- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
o_pegazus_o
tag
válasz
b0bcat #37917 üzenetére
Ezúton örülök, hogy a vállalkozásom felkeltette az érdeklődésetek. muszakibazar.hu
Pár téves írásra reagálok, a többivel nem foglalkozom.
A vállalkozóként számlát adok, garanciát intézek stb. Kínából persze, hogy olcsóbban tudtok vásárolni. Viszont onnan nem kaptok elszámolható számlát, a garit pedig intézzétek sok sikerrel. Főleg x hónap múlva amikor már nem véd semmi.
Urak / Hölgyek.. Kérdezni nem szégyen... -
andatti
senior tag
-
madrac
senior tag
válasz
b0bcat #37606 üzenetére
De, sajnos ez szériahiba a v987-nél. Sok helyen lehet olvasni, sőt videó is van róla. Ahogy a videón is látszik, igazából nem a hátlappal van probléma szerintem, mert az túl egyszerű lenne, hanem a főpanel és a kijelző illesztése között. Nem is értettem azt a véleményt hogy valaki szerint ez példás összeszerelés minőséget jelent..
videjó -
fcsabika1
tag
-
BullZeye
veterán
válasz
b0bcat #37254 üzenetére
Dettó azon a véleményen voltam/vagyok mint te, de aztán 3 hétig tartott míg bejött a telefon, 3 hét alatt meg a telefonok kis balszerencsével lemennek 10-30 dollárt, ott van az esélye a vámra/áfára. Emiatt picit kezdem megérteni azokat az embereket akik hajlandóak még ekkora felárral is megvenni a telefonokat. Főleg ha nincs paypal/külföldi tapasztalatuk, és tartanak tőle.
150 dolláros telefon leugrik 130 dollárra, és a 150 follárra még kérnek vámot áfát, és már 45kba kerül, így meg 43k-ért azonnal vihetik, és tuti nem hibás, mert általában ezeket kipróbálják. -
blueye
veterán
-
-
citkar
addikt
válasz
b0bcat #36147 üzenetére
Pont ma volt a kezemben egy Galaxy S4. Nagyon szép a kijelzője, de nem szebb, mint egy ájfón 4-é, pedig az utóbbi PPI-ben jóval kevesebb
Ezt közvetlen a telefonok felbontásáról való hozzászólás után, arra válaszolva írod, így oda tartozik.
Nem épp rád értettem, hanem az előtted szólókra, mert igen is van értelme a full HD-nak, persze akinek nem kell, ne vegye meg, van választék és akár telefon nélkül is lehet élni.
Ez a felesleges, mert nem látod a különbséget dologra sok minden eszembe jut, pl. nem vagyunk egyformák, a fül is kb. 20 Hz-től 20 kHz-ig "hall" de ha digitálisan csak ezen frekvencián rögzítesz mégis valaki (elég sokan) másnak érzik (extrém esetben, bár ez kifejezetten ritka, valaki az ultrahangot is hallja).
Másik dolog a feleslegesre: azontúl, hogy ez egy technikai vívmány, amit üdvözlök, mert lehet én sem venném észre a különbséget, de legalábbis soha se zavarna, a fejlődést szeretem és ha számomra nincs hátránya, nem is kerül többe miért ne legyen (de hát természetesen nem muszáj megvenni)...a felesleges inkább az autók végsebessége (gondolom a ti autótoké is, pedig trabanttal is járhatnátok), holott a magyar közutakon sehol sem mehetsz gyorsabban 130-nál (ezt sose firtatják), pedig nem hiszem h mindenki pályázni járna (vagy a német autópályákra készülne).(#36148) apeelme : azért van 5,7-es is.
-
citkar
addikt
válasz
b0bcat #36138 üzenetére
Már te is kevered a fogalmakat s így adogatod a +1-eket. A PPI és a felbontás nem ugyanaz, nem mindegy mekkora kijelzőn van az a Full HD, így önmagában ócsárolni annyira szegényes és akkora szegénységi bizonyítványt ad rólatok.
De felőlem pont-pont vesszőcske kijelzős mobilokat is használhattok, a célnak az is megfelel(het).
Mert mindig azt mondják h felesleges a jobb és a többi extra, ha mindenki így gondolkodna valszeg kövekkel és dárdákkal vadászna az emberiség most is.(#36144) Thrawn : nekem ott a legjobb
-
Cyborg
őstag
válasz
b0bcat #35644 üzenetére
Az nem rossz eredmény!
Én is az üzemidő fetisiszták táborát erősítem, a Defymmel nem merek elindulni hosszabb távra, csak, ha tele van töltve, mert ha gps-ezek, telefonálok, meg netezek picit, nem bír egy napot, és az antutu battery testben is 2:30 a max, amit bír, az nem sok szerintem.Egyébként lehet tudni, ezek a kínai gyártók milyen gyártótól rendelik az akksit, vagy saját maguk fejlesztik?
... nem értem, hogy az az 5 collos ZTE két embernek is 1000 fölött csinált Antutu Battery Testben 2500mAh-s akksival, a Jiayu G4 pedig 4,7-es kijelzővel csak 850 körül csinál a 3000mah-s akksijával.
Gondolom ez a különbség a cellák minőségében keresendő, mert nem hiszem, hogy szoftveresen ennyi pluszt lehet nyerni. -
tolvaj!
őstag
válasz
b0bcat #35653 üzenetére
és blueye (#35652) azt felejtitek el, hogy kínában vannak területek, ahol nem úgy van mint nálunk, hogy kocsma vagy benzinkút és fingasz egyet konnektor. ezek a készülékek elsősorban belpiacra készülnek a saját viszonyaikat figyelembe véve és vannak olyan területek ahol nem teljesen megoldott az áramellátás napokig is akár. nem mellesleg van náluk elég természeti csapás is. a japánok az IP szabvánnyal vértezik fel a készülékeiket a cunami ellen a kínaiak meg hosszabb üzemidővel, hogy segítséget lehessen hívni.
-
-
törölt tag
válasz
b0bcat #33696 üzenetére
Igen semmi oka nincs aggódni
én csak a saját esetemet mondtam el. Egyébként úgyveszem észre azért a TN-t mire megkapod 1-2 nap, mire tudod trackelni még 1-2 nap. Sajnos beleestem a hétvégébe rendelés után egyből és ismét belefogok a hétvégén, úgyhogy még minimum 1 hetet nekem pl várnom kell. Ezis elég szélsőséges eset.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
b0bcat #33228 üzenetére
nem vagyok én odavissza érte, csak jelenleg a legjobb ár/érték arányú teló szerintem!!!
még 2 magosból sem igen van, ami olcsóbb lenne annyival, h jobb legyen az a bizonyos mutatója...
Nem vagyok pixelhuszár, qHD HD között én semmit sem láttam, na de azért 5"-on az a WVGA vagy hogy hívják felbontás durva...Defyn, 3,7-en jól mutat, de 5ön tuti rusnya már... de persze akinek jó, vegye meg, én csak a saját véleményem mondtam, hogy hulladék, és ÉN nem fogom ajánlani!
-
válasz
b0bcat #33119 üzenetére
Ennek valószínűleg pont az az oka, hogy az emberek arra használják a pp refundot, amire való, és ne devizaárfolyamokból történő meggazdagodásra.
Más: Csak kíváncsiságból kérdezem, milyen gyakran frissülnek ezek a kínai telók? Úgy látom, most szinte mind MTK6589-es soccal van... (nekem ez a gps miatt nem az igazi...)
-
valenc
tag
válasz
b0bcat #32800 üzenetére
hero v6888-at rendeltél tőlük ha szabad tudnom?
Csak mert én 10-én rendeltem tőlük egy ilyet és még mindig proccesing
(tudom hogy ünnep volt de már annak is két napja vége) első rendelésem, két hete rendeltem fatcardtechről náluk nem volt visszaadták a pénzt erre meg rendeltem pandáról és kezdek már aggódni. Nem nagyon akar nekem összejönni
-
-
sasa311
veterán
válasz
b0bcat #32635 üzenetére
Hiszen nincs "hozzáadott érték"
Már hogyne lenne..
Egyrészt itt van, nem kínában.
Másrészt KIPRÓBÁLHATÓ személyesen, ami nagy előny, ha még sosem látta a vásárló az adott típust.
Harmadrészt pont, hogy kipróbálható, így elkerülhető a gyári hibás termékEnnél sokkal több "hozzáadott értéket" egy magyar üzletben vásárolt telefon sem tud felmutatni.
-
Cotina
csendes tag
válasz
b0bcat #32627 üzenetére
Kb. minden eladó kínai telónál ez a helyzet. Aki megveszi és továbbadja, nyilván keresni akar rajta.
Az eladó telóknak
az előnyei: már itt vannak, nem kell heteket várni, nem kell fosni az áfa miatt.
a hátránya: drágább, mint ha magad intézed.A Kínából rendelt telók
előnye: olcsóbbak
hátrányai: szállítási idő, esetleges vám plusz áfa.ki-ki mérlegelhet...
szerk: minden eladó felhozza a vám+áfa témát. pedig 95% átjött a vámon. Vagy csak akkor eladó, ha lebukott?
Érdekes még, hogy azt is mondják, hogy a készülék nem hibás. Miért, Kínából másnak hibásat küldenek? -
válasz
b0bcat #32125 üzenetére
5 collon szerintem kielégítő a qHD felbontás.
Ezért nem értem, mire ez a fHD örület. (Azon kívül, hogy lehet vele vagizni.) Az előző Haipai-om 4,7"-on volt a qHD alatti felbontással (WVGA, 854 x 480), és semmi gondom nem volt vele. A mostani Amoi N828-on 4,5"-on van qHD... (Tehát a kisebb képernyőre még így is nagyobb a felbontás.) Namost ezek a 5-5,5"-os (már tepsifonok, legalábbis nekem) telókra nehogy már fHD kelljen. (Itt pontosan a szokásos marketing jön be: a nagyobb mindig jobb! Ez nem vicc, ez tudomány. Így mindent el lehet adni. Sajnos.)
Természetesen ez az én véleményem, de azért örülök, nem csak én látom így.
-
GeoPhoto
tag
válasz
b0bcat #31813 üzenetére
Ja, megnéztem az itthoni árakat, és alámentem pár ezressel
Amúgy meg törzsvevő vitte el, tudja a kinti árakat, de megérte neki.
Tényleg magamnak rendeltem, de amikor rájöttem, hogy nagyobb méretben ugyanaz a 960x540-es felbontás nem tetszik ezért eladtam... meg morcos voltam, hogy még nem járt hozzá tok
Van olyan cuccom amit áron alul sem visznek el, ilyen a biznisz...
A méretén kivül minden tetszett benne, a GPS remekül talált jelet, 5m-es pontossággal, a böngészés gyors volt, csak a felbontást éreztem kicsinek 4.5 colon a mostanihoz képest.
Most remélhetőleg lesz egy fullHD-s, ami szerintem túlzás, de kipróbálni jó lesz, ha az sem tetszik akkor megy fel az apróra.
Ui: leellenőriztem a korábban linkelt DAXIAN XY100S telefont, de talán nem véletlenül adják 99$-ért, mert se 3G se GPS nincsen benne, ha hihetek a neten talált leírásoknak. Ennek a fényében még mindig a legolcsóbb 4 magos normális teló a W100-as.
Ui2: A Tesco újság hátulján van egy 2 magos teló 71e-ért, mtk6577-el, az már simán dupla ár mint a kínai, még ha valami support is van hozzá akkor is sokallom.
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
b0bcat #26394 üzenetére
Az mtk6577-esek azért nem sokkal olcsóbbak, mert az mtk6589-es procik sem drágábbak! Mediatek megoldja "okosba", a kisebb csíkszélesség miatt ugyanannyiért gyártja/adja, mint a régi mtk6577-es procikat. Kijelző, ram, akksi, stb. meg ugyanannyi mindegy hogy melyik telefonba rakják....
-
válasz
b0bcat #26351 üzenetére
Nem értelek félre, tudom, hogy ez egyfajta függőség.
Lelkipásztor vagyok és mentálhigiénés szakember, így a kütyükben pihenem ki magam, vagy a laptopszerelésben. El tud fárasztani a napi 8-10 órás emberekkel való foglalkozás, ennek kipihenésére van a sok vacak. most pl 11-től lesznek a köv találkozók este fél kilencig, addig ventillálok.
De le kell csökkentenem mindenképpen a vackok számát, csak még nem volt szívem felpakolni a netre őket.
-
gipsztigris
addikt
válasz
b0bcat #26046 üzenetére
Mi bajod van vele?
Benne van a nevében, hogy bemutatkozás. Alap specifikáció, osztjónapot. Majd ha lesz róla teszt, az biztos nem lesz ennyire szűkszavú. Lehet jövő héten elhozok egyet tesztre és majd írok róla bővebben.
Egyébként marha jó kis gép, csak a hazai ÁFA és egyéb VÁM tartalom miatt, az általunk megszokott kínai árakhoz képest egy kicsit magas az ára. De ha az itthoni árakat nézem, úgy már nem annyira vészes szerintem. -
hevizms
addikt
válasz
b0bcat #26041 üzenetére
A Concorde a tabletjeit úgy rakatja össze kinnt,de a cég válogatja ki a részegységeket.
Hogy ez ennél a telefonnál is így van-e azt csak ők tudnák megmondani,de gyanitom hogy igen.
Szóval nagy a valószinűsége hogy nem egy már forgalomba levő telefont cimkéznek át,de persze még ez sincs kizárva.Engem az akku kapacitás lepett meg.Egész frankó!
-
gyuszito
senior tag
válasz
b0bcat #23063 üzenetére
Elsõ válaszoló! Gratulálok nyertél tõlem egy nagy piros pontot! Mindenképpen szétnézek! Közben leesett, hogy el birom adni a telefont, a mostanit, és annyival többért tudok nézni tepsifont
Természetesen export termékre gondoltam, azért próbálkoztam itt! KÖSZÖNÖM!
Peaceliker kollegának is respectem! Megerõsítettétek a gondolatomat!
-
Peaceliker
addikt
válasz
b0bcat #22100 üzenetére
Rendben, köszönöm a tanácsot!
Valaki egy részletes/általános leírást/linket tud nekem adni, hogy a CWM felrakása, rootolás, ilyesmi hogy megy? Xda-n találtam hozzá való recovery meg flashtools, needromon meg rom (amit cwm ből tok felrakni ha jól láttam, de cwm et még nem találtam. Jah és flashtools ról is jól esne vmi infó, köszi
Meg mi az a scatter file?
Persze nem fogom honlap nekiugrani ennek az egésznek, mert tom, hogy még nem értek hozzá és nem akarom téglásítaniCsak jó lenne minél több olvasható infó, hogy okosodjak
-
sasa311
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged