Aktív témák
-
atillaahun
veterán
-
TRob1
veterán
-
sunahunter
senior tag
-
-
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #20264 üzenetére
Jah, és Ha-val már hogyne kezdenénk mondatot.
és:
"Az, hogy az és kötőszó elé kell-e vessző vagy nem, a mondat szerkezetétől függ.
1. Ha az és azonos szerepű mondatrészek között van (közkeletű kifejezéssel élve felsorolásban), akkor az és elé nem kell vessző (A magyar helyesírás szabályai 11. kiadás 247. pont). Pl:: Hozd magaddal a kirándulásra a sátrat és az elemlámpát!
2. Ha az és kötősző tagmondatok határán áll, akkor kitesszük a vesszőt az és elé (243. pont). Pl.: Hozd magaddal az elemlámpát, és ne felejtsd otthon a sátrat sem!"Márcsak az itteni 2 pont is ha-val kezdődik.
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #20264 üzenetére
És a teszik helyett is tetszik kellene az utolsó mondatban.
Nálad meg a hiányzik végén van eggyel több k.
Illetve ha az és elé nem teszünk vesszőt (2. pontod), akkor a 4. pontod utolsó mondatával mi is van?
Ugyanis nincs olyan hogy nem kell, mert van hogy kell, van hogy nem.
És sztem ott pont kellenek.
-
Kija
aktív tag
válasz
Luissimo #19555 üzenetére
Eleve egy 3G képes mobil 3 vevőt használ és a 3 vett jelből nyeri ki a legjobb vételi jelet. Ezenkívül sokkal számítás igényesebb a 3G technológia a scramblerezés miatt, így sokkal többet kell a telefon processzorát dolgoztatni.
Ezen okok miatt fogyaszt többet a 3G-re állított mobil. -
aggleány
addikt
válasz
Luissimo #18853 üzenetére
Tündér? Mintha említetted volna a múltkori könyvcsomaggal kapcsolatban.
Magyar szerzők:
Csernus Imre, Dallos Sándor, Molnár Éva, Müller Péter, Lőrincz L. László, Szepes Mária
Ennyi összesen, és tőlük sincs meg minden. Rejtő kell még?
Aldikohoz: mentsd le valahova, és utána tedd át az ebooks/import mappába. Ha megvan, nyisd meg az Aldikot, menü gomb, importál, és kész.
-
sssz
őstag
válasz
Luissimo #18839 üzenetére
akkor itt néz még körbe: index forum
bár itt se epub formában teszik közzé általában, viszont konvertálni félperc.
bátran kérjél az emberektől a megadott email címeken
-
sssz
őstag
válasz
Luissimo #18829 üzenetére
itt rengeteg letölthető könyvet találsz. mek
marketes verzió:könyvkatalógusinnen én pdf-ben töltöm le a könyveket és vagy a gépen ezzel vagy a marketről letöltött media converterrel alakítom epub formátumra.
-
atillaahun
veterán
válasz
Luissimo #14453 üzenetére
Én ADW notifier-t használok, figyeli a levelező, tárcsázó, üzenetküldő alkalmazásokat, és a beállított ikon felső sarkába kiteszi a kis számlálót. Chuck Norriz módban más programokat is figyel, pl. gtalk-ot, messengereket, miegymás.
(#14452) kaller1
Mióta nyilvános ez egyébként? A fentebb linkelt hír, akkor ezt a programot veszi majd alapul az Android-ra? -
atillaahun
veterán
válasz
Luissimo #13879 üzenetére
Szerintem meg a 150 MB-os is sok. Én 50 MB-al tolom, mióta lekorlátoztak volt még vagy 500 MB forgalmam, teljesen jól elvagyok vele. Én se azért tiltom a nem kívánt alkalmazásokat, hogy kíméljem a tré hálózatát, hanem hogy annyival is kevesebbet akksit egyen a Wifi/3G.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Luissimo #12888 üzenetére
Titanium backup szerintem jobb megoldás, még az utolsó beállításokat is elmenti a programmal együtt.
Ráadásul az Appmonster nem menti el a market linket sem, tehát ha az azzal lementett alkalmazást telepíted, akkor a marketbe belépve a download fül alatt nem fog megjelenni, ha van hozzá frissítés. -
vegyszer
addikt
válasz
Luissimo #12153 üzenetére
Szervusztok!
Akkor nem tudom nekem hol a hiba, a vodás blédem csak akkor nem ordibál a skypeal, ha bedugom a fülest.
A fring viszont nem ereszt csak csetet, ah 3g vel csatlakozok...
(gyári 2.2 voda van rajta, de ezek szerint nem sokáig, a 256->512MB bug eddig is idegesített) -
St3ven
addikt
válasz
Luissimo #12156 üzenetére
Igen, úgy használom (qwertz), de nem megy.
De nem érdekes annyira, ott van tényleg a külön billentyű, szóval túltettem magam rajta.atillaahun:
Igazad van, én T-s vagyok, itt a csomagok szinte kivétel nélkül "korlátlanok".
A fring a +1111-es számot írja ki a hívott telóján.
Én is blokkolom a rejtett számokat Root Call Blocker-rel. Nem kell biztosítás meg kedvezményes hitel.A telekommunikációhoz semmit sem értek, de az biztos, h mobilon nettelefonálva sokszoros áttétellel zajlik a folyamat (hálózatok,eszközök,progik,tömörítés,veszteséges továbbítás mittomén), azaz sokszoros a hangminőség romlás esélye,szemben pl. azzal,ha vkivel egymással szemben ülve beszélgettek élőszóban.
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11341 üzenetére
Nem mondanám hogy nincs humorérzékem, csak az utóbbi pár évben divat szidni a "picipuhát", és legfőképpen azoknál, akik kb. nap mint nap használják (de véletlenül se váltanának más oprendszerre ezért vagy azért, tehát --> mégse olyan rossz) Félre ne érts, se kutyám se macskám a Bill és haverjai, viszont az elmúlt néhány évben igencsak megszerettem a dolgaikat (win7, IE9, Live MSN, Live Mesh, MSE ... még bill.+egér párost is azt vettem
) Jut eszembe, az mit takar hogy Msn nem tud beszélni (a droid appra gondolsz?)? Fringgel és Nimbuzzal lehetett Skypeolni is mint írtam lejjebb/feljebb, csak hát ugye szépen felkérték őket, hogy ne lehessen többet velük "Szkájpolni" Nade msot hogy MS felvásárolta, gondolom lesz kompatibilitás (vagy nem
) MSN és Skype között leőbb-utóbb, és akkor újra a Fring és a Nimbuzz is mindenes lehet.
-
Luissimo
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11191 üzenetére
Hát hogy örülj, hogy milyen gyorsan indul, ha legközelebb használni akarod (mert ha nem indulna újra, akkor mikor indítod, lassan indulna, és azt kérdezgetnéd, hogy miért ilyen lassan indulnak az appok
)
Az előző hsz-emben a kérdésre a válaszod? (Mert tényleg érdekel, gyűjtök mindenféle infot, hadd okosodjak
)
Huh, full átmentünk "csetbe"
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11189 üzenetére
Hé, arról nem beszéltél hogy akár 1 héttel ezelőtt használt cuccról van szó (habár lehet hogy azóta semmi mást se használtál, azért)
Akkor itt is az a megoldás, mint minden másnál: akinek úgy jobb az használ ilyen-olyan killert/vagy kilövöldöz, akinek felesleges (mint többek között nekem is), az meg nem
Na mind1, hagyjuk mára az offot, már késő van hozzá
A végére egy kérdés: Nálad is van olyan mint elfelejtette-nél, ha visszajönnek ezek (vagy nem lövöd ki), akkor nem indul valami app? Mert ilyet még nem hallottam: szép is lenne, ha egy átlagjúzernek nem mennének az appjai (viszont köze sincs a lövöldözéshez), hordhatná folyamat szervízbe a telefonját -
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11187 üzenetére
Olvasd el jobban: "A gyakran használt programok általában a memóriában vannak, így igen gyors az alkalmazások indítása"
Gondolom, amiket használsz (vagy használ a rendszer), azokat visszapakolja, a fentebbi okból kifolyólag.
(#11186) elfelejtette : Én nem értek a linuxhoz, csak olvasgatok erre arra folyamatosan. Ilyesmit nem tapasztaltam (mondjuk Pengében kicsit több a memo), mindig indul minden appom (mind az 52, ami jelen pillanatban telepítve van
)
-
TRob1
veterán
válasz
Luissimo #11183 üzenetére
Na akkor idézet anglerbab fórumtárstól, csak neked (na jó, másnak is, akinek a bezárogatás a mániája), hogy megértsd, és ne kelljen tovább keresgélned a megoldást
"Az Androidon nem kell bezárni az app-okat. A Linux kernel intelligensen menedzseli a memóriát, nem fog betelni. A gyakran használt programok általában a memóriában vannak, így igen gyors az alkalmazások indítása. Nem kell használni task killert, mivel sokszor hozzájárulnak az akksi merüléséhez (állandóan bezárogatsz programokat, a rendszernek meg mindig el kell indítani, ez energiaigényes).
Továbbá a háttérben "futó" programok alvó üzemmódban (sleeping) vannak. Ezek nem használnak CPU-t, így az akksit sem merítik. Az Android Linux alapú rendszer, nem pedig Windows alapú. A legtöbb user minden bizonnyal Windowst használ -- így bármennyire furcsa is -- de nem fog a RAM betelni Androidon."Úgyhogy lehet hogy mégiscsak okosabb
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest