- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Canonfan #39220 üzenetére
Szerintem az ADW, sőt megéri megvenni az EX-et is. A Zeam-et annyira nem ismerem, de a Go-ról, amiről előttem írtak annyit tudok nyilatkozni, hogy 512 MB RAM mellé sem ajánlom, nemhogy 256 MB mellé (HTC Tattoo, igaz?), kevés az abból szabadon maradó neki, főleg ha felraksz egy-két Go widgetet is. Nekem a Neo-mon (512 MB RAM) a Go Launcher, az időjárás meg az e-mail widget hagyott 40-60 MB szabad RAM-ot. ADW EX-szel, sima Gmaillel és WeatherBuggal van 120-140 MB.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Cartman023 #39214 üzenetére
Az Androidé. De a Handcent SMS (magyar nyelv) sem eszik sokat, 4-5 MB-ot a háttérben, 15-20 MB-ot futtatva.
-
Rickazoid
addikt
válasz
darvinya #39057 üzenetére
Csakhogy a varázslók nem léteznek, ahogy az adatforgalom figyeléséből neked sem lesz fizikai hozzáférésed semmihez.
(#39058) mandras81:
"ne ringasd magad olyan tévhitbe, hogy egy vírusírtó megvéd téged bármitől is"
Kivétel az összes ismert malware. A hülyének bélyegezésre nem reagálnék, csak hogy olvasd el miket írtam.(#39084) jackbacsi87: csak chatre ott a Messanger, nálam működik. A kérdés persze hogy asztali gépen mit használsz, mert ha nem teljesen kompatibilis klienst (felteszem van ilyen), akkor előfordulhat, hogy az nem menti az előzményeket a Facebook szervereire, mert normál esetben minden ott tárolódik, nem az alkalmazásokban.
-
Rickazoid
addikt
Ha legális akkor nem. Akkor illegális, ha fel kell törni vagy meg kell kerülni valami védelmet hozzá, a célja nem nyílt forrású programok módosítása (például a Play (Market) hackelése), illetve ha van köze warez programokhoz.
Szerintem.(#39052) darvinya: Fura elméleteid vannak olyan dolgokról, amikhez se nem értesz, se nem próbáltál, legalábbis az irományaid erősen erre a következtetésre engednek jutni. Magyarázd el hogy szerzed meg egy antivírus, például az avast! internetkapcsolatának figyeléséből (vagyis a frissítéskeresés és -letöltés figyeléséből) a megbízhatónak beállított SIM-kártyát és bármilyen SMS parancs végrehajtásához szükséges kódot, kérlek!
-
Rickazoid
addikt
válasz
defymoto #39046 üzenetére
Ha jól rémlik többek közt a GPU gyorsítás hiánya miatt nem valószínű, de javítson ki valaki, ha tévedek. Mondjuk ha olyan lenne, mint a Firefox, akkor jobb is.
(#39048) darvinya: ahhoz három dolog kéne:
- ellopni a másik telefonom bekapcsolt állapotban
- tudni, hogy avast! van telepítve
- ismerni a letiltás kódját
De ha a másik telefonom tűnne el, egyből letiltatnám a szolgáltatónál a SIM-et és törölném a megbízható számok listájáról, úgy már próbálkozhatnának SMS parancsok küldözgetésével. -
Rickazoid
addikt
Vissza kell tenned, elindítani, majd Beállítások és avast! Anti-Theft eltávolító varázsló. Pont ez a lényege ennek a szolgáltatásnak, hogy a program törlésével nem lehet ténylegesen törölni a védelmet, csak a PIN ismeretében a programon belülről. Ez egy biztonsági funkció, hogy a háttérben megbújó program új SIM berakásakor el tudja küldeni SMS-ben az új SIM telefonszámát, bekapcsolt GPS és jel esetén pedig a koordinátákat is. Illetve ez teszi lehetővé az SMS irányítást a távolból, le lehet zárni vagy lehet wipe-ot indítani.
-
Rickazoid
addikt
Igen. Nekem pont most szűrt ki egy trójait az avast!. Lehet, hogy kicsi az esély jelenleg egy vírusfertőzésre (nagyobb ha hülye módon te töltöd le, ahogy nekem is sikerült éjjel), de az elővigyázatosság sosem árt, a Play-be is beszivárognak néha (arról nem is beszélve, hogy sok más cég is androidos alkalmazásboltot indít, idővel mindegyik célpont lesz) és sosem tudni mikorra derül ki. Meg szerintem inkább azt kell megszokni, hogy Androidra kellenek olyan elővigyázatosságok, mint Windows alá, mert ha az Android nem tűnik el két-három éven belül, akkor sokkal komolyabb és jól elrejtett vírusok és férgek is fognak születni, amik már mondjuk a bankszámlád tartalmának lenyúlását célozzák meg (hisz jön a mobilfizetés, ami nagyon kell nekünk) vagy zombihálózatot építenek, ezt biztosra lehet venni. Szóval szerintem jobb félni, mint megijedni.
Azokra meg ne hallgass, akik szerint az antivírusok írói írják vagy terjesztik a vírusokat is, vannak vírusírásra specializálódó emberek szép számmal, nem kell ide összeesküvés-elmélet.(#39035) TRob1: ingyenes = védelem, fizetős = védelem + extra szolgáltatások + reklámmentesség + a fejlesztők támogatása
-
Rickazoid
addikt
válasz
hodostamas #38965 üzenetére
Felraktam a detektort, meg is talált két programot. Egyik hosszú ideje megvan már, a másik viszont egy szokásos haszontalan tényes program... valószínűleg ez utóbbi a hibás, igaz fent van már egy ideje és négy csillagos az értékelése a Play-en, semmi negatív vagy gyanús megjegyzés... nem tudom már miért tettem fel anno, de ez lehetett a gond, jellemző lenne a típusára. Google-nek küldtem egy kifogásolható jelentést és töröltem. A biztonság kedvéért a Notepadet is, úgyse használtam már rég.
darvinya: nem szükségszerű, hogy a vírusírtó vírus telepítésére buzdítson, anélkül is van szép számmal vírus Androidra. Egyébként az avast! egy megbízható program. Az AVG-t váltottam le vele, fent sem volt más eddig. Egyébként miért kéne neki root jog? A felhasználói partíció meg a memóriakártya eléréséhez és a rendszer alkalmazáskezelőjének indításához nem kell root, mást meg nem csinálnak. Sőt, a telefon SMS parancs utáni lezárásához és a teljes wipe indításához sem kell root.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Fura dolog történt ma a telefonomon (Xperia Neo). Megjelent a panelen egy ikon, lehúzva az értesítési sávot azt láttam, hogy egy akkumulátor-élettartammal kapcsolatos frissítésre figyelmeztet. Gondoltam biztos egy frissítés, rányomtam, kérdezte, hogy letöltheti-e a szoftvert, itt már kicsit gyanús volt a neve miatt - Super Battery Charger - de kíváncsi voltam hogy került ennek az értesítése a telefonomra mégis, így letöltöttem, elindítottam és egyből akarta is küldeni az emelt díjas SMS-t a +3691-333-5705-ös számra... de ez le van tiltva pont ennek kivédése miatt. Megnéztem avast!-tal, szerinte ez egy Android:FakeDoc-G[Trj] trójai. Rákerestem Google-ben, először a trójaira, értelmezhetőt nem találtam, utána a számra, az meg automatikus emelt díjas SMS fogadás hetente négyszer. Namost mást nem talált a telefonomon az antivírus, ahogy korábban sem, ezért sem gyanakodtam elsőre. Mégis hogy kerülhetett fel az értesítés egy szoftverfrissítésnek álcázva, ha nincs egyéb malvare sem a telefonon, sem a microSD-n, illetve minden program a Marketből származik, mindegyik legalább 100.000-es letöltésű és legalább 4 csillagos? Hogy szivárgott be egy trójai anélkül, hogy lenne trójaiként azonosítható szoftver a telefonomon?
Még jobb kérdés, ha fertőzött a telefonom, de az antivírusok (AVG, avast!, Zoner) nem látják, hogy derítem ki, hogy mi tud ilyet? Megjegyzem az elmúlt hónapban nem telepítettem új szoftvert (leszámítva az Akasztófát, meg a Go Launchert és pár Go kiegészítőt hozzá, amik fent voltak egy napig az iszonyú RAM-zabálásuk miatt).
Ja és amit csak ez után vettem észre, hogy egy kék hátteres és sárga csillagos parancsikon jelent meg az egyik készenléti képernyőn, elhúztam onnan törlésre, mire kiírta, hogy az az Android rendszer. De ha elindítottam, akkor ahhoz a trójaihoz akar vinni böngészőn keresztül. Végül töröltem a képernyőről, a teljes alkalmazáslistában viszont nyomát se találtam hasonlónak. Valami tehát még mindig van a telefonomon. Tapasztalatok?A telefonom telenoros, nincs root, a bootloader zárt, az op.rendszer pedig az eredeti legfrissebb telenoros verzió.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #34574 üzenetére
Igen, meg az olyasmikre, mint a "Menj Launcher", vagy most kerestem időjárás programot és olyanok, mint "Az ingyenes Weather", "Fény FastWeather", "Több FastWeather", "Tavaszi virágok Pic", stb., ez minden elképzelhető keresésre ráillik az utóbbi időben, lefordítja igen sok magyar fordítással nem rendelkező program nevét és leírását, szinte lehetetlenné téve, hogy bármit megtaláljak vagy értelmezzek a leírásban, muszáj a webes keresőt használnom.
(#34576) TRob1: lehet a fejlesztőnek kell engedélyezni vagy pont letiltani a fordítást. Én csak erre tudok gondolni, pontosabban utóbbira, mert szerintem épeszű ember nem bízná a Google fordítóra a szövegét direkt. Bár lehet tévedek.
Nekem többször megjelent már ilyen formában.. most rákeresve én is Go-t látok, ezért is gondolom, hogy nem túl régi funkció, ami default on és a fejlesztőnek kell tiltani. -
Rickazoid
addikt
Tudja valaki, hogy le lehet-e tiltani a Marketben... illetve a Play-ben a fordítást? Iszonyúan sz*r az egész, de a telefonomat nem akarom angolra állítani emiatt, azt remekül megcsinálták, csak a Markettől ráz a hideg, valahányszor programot kell keresni, nem találok semmit, mert nem a fejlesztő, hanem a Google fordító fordítgatja őket és minden össze van kavarva, mint az állat. Úgy néz ki, mint a Facebook gyakran, ha látok valakit, akinek magyarra van állítva.
-
Rickazoid
addikt
Tudja valaki hová tűnt a Handcent SMS a Marketből? Újra akartam telepíteni, mert összeakad a frissített Android üzenetkezelőjével, töröltem, de nem találom, csak pár nyelvi fájl meg skin van fent. A fejlesztő oldalán elérhető, de általában okkal szoktak eltűnni programok a Marketből.
-
Rickazoid
addikt
Van olyan monitorozó program, amit lehet Okostarifával használni? Magyarul megadható neki, hogy melyik programra számolja és melyikre ne az adatforgalmat, esetleg fehér listára lehet felvenni programokat, amik adatforgalmát nem számolja bele, illetve megadható neki két perckorlát és hogy melyik telefonszámot melyikbe számolja, amik közül a telefonkönyvben nem szereplő összeset ugyanahhoz számolná, amihez a más hálózathoz tartozó számokat rendeltem, illetve van fehér listája is, hogy melyik számokat ne vegye figyelembe.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #16687 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag ott csak GMT+1 Budapestet tudok választani, telefonon meg közép-európai GMT+2 van, nyári időszámítás szerint, ugye. Viszont az időpontok helyesek, valamiért a napok csúsznak el néha. Előbb végigmentem az összesen és újra beállítottam őket, majd amikor megnéztem az elsőt a telefonon, látom, hogy az utolsó nap egy nappal későbbre van állítva és fel is szinkronizálta a szerverre.
-
Rickazoid
addikt
Lenne egy kis problémám a naptár szinkronizálásával. Kijavítottam pár eseményt egész naposról időpontosra, de a telefonomon a naptár nem szinkronizálja őket ebben a formában, marad egész napos mindegyik. Ez azért rossz, mert rosszul jeleníti meg a kezdő és végnapokat (több napos események), vagy a kezdőnapot jelzi egy nappal korábbra, vagy az utolsó napot egyel későbbre. Sehogy nem tudtam megoldani, csak így, hogy időpontokat is megadtam.
Hogy tudnám megoldani, hogy a telefonom szinkronizálja a változásokat? Google fiókot törölni nem lehet, csak factory reset tudja leszedni.Szerk.: na, a naptárban a megjelenített naptárak ki-be kapcsolásával sikerült megoldatni, de még mindig itt a probléma, hogy némely eseményt kezdetét egy nappal korábbra, némely végét egy nappal későbbre teszi. Sőt, most a webes naptárban is átírta őket, rendezhetem újra az egészet
. Tapasztaltatok már ilyet?
-
Rickazoid
addikt
válasz
jegenye77 #14496 üzenetére
Nos ha megfigyeled, ha letöltesz, telepítesz, törölsz, majd újratelepítesz egy programot, akkor újratelepítés előtt ismét letölti, tehát nem hinném, hogy van ilyen cache a telefonban, legalábbis a telepítés után biztosan törlődik. Ez csak Android, nem asztali Linux disztribúció, azok cache-elnek a repo-kból való letöltéskor. Nem is nagyon lenne elég hely hozzá a legtöbb telefonban egyébként, a microSD meg ugye bármekkora lehet, egy ilyen megoldás pedig akár GiB-os méretet is igényelhet. Ráadásul mindenkinek nagyobb üzlet, ha nem is létezik ilyen cache és minden telepítés előtt újra le kell tölteni a programot.
-
Rickazoid
addikt
válasz
jegenye77 #14517 üzenetére
Én az Increase Calling Ringet használom már egy ideje.. működik.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
Nem tudjátok mi lehet a Market webes felületével? Napok óta nem tudok értékelni, kommentelni, és ma már ez az üzenet fogad: "You don't have any devices."
-
Rickazoid
addikt
Nekem a Widgetsoid megoldásai eddig mindig működtek, kikapcsolt kijelzővel is. Ki lehet rakni vele 1x1-es widgetet is, csak a Flashlight ikonnal. Emellett beállítható Auto mellett 4-féle módszer rá, valamelyik biztos működik.
-
Rickazoid
addikt
válasz
CoolBoy323 #14213 üzenetére
Ez egész jó. Kár hogy hiányzik belőle egy fehér lista a hívásokhoz, amit nem kell figyelembe vennie, de azt hiszem egyelőre jó lesz.
Köszi! -
Rickazoid
addikt
Két programot keresek.
Az egyik egy network monitor, aminél be tudom állítani, hogy egy hónap adott napján lenullázza a számlálókat, emellett valós időben tudja mutatni a használati adatokat. A Traffic Monitort találtam eddig, aminél be tudom állítani a nullázást, de nincs valós idejű kijelzése és muszáj kirakni egy widgetet a home screenre, amit én szeretnék elkerülni.
Emellett kellene egy program, ami a hívásinformációkat monitorozza, be lehet állítani számokat, amiknek a hívását figyelmen kívül hagyja, illetve beállítható, hogy hónap adott napján nullázza magát.
Ha a két lehetőség egy programban lenne, az még jobb lenne. -
Rickazoid
addikt
válasz
CoolBoy323 #14188 üzenetére
és (#14189) dokee78: a végeredmény ugyan az, tehát a célnak megfelel, ha nincs más, és még hasznos is. Erőforrást szinte nem is igényel. Települ a program, majd pár másodperc múlva már le is adja a hangjelzést az antivírus.
CoolBoy323: "mondjuk én még mindig nem hiszek az androidon élő vírusokban"
Ez a vírusok íróit nem érdekli különösebben... -
Rickazoid
addikt
válasz
dokee78 #14185 üzenetére
Antivirus Free. Beállítható (illetve alapbeállítás), minden frissen telepített programot ellenőriz, majd lead egy hangjelzést.
-
Rickazoid
addikt
Próbálta már valaki az iziShopot? Nekem nem jut túl az aktiváláson, néha továbbmegy és kiírja, hogy sikeresen telepítettem, több SMS-t nem fog küldeni, élvezzem a használatát, alatta egy Next gomb. Ha rányomok, megint kéri az aktiválást, majd nem csinál semmit, ha nem nyomok rá, hanem kilépek, ismét új jelszót majd aktiválást kér indításnál.
Emellett értékelni és hozzászólni sem lehet a Marketben. -
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #8502 üzenetére
Abszolút a játékélményre például a PewPew van kihegyezve, illetve a második része, ami már fizetős.
-
Rickazoid
addikt
Próbálta már valaki Motorola Milestone-on hivatalos Froyo-val? Mármint az SPB Shell 3D-t. Fent van Marketben, de se ott, se az SPB oldalán nincs demó belőle, nehogy véletlenül ki lehessen próbálni.
(#8498) TRob1: mennyi RAM-ot eszik meg a Blade-en? Csak mert Milestone-on nincs szerencsém a memóriaéhes programokkal.
-
Rickazoid
addikt
Nem volt ilyen opció, csak Clear cache és Uninstall updates. A Clear Data a Froyo-nál jelenik meg, de mindig inaktív (legalábbis MOD-okban biztos).
De azóta megjelent egy frissítés egyik Gingerbread MOD-ból, így feltettem azt, egyelőre stabilnak látszik, így marad fent. Ott nincs ilyen gondom. -
Rickazoid
addikt
válasz
Illusion1010 #7822 üzenetére
A Barcode Scanner ilyen. Ha Market link van a kódban, akkor a böngésző nyitása gomb a Marketet indítja el, illetve lehet a böngésző adja át a Marketnek, de végső soron mindegy, mert a Market fog megnyílni.
-
Rickazoid
addikt
A Cache-re gondolsz? Töröltem, de semmi változás, összesen 21 programot lát utána a 63-ból. Ismét töröltem, TB-vel megint lefuttattam a Market Doktort, megint kiírta, hogy 63 programot a Markethez csatolt, de még mindig ugyan az a 21 program látszódik csak és új backup készítésekor még mindig nincs Market link a 21 program esetében sem.
-
Rickazoid
addikt
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a Titanium Backuppal visszaállított programok Éclair alatt nem jelentek meg a Market My Downloads listájában? Én belefutottam ebbe, pedig korábban sose volt hasonló gondom, illetve a backupok tartalmazták a Market linkeket is. Lefuttattam a Market Doktort a TB-ben, de nincs hatása, lefut, kiírja, hogy 63 programot csatolt a Markethez, de nem jelenik meg ott egyik sem, csak a már ott lévő pár darab. Illetve az ez után készített mentés a TB-vel nem tartalmaz Market linket, még az egyébként Market által látott programjaimról sem.
Megjegyzem nem csak a listában nem szerepelnek a programok, hanem keresésre is csak annyit ír, hogy Free, nem hogy Installed, ha telepíteni próbálom, szimplán letölti, anélkül az üzenet nélkül, miszerint a telepített korábbi verziót felül fogja írni.
Ha törlöm a TB mappáját és a TB-t is, majd megint telepítem, akkor viszont egyetlen telepített programot sem lát a rendszerben.
Cache és Dalvik Cache törlés nem segít, Motorola Milestone-ról van szó (amin a Froyo nem túl stabil és már meguntam a hibákat, ezért került vissza az Éclair). -
Rickazoid
addikt
válasz
Tesztelo.hu #7623 üzenetére
"Bár ma már mindenkinek (v. legalább a havernak) van cége..."
Ezt ugye te sem gondolod komolyan?Erre valakinek tipp?
-
Rickazoid
addikt
válasz
TazLeacher #7616 üzenetére
Magyarországon szerintem sehol, legalábbis magánszemély részére.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Vennék pár programot, azonban egy-két esetben nem tudok dönteni.
Documents to Go vagy OfficeSuite Pro? Utóbbit teljes értékűen lehet használni 30 napig, előbbi viszont korlátolt funkciókat nyújt, még egy PDF-et sem nyit meg, így nem tudom rendesen összehasonlítani őket, ti mit gondoltok?
Documents to Go megvehető PayPal-en keresztül? OfficeSuite Pro-nál el tudtam menni a fizetési mód kiválasztásáig, de DtG nem enged el odáig, amíg meg nem adom az adataimat, amit nem szeretnék csak úgy. Google Docs nem érint, így az nem előny a DtG-nél számomra.RockPlayer vagy VPlayer? VPlayer időkorlátos, kiválóan működik, RockPlayer viszont egy-két videónál elcsúsztatja a hangot és akadozik is nagyobb felbontásnál, de nem tudom ez a trial verzió eredménye-e, hogy tartalmaz-e némi butítást ezen a részen is. Nem túl elterjedt formátumok támogatása (ha van itt különbség egyáltalán köztük) nem előny, eddig egyetlen videóm sem volt, amit csak az egyik tudott lejátszani, a másik viszont nem. De VPlayer hamar lejárt, így lassan döntenem kéne.
Egyébként ha PayPal-en keresztül fizetek weboldalon, akkor a Market tudja majd később frissíteni az adott programot? Trambulin kártyám van, nem alkalmas online fizetésre és csak a Google üzletpolitikája miatt nem csináltatnék magamnak egy második számlát, amire egyébként nincs szükségem.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Gondoltam kipróbálom a MixZing Media Playert. Azonban nem tudom telepíteni. Letölti, majd feljön egy üzenet, hogy
"Installation error
Package file is invalid."
A fura, hogy megnéztem egy korábbi verziót egy alternatív "alkalmazásboltban", ott a 2.4 a legfrissebb, de ugyan ezt produkálja.
Hallottatok már ilyenről? Mi lehet a gondja? Nem támogatja a Milestone-t talán?Szerk.: az AppBrain programjával is ugyan ez a helyzet. Kipróbáltam egy sor random programot, de minden letölti és telepíti is, tehát nem ROM hiba.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Kakumix #4799 üzenetére
Bocs a hosszabb off-ért.
Ilyen értelemben tényleg van cloud, bár a telepített programok jelentős része max adatbázisokat használ, például az időjárás programok vagy a naptárak, de nélkülük is ugyan úgy működik, csak nincs tartalom, de nem a dokumentumkezelés vagy az adatbázisok elérése igényli a legtöbb erőforrást egy okostelefonon, hanem inkább a játékok és a nagyfelbontású videók rögzítése illetve lejátszása, a sávszél terhelést meg az aktív netezés, program és egyéb fájl letöltögetés vagy frissítés és a streaming videó generálja. A cikk viszont arról szól, hogy a különösen erőforrásigényes dolgok működnek cloud computing alapokon, példaként hozzák a kép és videó szerkesztést. Gondolom van ilyen megoldás ezekre is bár sose találkoztam velük, egy-kettőt viszont néztem már PC-n, jórészt használhatatlanok vagy az offline megoldás sokkal többet tud, túlzásnak érzem, hogy ezeket jelölik meg oknak. Meg aztán minek egy okostelefonba GHz-es, meg lassan kétmagos processzor GB-nyi memória és erős grafikus chip mellett, ha nem csinálnak szinte semmit? A Google docs és a Flash játékok ide sorolhatók, de a webböngészőket már nem tekintjük cloud computing eszközöknek, pedig a PHP például csak a szerveren fut. Teret adhat neki, de ott meg a weboldal maga az eszköz.
A cloud computing ugye nagyon leegyszerűsítve amikor egy kliens program van csak a gépen, vagy még az sincs, csak egy böngészőből elérhető weboldal, ami elküldi az elvégzendő feladatokat adatokkal együtt a szervernek, az végrehajtja, majd visszaküldi az eredményt, így a gép nem végez tényleges számítást az adatokkal. Erős csúsztatásnak érzem a dolgot, azért hoztam fel itt, mert nem tudtam eldönteni, hogy én nem hallottam csak róla, hogy elterjedőben van már ez a megoldás vagy sikerült elsiklani a cikkírónak a cloud és a cloud computing közti különbségek felett. Azt hiszem ahhoz tudnám hasonlítani a cloud computingot, mint a PHP, ami a szerveren fut, cloud, mint a JavaScript, ami a böngészőben fut és csak adatokat vesz a szerverről. Persze rossz példák, főleg mert a JS is a szerveren van, csak nem ott fut. -
Rickazoid
addikt
Kicsit off, de mivel elsősorban Android rendszerre és programokra vonatkozik:
Az Android programok mióta használnak felhőt? Nagyon "érdekes" hírt olvastam a mobilhálózatok leterheléséről, és egy szakember megállapítása szerint: "Ugyanis a korlátozott teljesítményű mobileszközök a felhőprogramozás (cloud computing) előnyeit kihasználva a szolgáltató szerverein, azaz "a felhőben" végzik el a memória- és processzorigényes műveleteket." Mi van? Ennek az embernek senki nem szólt, hogy ez nem így van? Vagy lemaradtam valamiről? -
Rickazoid
addikt
Van olyan terminal emulátor, aminél a D-Pad úgy működik, mint a kurzorbillentyűk, vagyis jobbra-balra viszi a kurzort a parancs szövegében, illetve fel-le az előzőleg kiadott parancsok közt lehet navigálni? Eddig amiket próbáltam, lényegében mindnek Terminal Emulator a neve, illetve a Better Terminal Emulator, mind csak annyit írt ki, hogy ^[[A ... ^[[D, vagy egyéb, de hasonló karaktereket, minden gombnál egy adottat.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3681 üzenetére
Már a nevéből sejtettem, hogy nem fog tetszeni, de azért elolvastam, hátha tévedek. Csak annyit mondok (a cikkre is), hogy szégyen, egy újabb példa a Magyarország=Budapest gondolkodásra. Pedig az ország jelentős többsége nem ott él. Legalább "hagyták volna nyitva", hogy később legyen egész országos térkép.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
Egy elég alternatív megoldás, de lehetséges: a Nimbuzz-nak van PC-re programja, ha jól emlékszem az tud hanghívást is, és mivel Androidon a Nimbuzz felmegy a saját hálózatára, így ha az ismerőseidet meg tudod kérni, hogy tegyenek egy próbát, akkor megoldható. Persze tudom, hogy nem ezt akarod hallani, de ha egyik nincs.. és megoldható... meg kell próbálni váltani. PC-nek mindegy, hogy a Skype kliens mellett fut-e egy Nimbuzz kliens is, a telepítése se bonyolult, a regisztráció pedig ingyenes.
Viszont Linuxon nem jártam sikerrel Nimbuzz szempontjából, wine-nal nem működött, de még a webes felület se, szóval csak Windows/Mac sajnos. -
Rickazoid
addikt
válasz
Skynet258 #3594 üzenetére
Nem egyszerűbb ROM csere előtt kimásolni mindent a /data/app mappából a microSD-re, ROM-csere után meg visszamásolni? Már próbáltam és gond nélkül működik. Persze internetes telepítést a Market is tud, 2.2 alatt legalábbis teljesen automatikus minden korábban letöltött program visszatelepítése.
-
Rickazoid
addikt
válasz
csokimikulas #3580 üzenetére
Menu (gomb)/Add/Shortcuts/Contact, ez része az Androidnak. Vagy ha nagyobb kép kell, akkor az Android Market-ben keress rá a "contact widget" kifejezésre, van egy pár találat.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Kakumix #3577 üzenetére
Nálam a CyanogenMod-dal nem, de a gyári is random kihagyta a kiírást, ilyenkor újra kellett aktiválni a riasztást. De például egy lejárt riasztás utánit sose mutatta magától. Egy widget lenne jó, vagy egy kiírás közvetlenül a panelre, akár az ébresztést jelző óra helyére.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Tesztelo.hu #3503 üzenetére
Symbianra van ilyen program, meg hívás közbeni zenelejátszó is (a másik fél is hallja mindkettőt), mért ne lehetne Androidra is? Esetleg még nem írtak ilyet.
-
Rickazoid
addikt
Minden program, aminek az engedélyei közt szerepel a Network communication, felmegy a netre a háttérben, ha így van megírva, erre azonban nincs szabályozási lehetőség (régen én is emlékszem, hogy voltak olyanok, hogy megkérdezte a rendszer, hogy engedélyezem-e a programnak a kapcsolatot, amikor kapcsolódni akart, na az az idő rég elmúlt, ezek a telefonok nem épp a magyar árviszonyokhoz vannak állítva és állandó internet elérésre tervezték az egész op.rendszert, valamint a hozzá írt programok egy részét is).
Van viszont egy olyan, hogy Settings/Account & sync/Background data. Ha ezt kikapcsolod, elvileg megakadályozza a programok többségét a háttérben történő internet elérésre, de ilyenkor például a Market nem használható, mert az ugye a háttérben tölti le a programokat, de nincs időjárás frissítés, semmi, ami ezt igényli.
A legjobb amit tudok mondani, hogy ne aggódj az adatforgalom miatt, ha nem arról netezel állandóan (értsd: minden nap órákon keresztül), akkor pár száz MB-ba biztosan belefér az adatforgalmad, én 1 GB-os csomagot se szoktam túllépni, pedig régebben VoIP hívások is voltak a repertoárban, valamint állandó netkapcsolat, az adatkapcsolatot is csak igen ritkán kapcsolom ki, akkor is az akku üzemideje miatt.Egy kérdés: van olyan program, ami a hívásfogadást is a lockscreen-hez hasonló módon teszi lehetővé, vagyis ne fizikai/virtuális gombokat kelljen nyomkodni, ne is csúszkák legyenek, hanem egy "berajzolandó minta"?
-
Rickazoid
addikt
Egyel feljebb már írtam, hogy képes rá, saját telefonomon láttam, ha épp aktív letöltés van a 3G/HSDPA-n (de akár EDGE-n is), akkor bejövő/kimenő hívás ezt nem szakítja meg, aktív marad, mellette bármit el tudok érni, vagyis aktív internet kapcsolat van (nem WiFi, mobilnet) folyamatban lévő hívás mellett. A hardver képes rá, csak a szoftver tiltja (mint a WiFi megosztás, az is csak a szoftverből hiányzik ebben az esetben, de van rá 3rd party szoftver).
Remélem van valahol egy fejlesztő, aki már megcsinálta ezt... és remélem jár erre valaki, aki ismeri ezt a programot/módosítást. -
Rickazoid
addikt
Tud valaki olyan programot, amivel életben lehet tartani az adatkapcsolatot telefonhívás közben is? Minden hívásnál lekapcsolja a Milestone az internet elérést, pedig néha jól jönne ilyenkor is, főleg most, hogy igen sokat használom modemként.
Igen, lehetséges, ha épp egy aktív letöltés közben jön egy hívás, nem kapcsol le, hívás mellett folytatódik a letöltés is és bármit el is tudok érni, de amint abbamarad az adatforgalom, megint letiltja, amíg tart a hívás. -
Rickazoid
addikt
válasz
nussbaum #3438 üzenetére
Esetleg nézelődj/kérdezz rá itt: http://mobilarena.hu/tema/melyik_okostelefont_vegyem/hsz_1-50.html
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #3432 üzenetére
Na igen, nagyot néztem tegnap, amikor kiabált a Market, hogy Gmail kliens frissítés elérhető. Szerintem mondjuk nem elhanyagolható, eddig csak verzió frissítéssel juthattál újabbhoz, ha volt, így talán ezt is fejlesztgetik lassan, lenne még mit. Talán ez már az Android 3.0-ra való készülődés egyik jele.
-
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
válasz
llaszlo #2757 üzenetére
A Handcent nálam nem számolja az magyar ékezetes karaktereket többnek, még az "Ő"-t sem. Lehet valami beállítás kéne hozzá, de mindegy, mert sosem használok ilyeneket, viszont összefűzött sms-eket gyakran küldök.
Köszi a választ, főképp Ghostface-nek!(#2784) sheratan: olyan nincs esetleg, ami a LauncherPro-hoz hasonlóan tud öt sorban widgeteket elhelyezni? Szerintem nagyon jó az a program is, főleg emiatt, csak hiányzik a skinezhetőség belőle.
-
Rickazoid
addikt
Ha a Handcent SMS-ben bekapcsoljátok a Handcent delivery report opciót, nektek is kétszer-háromszor jelez vissza az SMS kézbesítéséről? Nekem igen, kissé zavaró, főleg, hogy van, hogy egy-két perc is eltelik a két jelzés közt. Nem befolyásolja, hogy megnézem-e a jelentést vagy nem.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Néhány napja az Antivirus (a neve is csak ennyi) folyamatosan kiírja a notifications bar-ra, hogy Media is clean.. vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy leterheli a telefonom, ki kell lőnöm a programot, már ha be tudok lépni a task manager-be, ami előfordul, hogy nem jön össze, ilyenkor csak az újraindítás segít. Az automatikus keresés ki van kapcsolva.
Tudja valaki, miért csinálja ezt? -
Rickazoid
addikt
Nálam Milestone-nál a kijelzett szabad RAM 30-40 MB, ettől függetlenül még sosem fogyott el, szerintem nem teljesen mérvadó, amit kiír, nálam legalábbis.
A billentyűzetet meg nézd meg a Settings/Language & keyboard menüpont alatt, nálam például olyan van, hogy Motorola keyboard, ahol ki tudom kapcsolni a Quick fixes opciót a Word suggestion settings részben. Itt keress valami hasonlót.
Következő riasztást kijelző widget-et nem tud akkor senki? Kár..
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Kellene nekem egy widget, ami kijelzi a következő riasztást és az addig hátralévő időt. Egyáltalán semmilyen formában nem találtam eddig ilyet, de nem hiszem el, hogy nem létezik, eddig még nem találkoztam olyan rendszerrel (de, most ezzel), amire nem volt ilyen.
Bocsi, ha a hangvétel kissé követelőzősnek tűnik, nem szándékos, csak unom már, hogy be kell lépnem a riasztás programba hogy lássam, mikor lesz a következő beállított riasztás, vagy felesleges funkciókkal teletűzdelt és az akkura rossz hatással lévő programot kell feltennem, hogy legalább az értesítések közt megjelenjen.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van olyan zenelejátszó program, ami képes offline dalszövegek megjelenítésére és tárolására? Eddig csak online-osat találtam, de az nem jó, mert a legtöbb általam hallgatott zenét (pl.: black metal, vagy csak szlovén rock) azon az oldalon, aminek az adatbázisában keres, nem szeretik, én meg nem szeretném beküldözgetni nekik minden egyes általam hallgatott zene dalszövegeit, mert az úgy valahogy nem az igazi.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #1606 üzenetére
Senki nem tud semmit? Sajnos még mindig csak a Fring és a Nimbuzz tűnik alkalmasnak, de előbbi 5-ből egyszer működik, gyakran be se jelentkezik Skype-ra, nem tudom miért, de nem lép be és egyébként is megszakad 20-25 perc után, utóbbi meg még mindig olyan kontaktokat mutat, amik már nincsenek ott és pont olyat nem, akit hívnék, és ő se tud engem hívni. Újratelepítés után is.
Nincs más megoldás hanghívásra Android és PC között? -
Rickazoid
addikt
Üdv!
VoIP hívásokra mit használtok Android és PC közt? Már majdnem az összeset néztem, ami elérhető a Marketben, de egyik se jó, van aminek nem is értem a működését, mint például a Tubaloo, de a többinek meg nincs PC-ra programja. Eddig csak a Skype-ról és a Google Voice-ról tudok, ami működik, de előbbihez nincs kliens, a Nimbuzz nem frissíti a kontaktlistát és semmit nem tudok kezdeni vele (feltéve, hogy bejelentkezik, általában nem jön össze neki, ahogy a webes felületen se), pedig először úgy tűnt, működik, a Fring meg 5-ből egyszer működik csak, akkor is megszakad egy idő után a beszélgetés és órákig képtelen újracsatlakozni a Skype hálózatára, az utóbbi meg csak az USA-ban elérhető, ott is csak meghívásos alapon, hogy szakadjanak meg.
Egy vagyont elköltök a hálózatok közti hívásra Barátnőmmel, pedig ilyen halál egyszerű lenne a megoldás. Nincs véletlenül valakinek elérhető androidos Skype? Tudom, hogy a Verizon-nál letölthető, de nyilván ha már a telefonon van, nem tudja ellenőrizni, hogy nem csak külföldön jár a gazdája. Esetleg Skype kliens még abból a korból, amikor elérhető volt (volt ilyen?)? Vagy legalább java-s verzió? Esetleg más ötlet?
Eléggé kiábrándító ez a helyzet. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Hogy tudom beállíani a vuDroid-ot alapételmezett pdf-et megnyitó programnak? Ezt a programot nem ajánlja fel, amikor meg akarok nyitni egy pdf-et, csak QuickOffice-szal engedi.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Sikerült megosztani a netkapcsolatomat a Milestone és a hetes közt. Arra lennék kíváncsi, hogy ismer-e valaki módot, hogy Arch Linux alatt is tudjam modemként használni a telefont. Most a PDANet programját használom, ennél csak ígérik, hogy működni fog. Amiket meg a neten találtam, vagy root-oláshoz kötődnek és egyébként se biztos a működésük, vagy egy olyan Android funkcióhoz kötődnek, ami a Milestone-nak nincs vagy a leírás egy részét kihagyták és csak egy rosszul működő linket tettek bele.
Ismer valaki ténylegesen működő módot, illetve hát programokat erre? -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Reggel telepítettem a Google Translate programot és azt a két másik programot, aminek a telepítését ez felajánlja elsô induláskor. Merülôben volt a Milestone-om, ezért felraktam töltôre. Feltöltôdött, levettem, majd 4 óra múlva azt vettem ézre, hogy 50%-on van az akku töltöttsége, pedig talán ha öt percet neteztem és fél órát hallgattam zenét, semmi mást nem csináltam vele.
Maga a Google Translate meríti ennyire, vagy azok a pluszban telepíhetô dolgok? Egyelôre mindhármat (kettôt, mert egyikhez nem találtam programot, így csak a mappáját) töröltem, mert most kell a telefon, de ezt jó lenne tudni.. tapasztalta ezt más is?killipoly: nekem Milestone-on a Nimbuzz-al sikerült megoldanom a Skype-ot. Egyelôre csak a teszthívást próbáltam, de az mûködött.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#16820480 #1211 üzenetére
Most próbálkozom az Alarm Clock Xtreme ingyenes verziójával.. eddig úgy tűnik pontosan ébreszt. Igaz, nincs ismétlődő riasztás benne, csak a fizetősben, de annyi baj legyen.
Nap végére írok tapasztalatot, hogy jobban merül-e az akku, meg állítok még majd be egy-két riasztást, ami előtt nem használom a telefont úgy 2-3 órát, annyi biztosan elég az alarm bug-nak, hogy felbukkanjon, ha van. -
Rickazoid
addikt
válasz
KaoszTom #1207 üzenetére
Motorola Milestone, Android 2.1, alapesetben van, hogy 5-10 perccel később ébreszt, mint amire beállítom.
(#1208) uselessgumi: Nekem se biztos, hogy az okozta, de mivel a törlése után valamivel lassabban merül az akku, biztosan számít valamit.
(#1209) sz.zs.: ez a Market-ben is fent van, de azt írják, hogy fizetni kell érte, mert a próbaverzió nem ébreszt .. hétfőn és szerdán, ha jól emlékszem.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #1205 üzenetére
Sajnos eddig úgy tűnik, hogy a legutóbbi rohamos akku-merülés oka épp az Alarm Klock volt, pedig az pontosan ébresztett.
Most a Load Monitorral próbáltam megoldatni és mellette a gyári ébresztőt használtam, pontos volt, de reggel levettem a töltőről, elmentem boltba, hazaérve már csak 90%-os volt, két óra múlva meg már csak 80%-os.. most megint felraktam töltőre, és töröltem a Load Monitort. Most épp az Alarm Master-t raktam fel, de egyelőre nem tudom jól működne-e. Amíg csak munkából késnék 10-15 percet, az nem lenne gond (mivel mindig ennyivel korábban érek oda, szóval nem késnék gyakorlatilag), de van, hogy reggel találkozok Barátnőmmel, olyankor viszont egyáltalán nem szeretnék kockáztatni egy perc késést se..
Az meg milyen már, hogy azért kellene vennem ébresztőórát, mert egy Androidos csúcsmodell okostelefon nem tud pontosan ébreszteni, amikor egy 5.000 Ft-os vacak képes rá?
A GAlarm nem készül Androidra? WM alatt az megoldotta az alarm bug-ot, mindig ezzel kezdte az első indítást minden ROM csere után, és az akku-t se szívta le. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van olyan ébresztőóra program, ami elbír legalább 6 ébresztést és egyáltalán nem késik, vagyis nem hat rá az alarm bug?
Sajnos az eddigi megoldások (Alarm Klock és Load Monitor, ami megszünteti az alarm bug-ot) leszívják az akkut, 3-4 óra alatt 20%-ot merítenek úgy, hogy egyáltalán nem is használom!!
Nyilván elkezdhetném sorra tesztelni őket, de hát napokig tartana, amire egyértelművé válhatna egy programról, hogy jól ébreszt-e vagy sem.. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Egy olyan widgetet keresek, ami digitálisan kijelzi az időt, a dátumot és a következő riasztást is. Erre mit tudtok ajánlani, nézelődtem a Market-ben, de az ottani óra widgetek csak az órát jelzik ki, legalábbis amiket próbáltam, egyiknél sincs viszont ott, hogy riasztást jelezne ki, pedig átnéztem az első legalább 50 találatot.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van olyan e-mail kliens, ami tud tértivevényt kérni?
-
Rickazoid
addikt
Van olyan program, amivel jelszóval tudom védeni az egész telefont? Úgy értem mint egy jelszavas kijelzőzár, de amit újraindítással se lehet megkerülni, mert egyből elkéri, mielőtt használni lehetne.
Kerestem secure, protect, login, password, crypt kulcsszavakra, de csak olyanokat találtam, amikkel programokat és fájlokat lehet levédeni, viszont azok mind fizetősek és bonyolultak is, én az egész telefont védeném le, de erre nem szánnék pénzt, biztos van ingyenes megoldás is, de nem találom.
A microSD titkosítására létezik esetleg valami? Úgy értem, hogy csak a telefon tudja kezelni, közvetlenül egy memóriakártya olvasóba berakva csak egy külső programmal és a jelszóval lehessen olvasni. -
Rickazoid
addikt
válasz
#16820480 #1070 üzenetére
Lassítja, az biztos, de én a 21-es korom ellenére nem nagyon szeretek nem helyesen vagy rövidítve írni. A kalaposra álltam át, csak tudnám mi a kódja, hogy beírhassam ide a kalapos jelző helyett.. mindegy. Mondjuk.. lehet egy program, ami megváltoztatja, hogy mondjuk az Alt+Space kombinációval lehessen az utólag beírt karakternél léptetni az ékezetes variációk közt, gyorsabbá tehetné. TyTN-ömnél megszoktam, hogy melyiknél 2, 4, 5 vagy 6, 3 talán nem is volt, szóval eléggé gyorsan tudtam írni úgy. Itt sincs gond, napról napra gyorsabban írok vele, csak néha mellényomok, ha felnyúlok a kijelzőre egy ékezet miatt
A vastagság meg.. a Motorola megcsinálta, nem olyan vastag, én nagyobbra számítottam, amikor kézbe vettem, hirtelen olyan picinek és vékonykának, törékenynek tűnt a nagy kapacitású akkus TyTN után. Kérdezték tőlem valamelyik nap, hogy mi az a "törés" ott alul (látnának egy Dream-et, azon tényleg van "törés"), mintha el lehetne tolni a kijelzőt. És eltoltam a kijelzőt.(#1069) animoo: így hirtelen 74-et számoltam, ebből 9 nem HTC, de ha a SE (X1 és) X10 ott van, akkor ennek is lehetne helye. Más is felvetette már, ha már egyszer xda developers, nem htc developers, akkor miért nem gyűjtenek oda minden jelentősebb xda-t.. talán nincs rá energiájuk, de szerintem a fórumozók életben tartanák, és legalább lenne egy fix hely, ahol biztos információt lehetne találni, nem kéne próbálgatni, hogy mi jó és mi nem jó erre, hisz azért mégis minden androidos telefon eltér valamennyire.
Mindenesetre Köszönöm a hozzászólásokat, azt hiszem várok még és nyitva tartom a szemem, hátha a magyar fordítása a rendszernek eljut arra a szintre, hogy felbukkanjon valamilyen hivatalos kód, amivel valaki megoldja (az LG GW620-nak van hivatalos magyar megoldása, tehát mégis csak lehetséges, jó kérdés, miért nincs egységesítve ez a része az Androidnak).
-
Rickazoid
addikt
válasz
#16820480 #1067 üzenetére
Sajnos nincs. A nyelvtől a vibrációs visszajelzésig sok mindent állítani lehet, de fizikai billentyűzetre még csak utalást se találtam magában a program beállításai közt. Ezek HTC-khez készültek, gondolom nem véletlen, hogy Hero-kat meg Nexus One-okat emlegetnek a fórumokon, nem Milestone-okat. A divat talán fontosabb, mint a kényelem és az ergonómia, vagy mások pont arra nem használják az Android rendszert, amire kitalálták, gondolom eleve ezért születik elenyésző számú androidos telefon QWERTY-vel. Vagy nem tudom, mi az oka, de ez igen erős OFF, így nem folytatom. És ez a telefon még az xda-developers fórumain se szerepel, illetve nincs kategóriája, úgy is kaotikus lenne, így átláthatatlan.
-
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #1064 üzenetére
Még egy legelső? Hány legelső van? És mint írtam, MILESTONE FIZIKAI BILLENTYŰZETÉHEZ kellene, nem pedig a virtuális billentyűzet helyett. Ezt is megnéztem, egyrészt nagyon nem tetszik, hogy december óta béta, ilyet az általam említett is tud, virtuálisnál magyar, de a valódinál az alap van csak, mert azt nem cseréli le. Én azt akarom lecserélni, ami akkor jelenik meg, nem a virtuálisat.
Erre tud valaki programot? -
Rickazoid
addikt
Tud valaki megoldást arra, hogy tudjak rendes ő és ű betűt beírni a Milestone fizikai billentyűzetével? Próbáltam a SlideIt Keyboard-ot, de csak a virtuális billentyűket cseréli le, a fizikai billentyűk javaslatát nem. Így meg csak az a kalapos o és u használható erre a célra.
A 2.1-es ROM-ból is hiányoznak ezek egyébként? Úgy értem erre még csak rá se tudok keresni, hisz angol fórumok nem foglalkoznak ilyesmikkel, mint ő vagy ű betű.Vagy ez csak a ROM sajátossága lenne? Első bekapcsoláskor németül köszöntött, szóval gondolom német példány, amúgy a billentyűzete is QWERTZ, de ékezetes karakterek nélküli (ha egyáltalán van ékezetes karakterekkel kiadott példány).
-
Rickazoid
addikt
Érkezett sms-ek száma? Csak küldött sms-ek számát találtam, de csak a saját magával küldötteket írja ki. Én arról írtam, hogy az értesítésről nem találok információt. A menüben, ami az sms-t "nyomva tartva" megjelenik, van egy olyan, hogy View riport. Na ilyen nincs, ha ezzel küldöm, se pipa. Meg eleve nincs chat nézete, felül vannak a bejövők, alul a küldöttek, ugyan annál a személynél, nincs összevegyítve, mint az alapban.
-
Rickazoid
addikt
Milestone, 2.0-ás Androiddal. A ROM frissítési lehetőségeknek csat hétvégén akartam utána nézni, most nincs időm arra.
(#1057) Tonyo: nem, csak ha az alap programmal küldöm. Ha nem, akkor nincs pipa, se információ erről az sms adatai közt.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#16820480 #1054 üzenetére
Folyton Entert nyomok, amikor új sort akarok írni, és erre egyből elküldi amit addig beírtam. Nagyon kellemetlen, próbálok rászokni a Shift+Enter kombinációra, de legtöbbször elrontom.
(#1051) Tonyo: ha az alap programmal küldöm, akkor igen, de ha magával a Handcent SMS-sel, akkor nem érkezik visszajelzés. Kipróbáltam, mindkét programmal megérkezett az sms másik telefonra, de csak az alapnál kaptam róla értesítést.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy jó SMS manager programot? Eddig a Handcent SMS-t használtam, de rá kellett jönnöm, hogy nem kapok kézbesítési értesítést, ha azzal küldöm el, pedig be van állítva. Ez egy nagyon súlyos hiba szerintem. Olyan kellene, ami egyrészt van ilyen jó, másrészt kézbesítési jelzést is kér. Értelem szerűen nem kezdek el próbálkozni, hogy melyik lehet jó vagy nem jó, mert minden sms pénzbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy nem jól jeleníti meg az sms-eket (legalábbis azokat, amiket backup-ból állítottam vissza), mert két külön csoportra bontotta a küldötteket és a bejövőket, így meg mi értelme a chat nézetnek, ha valójában nem is az!?
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Tud valaki működő megoldást arra, hogy a Windows Mobile alatti hívásnaplót és sms-eimet egyesítsem az Android alattiakkal?
Ma lettem Milestone tulaj, vagy két órát töltöttem ezzel, de nem találtam megoldást.
Lényegében egy halom backup programmal írattam ki .xml fájlokba az sms-eimet, de nem találtam olyan programot, ami ténylegesen be tudta volna olvasni bármelyiket Android alatt, illetve találtam egy Sprite Software programot, aminek van WM és Android alá is verziója, de a wm-es egy .exe-t hoz létre, amivel az androidos nem tud mit kezdeni.
Az xda-developers fórumain is csak annyit találtam, hogy egy SMS Import programmal kiíratni az sms-eket .xml-be, majd egy SMS Migrator programmal beolvastatni Androidon, de az Androidos program nem elérhető a Market-ben, a weboldalán meg nincs letöltési link. Itt találtam ezt. Az itt említett SMS Backup and Restore program 0 darab sms-t állít vissza bármilyen .xml-ből, magyarul nem működik.És akkor ezek csak az sms-ek voltak, de a hívásnapló is jól jönne. Viszont az előző PDA-mra már megvan a vevő, holnap Postára adom, ma éjszaka meg dolgozom, így sürgős lenne a dolog.
Valakinek valami tippje?
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest