- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Barcelona95 #36546 üzenetére
valoszinuleg valamiert nem birja valamelyik modul, Cmd2T -nek ha a jolemlexem 1T -n kellene lennie ugyanugy, mint az elottemlevo Aegis 3200 -nal.
GDM auton van vagy direkt letiltottad ? -
Robi_73
őstag
válasz
Barcelona95 #36546 üzenetére
Szerintem a memóriád sebességét kéne visszavenni a processzor által hivatalosan támogatott sebességre (2933MHz), vagy minimálisan az alá.
A gondot szerintem a DR (Dual Rank) memóriáid okozzák, esetleg próbálj ki egy régebbi, még az 5xxx processzorokat nem támogató biost is. Én is mikor váltottam 16GB-os SR memóriákról 32GB-os DR memóriákra megkellet szenvedtem a stabil beállításokért. Már úgy voltam vele, hogy visszaküldöm az új memóriákat. Előtte stabilan mentek a korábbi memóriáim (Crucial Ballistix Sport LT 3200) 3600 MHz-en 1.3V-on, 16/19/16/16/32 1T időzítésekkel. Az új Crucial Ballistix 32GB-os memóriák pedig sehogy sem tudtak bootolni a gyári sebességen, gyári időzítéseken, gyári fesszel sem. Az alaplap mindig újraindult és 2133MHz-en indította a ramokat. Végső elkeseredésemben belőttem a memóriákat 3000MHz-re. és azóta minden tökéletes.
A legújabb 5xxx procikat támogató biosok egyikével sem tudtam névleges órajeleken futtatni egyik memóriát sem, mindig 2133MHz-re módosította az alaplap a beállításokat. A legutolsó 5xxx-es procikat nem támogató biost feltéve ez a probléma is megoldódott.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Barcelona95 #36535 üzenetére
Nekem rossz ram beállításoknál volt ilyenem pár éve, nem normális a dolog.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
egy Zentimigs screenshotot nyomj ide, ezt altalaban akkor jatssza, ha a memoriabeallitasok nemjok, esetleg ramfesz nincs fixalva 1.2V -re a biosban ?
-
Biga123
addikt
válasz
Nekem is csinált ilyet , de akkor a ram beállításaim nem voltak jók.
Meg kell nézni h a bios beállításokhoz képest eltér e bármi a futó gépen memória tekintetében, mert pl az is lehet h 1T re van állítva , de hidegindításnál belehal és visszalöki rebootkor 2T re . -
F e Z o
veterán
válasz
Barcelona95 #36539 üzenetére
Ramok a 2-4-es slotban vannak?
-
Joachim21
őstag
válasz
Barcelona95 #36539 üzenetére
Igazából ahogy írtam is, ez normális jelenség hideg indításnál.Linkeltem az ASUS fúrumot.
-
F e Z o
veterán
válasz
Lehet a ram nincs benne a támogatási listában. Vedd vissza a sebességét 2133MHz-re, s próbáld meg úgy indítani a gépet.
-
Joachim21
őstag
válasz
Nekem a régi Maximus csinálta ezt, de az csak egy előzetes feszültség teszt volt, megnézte, hogy tuning beállításokkal is minden rendben van-e, és indult utána. Nem hibajelenség volt anno, hanem egyszerűen volt egy előzetes teszt indításnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest