Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Hmm
fincsi. Nekem is bejönnek kinézetre is.
Én 2x8GB 3600CL17 Hyperx Predator B-Die-t cseréltem. Latency ns-ben jobbat tudott, de nem ment 3800CL16 fölé. Crucial-on meglepődtem, megérte nagyon a 2x16GB@3800CL15-re így a csere
. Próbáltam 4000CL16-ot tudta 1.445V körül, szóval még Zen3-ra is jó lehet egyszer.#33597 Goose-T:
Na aha, mikor bejöttek a DDR4-ek, akkor ugye 2133/2400-esek voltak. Enyém 2400 úgy rémlik. Előző Predator 2133 volt. -
GIORGIONE76
őstag
Néztem ezeknek a ramoknak az overclock.net-es tesztjét,
ahogy ők is írják "crazy OC memory"
úh jövhóban csere
...ja és samu b-die ez is -
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Win10 energiaséma hogy áll?
-
R3laX
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Gyárilag is kapnak már ennyit RAM-ok, sőt, többet is szoktak adni. 1.45-ig jók még egy kevésbé szellősebb házban is. Nekem mesh előlappal meg lélegeznek szépen. Van aki 1.5-öt ad itt fórumban
, de a DDR4 már nem a túlzott melegedéséről híres.
Példaként gyári értékek, de nézz utána tuningosabbaknak is. Jedec órajele 2133/2400MHz a 3600MHz-nek is meg a 3200-nak is, csak az időzítésekkel játszanak/feszültségekkel. 2133/2400 fölött OC minden igazából
.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy a R3 3100 cpu-m meg sem moccan 3600Mhz-ről.
Játékok alatt is 3600Mhz, illetve netezéskor is ezen az órajelen üzemel. Milyen beállítás kell ehhez, hogy változzon az órajel, idle le illetve játékok alatt felfelé?
Köszönöm! -
-
Chaser
legenda
játék függvénye, van amelyik nem bánja a 32gb-ot
most még épp lehet értelmes(ebb) áron lőni ramot, nem spórolnék 32gb-on, ha elszállnak az árak és kell az fájni fog később
legalább a ram nem okoz bottlenecket biztosan
alzán crucial 2x16gb 3200 crucial 61xxx körül van még, e-die, dr, tökéletes zen mellészerk:
eze'
nem is olyan rég még 50e-ért is lehetett venni náluk
ez is e-die, de ez sr, ha 2x8gb kell - ez kb az egyetlen crucial aminek még nem nőtt meg az ára - -
CJ4567
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Az teljesen rendben van h csak xmp vel mennek 3200 on a ramok.
Sajnos vannak olyan 3600 as példányok amiknek 4.2 höz is kell az 1.3V.
Itt a topiclakók közül is .
De elvileg ettől nem lesz baja, mások is használják ennyin.
De fesszel én már biztos nem mennék följebb. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Lehet igazsag abban amit irsz, mert csak a profillal mennek 3200on, alapbol 2400on indulnak
Lehet abbol barmi gondom, hogy most beallitottam 1.3as feszt es 4.2t majd elkezdtem igy jatszani es varom, hogy majd egysze csak osszeomlik minden? Tobb mint 1 óra far cry 5 es 61 foknal nem lattam tobbeta cpunal. -
Pietrosz
addikt
válasz
Nokedli92
üzenetére
Először teszteld le a P1 profilodat ami az allcore profil lesz.
Fesz maradhat 1250-en és a mhz-et csökkented addig amíg stabil nem lesz ami neked fontos. CB, játék, y cruncher, akármi. Ha megvan P1-be elmented.
Majd hybrid oc-t bekapcsolod.
Utána a feszt megemeled 1350-re, Mhz-et nyugodtan emelhetsz kezdésnek 100-al majd elmented P2 profilnak. Majd megint elkezdesz tesztelni de figyelve arra, hogy ne aktiválódjon a P1 profil azaz 75% terhelés alatt maradj. Különben átvált P1-re és azt használja.
CB single core, vagy advanced és korlátozod a threadek számák. Vagy y cruncher, vagy bármi ami nem 100%-ra terhel. Órajeleket figyeld hwinfoval.
Addig emeled a Mhz-et amíg stabil a rendszer ill. hőfok engedi. -
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Hát ez tényleg gyász.
Ramok rendben vannak ?
Tolj egy TM5 -öt csak próbaképp. Nem e azon hasal el.
De sajna az is benne van a pakliba h ilyen rossz a tied. -
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem próbálgatni a ClockTuner 2.0 RC3 verzióját, de sajnos gondban vagyok, mert ugyan a program stress tesztjei sikeresen lefutnak de a CB20 nem.
A Guru3D leírását használtam, minden beállítást amit írtak beállítottam a BIOS-ban:
Diagnostic-ra ezt kaptam:DIAGNOSTIC RESULTS
AMD Ryzen 7 3800X 8-Core Processor
Max temperature: 53,1°
Energy efficient: 3,83
Your CPU is GOLDEN SAMPLE
Recomended values for overclocking (P1 profile):
Reference voltage: 1250 mV
Reference frequency: 4375 MHz
Recomended values for overclocking (P2 profile):
Reference voltage: 1350 mV
Reference frequency: 4500 MHz
Recomended values for undervolting:
Reference voltage: 1175 mV
Reference frequency: 4200 MHzP1:
Penalties for the final profile: level 1
14:46:53: CCX1 (130): 4375 MHz, 1256 mV OC=
14:46:53: CCX2 (116): 4400 MHz, 1256 mV OC=
Cinebench R20 started
Cinebench R20 finished with result: 4941
Voltage: 1.256 V PPT: 107.4 W Temperature: 68.2°
Phoenix deactivated!Ennél valójában a CB20 hibát dobott már az elején.
Próbálta már valaki?
Van esetleg ötlet hogy mikor fordul elő ez a hiba?
Válaszokat előre is köszönöm!
UI: X570 Aorus Elite lapom van.
-
fudi2002
nagyúr
Ballistix tulajok!
Tudom már régebben linkeltem, a kutya nem emlékszik rá, de berakom újra.
[link] -
smisa
őstag
Hát ez a srác rendesen adott a RAMoknak kifogta a minőségi darabot
ja és hogy ne off topic legyen egy 3600 van mellette -
Lendova
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nem próbáltam mindenen tovább csavarni, de ez is már a kalkulátor továbbhangolása. 2019 nyarán vettem a kit-et, amikor még nem volt sláger itt, csak overclock.net-en.
tRFC, tWR, tCL pld nem megy lejjebb, a többire meg már nem emlékszem.
Azért futok majd még vele 1-2 kört.
-
TXT
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Na az eleg komoly teljesitmeny akkor
Ez is b-die lenne?Ez lenne a tied? BL2K16G32C16U4B
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Valamit vagy nagyon rosszul csinálok, vagy kifogtam egy tré procit. A komolyabb tesztekig el se jutok, a cb20 hibázik. 4.2 és 1.328 már a fesz (auto fesz mellett lefutott hiba nelkul, de gondolom ezt). Azt hiszem ezt el kell engednem, vagy majd nyugodtabban ujra probalni kesobb
-
TXT
őstag
Ugy dontottem, Ryzen 3600 lesz a dologbol, legalabbis ez most a terv. Koszonom a segitseget hozza mindenkinek!

Emelle ket lapot neztem: Asus Strix B450-F Gaming vagy MSI B450 Tomahawk Max II. A kerdes, melyik lenne jobb valasztas pro/kontra?
Illetve olvasgatom a topicban, hogy a ramok (b-die, e-die, cl14, cl16, cl18, 2x8GB, 2x16BG ...) kozt is eleg nagy a szoras es megoszlanak a velemenyek. Melyik ramot lenne erdemes beszereznem az emlitett proci (es majd a lap) melle, ha a gep leginkabb jatekra volna hasznalva (jelenleg 1440p felbontas mellett, monitort most nem vennek masikat)? Nyilvan a leheto legjobb ramokat tennem bele, ha van elerheto es ertelmes aron most ilyen.
Elore is koszi a segitseget!

-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Y crunchet 1-6-0 minimum 3 kör. Prime small fft 10 perc minimum. (ezért meg fognak kövezni, de nincs szivem tovább nyúzni vele) prime brutál terhelést ad. És a végén cb , és megnézni ,hogy a pontok megvannak e.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Ez egy jó ötlet, köszönöm. Tesztelni mennyi időn keresztül javasolt nyomni a már említett teszteket?
AM4 rögzítő: megrendeltem, majd az utalásokat rendezzük ha megérkezett és nem merült fel semmi egyéb költség stb stb összesen 10349 forintot fizettem, 16 darab cuccra. Majd szépen kiszámolom, kiszorzom stb
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Még csak annyi hogy én először mindíg Ryzen Masterrel lövöm be, ha úgy stabil megy biosba, így nem kell biost resetelni ha valami félremegy.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Köszönöm, holnap kipróbálom. Ha így belövöm és nem indokolt, akkor alacsonyabb órajelen is megy majd, vagy mindig 4300on pörög majd amíg el nem adom vagy szét nem esik az egész?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fanti: én csak egy lelkes amatőr vagyok.. A örömére úgy emlékszem azt írta a srác, hogy game közben úgyse kap olyan terhelést mint amit a prime ad a CPUnak

CJ4567: jó nekem a 4.3 is, ha a gyárinal alacsonyabb fesz mellett, alacsonyabb hőmérséklet és több kraft lesz
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Mindenkinek a procija más, van, akinek jobb, van, akinek rosszabb. Enyém 4,3 @ 1,25-1,26V-ot tud, Biga123-é ennyivel 4,4-et megy.
-
fanti
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
"cb20at 12 alkalommal futtatja és ha jó, akkor stabilnak mondható, más tipp esetleg"
Hmmm, CB20 stab tesztnek? Kb. olyan mint ha golyóálló mellényt tesztelnénk vízipisztollyal...
Y-cruncher, Prime95, LinX (csakis AVX-es, és legalább 16384MB-al)
CB20....na ne már! Vagy...csak vicc volt? Remélem!
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Fixfeszes oc nál nincs sok jelentősége az ofset nek. De igen kb ennyi az egész.
De attól h a CB lefut még nem biztos h nem fog crashelni, máshol, y cruncher, prime small fft , stab tesztenk . 43 ra menjen a szorzó először , hacsak nincs jobbfajta kockád.
De ez ki fog derülni -
Sontir Fel
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Kipróbálom. Lehet én dimenzionálom túl ezt az egészet. Állítsam a szorzót 44-re, a feszt meg fix 1.25-re és kész? semmi offset, semmi más egyéb?
a videóban a srác, ha jól emlékszem azt mondja cb20at 12 alkalommal futtatja és ha jó, akkor stabilnak mondható, más tipp esetleg?GIORGIONE76:
Rendelés:
Elvileg ezeket kaptam tőletek (darabszám):
BullKoxa (3), Erdei88 (1), GIORGIONE76 (1), jeni (3), TXT (1)
Kérlek erősítsétek meg, aztán leadom a rendelést.
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Kapjon 4.4 hez 1.25V ot . Nekem annyin megy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve 1.3V fölé nem mennék, meg kell találni azt a pontot ahol még nem meleg nem magas a fesz, és megvan a teljesítmény. Pl ha 1.25V al elketyeg 4.3-on , akkor annyi.
Rá fogsz jönni hogy hol van az a pont ahol pl 50MHz +ért már keményen kell feszelni, na ott állj meg. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Azt semmiképpen sem, annyit kb 4.4nél szoktak! ~ 1.27-28V
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Teljesen természetes, hogy 3,6GHz-et ír a CB, nálam is 3,6-ot ír, miközben 4,3-on megy a 3600-am. Amit a CPU-Z, és a HWInfo ír, az a tuti.
-
Biga123
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
CB alatt nézd meg mennyin mennek a magok, HWinfoval. Szvsz 3600 nál én nem bohóckodnék a ccx oc vel.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
-
Sontir Fel
őstag
Délután vidékre megyek, viszem a laptopom, onnan majd feladom a rendelést.
Segítséget kérnék, mivel a ctr-rel nem sikerült beállítanom a 3600asomat, rávettem magam, hogy biosból csináljam a dolgot. Találtam is egy szimpatikus videót, tök érthető, logikus stb csak MSI lappal dolgozik a srác, nekem meg Asus van.
Szeretném így CCX-enként haladva felfelé kitesztelni, hogy 1,35 fesz mellett mi a teteje órajelben, majd utána meg csökkenteni a feszültséget, ahogy azt bemutatja. Amin viszont elakadtam, hogy nálam a biosban ugyan lehet állítani a ccx órajeleket (CPU Core Ratio (Per CCX)) de van felette egy CPU Core Ratio amit nem lehet manualra állítani, csak auto vagy konkrét szám írható bele. Ha Auto-t írok be, akkor a target speed 3600Mhz lesz... viszont ha elindítom így, hogy mellette a CCX0 4100Mhz, akkor a CPU Z szerint a core speed 4091, a CB20 eredményen pedig látszik, hogy 3600Mhzen megy és annyit is ír ki.
Esetleg aki ezt vagy hasonlót végig játszott, tudna tanácsot adni erre a beállításra?
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Ez volt a baj, köszönöm
Ahogy nézem ez megoldotta a különböző tesztprogramokban való ingadozást is, stabilabban hozza pár %-on belül ugyanazokat az eredményeket...
Azt jól gondolom, hogy teljesen ugyanolyan eredményeket nem lehet elvárni? Az AIDA is egyszer 65,3ns késleltetést mér egyszer 65,1-et...gondolom ez belefér?!
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Na közben az eddigi tanácsokat kipróbáltam, nem segített semmi. Amit észrevettem, hogy ha a windows-t a leállítás gombbal állítom le, tehát kikapcsolom a gépet és utána visszakapcsolom akkor előjön a hiba, viszont ha utána újraindítom akkor nem
Tehát a leállítás a kulcs, csak nem értem miért... -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
itt filléres a dolog ezekből.
nem kell más mint egy jó fűrészlap, egy tolómérő és reszelő.
a kívánt méretre levágni a +lapvastagsághoz igazítva.
magyarán a kettő együtt legyen meg a távtartó mérete az eredetihez mérten. -
tusi_
addikt
Sziasztok.
Tapasztalatokat hallanek az itt lakoktol.
Adott egy jatek, amivel nagyon sokat jatszom es az egyetlen, amiben lagjaim es stuttereim vannak, masik 10 jateban semmit, minden tokely.
Viszont ez a jatek sokaknal megy hibatlanul, masoknal meg ugyanugy laggol, stutterel.
Intel, AMD, mindegy. Mivel nekem nem ismert, hogy akiknel gond van, ok tuningolnak e barmit is, ezert ez meg lehet egy ok.Nalam a tuning csak annyit jelent, hogy f-max enhancer enable, illetve neha pbo is enable, semmi mas, se UV, se plusz volt. semmi.
Kerdesem. Tapasztaltatok-e olyasmit, hogy PBO, illetve fmax mellett barmilyen annomali fellepett-e. En sajnos hiaba tesztelem, annyira rapszodikus, hogy jelenzkezik, vagy epp nem, hogy van, amikor minden enable es semmi problem, aztan igen, kiakpcsolok mindent es vagy jon, vagy nem.
Mivel ez egy szimulator - Assetto Corsa Competizione - nagyon kellemetlen, sot vegzetes is lehet, ha laggol.Procim egy 3800x. jellemzoen semmi nincs tuningolva, ramok docp-n mennek, cpu alap beallitasok, fmax enable, ezzel nyerek kb 100-mhz-t es a pbo, amivel megint 100-t kb.
Regebben ilyen beallitasok mellett ment hibatlanul, aztan a jatek kapott egy updatet es azota csinalja. Viszont sokaknal nem es nalam is hol csinalja, hol nem.
Semmi nem fut a hatterben, se virus irto, se update, browser.....Köszi.
Szerk: Gamer Nexus szerint a PBO nem hoz semmit, szerintem meg igen, ha nem is sokat, de par fps-t igen es annak mindig orulunk. Ti mit tapasztaltatok?
-
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
A távtartóból lereszelni nem szerencsés mert a végén az semmire nem lesz jó. Inkább a vaslemezből kéne még tovább lapítani vagyis abból kell leszedni a vastagságból,
hiszen az a filléres dolog.
Esetleg esztergáltatni kell oda 4db távtartót amivel a lapvastagságával lenne kisebb. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem ettől függetlenül jöhet, majd lecsiszolok a műanyag távtartókból! Bemérés nélkül úgy se szerelem be... Lehetetlen nincs, csak tehetetlen
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
-
slmSIG
tag
Üdv.
Nem tudjátok esetleg, hogy miért nem mennek fel az új driverek, többek közt PL. a 3400G -s APU -ra?
Ennyi volt, kész, felejtős az APU, vagy mi? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Na meg amit nem szabad elfelejteni, nagyon sok hűtőnél a felfogatás miatt vagy nem lehet használni vagy nincs semmi értelme, mert a hűtő csavaros rögzítésének oldásával ezt a lemezt is lecsavarozza az embert. Először és utoljára még P4 idejében sikerült kiszednem a hűtővel a cpu-t, de ott eleve az alap keret miatt mozgatni se lehetett oldal irányba a hűtést. Ryzen esetében minden esetben idle használat után is minimális oldalirányú mozdítás hatására egyből levált a hűtés a cpu-ról.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Corsa02
üzenetére
ahhan, így oké
ez meg 18nm és hynix, másképp jött ki a matek
8gb-os modulokból csak a crucialt néztem ami biztos sr és e-die, de jobban nem érintjeni
pár cpu-m már volt am4-ből is, de én sem értem ennek mi értelme
ahogy fudi mondta melegen kell levenni, és nem húzva, hanem forgatva
anno socket a korszakban még volt lesarkazásvédő a maghoz - nem volt kupak a magon -, annak valami értelmét láttam, bár nem használtam azt sem -
jeni
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
az cpu védő lemez arra jó,hogy még véletlenül se tépje ki a foglalatból a hűtőtest a cpu procit,akár melegen akár hidegen.
lábak se hajolnak el ,és szakadnak le.
inkább én azon gondolkodom rajta,hogy a lemez vastagság miatt feljebb kerül a hűtő és lehet ,hogy nem lesz rendes felfekvése neki a CPU-ra?
kb.5mm a felfogató vastagsága.
már 57db ami fogyóeszköz
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Alapszabály, sosem lehúzzuk a hűtőt, pláne hidegen. 5p tesztprogi, majd hűtő pár fokban elforgat, majd leemel. Küldheted az erre majdnem elköltött pénzt
-
Sontir Fel
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nem hiszem, hogy ártana. Nekem mostanában sokszor jött a cpu a hűtővel, adnék ennek egy esélyt.
jeni: mondasz valamit, holnap megrendelem
más: ha olyan a memóriám típusa, ami itt nincs, akkor mi a teendő?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ennek értelme is van?
-
jeni
félisten
válasz
Sontir Fel
üzenetére
ott is alakul (csökkenő)
62db van még neki
lehet már most kéne leadni a rendelést? -
Sontir Fel
őstag
14 darab AM4 cpu rögzítőre néztem egy posta kalkulációt: 10,34 USD
Ez a 14 darab 7 user között oszlik meg. Alakul ez
-
Chaser
legenda
válasz
üzenetére
egyszerű, megnézed 3g-n és ahhoz mennyi fesz kell
bár esélyesen sok érdemit nem hoz pl 3,5g-hez képest
innentől mindegy a tdp limit - illetve nem egészen -, a fix all core és feszültség megadja az utat
kérdés mire használod pontosan a cpu-t, avx-et kap pl?
70 fok kb biztos meglesz, ez 16 mag, nem 4-6, de 80-ig is simán jó vagy
nálam 3100 van 4g-n, bq! lp hűtúvel, 400rpm-es 120-as ventivel avx alatt már benyal 70 fok fölé, avx nélkül 70 körül megállCorsa02
ez 2x16 kit nem?
ebből hogy van 4x32gb?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fűnyíró topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légtisztítót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljesen az új Xboxhoz készül a neurális leképezés
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Részletfizetés BankMentes Kamatmentes 12 havi részlet Épitett Gamer PC RTX 5070TI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
fincsi. Nekem is bejönnek kinézetre is.
úh jövhóban csere
...ja és samu b-die ez is
. Bár ez már egy elég jól kikisérletezett setup, ha nem írok, akkor így maradt
.

Lehet abbol barmi gondom, hogy most beallitottam 1.3as feszt es 4.2t majd elkezdtem igy jatszani es varom, hogy majd egysze csak osszeomlik minden? Tobb mint 1 óra far cry 5 es 61 foknal nem lattam tobbeta cpunal.

ja és hogy ne off topic legyen egy 3600 van mellette
Ez is b-die lenne?
a videóban a srác, ha jól emlékszem azt mondja cb20at 12 alkalommal futtatja és ha jó, akkor stabilnak mondható, más tipp esetleg?