- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Aktív témák
-
chab7
addikt
válasz
petipetya #17152 üzenetére
Jó az írás, és az egyik hozzászólásban levő "vihar a biliben" kifejezés illik is hozzá.
(#17161) canniball: Mint már írták , a gps koordinátákat teszi be exif kódba a a képre.
Én pl bekapcsolva tartom, nem félek a nagy tesótólcsak egy senki vagyok a sok közül. De így a kirándulós képeket nem kell megjegyezni hol készülnek mert ha egy ismi is kérdezi akkor csak letölti, ráteszi a Maps-ra és már el is kirándulhat oda hogy saját szemével megnézze
Vannak ezeknek a dolgoknak jó oldalai is, érdemes azokat használni, nem olyan dolgoktól rettegni aminek nem sok jelentősége van. Ha majd repülőt megyek esetleg eltéríteni akkor előtte kikapcsolok minden ilyen adatgyüjtést -
spiritex
veterán
válasz
petipetya #17156 üzenetére
Válaszoltam utána mindjárt rá, valami olyasmit hogy: nem, éppen a kezemben volt a teló, a Naptárban keresgéltem, és akkor kapcsolt be egyszer csak a wifi. Az, hogy a gyári beállítások visszaállítását érdemes megtenni egy vadi új, dobozból kicsomagolt telón is annak mi az oka? Valaki, mondjuk a boltosok belepiszkálhatnak esetleg?
-
Breki
veterán
válasz
petipetya #17134 üzenetére
Mivel nekem nincs eredeti ezt nem tudom megítélni
Ha tényleg ennyi van lehetetlenség is elvárni egy pár megás apk-tól, hogy az összes gyári benne legyen. Ugye ez nem rom, hanem egy sima Launcher
De egy mini pro-ra alap launchernek felrakva szerintem tökéletes.Mondjuk a méretezés kicsit fura a go Launcher EX után, de majd megszokom.
HTC Sense Weather Flip Clock-ot meg egy Agile Lock-ot még fel lehet esetleg rakni melléAzért amit privátban küldtem cyanogenmod's theme chooser,-es videó elég meggyőző
[link] -
spiritex
veterán
válasz
petipetya #17019 üzenetére
Nem, éppen a kezemben volt, és nyomogattam a Naptárban..
atillaahun: Az előbb egyébként szerintem nem azt írtam, amit kértél, mert az Beállítások/Alkalmazások/Futó szolgáltatások volt.
De te szerintem inkább a Beállítások/Alkalmazások kezelése/Futó alkalmazásokat kérted. Mindjárt írom azokat is:
Airplane mode, Android rendszer, Battery Status, Beállítások, com.android.providers. application, com.android.providers.users, Dialer Storage, DRM-tartalom, ES File Explorer, Google Partner Setup, Google Services Framework, Idő, Market, MmsProvision, Naptár, Naptár tároló, Névjegyzék tárhelye, News&Weathet, NoLES, Ring Toggle, Samsung billentyűzet, Security Storage, Szoftver frissítése, Tárcsázó, TwLauncher, Uslugi VPN, Üzenezek. Ezek vannak. Szerinted? -
aggleány
addikt
válasz
petipetya #16942 üzenetére
Köszönöm.
Az a baj, hogy nekem alul alapból öt ikon van. A legalsó - menü vagy mi a neve sorra gondolok. Azt meg tudom csinálni, hogy elhúzok onnan egyet, de akkor ott marad a plusz jel. Kicsi a kijelző, és jobban tetszene, ha csak négy ikon lenne a legalsó sorban is. Felette négy van, tehát az rendben van.
-
spiritex
veterán
válasz
petipetya #16822 üzenetére
Nem a sávot két kézzel ember, hanem egyikben a telefon, és a másik kezed mutatóujjával húzod a sávot, vagyis próbálod...
Bár, ha jobban belegondoltok abba, hogy pl. stefi68-at is zavarta ez a dolog, és sokat gondolkodott azon, hogy "mivel lehetne kiváltani ezt a műveletet", akkor lehet, hogy ez másokat is zavar?!?!? -
Rickazoid
addikt
válasz
petipetya #16687 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag ott csak GMT+1 Budapestet tudok választani, telefonon meg közép-európai GMT+2 van, nyári időszámítás szerint, ugye. Viszont az időpontok helyesek, valamiért a napok csúsznak el néha. Előbb végigmentem az összesen és újra beállítottam őket, majd amikor megnéztem az elsőt a telefonon, látom, hogy az utolsó nap egy nappal későbbre van állítva és fel is szinkronizálta a szerverre.
-
TRob1
veterán
válasz
petipetya #16336 üzenetére
Inkább olvasd amit én írtam, illetve azt az oldalt amit linkeltem, vagy Kakumix által linkelt wiki oldalt, de ne az ő leírása legyen a tudatodban.
Pont nem az a lényeg hogy mi van a ládában, hanem hogy megismerd azt a helyet, környezetet, ... ahová elrejtették. A "láda" amolyan plusz, abban van egy jelszó, és a geocaching oldalon tudod mindig bejelenteni. Én még "új" vagyok ebben, de tetszik, családdal "nyomjuk".
Aki szeret kirándulni, túrázni, várostnézni... stb., azoknak sztem nagyon jó (aki másvilág, annak meg haszontalan).(trob1) -
Kakumix
senior tag
válasz
petipetya #16323 üzenetére
Mókás emberek elrejtenek világszerte kis dobozokat és a koordinátákat megosztják másokkal. Mások odamennek megnézik mi van a dobozban, ha kell kicserélik valamire vagy csak tesznek bele még valamit (akér levél, fénykép, használt rágó, stb.). Ezenfelül mindenféle közösségi oldalakon megosztják egymással, hogy hol mit találtak.
De lehet hogy teljesen más, a wikipédia segíthet -
TRob1
veterán
válasz
petipetya #16321 üzenetére
Úgy van állítva. Csak legtöbb esetben wifi közelében vagyok, ezért nincs mobilnetem. De egyszer-kétszer már jól jött volna (főleg geoládázásnál az erdőben
), úgyhogy ha így csinálja (vagyis nem kell külön odafigyelnem hogy mikor mi menjen), akkor asszem kap egy kicsi csomagot a Penge.
(#16323) petipetya: "Magyarul": Geocaching
(Egyébként egy gps alapú "túrajáték". Megismered vele az ország (vagy akár a világ) érdekes helyeit, pontjait.)
-
Jadro
veterán
-
CSIPÁSKANDÚR
tag
válasz
petipetya #15905 üzenetére
Erre a leírásra semmi reakció a készülék részéről :
1. Először kapcsolja ki a készüléket, távolítsa el az akkumulátort a telefonból, és majd tegye vissza újra. 2. Ezzel párhuzamosan tartsa a bal és a jobb gomb alatt az LCD kijelzőn. 3. Ezután röviden nyomja meg és engedje el a Power gombot 4. Csak kövesse a képernyőn megjelenő útmutató hard reset a telefonon a Sony Ericsson Xperia Neo újraindul a gyári friss állapotban, ha a visszaállítási folyamat befejeződött, az adatok és a 3rd party alkalmazások korábban telepített a készülékre már törölték.Esetleg ötlet vkinek?
-
canniball
nagyúr
válasz
petipetya #15821 üzenetére
RootRulez kolléga is azt linkelte, de itt nincs olyan...
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
petipetya #15812 üzenetére
Én csütörtökön raktam fel, de nem volt időm foglalkozni vele csak tegnap. Aztán mivel nem akarta az igazat leszedtem, majd feltettem újra, így abszolúte friss telepítés.
"Az app-okat backupoltam TitaniumBackup-pal, az sms-ket az SMS Backup & restore-ral, a kontaktokat pedig a beépített export to SD funkcióval. Már csak az a kérdés hogy utóbbi menti-e azt is hogy melyik az alapértelmezett szám, illetve hogy esetleg mit hagytam ki a számításból?"
Ehhez tudsz/tudtok hozzáfűzni valamit? Már nyomnám a FR-t de nem szeretnék semmi fontosat elbukni.RootRulez!
Érdekes, nekem semmiféle mailt nem küldött a G, csak itthon a mail kliens rinyálása alapján jöttem rá hogy meg kell változtatnom a jelszavam. Hogy miért azt nem tudom. Azóta a régit visszaállítani persze nem tudom... -
canniball
nagyúr
válasz
petipetya #15806 üzenetére
No igen...
Elindítottam wifivel, hogy hátha akar még valamit telepíteni. Aztán amiről úgy gondoltam hogy net kell hozzá azt a beállításokban kikapcsoltam, wifit lelőttem, újra elindítottam a progit és megint rinyál hogy nincs hálózati hozzáférés. Ez így számomra felejtős.
Esetleg ha van rá lehetőséged még azon a bizonyos "idegen telefon" kéne kipróbálnod és ha ott még rendesen működik akkor kimenteni azt a telepítőt.
Amúgy én is még csütörtökön raktam fel, csak tegnapig nem próbáltam, de egyből ezzel fogadott.Végül is csak jobb ha több mentésem van alapon kellett volna, mert olvastam már itt olyat hogy valaki bőszen mentett csak aztán már visszaállítani nem tudott. Az app-okat backupoltam TitaniumBackup-pal, az sms-ket az SMS Backup & restore-ral, a kontaktokat pedig a beépített export to SD funkcióval. Már csak az a kérdés hogy utóbbi menti-e azt is hogy melyik az alapértelmezett szám, illetve hogy esetleg mit hagytam ki a számításból?
RootRulez!
Nem is kapod meg a leveleket vagy csak nem szól? -
bradam
aktív tag
válasz
petipetya #15771 üzenetére
Ami nekem a többi program közül kiemelte, az a widget,illetve a diagramos ábrázolás(bár ez inkább talán érdekesség,mint hasznos funkció) Alapvetően kicsit bonyolultnak tűnik első használatra, de ha nem foglalkozom a csoportosítási/egyéb funkciókkal akkor 4 gombnyomással fel lehet vinni egy tételt
-
Breki
veterán
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #9724 üzenetére
Találtam egy újat
Expense Manager néven.
Ugyanúgy létre lehet benne hozni a különféle kategóriákat (készpénz, számla stb.) és ezeken külön vezetni a bevételt/kiadást, sőt egy ugyanolyan widgetből vezérelhető mint az EasyMoney. Ez anno nagyon bejött nekem, de csak 30 napig ingyenes, a megvásárláshoz túl drága, a törtet meg nem akarom feltenni (nem mintha zavarna, csak ki tudja nem vírusos-e vagy kémkedik stb.) - így kerestem egy ilyet ami ingyenes. Így esett a választás az Expense Manager-re.
-
supercharley
tag
válasz
petipetya #15683 üzenetére
Hááát, megnéztem egy csomó alkalmazást, és érdekes módon egyik sem tudja egészen azt amit szeretnék! Mindegyik meg tudja csinálni hogy felvesz a vágólapra elemeket(clipboard history), de azt már egyik sem tudja, hogy beviteli mezőben beszúrás(paste) kiválasztásakor feldobjon egy menüt amiben az előzőleg vágólapra tett elemek vannak, és abból egyszerűen választhassak. Mindegyiknél csak az megy, hogy az értesítési sávról kiválasztom a clipboard kezelő programot, majd azon belül a clipboard history-ban kiválasztom a nekem kellő elemet, és azután már az lesz a vágólapon, amit már be tudok illeszteni a beviteli mezőbe. Ez így eléggé kényelmetlen! Tehát az a baj, hogy a PASTE -ra nyomásra nem tudnak egy a rendszer alapfunkciójától különböző másik funkciót kiváltani. Ez miért van? Esetleg olyan programot tud valaki hogy a PASTE megnyomás funkcióját át lehessen programozni, vagy úgy egyáltalán az ilyen alapszintű funkciókat át lehessen programozni?
-
vlevi
nagyúr
-
Jadro
veterán
válasz
petipetya #15213 üzenetére
Köszi, közben találtam egy másikat ami igen tetszik. Myprofiles Jól kezelhető, eleget tud, kitehető ikon és cserélhető ikonok az alap választék mellé.
Amit írtál, az azt hiszem nem az aktuális profil ikonját mutatja fent, hanem csak a programét. Nekem az volt a cél, hogy oda fel kerüljön és az ikonból kapásból lássam milyen profilban van a gép. Köszi még egyszer!
-
Mr X
veterán
-
DemonDani
addikt
válasz
petipetya #13631 üzenetére
én meg azt vallom, hogy a legkisebb kell, aztán a hónap 29napján úgyis korlátolva megy
ha a 990eset veszed az 590es helyett akkor csak 27napon lesz korlátos
én csak alap dolgokat nézek azt is főleg opera minivel, plusz a szinkronizálás meg ilyesmi és heti 100mb alaphangon is elmegy, de mikor megvettem a telót akciósan 99ftért a 30MBot választottam, és fél napig sem használtam mire elment, pedig wifiről toltam a 2.3.4 frisstiést isszal nem is szivattam
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #13372 üzenetére
Rájöttem arra, hogy én voltam tudatlan az y5 használatához.
Aztán feltelepítettem PaFec által említett auto wifi enabler-t, amely megfelelően működött - viszont ma nem kapcsolta be itthon a wifit, mikor hazaértem. És ekkor rájöttem az okára: a mobilnetnek aktívnak kell lennie amikor az elmentett wifi hálózathoz érek, mivel a cellák alapján azonosít be és kapcsolja be-ki a wifit.
Tettem is egy gyors próbát, lekapcsoltam a wifit és a mobilnetet, majd az utóbbit bekapcsoltam - és ekkor egyből felmászott a wifire is automatikusan.
Csak azért jöttem rá, mert tegnap is ugyanazzal a mozdulattal tettem le a telefont zuhanyzás előtt a mosógépre mint ma, és egyből feltűnt a különbség, mivel a wifi és mobilnet kapcsolója egymás mellett van:
- Tegnap aktív volt a wifi és a mobilnet is.
- Ma egyik sem volt aktív, és már majdnem ideges lettem hogy nem működik a progi, amikor belémnyilalt a tegnapi kép, és egyből megvilágosodtam. -
V.Stryker
nagyúr
Aktív témák
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows XP
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest