Hirdetés
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
180 Hz-es testvérpár született a Philips monitorokkal foglalkozó divíziójában
ph A hófehér köntösbe öltözött, 1440p-s kijelzőknek jó kontrasztja van, és ez hatványozottan igaz a 68,58 cm-es képátlójú példányra.
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
weri
senior tag
En szemely szerint azt is tok korrektnek tartottam volna ha csak 2 gen-re kapnank biost chipsetenkent.
Igazabol ez csak egy jo fejseg a gyarto felol hogy ne csereljunk lapot uj gen prociknal :d
Pedig rengeteg a baj vele amint tapasztaltuk tavaly is :dNem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
mihellers56
tag
Sziasztok!
X570es Aurus Elite alaplappal rendelkező kolegát keresek aki 3700xel használja a rendszerét, bios optimalizálásban szeretnék segítséget kérni a még alacsonyabb hőmérséglet eléréséért...
B450F Strixes alaplapom volt ott másak vtak a dolgok, itt a gigánál jata vagyok. Köszönöm! -
boogie84
veterán
-
fudi2002
veterán
válasz SzlobiG #12204 üzenetére
Nem ismerem, legalábbis ezt a generációt nem. Mondjuk meglestem a kolléga x470 taichi manualját, fura azért, létezik hogy tényleg nincs neki spin up time állítási lehetőség? (vagy csak a kezdeti biosban és a hozzá tartozó manuálban nem volt) Azért sem értem, mert a z390 párjában pedig van, ha jól rémlik customra kell állítani a nem grafikus résznél és ott megjelenik. Minden esetre ez nem a proci hibája/hiányossága.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tomsolo
őstag
válasz fudi2002 #12205 üzenetére
ezzel a venti faszsággal már nem tudom hányadszorra jöttök, senki nem beszélt erről rajtatok kívűl
segítek:
van akinek bejön az amd pbo/cpb algoritmusa van akinek nem
(hint: ryzen pbo vs manual oc)Create meg én az utóbbiak táborát gyarapítjuk ti meg az elsőt.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
subaruwrc
félisten
válasz RECSKA #12212 üzenetére
egyrészt megint cseréltem biost egy olyanra amiről láttam a neten hogy megy vele az 1800+ uclk másrészt egy tag segített, hogy az fclk-t mindenképp a dram felére kell állítani, akkor hagyja a lap 1:1-ben az uclkt is.
ami engem szivatott eddig mivel az fclk csak 1833-ig bírja, a ram meg sokkal tovább. ezért asszinkron használtam.
bár volt már 1833 / 3666-on is, de az eff akkor is pocsék volt.btw 4133 c12-höz 1.99v-et kapott a ram
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz mihellers56 #12202 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben járok, csak én Asus H97M-Plus-ról (4790-ről) váltottam X570 Aorus Elite-re és 3700X-re. Hosszú ez az ismerkedési fázis, de eddig amúgy elégedett vagyok!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
L4mie
veterán
ASUS CH VI Hero tulajoktól kérdezem, hogy szoftveres ventilátor szabályozásra mit használtok? Anno Xpert Fan vagy mit használtam az utolsó asus lapommal, de itt hiába szedem le a suitot csak valami csökkentett funkciókkal megáldott fost kapok, gyártói oldalon nincs semmi utility a ventilátorok vezérléséhez, biosba meg nem szeretném mindig állítgatni, mert ott alapesetre jól belőttem, de néha kéne alacsonyabb hőfok mellé nagyobb fordulat és nem akarom állítgani a biosban.
/azért itt mert tudom, hogy vagyunk páran, a lapnak meg nincs topicja :S /+ legújabb bios (12/27) hozott valami jóságot, változott valami, boost etc.?
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
snecy20
nagyúr
Én kb. Augusztus óta keresek már valami használhatót erre a célra X570 alá, de nem találok. Anno úgy megszoktam az Asrock-féle F-Stream Utility-t Z370-re, ilyen célra kiváló, minden egyéb megoldás a rakat fossal egyenértékű, így marad a BIOS-ba mászkálás, ha egy kicsit nagyobb fordulatot akarok adni a ventiknek. Vicc.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz subaruwrc #12219 üzenetére
Lehet vaksi vagyok, de mennyi a dram fesz. 3600cl12-nél?
Nekem a 3600cl14 (dram calc. subtimingok) 1.47-el nem volt stabil, ezért 1.48-ra növeltem, de nem mertem ez fölé menni. Mit mondasz, napi használatra meddig mehetek el? (sima befúvó venti fúj csak a cpu hűtőre)
Elvileg nekem is jófajta bdie kellene legyen, de eddig annyira nem mutatta meg magát.
Itt mindenki megvette az Aida-t, csak én használok trial verziót?
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz -FreaK- #12229 üzenetére
én megvettem.
1.66-ot kap ehhez.
nem tudom elég-e kevesebb
nem is mindennapos beállítást keresek most.
mindennapra 1.50 szerintem beleférhet, főleg ha van egy kis szellő neki.
biztos hogy a ram nem volt stabil ?
bdie-nak a 3600 c14 semmi.
inkább a memvezérlő lehet a határon, szerintem. -
fudi2002
veterán
válasz subaruwrc #12233 üzenetére
Még olyat kérdek, hogy vddg auto vagy fixen mennyi? Ryzsa másztör kiírja amúgy.
(azért kérdezgetem, mert azt vettem észre, hogy 3600 felett nagyon megkéri a vsochoz a vddg-t is. 3600-on elketyegek 0.95v-al, 3733nál már 1.095v kell neki. Mondjuk procifüggő is...)[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
-FreaK-
veterán
válasz subaruwrc #12230 üzenetére
Ah értem, azt hittem ez lesz a minden napos használatra
Nem biztos, de az SoC feszt is elvittem már 1.125v-ig, itt úgy tudom még 1.2-ig max. el lehet menni, de ettől már kicsit félek..
"bdie-nak a 3600 c14 semmi."
Igen, én is így tudom, ráadásul ez egy top bin elvileg, ezért sem értem, hogy miért nem megy, ez sem, meg az fclk1866 sem, de könnyen lehet, hogy mindkét esetben az IO chip a gyenge láncszem..(#12233)subaruwrc
Mi itt az az érték, amire azt mondod, hogy kiemelkedő? Én eddig a latency-re voltam rágyógyulva, sejtem, hogy az nem mond el mindent, de mi az a mérőszám még amit alapul lehet venni?[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz subaruwrc #12237 üzenetére
Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 4400Mhz CL19
Én 1.48-al jutottam el azt hiszem (nem emlékszem pontosan) az 1866/3733-ig, de boot után kékhalál jött, tovább nem erőlködtem. Azért lenne még itt mit tesztelni, de kipróbáltam már sok variációt. Lehet, hogy cserélek CPU-t inkább..
-
nagyúr
Üdv !
Az Asus Suite 3-ban benne van minden, a Fan Xpert 4 is.
Igaz nekem CH6 Extreme van, de nem hinném hogy nagyon különböznek a lapjaink.
BIOS: feltettem a legújabbat, de passz, hogy mit hozott. a lényeg, hogy nem rontott.
Mivelhogy fix 4,35 GHZ-en használom az R5 3600X-et.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz -FreaK- #12239 üzenetére
en patriot rgb 4133c18at kinaltam meg 1.6al, semmi baja sem volt 1 honapig, amig teszteltem...
mostani c9bjz-m 3600c12hoz bekerte az 1.55ot, de mivel nem tudtam a tobbi idozitest erdemben csokkenteni, lett 3800c14.
vizzel van hutve nalam, kb 3 honapja 1.55on. elotte meg levego es 1.5 szinten 3 honapig...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
L4mie
veterán
válasz jokeph #12246 üzenetére
Nekem sajnos nincs, gyártói webről szedtem a suitot, és nem is írta a tartalomhoz, de majd leszedem a tiédről, nem hiszem, hogy gond lenne, ha nem jó használom majd chopin42-által ajánlottat.
este foglalkozom majd picit a géppel*ennyit tartalmaz nekem a suit....és végignéztem a korábbiakat:
AI suite III V3.00.52
- USB BIOS Flashback V1.03.12
- Ez Update V3.00.11*megnéztem az extremhez tartozó suitot is, ott se látom FE-tet :S tudsz dobni egy linket?
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
PeAdam
tag
Sziasztok!
Éppen most tervezek váltani i7 4770-ről. Viszont az Amd meggyőzött, úgyhogy ryzenre váltok. 150 ezerből akartam kihozni a keretet, az alábbi alkatrészeket néztem ki magamnak.
proci: Ryzen 2600X
alaplap: Msi B450 Tomahawk MAX
memória: 2x8 gb hyper X fury RGB 3200mhz
tápegység: FSP Hyper m 600WEzek így összesen 140 körül jön ki számításaim szerint.
A gépház, vinyó, ssd, videókártya marad. Vélemények, tanácsok esetleg?
Ryzen 3700X, 32Gb HyperX Predator 3200 MHZ RGB, RX 5700 XT Asus Strix OC 8GB
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok