Hirdetés
- Android szakmai topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Ez nem az a CPU, amit keresel
-
N_A_S
veterán
Ha fejem tetejére állok, akkor sem sikerül 9500 fölé menni. Feszültség értékeim rendben vannak (CPU-n kívüli feszek érdekelnének)?
Próbáltam már 3200-as rammal, semmi változás. Feltettem az új chipset drivert, mókoltam az energia gazdálkodási beállításokkal, VCore állításba átmentem a fix feszről DynamicVcore-ra. Semmi.
Ha csökkentem 100MHz-et akkor kb 200 pontot esik a pontoszám ha növelem ugyanennyit nő.
Amúgy stabil a rendszer, sosem fagyott ki, és kb 4 napos uptimejaim vannak.
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
csapjál oda neki rendesen 4.5ghz 1.318V és nem több 65foknál deepcool aoi mellett -
Sontir Fel
őstag
Kérnék egy kis segítésget.
Sikeresen beszereltem életem első AIO hűtőjét (MSI MAG CORELIQUID 240R). Nem igazán tudom, hogy mit kellene tapasztalni
COD WZ 55-65 fok között mozog a 3600asom (kb 1.33as fesz offsettel, ccx0 4.15 a ccx1 4.2). Eddig is olyan 60 fok környékén volt egy idősebb 12centis (2db) Noctua coolerrel. Reális ez a fenti hőfok vagy sikerült valami rosszul beszerelnem?
Egy matx ház tetején vanm a ventik 600as fordulaton mennek. -
válasz
Chaser
üzenetére
A POST-ra már nem emlékszem, mit írtak ott, a javaslatodra szétnéztem már egyszer, de nem vált be, az biztos. Most dolgozok picit a géppel, de hamarosan megnézem a blender tesztet is, azt még nem ismerem.
RAM kérdés. 64 GB-ot nem szívesen cserélek le, a Trident Z Neo GTZNC amúgy sem volt olcsó, sokat buknék szerintem.
-
Chaser
legenda
ez jó kis összegzés

pláne ha r15 és 23 közt lett volna r20 is
tolnál egy victor blendert az 5800-cal?
bármilyen sz@r ár/értékű az 5800x hasonló megfontolásból mint te is - könnyű hűthetőség/fogyasztás - a majdani esetleges 3800x után nálam is az jönne, talán addigra még drágább is lesz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de ilyen cpu-hoz mért nem cserélsz ramot?
most még tudsz venni jó áron, régieket meg majd el tudod adni, elindultak felfelé az árak
postra elvileg van egy egyszerű megoldás, bios-ban kell állítani valamit - rtx 3070 topikban láttam megoldást többször is, de most passz, nálam szerencsére nem volt ilyen gond -szerk:
eze'
2.90-es build és victor - ennél pont számít a ram sebessége 5-10%-ot - -
Na Urak, elköszönni jöttem, egy 5800X-re váltom a 3800X-et. Írtam egy rövid összefoglalót a tapasztalatokról, ezen a linken találjátok, ha valaki esetleg a váltáson gondolkodik (az ötezres topikba visz, ott tevékenykedek tovább). Köszi mindenkinek a segítséget, kaptam itt néhány jó tippet az elmúlt 2 évben!

-
R3laX
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem írták el
. [link] < Csekk
-
Dragon3000
nagyúr
Biosból a legfrissebb van fent.
- Update to ComboAM4PIV2 1.2.0.0
- Support S.A.M technology (Re-size BAR function) to enhance GPU performance for AMD Radeon RX 6000 series.Érdekes, hogy a tiednél csak az rtx-et írják az amd megoldását meg nem, nem lehet, hogy elírták?

A memóriák 3800MHz cl16-on mennek és az RAM:IF 1:1 hajtással megy.
A chipset driver telepítés meg el is maradt, az van fent, amit még a b450 tomahawk mellett telepítettem fel

-
R3laX
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem fent van még pluszban a februári chipset driver is. Bios-ból meg az AGESA V2 PI 1.2.0.0.-t használom. Jé, ja 4.6
. Igen a 2080 Super-rel nagyjából egy szinten van a 3060Ti.
Kis frissítés
: [link]
Nem használtam még az Msi Bios-át, akinek ilyen lapja van lehet tudna vmit ajánlani. Nekem ilyen "extra" Feature-ök ki vannak nyomva alapból defaultra Bios-ban a B450-E-nél.De a RAM jól meg tudja pörgetni. 1900-es Infinity Fabric, meg a 3800CL15 nekem megdobja. [link]
ReSizable Bar-t várom már. Elvileg márciusban jön majd az Nvidia driver, ami támogatja. VGA bios-ok is majd hozzá szép lassan.
-
Dragon3000
nagyúr
-
R3laX
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igazából semmi extra a bios. 1.325V, Vsoc Auto, a többi feszültség meg RAM latency-ket látod a korábbi posztomban.
#33686Dragon3000
Nem rossz az sztem, bár én már nem emlékszem nekem mennyit adott 4.4-en. -
Dragon3000
nagyúr
A time spy ennyit hozott, nem tudom, hogy mennyire jó eredmény, nem nagyon foglalkoztam ilyen tesztetekkel eddig.
-
R3laX
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Most így hirtelen lenyomtam, de nekem sokat kér a 4.4-hez. 4.3, vagy PBO-val tesztelgetem inkább csak.
Egyébként a CPU-Z Bench-csel sztem vmi van, mert single score 520 körül ad már csak a régi PBO-s 538-540-ek helyett. Lehet kellett a nagyobb különbség az új Zen3-hoz
.
4.4-en 528, a régi 543.5 helyett, sztem megbuherálták. -
N_A_S
veterán
CB R23
Ramokkal kapcsolatban valszeg igazatok volt, 3200-as memók mellett is ugyanannyit dob. Próbálgattam most full alapon (Optimized Defaults + XMP profil), úgy 4GHz-re boostol teszt közben, nem tudom hogy így aktív e a PB vagy sem, de gondolom hogy nem, kb 1000 ponttal kevesebbet is kaptam. Viszont hiába adok akár 1.35V-os is a procinak marad ez a 9450 körüli eredmény, azt stabilan tartja.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
slmSIG
üzenetére
azt neked kell eldonteni melyikkel jarsz jobban, ha PBOzol, akkor az egyszalas teljesitmeny lesz magasabb, ha meg AC allitod, akkor a tobbszalas.
"-ha PBO, akkor a Dynamic Core Voltage miért nem reagál? Vagy reagál, csak én voltam bátortalan ? (-0.050v esetén is volt 1.45v spike)"
véletlen nem a "VID" -et nezed ?
az svi2-tfn mutatja a valosagot. -
Sontir Fel
őstag
válasz
kopidoo
üzenetére
Már kétszer én is elengedtem, de aztán csak bosszantott... elsőre a CRT-t próbáltam használni, de folyton fagytam... majd utána jött egy sima allcore 4.2 1.3 mellett az meg fagyott... most lekopogom, hátha jó lesz.
Chaser: köszönöm, akkor ezen a fronton nem te leszel az emberem. Viszont 3600 ochez kapcsolódva: beállítottam a ccxek órajeleit és az offset feszültséget, máshoz viszont nem nyúltam (PBO meg társai). Kellene még valamit állítanom, vagy ha stabil a cucc, használhatom így?
-
Dragon3000
nagyúr
Először a feszültséget egészen felvittem 1,35V-ig és minden limitet kitoltam biosban, mert először csak rosszabb eredményeket kaptam
Biost is frissítettem közben, de kb nem változtatott semmit, az experience játékon belüli réteget kikapcsoltam, így felment a pontszám 10205-ig, gondolom kellene egy windows újra telepítés is, mert lusta voltam gép cserekor. Na meg tervben volt a nagyobb ssd, ami jövő héten jön meg, akkor úgyis újratelepítem a windows-t is, hátha ez is gond neki. -
-
slmSIG
tag
Valaki? Senki?
#33660 ? -
boogie84
veterán
-
Chaser
legenda
ha nem akarod túlbonylítani a képen látható lap a b450m s2h
keskenyebb mint a standard matx lapok, kemény 20-21e ft, 4450-ig járattam benne a 3600-ot és nem a lap fogyott el
semmi wifi, bt, egyéb úri huncutság, teszi a dolgát - de van vrm hűtés és nvme m2 és maximális stabilitás, hamarosan ha jól megy egy 3800x-et pattintok bele és azzal is tesztelem -
ramokat 3600 c15-ön használom benne most zen 3100 mellett
lehet nálam is marad, itx lap pont addig kicsi amíg nem kerül bele vga ( :
egy 2-2,5"-os vga-val majdnem olyan hosszú lesz az egész mintha matx/atx lap hosszúságú lenne - vagy ugye lehet riserrel játszani, ami megint +12-15e ft és nagyobb hibalehetőség -
a szintén képen látható sfx táp majdnem 50e ft, van abból is olcsóbb, csak az nem lesz olyan halk meg olyan jó hatásfokú, atx verzióból akár 10-15e-rel olcsóbban lehet lőni hasonló tudásút nagyobb kapacitással
ez ilyen játék, nyeli a pénzt, neked kell tudni megéri-e
én nem akarok számítógépháznak csúfolt hodályokat látni az biztos, nagyobb térfogattal mint a légtisztítóm, aminél megértem mért nagy -
slmSIG
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem volna.
Az a helyzet, ha a PBO-t (motherboard-beállítással) bekapcsolom, akkor 1,45...nagy ritkán 1.48v Core Voltage spikejaim is vannak alapon, ami azt jelenti, hogy 4.2Ghz boost mellett.
Viszont be tudom állítani (PBO-XFR off) allcore a 4.2Ghz is max 1.38v -al.
A kérdés pedig a következő:
-hogyan járok jobban? PBO, vagy allcore?
-ha PBO, akkor a Dynamic Core Voltage miért nem reagál? Vagy reagál, csak én voltam bátortalan ? (-0.050v esetén is volt 1.45v spike)GIGABYTE GAMING X570,
KINGSTONE HX FRY 16GB(@3000Mhz, CL14),
R5 3400G APU, .... -
Chaser
legenda
rétegigény amit akarsz ház terén, én is olyat akarok, ezért lesz saját "ház"
b550 lapok kaptak komolyabb vrm-et, de 3600-hoz bármelyik itx lap elég, cpu hamarabb fogy el
itx lapok mindig drágábbak mint az atx verziók közepe, és mért is? mert szintén rétegigény ( : emellett sokkal kisebb helyen kell azt megoldani amit atx lapokon
ahova csak itx lap fér, ott a kedves vevő nem tud mit kezdei atx lappal, jól tudhák ezt a gyártók, tehát megveszik a drágább itx-et ha kis gépet akarnak
a b550i aoruson nagyon komoly a vrm - 6x90a/fet + 2x soc- , drága de legalább jó - wifi is ax200, bt 5, alc 1220, 2,5gb lan -
a b450-es verziója sokkal szerényebb vrm-ben és szolgáltatásban is, de árban is, 3600-hoz bőven elég, de még 5600x-hez is, kicsit szerényebben 8 maghoz is
a strix b550i még drágább
hűtő egyébként van olyan ami ram-független, amd-nek a wraith prism gyári ami elég jól hűt és nem is helikopter, big shuriken 3 is jó, és persze az is drága
ha kicsi gépet akarsz nyugodtan kalkulálj úgy hogy drágább lesz mint nagy verziónál azonos tudással minden komponense -
kopidoo
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem is ilyen gyenge sajnos. 4,2-höz már 1,33 feletti rész kell ha jól emlékszem. Hagytam is a pics@ba.
-
TXT
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Egyelore egy Ryzen 3600 lenne az "alany", kesobb meglatjuk. Foleg, ha vegul ezt rakom ossze es nem vmi hagyomanyosabb meretu alaplappal. Haz teren vagyok egyelore bajban a lap kapcsan, mert olyan kompakt haz, amibe bele fer mondjuk egy Arctic Liquid Freezer II 240 vagy a 280 coolerkent (igy barmilyen ram jo lehet) es mellette letisztult es "elegans" is (bar ez szubjektiv nyilvan, de mondjuk normal hazak kozul a Lian Li O11 Dynamic nekem ilyen) megfizetheto es nem arany aron, na olyat nem talaltam ezeddig...
B450 szeriabol is van ilyen tuning bajnok lap, mint amit B550-bol ajanlottal?

Azert az eleg agyabeteg ar ezert a ket B550i lapert, amennyibe ezek kerulnek szerintem ugy, hogy az ATX verziok a tobbszoroset tudjak ezeknek majd mindenben es hasonlo vagy olcsobb az aruk... vagy csak en gondolom ezt maskent?
-
Dragon3000
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel
üzenetére
szívesen, én nem használok olyat ( :
kombókat próbálok ki, ha nagyon elakadok recska úgyis segít :d
cpu-t is manual állítom be, nem tunerrel, nekem ez hobbi
tesztre viszont az usmus féle jó amit recska mondott, ott korábban én hittem stabilnak instabil beállítást, prime blend ott is stabil volt, meg egyébként minden
de victor render idő pl javult hiba nélkül lefutott usmus teszt után -
CJ4567
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Furcsállom, hogy 4,3GHz-en magasabb az all-core eredményem, mint nálad 4,5-ön.
N_A_S: Nálam is SR memóriák vannak, 2x8GB. Viszont a Cinebench eredmények nem memóriafüggőek, kb. tisztán a proci nyers erejétől függ.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hasznaltan vettem, sajnos ezt elkapkodtam. Nem gondoltam volna, hogy csokken a cpu ara, ezt beneztem
A beallitasokat igyekeztem ez alapjan megcsinalni. Fix fesz (1.35) mellett kiprobaltam mit birnak a ccxek, utan pedig offsettel allitottam be, hogy hatha tud ennel kevesebbet. Vegul sikerul, csak nem sokkal ala menni
Chaser: koszonom, akkor realis az ertek, elkezdem hasznalni, aztan kiderul.
A ryzen memoria calculatorban tudnal esetleg segiteni? -
Chaser
legenda
válasz
Sontir Fel
üzenetére
nálam 3600-ot dobott 4g-n, 4000-et 4400-on
tehát kb 100mhz órajel pluszban 100 pöttyöt hoz
ha darabos és kifagy akkor instabil a cpu, feszt kell növelni/órajelet csökkenteniN_A_S
tessék stabil small fft eredmény
az alsó érték ugyanúgy stabil volt, csak az órajelhez szükséges teljesítmény maradt el
de volt az kisebb feszen kevesebb is, ugyanúgy látszólag stabilan
prime magában kevés tesztelni -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
B550 tomahawk csak az órajelet és a cpu feszültséget állítottam először, így megkerestem hol stabil a gép és utána piszkáltam csak a ramot és a többi dolgot. Kérdés, hogy mikori a cpu-d, én múlt héten vettem, ahogy javul a gyártás úgy lehetnek egyre jobb példányok is.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Kezdem ezt gondolni.
Vagy csak simán pancser vagyok és lenne még más állítani való is
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Akkor nem valami tuning barát a példányod, nekem gond nélkül megy a cod mw és a warzone a beállításaimmal.
-
Sontir Fel
őstag
Egy 3600 expert ránézne az eredményekre? Félek elkiabálni, de talán most stabil. CCX0 - 4150, CCX1 - 4200; Offset +0,225, így a core voltage 1.328 körüli. Mást nem állítottam át elvileg, default minden.
Próbáltam egy allcore 4200-at 1.3 fesz mellett, de a cod mw darabos lett, pedig az fps szám nem csökkent, majd ki is fagyott az egész
-
Chaser
legenda
nem szerintem alapon működik egyébként egy cpu
nem függ a ramtól a cb20, már többen megnéztük
végtelenül egyszerű:
adj neki több feszt, ha több pont lesz kevés volt
hogy a small fft stabil semmit nem jelent, ez benne a félrevezető
a teljesítmény elmaradhat a stabilitás mögött
ha visszakeresel nem is egy személyes példát mondtam rá
pl a zen 3100-am az első 0,7v-on is uo. stabil volt mint 1,1v-on, csak épp alatta levő feszeken a teljesítmény nem volt sehol
erre nagyon jó a cb hogy megtudd - persze ha van eredmény amihez hasonlítod, de az van - -
N_A_S
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Szép eredmények.. szerintem a CL16-os ramok miatt kapsz/kaptok így... Nekem a SR is hátrány, amikor 4 modul volt benne akkor trémárkokba is jobban adott, meg a CL18 miatt sem olyan acélos. Szerintem nem kell neki több fesz. Vagy 7-8 óra Prime Small FFT stabil így, 1.26V-on...
-
Chaser
legenda
és az a 2x16 melyik pontosan?
aegisek elférnek normál bordával
talán fantinál van 4x16 dr ami megy 3600-ot, vmelyik samu die, de nem b
csak mondjuk nem tudom több chippel szerelik-e őketN_A_S
nem számít a ram cb-nél
ha tolsz cb20-szal ott az eredményem, ha nem hozza azt apontot kicsi a fesz
csinálnék én is 23-mal de mivel a cpu-t már rég eladtam így nehéz ( : -
CJ4567
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
kérhetnék segítséget, hogy belőjem a 3700x-et? Most kapott egy 360-as AIO-t, szeretném megnézni a PBO-t, hogy mit tud. Mivel játékra használom elsősorban a gépet, így nem all core beállítást szeretnék. Ha jól tudom, akkor a játékok még jobban szeretik az egy mag magas órajelet.Tudna valaki segíteni a témában? Most teszem fel a legfrissebb F33a bios-t.

-
sb
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Azon akkor lehet, hogy B-Die van E-Die helyett?
Kíváncsi lennék mit bírnak, ill. az fclk mennyit bír nálad.
Írtam korábban, hogy nálam 4.2-4.7 között megy 4650G mellett az E-Die és a Hynix CJR.szerk: Hynix CJR 2x8 SR. Subtimingok nem lettek belőve ill. 4.2 felett nem próbálkoztam, de kb. lehet látni mit tud.
@Chaser
A 2x16-ot nem próbáltam még mit tud de ezeken nincs magas borda. -
Chaser
legenda
átlagolni ezt nem nagyon lehet, ahogy matx/atx lapok közt is tudnak durva különbségek lenni, így itt is
ha azt kérdezed létezik-e olyan itx lap ami nem fog vissza 16 magot sem ha nincs oc, a válasz létezik
pl a b550i aorus vagy a strix
4-12 magnál pedig tuning is mehet
viszont onnatól a kompakt géped helikopter lesz, ha 12-16 mag a cél
itt ugye a hűtő necces, van néhány lp hűtő, de többsége alá csak lp ram fér, az meg a ramot korlátozza be
vagy qrva hangos lesz - nem mondtad ilyen téren mik az igények -
ha csak 6 mag kell, azt bármelyik itx lap tudni fogja, belépő matx lapom van, sz@rt is kihajtja ha kell 6 magból, belépő vrm-mel
a b550i aorus elég komoly vrm-et kapott, és elég komoly árazást mellé ( : ahogy a strix is
én itt tartok jelenleg az "itx" konfiggal
itx lap még nincs, a matx-szel be tudom lőni mit tudok kihozni a sokkal kötöttebb itx-ből, most pl a ram a nyűgöm, mert a képen látható crucialok ezzel a hűtővel biztosan nem jók - viszont ez a hűtő tud néma lenni és nem akarom lecserélni -
-
TXT
őstag
Sracok! Hasznal valaki itt MSI B450I GAMING PLUS AC alaplapot, esetleg mas itx lapot? Mi a tapasztalat tuning, jatek es ugy atfogolag rola/roluk Ryzen konfig kapcsan? Agyalok egy igazan kompakt rendszeren, hatha van hozza megfelelo alaplap / haz / cooler / tap stb, ha van letjogosultsaga tuning szempontbol is es osszehozhato ertelmes keretek kozott ugy, hogy ki lehessen hajtani egy procit is vele szepen.
Mit gondoltok rola? Van esetleg szemelyes tapasztalat? -
Chaser
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
szívesen
igen az, fix órajel és fix feszültség
4ghz-cel gyakorlatilag nem emelesz, 3,9-re turbózik minden órajelen render alatt
de nálam gyárilag bőven 1,2v felett teszi, 1,25v-1,3v környéke rémlik
ez gyakorlatilag finomhangolás, de akkor már "kerek" 4ghz-en
nálam shadow rock lp van, max 400 rpm-es ventivel és avx alatt is elég, akkor már felkúszik 70 fok fölé de 80 alatt megáll - nem használom avx-re, csak tesztre néztem -
játék alatt 50-55 fok, render alatt 60-70
ha valaki nem hang b_uzi mint én, még a gyári hűtő is bőven elég így viszonylag halkan -
Chaser
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
( : van az úgy
6 magig szerintem jobb az all core, afölött már lehet az ofset hoz többet
részemről amiért szeretem az all core beállítást:
nincsenek kilengő feszek
mindig stabil a teljesítmény
reszponzívabb a rendszer, nem az os-nek, bios-nak, sw-nek, akárminek kell kitalálnia éppen milyen órajelre van szüksége, az órajel adott, ha szükséges rendelkezésre áll
emiatt én cnq-t sem erőltetem - órajel csökkentés idle -
ennek hátránya, ha "mindenes" a gép, értsd: játék, munka, hardcore munka -avx -, a maximális órajel és feszültség nem lehet túl nagy különben degradálhatja a chipet
ha csak játék van akkor amit bír 1,3v-1,35v-on, de ha már render én nem megyek 1,3v fölé, ha avx akkor 1,25v fölé, és akkor azon a feszültségen amit tud - enyém 1,15v alatt megy 4g-t, azt bármire tudom használni -
cnq már elvileg nem minden lapban van
de win séma sem mindegy, ha nem energia takarékos akkor nem veszi le az órajelet, vagy nem annyira
nálam az is max performance
túl jelentős fogyasztásbeli különbség nincs csökkentett órajel és fix feszes magas órajel közt, 5-10w közt valahol, cpu függvénye is
ha letöltő gépként is használod akkor érdemes, egyébként nem - persze akkor már érdemes platinum táp is ami nem felülméretezett, az is hoz pár w előnyt, de egyik sem ad ég és föld különbséget, látom ugyanaz a tápod ami nekem is van/volt, de ahhoz képest egy 450-es még hozott pár w-ot ami szintén platinum -
3100-nál kezdetnek megadnék 1,2v-ot azon 4ghz-et, ha tudja akkor lefele 1150mv, utána 25mv-os csökkentések
lehet fentebb is rángatni, sok értelme igazából nincs
a jobbak 1,2v körül 4200-4300-at mehetnek, meg kell nézniszab13
crucial biztos oké tuningban is, abból mehet a 3200@cl16 verzió is elvileg ugyanaz a micron e-die chip van rajtuk, mindkét ram dual rankes
most ez a 3200-es van a gépben, hasajt' keményen -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz melyik ramot ajánljátok? (esetleg mást)
G.Skill Aegis 2x16Gb 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-32GIS
Crucial BL2K16G30C15U4B 2x16GB DDR4 3000MHz Ballistix BlackRyzen 3600
MSI B450 TOMAHAWK MAX IIKöszönöm
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Véletlen biosba beállítottam a fix 3600mhz-et, ezért nem moccant meg az órajel.
Már működik a turbo, de az idle órajelcsökkenés az nem.Kicsit turkáltam biosba, mert picit melegnek találom a cpu hőmérsékletet. Kicsit hangolnám a feszeket. Találkoztam offset, és fixed beállítási lehetőségekkel.
Azt elmondaná valaki, hogy melyik miért jó, és melyiket érdemesebb használni? Abszolút kezdő vagyok ezen a téren. Eddig szorzózáras Intel procijaim voltak. -
Chaser
legenda
a 2x16 aegis 3200-esen kívül van lp ram, ami esélyesen tud 3600-on járni értelmes feszen legalább c16-on?
cool a crucial, de a bordák miatt nem tudom úgy megépíteni a gépet ahogy akarom, hackelni meg nem akarom inkább -
jeffreybboy
tag
Viszont, ryzen master szerint elég jó a hőfok, szóval nem értem, mert msi programja magasabbat mutatott pl winbe alapból. [kép]
Viszont nem pörgök annyira rajta tovább mert igazából megsem makkan, szóval köszi azért segítséget mindenkinek

-
shakti69
tag
válasz
jeffreybboy
üzenetére
Hát úgy tűnik
. Az AMD-s rögzítőkeret hiányzik a képről. -
jeffreybboy
tag
Tuti hogy bennem van a hiba 😄[kép]
-
shakti69
tag
válasz
jeffreybboy
üzenetére
Persze, küldd.

-
shakti69
tag
válasz
jeffreybboy
üzenetére
-
shakti69
tag
válasz
jeffreybboy
üzenetére
A Pure Rocknak van saját rögzítőkerete. Alaplapit leszeded, használod azt. Nálam kettő ilyen hűtő is van, (3600 és 3700X-en), de ilyen hőfokokat nem láttam. MX4-gyel pasztáztam.
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok.
Most vettem egy szettet
Ryzen 5 3600
MSI X470 Gaming
Crucial Ballistix 16GB
Bequiet pure rockEzek már megvoltak
Msi 1660ti
FSP HEXA+ 400W
be quiet! Pure Base 600 elől egy hátul két ventilátor.Nos kérdésem a következő asztalon 55-60 fok kozott játék közben 77 fok. Tudom annyira nem sok de normális ez ryzennel, sosem. Volt amd-m
Hűtőt csak úgy tudtam felrakni hogy videókártya felől szívja a levegőt. Ez a videó alapján.
-
-
R3laX
addikt
Mind2 nagyon jó lap. Asus mellett talán a jobb integrált hang, meg a kicsivel erősebb VRM van [link]. Msi mellett a bios flashback gomb, meg a sok elégedett vásárló
, de a VRM ezen is bőven mindent visz a frankó hűtésével. Szimpátia kérdése is szvsz., de spec alapján neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged.B450-F II [link]
MSI Toma MAX II [link]szerk.:
Bocs, most látom, hogy az Asus-ra is raktak már Bios flashback-et. -
Chaser
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
semmi nem kell (ene), alapértelmezett bios/win kombónál idle leveszi az órajelet, ha kraft kell turbózik
winben kb bármelyik sémát is használod, nem fogja befixálni 3,6ghz-re a cpu-t - ha csak nem nyúlsz bele a cpu terhelésbe, de az már nem alap beállítás -
bios körül néznék szét először, engedélyezve van-e cnq és turbo
illetve nem-e túl régi a bios és azért van anomália -
TXT
őstag
Tudnatok segiteni, hogy mi a kulonbseg az Asus Strix B450-F Gaming II es az MSI B450 Tomahawk Max II kozott?

(tehat mindket lapnal a II verzio)
Es most nem a szubjektiv velemenyek, hanem a valos kulonbsegek erdekelnenek, ami pro/kontra szol egyik es a masik lap mellett/ellen.
Ha kerhetem.
-
petakpa1
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem ilyen ramjaim vannaik (2 db): Crucial Ballistix BL8G32C16U4B.M8FE1
Ezek nem Micron E-Die-osak?
3400 MHz-en mennek 1,35V-al CR1 16-18-18-36 (CL-RCD-RP-RAS) időzítésekkel.
3600 MHz-en már nem mentek feszemelés nélkül ugyanezzel az időzítéssel. 3600 MHz-et jó lenne elérni azért. Milyen beállítást javasoltok ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android szakmai topik
- Autós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Formula-1
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csapjál oda neki rendesen 4.5ghz 1.318V és nem több 65foknál deepcool aoi mellett
Egy matx ház tetején vanm a ventik 600as fordulaton mennek.

. Igen a 2080 Super-rel nagyjából egy szinten van a 3060Ti.
.