Hirdetés
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Megint újraindult a gépem 2400-on.
Újra felhúztam magam, rendelem az Alzából a Trident Z-t, ha a könyvelőm is rábólint. Külföldi cég, problémás elszámolás szempontjából.Chaser: lehet, hogy van single rank 16GB-os modul, de elég ritkaság még mindig. A lapom QVL listáján a 2x16GB-osokra szűrve a 107 modul közül csak kettő single.
-
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
dehogynem, csak szépen apránként, nem csak ramokkal játszom ( : - cpu tuning egyébként tényleg jobban vonz, ennél még nem érzem úgy rossz beállítás esetén a jeleit mint annak -
de ez is szép, és nem calculátor találta ki helyettem
ezért én keményen megdolgoztam :d de feszültségben nagyon visszafogott, ahhoz képest sztem igencsak jó eredmény
aztán majd nézem tovább később -
-
Chaser
legenda
itt van egy jó kis 2x8gb e-die teszt - b450m s2h+3100 párossal, de nem én vótam' ( : -
azért látszik hogy játék függő mit hoz gyorsabb ram - csak cl16-on tesztelt 3000 vs 3600-zal - -
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
megnéztem ezekkel az időzítésekkel, de bios 1,37v-on - hw info peak 1,41v - kakukkolt ( : csak cirmosclear segített
na ezért nem erőltetem, én nem fogok nekik annyi feszt adni mint teGoose-T
ez így nem igaz
micron b-die 16gb 3600mhz az sr - legalábbis biztos van belőle - , abból vett a barátom két szettet, 64gb
nála előtte ment 2x sr - b-die - és 2x dr - e-die - crucial is "nagyot"
- talán 4000@cl18-ig nézte őket 5900x mellett -
én viszont ezekről lemaradtam, eltűnt alzáról az a b-die, de ma megnézi a 4x sr b-die-t mit mennek együtt - 3200@cl16 2x16gb crucialom az dr és e-die -
2x32gb szettből pedig amit eddig néztem mind sr, dr-t nem is láttam -
Goose-T
veterán
Igazából az a fő probléma, hogy a 16GB-os és nagyobb modulok már dual rankesek, amik sokkal rosszabbak tuning szempontjából. Az alaplapom pedig a legalapabb T-topológiás, ami szintén előnytelen. Este betoltam 2400-ra, éjszaka végigment a memtest hiba nélkül. Ma este egy lépcsővel fentebb rakom, meglátjuk, hol a vége.
A másik gépem ITX alaplapos, ott csak két DIMM slot van, sokkal előnyösebb, és a benne lévő Trident Z ramok is single rankesek. Szóval mindenképpen jobb alany.
-
david_97
senior tag
Srácok van itt valakinek corsair vengeance lpx 8gb ddr4 3000mhz ramja? Ryzen 5 3600 all core 4,2 1,3v feszen, asrock b450m pro4 alaplapban egyszerűen nem bírom 3000mhz fölé vinni őket, kitben vettem 16gb-ot. Ryzen master amiket megad egy kalap kaka, legtöbb esetben ha feljebb viszem mondjuk 3200-ra cl18-al akkor minden teszt lemegy szépen, de játékok alatt kidobál, alap xmp profillal minden rendben. Érdemes egyáltalán bajlódni vele? Ha igen, valaki tud valami érdemlegeset mondani?
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Nálam annyival van több, hogy az ECC tiltva van, 1.38-at adtam a moduloknak, és egy lépcsővel magasabban van az órajel az xmp-ben definiáltnál. Pontosabban, így volt jó, négy modullal a 3667 helyett csak 3200-on indul, igaz, ezt már 1.35-ön is hozza. Ami még kapcsolódó extra, az az ErP funkció kikapcsolása, a fastboottal együtt. Így lassabb a POST, de tízből tízszer indul. Ha esetleg gondolod,, ezeket még beállíthatod, hátha elkapja a lap a fonalat.
AMD alá úgy fest, érdemesebb MSI deszkát venni, mondom ezt úgy, hogy kifejezetten ellenszenves a márka. Viszont, ASUS-szal sokkal többen cumiztunk itt. Kollégámmal is Tomahawk MAX-ot vetettem, ripjaws mellett használja gond nélkül. Bent a cégnél is van egy MAX, Ballistix-szel szintén pöccröff volt. Szóval ha valamit eladsz, a lap legyen, szvsz.
-
válasz
CJ4567
üzenetére
ezt modtam már régi ram gyártrás itt kanyarban nem volt az amd
dobozon is inteles logó van időzítése ns miatt is a gyorsabb intelhez van belőve nem egy OC ram örülsz vele ha 3200 megy de G-s procihoz nem való
régen a gskill weboldalon támogatásnál a lapoknál amd nem is voltott van amúgy a ramon mikor csinálták ha régi beszoptad akkor még nem gondolkoztak amd-ben és ez fontos mikor gyártották de van másik márkánál is ott verziószámokat legalább megadták és a régebbiek nem kompatibilisek annyira az OC-ra
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Oké, hát van az a helyzet, amikor az ember már inkább túlad a cuccon bukóval, csak ne is lássa már. Azért ha megnyugszol, próbáld meg az 1.38 voltot a letiltott ECC-vel!
A konfig többi része alapon jár, vagy van esetleg némi CPU offset is? Nekem ennyi kék halált memória miatt soha nem dobott. Vagy elindult, vagy nem, de BSOD szinte sose volt. Offsetnél annál inkább.
-
fanti
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Most mondjam azt, hogy a feleségem B450 Aorus Pro lapjában a 3400G procihoz is ugyanaz a kit van társítva, azaz G-Skill Ripjaws 2x16GB F4-3200C16D-32GVK, és 3066MHz-en megy már egy éve, de CL14-el, a gyári CL16 helyett.
És vethetsz egy pillantást az én adataimnál levő konfigomra is...G.Skill van nekem is, de Ripjaws helyett G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GIS - ból két darab kit, azaz 64GB, és 3600MHz-en járnak együtt szépen a memóriák. Igaz, hogy CL 16 helyett CL18-on, de ugye 4db 16GB-os modul és patentül tepernek együtt mind a négyen.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Akkor ennyi, de legalább a 2600 megy a 2133 helyett. Persze, ezután én is cserélném valami másra. Szerintem ne G.Skill-t vegyél, Ballistix mellett sokkal kevesebb volt a cumi itt a topikban. Amit még megtehetsz, hogy 1.38-at adsz neki, és megnézed úgy a 3266-ot, hátha. Ennyi plussz feszültségtől biztosan nem lesz baja.
Ja, és még valami: ECC támogatás alapból nincs tiltva (default) valamelyik AMD menü mélyén, nyomd ki azt is! Ezt elfelejtettem már, mert tavaly nyáron cumiztam sokat a memóriákkal, azóta rendben vannak. Elvileg ECC támogatás alapból tiltva van, nálam mégis kellett kézzel disabled-re pattintani, plusz a GDM-et bekapcsolni. Elvileg így is tartja a névleges értékeit, az ASUS-nál ez a GDM kikapcs olyan, mintha egy glitch lenne, ha ki van nyomva, sehogyan sem indul a köcsög.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
De még mindig nem próbáltad meg 3200 felett! Szerintem te szívatsz engem!

Szerk.: akkor leírom sokadjára! Ha jó jel, ha nem, nálam is az volt, hogy 3600-on nem ment, sőt, alatta sehol sem, kivéve a 2133-at, meg talán a 3200-at, de abban nem vagyok biztos. Hirtelen ötlettől vezérelve 3667-re raktam, és ment. Feljebb már nem, de azon igen, ezért javasoltam már két napja is, hogy rakd feljebb vagy lejjebb, valaminek mennie kell.
-
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
de megnéztem
emellett a cl14 is menne neki ahogy látom, de nem a mostani feszen - ahogy növeltem a feszt kevesebb hibát dobott -
3600-tól vmelyik értéknek biztos 20-nak kell lennie, mert 18-cal hibákat dob, azt láttam
még nem kísérleteztem ki egyesével az tény ( :
ram b_zulást annyira nem szeretem, de szépen lassan meglesz -
Goose-T
veterán
A Trident Z és a Trident Z RGB az ugyanaz, csak az egyik RGB-vel, a másik anélkül? Mert gondoltam, hogy abbahagyom a szenvedést a Ripjaws-zal, és veszek egy szett Trident Z-t. Iponon a sima változat van 68 ezerért, és két hét múlva lesz csak:
F4-3200C16D-32GTZ
Alzán meg van az RGB-s változat 62 ezerért:
F4-3200C16D-32GTZR
Egy betűben különböznek, viszont a QVL listán csak a sima van rajta, az RGB változat nincs. Van kockázat? -
fudi2002
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Nem, nem értetted meg. Ezért linkeltem.
"c16-nál 18-18 stb sem stabil és nem fogom agyon feszeln"
Nem ismered, hogy műxik a memória, de legalább kérdezni sem kérdezel. Illetve a mellékelt kép értékeit sem lested meg...
Segítek, ha már: micron nem szereti az alcsony trcd-t. 3600-ig általában 19, 3800 körül már 20 kell neki. A többi értéket viszont lehet lefele vinni. Ezért nem stabil, nem a fesz miatt. És mielőtt folytatod, megelőzöm. Nem, nem skálázódik micron edienál a trcd fesszel. -
Goose-T
veterán
Gear down mode: Enabled volt beállítva, DOCP-s 3200-on nem bootolt. Kikapcsoltam a DOCP-t, visszaállt minden alapra (2133), csak a GDM maradt bekapcsolva, és úgy sem bootolt. Sőt, gyorsan kellett a BIOS-ban cselekednem, mert pár másodpercem volt csak elmenteni a beállításokat, mielőtt kifagyott volna.
-
Goose-T
veterán
Ha bekapcsoltam a GDM-et, akkor még alapon sem bootolt be.
Most futtattam egy memtestet, bár nem volt időm végigvárni, de 24%-ig eljutott (egy pass 25%, szóval nem sok volt hátra, csak az 5 perc sleep time-ot már nem tudtam kivárni). Nem talált hibát alap 2133-on futtatva. A BIOS most a legfrissebb nem béta. DOCP-vel persze most sem bootol, de még nem volt időm kipróbálni egy frekivel lentebb és fentebb. -
Chaser
legenda
válasz
fudi2002
üzenetére
értettem ( :
te meg értsd meg, hogy 3600-nál c16-nál 18-18 stb sem stabil és nem fogom agyon feszelni
c15-nél örülök hogy ez a mostani megy, majd még finomhangolom amit lehet rajta
már így is bőven jó, victor blendernél hozott "kimutatható" gyorsulást - mondjuk pont az nem érdekel, de akkor is hozott - -
válasz
Goose-T
üzenetére
ASUS nem komálja a kikapcsolt GDM-et sem, ha esetleg kikapcsoltad volna. Ahogy írtam: tolj neki DOCP-t, aztán az órajelet rakd egy fokozattal feljebb, a következőt válaszd ki a listában, amit a DOCP profilban meghatározott felett ajánl. Nekem lassabban nem ment, csak 2133-on, vagy 3667-en. Amióta 4 modulom van, azóta meg 3200-on...
Gskill, mint hivatalosan DOCP által is támogatott RAM powa'... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolee0307
őstag
A scalar értéket érdemes 4-nél magassabra rakni?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Nekem csak 2x8GB van, de 3600-al simán ment a gyári 3600 CL17 XMP, és a 3666 CL15 is.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Hát szép próbálkozás, de nem jött be. Előtte, a megjelenéstől egy 3900xet nyüstöltem. Keress rá a hsz-aimra, találsz egy pár ezret, csak ebben a topikban...

-
Hencso
Ármester
Sziasztok.
Van itt valakinek asus rog strix rx 580 8gb os vga ja? -
fudi2002
nagyúr
válasz
üzenetére
Gear down mode azaz GDM amit bioszban kell keresni, ki kell kapcsolni. Onnantól ha páratlant állítasz, valóban arra áll be. És nem csak azért, hogy páratlan időzítésed legyen, hanem hogy valóban azt a sebességet hozza !minden körülmények között! a memória amit beállítottál. Aljas kis funkció ez amúgy..
Hát ennyi
Amúgy tényleg, honnét ered ez a ryzen nem szereti? Zen1 időben talán még lehetett ilyen, nem használtam. De hogy zen2,3nál nincs ilyen az tutter.
UI: 2x12órás műszak után, miután végigdumáltam emberi lényekkel nekem is nehezen megy néha..

-
Create.
addikt
válasz
Simi37
üzenetére
Mármint igen, úgy értettem volna, hogy a timingok
De ez amúgy 3600mhz 19-20-20-40 kit lenne, miért van ez ilyan rosszra állítva?
-
smisa
őstag
Nem rég vettem egy szinte full konfigot, jelenleg bőven jó amit tudd alapon de most olvasva a memóriákat lehet cserélnem kellene amíg még találok rá vevőt?
Alaplap: Asus ROG STRIX B450-E GAMING
Proci: Ryzen 3600
Memória: GSKILL Ripjaws V F4-3600C19D-16GVRB -
jokeph
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Hát, akkor nekem lehet hogy csak nagyon jó 2200G-m volt.
3600 CL17-es Patriot ramokkal is próbáltam, na 3200-on vége volt, onnan egy MHZ-et sem feljebb. Lehet ha rászánok egy napot, jobb lehetett volna, de annyira nem számított. Amúgy a 2200G-nek papíron 2933 MHZ a vége ram kezelésben, szóval igazából már így is OC módban ment az IF része. -
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee
üzenetére
kevés is, jó cpu a 2700, de nem játékra - bár van akinek 2600 is elég mindenre, ha nem játszik cpu igényes játékkal akkor biztos -
fudi2002
persze, de nem az a célom hogy a szemit' is kinyomjam
kulturált feszen menjen amit tud, az nálam peak 1,4v alatt, az se baj ha 1,37v a teteje
az látszik egyértelműen, hogy 3600-tól már mindegy milyen a fő időzítés, onnatól 18-18 stb már nem megy neki, vagy csak durva feszen menne
de ez nem is b-die és nem is volt drága, szóval szavam nem lehet
ha esetleg váltanék valami 5xxx-re akkor ram az oké lesz - ott sem akarok nagyobb if-et, de 3733 még simán kell menjen ha mást nem cl18-on ezeknek is értelmes feszen - -
MZsoltee
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
B450-es lapba megy 2700 non X helyére. A 3070-es mellé kevésnek éreztem 1440p-n a 2700-ast. Szeretem a csendet és az alulfeszt így 1,2V mellett csak 3700mhzet megy a 2700-as. Remélem egy megy egy +500 mhz-et + IPC-ben is jobb.
Elvileg több mint 2 év compkeres gar van még rá. Így belevágtam.
Köszi mindenkinek, akkor remélem nem fogok mellé a szilikonlottón
-
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee
üzenetére
neked kell tudni mi a jó vétel
bolti árát tekintve 80e jó - pláne ha a hűtőt is adják hozzá - , ha van gar és értelmes helyre
ha nincs gar én hanyagolnám, ritkán döglenek be, de ha valami defektel és nálad akkor nem fog vigasztalni hogy kevés döglik meg ( :_____
nálam ez lett a crucialok vége értelmes feszen - bios 1,37v-hw info 1,4v, peak 1,41v -
cl 15-20-20-20-38-72-1t
a cl16-20-20-20-38-72-1t-t jóval kisebb feszen tudja, marad az most véglegesnek
ahogy néztem 14 is benne van, de 1,45-1,5v közt lehetne stabil, annyit nekem nem ér - ezen a feszen is megy csak hibázik -
majd többi időzítéssel még jászom mit lehet redukálni, de gyóóóó' ez
gdm off, az usmus-mumus teszt is lement
-
Goose-T
veterán
válasz
F e Z o
üzenetére
Azt tudom, de nekem R5 Pro 4650G-m van, ott már 3200 a max. A 2400G a régebbi gépemben van, amiben Trident Z van, azzal nincs is probléma.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Írtam tegnap az Asus supportnak, ma válaszoltak. Nem gondoltam volna, hogy ilyen amatőr módon próbálnak lerázni:
Above 2666MHz speed is overclocked value which we can not recommend and can not support. Please be aware if you damage your RAM slot with the unknown settings you can void the warranty. If you whish to change to 3200MHz which we do not support as i mentioned, please visit some forums how to do it safety.
Azt próbálják elhitetni velem, hogy 2666 MHz feletti beállítás már túlhajtásnak számít. Írtam nekik válaszban, hogy ez marhára nincs így sem az alaplap, sem a processzor speckójában, ugyanis mindkettőnél 3200-at írnak maximális támogatott sebességnek. Szóval legyenek szívesek rendes választ adni. Többet vártam az Asustól.
-
jokeph
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
2*8 GB Trident Z RGB 3200 CL16 KIT 2200G mellett ment XMP-vel, B450 Pro4 és X370 CH VI Extreme lapban is.
Időközben a B450 Pro 4 és a 2200G ment haverhoz, most Aegis 3200 CL16 2*8 GB van mellette, azzal is csont nélkül megy XMP-ből betöltve.
Vagy csak jó példányom volt ? -
-
MZsoltee
veterán
1.2-1.25V körül mi a reálíis órajel egy 3800X-el. Hűtés megoldva egy Brocken 3-al.
80k körül jó vétel egy 3800X? -
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Renoirban jobb az IMC és az IF, mint a Matisse-ben, annyira rosszak a 4xxxG-k, hogy a memória világrekordot(6,6GHz) egy 4700GE-vel állították fel.
A 2400G-d az még első generációs Zen volt, persze, hogy nem ment jól a memória. -
Bib
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Lehet amúgy hogy fos. Én 4790k@4.7ghz-ről jöttem anno 3700x-re semmibe nem lett több fps-em a kb 5 éves fele magos procimhoz képest. Inkább jobb Vga kell mindig.
-
Create.
addikt
válasz
BerserkGuts
üzenetére
-
válasz
Goose-T
üzenetére
GVKB
rosszat vettél elég egy betű eltérés
amúgy alapvetően ez intelhez készült még itt nem gyártottak ryzenes memóriákat ezeket intelel tesztelték és időzítették "túl feszesre" mivel az intel gyorsabb volt latency-ben a G-s procik meg amúgy is szarok benne
szóval talán ha 18-22-22-22-vel megpróbálod de a latencyd sokkal rosszabb lesz mintha 2666-on hagyod
+feszt is adni kell neki 1.4++ha a jobb memóriád volna GVKB az nekem csak 2999MHz volt hajlandó menni 2400G-vel ryzen 2600-al megy simán 3200Mhz-t is
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Akkor felesleges, hamarabb lesz vga limit, én is majd csak később készülök az 5900Xre ha konszolidálódtak az árak
-
Zsoltszaba
csendes tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
1440p ben játszom és eddig 10 tesztbol 8 nem győzött meg arról hogy jelentős fps többletet hozna. Több teszten azt láttam hogy 4,7ghz-n mennek a magok.
nekem ami van 3800x “csak” 4,3ghz.
3070-et kell kihajtania. -
GIORGIONE76
őstag
Ez a teszt egy fos
az értékek sztem valótlanok..
1080p-ben kell lennie a legnagyobb különbségnek (akár 20-30 is lehet) de 1440p és felette meg nüansznyi, inkább az ingame benchnek hinnék nem ezeknek a grafikonos...Szerk: szóval 1440p vagy felette nem váltanék nagyobbra 3800x-ről ha csak játék van ...
-
Bib
addikt
válasz
Zsoltszaba
üzenetére
Persze számít [link]
-
Zsoltszaba
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy volt téma
(teszteket néztem)
A gép kizárólag játékra van használva! Jelenleg egy 3800X van egy x570 lapba nagyon bassza a fantáziámat egy 5800X (tudom drága stb....)
Mennyit számíthat az hogy a jelenleginek 4200-4300mhz az órajale az 5800X nek meg (videókba nézve 4,7)?
Ártól függetlenül érdekelne a vélemény érdemes-e a csere, hoz-e jelentős gyorsulást játéknál?
Köszi előre is. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Szia, nekem a 3700X legjobb beállítása a CCX OC 4300/4075 1.275V-al volt, de arra kár leírni a biosz setupot, faék egyszerű, beállítod ccx-enként a ratio-t és a feszt fixre, az overclocking advanced menüben PBO disabled, a bclk-t meg fix 100-ra tenném,
a fentivel majd 500 single pötty CB R20 és 5072 multi
az mindenre is elég
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Megkérdezem hátha valaki válaszol. Valaki tudna küldeni képet a biosárol akinek Msi B450 Tomahawk és 3700X-e van ? És All Core OC van. Elindulásnak megfelene , szerintem.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Állíts XMP profilt, az órajelet pedig egy lépcsővel feljebb vagy lejjebb próbáld meg beadni neki kézzel, minden mást hagyj érintetlenül. Eddig rajtam kívül kétszer már bejött ez a módszer itt a topikban ASUS deszka esetén, hátha. Nekem 3600-on nem ment natív XMP-vel, 3667 MHz-en viszont igen a Trident Z Neo...
-
Chaser
legenda
válasz
szucstom
üzenetére
azt se felejtsd ki hogy az adott gép a legfontosabb, milyen benne ahűtés, és mekkora max tdp-t engedett a gyártó
mert papíron sok minden szép, de gyeszura hűtővel sok cpu-nál annyit látsz boost 3,5-4ghz, két másodpercig, aztán trotyling' béka nemesebbik fele alá, jó esetben csak default órajelre -
válasz
szucstom
üzenetére
Közel vannak a procik egymáshoz, nehéz mit mondani.
Egy szálon erősebb a 4300U, s feltételezem ezt érezni is hétköznapi felhaszánálsnál, de hogy mennyire, azt nem tudom, nem volt Zen2-es procival dolgom.
A 3500U melett szól, hogy magonként két szálon is képes dolgozni, erős multitaskingnál ez akár még jól is jöhet.Asztali APU-k topikja, kérdezz be ide, váltott e valaki 3xxxG-ről 4xxxG-re, ha igen, mit tapasztalt.

Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Intel Core i5 9600K + ID-Cooling SE-224-XT
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HP omen 17-w131ng bontva
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Új Asus Zenbook S14 WQXGA OLED 120Hz Ultra7 258V 32GB 1TB SSD Intel Arc 140V 16GB Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Újra felhúztam magam, rendelem az Alzából a Trident Z-t, ha a könyvelőm is rábólint. Külföldi cég, problémás elszámolás szempontjából.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, visszatettem auto-ra és levetem CL18 ra és megy majd meglátjuk de 20 marad az se nagy különbség gondolom

GVKB
az mindenre is elég