- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz
Dicker #48438 üzenetére
képlékeny kicsit, hogy minek nevezünk ebben a témában...a "tört" lehet egy jelző egy egyszerűen letöltött szoftverre, melyben nem történt semmi átírás, mivel nem volt rá szükség. de gyakorlatban inkább olyan szoftra illik ez a jelző, melyet megmókoltak, pl kiiktatták a "licence check" folyamatot. ezekbe a programokba belenyúlnak, módosítják, gyakorlatilag azt tesznek bele, amit akarnak. mint mondtam, ez saját felelősség, tőlem ezzel kapcsolatban nem kapsz tanácsokat, ne haragudj.
-
TRob1
veterán
válasz
Dicker #48438 üzenetére
Minden ingyenes amit ingyenesnek ír a Play, és minden warez/tört amit fizetősnek ír a Play de te nem fizetsz érte.
Ismeretlen forrás meg pl. ahhoz is kell ha vki leszed egy appot a Play-ről, magyarítja és utána Te azt teszed fel (mert ugye az már nem a hivatalos app hanem egy kicsomagolt, majd újra aláírt "vmi", amibe akár kártékony kódokat is tehetnek)
(#48441) überfall:
Természetesen. Mivel az mégiscsak "van valahonnan", valami módon egy hivatalosnak számító verzió mókolásával/törésével.Persze ha a szomszéd ír egy appot és nem terjeszti a Play-en csak neked odaadja, az nem warez.
-
bepken
veterán
válasz
Dicker #48432 üzenetére
azért írta ki ezt a szöveget, mert mint a neve is mutatja "ismeretlen forrás". tehát nem a google szervereiről származik, ha úgy tetszik nem hiteles... a google pedig az ilyen tartalmakhoz nyílván nem adja a nevét. tehát onnantól, hogy ismeretlen forrásból teszel fel egy app-ot, az kizárólag a te felelősséged, a te döntésed.
itt most nem feltétlenül vírusoktól meg mit tudom én mitől kell félni...elég mondjuk egy torrentről letöltött .apk fájlra gondolni (ez jelen példánkban természetesen egy ingyenes app...kis naiv), melyet hibásan töltöttünk le valamilyen oknál fogva...vagy kártyára másoláskor sérült meg...vagy a kártya meghibásodott...stb...
ezek nagyon bagatell példák, de a lényeg szerintem érthetőha egy ilyen, nem hiteles fájlból telepíthetsz, meg van az esélye (kb 0,0001%) , hogy a telepített app hibásan fog működni.
nagyobb "veszélye" van a mókolt (tört) szoftvereknek, ugyanis nem tudhatod, mit módosítottak benne...aki ingyen élő... () annak ezt be kell vállalnia, tehát ismét a saját felelőssége.
remélem így már érted és sikerült megnyugtatni Téged. nem túl valószínű, hogy bármilyen hátrányod származik, ha oda teszed azt a pipát
-
dobolson
senior tag
válasz
Dicker #48427 üzenetére
Nem ugrik ezért a gari. Annyi, hogy tudsz majd telepíteni pl sd-ről is alkalmazásokat azok apk. fájlja segítségével. Pl ha csak egy magyarított alkalmazást letöltesz, felmásolod az sd-re és onnan telepíted. Ha nincs bepipálva az az ismeretlen források dolog, akkor ezeket nem engedi a rendszer.
-
yozsee11
aktív tag
válasz
Dicker #48067 üzenetére
Nálam minden gond nélkül megy, most próbáltam.
(#48069) dik
A Swype béta verziójával ez megoldható. -
nexusking
aktív tag
válasz
Dicker #40945 üzenetére
Úristen...nem akarok azért minden közösségi oldalra regisztrálni hogy több tárhelyem legyen.
Közben találtam egy ilyet: Sandisk Memory Zone, ez talán részleges megoldás lehet
-
-
fatal`
titán
válasz
Dicker #40811 üzenetére
Nem tudom, nincs 3G kapcsolatom, így nem használok adatforgalom mérőt sem.
Total commandert most is felteheted a ghisler.comról
Az Opera Mini gyakorlatilag egy renderer, az Opera szerverei végzik az oldal letöltését és egy tömörített tartalmat küld a telefonra, így kisebb az adatforgalom. Az Opera Mobile egy teljes értékű böngésző.
(#40812) Dicker: Freemailnél nincs IMAP? Akkor kimenőre mobilon nem nagyon fogod tudni használni, mert a szolgáltatóét kéne használnod, ami viszont állandóan változik, lévén mobil.
-
Inarus
addikt
válasz
Dicker #40811 üzenetére
A mini kisebb, kevesebbet eszik a memóriából, illetve állandó jelleggel alkalmaz szerver oldali tömörítést, vagyis a böngésző egy mobilra optimalizált oldalt tölt be az eredetiből - kinézetre szinte ugyanaz (szövegtördelést leszámítva), csak kisebb a mérete. Cserébe flash és egyéb plug-in-ek nem támogatottak. A Mobile már normál böngészőként viselkedik plug-inekkel, de a tömörítés itt is alkalmazható - sőt, ez úgy is beállítható, hogy csak akkor tömörítse az oldalakat, ha nem wifin keresztül netezel. Én ez utóbbi változatot használom nagy megelégedéssel.
-
fatal`
titán
válasz
Dicker #40807 üzenetére
"- Amim még nincs a gyárin kívül az a böngésző. Nem tudtam eldönteni, hogy melyiket használjam."
Ezt neked kell eldönteni, én Opera Mobilet használok, ha lenne 3G előfizetésem, ahhoz meg Opera Minit használnék.
"- Fájlkezelőnek az FX nem tudom mennyire megfelelőre erre a célra, de ha van jobb, akkor tudnátok mondani egyet?"
Total Commander (nincs fent a marketen, csak a készítő oldalán, de szerintem hamarosan felteszi, mert végleges lett)."- Legnagyobb szükségem egy viszonylag pontos adatforgalom figyelőre lenne, amivel akár korlátozni is tudom, hogy egy nap mennyit, hogyan használjon, és hogy milyen programok használhassák csak."
Méréshez 3G-Watchdog, korlátozni csak rootolt telefonon tudsz DroidWallal.
"- Esetleg egy levelező program, ami tudja kezelni a freemailt?"
K9Mail?"- Na meg nem tudom mennyire van szükség ezekre a vírusirtókra, vagy hasonlókra."
Felesleges. Ne telepíts fel össze-vissza mindenhonnan mindent és nézd meg, hogy mi mihez kér engedélyt, akkor nem lehet gond.
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest