig kategória) telefon, és sajnos elég soknak ez a baja.
Mlais M52 kijelzője elég fényerős, cserébe foltosodik,
de ezt Te is tudod
De napfénynél is viszonylag jól látható.Köszönöm a leírást.
(#119428) pattantyu:
Hű, régen volt béhúsznap.
De én nem kezdem el. -
ZolkoW
őstag
válasz
Outlander #119013 üzenetére
Néztem előtte, ráadásul a Zsírbeszt EU raktárából kértem pár dollárért biztosítást,így kábé egálban volt. Nekem valamiért az az érzésem, az ebayes eladók jobban komolyan veszik a garis kérdéseket (és értékeléseket). Én is úgy tudom, hogy a legtöbb boltnál ez a rendszer, a Xiaomishopnál mintha úgy láttam volna,hogy EU szervizt is írnak (most nem ellenőriztem). Én csak azt mondom,hogy most tuti nem úgy döntenék, mint akkor: vennék egy itteni aprós eladótól újan,garival, mert tudom,hogy többet ér nála a gari,mint a fenti helyen. Meg megvárnék több tapasztalatot, mostanra azért már szállingóznak a negatív infók is,nem csak a rózsaszín köd.
Ja, a Parishoz infó: az X-es változatnak butított mindkét kamerája, azt hiszem,ennyi a különbség, egyébként a nem x-esnek ugyanaz a fő szenzora a kimovil szerint,mint a Huawei p8lite-nak,bármit is jelentsen ez
(Szerintem a legaljánál jobb,de nem lennék elégedett vele)
A gold tudtommal a simának az aranyszínű keretes változata.Akos727: sebességre nem nagyon van panasz, újraindulás volt már,de talán kettő rémlik.mondjuk nem én nyúzom. A kijelző kifejezetten faja lenne a világos folt nélkül
Hangminőség és az a hülye sípolás: vazze, ZolkoW,komolyan gondoltad,hogy 40ért tökéletes telefont kapsz?!győzött a kalandvágy,hiába.
-
Shia-ko
aktív tag
válasz
Outlander #118948 üzenetére
Jogos a lényeg kimaradt.
Dunaújváros-ban lenne szükség segítségre.
Vettem páromnak egy Xiaomi Note2-t, de egyik "telefonguru" ismerőse sem képes felrakni rá a magyar ROM-ot, én pedig augusztusig nem megyek haza.
Lenne egy önként jelentkező, aki megoldaná ezt a problémát, természetesen igényesetén némi anyagi ellenszolgáltatás fejében.
Előre is köszönöm! -
Outlander
addikt
válasz
Outlander #117226 üzenetére
Egyébként pont a vegyes működésű fingerprint, az állandóan beragadó appok még a rendszerappok is, ami főbb probléma...
Sokaknál remegés van este h reggel lesz e annyi szufla h ébreszteni tudjon, vagy videó felvétel alatt sistergés, első felvétel után ki kell lépni bezárni majd újra inditva képes a következő felvételt helyesen elmenteni.
Noti led is gyakran kifagy, értsd néha nem működik.Figyelemmel kísérem mert tetszett anno, mindamellett a gyártó azért legalább figyel a visszajelzésekre mert átlagosan 2 hetente jön bug frissítés, csak itt is olyan miuiis, egy hibát kijavít kettőt létrehoz.
-
Beni2360
félisten
válasz
Outlander #117218 üzenetére
Segítenél nekem linkel, hogy hol húzták le ennyire és a rengeteg a bug benne, xtouch
Össze hasonlítanám az én telefonommal, hogy nálam is esetleg jelentkezik vagy még nem találkoztam vele.
Egyet észleltem, hogy lassú az ujjlenyomat olvasója. De azóta jött egy frissítés még nem próbáltam ki. Előre is köszönöm.
---------------
Na most újból beüzemeltem és pillanat alatt érzékeli az ujjamat.ez is kilőve
-
csubuka
addikt
válasz
Outlander #117218 üzenetére
Értem, köszi. Hiába másik modell, amit lehúztak, azért lehet, hogy a márkáról is elmond valamit.
Az a baj, hogy olcsón jó nem nagyon szokott lenni. Mondjuk az Oukitel U7 az okés, de semmi extra. De szerintem az U8 nem véletlenül lett leárazva, a k4000 meg vaskos kicsit. *Ha már kis aksis meg gyenge az Xfire 2 legalább menjen komoly hardveres gondok és szoftveres nyűgök nélkül jó ideig.
Lehet redmi 3 lesz ez, tök más árkategóriából
Csak nekem az a teljesítmény tök felesleges. Igazán lehetne egy "gyengusz" gép jó kamerával (vagy ne nagyon rosszal) igényes külsővel okos áron. De a jó kamera sajnos mindig a komoly gépekbe megy, ahogy a normál külső is, szóval ilyen nincs ami pont nekem lenne kitalálva.
-
punky10
addikt
válasz
Outlander #117073 üzenetére
Pedig sok ilyen van...Például Zimány Linda, Palácsik Timi vagy a Sarka Kata...Ők is azt vallják, hogy a belső fontosabb...
De ez itt már nagyon off...Bár lehet, hogy az említett "modellek" több SIM-esek, nem tudom, hogy dual-standby,vagy dual-activ módban működnek,illetve mini,micro vagy nano kell hozzájuk...
Úgyhogy hagyjuk a témát... -
Linda1
aktív tag
válasz
Outlander #117073 üzenetére
Nem szeretem a felszínes dolgokat, de ez legyen az én problémám.
Nem tudom, miért kell így felkapni a vizet?????? Mert itt, a nők 95%-a, csak fehér telót akar???? Ez tény, nem az én véleményem ,csak azt mondtam, semmi mást. Ha valaki másként értelmezi, az a kicsinyes és demagóg. Részemről lezárva!!! -
viralmind
aktív tag
válasz
Outlander #116444 üzenetére
Tokeletesen egyetertek amit a kollega leirt, reszemrol is ajanlott kategoria a telefon /leagoo elite 1/
Van par valoszinuleg csak engem idegesito problemam a szoft-al , azert azokat leirom.
A lollipop "szinte" gyari nincs belemokolva igazan , viszont a lollipop-os ertesiteseket sikerult nekik elbuheralni, a zarkepernyon nem a megszokott material ertesitesek jelennek meg hanem ilyen miniaturok , hivas, sms eseten.Az egyel ezelotti firmwaren a bekapcs gomb hosszu nyomasara elojott egy opcio a hangprofilokkal, valamint reboot es off funkciokkal, a legutobbi update-ben viszont valami kenyszert ereztek arra , hogy ezt lecsereljek, es igy csak a reboot es off maradt, nem ertem miert kellett ez?Az ertesito led toltes kozben villog es ezt addig csinalja amig le nem huzzuk a toltorol,ha feltoltott akkor sem all le, valamint ha kozben jon ertesites akkor nem valtozik a szin a beallitott esemeny szinre, amig toltes alatt van.
Ezeken az apro, es valoban szinte lenyegtelen problemakon kivul, teljesen meg vagyok elegedve en is vele.
Talan annyi meg hogy a hatlap konnyen karcolodik, elvileg gg3 de szerintem boven nem az.Az elololap viszont sanszos hogy valoban az.
-
Beni2360
félisten
válasz
Outlander #116188 üzenetére
Illetve ahogy mondtam telefonban lévő antenna és egy pna-ban lévő antenna között az a különbség mint a kanál és lapát között.. mind méretben mind hatékonyságban... a 6592 chipset ezt megfejeli azzal h lukas a kanál.--
Akkor a PNA a hibás mert gyakorlatilag az autóban állandó helyen állandó használatban van mert figyelmeztet a gyorshajtásnál, és az ablak bal szélén fent a sarokba tettem a TH11 beütöttem ugyan azt a címet és teszteltem a th11-t. Pontosabban mutatta a helyzetemet az úton,de hozzá kel tennem, hogy vízszintesen mert állított helyzetben már nem volt olyan pontos.Ez a városi teszt volt nem nagy eltéréssel max 2-5 méter a kanyarodásoknál, kereszteződéseknél lehetett észre venni.
Másik teszt ami már nagyon rossz volt az Pl M0. PNA kanyarodj le az úrtól.Én tovább mentem és a képen már a lehajtó sávban vagyok pedig maradtam az M0-n vagy 30 méter légvonalban mire észlelte, hogy merre vagyok. Na a TH11 követett a lyukas kanállal mind végig. Valószínű tudta , hogy csak az elcsorgatott csík után tud követni a PNA.És ez a valós teszt nem 1x.
Ez meg az én saját tapasztalatom. Már a 3. rendszerem van fent és még mindig nagyon pontos, kettő különböző navival. -
svgyula
addikt
válasz
Outlander #116180 üzenetére
Szia!
Nos ebben nincs semmi különleges. Nekem 2 éve a cubot x6-os simán gyorsabb és pontosabb volt(városban is) mint az átlagos GPS. A waiteq-nek is kínai HW-ra pakolja a saját szoftverét vagyis ott sem kell hasra esni a "minőségtől". Ezek nem katonai minőségek és az antennájuk is csak egy nyúlfarknyi és nem akkora mint a telefon. Egy másik "occó" hazai "márka" a navon aminek szintén kell a papír térkép a navigáláshoz főleg városban.Persze ez annyira helyfüggő, hogy bármelyik "márkára" lehetne ráhúzni a vizes lepedőt. Pl. én az vettem észre, hogy a csehetktől ahogy átérek a német részre ott van egy rész (sík terep) ahol rendszeresen megszűnik a GPS vétel.
Ezt egyébként több részen és most már több célhardverral is tapasztaltam. Ott a honor 6 a glonass segítséggel is alig talált jelet. Kellett vagy 10km mire magához tért.
-
válasz
Outlander #116140 üzenetére
Pedig az átlagos otthoni gép az pont h már igényli a 4+ gb-ot, az ssd az valóban még opcionális, de 4 gb már kezd karcsú lenni, pláne ha 64 bites 8-8,1-10-es használ... mondjuk android és windows memóra használat gyökeresen más.
Imhol a lényeg... más a két rendszer. És ezt sokan elfeledik.
Az egyik egy Linux lernelen alapuló oprendszer, a másik meg ugye redmondi.
Felesleges is az összehasonlítás.
Pont ez miatt van a sok féreértés, mert a droidtól azt várják el sokan, hogy olyan, mint a window$.
Nem, nem olyan.A 4GB asztali gépnél sem kevés, főleg ha a redmondinál jobban kezelhető, tartalmasabb oprendszert használ valaki (pl. Linux, ami még 32 bitesen is képes kezelni a 4+ GB RAM-ot...)
No offense, csak gondoltam megjegyzem.
-
RVR400
veterán
válasz
Outlander #116127 üzenetére
Még mindig tévhitekben vagyunk. A rendszer annyi memóriát használ, amennyit csak tud. Ha 4 GB RAM van, akkor fogja engedni megint csak 1 GB alá. Vagy az a lényeg, hogy maradjon a 3 GB-ból mindig 2 üresen? Úgy aztán van értelme... Pl most kellett űberolcsó teló, úgyhogy csak rápróbáltam a Lenovo A3600D-re. 512MB RAM, a stock (akkor még teleszabott bloatware-es) rendszer indítása után is volt még 130 MB RAM. Bloatware nélkül mindjárt a 300 közelébe csúszott.
Ergo a mindennapi használatra a 4 mag, és az 1 GB RAM bőven elég, tekintve, hogy a legtöbb helyen azt látom, hogy a böszme procik órajeleit veszegetik vissza, ha lehet még magokat is akarnak tiltani, mert felesleges.
Átestünk a ló túloldalára, egy átlagos otthoni gép sem úgy néz ki, hogy 8 GB RAM van benne, sőt még SSD-t sem raknak bele.
Mondjuk úgy, hogy az igényeink elszálltak, pedig 1 GB RAM-mal is elmegy még a Real Racing 3 is, viszont tény, hogy 512MB-tal már kilépeget.
Ahogy valaki korábban megállapította a szabad RAM továbbra is felesleges RAM.
-
b0bcat
addikt
válasz
Outlander #116130 üzenetére
A plusz memórián felül nem sok előnyét látom*, és a Zopo mégis jobb márka, mint a Doogee. Elvileg. (Meg az X5 Pro kamerájáról már tudjuk, hogy elég gyenge.)
Ezért kérdeztem, amit kérdeztem, hogy mit tudunk a Zopo Color E modellről.
*A nejemnek elég 1 giga RAM, ha stock a rendszer. Az A6000-rel sem az a baj, hogy 1 giga a RAM benne, hanem az, hogy a sok gyári bloatware miatt ebből csak szűk 200 mega szabad belakás után, ami már tényleg kevés.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Outlander #116127 üzenetére
Chrome-ot nem használok azóta, hogy a kolléga telefonján 300MB fölé hízott...
Naptár nem kell, nem vagyok üzletember.
Dropbox se kell, azt a 2GB-ot mire használjam a 32GB-os mSD mellett?
Viber se kell, flottában beszélek <10Ft-ért, másodperc alapon. Átlagosan 1778Ft a számlám. Tehát nem kell szolgáltatós app sem.
Facebook Lite 5MB. Természetesen azonnal jelzi az üzeneteket. Nem érdekel a normál verziós FB+M +100MB helyigénnyel.
XWideget időjárás nálam 34MB.
Nova launcher szintén 34MB.Lenovo A820-as telómon jelenleg 411MB RAM szabad. Facebook Lite, GMail, XWidget, Opera Mini, Nova launcher, Adblock plus, GSamBattery, Wifi direct, Play áruház, Wifi direct, Smart keyboard, ES File explorer fut.
-
b0bcat
addikt
válasz
Outlander #116124 üzenetére
Kevés a hardver? Mihez?
Én nemrégiben bő másfél hónapig használtam ilyen hardverrel szerelt készüléket, és a mindennapi dolgokhoz tökéletesen elég volt.
A kérdés inkább a készülék minőségére vonatkozott volna. (Volt már Zopo a családban, és nem volt panasz a minőségére, de ki tudja, a mostani Zopo-k milyenek. Valamiért mostanában kevés szó esik erről a márkáról.)
U.i.: Itthoni boltból 40 ezerért ez még mindig jobb ajánlat, mint a Lenovo A6000 volt, amit le akarunk éppen cserélni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASRock lapok általában
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megújult a PROHARDVER!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest