- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
elfelejtette #138456 üzenetére
HTC szimpatikusabb. Na majd megnézem
-
svgyula
addikt
válasz
elfelejtette #137945 üzenetére
Szia! Kicsit eltévedtél a telefonok funkció/teljesítmény kavalkádban! A négy "gyenge" és négy "erős" mag csak szófordulat! A telefon alapműködéséhez bőségesen elég a négy "gyenge" mag is! Igazából azok a "nagyok" csak egy-egy teljesítmény igényes műveletkor kapcsolnak be! Azokat még a film, zene, fosbuk, használat sem aktiválja.
A PC-re visszatérve az i3, i5, i7, nem jellemzően a "magok/Ghz" térnek el sőt nem is a minőségükben hanem a beépített utasításkészletben térnek el egymástól! Tehát a gigaherc csak placebó! Egy i3 hiába fut XGhz-en akkor is megeszi egy i5 akár 2 maggal is(U) az utasításkészlet megléte miatt. Mivel az utasításkészlet hiánya egy sor elkerülő számítást igényel ami sokkal több időbe és energiába kerül. -
Ájvé
veterán
válasz
elfelejtette #137945 üzenetére
Mobilokba az energia takarékosság miatt teszik a gyenge magokat. A gyenge magok is tudnak skálázódni, vagyis alacsonyabb órajelen működni, így pedig nagyon sokat tudnak spórolni. Szóval jóval kevesebbet fogyasztanak mint a nagy teljesítményű magok takarékos módban, ilyenkor ezek nem is működnek.
PC az más, asztali PC-hez eleve kár is hasonlítani hiszen korlátlan energia felhasználásra tervezik őket, notebookok akkor már inkább közelebb vannak a mobilokhoz. Másképp fejlődött a két ipar, és energia/teljesítmény terén sokkal jobbak az ARM processzorai, persze teljesítményben azért jóval elmarad mögötte. -
Papooo
senior tag
válasz
elfelejtette #137929 üzenetére
XA 2 szubjektív: jó akku, szuper kamera, gyors rendszer (Helio P25+6gb ramos bv8000prót veri), de az asszony szerint nehéz.
-
GIJoe
addikt
válasz
a kimovilt nézegettem eddig, de nem ugrott be a Meizu 15 v. a 15 lite, elérhető/kapható, rajzolgatok neki mi mekkora a difi, na meg persze, rendes webshopot is keresek majd...
-
Ájvé
veterán
válasz
3 magos processzor?
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #136734 üzenetére
Másik telefonról adsz neki nete wifi megosztással vagy beülsz egy mekibe ahol van wifi.
-
válasz
elfelejtette #136732 üzenetére
Használj mobilnetet.
Az újraaktiválás-védelem miatt kell neki wifi vagy mobilnet.
Ezután majd kéri a korábban beállított Gmail címed adatait.
-
svgyula
addikt
válasz
elfelejtette #136599 üzenetére
Szia! Első körben én a telepített alkalmazások között kezdeném a keresést. A beállítások között nézd végig egyenként, hogy melyiknek milyen engedélye van. A "futtatás a kijelző bezárása után" meg "a telefon felébresztése" valamint az "üzenetek megjelenítése teljes képernyőn" kifejezésekkel rendelkező alkalmazások gyanúsak. Vedd el tőlük egyenként ezeket a jogokat és ahol már nem csinálja többet az volt a gond. Ha eddig nem csinálta akkor az alkalmazások, a gyanús apk, itt a frissítések eltávolítása, valamint a frissítések tiltása a járható út. Valószínűleg jött egy új frissítés amit nem kezel rendesen a telefon.
-
Rawulf
őstag
válasz
elfelejtette #134578 üzenetére
Ha már kártyafüggetlenítve van és azt a Telenor végezte el a részedre, akkor:
Én spflashtools-szal csinálnék egy teljes backup-ot egy A2010-a firmware csomagban lévő scatter fájl segedelmével (aztán belenéznék az így kapott fájlok fejlécébe, hogy valóban megegyező tárterületeken voltak-e a jelenlegi firmware system, data, recovery, nvram.bin, stb... partíciói).
Aztán nekiesnék újraflash-elni.
Egyébként arra tippelnék, hogy a system-ed szoftveresen sérült, ha csak a billentyűzet progikkal van gondod. Persze pár százalék esélye lehet annak is, hogy ha az érintőképernyőddel vagy az azt kezelő áramkörrel van gond, de ez csak firmware csere után derülne ki. -
válasz
elfelejtette #134569 üzenetére
Ez Telenoros, így kiesik a Dual-simes topikból.
Nem lehet, hogy elfogy a tárhely? Erre az a baj, más egyéb rendszer sem lesz.
-
Rawulf
őstag
válasz
elfelejtette #134558 üzenetére
Újra kéne húzni rajta a firmware-t.
Persze előtte készíteni kellene egy biztonsági mentést az NVRAM.BIN -ről .
Ennek mintha lett volna egy A2010-A variánsa is, szóval nézd meg, hogy pontosan milyen típusú van neked: szóval érdemes kiírnod a gyári adatokat (szériaszám, azonosítók, stb...) -
b0bcat
addikt
válasz
elfelejtette #116126 üzenetére
Láthatóan mást jelent mindenkinek az, hogy "mindennapi használat".
Számomra egy mostani ilyen "alap" hardverrel (4 mag + 1 GB RAM) szerelt telefon belakás után 500+ mega szabad memóriával rendelkezik, ami nekem már elég a gördülékeny működéshez. (Legutóbb az MT6580-at próbáltam, és az én szerény igényeimet az is kielégítette 5.1-es Androiddal.)
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Hát igen ez szubjektív....de azért ma már szerintem is elvárható egy középkategóriától is a 2GB és 8mag....és igen fel lehetne sorolni olyan készüléket is ahol a 4 mag erősebb mint egy elavultabb cpu-ból 8....
-
Outlander
addikt
válasz
Nálad mennyit eszik a stock rendszer? Nálam 6-800 körül.... felteszel egy gmail-t, egy naptárt, egy értelmes launchert, egy chrome-t, dropboxot, egy qr olvasót, egy vibert és már ki is fogytál a ramból..
És csak a "legfontosabbakat" mondtam, nem hogy egy óra/időjárás app, facebook + messenger, bármelyik navigáció vagy traffipax jelző, airdroid, esetleg ea szolgáltatód appja h tudd mennyi van a keretedből, stb stb stbA bivaly erős 4 magos csak 1 ghz-es, fullon dolgozik bármit is csinálsz...
De persze, vannak akik szeretik ha fáj, oda bőven elég egy galaxy mini is, a maga 192mb ram + 800mhz-es procijával..
Akkor szokott az lenni, h csörög a telefon de a sötét a képernyő és nem tudom felvenni, mi lehet a gond?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
elfelejtette #115779 üzenetére
Teljesen jogos észrevétel!
-
svgyula
addikt
válasz
elfelejtette #95363 üzenetére
Hát a 3GB-ig már eljutottak(tam)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
elfelejtette #92893 üzenetére
Azt a lehuzos hetszentségit neki...
-
ZS3NI
őstag
válasz
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Az még a hülyének is megéri!!!!
Laza...
Van ám duma!!
"Érdeklődj ASSISTANCE szolgáltatásunk iránt, mely lehetővé teszi, hogy:
• személyre szabott beállításid legyenek
• telefonodon minden olyan program meglegyen, amire szükséged van
• semmi felesleges program ne terhelje a készülékedet
• a programok használata könnyed feladat legyen számodra
• probléma esetén legyen kitől segítséget kapnod
• elkerüld az adatvesztést
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest