- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
paolinho #138684 üzenetére
A Meizu ritkán frissíti a ROM-jait, főleg a globált, sanszos, hogy nem is fogja ennek a modellnek (de ki tudja), viszont stabilak, jól összerakja a rendszerét (persze nem tökéletes, mint egyik se), a készülékek minőségére sem szokott lenni panasz, jól összerakott telefonok, bár konkréten nem iylen Meizum van, de elég sokat olvastam utánuk korábban, egyik szériáról sem olvastam érdemi problémát.
Inkább olyanokat olvastam, hogy nem tökéletes a magyarítás (de 90% fölöttiek), ritkán frissítik őket, illetve kínai ROM-ra külön kell GAPPS-t feltelepíteni, ami lehet macerás, ez utóbbi nálunk kevésbé téma, mert globállal adják, azon alapból rajta vannak a Google alkalamzások, de én pár perc után pl feltettem a kínait (nekem Kínából is globállal küldték) és az van rajta a mai napig (a globál, azaz a kínai ROM jól tud angolul és többet is frissítik, könnyű cserélgeti őket).
A kamerát a topikjában érdeklődd meg (vagy külföldi cikkekkből lesd meg), a GPS pedig jól szokott működni, külföldön is használtam mobilnet nélkül, nem volt gond vele.
Szerintem 40-t megér ez a Meizu, ha nem kell erős SoC, ha mégis szükséges, akkor a Xiaomit vegye, abban jóval erősebb a SoC.Ugyan láttam, hogy hazai forgalamzótól érdekli, de ha mégis felmerül kínai rendelés, akkor Alin van lehetőség Official Meizu boltból 26 USD-s DHL postával ÁFA mentesen rendelni. M6 Note-t már nem látok ott, de 145 USD-ból kijönne onnan egy Meizu Note 8 4GB 64GB Global Version Mobile Phone Snapdragon 632 Octa Core Note8 Smartphone Full Metal Body Dual Rear Camera is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
paolinho #138684 üzenetére
hát minimális az esély az update-re a meizunál.
Talán még a flyme 7.3-at megkapja, de az sem biztos.Én a meizu m6 note "kistestvérét" használom, alapvetően nincs vele gondom, néha belassul, de akkor ha terhelődik.
Rootolni saját módszerével lehet, magisk az nagyon űgy tűnik nem megy.Android 7.0 alapon flyme 7.2.x.x van rajta, nem a legfrisebb android.
Én akkor 34 ezer forintért vettem, annyiért meg megérte nekem. -
válasz
paolinho #138680 üzenetére
+1 a Meizu M6 Note-ra! Az utóbbi időben a kis Amoi N828 óta ez a Meizu az, ami kiszolgálja az igényeket (ugye-ugye a kamera minőség), és nem került egy vagyonba. Nem mondom, hogy tökéletes készülék, de jól el ketyeg, nincs vele úgy baj.
szerk: az Amoi óta nem volt nálam olyan kínai készülék, amibe ne tudtam volna "belekötni". Általában a kamera volt egy "vicc". De ez most nem tartozik ide.
-
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #138579 üzenetére
Nem tudom én nem rendeltem onnan, talán külföldi rendelések topikba kellene kérdezned, ott jobban tudják ezeket.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #138573 üzenetére
Valószínűleg arra értette hogy jobb nem rendelni onnan, tessék egy megbízható oldal. Leírás alapján jó lehet a készülék, de érdemes komolyabb teszteket keresni róla.
-
svgyula
addikt
válasz
paolinho #137474 üzenetére
Szia! Nem egyszerűbb kivenni arra az időre? Én még nem találkoztam olyan beállítással a fizikai eltávolításon kívül amivel tiltani lehet. Ha meg bent van és hívja a főnöke akkor úgy is tudni fogja, hogy nem veszi fel. De ha nincs bent a kártya akkor "a hívott szám nem kapcsolható, próbálja meg később" üzenet lesz. Ebből talán jobban megérti, hogy nem kívánja a piszkálást....
-
punky10
addikt
válasz
paolinho #136372 üzenetére
Oukitel,Blackview nálam is rendben.Az első haveri körben van 2,problémamentesen.A BV volt nekem is,meg rokonságban is,bár az enyém már elhalálozott,de az nem a teló hibája volt.Úgyhogy nálam a Blackview is ajánlott.De a rokonságban volt 4 db Doogee is,na az mind nálam van,ha egyszer ráérek,akkor a 4 X5 pro-ból hátha összedobok egy használhatót...De még nem érek rá...
Úgyhogy saját tapasztalatom alapján a Doogee (már) nem ajánlott! -
-
tibcsi0407
félisten
válasz
paolinho #134199 üzenetére
Nekem nagyon fáj a szívem, hogy ilyeneket kell mondanom a LeEco-ról, de sajnos ez az igazság. Én nem szeretek olyan telefont birtokolni, ahol a gyártó lélegeztető gépen van.
Kicsit hazárdjáték ez.
Sajnos a tora33-féle ROM-ot nem ismerem, de lehet megér egy próbát. Azt tudom, hogy a magyar nyelvi fájlokat nem tőlem kapta, de lehet, hogy Paolo átadta neki. -
-
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #132891 üzenetére
Hát azért az elfelejtetted, hogy OP5-ben S835 van (ami köröket ver a Kirin 960-ra), 6/8 GB RAM is adott (persze minek ennyi RAM, ki se használja, de azért ez se baj), AMOLED kijelző, kamera pedig IMX398 (gsmarena teszten kicsit zajosnak írták csak), szóval annyira az se lehet rossz. Akku idő teszten pedig jobb értékelést kapott, mint a Honor 8 Pro, hiába kisebb az akku (kisebb a kijelző is és az tetejében AMOLED ami ügye kevesebbet fogyaszt, mint az LCD).
-
A texasi
aktív tag
válasz
paolinho #130104 üzenetére
[LeEco Le Pro 3] topik
-
aytukabozs
addikt
válasz
paolinho #130104 üzenetére
"Jól értem azt, hogy ez így EU warehouse-ból érkezne?"
Nem.
Azt jelenti hogy gariztatni nem kínába kell küldjed, csak spanyolba.
De eu exp szállítással rendelve itthon már nem áfázzák, és gyors is.
Viszont bárhogy is rendelsz a PK-et még számold hozzá.
Szerintem nézegesd meg 3 HSZ-al a fejed felett az aláírást... -
LOTR
addikt
válasz
paolinho #125828 üzenetére
köszi, nézegettem ugyan, de mivel nem tudom, hogy kell használni ezt a flashtoolt, ezért ez alapján csináltam: [link] bár az eszközkezelőben nem találtam meg mindent, mint amit itt ír, de a telefont azért igen
program szerint befejeződött a flashelési folyamat, de bekapcsolás után még percekkel később sem történt semmi -
ÁrPi2
senior tag
válasz
paolinho #125570 üzenetére
Szerintem az ügyfélszolgák nem mindig kreativak
Nézd egyébként a képernyőképeket alant ennél az előző redmi note modellnél: Láthatja "magyar" van, hungarian az nincsen, oszt Ni Hao (jónapot)
.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
paolinho #125563 üzenetére
..és magyar nyelvet vagy hungarian nyelvet kérdeztél a Geekbuying üfsz-tól?
Szerintem majd megérne egy próbát (ha buherátor(ok) kezébe is kerül már a B20-as okosított példányokból)
hogy a baseband vagy melyik file cseréjévelfölokosíthatóak lehetnek a régebbi RedmiNote3Pro példányok is?
-
viktorhu
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #125532 üzenetére
Eddig is lehetett már hallani, hogy ha nem tévedek taiwani piacra gyártott a Xiaomi B20 képes készülékeket, de pletyka szinten volt. Most már kezdenek szivárogni az első ilyen készülékek, konkrétan Redmi 3S és Redmi Note 3 Pro-ból vannak ilyen darabok. Továbbra is elég korlátozottan vannak ezek a készülékek és csak annak alternatíva aki bevállalja a külfüldi rendelést (geekbuying talán nem is éppen a népszerűbb kínai shopok közé sorolható).
Hihető az geekbuying ajánlata, de érdemes azért írni előtte (lehet kommentelni a készülékeknél), hogy akkor tényleg tudja a B20-at a készülék. Érdemes külföldi rendelések topikba utána járni, mennyire megbízható a geekbuying, vagyis azt adják amit hirdetnek.
"Jó lenne azt is tudni, hogy van-e benne magyar nyelv, és ha nincs, akkor lehet-e rá tenni egy másik rom telepítésével?"
Ezt is írják:
"The international version will be installed with Global MIUI 7.0 OS ROM, Google play store, Google services and multi-languages.It supports OTA update.This item is stocked in hongkong warehouse, it will be shipped seperately if ordered with Goods from other warehouse."
Szóval ha elnevezésben szerepel "[International Edition]" akkor ilyen ROM-al fogod kapni, de ha netalán még sem ilyen, akkor is megoldható hivatalos nyitással, vagy ha nem tudsz várni rá akkor kis buherelással a Global ROM. Ha a fenti hivatalos Global van rajta akkor az frissíthető újabbra, Global MIUI 8-ra is és tovább, elvileg minden Globalba van magyar nyelv, elvileg még a stabilba is lehet, nem csak devbe mint korábban mondták (ezt nem tudom megerősíteni, mivel Mi3-ra még nincs kint hivatalosan a MIUI 8 global stabil).
Ez alapján stabilba is van (lehet) magyar nyelv: -
svgyula
addikt
válasz
paolinho #123647 üzenetére
Szia! A 6-os androidnál már lehetnek gondok! Nálam az 5.1-nél tökéletes volt! A mostani 6.0 pedig szívat! Meghajtóként csak az egyik gép látja az sem a hagyományos eddigi formában hanem csak a win file kezelőben lát egy Telefont aminek van belső és külső tárolója. DE mint írtam csak az egyik gépen a másikon ebből semmit sem lát! A két gépen azonos típusú win 10 van fent csak az egyik asztali a másik meg lapos!(az utóbbi látja)
-
tibuszh
tag
válasz
paolinho #123184 üzenetére
Nagyon szepen koszonom az Umi Superes tapasztalataid megosztasat. A kettes pontnal nem a fenyerore gondoltal/arra reagaltal? En a szin telitetsegere,szaturaciora.
Azota valami uj velemeny a telorol? Akar privatba h ne spameljunk ittKoszonom a navigacios video megosztasat.
Masik: antelife rol mit gondoltok?
Irtam egy kerdest errol a telorol es mar 48 oraja nem irtak semmit. EU s raktar miatt vennek innen de umi supert csak itt lattam sajna.
Azert nem lenne hatrany h ha garanciara kerul a sor akkor gordulekenyen menjen a kommunikacio veluk.. -
tibuszh
tag
válasz
paolinho #123062 üzenetére
paolinho!
Nagyon örülök, hogy találtam valakit itthon aki rendelkezik UMI SUPER-rel.Bocsi ha ismétlődő kérdés lenne. Legtöbb forumon nem kaptam választ rájuk.
1# A kijelző rendelkezik smart gesture funkcióval kikapcsolt kijelzőnél. (dupla koppintással felold, jobbra húzás next track stb ?
2# Kijelző színmélysége megfelelő? (sok kínai teló élettelen és kissé kopott színnel jelenít meg. Van lehetőség manuálisan telítettség magasabbra húzására?
3# IPS és nem AMOLED ugye a kijelző. Van ahol órát mutogatják teljes fekete háttérrel mint egy Samsung készenléti állapotában tudná megjeleníteni az órát\értesítéseket. Ez viszont csak AMOLED mellett energia barát.
4# Az értesítési led pulzálást ki lehet kapcsolni, hogy csak értesítés esetén villanjon fel?
5# GPS jelet hány msp múlva talál? Jónak\átlagosnak gondolod az erősséget? (előtte milyen telód volt) Youtubeon láttam olyan videókat hogy percbe is bele telik neki és utána is elég gyengén látja a jelet.
6# Kijelző védő fólia nem volt a csomagban ugye? A gyári védő fóliával használhatatlan a logó miatt?
7# Gombok nyomáspontja rendben van. (sok telónál lötyög v épp nehezen megnyomható)
8# Az USB C csatlakozójáról mi a véleményed? Ilyen videót is láttam, hogy olyan érzés mint ha nem dugnád be rendesen, ill még lehetne beljebb nyomni csak mégse... illetve ami aggasztóbb, hogy olykor olyat csinál, hogy nem kezdi el tölteni az eszközt. Kihúz->be és eszébe jut, hogy töltsön is. Erről vélemény? (mióta is nyomkodod?)
9# Súlya meglehetősen nagy. Napi használatodnál nem zavaró\megszokható ha jól értettem? (férfiaknak) Az egykezes használat szóba jöhet, vagy annál tömzsibb?
10#Melegedést Youtbe közbe tapasztalsz e? (én játszani nem játszanék, de te bármikor éreztél e olyat hogy kicsit melegebb mint indokolt lenne.Igazán köszönöm, nagyon hálás vagyok az infókért.
Több hete pre-seal kor már le akartam csapni rá, csak nem mertem a felhasználói tapasztalatok híján. Sajnos több cikk videó után pár napja nagyon elbizonytalanodtam.
-
viktorhu
veterán
válasz
paolinho #123096 üzenetére
Ez beállítás kérdése. Az accessibility menüben az on-screen buttons-t át tudod váltani real buttons-ra, és akkor nem a kijelzőgombokat használod, hanem alatta a fizikai gombokat. És akkor a kerek led lesz a home gomb, mellette meg két oldalt a menü és a vissza gomb.
-
viktorhu
veterán
válasz
paolinho #122763 üzenetére
Köszönöm
Egyelőre tetszik, amit látok - a mélyalvást ismeri, a fotók minősége számomra tökéletesen megfelel (bár a mintaképek közül csak az egyik nem makró - makrózni azért a legtöbb kamera jól tud, de a távoli kép is szép szerintem). Jó, hogy az umi is belépett a b20-as versenybe
-
viktorhu
veterán
válasz
paolinho #122745 üzenetére
Az akkuképet úgy érdemes feltölteni, hogy amikor bemész az akkuba, akkor rányomsz egyszer a grafikonra, hogy a részletek megjelenjenek. Abból kiderül, hogy alszik-e a gép, vagy folyamatosan ébren van. Ha a rendszer többet fogyaszt, mint a kijelző, amögött is majdnem mindig ez az ok áll, sajnos sok telefon ezért nem bír annyi időt, amennyit az akkuja alapján bírnia kellene.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
paolinho #122743 üzenetére
Adódik a kérdés, hogy UMI Super vagy Vernee Apollo Light. Kb. 10$ az árkülönbözet, a Vernee-ben jobb a processzor, de van olyan vélemény, hogy "elavult" dizájn, illetve (papíron) gyengébb az akku.
Ha jól látom, akkor csak a Spemall-tól rendelhető EU-s opcióval (+17-20$), a többi helyen csak Kína/HK.
-
Outlander
addikt
válasz
paolinho #122745 üzenetére
Nálam a 0,5s már lassúnak számít, az pont annyi h megnyomom az "ébresztést" és "felhúzom" a zárképernyőt
Leírva pillanatnak tűnik, de 0,5s az szerintem soknak számít.A 0,3 már elfogadható.. a 0,1 meg tökéletes.... persze az sem mindegy mennyit hibázik?!
Képernyőképet holnap várom, ennek függvénye a vásárlás.
Még egy kérdés, videókban mindig pulzál a notiled, az tényleg mindig pulzál függetlenül h van értesítés vagy nincs?!
No meg összességében, rendszer lagg és bug?!
Köszi.
-
Outlander
addikt
válasz
paolinho #122743 üzenetére
Aksival kapcsolatban tudnál egy pár képet feltölteni?!
Leginkább a képernyő "fogyasztás" és mindamellett az ébrenlét ami fontos lenne...
Mert ez nekem nem sokat mond... ez lehet jó is, ha 3-4 óra soc társul mellé, és lehet rossz is ha 30-40 perc.
"Most ott tartok, hogy 6-7 óra átlagos használatnál (bluetooth kihangosítva telefonálás, + egy kevés navigáció) kb 25-28%-ot esik a töltöttség"
Umi rome-nál volt nagyon változó a szerelési minőség és az aksi is hazudott és/vagy sokat fogyasztott a rendszer, ergo hamar merült.
Én nem várok el sokat, csak annyit h napi kb 1 óra gsm telefonálás és egyfolytában 3-4g mellett, a kb 1-1-5 óra soccal kibírja a 7-19 ig időszakot...
Gondolkodok én is rajta, mert a Leeco Le 2 (x620) nagyon nem jött be, a huawei p9-re a 180-at meg rohadtul sajnálom, pedig az tetszik de nagyon, így most még felmerült ez is alternatívaként.
Illetve ujjlenyomatolvasóval biztos h pozítív az "élményed"?
Mert a kisSztyepánkánál nagyon szánalmas eredményt produkált, és mindamelett még rohadt lassú is... nekem ez is fontos, ha már van akkor legyen gyors és használható.Köszi,
-
viktorhu
veterán
válasz
paolinho #122628 üzenetére
Várjuk a beszámolót
Tudod, kijelző, GPS, iránytű (iránytűs kínai (t)elefonoknál a rossz belső árnyékolás megkergíti az iránytűt, ami cserében megkergíti a navit
), kamera, térerő, wifi, sleep mode (megakadályozza-e az always-on ujjlenyomat-olvasó, hogy alvó módba menjen a telefon)...
-
-
raulicio
senior tag
válasz
paolinho #121512 üzenetére
Az Apollo Lite-ot én is nézegettem. Egy kicsit túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, de ugye a remény hal meg utoljára.
A giztop meg kb annyira megbízható, mint bármelyik kínai webshop. Még akkor sem biztos semmi, ha valamire azt írják, hogy van készleten, szóval a pre-sale az meg totál lutri. Sanszos, hogy ha most kifizeted, akkor még hónapokat várhatsz a telóra és ha olyan szerencséd van, hogy az első darabokból te is kapsz egyet, akkor esélyes, hogy bugos lesz még mint a franc. Szóval én azért megvárnám, hogy kijöjjön ténylegesen legalább az első széria. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASRock lapok általában
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megújult a PROHARDVER!
- Diablo IV
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged