Hirdetés
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
180 Hz-es testvérpár született a Philips monitorokkal foglalkozó divíziójában
ph A hófehér köntösbe öltözött, 1440p-s kijelzőknek jó kontrasztja van, és ez hatványozottan igaz a 68,58 cm-es képátlójú példányra.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Namostmilesz, fűti a program aminek futenie kell.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Pro!Petya
addikt
Olyat mérjetek legyetek szívesek ahol a Start után nyomtok egy Cleart , és a képet a Stop előtt csináljátok hogy az IDLE értékek ne zavarjanak be! (ugyanis onnantól monitoroz a program amikortól megvan nyitva Stressz teszt ablak és nem a Start lenyomásától. - ugyanezért kell a Stop előtt készíteni a képet mert ha később csináljátok akkor változnak az eredmények így fals infó jön le! Főleg ilyen röviden mért teszteknél).
Mégvalami! A Hőmérsékletet meg ellenőrizzétek le a HWinfo64-ben hogy egyezik-e terhelés alatt a Tdie -al. (Aida-ban nálam ez a "CPU Diode" , nem a CPU! Utóbbi valami marhaságot mutat mert a HWinfo-ban sincs olyan érték kiolvasva sehol )
(#12953) wwenigma
Ez még csak nem is fűt!!
P95 kb 25-30Watt-al többre megtekeri(#12955) negyedes
Mihez tartozik az a ~2800rpm max a hűtésnél?[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
-
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 7 2700X gyári hűtője hogy muzsikál? Érdemes használni, vagy mindenképpen valami komolyabb ajánlott?
-
fanti
addikt
válasz Oposzumtoszó #12958 üzenetére
Jól szellőző házban a 2700X PBO nélkül elmegy alapon vele.
Még ha egy jobb pasztát is kensz a procira, akkor meg pláne. -
senior tag
-
negyedes
addikt
válasz Pro!Petya #12964 üzenetére
igen, sajna kifutottam a keretbol, fontosabb dolgokra gyujtok,es ezek a ramok voltak itthon elfekvoben, februari fizubol jon 16 gb 3200-as ram.
jatek nincs terben, inkabb autocad/ps/lr/allplan/axis vm.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
tusi_
addikt
Halli.
Tegnap volt kis szabadidom es mivel jatszani nem tudtam, ezert kiprobaltam az OC-t a 3800X en. Hat en abszolut nem vagyok meggyozve az OC jelentosegerol a ZEN2 nel.Egyedul a hofok lett vmivel kezbentarthatobb, kb 3 fok minuszban, es kevesebb ingadozas, de a sebessege nem valtozik nagyot. Persze extremebb OC nal lehet tobbet kihozni belole, de nemtom milyen hutot kell akkor ala - fole - rakni.
CB20 5077 pont az 5025 helyett, 3dmark inkabb rosszabb par %-al, jatekban is inkabb 1-2 fps-el kevesebb OC val mint nelkule. A gyarit PBO AUTO alatt kell erteni, ha DISABLED akkor kb 4200-4250 a boost, AUTO val 4250-4325, mig ENABLE mellett 4325-4400 (neha 4450, de ez szinte latahatlan, olyan kis idore tudja kitartani)
Hofok OC CB20 75,6 C, DISABLE/AUTO/ENABLE mindegy 4075 Mhz allcore es kb 78-79 fok 3-4 teszt utan.OC 4200 Mhzt jelent 1,275 Volttal, 4300 mellett az elso 5 secben dobott egy rebootot a gep, tobb kakaot nem akartam neki adni, mert akkor ugye pont a hofok emelkedne.
RAM sima XMP/DOCP 3200 Mhz 16-18-18-18-35. (Crucial Ballistix sport lt grey)
Kerdesem lenne rammal kapcsolatban. Szeretem a mostani modulokat es lattam egy ket videot, ahol a 2x8 vs 4x8 tesztek alatt a sima 1% / 0,1 % low vagy 15-20% t no (bizonyos cimek alatt). Most tudnek venni meg 2x8GB, olcsobb is mint amikor vettem es nem szeretnek megint eladni es ramot venni, hanem csak siman venni ket tok ugyanolyat es behajitani melle.
Jo 5letnek tartjatok, vagy inkabb a 2x16 a preferalt? Allitolag a Z2 mar jol kijon a 4xY modulokkal is, plusz aram fogyasztast lesz..m, chipszet is birni fogja, X470 rol van szo.
Köszi a valaszokat.eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz RECSKA #12967 üzenetére
A 2700 mellett ment 3466 on ugyanezekkel a timingekkel 1,35 V-n, a 3800x el vehetem ki a batteryt, ha vmit is allitok rajta. Biztos nem BIOS, mert meg a regi cpu val frissitettem a bios a 3800x vasarlasa elott es ment tovabbra is feszesen. Mar nem nyulok hozza, elkopik a csavarhuzo a sok elem ki be mozgatastol.
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Keso, kiderult, hogy van 20€ kedvezmenyem ra. Megrendelve.
eat, sleep, play, replay
-
gidalight
tag
válasz tomsolo #12970 üzenetére
Igen, ráadásul azon túl h 4 modul jobban terheli az IMC-t (+ soc fesz), a kommersz lapokon az "A" pár fut közvetlenül a memóriavezérlő felé (tehát rövid vezetékeken), a "B" pár pedig csak az "A" pár-ból van -sorban- továbbkötve (hosszabb vezeték), így a B páron elérhető órajel\késleltetés jellemzően alacsonyabb.
-
tusi_
addikt
válasz tomsolo #12970 üzenetére
Semmi tuningot nem akarok, sime xmp/docp es szeva. Viszont 1%/0,1% lowban sokat jelent a tesztek alapjan. Nem vilagvege osszeg, tobbet buktam a 2700-->3800x cseren, ami kb semmi javulast nem hozott, sot ami a homersekletet illeti, rosszabb lett.
Most neztem vissza a videoimat, ahol kint voltak az adatok jatek alatt es 46C volt a 2700 3.9-en hajtva. 3800X nem ritka ugyanott a 65-70C
eat, sleep, play, replay
-
Kovbob
senior tag
Mégiscsak úgy döntötte megpróbálom a 3600-al a 4,2ghz all core-t. Viszont lenne ezzel kapcsolatban kérdésem? A cpu vcore-t hol érdemes beállítanom? Betudok állítani az órajel alatt cpu videt, de az amd overclocking menüben is van vcore beállítási lehetőség. Most a vidnél állítottam be 1.3-at és ilyen értékeket kaptam cinebench alatt. Érdekes, hogy a vcore azt tényleg meg állt 1,312-nél, de külön a magoknál már jóval magasabb értékek szerepelnek ez így normális? Mi a biztonságos feszültség all core egy ilyen procinak?
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Semmi javulást nem hozott nálad a 3800X a 2700-hez képest?!
Na ne már!
CB20 alatt a 2700 3,9GHz-en sztem ilyen ~3900 körül hozhatott nálad, a 3800X meg ~5050.
Azért mindegy nálad hogy a PBO disabled/enabled vagy auto mert a 79 fok egy cb20 alatt sok. Nem tud plusz feszt adni mert így is a maximumot adja amit a hőmérséklettől még enged , de mivel az már alapból magas így be is zárult a kör.
Játékoknál ugyanez a 65-70 fok miatt. ( Ez is nehezen hihető hogy itt sincs látszatja 3800X többlet teljesítményének!)
Nincs esetleg egy 3dmark Compared mérésed a 2700 és a 3800X között?? megnézném.Szerintem teljesen rendben van! (azért ez egy stressz teszt , még ha nem is a legcombosabb így elfogadható az a hőmérséklet!)
Mire lesz főképp használva amúgy?[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Termeszetesen gyorsabb, de nem hozott olyan valtozast, mint a VGA 1070->2070 Super csere.
Egy forumon mondtak, hogy bika processzor kell a jatekhoz, amivel jatszom es ezert vettem. Javult vmennyit, de kozel sem annyit, mint igertek.
Erre mondom, hogy a 250€t nem erte meg.Ha csak a physiks tesztet veszem alapul a firestrike, time spy ..... progikbol, akkor kb 15% a javulas a 2700@3900Mhz hez kepest, ami nem er meg 250€t
Nem arrol van szo, hogy szar, nagyon gyors meg minden, de nem eri meg valtani, ha vki csak jatszik es keveset hasznalja melora. Ha videokat kodolnek nap mint nap es fontos lenne, hogy 7 helyett 8-t tudajk lerenderelni naponta, akkor megeri, de egyebkent nem.
Azert vettem a 3800x-et, mert a 3600 kb ugyanannyit tud jatekok alatt, de vhogy nekem idotalobbnak tunik a 3800x, ha esetleg valaha 8 szalon mennek majd a gamek.
eat, sleep, play, replay
-
Puma K
veterán
Ugyan más a gépünk de ha azt nézem hogy 8mag/16szál a CPU akkor az egyezik.
Korábban a Hardware Unboxed csinált egy mérést amiben 39 játékkal hasonlította össze a két szóban forgó VGA-t + 5700 XT és összességében 3%-kal volt jobb az 1080 Ti. Ami azóta lehet elolvadt az újabb driver-eknek köszönhetően.
Most lefuttattam a 3DMark azon részeit amit te is és ezeket a pontokat kaptam:
- Fire Strike: 25154 pont
- Fire Strike Extreme: 14143 pontA nem veszed észre a különbséget az milyen játékban nyilvánul meg és mekkora felbontás mellett?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
tusi_
addikt
válasz Puma K #12985 üzenetére
Assetto Corsa Competizione a kiado Kunos Simulazioni szerint cpu limites barmilyen vassal, amivel nyomod, ezert bizonyos megszoritasokat kell elvegezni, hogy rendesen fusson a jatek.
Pl a grid ne legyen tobb, mint 20 auto, belso visszapillanto tukort ki kell kapcsolni a dupla render miatt......
Jobb lett vmivel, de az igert eredmeny elmaradt. En arra gyanaxom, hogy memoria limit van, ezert is vszek meg egy ramot. (meg 16 Gb-t) Ha ezzel sem megy, akkor 1000€ -t fizettem a tudatlansagom/hiszekenysegem miatteat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz szasanyi #12989 üzenetére
Az ok, hogy nem annyival jobb, mint amennyivel dragabb. A 2700 meltatlanul olcso, a 3800x meg q..a draga.
A 2070 Super mellbevagoan gyorsabbnak tunik, mint a GTX 1070, pedig csak kb 40% koruli a plussz. Persze az mas teszta, nem a proci produkalja a latvanyt, de a kunos forumon hallottak alapjan, csodat vartam a 3800x -tol.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz snecy20 #12992 üzenetére
AZ pont 70-80 % a valodi magokon. Ezt magyaraztak a forumon, hogy ha 50%-t latok, az igazabol 100 fizikai magon. Ha sokan vannak a griden, akkor a GPU max 60%on megy. Forum szerint a CPU leterdelt es nem tud tobb adatot szolgaltatni a gpu nak.
eat, sleep, play, replay
-
DraXoN
addikt
-
Picco
addikt
AZ pont 70-80 % a valodi magokon. Ezt magyaraztak a forumon, hogy ha 50%-t latok, az igazabol 100 fizikai magon.
ezt melyik forumon? nem lehet hogy felreertettel valamit?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell asztali gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen