Hirdetés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz snecy20 #8252 üzenetére
Háttőő... különben honnan tudnánk, hogy elég-e 1.1 Vsoc ?
Vagy tegyük fel, péntek délután van, mindjárt lejár a munkaidőd, de még hátra van egy excel-táblázat. Tudod, hogy 3200c16-al nem lesz kész 5 órára, de akkor felpattintod 3800c12-re és teljes siker ! Amugy nem sok, kíváncsiság, tesztelgetés leginkább. :)[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Dany007
veterán
válasz M0ng00se #8216 üzenetére
Én is egyetértek @Chaser kollegával, simán lehet, hogy "csak" hibásak a RAM-ok.
Én már sz...ptam ilyennel brutálisan 3 éve...
2 hónapos ramok egyszercsak bemondták az unalmast és puff. Random újraindulások, fagyások, mindenféle logika nélkül! Tesztek simán lefutottak az összes.Az egész gépet kicseréltem! Mindenestől, kivéve a ramokat, mert hát azokat 2 hónappal azelőtt vettem. Új Win, új minden... mindez egy heti tesztelgetés win újrarakás és egyebek után...
Aztán megint kifagy! Azt hittem ott esek össze holtan!
Aztán beraktam két régebbi modult az "új" ramok helyére és minden tökéletes lett!
Próbálj kölcsönkérni valakitől hasonló specifikációjú ramokat és tesztelj még egy kört, mert ennyire aljas hibajelenséget, amit egy hibás Ram tud produkálni még nem láttam. -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Igaz, hogy 2700 alá, de milyen B450 lapot tudnátok ajánlani ami a legjobb ár/érték arányú? Amolyan BestBuy? Később 3xxx mehetne bele?
-
wwenigma
Jómunkásember
B450 Aorus M új BIOS, F42g 2019/10/18 dátummal, most flashelődik... A "BIOS update not recommended" kikerült a leírásból, más extrát nem ír.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Gróf...
aktív tag
Érdekes, hogy a kereskedők, mennyire gátlástalanul tudnak szarháziak lenni!
Van olyan hely, ahol konkrétan lenyúlják a termékekhez társított játékokat (Aqua, Ipon) Van ahol meg "elkérik az árát".
Az Aquában a 3700X és a 3800X között 18 pengő a különbség. Egyikhez sincs játék! (111 - 129)
Iponban 16 pengő nincs játék (112 - 128)
Alzában 26 pengő (117 - 143) játékokkal
Hát nem furcsa a 6- 8-10-14 pengős eltérés???
Azt már említenem sem kell, hogy az ipon a 3900X-et ami hivatalosan egy 160 pengős processzor 203-ért akarja rámsózni, természetesen játékok nélkül. Ami azért is furcsa, mert ezek a processzorok, de főleg a 3900X nem raktárból kerülnek elő. Mind friss beszerzés, tehát: Mindenképp vonatkozik rájuk a promóció!!!!Nehogy valaki le merje írni, hogy: "De hát ez a világ rendje...", mert virtuálisan szemen köpöm!
[ Szerkesztve ]
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
koko52
nagyúr
válasz Gróf... #8258 üzenetére
Ez egy szép magyar kereskedői szokás. Csak a szokásos.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
weri
senior tag
Szerintem ez rengeteg orszagban rengeteg bolt probalkozik ezekkel :d
En mar egy ideje jol meg nezem mit erdemes ipon-tol venni, mert eleg szurke-fekete szaga van sok cuccuknak :dNem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
fasyrt
őstag
-
Steven
addikt
én sem kaptam nyugi
Mondjuk amd honlapján meg van hogy ellenőrizük hogy megfelelő partnertől vesszük e a cput mert csak az ad hozzá játékot...
alzán ki is van írva ,hogy jár hozzáValami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Chaser
titán
válasz Gróf... #8258 üzenetére
alzát nem akarom védeni, amikor promo van, amd cpu-k náluk mindig drágák - meg úgy általában egyébként is -, de 43e ft-os vga-hoz adták a játékot és gp-t, és ez a vga egyébként is náluk a legolcsóbb, és nem 1-2 év garos hanem 3, kis zafír 570, és elég sok vga-hoz adják, amik náluk vannak legjobb áron
sztem ipont meg el kell felejteni mint boltot, vicc amit csinálnak, a ramjaim drágábbak voltak náluk 1 év garral, mint alázn 99-cel, seasonic tápok egy év garral, alzán 5-7-10-12 évvel - mondjuk rajtuk kívül legtöbb jó esetben is max 5-öt ad a 12 év garosakra is-, ssd ugyanez, 5 év garosak náluk sokszor egy, én olyan bolttal nem szoktam foglalkozni ahol nem adják meg a gart - amire egyébként jogszabály kötelezi őket, és kutyát nem érdekli mennyivel vette a nagyker, az pont az ő bajuk -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz snecy20 #8269 üzenetére
Srácok, Oazis mennyire "van a topon", minden szempontból ?
Create. & palfitom:
Sajna elszállt az X470-es Aorus Gaming 7 lapom... pedig abban mérhetően és érzékelhetően nyélen ment az r5 3600X, egyéb hangolgatás nélkül is.
Az aláírásomban lévő B450 PRO nem rossz lap, de ezzel nem megyen annyira, ezt megtartom az r3 2200G-hez.
Ha minden összejön, 2 lapot néztem ki: Gigabyte X570 Aorus Master vagy Asus X570 ROG Crosshaire VIII Hero.
Tudom, drága, stb.... de én ritkán veszek lapot, ezen a 2 lapon kb. semmi nincs lespórolva, a VRM fázisok is egy az egyben vannak, semmi duplázós trükk.
Meg hát, közeljövőben R9 3900X a megcélzott CPU.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Chaser
titán
válasz snecy20 #8269 üzenetére
ott a gond h az senkit nem érdekel mit mutyizik a nagyker, engem meg főleg nem, jogszabályt nem szeretni kell hanem betartani
de elég sok horrort lehet olvasni minden boltról, néha legjobbakról isjokeph
vásároltam már ott, nem volt gond, zömében megadják a gyári garidőket - seasonic tápokra nem -
garanciális ügyintézésem nem volt, igazából az előbbin kívül ott derül ki, h milyen is az adott bolt - alzához megy vissza egy seasonic táp, tőlük már sokat vásároltam, de garos ügyintézés nem volt, na most kiderül milyenek, bár csak jókat olvastam elállás ügyben róluk -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gróf...
aktív tag
válasz worxland #8266 üzenetére
Tudomásom szerint 500 dollár a hivatalos ára. A jólbevált számítási metodikát követve: dollár = ajró 500*330=165 pengő! Na jó, ötöt tévedtem!
Ez a megjelénéskori ph cikkben volt: "500 dollár (kb. 150 000 forint)"
Akkor miről beszélünk?Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Szeszkazán
senior tag
X470 X370 X570 Taichihez vannak új biosok.
-
perfegor17
senior tag
Megérkezett a 3700x-em van olyan beállítás amit ajánlott megcisnálni?
-
gabro0
őstag
Én is csatlakozom egy 3600-al. Elég jó cucc, kódfordítás feleannyi idő alatt lefut, mint eddig. Memóriamodulokból pedig Samsung b-die jutott
Egyedüli negatívum, ami az alaplapnak köszönhető, hogy a post képernyőhöz eljutni eddig 1-2s kellett Z77-es lapban, most meg kb. 10s (MSI Mortar Max).
Szerk.: a gyári hűtő meg hát olyan amilyen, egyelőre megtűröm. Este 11 után amikor csend van, eléggé zavaróan hangos. Kisebb lépésköze van, mint az Intel gyárijának, amit leváltott. Nekem jobban bejött hang szempontjából a "dörmögős", mint ez a "zümmögős".
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
Kicsit tesztelgettem en is a gepet. BFV alatt olyan 61 fok a max fix 4400MHz-en 1.312Vcore fesszel. Meg majd megyek lentebb is. Az alaplap ami melegebb 72 fok. Ezen lehet segiteni? A ventillatort lehet kulon kapcsolni az alaplapon?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
dkess
őstag
válasz Solesz84 #8280 üzenetére
Az alaplapi 72 fok soknak tűnik, igen. Ahogy elnézem a net -es fórumokat meg YouTube -ot a Asrock X570 Taichi chipset ventijének van baja elég. Alapjáraton is hangos valamint hajlamos aránylag fiatalon csapágyasodni (intenzív "morgás").
Az Asrock X570 Taichi lap BIOS -a 5 féle módban engedi a chipset ventit vezérelni BIOS -ban: Customize, Silent, Standard, Performance, Full speed. Egyik esetben sem áll meg soha a venti - még az egyedileg állított profil esetén sem. MSI és a Gigabyte -oknál biztosan le is lehet állítani illetve MSI esetén nagyon jó ventiprofilokat lehet csinálni diagramszerűen. Már az alapbeállítás szerint sokat áll, de amennyiben felpörög sem hangos (aztán az RPM a beállítás alapján hőmérséklet függő).
Amit tehetsz esetleg az az, hogy az alsó befelé fújó házventi profilját a chipset hőmérsékletétől teszed függővé, de alapból sem mész 650 RPM alá pl. 14 cm-es ventit alapul véve.
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
Koszonom a valaszt. Azt esetleg nem tudod megmondani h a BIOS-on belul hol talalom a venti beallitasat? Nincs also ventim
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
nagyúr
válasz Solesz84 #8283 üzenetére
Az A-Tuning progiból is lehet állítani ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Krisz0418
őstag
Valakinek nzxt kraken m22 aio-val tapasztalat? Lehet kicsit overkill lenne egy 3600ra? Fontos a dizajn es az rgb, nézzen ki valahogy a masina 😁
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
dkess
őstag
válasz Solesz84 #8283 üzenetére
'H/W Monitor' szekcióban a 'SB_Fan1 Setting' résznél - illetve ez alatt. Itt tudod az előzőleg említett 5 db opcióból kiválasztani a megfelelőt. A 'Customize' opció választása esetén tudjuk az alatta levő dolgokat állítani. A következő opciónál javaslom ne a CPU -t, hanem a Southbridge -t ('Monitor M/B') válasszuk ki. Alatta párokban tudjuk a következőeket állítani (4 párt tudunk megadni maximum):
- Hőmérséklet (azé amit megadtunk pl. CPU/chipset stb.) C fokban,
- eddig a megadott hőmérsékletig a venti hány százalékon pörögjön.Amennyiben jól látom konkrét RPM -et nem lehet megadni, de a % -os megadás is elég illetve jó.
Az alsó befújó venti azért hasznos, mert Nálad onnan kapja a VGA mellett a chipset is a friss hűvösebb levegőt. Nem kell(ene) nagy fordulaton járatni se ...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Krisz0418 #8285 üzenetére
Szerintem itt nincs olyan, hogy overkill. Ha PBO aktív, úgyis lesznek kiugró tüskék, azt nem maszkolja el semmi. De az, hogy meddig húzza az órajelet a PBO, vagy fix órajellel mennyire bírod csendben küldeni terhelés alatt, az már a víz felé billenti a mérleget. Hozzátenném, hogy szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Create. #8289 üzenetére
Mind a hármunknak eltérő háza van. Nálad (Thermaltake G21 TG) valóban az első 3*12 cm -es venti esetén kicsit más a történet.
Solesz84 -nél (NZXT H710i) viszont az alsó 14 cm -es venti aránylag elég jól befúj(na) a VGA alá. Nálam (FD R6) meg mivel felül van ODD is (így innen indul lefele a kettő 14 cm -es venti) meg kicsit jobban is ...
Szerk.: Most nézem a X570 Taichi -nél is jól rálóg a VGA a chipset ventire (az MSI -mnél 100% szabadon van bőven). Talán ettől függetlenül egy alsó venti nem árthat Solesz84 -nél ...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én is cserélném majd a házat nzxt h510-re meg a hűtést kraken x62-re, nem tudom mennyivel lesz rosszabb a helyzet, de gondolom nem lesz annyira szellős, mint a jelenlegi. De jobban tetszik. Viszont nekem csak ssd-k vannak.
amúgy ha passzívra állítom nálam megáll 73foknál, ha pörög a venti akkor is 65fok, bár nekem 2600-am van még 4ghz-n.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Create. #8291 üzenetére
Szerintem rosszabb nem lesz. Az AIO bordája gondolom fenn lesz - eleve kilapátolja a CPU hőjét. Ezenfelül 2 db jobbfajta 14 cm -es házventi elül bőven elég és jó lesz (hátulra csak 12 cm -es mehet majd, ha jól látom).
A mostani 3*12 cm elölnél a legalsó ventid szinte teljes egészében az alsó táprekeszbe fúj. Erre is alapozom, hogy rosszabb biztos nem lesz ...
-
addikt
Csak előre lehet rakni ebbe a házba a radit (nzxt h510). De én tuningolni nem fogok az, hogy 3600/x vagy 3700x lesz majd az kérdéses. De szerintem elég nekem a 3600 is, a lényeg, hogy tuning mentes gépem legyen. Mondjuk a ramot majd azért megpróbálom 3600-ra rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
Koszi megtaltam de Performace-on volt, de beallitgattam homerseklet szerint. Ebben a hazban nem lehet also ventit rakni gyarilag.
-
dkess
őstag
válasz Create. #8293 üzenetére
Igen, ezt jól benéztem a nzxt h510 -nél, hogy felül csak egy venti hely van. Azt még néztem, hogy hátulra csak max. 12 cm -es venti mehet, de a felső traktus abszolút elkerülte a figyelmemet.
Én mondjuk az AIO helyett inkább valami jobbféle CPU toronyhűtőt tennék - de ez én vagyok ...
@Solesz84
Mármint az elöl lévő 2 db 14 cm -es venti közül az alsó. Ez lehet félreérthető volt - elnézést kérek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
perfegor17
senior tag
3700x 4,3ghz-n 1,375v-on mennyire gáz a 70c cinebench alatt. cooler master masterliquid ml240l hűtővel?
-
Solesz84
aktív tag
Semmi gond. 3db 12cm-es venti van elol a 360-as radin. Mindegy h milyen fordulatra allitom az alaplapi ventit ugyis felmegy 71-72 fokra ugyh ez akkor igy marad.
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz Krisz0418 #8285 üzenetére
Én egy Mugen 5 rev b.-t cseréltem x62 krakenre, az eltérés minimális. Erre a procira nem érdemes aio-t tenni. Nem nagyon tudom megmagyarázni a fizikáját, de mint ha maga a proci nem adna át elég hőt a bordáknak. A silent profillal ugyanaz a hőmérséklet, mint ha maxon pörgetnéd a pumpát+ventiket, a rendszerben keringő víz hőmérséklete ugyanúgy 30-35 C fok körüli 70+ C fokos proci mellett ergo nem jön ki a vízhűtés erőssége.
Aztán lehet, valaki majd megmagyarázza tudományosan, hogy hülyeségeket irkálok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft